«Eclipse de luna» de Maria Sentandreu

«Eclipse de luna» de Maria Sentandreu

Amb una presència més que acceptable de públic, aquesta vesprada ha tingut lloc al nou saló d´actes de l´ajuntament,  la presentació del poemari «Eclipse de Luna» de la nostra conveïna Maria Sentandreu. Actes com aquest només passen, com els eclipses, a molt llarg termini, i vos assegure que ha pagat la pena assistir.

L´acte ha començat amb una introducció de la mare de l´escriptora on ha explicat contextos i circumstàncies que han conduit a Maria a la necessitat d´escriure i publicar com a màxim escaló  d´ expressió de sentiments. Seguidament, l´autora ha recitat els seus poemes consequência de les seues difícils vivències personals  : amistat, amor, dificultats, desencontres,  lluita i llibertat han ressonat a la sala amb força i sentiments. En més d´una ocasió, el públic, emocionat, ha trencat l´ambient poètic amb forts i llargs aplaudiments. El llenguatge i les paraules, la seua veu blanca i segura… senzillesa i profundidat han arribat a pujar l´emoció alguns graus. Poesia plena de records, pors, preocupacions…però sobretot d´esperances i cant a la lluita per un futur ple de vida.

Entre els assistents, he pogut observar una bona representació de poetes , intel·lectuals, estudiosos, escriptors, professors, mestres… tot el qual ha sumat qualitat al conjunt. La música ha ocupat un lloc en la seua justa mida i ha omplit el lloc de parfum místic. La sincronització ha estat  en el temps i lloc.  La firma d´exemplars i un exquisit vi d´honor han posat punt i final a l´acte. Enhorabona Maria,  i tant de bo que el teu exemple siga  espill a la joventut d´aquest poble.

«Eclipse de Luna»,  lectura recomanada a qui estime aprofundir, conéixer de debó a l´autora  i jugar amb les paraules, les situacions, les reflexions i  l´assossec de l´esperit. » Qué pretende el pensamiento / con sus sueños inconscientes ? / La muerte va tras la vida, / pero ¿ hay vida tras la muerte ? » …….. » Pero  ¿qué es poesía? Poesía es todo aquello que se esconde al otro lado del silencio, la huella de los sentimientos callados. Es como una gota de miel en los labios, una sustancia dulce que despierta los sentidos. Es como un jarabe con sabor a esperanza  que hidrata el alma. Es como un barco de ilusiones que navega con el viento en contra, pero nunca llega a naufragar. Los poemas son mensajes en una botella que me ayudan  a ser valiente. Son herramientas para desmontar el miedo y los lamentos. Son antorchas que iluminan la senda y destruyen las tinieblas. La poesía es un lugar para esconderse, un lugar para pensar. La poesía es el único antídoto eficaz para las vidas eclipsadas. Para mí, la poesía es el aire, es el agua, es la luz » . (María Sentandreu)

8 Comentarios

 1. marieta

  Primer que res vullc dir que malegre de tornar a poder conectarme en Quatretondadigital perque hem pensava que lavieu borrat o algo y he de dir que hem fea molta falta. Gracies a Deu tornem a conectarmos( he de dir que he consultat un expert en informatica per si la culpa era del meu vell trastet de ordenador).Ara vullc felecitar a Maria y als seus pares per el seu corage y per haver conseguit el somni de Maria.La presentacio, de la cual hem vach anterar per QD, ha sigut mol bonica y emocionant. Enhorabona Maria!

 2. vbenavent

  Hola, vull felicitar a María pel seu treball de poesía tan brillant que ha fet així com la seua magnifica presentació, carregada d´emocions i que ens va arribar al cor, jo pense que com a tots els que estàvem allí, l’enhorabona María.

 3. Amparo de Pedro

  Enhorabuena Maria.Me ha emocionado tu libro. Demestras tener una gran sensibilidad. No la pierdas nunca. Sigue adelante y esperamos el segundo.
  Un bes molt fort.

 4. Miguel

  Grande María, grande como siempre y como sólo tú sabes apreciar. ¡Ha sido toda una ilusión descolgar el teléfono hoy-!

 5. Inma

  Hola! Vaig assistir a la presentació i no esperava menys de Maria. Entre els poemes q va llegir el que em va agradar especialment com ella sap va ser «mundo de dos y de uno», pero cap dels que están al poemari te perdua. Recomane a tots la lectura del seu primer llibre ple de aprenentatge cap al positivisme i sentiments, i espere que en continuen molts mes. Enhorabona a Maria i els seus pares, continua emocionant-nos així!

 6. Maria Sentandreu

  Moltes gràcies a tots per la càlida acollida. Només desitge que cadascú aprenga a buscar la felicitat al seu interior. ¡Gràcies!

 7. javi

  me gustaria compartir poesias con todo el que tenga inquietudes de mejorar la vida de las personas y colorear en verde este planeta llamado tierra.

 8. enju4t

  Doncs…vinga ! Quan el vinga bé, ens les envies les poesies, ( unaveudequatretonda@gmail.com ) les publiquem a la revista i les comentem…tu mateix…

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES