Seleccionar página

Presentació del llibre» Un estiu a l´infern» de Sico Fons

Presentació del llibre» Un estiu a l´infern» de Sico Fons

Aquesta vesprada del dia del Senyor de 4 de gener de l´any 2011, hem assistit a la presentació d´un altre llibre al saló d´actes del nostre ajuntament. Es tracta de » Un estiu a l´infern » de Sico Fons, tal com ho havia anunciat QD fa uns dies al Programa d´Actes Nadalencs i posteriorment en una publicació lliurada a la nostra redacció pels » Amics del Buscarró «.

Malgrat tot, hem de dir que erem exactament 18 persones al saló d´actes contant autor, presentadors i el càmera. Sent Quatretonda el poble de la Vall d´Albaida on diuen que més cultura i gent amb carreres n´hi ha, hem trobat a faltar gent a la qual l´interesse aquesta parce·la cultural. Jo, endinsat  a la pell de l´autor i organitzadors m´he sentit com aquell xiquet que prepara una festa amb tota la il.lusió del món i no acudeix cap amic. Les paradoxes de la vida són les que són. Cadascú pot traure les reflexions que més estime.

Quant a l´acte, l´audició ha sigut una mica penosa ja que per les raons que foren no podíem escoltar les diferents intervencions amb la suficient claretat per a poder comprendre amb exactitud allò que deien els ponents i jo personalment he perdut en  diferents ocasions el fil. Quatre coses si que em sembla he entés atenent  l´opinió personal de Frederic, el qual ha comentat que es tracta d´una novel·la amb uns personatges desesperançats i desgarradors…

Al llarg del parlament de l´autor he captat a Dante moltes vegades, però no he pogut enllaçar les idees perquè com ja he dit no ho sentia molt bé. Ens comprarem el llibre i si de cas, en un futur farem el corresponent comentari literari.

+ INFORMACIÓ

http://www.quatretondadigital.es/?p=1604

http://extremsud.blogspot.com/2010/04/lestil-grunge-nacionalista-i-lofici.html

http://www.laveu.es/noticies/cultura/496-sico-fons-presenta-un-estiu-a-linfern-a-la-casa-de-la-cultura.html

http://perso.wanadoo.es/dcasellas/labusca/narrati96.html

 1,251 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

2 Comentarios

 1. Frederic Oriola

  Certament amic,
  Primer que res, agraïr l’assistència dels que hi anaren… Jo també esperava més cuòrum, encara que he estat en actes culturals en pobles veïns on érem prou menys assistents contant presentador i ponent… També és cert, que són dates amb molts actes i molts llocs on acudir, pel què li anem a fer!!!
  Respecte a la sonoritat, això si que em sap mal… La veritat és que ho haguerem pogut arreglar; no sé cridant un poc més, o com estavem en quadre fent algo més de proximitat, baixant a la platea i estant tots plegats… no sé!!! Aixina i tot prenc nota per a futurs esdeveniments on hi participe…
  El llibre com vaig dir, m’agrada… No soc un gran lector de novel·la, però els personatges m’han recordat al món de Charles Bukowski, farcit de gent sense futur ni esperança, entregats al seu destí, al seu fatum, que irremeiablement els comdena a entropessar diàriament amb les mateixes pedres del camí.
  Així li ho vaig dir a l’autor, al Sico Fons, i sols és una opinió, pense que la vida s’ha de veure amb esperança, hem de lluitar per bescanviar el que no ens agrada… El darrer any vaig fer un postgrau de gestió cultural i ens parlàren de la diferència entre la sort (accident, loteria, càncer,…) de la bona/mala sort on és l’individu qui mitjançant les seues eleccions vitals guia el seu destí… Aixina i tot, açò sols és una opinió…
  Deixant-me de romanços aprofitar novament per donar l’enhorabona al Sico pel seu treball, i que segueixca dedicant-se al món de les lletres, als qui vingueren agraïr-los el seu temps, i a tothom que passen un bon 2011, i que els Reixos els porten sobretot salut i feina
  f
  PS: Hi ha una cobla de l’Arguirnaldo que sempre m’ha agradat força malgrat estar en castellà: Als amos d’aquesta casa/ doneu-los salut i hisenda/ blat per tot l’any/ i desprès la Glòria Eterna

 2. Marieta

  Yo no vaig anar perque estaba en Xativa ancomanat als reixos lo que mos han de dur hui, pero al llegir el articul y encara que no tinc carrera hem vaig sentir mal. No se de que anava el llibre, pero intentare comprarmelo y llegirmelo. Desde aci, vullc desijarli sort al Sico.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 al nostre poble deurien ser recordades per sempre d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics