Santa Cecília 2010

Santa Cecília 2010

Este cap de setmana hem pogut disfrutar de la celebració de Santa Cecilia per part de les dos bandes de música que tenim al nostre poble.Dissabte ho va celebrar «La Lira» amb una missa i un passacarrer on vam poder veure junt a la banda, la imatge de Santa Cecilia. Diumenge ho va celebrar «La Nova» també amb una missa i un passacarrer però aquesta vegada acompanyats per una pintura de la Santa, que per cert i segons va dir el  rector era una imatge on podiem contemplar a la Santa tocant un «piano» però mirant cap a dalt, com oferint eixa música  al cel. Esperem que continúen oferint-nos les dos bandes, bons concerts, bons passacarrers i alegrant-nos totes les festes , ja que sense la música, la festa és la meitat.

18 Comentarios

  1. SALVA

    Estic llegint estos dies el que heu publicat sobre les bandes de música i les composicions que s’han fet, una labor encomiable que s’està realitzant a Quatretonda amb tot allò relacionat amb eixe món de l’art i la cultura. El quatretondà l’estima i des de sempre ho ha fomentat, no és una moda actual, ni passatgera, és un sentiment que li ve d’antic.
    És necessari que els humans coneguem nostra història, les coses bones i les que no en són tant. És saludable, ens ajuda a corregir les errades i congratular-nos amb aquelles que no coneguem però que en saber-les ens donen plaer. L’anècdota que vaig a contar-vos em succeí en casa d’un amic d’Albalat de la Ribera i aconseguí que me’n tornara cap a casa més desvanit que Querineldo (No he sabut mai qui era este personatge, però hauria de ser un home molt feliç perquè fou una frase que repetien sovint els meus majors).
    Quan la iaia de Vicent, l’amic riberenc, s’assabentà d’on era jo, els seus ulls s’il•luminaren d’alegria, em demanà que l’abraçara ben fort i em donà dos besos mentre em deia: «Ai fill meu, quins records em dus. Tu saps com eren les festes quan venien els musics de Quatretonda? Les millors que es feien en tota la Ribera. I lo bé que tocaven? Ningú mai ho ha fet com ells. Allò sí que era tocar, t’ho puc dir perquè ho sé de primera mà, sí que eren festes de veres». Després em va guinyar l’ull.
    Als catorze anys no acabes d’entendre el doble sentit de les frases, i menys encara si t’ho diu una dona amb més nadals als muscles que Matusalem.
    Pugueu donar-li la interpretació que més us «antoixe» a esta anècdota, a hores d’ara, per a mi, qualsevol de les dues em fa sentir orgullós de descendir d’uns quants d’aquells músics, perquè a la meua família n’han hagut un cabàs, jo mateix, sense anar molt lluny, he tocat el fliscorno.
    Teniu raó, sense l’acompanyament dels músics la festa seria la meitat.
    Ànim, alegria i que no decaiga el bon humor… I l’afició per la música!

  2. joan

    «per part de les DOS bandes»??
    Anem a vore perquè jo ja no m’aclarisc. Però no hi han TRES bandes al poble?? aleshores per què es varen fer solament DOS passacarrers??? És totalment paradòxic i es què em pareix que en aquest poble hi ha algu que te la careta un poquet dureta… Si hi ha TRES bandes, que siga per a tot, no solament per a cobrar.

  3. Manolo

    Completament d’acord amb vosté. Una es 1. Dos són 2. Tres són 3…aquí i a la fi del món.

  4. Marieta

    Y darrere del dilluns va el dimach. Si parlem de caradures primer peguemos una volteta avore que portem penjant. Santa Cecilia crec que no eu paga ningu para celebraro i fan lo que els dona la gana! Que males son les anvejes! Y que conste que no soc de ninguna banda ni tinc res que vorer en ninguna de elles. Diseulos tocar y que facen pasacalles i concerts que es lo que a la gent mos agra.

  5. joan

    es molt facil parlar sense saber del que s’està parlant… aixi va el mon

  6. Marieta

    Menos maol que estas tu para arreglarlo.

  7. Emilio Oltra

    Va per favor no fa falta que eixca altra vegada el tema, que en Quatretonda hi han tres bandes tots els que volen saber-ho ho saben, només hi ha que llegir el Levante de fa uns dies on eix el llistat d´instruments que ha donat la Diputació a les bandes i al poblde de Quatretonda hi han tres donacions una per a la Societat Musical La Lira, una per a l´Agupació Musical La Nova i un altra per a la Unió Musical Quatretondense. però crec que deguem de deixar ja de parlar d´aquestes coses per que les bandes el que tenen que demostrar és com toquen i totes les demes coses estan fora de lloc en en poble en el que ens coneguem tots.
    Bon Nadal a tots

  8. joan

    veus com hi ha gent que si que sap del que parla?
    mai he sigut partidari d’aquest enfrontament, però en un article com aquest, que es repetix moltes voltes la paraula DOS, crec q feia falta aclarir-ho. tu mateix ho has dit, mira el repartiment d’instruments de la diputació. La única forma de deixar de parlar d’aquest tema, és que s’arregle. I que es facen les coses ben fetes… Ja estem fartets de que la gent només sàpiga fer que «xanxullos» en comptes de jugar net. Ho sent molt però jo en eixes coses no puc, ja em coneixes massa be emili.

  9. Marieta

    Pos feuse una attra banda. Si es pot arreplegar 4 instruments en ves de dos, pos arrepleguemlos.

  10. joan

    clar, o en fem 10 de bandes i aixi 10 instruments i millor, no? mare meua

  11. Marieta

    Pos si.

  12. benavent

    A veure si a Marieta li aclarim el tema d’una vegada, vull posar un exemple si pertanys a una asociació com en este cas es una banda de música i et donen diners subvencionats es bo arreplegar-los, però, si t’ens que pagar la quota per estar federat ja que sinó es així no et donarien eixos diners, també t’ens que pagar-los. Per tant la pregunta es clara,¿ perquè a l’hora de pagar interesa ser una banda i a l’hora de cobrar entonces en son dos? crec que és una burla per a la resta de bandes de la comunitat. o no es així? una miqueta de solidaritat no estaría malament no?

  13. miguel

    l’altre dia un pare em va dir que voldria que el seu fill de 6 anys tinguera moltes ganes de fer deport i de fer musica ara i d’açi a 30 anys i que no li sen anara el cap per altres activitats mes dolentes, eixe pare invertix molts diners en l’educaciò del seu fill, eixe pare li ha tingut que comprar un instrument per al seu fill,sense saber si al xiquet li agradarà o no la musica, eixe pare està sense treball i sense rebre cap ajuda. Un altre pare aguera preferit que el seu fill no i sucara mes diners dels necesaris, si podem ajudar a algunes persones d’este poble, i alguns xiquets podem donarlos la oportunitat de apendre musica perque no fer-ho. nomes en uno que aconsegira arribar a bon destí, la nostra tasca ja estaria justificà, tot lo demes son polemiques, enveges, burles, ignorancia, o lo que vullgau dir, pero no es pensar en la gent del nostre poble.BON NADAL per a tots bona gent i demesm

  14. Frederic Oriola

    Oli calent!!!!!!!!

    Amics meus, a veure si ens aclarim… la nostra situació és paradoxal, certament, però per a que tothom ho sàpiga paguem DOS QUOTES a la FSMCV, és a dir, nosaltres no és cert que paguem una… És més, representans de la nostra societat (o societats) en tenim al Comité Comarcal de SSMM de la Vall d’Albaida, així com gaudim d’excel·lents relacions institucionals amb la Junta Directiva de la FSMCV a València.

    Crec que debats com aquestos són estèrils i sols remouen velles cremors… les nostres SSMM locals deuen estar per damunt d’aquestos pírrics debats i treballar per la defensa de la cultura musical.

  15. joan

    molt bonica la història, pero no entenc que te res a veure en el que aci s’esta parlant.

  16. joan

    Aleshores, si pagueu dues quotes, perquè dius que la vostra situació és PARADOXAL ?? No deuria de ser-ho, no?

  17. Marieta

    Si que es oli calent y deuen estar molt cremachs perque no paren. Dixemo estar y que cadaú que fasa lo que puga. Pau, y no destapem vells rencors.

  18. benavent

    Si ja pageu dos quotes m’alegre que ho hageu arreglat, no és el que passava fa uns anys enrere i ho saps o deuries de saber-ho, però es cert què les societats musicals estan per damunt de tot,ah i vull dir també que el comentari de miguel no se a quin conte ve. BON NADAL A TOTS.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES