de la setmana santa i alguna coseta més

Ja està aquí la Setmana Santa.Una setmana clau per als cristians.Setmana de Passió.Setmana riquíssima en plasticitat litúrgica.Plena d´art.Farcida de dolor i pena.I d´exultant alegria i goig amb la Resurrecció.Encara que queden molt lluny els temps en què totes les imatges de les esglésies es cobrien de teles morades i feia por entrar-hi, encara a hores d´ara, queda tota una riquesa de costums, tradició,religió i fe difícil d´esborrar i molt menys d´eliminar.És veritat que cada any la força multitudinària dels actes religiosos perd volum a excepció d´alguns llocs molt concrets…de tota manera, allò que es perd en quantitat es guanya en qualitat…això crec jo!
Canviant de tema, avuí m´han assegurat alguns venedors del mercat que a la setmana vinent (sdv) per fi es farà efectiu el canvi de lloc.Segons m´han comentat,el mercat anirà al carrer Ausiàs March, és a dir, al carrer de l´actual ajuntament.No obstant això, «no digues oliva fins que no la tingues baix de la biga», em deien quan era xicotet.
QuatretondaDigital està a punt de complir un anyet.El personal de la redacció agrairia més participació per a donar-li videta i alegria.La feina d´escriure no és fàcil, ho sabem…però tampoc impossible.Tot es tracta de començar, armonitzar i tenir ganes! Podeu enviar les vostres línies a unaveudequatretonda@gmail.com.Sempre seran ben acollides!

8 Comentarios

  1. empar oltra

    Pero bueno! què alegria trobar-me amb aquesta pàgina! no sabia jo de l'existència d'un Quatretonda Digital, perfecte. Si necessiteu qualsevol cosa, ací estem per a col.laborar i participar. Gràcies!ah i ací també estem : emparoltra.blogspot.com

  2. QUATRETONDA DIGITAL

    Les portes de bat a bat.Sempre que vulgues participar, QuatretondaDigital, a la teva disposició!

  3. Vicent

    Empar…. ! Ens trobem en tots els llocs… jajajaja Besets Camallonga

  4. Vicent

    "..Fe difícil d´esborrar i molt menys d´eliminar…" De veres… !! i aixina estem molts. Podríem aprofitar estos dies de setmana santa per meditar amb la nostra societat "Judeo-cristiana" amb les seues contradiccions, amb les seues falencies i hipocresies. El dedo inquisidor de Ratzinguer NI NI ( NI TE VERGONYA NI LA CONEIX ) I així un gran nombre de personatges de la jerarquia eclesiastica que justifiquen lo injustificable. Comdemnen el que no tenen que condemnar i el que tenen que comdemnar ho amaguen escandalosament. Delinquent es el que la fa… però també qui emcobreix. Jo vull eixa esglesia que no fa política. Que es dedica a l'atenció dels mes dèbils. Que es dedica a les coses mes importants i no a excomulgar diputats, comdemnar homosexuals i en definitiva la creació d'un inmens partit polític de tipus conservador de extrema dreta i al qual ningú li ha donat els vots. Seria bo que en eixe recolliment que ens produeix la setmana santa, meditarem en totes estes coses que estàn tan a la ordre del dia i ens fan tan de mal com a societat.Enhorabona a Quatretonda digital. Jo em vaig enterar de la seua existència fa poc. Intente participar en la mida en la que puc ( segurament ara quan arribe l'estiu no tindré temps de res però ara aprofitarem la primavera.. ) Salutacions. Bona setmana santa i millor pasqua ( que nosaltres som mes de resurrecció )

  5. Anonima

    Vicent tens gran part de raó.L'esglesia està feta per homes i els homes són pecadors.Si fem el que ells diuen la societat aniria molt més be, però estan empenyats en clavar-se en el llit de les persones i allí… mentre dos vulguen ningú te res a dir. Cosa distinta és quan es toquen els xiquets, que eixos sí que són sagrats,ja ho va dir Jesus: Qui escandalitze un xiquet més valdria que es lligara a una pedra de molí i es tirara al riu.Jo quan vaig a l'esglesia intente escoltar l'evangeli que no ensenya res mal, que defen els pecadors, lladres, prostitutes…i passe un poc del que diuen alguns rectors.Pense que a l'esglesia hi ha persones molt bones que han donat la seua vida per els altres i en eixa esglesia em quede jo. L'altra, la de la jerarquia,(alguna jerarquia,que no tots) simplement la suporte,però no la tinc com a exemple.Enhorabona a Quatretonda digital i a tots els seus participants.

  6. Vicent

    D'acord "anònima". Eixa esglesia que comentes es la que m'agrada a mi. I res. Bona setmana santa i millor pasqua. Pareix que per fi, la primavera ja està per ací i això ens porta un muntó de sensacions noves ( Després de l'hivern tan llandós que hem passat.. ) Salut i bones festes.

  7. Anonymous

    Des de fa molt de temps intente seguir el blog i , certament, no hi ha setmana que no entre per pegar-li una llegideta. Des de sempre m'ha paregut una iniciativa molt encertada conéixer l'opinió de gent del poble, que moltes vegades no congrega amb la teua opinió, sempre és enriquidor i la base de tota democràcia. tota revista té la seua línia editorial. I un apunt, no heu recollit el concert de la societat musical La Lira, que també va tenir lloc a la nostra vila el dissabte dia 13 de març junt a la societat musical Ruperto Chapí de Villena. no ho he trobat extrany, ja que és pràcticament una constant que no conste ninguna notícia de la Societat Musical La Lira, supose que aquesta pràctica s'anirà superant amb el temps, encara que tots sabem que tota revista té la seua línia editorial., Però, llevat d'este xicotet apunt, endavant amb la revista.

  8. QUATRETONDA DIGITAL

    Benvolgut Lector: La veritat només té un camí i tens tota la raó.No hem dir encara res de la Lira per raons de "comoditat".Reconec "el fallo" que intentarem rectificar.De tota manera,vos agrairia que enviàreu informació dels actes programats a unaveudequatretonda@gmail.com.Gràcies per la teva aportació, i… disculpes.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES