Seleccionar página

Encara les festes ?

Encara les festes ?

 

ENCARA LES FESTES?

Com sembla que el tema de les festes no s’esgota, encara no del tot, o això em sembla, i com el cap no m’avia cap cosa més ufana, intentaré fer-me amb les deu de la darrera, és clar, si aconseguisc collar un text que faça bona via.

De primeres proposar que el programa de festes, motiu i origen de l’actual llibre del mateix nom, reculla la denominació tradicional de “la Vespra” per al dia en què tradicionalment s’obrin les festes, una forma de dir que hem de posar a bon recapte doncs nogensmenys semp

re s’ha dit allò que “de la festa, la vespra”, o també que “no n’hi ha festa sense vespra”.

De la presentació s’ha dit molt, opinions positives totes, crec, amb les quals n’estic d’acord, ja ho vaig dir, per a mi dos elements contribuïren al bon fer i resultat d’aquesta, l’hora d’inici sobretot, no tan desgavellada, i un escenari que de traça simple –no exempt de feina- copsà l’atenció del veïnat. Això sí, i per no fer només la cosa untosa, pense que a l’escenari li faltaven mesures, amplada, i a més s’hauria de mirar “l’efecte presentadors” que segons s’hi col.loquen aquestos poden deixar a les fosques algun que altre jove fester que queda, a la mateixa alçada, darrere d’ells.

I si passe a la part contrària, la dels opinants, tal volta una lloa de to elevat, sense deixar de ser-ne certa, tal volta dic, aconsegueix l’efecte contrari, és a dir, que si enguany els festers i els seus majors han estat tant en el seu lloc, pot ocórrer que el missatge que captem és que els d’altres anys no ho han estat tant, cosa que tret d’alguna famosa eixida de pata de banc no seria del tot “adequat”. Són les coses del llenguatge, de la discriminació positiva.

I de les carrosses –que no vaig vore- que us haig de dir, tot el que he sentit “pa en oli”, per la quantitat i la qualitat. Acte destacat aquest de la cavalcada, de les carrosses de paperets, que segons ens ha servit Jesús Tarrasó al llibre de Festes ja se celebrava fa setanta-cinc anys, tot i que no coincidí amb dia de les xiques, que no n’hi havia tampoc de dia, doncs com diuen alguns dels nostres majors a d’altres èpoques la festa era més cosa dels xics. Les darreres dècades el dia de les carrosses sí que ha sigut el dia de les xiques, tret d’uns anys en què la incipient i neulada activitat morocristiana feu acte de presència.

Les carrosses són peces de museu, com algú ja ha dit ací, morruts monuments alguns! Art popular de gran valor etnogràfic, tan dignes de conservar-se, cas de les millors, com difícil seria la seua col.lecció, no obstant això no em direu que seria difícil tindre forta la memòria amb unes quantes fotografies ni que siga de les guanyadores, i per a mi que aquesta no es cap idea ni genial, ni original. Al respecte vull destacar aquella carrossa, un quedir de treball del qual se’n parlà abans i després de la cavalcada, abans perquè la gent comentava que allò seria la bomba, i després…, després perquè el jurat va considerar que no tenia mèrits suficients per a ser la guanyadora amb la reacció de l’artista, Vicent el Peluquero, a qui des d’ací volem recordar, que s’hi va fer de notar, vaja que sí!

Els més xafats potser la recordaran encara, vivíem els primers anys dels setantes, una vida d’imatges en blanc i negre i de sons del “parte hablado de RNE”, quan aquella espècie d’ostra gegant va fer acte de presència pels carrers del nostre poble; enlairada sobre una espècie de cadafal, del qual no guarde memòria fotogràfica, anava obrint-se i tancant-se, mecànicament, mostrant la seua preada joia en forma de jove quartondina, Pepica de Capdebou, si la memòria no m’és traïdorenca, a qui també recordarem ací. No sé si aquell artefacte portava cap altre mecanisme de llums però no va deixar indiferent ningú, ni el resultat tampoc, no sé quina fou la guanyadora encara que mai no he oblidat aquesta.

Sense deixar el tema de la cavalcada direm que és tradició de nostra festa que la resolució del jurat siga coneguda de boca-orella, mai cap publicació se n’ha fet ressò, ni s’han publicat els noms de les guanyadores, tot i que em pregunte si algun any feren manifest el resultat pel nostre missatger per excel.lència, el bando. Així que la gent pregunta, comenta i se n’avia, i si cap polèmica es presenta, aviat se n’oblida.

I per no allargar-ho massa  farem esment de la gran “provessó”, la del Crist, que també se n’ha parlat des d’aquestes pantalles; afegirem que tècnicament resulta no massa reeixida, ho dic pels grans forats i llacunes que presenta, espais buits de gent i ciris en grans espais de carrer, semblen diferents processons a diferents hores. Quan m’ho retrauen sempre conteste que és costum quartondina, a més que per què hem de desfilar com si forem legions romanes, ja prou recorden aquestes desfilades militars les malaurades banderoles que en mala hora ocuparen el lloc dels magnífics cobertors balconers.

D’aquest acte també podem apuntar un altre esguit particular i simpàtic, menut, però tret distintiu al cap i a la fi, això és el retrat d’aquella gentada asseguda davant de la portalada de l’església, com a la fresca, gent que espera pacientment i respectuosa l’arribada de les imatges, de la Imatge hostatjada. Quadre de costums, popular, poc captada pels objectius de llum.

Són retalls de la festa, festa millor o pitjor, però nostra al capdavall.

P.S. Jo diria, que així ho vaig sentir dir a un professor meu, que allò del dit gros per amunt o per avall és una americanada, que era a l’inrevés, amunt, el cel, per tant fora d’aquesta vida, i al contrari, cap a terra, arrelar-se a la vida. Tampoc és per emprenyar, ni a mi que em pregunten.

 529 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

37 Comentarios

 1. SALVA

  Els ianquis han fet “més mal que una tronà” amb tanta pel•liculeta de “romans” transmetent-nos una “cultura made in Hollywood” que, ni de bon tros, tota la cort celestial no podrà remeiar-ho ja! Tot i que, amb la cosa dels cobertors i les banderoles, jo li demanaria al personal que veren BIENVENIDO MISTER MARSHALL de l’amic Berlanga i s’adonaran que nostre comportament, cada dia més, se sembla al dels pobletans de “Villar del Río”.
  Gràcies rbenavent amb les reflexions que ens aportes de tant en tant.

 2. marieta

  Sr. Oltra, si lo que vosté diu es deveres, i no eu dude, el anjuntament ja esta tardant en cridar als pares dels festers i ferlos coparticips dels actes dels seus fills. Hui no seran ningun de ells solvents pero algun dia eu seran i entonces deurien ferlos pagar o que eu paguen els progenitors. Els festers hui en dia soles servixen para aixir a lluir perque no fan molta faena, pero de ahi a quedarse els dines dels llibres, de no pagar les flors i tot lo que vosté diu, ni ha un abisme.
  A mi em pareix que aixo es mal perque ja de cara al any que ve,el anjuntament no confiara en la juventut, y quant en una relacio de dos no ni ha confiansa la cosa es trenca ,i pregunte: sacabaran les festes que em conegut desde fa mols anys en els festers com a protagonistes?
  Jo com a ciudadana de QUATRETONDA, vos demane als festers, que en be de vosatros( i de germans que alguns tindreu i que seran festers en un futur ) torneu els dines i no es feu els cabuts que a la gent quant li toquen la bujaca, no va en mols miraments.Vosatros direu que no vos han pagat llums, orquestes…pero heu de compendre que ni ha crisis i «quan el mal ve de Almansa a tots alcansa».Serietat, dignitat,honradesa i poder anar en el cap ben alt, que no vos tinguen que dir mai:» ixe va ser fester el any que es van quedar en 5000euros, vaja quin deshonrat» que aixo si tens concencia, pesa i es molt dur de portar.
  Si la gent del poble sentera, que santerará, igual al any que ve ja no volen fer propaganda en els llibres o no volen comprarlo i posiblement lo que coneguem com a llibre de festes estara condenat a desapareixer, i seria una llastima perque pareixia que cada any anava millorant i molta gent del poble participava enviant articuls, fotos, etc.
  Per favor,festers de 2010 repenseuo, parleuo en els vostres pares, en consejals de un i de latre color, en el retor,en profesors,en abogats, en qualsevol persona que vos puga aconsellar i voreu com vos encaminen pel bon camí. La juventut es mol bonica pero la inexperiencia li fa cometre mols errors, i para aixo estan les persones majors, para aconsellar i posar la seua experiencia, que per aixo diuen que la experiencia es la mare de la ciencia.

 3. oltra

  diu el escrit que els festers i els seus majors han estat al seu lloc, doncs bé, l’escenari i les flors no les han pagat i no volen pagar-les, han cobrat les propagandes i els llibres i no han aportat ni la quarta part del que deurien, deuen mes de 5000 euros i li diuen a l’ajuntament que si volen que els denuncien que ells no han de pagar res. Però ells amb eixos diners, que creuen que son d’ells, i no, son del poble, van tindre un local en beguda i van dinar tots un dia de festes a un bar del poble, amb le retor i els regidors de un ppartit

  pd. si algo d’aço no es veritat que algun fester ho conteste.

 4. Benavent

  D’aquest rebot que ha agarrat el tema no sé què dir, males coses companys. Cal escoltar totes les parts d’una banda, i de l’altra sembla una afirmació molt segura, tant és així que no hi ha temps de fer tanda, som dins de l’àrea xicotiua, calen els bons oficis i la bona mà per part dels qui tenen el mànec i el coneixement del tema, tot abans que no piten penal, que aquest partit, a les postres, el perdria la festa.

  D’altre cantó, i pel que fa a les funcions i/o responsabilitats dels festers se’m fa difícil opinar sense conéixer les interioritats, però ens adonem que les coses han canviat molt, només cal pensar en el tema de les responsabilitats civils, per exemple, encara que de vegades em pregunte si s’està esgotant el tema dels festers per quintes, sistema aquell que s’inicià a la fi de la dècada dels seixanta. Lògicament tampoc m’imagine les festes sense els seus festers, més en un poble on no hi ha celebració morocristiana, seria com un pastís sense cirera.

  Igualment em pregunte si és que el present ens porta cap als festers del tipus de les grans ciutats o festes en què aquests únicament tenen el paper de “representar” el poble sense cap altra responsabilitat en la programació d’actes, en l’organització d’esdeveniments, ni recollida de diners, ni triar “nosequè”… Simplement acudir al lloc i dia marcat segons el programa per tal d’inaugurar i presidir tal acte i acompanyar les autoritats, que no és poc, no creguen, per la dedicació de temps i de diners que necessita (vestir-se, empolainar-se, convits, presents…).

  Aquest funcionament dels festers, ara esmentada, també té la seua part negativa, entre d’altres coses perquè ser fester, diuen, que és molt més que empolainar-se i fer cercaviles, és tota una experiència i un ensinistrament per a la vida. Cosa que minvaria molt d’aquesta forma.

  I damunt a l’any venint són uns xics i xiques nous, per a mi cada cop més joves, subjectivament és clar. També em pregunte si haguera canviat cap cosa el fet que l’edat dels xics i xiques festers s’haguera igualat als vint anys en compte dels divuit. No ho sé.

  benavent

 5. pepeo

  Estimat Sr. Oltra:
  De la actitud del festers ells son es que tenen que exp`licar lo que fan o no. Pero voldría aclarir un fet que voste no acaba de tindre clar. Eixe dinar amb el rector y els regidor de un partit tinc que dir que a mes de esl regidors y el rector hiavien mes persones que poc o res tenen que vore en la politica y a mes a mes, la part que no corresponía estrictament als festers la va pagar un servidor. Y estare encantat de mostrarli la factura y el pago de ella, si voste no es creu lo que estic escrivint. La actitut del festers ja ha dit que son ells els que la tindran queexplicar, alla aon creguen conveniet.
  PepeO

 6. marieta

  Sr Benavent, quanta raó que te. Ara mos han descolocat. Qui tindra la raó ? Ja no se que dir. Per aixó diuen que para tindre una opinio sa de tindre les dos o tres o deu versions del mateix fet.

 7. oltra

  una part queda clara, jo m’ho crec, però i l’altra?

 8. un xicot del poble i de 20 anys

  señor oltra no digues tantes bovades, algu sequivoqua en esta vida pero aixo k hi dius tu es una gran mentira,i apart lajuntament es una pura vergoña!! k jo estik ben informat de estos kasos i tu lo k tens es poko vergoña!! i tota la kulpa la te lajuntament molta kara bonika davant de els festers añ darrere añ pero despues fan el k volen,lo k volen i a lora k volen pero pa els diners si k saben fer kara bonika pos no ale i avorem les festes de lañ k ve k enguañ a faltat motes koses,km el iluminat dels karrers EL KASTELL DE FOK DA LULTIM DIA k enka no lan fet i asperem el poble vorelo n ofeu parlar i mireu 1 lajuntament i despues parleu…

 9. el que vullc

  Que cara mes dura !!!! primera i principal «oltra» informat d’alló que els festers han pagat ja que segons l’ajuntament ja fa alguns anys els festers no hagueren tingut que pagar res ja que les festes es cobren per la contribució aixi i tot han pagat.
  Els unics ingressos que tenien els festers eren els de les loteries per que no han fet res mes per a guanyar diners i com be dius de les propagandes dels llibres que han pagat flors i altres despeses i un regidor de cultura ho controlava o aixo pensava jo que per aixo estava i firmava en el banc , per que si ara falten diners ?es que anem fent i no sabem quin es el pressupost? pot ser siga eixa la causa del per que aquest ajuntament te tants deutes. Pugueu donar gracies cuadrilla d’aspavilats que en aquest poble, ningú diu res per que si començaren a demanar els pressupostos per tal de veure els diners que hagueu invertit en festes i els diners que hagueu arreplegat de les contribucions de tot el poble possiblement deurieu rendir comptes al poble, per que no m’explique jo com es possible que retallant en llums, en escenari, venent les barres de les orquestes, llevant el correfocs i demés activitats com encara no pot aquest l’ajuntament pagar les festes. unes festes que sols han estat repletes d’actes religiosos sense ningun cost .
  A per cert no hagueu rebut una subenció del sarc per pagar alguna orquesta ?

 10. el que vullc

  aaa per cert el local dels feste jajajaj hem fas una gracia un local que era un contenidor no teniu vergonya de damunt dir lo del local dels festers si el que tindria que fer l’ajuntament es oferir un local a tots els festers durant tot l’any !! com en pobles veïns .

 11. ullera

  lo unic que te fer senyor oltra es informar-se i si esta informat ve i parla en els festers i nosaltres li aclarirem tots el dubtes que voste tinga per que voste no pot acusar a ningu sense demostrar-ho per que aquest poble entre festes i contribucions açò pareix Marbella.

 12. Jo soc de quatretonda

  Estic un poc sorpres per el que diu Sr.Oltra, i estic molt d’acord amb tu «el que vullc», ja que com a vei de Quatretonda em dona que pensar com es possible que estiguen reclamant uns diners als festers que deuria de gestionar algú RESPONSABLE de l’ajuntament ¿no? Ai mare ¿com anirà tot lo demés? No ho entenc…. i entretant van pujant la contribució, basura, …….. i ale AAAAA PAGAR QUE PAPA ES RICO.

 13. una uela en quatretonda

  Benvolguts veins,açò es un assumpte que cal que debatim,però primer cal que ens informem bé.
  Primera i principal,açí hi ha gent que opina sense tindre present les dos versions,la del «exel.lentissim ajuntament» i la dels festers de aquest any.
  Jo desprès de escoltar les dos versions,opine que els festers han pogut cometre alguna erreada degut a la seua inexperiència en aquests temes.
  Però,remitint-me a un dels comentaris anteriors que parla de que «les persones majors» són aquells que tenen més experiència i ho poden fer millor,discrepe en aquest tema,i es que l’edat dona exepriència però cal mirar a quina gent,perquè caldrimem demanar explicacions de de fa molts anys a aquelles «persones majors» que han passat per alguns dels càrrecs del ajuntament,perquè en tema de diners,a tots ens pica la butxaca però si 5000 euros ens pareix una barbaritat..i ho és.Quina és la quantitat de diners què falta d’aquests darrers anys tant en assumptes de festes,com de «projectes inacabats»?
  Després d’informar-meben informada,puc afirmar que la persona responsable de dur en davant les festes d’aquest poble..ha participat menys que ningú,a més l’ajuntament en general tampoc ha apollat en la majoria de temes als protagonistes de les festes Patronals d’aquest any.
  Discrepe en un altra cosa,i es que em pareix un altra exageració dir que a partir d’aquest any les festes cambiaran..i esque cregueu què açó és nou?
  no heu parat a pensar,que aquest tema es repeteix any rere any?
  ningú s’ha platejat que pot ser no tinguen tota la culpa els festers?
  A més a més si en aquest poble començarem a demanar explicacions a uns i altres,açí no se’n salvaría ni un.
  Per a concluir l’escrit, crec que açí els progenitors dels festers no pinten fava,ja són prou majorets per a explicar-se ells mateixa.

 14. vergonya tindria jo

  a l’ajuntament… molta corbata i molt poca vergonya!

 15. una veina

  Tinc constancia i puc demostrar que aquest ajuntament es una vergonya ja que no sols en les festes que ja anem be, si anem traguent tambe el dia dels reis on van tenir que pagar les mares/pares dels festers tant els trajes de reis.,cavalls aixi com les bossetes de caramels que donaven als xiquets i que si no hagueren tret diners de la butxaca els pares dels FESTERS no hagueren fet la festa dels reis i damunt de tot que l’ajuntament no va deixar que els reis repartiren els caputxets dintre del centre social, tinguent que repartir-ho a la porta d’aquest.
  No se com no te aquest ajuntament vergonya de demanar diners.

 16. fesols

  va no digueu tantes barbaritats k de aixo dels 5000 euros ojala existira asi la gent parla molt pero deuriem de fer un bon plene i k saklarira tot i vorieu!!! apart als festers del 2011 tindran llum als karrers tindran kastell de fok ….. i en bous lajuntament molt de responsabilitats pero ningu apàreuixia a fer les kauses roins i bones tot els festers i tant de agraiment k mos an donat k em sigut un festers mols kumplidors a tot molt afaenats i fent tot lo poasible pa kel poble seu apsa lo millor posible i esteu agraimoseu aixina mentires x asi mentires x alla i lios k no porten a kap llok i total!!

  osinos señors/es,,, pregunteu asl pares dels festers 2010 els dinenrs k els em gastat k tot eu pagaem del a bujaka…

 17. ni u sas ni timporta

  el dijous s´explicarà no senyor oltra??

 18. chur

  espere que este embollit acabe promte mes que res per els pares,per que en la situasio que estem ara ,nomes es falta pasar per aço despres de fer el gasto que an tingut que fer per a que els fills foren festers PASENCIA PER A TOTS ELS PARES DE FESTERS I NO ES CALFEU MOLT EL CAP EN ESTE TEMA QUE TINGUEM COSES MES IMPORTANTS PER A CALFARSE EL CAP…..

 19. Josefa Esteve

  No puedo por menos de recordar un pasaje de San Juan de la Cruz, donde dice acerca del ser humano, que mientras encuentre sustancia en un hueso que roer ahí seguirá, hasta que ya no le dé ninguna satisfacción, y la sustancia se acabe

 20. un altre

  Enorabona festers, molt bon escrit per aclarir el que ha ocurregut, ara ja estan les dos versions, que jutje el poble!

 21. soc qui soc

  i com és que vosté te tanta informació si no és de l´ajuntament?o sols pot ser que estiga relacionat amb ell?S´ha quedat vosté sense paraules???eixie es el asumpte….que esperava al publicar aquest escrit?? els feseters no anaven a deixar que els traten de mentirosos davant de tot el seu poble.Ara és quant la gent te les dos versions, ARA PODEN OPINAR!!i sí, evidentment, la veritat sols té un camí!

 22. chur

  no soc de cuatretonda pero sols dirli al alcalde de cuatretonda que tants diners es perden per els ajuntamens i ara per una miseria esta quedant mal amb el seu poble i lo que mes mal en sap es que este circo per que per a mi es un circo li va a perjudicar molt per que com dic este circo sa montat tot per unes festes del seu i le repetix (del seu poble) penseu un poc, i vetga si val la pena.Espere que tot es solucione lo millor per a tots,per que crec que els festers prou fan en lo que fan per el poble en festes PSD:ESTES FESTES PASAES AN SEGUT LES MILLORS DESDE QUE IO VAIG A CUATRETONDA A FESTES (ANIM A TOTS ELS FESTERS I SOBRE TT ALS PARES)

 23. quatretondí

  coincidencia? pense que no

 24. Quatretondí

  Sr. Oltra abans de quiexarse dels festers deuria de queixarse de l’anjuntament, perque segons tinc antes, gent que actualment esta a l’anjuntament a sigut denunciada per no pagar la contribucio de la seva casa com a lo que es, sino paganla com a un solar, i així ix molt mes barat. Pues estos señors que estan al carrec del notre poble estanmos any darrer any a tot el poble i nosaltres com a ignorants pagant tot el que es debut, ara reclameu uns dines que si vosaltres haguereu pagat el que toca i quan toca, pot ser ara no tinguerem este problema. VOSALTRES SOU ELS CORRUPTES, i sempre obrin la boca els que tindrien que callar.

 25. barbaritats

  Crec senyor Oltra que está molt equivocat.

  Deuria tenir un poc mes de vergonya i abans de tractar als festers com uns lladres deuría alnmenys de donar la cara i tranquilament aquests els ho explicaran tot.

 26. Els al·ludits

  Respecte al “tracte” que ens oferiren a nosaltres abans de començar les festes, que disposavem d’uns diners per a festes, els quals ens proporcionava l’ajuntament, que haviem de pagar l’escenari, les flors, que els diners de la loteria ens els teniem que gastar en festes, etc. Aquest tipus d’aclaracions que tenen lloc tots els anys i que despres es queden en paper mullat. Dona la coincidencia que per al proper any on es fester el fill del regidor de festes (casualitats de la vida), la proposta que els han transmes és que, els festers tenen que pagar la carrossa de les festeres i l’escenari, afegint com a condició que si els sobren diners, poden gaster-se’ls com vulguen, poden ser en un viatge o en sopars, o … aleshores qui ha de pagar la resta de despeses?
  Vaja, llavors si els festers durant l’any poden conseguir 3000€ amb els seus mitjans i despres sols volen un escenari de 1000€ i una carrossa de 300€ els sobren 1700€, els quals poden fer el que vulguen d’ells, esperem que siguen solidaris amb el poble i ho inverteixquen a les festes. O l’ajuntament despres voldrá també que paguen els premis de les carrosses com hem fet nosaltres, o els premis de la partida de pilota organitzada per l’ajuntament, la cavalgada de reis, o altres tantes coses?
  De tota manera ens agradaria donar un consell als festers del proper any, no es fieu del que vos diguen, demaneu les coses sempre per escrit perque les paraules volen.

  Pd: Molta sort amb les festes i gaudiu al màxim

 27. Els al·ludits

  “Estimat” senyor Oltra:

  Anem a intentar explicar-li l’assumpte dels diners, que pel que vegem vosté no ho acaba de tindre molt clar. Per una banda, ens causa molta indignació que vosté sols es preocupe pels diners i no diga res de les festes, que per cert, han deixat molt que desitjar per la banda que pertany a l’ajuntament.

  Primer ens agradaria dir-li que el conjunt de festes que es realitzen al poble són cobrades a la contribució (elevada per cert), i als pressuposts de l’ajuntament hi ha una partida de diners destinada per a aquest fi. Més concretament 70.000€ aprox. o almenys és el que l’ajuntament diu, que esta destinat a FESTES. Partint d’aquest punt, als festers no ens diurien de demanar cap euro, pero així i tot els festers ens hem fet carrec de certes despeses que corresponen a l’ajuntament i d’altres que evidentment ens toca a nosaltres pagar.

  No es preocupe per les flors, que els festers pagarem les flors que es posaren a l’escenari, així com tot el que l’engalana.
  Respecte a l’escenari, els festers estariem encantats de pagar-lo si disposarem dels diners o si l’ajuntament ens tornara els diners que nosaltres hem tingut que pagar i els quals no ens tocava fer front, com per exemple la cavalgada de reis, el premi de la partida de pilota, el concurs de decoració de carrers, els detalls als participants de la presentació (presentadors, xiquet, festers pobles veïns, festers de 25 anys, els que ens assajen…), acomodadors de festes (pagats pels pares dels festers majors).
  Per tant, tots els diners arreplegats pels festers durant l’any, que estaven destinats a l’escenari, s’han gastat en les coses abans mencionades, inclús abans de passar festes.

  També, aclarir que els 5000€ als quals vosté fa referència que es deuen dels llibres i propagandes, hi ha un extracte del banc de 4700€ aprox. els quals van ser cedits a l’ajuntament, i que aquest va utilitzar per a pagar els premis de les carrosses i no els llibres de festes.

  Senyor Oltra, pel que fa a les denuncies, crec que no caldrà arribar a aquest extrem ja que tot el que hem de pagar, està pagat.

  Respecte al local i la beguda (que és “lo de menos”), pot preguntar als nostres pares que van posar els diners de la butxaca.

  Del dinar dir que els festers vam pagar la nostra taula, i com bé ha dit pepeO l’altra taula la va pagar ell. No hi ha més que dir.

  La impressió que ens ha donat la comissió de festes és que segons els diners que aportem nosaltres (els festers) a l’ajuntament, ells ho redueixen del pressupost per a les festes patronals en compte de seguir invertint-los per a fer unes millors festes.

  PD: No sabem perquè sorpren tant que a final de festes els comptes mai quadren, tots els anys passa el mateix i a pagar-ho els festers. Com pot ser si els festers mai són els mateixos i l’ajuntament si? Qui tindrá la culpa?

  Esperem que allò de “ppartit” siga un error ortogràfic perquè no és deuria mesclar la política amb les festes.

 28. brutaaaaal !

  Sr Oltra, si esque es pot dir així a un perssonatge com vosté. Hem pareix q te la mateixa poca vergonya q l’ajuntament d’aquest poble. No parle sense saber, xq per lo vist no te ni idea del q està diguent, els festers han pagat mltes coses de la seua butjaca i no deuen res a ningú, mlt menys 5000 euros. aclariu primer els vostres temes en l’ajuntament i després si teniu tant de temps lliure per a avorrir-se, informeu-se bé de tot el que ha passat en festes. NO TE VERGONYA!!!!

 29. FontVella

  En primer lloc, els perjudicats són els festers ja que dins del presupost de festes han retallat moltes de les coses que encara que no són necessaries, fins al moment, tothom ho ha tingut. I si no es poc, a més de fer-los quedar en evidència davant del poble, els demanen uns diners que ells no tenen el per que de pagar, ja que hi ha un responsable que es el regidor de festes que deuria de donar la cara. Els festers han pagat el que els tocava pagar després de l’acord a la primera comisió? Siii, aleshores deuria l’ajuntament de traure factures, contrats, i altres eines per a poder fer conters.

  En segón lloc, la comisió de festes és realment un infern per als festers ja que es miren abans interesos politics que festius. La comisió de festes deuria de ser agradable i cadascú proposar allò que creu millor i junts refutar el que es pijor o no tan bó per al poble. Els festers no tenen vot ni paraula, per dir-ho d’alguna manera, ja que vam ser, sóm i serem un zero a l’esquerra. L’ajuntament deuria de donar-se compte que esta convertint totes aquestes coses en un circo on la gent del poble no sap realment el que passa si no has estat en una comisió de festes. Els politics saben vendre molt be ( o no tant be, ja es vorà a les pròximes votacións) el que ofereixen però després tot canvia.

  L’any que varem ser nosaltres festers i festers ens van prendre «pel pito del sereno» i hem posicione al costat dels festers, ja que la irresponsabilitat no es d’uns joves de 18 anys que a causa de la seua inexperiencia cometen errors, es clar, però eixos errors deuen de corregir-los o almenys evitar-los les persones que tenen mes poder que uns festers, ja que a l’any següent són uns altres i els de la comisió estan diversos anys consecutius.

  PD: Estic molt indignada amb aquest ajuntament i amb tot allò que es fa si parlem d’un punt de vista general. Quatretonda va de cap a caiguda i no ho hem de permetre. Però tots junts

 30. quatretondí

  Al senyor Oltra dir-li que després de l’escrit que han fet els al·ludits… s’ha quedat sense paraules, no? perque ja no pot eixir per cap costat, millor no t’ho han pogut explicar!!!!

  Dir-li també a Marieta que per molta crisis que estem, l’ajuntament arreplega els mateixos diners de la contribució (inclús ara ens l’han pujada) i no pensen que nosaltres també tenim crisis, i amb aquests diners que és el que fan? 2 orquestres i una discomòbil a festes! açò podem dir que son unes festes? sense fer res a les vesprades per a que el poble tinga vida? sense enllumenat públic?… entre altres coses…

  I finalment dir que no sé perquè el senyor Oltra s’ha escarotat tant… CADA ANY PASSA EL MATEIX!!!! L’ajuntament fa el que vol i no dona ni vot ni paraula als festers…
  cada any arrepleguen els diners de la contribució, els diners que guanyen els festers, i les subvencions… on estan tot ixos diners?? perque al que no li ixen els comptes és a mi…

 31. yo mismo

  Cuando sr. oltra dice esos comentarios es porque tiene alguien dentro de la comision que se lo cuenta con una version propia cuando tengo entendido que lo que se dice dentro de la comision no puede salir fuera.
  Callenle la boca a alguna esposa de regidor que habla cosas que no debe en corrillos de patio de vecinas,junto con alguna regidora.
  Y digo estos comentarios como padre de festero,y sr.oltra siquiere saber quien soy diga usted su apodo porque OLTRA en quatretonda hay un monton como alberolas y benavent.
  buenas fiestas para los jovenes de proximo año.

 32. uno

  Faltaria més que per a parlar tinguerem que anar al «pleno». Es nota que vos pica molt la llibertat d´expressió que mos donen en este espai para dir lo que mos done la gana. Això voldrieu, poder entrar en este lloc i manipular com vos done la gana. Què arregleu en els plenos para enviarmoss allí a parlar, si teniu el poble fet un desastre ?. parleu menos, cobreu menos impostos i feu més. En cuant a lo de tertulia de bar, puc dirvos que si mirem l´historia de moltes tertulies de bar han aixit hasta grans partits polítics, grans obres literaries…Dels PLENOS molt poques coses de estes han aixit.

 33. tertulia de bar

  no se com hi ha tanta gent que opina sense saber, amb una contundència increible, i em referisc a tots, si hi ha temes tan intersants per a la gent del poble, si de veres interesa, anirien a preguntar on toca, al plenari, açò sempre quedarà com una tertulia de bar en la que discuteixen diferents persones sense que ninguna domine el tema, qui te raó?, nigú, o millor dit, el que mes crida

 34. un altre

  Hi ha qui es pensa que el que diu es la veritat unica i la resta sols son mentires, faltades al respecte, interesos politics i un fum de bovades més, doncs no senyors es una opinio mes, la cual s’ha de tenir en compte, respectar i debatir. Pero be, eixa en la nova democracia i la nova tolerancia que està fomentant-se al nostre poble. Certes persones estan acostumades a que no sels portare mai la contra i ara per un tema on algu es a fet un poc de contra mira mira com estan posant-se les coses, jajaja de risa senyors.
  Cuantes hores bones em passat al bar!!!

 35. algú més

  Tots els pobles de la contornà creixen, milloren i des dels ajuntaments miren per el poble per a deixar contents als seus habitants. Quatretonda esta quedant-se per darrere de tots, ja que l’ajuntament mira per Déu sap qui… Els regidors de festes miren per els joves ja que es el seu any de festers però alhora per la gent més major ja que les festes les pagem TOTS, però el nostre regidor per qui mira,,, per la monedaaa, retallar, retallar, retallar… eixos diners de tant de retall on van a parar?

  M’agradaria saber qui esta content de les coses de les quals disposa el nostre poble, perque no hi ha RES. Mirem l’història o l’evolució i és deplorable! Ja ho tenen bé de burlar-se de tots nosaltres!!

 36. a saber

  menos tonteries i mes millores per al poble que fan falta ja d’una vegada…
  tans diners que te l’anjuntament … ON ES CLAVEN ?
  en que se’ls gasten ? fent un trinquet ?
  canvieu el chip !

 37. barbaritat

  No soc menbre dels festers xo se que aço no es deveres, el local i la beguda l´han pagada cadascu dels seus diners. si no sap no parle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics