Seleccionar página

La foto : » Casa dels Senyorets «

La foto : » Casa dels Senyorets «

Em  trobe aquesta foto en » FOTOS ANTIGUES DE QUATRETONDA » i quede meravellat per diversos motius. En primer  lloc pel que representa : una escena apacible de lectura tranquil·la i serena en un lloc d´una gran casa del poble. En segon lloc pel valor artístic de la foto i el magistral conjunt de clarsobscurs. Com a valor etnogràfic no té preu, en mobiliari i detalls d´una època passada del poble. Tots plorem la desaparició d´aquesta casa. Una casa que encara és recordada pels veïns com a la casa més important en senyorio, arquitectura, grandària, i més encara quan en aquest poble no abunden les grans cases d´interés general. Intents hagueren per poder salvar aquest edifici…fins i tot es va pensar en la posibilitat de conservar la casa principal i construir als horts la piscina municipal. El final tots el sabem. Per 300.000 pessees de les de fa 40 anys el somni de consevar la Casa dels Senyorets acabà en tragèdia. Per tot el qual aquesta foto té un valor incalculable, i hem d´agrair ales persones que ens l´han deixat, gràcies a la quel es pot estudiar, analitzar i onvestigar els últimd records d´aquesta casa.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

 

 

 386 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

2 Comentarios

 1. Jose

  Hoy he visto un reportage en la TV sobre la casa Santonja de Olleria que esta restaurando y me ha encantado, me ha hecho recordar la casa dels Señorets. Yo no tuve la suerte que tuvo Maria al poder jugar en su huerto y poder recorrerla…¡Me hubiera gustado tanto poder hacerlo! Ahora no podemos hacer nada por recuperarla pero si alguien tiene fotos de la casa, de su fachada, de su huerto…me haria muy feliz poder verlas. Lo que pasó,pasó y no podemos hacer nada por evitarlo pero aprendamos de los errores del pasado y no dejemos que se pierda nada de nuestro pequeño patrimonio histórico.

 2. Maria

  Yo tuve la suerte de ser amiga de una de la hijas de D. Rafael por lo que ibamos todos los dias a jugar al huerto de la casa que era impresionante, yo tendría entonces unos ocho o diez años y nos lo pasábamos bomba corriendo por toda la casa y jugando al escondite por todos los rincones.
  Lo que mas recuerdo es la enorme cocina que tenía al entrar a la derecha, un poco mas adelante de la escalera y el enorme huerto.
  Todavía me entra pesar al recordar el dia que la derribaron por la noche con todo el pueblo en la plaza llorando y preguntándose porque habia que derribar esa maravilla.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics