Las palmeras de la avenida

Las palmeras de la avenida

 

Hoy cuando he ido
a pasear
a mi perrito
por la avenida,
¡paisaje desolador!

las palmeras
en tierra,
troncos y cabezas
por el suelo,

¿que le pasa
a las palmeras
de la avenida
de Quatretonda?

¿por qué esa
mutilación?,
¿están enfermas?
las palmeras de la avenida,

triste visión,
siempre hay
un por qué
una respuesta
para todo
una explicación,

pero,
ya no será
lo mismo
la avenida sin palmeras
sin sombra
en verano,
sin adorno
todo el año.

No he podido
evitar una
nube de tristeza
rondando mi cabeza.

                                                               Joaquina Merino Santamarta

4 Comentarios

  1. Josefa

    Están talando las palmeras enfermas, una enfermedad que parece que tienen y es un nombre raro, esperemos que sean unas cuantas, porque si las talan todas . La verdad es que la Avenida sin palmeras no sera lo mismo

  2. Joan

    Puede ser que sea debido a una preocupante plaga producida por un insecto llamado «picudo rojo» . Parece que es originario del Sudoeste Asíático y de la Polinesia. Cosas de la globalización!!!!

  3. benavent

    Certament que l’Avinguda del País Valencià, la Carretera, nom sense nom, com l’Escola, l’Església, l’Ermita, el Campanar, la Serra, l’Avenc o la Séquia mateixa, no serà la mateixa si aquesta nova plaga acaba amb les nostres palmeres, i ara que diuen dels pobles de la “contornà”, no hi ha d’igual, d’Avinguda, fins i tot amb el seu caòtic ordre natural, producte del creixement desigual de les plantes i d’intervencions humanes en etapes disperses, sent que, a més a més, constitueixen la primera imatge de Quatretonda, aquella que diuen que més compta, i l’única que veuen la gran part dels que només van de camí… una imatge que, dit per forasters, resulta agradosa, doncs ja saben que el que veu una cosa tots els dies, lògicament, no pot sorprendre’s.

    Hem de suposar que es tracta del “morrut roig”, el causant d’aquest mal que està delmant les nostres palmeres ja cinquantenàries, una plaga que pel que sembla arribà a les nostres terres la darrera dècada del XX i que pot deixar la carretera més pelada que una rata, sobretot quan fa més d’una dècada arrancaren els llustrosos plataners, i alguna morera, en aquest cas per l’actuació humana.

    Evidentment que no diu igual aquella part de carretera negada de palmeres i d’altres plantes que aquelles altres més pelades, tot i que a mi, i ja ho he dit alguna vegada, no m’agraden eixes palmeres més modernes que diuen si són més resistents a l‘atac del morrut ditxós. D’ací que pense, si el calaix i la plaga ho permeten, que per cada palmera que ens maten n’hem de plantar dos.

    Altrament i en aquest sentit, m’agradaria veure reposar les palmeres, aquelles que mai hem deixat créixer, de la part de l’Avinguda que ací direm del Pontarró on ara s’està actuant i on creix una immaculada tanca metàl.lica.

  4. Joaquina

    Gracias, por vuestros comentarios y vuestra información, no es que saberlo disminuya la sensación de impotencia y nostalgia por lo que se pierde, pero las cosas son como son, y la vida moderna nos trae muchas cosas buenas, otras no tanto y todo ello revuelto y mezclado, como dices Joan …la globalización…, esperemos que algunas se salven, no sólo en la avenida.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES