Seleccionar página

de la neteja de l´avenc de Quatretonda…

Quasi per casualitat m´assabente de la neteja de l´avenc del nostre poble a càrrec d´alguns grups d´entusistes espeleòlegs i excursionistes als quals des d´aquestes pàgines felicitem, aplaudim i recolzem. Felicitacions  i endavant !!

+ INFORMACIÓ ADICIONAL

http://elquicodeibi.spaces.live.com/

http://www.verticevertical.com/noticiasactualidad/limpieza-avenc-de-quatretonda-en-canal-9.html

http://www.espeleologiamonovar.com/espeleologia/10-limpieza-en-el-avenc-de-quatretonda.html

 2,465 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

6 Comentarios

 1. Enric

  Gràcies a aquesta bona gent l´avenc ha quedat net. Segurament nosaltres, els de Quatretonda l´hem omplit de porqueria. I gent de fora, han vingut a netejar-lo.Moltíssimes gràcies. per a mi sou un exemple i un referent.

 2. orbison

  200 kilos de brutícia…. mmmmmmm…. Pep, EL GEGANT QUE VAN TRAURE PESAVA MÉS !!!!,jjajajajajajajja.
  Sense ningún dupte… una bona iniciativa. +10
  Bones vacances a tots Pep !!!!
  salu2

 3. Benavent

  Havia vist el vídeo, com tantes coses d’internet, per casualitat, sense cap referència més ni notícia. De manera que ara a través QD en faig un millor tast d’aquest fet que trobe hauria de tenir un major ressò per la seua importància, per l’Avenc en particular i per la conservació del medi ambient en general, per la qual cosa, i no sé si s’ha fet, s’hauria d’agrair públicament i privada a tots els que han participat, al temps que donar-li la major difusió.

  I arran d’açò crec recordar que farà quinze o vint anys ja es va fer una actuació semblant, o no, perquè em sembla que es va parlar de desinfecció del fons de la dita Cova, i no sé si alguna més després també, per això em sorprén més allò dels 180 kg de deixalles on, si mirem el vídeo, s’hi troba de tot.

  Crec que hauríem de concienciar-nos, primer que res els quartondins, de no llençar res per la boca de l’Avenc, i dic de nosaltres perquè sempre hi ha hagut el d’allò en la nostra cultura que diu que al voltant de dita profunditat no s’hi pot trobar cap roc de certes mesures per l’afició a deixar-los caure per la dita gola a fi de sentir el repicar i esclafits dels seus tocs. No parlem ja dels gossos o animals a fer desaparéixer o d’altres andròmines com robes o atifells relacionants amb malalties. Amb tot, i en els temps que corren, ben bé podem dir que no només els quartondins en serem responsables, que allò té moltes visites. Al respecte ja comentàrem la cosa d’algú que havia llençat les deixalles, suposem que de l’esmorzar, la bossa de les quals pel poc pes va quedar per allí enganxada i a dins la factura amb el nom i dades del comprador que era d’un poble veí. Tampoc sé si tots els que baixen deixen les coses tal qual les trobaren, com tampoc ho fan tots els que passegen o passegem per la Serra.

  I no voldria deixar de comentar el fet que entre els grups que realitzaren l’actuació de neteja s’hi troben espeleòlegs d’Alcoi, aquesta ciutat i els practicants d’aquest esport haurien de tenir una relació, no sé com dir, de preferència, de germanor amb l’Avenc i amb Quatretonda, no debades, tots ho sabem, “descobriren” el famós Avenc, i aquell grup va situar, com diuen ara, Quatretonda en el mapa, avui aquell fet seria comparable a què l’equip de futbol de Quatretonda jugara la final de la copa del Rei, posem per exemple, no debades se n’ocuparen en revistes, diaris, publicacions, ràdio… de gran tirada. Fet que en el seu moment va ser catalogat de “gesta”, “hazaña nacional” dels alcoians, i l’Avenc catalogat com una de les coves més pregones, no només del nostre país, i comparable a d’altres profunditats internacionals.

  També a nivell local, com no podia ser d’altra manera, va tenir gran ressò, només cal veure en fotografies de l’època la gran gentada que va combregar la coneguda “conquista de l’Avenc”, perquè d’això es va tractar, d’un fet històric, i un gran nombre de veïns van ser testimonis del descobriment del misteri de l’Avenc, de la “violació” del seu misteri guardat durant anys i panys, que la imaginació popular s’escampava lliure i feia que allí baix hi haguera de tot. Anècdota simpàtica va ser el fet que dies després d’allò uns xiquets jugaven imitant les tècniques dels alcoians baixant-ne un altre lligat d’una corda per un pou al crit de “Ferri avall” (Ferri era el nom d’un dels components dels alcoians).

  No tots els quartondins es cregueren però, que s’havia arribat al fons, fins i tot es va llençar un pot que contenia un paper oficial de l’ajuntament de Quatretonda, i que els alcoians s’encarregaren de traure d’aquelles profunditats per demostrar-ho, al temps que feren una conferència. I quan temps avenir un veí nostre s’hi va perdre després d’eixir per la Serra es buscà l’ajuda dels espeleòlegs alcoians perquè remiraren l’Avenc i així que ho van fer ells. D’ací que pense que Alcoi i l’Avenc, els Excursionistes alcoians i Quatretonda, d’alguna manera van quedar units, “agermanats” dirien alguns, per dits fets, tot i que, com bé dirien altres, si no es té cura de les amistats aquestes es perden. Com vam perdre també l’oportunitat de celebrar el cinquantenari de “la conquista de l’Avenc”, ara fa uns anys, una oportunitat per fermar aquests lligams, però què voleu, no em vam ser de capaços.

  Ara que tampoc podria acabar sense dir que hi ha coses que no m’agraden tant, tot i que podeu dir que són marginals al tema tractat, dic de tota eixa informació que apareix en castellà, ja sé que no passa res, ni jo estic en contra d’aquesta llengua, però és que fins i tot els nom dels pobles, amb aquest tarquimós Játiva o Alcoy, que vaja, ho comprendries si es tractara de gent que ve de Salamanca… o d’arreu del món, però si són de les muntanyes alguns d’ells, perquè si hem de preservar el medi ambient, no ens menys important per a un poble la seua llengua. Així ho pense, així ho dic.

  Així que bon estiu i bon camí

  benavent

 4. sento

  Xè que bon periodista estas fet! D’On traus tota eixa informació? A mi m’agradaria saber trobar-la com tu ho fas. Enhorabona i avant.

 5. Quico de Ibi

  Borja, Sento, Enric, Orbison, Quatretonda Digital y Sr.Benavent,….
  muchas gracias por buestras palabras de agradecimiento hacen que uno se sienta muy satisfecho por el gran trabajo que se ha hecho en el avencde su poblacion, Quatretonda, que al menos para mi ya es un pueblo de gran referencia, me gustaria hablar sobre este avenc con usted Sr.Benavent y que me contara algo de historia de este gran gigante y joya que tienen en su poblacion El Avenc de Quatretonda.

  Salu2 y gracias de nuevo por sus palabras de agradecimiento en nombre de todos los que allí estubimos en LA NETEJA DE L´ AVENC DE QUATRETONDA.

 6. Davinia

  Hola!
  Mi nombre es Davinia, y fui una de las espeleologas que estuvo en la limpieza y componente del proyecto.
  Queria daros las gracias por haber dejado que formase parte de un proyecto tan importante, de una ilusion tan grande y de la reunion de tantos espeleolog@s muy bien organizados y con un mismo objetivo y un mismo trabajo….
  Pero sobre todo queria darte las gracias a ti, tete (Quico), por que gracias a ti, estuve alli durante esos cuatros dias, los dias anteriores de preparacion y los posteriores, en la radio… disfrutando como una niña en lo que mas me gusta que es la espeleologia….
  Gracias por haberme dado esa oportunidad y enorabuena por el gran trabajo que alli se hizo.

  Un saludo

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics