Tradicions : Les capelletes de visita domiciliària i el niño Jesús de Praga

Tradicions : Les capelletes de visita domiciliària i el niño Jesús de Praga


Queden al nostre poble  tradicions i costums quasi  en perill d´extinció.  Avuí toca  parlar de  “les capelletes” de  sants  les  quals  visiten  periòdicament  les  cases  dels  veïns  que  així ho  desitgen  :  d´aquesta  forma  els mateixos veïns devots van passant-se-les. “El Santet”  passa  a formar  part de la casa durant un dia i ajudarà a protegir-la  i guardar-la.  Les  capelletes  són  molt  boniques,   fetes  amb  fusta  i un  vidre  deixa  veure  al sant/a protector/a. A la part inferior hi ha una mena de vidriola per a que  el devot diposite voluntàriament la seua  ofrena.  A l´imperi romà  i a altres  cultures,   també acollien  a les cases  particulars les seues divinitats, és a dir, que  aquest costum ja ve de ben  lluny. Avuí els menuts del nostre poble  han celebrat  “EL NIÑO JESÚS DE PRAGA”, una festa  de gran  tradició. Una característica molt  pròpia  del nostre poble  , és que  els xiquets  porten un “guionet”,  una mena d´estendard amb  la imatge del niño  Jesús  de  Praga.   L´assistència ha sigut  molt  nombrosa i participada i donava goig veure  tanta gent menuda omplint el temple parroquial,   juntament amb   els seus  pares  i avis. Sembla  que enguany, aquesta festa  ha reviscolat  al 100 %. Tal vegada pels exitosos canvis en l´hora i el procediment…i encara que  feia una calor sufocant. Tant de bo que  així continue !

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 5 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES