Seleccionar página

El Partit Popular de Quatretonda llança una segona enquesta

El Partit Popular de Quatretonda llança una segona enquesta

 Amb l’anterior enquesta, igual que amb aquesta, hem intentat conèixer les preucupacions i interessos del nostre poble, però el tema lingüístic ha suscitat una gran polèmica, que de cap manera hem volgut provocar. Simplement, nosaltres creiem que les llengües serveixen com a vehicle de comunicació entre les persones per a facilitar el seu enteniment i mai han de ser una eina de disputes sinó de conciliació i harmonia entre les persones.

Com ja hem dit, amb aquestes enquestes pretenem escoltar a Quatretonda, intercanviar idees i coneixements, en definitiva, compartir pensaments i unir als nostres veïns, però mai ha sigut una excusa per a utilitzar la llengua com a arma llancívola que alce barreres i ens aïlle als uns dels altres, ja que no pretenem que existisca una divisió entre uns i altres, volem que només existisca un nosaltres i que tots junts caminem en la direcció que siga millor per al nostre poble.»
 
Tenim il·lusió, tenim idees, així que anem a parlar clar i amb sentit comú, des del partir popular tenim un programa de futur per a Quatretonda basat en el “Slow Town”, és a dir, una filosofia que potència la qualitat de vida, els espais naturals, i una forma de fer les coses amb tranquil·litat i sense presa, però ben fetes.
Amb aquesta filosofia volem treballar dia a dia, tots els temes que ens interessen com la política ambiental, infrastructures, urbanisme, qualitat de vida i promoció dels productes autòctons, però sempre basant-nos en el respecte de les tradicions, de la natura i de la nostra identitat com a poble, sense comprometre el nostre desenvolupament.
Si creus que vivim massa de pressa? Vivim estressats? Et falta temps? O t’agradaria gaudir més del teu temps? Si respons que sí, a alguna d’aquestes preguntes, aleshores deus saber que el “Slow Town” lluita per a pal·liar aquest estil de vida i poder gaudir més de “lo nostre”. Es una filosofia de vida tranquil·la, que reivindica el plaer de les xicotetes coses i el respecte a la natura en contraposició al ritme frenètic que imposa la vida actual i és en definitiva el estil de vida que busquem per al nostre poble.
Per a aconseguir-ho, no es necessiten grans inversions de diners, sols hi ha que canviar la forma de pensar y actuar, primar «lo nostre» (les nostres senyes d’identitat), el que ens diferència de la resta i potenciar-ho per a extraure el màxim rendiment possible.
 
Per tot açò, volem que ens contestes aquesta enquesta, per a conèixer la teua opinió…
 
http://encuestas.fluidsurveys.com/surveys/quatretonda/slow-quatretonda/

 

Jose Luís Oltra Ferrero

 186 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

7 Comentarios

 1. Guillermo

  Ara si que mau disat preocupat deveres perque dins duns mesos volia anarmen a viure definitivament a Quatretonda que es el meu poble y aparegueu vosatros diguent que no volieu embolicar en aisó de les llengues pero mira per aon voleu fer el Slow Toun y ma asusta chico. ¿No será que aneu a obligarmos a parlar en ingles? perque eisa paraula es inglesa no? o es que tenieu la llengua aspra daver menjat olives? Yo no se lo que vol dir y si no volieu remenejaro per a mi eu au empastrat mes encara no fea ninguna falta posarla tenim moltes maneres de explicar les coses en valenciá. Com es nota que no tinc carrera ni he portat mai corbata. Posat a ser moderns estaré mes tranquil cuant men vaja a viure aí si tamé es parla en franses yo vos eu agrairia.

  • Marieta

   Señor Guillermo : ¡Clar home ! ací, si ve vosté, no mos antendra, perque minjem sanwich, vegem el futbol, anem de vacacions un wekend, vegem el basquet , no se molt be com es diu lo del ordenador que es algo aixina com harvare y sofvare ( meu diuen els meus fills aixó ,perque yo no anat al hogar a fer cursets) al escusat no amem perque anem al Water y com es en ingles …
   Ya esta be tonteries.

   • Ai mare que pasiència

    Marieta, es pot dir més fort, però no més clar… molt bé…

 2. uno més

  Al ataquer com diría » Chiquito de la calzada», no m’esperaba menys venint del PP. Però per a que no diguen que no col.laborem ahí van dos sugeriments per a l’enquesta. Caldría fer una capçalera on diga » QUATRETONDA, EL POBLE DE LES MERAVELLES» i ja posats al final de l’enquesta perquè no una última pregunta. ( Com es pot fer posible el teu somni? ) votant al PP clar. Son temps d’eleccions i qualsevol cosa que es fasa segur que es dona per bona.
  Ah una última coseta, perquè no pregunteu o millor dit expliqueu al les veïnes i veíns del poble que tant vos preocupa, perquè des de fa 20 anys no tenim encara un polígon industrial que pot ser siga una de les primeres preocupacions del poble? . Per dir algo.
  Que quede clar que no estic en contra de les enquestes doncs es lliure cadascú de respodrer-les al igual que es lliure la opinió de cadascú, el que em sap més mal es que s’enganye a la gent i més a la del poble.

 3. Marieta

  Señor «uno més» en part te raó. En quant a lo del poligono ¿de veres creu que si haveren fet aci un poligono havera vingut algú a posar una empresa?¿ No es tindrien que fer primer unes bones carreteres y uns bons accesos a este poble? ¿Simagina un camio carregat de peses de ordenaors (per dir alguna cosa) per ises revoltes de la carretera que va a Lluxent, Benigani o Xativa? Yo crec que primer san de fer les estructures y después el poligono, pero com que así no mos donen dinés, crec que no podrem fer res, ademes si posem un poligono en cada poble ¿ ni hauran tantes empreses para aumplirlos? Ojala estiga angañá pero hem pareis que lo del poligono era com aquella famosa funció de Berlanga que es dia «Bienvenido mister Marsal» que anava a solucionar tots els problemes del poble y quant va arribar, va ser «visto y no visto». Tot quimeres politiques.

  • uno més

   Sent molt tindre que dir-li srª Marieta que està molt enganyà, doncs un polígon industrial és una de les vies de futur per a un poble per no dir la que més de les que més falta fan per a què els grans emprendors no tinguen que buscar-se la vida per on poden, a més a més crea llocs de treball sobre tot al pobles, només hi ha que veurer els pobles del voltant. Una altra cosa es què pense que ara ja hem fet tard però no oblide que portem 20 anys esperan-lo.

 4. Un Quatretondi

  Quan és va començar a proposar la construcció d´un poligon industrial al nostre poble, els primers interesats van ser els propietaris dels bancals, » que volien fer-se milionaris a costa de vendre unes fanecades,(algunes d´elles hermes) «. La qual cosa ja implicava un encariment brutal del terreny a urbanitzar.
  Ara ja hem fet tart per al poligon, per que els empresaris locas han instalat les seves empreses en altres pobles, o de manera ilegal pel terme de Quatretonda.
  Jo soc un afectat, al igual que la majoria dels meus amics, que som gent jove i treballem fora del poble; ( i jo culpe a tots els politics dels ultims 34 anys, i als avariciosos dels propietaris dels terrenys)

  Posdata:
  El poligon no era el tema d´aquesta enquesta, pero ja que l´heu anomenat llance la meva opinio.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics