16 de febrer : una altra vaga d´estudiants a l´IES «Les Foies» de Benigànim

16 de febrer : una altra vaga d´estudiants a l´IES «Les Foies» de Benigànim

Segons informacions tretes d´una fulla informativa a doble cara,  lliurada als alumnes, el pròxim 16 de febrer, els representants dels alumnes  a instàncies del Sindicat d´Estudiants,  han decidit no assistir a classe. Reivindiquen una sèrie de punts. En la fulla explicativa es diu que els alumnes de 1er. i 2on. de la ESO no poden fer vaga per llei. A més, s´explica que el dret a vaga és lliure i que aquells alumnes  que consideren no anar a la vaga, doncs seran atesos amb normalitat a l´IES. Les autoritats acadèmiques fan una crida a la responsabilitat en qualsevol dels dos casos, és a dir, als alumnes que pensen fer vaga i als que no.  De tota manera, per fer la vaga un alumne, cal que el pare o la mare firmen una autorització expressa, si no,  l´alumne no pot fer la vaga i sense la qual se li posarà FALTA  en cas de no assistència.

+ INFORMACIÓ RELACIONADA

7 Comentarios

  1. Marieta

    Mira unes poques de ixes huelgues he patit yo en carn dels meus fills. El major no anat a ixe institut, pero els atres sí, y entonces si que feen huelga els de primer y segon, menos mal que
    ara ya no els dixen ( a vorer si tamé impera la cordura y els eu proibixen als de tercer y quart, perque son menors de edad y no tenen perqué fer huelga). Podran dirme que com a mare que no firme el paperet de la autorisació, pero clar si no lil firme y lanvie y quant torna hem diu que hastat tot el dia en la biblioteca o juant al parchis, ¿qué? ¿lanvie a no fer res o es queda en casa ano fer res? Si lanvie a lo millor bota la valla y sen va a pasejar pel poble y si no lanvie, es queda y paseja per este poble. Els xiquets no son prou maurs para decidir y ells lo que volen es fer festa. Els majors a lo millor tamé volem festa, y en lascusa de que tenen dret els que no han anat a clase, els atres perden el dret de recibir ixes clases. Pensem els pares antes de firmar els paperets.

  2. joan

    se’n sap alguna cosa del motiu de la vaga?

  3. Un pare

    Si. Según la nota informativa, es para que los estudiantes de CFGS que hasta ahora han accedido a la universidad sin hacer el selectivo y con la nota de la media del ciclo que han cursado,puedan seguir accediendolo sin tener que hacer la selectividad. Esto ha sido un requisito que ha puesto el gobierno según la orden EDU/3242/2010. Los padres tendremos que reflexionar sobre ello, ya que si nuestros hijos cursan el bachiller, SÍ que tienen que hacer el selectivo , con lo cual, estaremos propiciando que otra gente, con otros estudios, y sin selectividad, puedan quitarles una plaza en la universidad y tengan que desistir de hacer la carrera que quieren o bien, hacerla en otra Comunidad autónoma con los consiguientes gastos que ello acarrea. Todos a la Universidad, sí, pero por el mismo camino y con los mismos requisitos. Igualdad para todos, porque obreros somos todos.

  4. Un pare de Beniganim

    Estic totalment d’acord amb vosté. Nosaltres hem patit en carns el que vosté diu; el meu nebot va seguir el camí marcat d’ ESO, BATXILLER i SELECTIU. Des de que era menut sempre havia dit que volia ser «mestre de gimnasia». Amb una nota prou acceptable, tots pensavem que podria accedir a fer la carrera d’Educació física a València. Sorpresa i gran vam tindre quan vam veure que no podia fer-ho en València perque li havia passat molta gent per davant procedent de moduls. Hui el tenim a Elx. Pot estudiar el que ell sempre ha volgut, però a un preu més alt degut que no és el mateix València que Elx, ( he d’aclarir que viu a Alzira) Tots som iguals i tots hem de tenir les mateixes oportunitats, els mateixos drets i les mateixes obligacions, No val a agafar camins més curts, que serveixen per a colar-se davant d’altres.
    En la nota informativa que ens ha enviat el sindicat d’estudiants, es reivindiquen molts punts,però amb poques possibilitats de ser canviats en temps de crisi, per tant cal pensar i no perdre tant de temps en «vagues».
    Per altra banda, caldria que els pares ens posarem seriosos i si els xiquets que van eixe dia a classe, no les reben, podriem donar un toc a la inspecció educativa.El treballador que fa vaga no rep salari, en contrapartida l’estudiant que fa vaga, perd eixa classe; el treballador que treballa el dia de vaga, cobra, per tant el xiquet que va a classe les deu tenir i no estar al pati o a la biblioteca o jugant al parxís.

  5. Uno

    Yo no tengo hijos en edad de estudiar, pero como contribuyente que paga sus impuestos, me gustaria ver un poco de responsabilidad por parte de padres, alumnos y profesores. Un dia de huelga es un dia en el cual se pierde dinero de nuestros impuestos, y no estamos para ir tirando dinero.

  6. una madre

    Si en el IES de Beniganim estuvieran igual de atentos al trabajo, al estudio i a la disciplina como lo estan ante el más mínimo e ínfimo indicio de movilizaciones y convocatorias de huelgas estudiantiles ( que pasan desapercibidas para el 99,9 % del resto de los IES ), ninguna universidad de pago y prestigio internacional los superaria.

  7. Cuqui

    Ni als instituts de Xàtiva, ni de Castelló de Rugat, ni de L’Olleria ,ni de Gandia s’ha sentit res d’aquesta «vaga». ( He preguntat a alumnes o professors que conec d’aquestos instituts.)
    ¿Por qué será?

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES