Seleccionar página

Vaga general

Vaga general

El dia 29 està convocada la vaga general contra les reformes del govern ZP. Durant els darrers anys hem comprovat la inoperància de la classe política. La negació d’una crisi que anava afectant les classes baixes i mitjanes mentre les polítiques públiques elevaven als altars  bancs i caixes  mitjançant xecs en blanc per pagar inversions arriscades i negocis fallits. O les diferents ajudes a sectors industrials en decadència caracteritzats per una baixa o nul·la productivitat.

Segurament, el dia 29 serà el gran dia de les patronals sindicals, de la internacional i dels punys  al cel. Però, per què no  s’ha celebrat  abans aquest gran dia de pitos i banderoles?.  Per què no es va fer quan el govern de torn, en plena bonança,  no aplicava mesures correctores ni feia lleis per frenar la gran bacanal que estaven duent a terme bancs, caixes i demés entitats públiques? . Per què no van protestar contra un legislador que no acomplia  la seua obligació de legislar?. Per què no van protestar quan el nombre de parats incrementava exponencialment?. 

Ara tenim les conseqüències del no fer res per pal·liar una situació crítica. Se’ns imposen unes mesures des de la Unió Europea ratificades per un govern que firma els decrets- llei amb la mà esquerra; retallada salarial als treballadors públics, congelació de pensions, paralització d’inversions en infraestructures bàsiques per al desenvolupament econòmic i l’aprovació d’una reforma laboral que no fomenta la creació de llocs de treball. 

I les conseqüències d’aquestes polítiques poden ser nefastes per l’economia,  la capacitat de reactivació de l’economia es pot veure greument afectada perquè la reducció de pensions i salaris pot fer baixar la demanda i la paralització de la inversió en infraestructures disminuirà l’activitat del sector de la construcció i dels sectors afins greument tocats. Tot això conjugat amb pujades d’impostos.

I així ens trobem a pocs dies d’una jornada de protesta que té més sentit que mai, però que arriba tard i  amb unes receptes econòmiques del segle passat. Però, es que sempre arribem tard  a tots els llocs?.

Jordi Oltra Vicedo

 52 Visites totals,  4 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

2 Comentarios

 1. Joan

  No se si será por la edad o porque ya no me trago ninguna de las «trolas» que nos cuentan, pero los políticos actuales me producen alergia.

 2. Avatar

  Si Jordi, tens tota la raó, sempre arribem tart a tots els llocs, però tots estos politicastros ben be que san aumplit les bujaques i ara a mosatros mos pugen la llum ,el irpf ,mos baixen el sueldo(per que darrere dels funcionaris, anem els atres treballaors) mos congelen les pensions…Deuriem de fer no una vaga si no una estampida para assustarlos a tots i posar una atra gent mes sana i mes honra.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

pels morts COVID-19.In memoriam.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics