Seleccionar página

Estrena del poema descriptiu » Quatretonda, la veu d´un poble»

Estrena del poema descriptiu » Quatretonda, la veu d´un poble»

El próxim diumenge 28 de novembre per la vesprada i al Centre Social de Quatretonda, » LA NOVA « estrenarà d. m. , el poema descriptiu » Quatretonda, la veu d´un poble » del compositor i professor Vicent Benavent Vidal,  fill de Quatretonda, director de » La Banda» d´Alfarrassí i professor de música a l´IES de Pedreguer.

L´obra consta de quatre parts :  INTRODUCCIÓ, LA BAIXÀ DEL CARRER NOU, SANT PERE i LA BAIXÀ DEL CRIST, i serà estrenada per la mencionada banda dintre del concert previst de cada any per estes dates.

Esperem que tot l´esforç, el temps i la dedicació tinga almenys la correspondència que es mereix per part de  la gent interessada per la Cultura, la Música i la Creació en el nostre poble.

Enhorabona, Vicent !  Et desitgem èxit !

 1,110 Visites totals,  4 Visites avuí

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by quatretondadigital (see all)

9 Comentarios

 1. Avatar

  Enhorabona i tant de bo altres compositors del nostre poble seguiren l’exemple i deixaren les seues obres per poder fer un concert tot d’obres de compositors quatretondins. Com a poble on la cultura i la música ocupen un lloc privilegiat ens sentim orgullosos d’actes com aquest.

 2. Avatar

  Be, jo com a compositor al.ludit dire que durant la legislatura que va estar de primer edil D. Salvador Climent jo viag fer un himne a Quatretonda que les dos bandes ( la nova i la vella), varen estrenar en un concert,, ¿ no haura pensat ningu portar açò a un ple de l ajuntament i Quatretonda tindria himne?. Fa dos anys durant un concert per Setmana Santa per la Societat Musical La Lira jo mateix viag entregar una marxa de processó a cada confraria de Quatretonda ( hi ha que dir a les que van vindre per que la confraria del Natzareno no van vindre per que estaven de sopar), hi ha qui paga 4000 euros per l´encarrec d una composicíó i altra gent regalantla no venen ni a arreplegarla.
  Les tres bandes de Quatretonda tenen almenys 3 o 4 composicions meues, Pregunteu per que no es toquen i entereuse abans de parlar per que jo no viag a dir ho.
  Si enhorabona a Vicent, jo mateix li vaig dir que si no li ho estrenaven el la Nova jo en faria carrec de estrenarli l obra.
  Be açò donaria per a parlar molt, per que no hi una Escola Municipal de Música, per que no s organitza des de l ajuntament un «mano a mano» entre les tres bandes de Quatretonda com es fa a Bunyol dintre dels actes de la setmana cultural per exemple i podria donar moltes mes idees, però jo no pense que la música ocupe un lloc privilegiat al nostre poble,, encar que només siga la meua opinió.

 3. Avatar

  Emilio si dius això de «entereu-vos abans de parlar» pel que jo he dit, he de dir que jo no estic assabentada del que passa en o entre les bandes. Si que recorde que fa molts anys quan la banda de Quatretonda es va separar, es va parlar molt, moltissim i fins i tot va haver families que van deixar de parlar-se. Va ser molt trist. Jo solament he dit el que he dit perque em semblava molt bona idea fer el concert de compositors quatretondins, sense entrar en més temes. Per què no es fa o si des de l’ajuntament es podria fer alguna cosa, jo no ho sé però caldria APROFITAR-NOS de totes les coses bones (compositors, escritors ,pintors,..)que tenim a QUATRETONDA.

 4. Avatar

  Ja diu la dita que si vols pleits deixa diners o lloga músics…

  Cértament podem presumir de que actualment tenim un bon nombre de compositors locals que han rebut guardons per la seua feina, tant Emilio Jesús Com Vicent Benavent, als quals s’hi pot afegir Juan Enrique Benavent «Manroc» i d’altres que aporten el seu gra de sorra.

  Però tampoc hem d’oblidar altres compositors locals com Rafael Benavent Mahiques «Leuterio», amb més d’una vintena de peces composades, o els pasdobles dedicats a la nostra col·lectivitat «Viva Cuatretonda» de Pedro Pràxides Delgado (1944) y «Viva Cuatretonda» de Miguel Aparicio (1973).

  I perquè crec que hem de reivindicar la nostra música, vaig encetar el darrer any un projecte a la revista Dorresment de publicar una sèrie d’articles curs sota el lema de «Perfils musicals» on deixar constància de les biografies dels nostres músics professionals així com d’aquelles composicions destacades. El darrer 2009 vaig biografiar a fra Joseph Benavent organista del segle XVII i a l’excomandant Rafael Benavent Mahiques. Ara per ara està al forn i a punt de ser publicat la biografia del Subtinent Vicente «Caraquete» i el per què del pasdoble «Viva Cuatretonda» de Pràxides Delgado.

  La música, i sobretot les bandes, segueix alçant polseguera al nostre veïnat… Segueix sent oli calent que esguita aquell que s’atreveix a tirar-li mà, ja siga als nostres polítics, als nostres compositors, o simplement als opinadors d’un xat…

  I sí, malgrat que sols siga a títol personal, i conscient que l’oli calent també de tant en tant m’ha esgitat i m’esguita encara, dir que jo també voldria un mano a mano, i un altre tipus de relació musical…

  • Avatar

   Per que el sr.Oriola em diu ex comandant? si eixe carrec no existeix.
   Me lo explique¡

 5. Avatar

  Que si, que si, que estic de acuerdo en lo que digueu de fer un mano a mano.Yo que no soc ningu y se poc perque vach estudiar poc magra llegir y anterarme de coses y vorer concerts, presentacions de llibres, presentacio de pintures…Y ya que en Quatretonda tinguem de tota clase de artistes,alcemlos y no els afonem. Vote per un mano a mano de les dos bandes ( atres voltes han vingut de atres pobles)en peces musicals de autors quatretondins

 6. enju4t

  Amb un saló d´actes quasi ple, el poema descriptiu «La veu d´un poble» podem dir que ha sigut un èxit. L´emoció ha fet acte de presència entre els assistents i un llarg i merescut aplaudiment ha compensat esforços i incerteses. La Nova, ha donat la talla i ens ha oferit uns treballs dignes. La peça musical al tenir clares connotacions amb els episodis que descriu tan arrelats als costums i essència del poble, ha despertat més encara l´interés del públic, el qual he escoltat amb més atenció si cap la interpretació. Enhorabona i avant !

 7. Avatar

  Encara que jo no se escoltar la música amb oïda de músic(i dic açò perque la meua filla moltes vegades em fa escoltar música de publicitats, reportatges, cinema…que de no dir-m’ho ella, a mi em passarien inadvertides o inclús ni les sentiria) m’he emocionat i m’ha agradat molt el poema descriptiu del nostre poble. El que més m’ha agradat ha sigut l’emulació del revolteig de campanes i no pensava mai que això es puguera simular en una obra musical. Enhorabona Vicent! i també enhorabona a «La Nova» per haver-nos oferit aquesta obra.

 8. Avatar

  Mol be, sí Señor, aixina es fa. Ole per algunes músiques y musics que han fet mols solos y per totchs els atres que han fet el paper quels tocaba.Enhorabona a tots y a vore si pronte en fan un atre.(Crec que sera els de reixos) Ah! y als chiquets que ascomensen y que han tocat en la banda de xocotechs tame vuulc donarlos la enhorabona y anims para arribar a la banda de majors.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

pels morts COVID-19.In memoriam.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics