LLocs amb encant: Casa Maribel » La Camileta «

LLocs amb encant: Casa Maribel » La Camileta «

 

 

  

              Quan vas a ca Maribel, no vas a una botiga qualsevol. No vas solament a comprar. Anar a ca Maribel és garantia d´adquirir uns productes de primera qualitat, sobretot productes hortolans. En aquesta especialitat, Ca  Maribel se´n du les cinc estrelles d´ Hortilín. Maribel sap que la supervivència del seu negoci radica en tenir contents a uns clients els quals d´altres coses no entendran, però de verdures i afins…Quatretonda és un poble d´agricultors i la seva gent entén dels productes de la terra. Les dones que hi van a comprar -homes pocs- saben distingir a distància una carxofa tendra i saborosa d´una poc substanciosa; d´unes bajoques com cal , d´unes altres que tal. 

  

            A més a més, Ca Maribel és una botiga la qual manté intactes els sabors, colors i essències del genuí popular : única, menudeta, típica…de les que ja no hi queden… encara que les busques. Maribel, la seua propietària atén al client d´una forma especial, familiar,professional i honesta…i si fa falta i no tens pressa,  també bona tertuliana si el client li dóna opció i oportunitat. I de botigues com aquesta, ja no en queden o en queden molt poques…i és una gran llàstima perquè a més de la principal funció, servixen de punt d´encontre, trobada d´ intercanvi d´opinions, tertúlia popular i guanyar un temps i uns ritmes tan necessaris avuí en dia . 

  

            Quina diferència més brutal entre aquestes entranyables botigues de poble i les horribles  grans extensions comercials on tot és pressa, indiferència, inhumanitat, sol·litud i apanya´t com pugues. Què difícil és poder trobar algú que et puga atendre com cal. I la de coses inútils i  innecessàries que comprem cada vegada que anem a aquests temples moderns del consum . Qui es por ressistir a carregar més coses de les que en tenia pensades adquirir ? Tot tan ben col·locaet, arrenglerat, a la vista, a la mà, tot dient . compra´m, compra´m, compra ´m… com si foren aquells cants de sirenes que conduiren a la ruina a aquells valents navigants no se per quins mars d´aquelles civilitzacions remotes i ignotes. 

  

            M´encanta,  quan puc,  anar-hi a comprar a Ca Maribel . Anar allí és alguna cosa més que comprar. Amb garantia de qualitat. De bona conversa. De bones percepcions. A més, la botiga i jo potser compartim en ser éssers en perill d´extinció. Amants del senzill, quasi anònima presència, imperceptible als ulls i sensible a l´ànima. Allí està : entre les cases del carrer. Mimetitzada amb l´entorn. Amb perfecta harmonia. I així, ininterrompudament des de fa 64 anys. 

  

  

pepe romero-nieva 

  

 

10 Comentarios

 1. Jose Luis Oltra

  Quanta raó tens, són este tipus de comerços els que hem de procurar que no s’acaben en el nostre Municipi, li donen calidesa i qualitat.

 2. Marieta

  Yo per motius de distancia no anat mai a ca Maribel, pero si que habia sentit dir que te la millor verdura del poble. A lo millor macoste algun dia perque tame he sentit dir que aunque no sigues clienta de allí, mai el fa mala cara.

 3. Rosa

  Marieta t’he de dir que jo sí que he anat i vaig a comprar a » ca Maribel». La verdura et puc assegurar que és, no bona, sinò boníssima, fresca i acabada de portar del mercat els dilluns, dimecres i divendres. El tracte rebut pel client és immillorable i ben bé que és veritat que mai, mai, mai li veus una mala cara encara que faça temps que no vas, o encara que sigues una clienta nova. Com tu dius, per motius de distància, no vaig tant com voldria, però t’assegure que paga la pena.

 4. Komuse

  En este poble,el que passa és que sempre allò de fóra sempre és millor. I per a comprar una agulla se’n anem al poble del costat. I per supost aposte per Casa Maribel, proper i de qualitat i d’ ixes matinades que es peguen per anar al mercat. Quan tots dormim ells s’ alcen de matinada per a portar la millor fruïta i verdura per als seus clients, i això és d’ agraïr.
  Està en la mà dels clients valorar aquest comerç, però també les autorirats polítiques no deurien d’ oblidar-les.

 5. orbison

  La meua dona compra unes pomes de classe «Fuji» ….. mhmmmmm… en la vida he provat unes pomes tan sucoses i bones . Espere que dure la temporada perque tots els dies en acabar de dinar i sopar em posse les botes amb aquestes esquisites POMES.

  SALU2

 6. Joan I

  Y además una sonrisa!!!!!

 7. Un Quatretondi

  Fruta i Verdura fresca tots els dies,abanda de conserves, i altres productes alimentaris, i de drogueria.

 8. paunoi

  Es veritat, una llastima que la gent comprer en altres llocs fora del poble. A veurer si comprem una mica al poble i aixi sempre tindrem tendes com aqueta.

 9. Josefa Esteve

  Es verdad que Maribel tiene una verdura y fruta recien y fresca……..

 10. Eugenia Benavent

  Tota la rao del mon, quant vas a Ca Maribel, troves lo milloret del mercat, darrere d aquesta tenda hi ha tot una vida de tradicio, amb el objetiu principal de oferir als clients lo millor, perque hem de recordar que Ca Maribel et formen tots els seus clients que durant tota la seua vida han anat alli a comprar buscant un bon genere.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES