Seleccionar página

ALS SEIXANTA

ALS SEIXANTA
  • Facebook
Als seixanta ja has vist molt.Als seixanta és difícil que te manipulen  com quan eres jove .Simplement passes. És la tercera via que dic jo. La primera, me la reserve.La segona, ingressar en un monestir de clausura i dedicar-te el temps i l´espai a la contemplació i a l´esperit.
Quan ja portes el ciri de la vida consumit de quatre parts tres…i mires al teu voltant, un auto- somriure potser una mica maliciós vol donar-te a entendre que solament quatre coses essencials no han canviat al llarg dels temps. Que tot es podria resumir en tres idees. Que la Història és cíclica i que aquell pèndul tan famós és inexorable, com el temps i les estacions.
Li pegues totes les voltes que vulgues sempre arribaràs a les mateixes conclusions i aquells que s´encaboten en la lluita per a que la terra gire a l´inrevés i que, a més a més, fan com si s´ho cregueren, és una de les crueltats més ignominioses a que es pot arribar…en aquesta vida totes les sectes tenen els seus seguidors, però queda demostrat que al cap i a la fi els líders són els beneficiats de bon tros.
Les ganes de poder des de quasevol àmbit sempre són proporcionals després a la sotmesa dels pobles i els individus, és a dir,a més ganes de poder més sotmesos han estat després els pobles a les arbitrarietats i capritxos del poder. EL PODER SEMPRE HA SIGUT, ÉS I SERÀ una eina de pressió i i d´esclavitut. És intrínsec i comsubstancial. PODER I FORÇA són inseparables. I la força no és mai bona. I als seixanta no em digueu que el PODER el dóna el poble. EL PODER el donen els interesos, el màrketing, la cara-dura, els pactes a la foscor de les cavernes i moltes vegades la ignorància!
La vida és una selva en la que tots, absolutament tots, lluitem per sobreviure i una vegada hem sobreviscut, passem a la fase B, és a dir, a viure el millor possible, utilitzant els camins que millor creguem oportuns. Si paga la pena, utilitzarem dreceres perilloses per a aconseguir els nostres objectius els quals són comuns a tots els mortals.
En l´agricultura de la vida hi ha molts bancals: uns conreen blat, altres, en canvi arbres fruiters…uns altres, prefereixen deixar-los erms. En alguns casos cal arrancar traumàticament les vinyes i tornar a començar el cicle amb la mateixa o altra espècie.
LA SANTA BIBLIA ja ens parla dels temps de les vaques grosses i els temps de les vaques dèbils. De Caín i Abel. Dels profetes i de falsos profetes. Del bé i del mal. Ens parla de la traïció i de l´esperança i de moltes més coses!
Ara, amb la crisi que diuen que hi ha, van a allargar els anys de treball per a poder jubilar-te. Van a llevar o minvar pagues a les vídues…van a fer moltes, moltes coses…però ells, no han dit de llevar-se cap paga. Ni cap pre-benda. Van a continuar amb els mateixos càrrecs i pagues!…No he sentit de pres-cindir de cap cotxe oficial. De renunciar a cobrar alhora per tres o quatre llocs quantitats escandaloses. I més coses…!!!
Enfí, que des que el món és món…el peix gran sempre s´ha menjat al menut i això encara no ho ha canviat ningú.
Als seixanta, veus les coses més clares…que en moments determinats enyoraries tindre el cervell atrofiat.
Josep Romero-Nieva
The following two tabs change content below.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Latest posts by Pepe (see all)

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics