Seleccionar página

EL CAMPAMENT

Del 26 de juliol fins el 2 d´agost un grup de xiquets i xiquetes,una jove i el senyor rector del nostre poble han asssistit i participat a un campament interparroquial a Corbera.I és notícia-i bona notícia- perquè als temps que corren i vegent el panorama que tenim, costa veure pel poble activitats com aquesta.

Hem tingut accés a la programació del campament, la qual, a més d´estar molt ben treballada i dissenyada, es veu la gran faena,el sacrifici i el bon fer dels responsables del campament.Ens sembla molt bona idea l´intercanvi d´experiències i treballs amb altres pobles i parròquies…és una forma de fer veure als nostres menuts que més enllà del terme municipal, el món existeix amb molts més xiquets i xiquetes, joves i adults que comparteixen els mateixos ideals i valors.
EL CAMPAMENT constitueix una extraordinària ferramenta lúdica,didàctica i educativa per als infants.Allí es treballen i els conreen aspectes molt oblidats a les nostres societats.Així, disciplina,ordre,camaraderia,solidaritat,ajuda,treball,esforç,esperit de superació i ideals cristians, són uns ingredients molt beneficiosos per a personetes que estan formant-se.Formar i no deformar és el que es pretén.Els xiquets que han anat han tornat contents i amb una nova bona experiència.Han vingut amb esperit renovat.
De tant en en tant, fer un alt en camí;trencar amb la cansina monotonia i dedicar-se als demés és una bona forma d´agarrar forces i viure «d´una altra manera».Enhorabona a tots i avant.Tant de bo que a l´any vinent quatretondadigital.blogspot.com poguera fer una altra crònica en positiu d´aquesta activitat.

CARTES AL DIRECTOR CARTES AL DIRECTOR CARTES AL DIRECTOR

 
Después de un mes largo, quizás sean dos , o llegue al 3, a las 12’29 de la noche de un 10 de agosto , (ahora ya 11) lluvioso, escribo.Y aunque nada en concreto me ronde por la cabeza, muchos pensamientos me pasan este verano …He de contar mi experiencia en un campamento interparroquial , hecho en Corbera . Todo empezó cuando el cura de mi pueblo me llamó para que asistiera a una reunión, me pillaron y ese mismo día me convertí ya en premonitora de ese campamento que ya estaba medio en preparación.En un primer momento, todo sea dicho, no me hizo gracia, si, no me hacía gracia irme sola a un campamento donde no conocía a nadie… creo que a nadie le haría gracia irse a vivir una semana con gente desconocida y que al mismo tiempo ya se conoce. LLamadas. Mensajes. El campamento se acercaba, había dicho que si.» Sólo era una semana, no me voy a morir», me decía a mi misma …Acudí a una reunión hecha en un bonito pueblo , Agres, en el antiguo santuario, ( me maravillé del sitio y del paisaje) , empezó la reunión, me presenté, se presentaron …. Me sentía tan rara entre aquella aún entonces desconocida gente a la que no sabía que le cogería tanto aprecio apenas una semana después … La verdad , en aquella reunión y para que me entendáis, me sentí como una intrusa haciendose una foto de familia , de la cual no conoce a ningún miembro … «No voy … NO voy , no voy …NO ! «Una semana después estaba subida en el coche camino de Corbera, » dónde me he metido «, «sólo es una semana», » si no congenio con nadie , me vuelvo»…Llegamos , subimos las maletas por aquellas escaleras que tanto subiría i bajaría durante aquella semana…Presentaciones y … llegan de la piscina, empieza el día, yo perdida… Y viéndome sola entre el gentío que tenía tan claro la tarea de su día, me derrumbo, lloro, hablo, lloro » me vuelvo» … Y entonces, poco a poco sin darme cuenta me fui adentrando, hablando de lo que sentía, cantando, bailando, riendo … y pasó el martes y el miércoles y el jueves … Cada vez me sentía más arropada, la verdad me costó coger el ritmo, no me acostumbré nunca … «las 7’30 de la mañana, son las 4 , aún no se han acostado , 3 horas y media para dormir… NOOOO » … 7’25, pisadas, bolsas… miro el móvil … ARRIBAAAAAAAA ! , arriba niños , día de la alegria, gorros de payaso, trompetas, narices rojas ( de payaso claro ) y ojeras, sueño … y ARRIBA los niños , empieza el día !!!!!! Los niños me enseñan, soy una niña,me sorprenden, me llenan,jugamos, me enfado,pero siento que me tienen cariño, es tan bonito dar de ti sin esperar nada!!!!!!! Y en cambio recibes tanto que lo que das se queda pequeño. Vergüenza . LOS NIÑOS: inocencia, ilusión,trasparencia,sencillez,sinceridad. LOS NIÑOS,estamos por ellos.Sábado … y Domingo? NO, no quería venir, y ahora no me quiero ir , Si, les tengo cariño, y puede que ellos a mí… lloro, pero no de impotencia de no-integración, lloro porque son una familia y ahora me hago la foto contenta de que formo parte de ella aunque sea un familiar lejano … ESTOY FELIZ !Puede que vuelva … GRaCIaaSSS A TODOS !!!!!!!!!!!!!!!
(RRNM)

 26 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
  • Facebook
  • Facebook

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
  • Facebook
  • Facebook

Latest posts by quatretondadigital (see all)

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

per les les víctimes del COVID-19.In memoriam.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

ELS NOSTRES AUTORS

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics