Detalls

Detalls

Aquest detall ens ha cridat l´atenció. Es tracta de la retolació dalt de la porta de l´Aurora. Simplement el nom ompli, informa i dignifica. Per això felicitem als qui han fet possible aquesta iniciativa,  ja que al no estar acostumats durant llargs períodes de temps a semblants canvis,  millores o innovacions positives, el més mínim detall ens crida tant  l´atenció  i ens alegra.

I ja que estem, subratllar la curiosa inscripció amb data i tot a la placa de pedra rectangular incrustada o engastada a la paret, dalt de la porta.

5 Comentarios

  1. Pepe O

    Han sigut els festers 2010 que han destinat una part dels diners que obtingueren en l´ Aguinaldo a fer esta xicoteta millora.

  2. benaventb

    I a més de la data cronològica, 1786, s’hi completa la llegenda amb una bonica abreviatura epigràfica que conté les dues paruales típiques de salutació a la Mare de Déu (s’hi pot veure ara en aquesta foto ampliada, és a dir: «Ave Maria». Potser que les lletres R i E afegides a les vores de l’abreviatura típica, és a dir la de les inicials A i M sobreposades siga un recargolament propi del XVII-XVIII.

    Bon detall el dels festers pel que significa i pel seu exemple, detalls que tenen el seu pes, i a més ara fa molt més goig aquesta capella que no en dècades abans, convertida en un xicotet magatzem o rebost d’eines. De manera que annexa a l’esglèsia si voleu, i dins del casc urbà, tenim l’església desl sants Joans, l’ermitat de S. Josep i la capella de l’Aurora, pel que fa al «gran» patrimoni religiós No han estat els únics festers, els del dos mil cinc també, potser el bombo, o una altra cosa, ja no recorde. Prova de que els joves, quan els majors s’ho saben guanyar, els guarden respecte.

    Què contrària d’aquella moda de fer amb els sobrants monetaris -si els hi havia és clar- un ús personal, diguem-ne viatges, com s’hi foren empresaris que s’hi jugaven els seus calerons, no vull dir amb açò que no s’hagen de fer un dinar, o una paella, que això serà ser festers. Ara que crec que això de guanyar diners ha passat a la història, no sé; però això sí, sempre alerta quan toquem el patrimoni, per xicoteta que siga l’actuació, fer-ho amb les màximes garanties i jo crec que ací, amb el rètol de Divina Aurora, ho han fet d’allò més bé.

    I tot i que necessitaria un estiró de corda més gran potser siga arribada l’hora d’iniciar un moviment, un salvem, unes ajudes, millor si fóra popular, de tots, per recuperar les figures que hi havía a les fornícules de les respectives façanes de l’església, siga per història, per convicció religiosa, pel patrimoni… o per tot plegat, vaja!

  3. Oltra

    no entenc la frase «al no estar acostumats durant llargs períodes de temps a semblants canvis, millores o innovacions positives», una pregunta al autor, es referix que no esta acostumat a vore canvis o innovacions positives a l’esglesia no?

  4. Rafel

    M’agradava molt com s’estaven comportant les persones que enviaven comentaris, sense insultar,sense politiqueos,sense malicies, però veig que el Sr .oltra va en segones intencions.Mire vaig a contestar-li jo el que jo he entés. Fa molts anys que ací en aquest poble les úniques millores que veiem són ratlles pintades als carrers i aprofitant els diners que s’han donat en el plan e i no sé quins plans més, un ajuntament que ni el de València i ara un carrer? de raspall, que vaja falta que ens feia! i molt poques coses més.Com molt bé diu el Sr Diector de QD cadascú que interprete el que vulga, i açò és el que interprete jo. I deixe l’esglesia tranquila per que és on més canvis per a bé s’han fet :pintura,façana, campanes… I l’esglèsia com tot, te innovacions molt positives i de vegades fa coses molt ben fetes i d’altres no li eixen tan be,però mai les fan en mala intenció com la que vosté té. Ale a veure la TV, que s’enterarà de moltes mes coses.

  5. Oltra

    jo no he insultat ningú i l’únic que ha parlat de política i per a mal es vosté senyor rafel, que sap el que li fa falta i el que no al poble, jo personalment i no vull entrar més, crec que s’han fet millores en l’esglesia i en el poble i que encara s’en poden fer més, sols havia dit que no comprenia la frase que diu que feia temps que no es millorava res. ( 14.4 )

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES