Adiós cosecha !

Adiós cosecha !

                                                                                                     Paseando por el campo me encuentro con este bancal en el que las inclemencias del tiempo tales como la lluvia, el viento y en esta caso, me parece,  las heladas han dejado  esta nefasta huella y me pregunto: Vale la pena estar todo el año, cuidando, abonando, regando, podando, etc. etc. para llegar a estas consecuencias? . Desde aquí me pequeño pero sentido homenaje a todos nuestros labradores que, a pesar de los pesares, cultivan nuestra bella tierra valenciana.

J. Caballero Benabent

4 Comentarios

  1. Marieta

    ¡ Ay cuanta rao que tens !, pero per molt mal que es veu desde fora, es triplica el mal quant es veu desde dins. Nosaltres tinguem algun bancal com ixe que mostres en les fotos y la veritat es que donen ganes de plorar; la coperativa no vol que collim perque no tenen aixida, no tenen caixons para collirles nosaltres, els seguros no se que pasa, que sempre troben algun xocotet fallo para donarte menos de lo que nosaltres mos asperavem, els pagos de laigua del rec, dels productes que tirem… no tenen aspera y aixo mos desespera. Asperem que el añ que ve siga millor ( com tots els llauraors) si no tindrem que tancar la paraeta y minjar taronges de Marruecos y potser que hasta mos en tingam que anar al estranger a treballar una llarga temporá, com en els añs 60 y 70.

  2. paunoi

    Joan. la vida del camp sempre te algun per cans, gelades,pedregades etec, i quan hiha una bona collita no val diners, com aquest cas . i com diu Marieta ja veurem l’ any que ve i eixo

  3. tertulia de bar

    el bancal en qüestió no ha patit les inclemències del temps, o sí però no les úniques, ha patit les inclemències de la cooperativa del nostre poble, ja que es tracta de taronges navelines, que deurien de estar collides abans de nadal i encara estan en l’arbre, i contra això no hi han assegurances (contra la mala gestió)

  4. Maripili

    Clar, la mala gestió……..quan que vos agrà ensanyar-vos. Segons tú no s´ ha collit perque no li ha eixit dels nassos a la cooperativa,no? seria més bona gestió collir- la i apilar- la en palots per algún lloc. perque segons he sentit dir ni queden caixons ni lloc a les càmares….. La mala gestió que tú vols atribuir a la cooperativa, no es deurà a la crisi(perdò, segons Zapatero, sols recesió) la pujada de preus, l´ arribada de taronja de Marroc o la Xina….. Ah clar això no convé que siga així…… Cada dia m´ entristeix més l´ actitud de certes persones d´ este poble……despres es pregunteu que perquè cada vegada som menys habitants. que espereu d´una societat on hi ha tant de rencor i es crea polemica a la primera de canvi?? Com te que anar este poble avant , si tot son rabies els uns amb els altres?? Que vergonya!!!

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES