ESCRIPTORS A QUATRETONDA

Avuí que és  EL DIA DEL LLIBRE, no estaria mal reflexionar al voltant d´aquesta qüestió, de llibres,d´escriptors però del nostre poble.Quatretonda té un altissim nivell de formació al seus habitants.No hi ha dubte.Tots sabem el gran nombre de quartondins amb formació universitària mitjana i superior: mestres, professors, metges, advocats, músics,empresaris… enfí, un munt de professions amb una ferma formació.Si tinguerem xifres exactes, l´estadística seria com a mínim clarificadora i abrumadora.

I també tenim escriptors, que si bé no es dediquen professionalment a l´art d´escriure perquè en aquest país és impensable i impossible viure d´aquest ofici, van fent camí amb les seues aportacions literàries i creatives.
No hi ha molts. No poden haver-los perquè el poble és xicotet. Però «haberlos aílos». Tenim igualment bons periodistes. Algún historiador. Revistes en paper i digitals. És a dir, gent del poble, que escriu, argumenta, comunica i expressa tot allò que ja no li cap dins i sent la imperiosa neccessitat de traure-lo fora i transmetre-ho als demés. Els motius d´escriure poden ser diversos, a vegades antagonistes, contraris, complementaris… Els estils, molt variats… Els interessos, distints. No obstant, tots ells comparteixen dues característiques: la primera que escriuen i a més ho mostren al demés. La segona, que quasi que tots ells no guanyen ni un cèntim pel que escriuen. Ho fan per passió. Per ganes. Per ideals. Per plaer. Per prestigi. Per filantropia. Per la Cultura. Però mai, per diners. Els diners, ni els oloren. I quan els diners simplement no existeixen en un treball humà, parla sense paraules de la qualitat humana dels treballadors.
QuatretondaDigital, vol doncs homenatjar i felicitar a tots els quartondins que escriuen i deixen els seus escrits a la llum pública.

QuatretondaDigital — WordPress

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES