Carta als Reis Mags

Carta als Reis Mags

Majestats:

                Com cada any, vos escric amb l´esperança d´aconseguir alguns desitjos que sols vosaltres seríeu capaços de fer-me-los realitat. Abans de continuar, agrair-vos de tot cor el beneplàcit que tingué la carta de l´any passat per part de les vostres cancelleries reials.

             En primer lloc, vos demane salut i seny per a tots.  Per a la revista QD, només demane que els col·laboradors, comentaristes, visitants i curiosos no l´obliden…ja que la seua existència depén exclusivament d´ells. La crisi ens ha deixat a tots prou tocats : vos demane que  una altra vegada que vulguen sacsejar-nos els salaris, abans sacsegen tants i tants euros que ara i adés balafien per aquí i per allà…. que amb els diners de menjar no es juga. ni es deu.

             Majestats : humilment demane governants que ens ajuden a sol·lucionar-nos els problemes tangibles del cada dia, allò que els ciutadans demanem : bons serveis sanitaris, socials,  educatius, de progrés,  alimentaris, treball per a tots…que ens facen la vida lleugera i agradable. Vos demane el miracle que els nostres governants siguen honrats, cults, intel·ligents. Que la política sigui un art i no un negoci…ja que el poder absolut atorgat pel poble, a fi de comptes no es reflexa en el poble sinò en una minonitària casta superior que de tant en tant perd el nord i només s´orienta cap objectius  i interesos particulars i familiars . De fet, Majestats, alguns dels nostres polítics s´han apegat tant i tant al poder de la mangarrufa que semblen sangoneres … alguns d´ells ja quasi que porten més temps que el «Caudillo» en el poder o al seu recer, i això, Majestats, encara que puga paréixer democràtic, no ho és, és feixista. Tant els càrrecs polítics com el càrrecs públics-funcionarials no poden ni deuen allargar-se més del compte : amb el temps es transfiguren en cabdillatges dictatorials. I el que és pitjor encara, en degeneració pura i dura. I fa massa temps que  sempre veig les mateixes cares i els mateixos gestors als mateixos o diferents llocs ( van d´un lloc a l´altre com les boles del ping-pong )…i això fa olor a podrit !

             Majestats: humilment demane per a la nostra societat capacitat de reacció davant els mals que ens ataquen : falta de valors com l´esforç, manca d´esperit de superació, d´empatia, del coratge suficient per fer front a tantes i tantes bogeries…a tants xoriços de totes les classes i condicions…Majestats, vos demane VALOR i CORATGE per a plantar cara i lluitar contra els enemics que ens envolten : paràsits, contistes, enxufats, especuladors, xupla-xupla, corruptes, falsos predicadors que enganyen amb facilitat als desencantats i dèbils…pense, Majestats, que fins que la societat no es mobilitze i prenga cartes en l´assumpte, ho tindrem cada dia més difícil i cru : estem veient-lo i sofrint-lo cada dia més en les nostres carns.

               Majestats sobiranes : Us demana capacitat de poder llevar-mos dels ulls les catarates quimèriques que  no ens deixen veure les coses més enllà dels nostres nassos. Tenim els ulls plens d´eixa boira que no ens deixa conduir a la velocitat adequada per les carreteres i autopistes de la vida. Hi ha massa encantadors de serps . Massa nubolositat. Massa cants de sirenes a la cultura més inculta. Massa paraules i pocs fets. Molts pocs fets. 

             Majestats… com a creient, m´aferre a l´esperança del MIRACLE. Pense que només un miracle ens podria salvar del bollit en el qual som immersos. Mentrestant, Majestats, ompliu-mos de paciència, feu-mos una mica ignorants-cecs-immunes per a no veure tan clar i nítid les barbaritats que ens envolten i ens mortifiquen. ( d´aquesta forma no patiriem tant). Doneu-nos fortalesa per a aguantar el que vinga i misericòrdia per a perdonar de debó als culpables-causants d´aquesta situació. A vosaltres. Que sou Mags. I  Reis. De l´Orient. ( ja que els reis de l´Occident… ).

pepe romero-nieva

+ CARTA ALS MAGS REIS DE L´ANY PASSAT

7 Comentarios

  1. Joan

    Amigo Pepe:
    Yo también me uno a la petición que formulas en tu carta a los Reyes Magos. Dejémonos llevar por la ilusión de estas fechas y esperemos que, sinó en su totalidad, al menos se aclare un poco esta sociedad tan dificil que nos toca vivir actualmente. Y como mínimo que el carbón sea dulce!!!! Saludos a todos……

  2. Marieta

    Yo voldria añadir algo mes. No vullc que dixen (soc solidaria i regals que dixen a atres) vullc que SEMPORTEN, que semporten tristors, malaties, patiments, rencors, anveges…. i de paso si pot ser que samporten a tochs els politicastros que gobernen(en tochs els llocs: anjuntaments,diputacions, conselleries…) en estos moments y que vinguen nous aires de renovacio y juventut que no tinga el cap ple de males idees inculcaes pels vells politics.

  3. benavent

    Jo no voldria ser original i, com deien els nostres majors, que malgrat tot gojaven de tan bona salut satírica i irònica dic, «Senyor meu tot poderós doneu-nos salut i pessetes!

    I després, si pot ser, emporteu-se aquells establiments com cafeteries i gasolineres on, per llevar personal, t’has de servir tu, i no per això és més barat, a més de fastigós en el cas dels combustibles (o almenys que avisen amb un rètol, com ja fan algunes estacions, de les condicions del servei, excepte, és clar en aquelles hores nocturnes). Tampoc m’agraden els «MAcautos» (¿?), aquelles cues de cotxes en marxa per a comprar «les hamburgueses», tal i com tenim el medi ambient, i algunes, moltes, de les decoracions nadalenques de molts balcons, cada cop més americans, com tot, que açò també és protestar per protestar, després serà la cultura xinesa… i, ja no sé on m’he deixat la llista per a continuar però, el més important ho he dit dalt, allò de salut i companatge, «barregaet» si pot ser.

  4. Josefa y Joaquina

    Pepe, queremos unirnos a tus buenos deseos para el año nuevo, animarte a seguir sacando adelante QD cada vez mejor y agradecerte habernos dado la oportunidad de formar parte de esta familia digital.
    Finalmente ahí va nuestro deseo «que la luz brille allá donde esté». (que no es poco).

  5. enju4t

    Moltes gràcies. I gràcies a gent com vosaltres, la família digital va ampliant-se i amb les vostres aportacions, enriquint-se. Això dic jo també, » que la luz brille allá donde esté «. Salutacions i una forta abraçada !

  6. Marieta

    Aunque no te molt que vorer en esta noticia, vullc felisitar als qui han tingut a be tornar a posar villancicos en la megafonia, menos mal que per lo menos un dia com hui sense abusar (per les persones que de tot es queisen) podem sentir estes cansonetes tan boniquetes, y ademes crec que el disco es nou. FELICITATS.

  7. pa i ceba

    Una carta que refleja part dels mals de la nostra societat. La compartisc hasta la última coma. Les brosses seques no més que fan molestar i xuplar, empobrir la terra i impedir que «los brotes verdes» i el aire facen el milagre del cual es parla. Pero tots sabem que les brosses costen molt i molt d´arrancar. Sapeguen i sapeguen i mai sacaben. I tornen a eixir,per acò la lluita te que ser constant.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES