Comunicat del PP de Quatretonda

Comunicat del PP de Quatretonda

  Sr. Director de QD:

Hem pogut llegir en l’article titulat “de partitures, cançons i avorriments”, que la gent del poble esta preocupada, perquè circula el rumor de que en les pròximes eleccions del 22 de Maig, el PP té previst pactar i formar coalició amb el BLOC. Tan és així, que alguns lectors de QD parlen obertament d’aquest tema (amb els pseudònims de Marieta, Un més, Joan,…) i, per aquest motiu, hem preferit dirigir-nos a la redacció de QD per a deixar clara nostra posició al respecte.

  Desconeguem el motiu d’aquest rumor, però des del Partit Popular hem de dir que és totalment fals, és més, ni existeix ni ha existit cap tipus de conversa entre ambdues formacions (PP i BLOC), no obstant això és cert que després de les passades eleccions municipals, vam proposar un pacte de legislatura al PSOE per a formar una majoria que possibilitara una millor governabilitat municipal, atès que es tractava de la formació que menor nombre de vots havia obtingut, però va ser el PSOE qui va rebutjar el nostre oferiment.

  Durant aquesta legislatura, tots el veïns de Quatretonda, hem pogut observar en primera persona com funcionen els pactes electorals, i la conclusió a la que hem arribat des del Partit Popular és que com bé deien els nostres avis: “Totes els juntes fan aigua”. I pot ser que un dels motius de la situació en què es troba actualment Quatretonda siguen precisament aquestes “juntes” (hem de recordar que tenim un deute de 700.000 euros)

  Dit tot açò, sols ens queda reafirmar-nos en que des del Partit Popular NO anem a formar coalició amb cap altre grup municipal després de les pròximes eleccions. Nosaltres volem el millor per al poble i no volem arribar a l’alcaldia a qualsevol preu ni li tenim afecte a la butaca (com deixen caure, alguns comentaris a QD). Perquè pensem que els nostres electors no entendrien aquests pactes, així que ens limitarem a respectar els resultats de les urnes, i si cal formar coalició per a crear una majoria de govern, nosaltres no entrarem en aquest joc, perquè pensem que no beneficiaria en res al nostre poble. Moltes gràcies.

José Luis Oltra

139 Comentarios

  1. Bastida

    Al final esta web es dirà Partit Popular Digital (PPD). Ja sé que va a dir-me que estàn oberts a tots els partits polítics i que si no publiquen rés és perque no volen. Que vaja be.

  2. tertulia de bar

    ara diu que no estan aferrats a la butaca, pues no te ganes de butaca…..

  3. joan

    joan no ha dit res d’això… com he dit més d’una volta, no poseu en boca meua coses que jo no he dit.
    d’altra banda, es nota que ja venen eleccions i la gent comença a fer campanya… però recordeu, què no val tot, i faltar a la veritat és un truc al que desgraciadament ja n’estem massa acostumats.

  4. Pepe

    Va, senyor Bastida… no diga eixes coses les quals cauen pel seu pes… Anem a veure : vosté mateixa sap la contestació i ja l´ha fet constar al seu comentari.. Aquesta web és i serà fidel als seus principis : independent, lliure i oberta a TOTS, sempre i quan hi haja uns mínims i no es traspassen les línies vermelles de la lògica i el sentit comú. Diga´m, senyor Bastida : quina cosa vol ? Acàs que aquesta WEB CENSURE opinions i comunicats ? Que no publiquem allò que ens envien ? Que triem la informació depenent de qui ens la lliura ? Ho sent molt, moltíssim, senyor Bastida però açò, sent jo el responsable no passarà mai. Vosté sap massa bé que si QD rep quaselvol opinió, comunicat, treball, argument, notícia, proposta, iniciativa , pensament, creació o punt de vista, comentari… aquesta serà publicat/ada. Li ho garantitze, senyor Bastida. QD no és responsable del silenci de qui siga. Em sap molt de mal que pense així d´aquest projecte, perquè darrere d´ell hi ha molt de treball, moltes hores, algun maldecap i algun que altre moment difícil a l´hora decidir les prioritats que arriben a la redacció. Fins ara li assegure que hem publicat TOT el que ens ha arribat, moltes vegades en temps rècod. Considere molt injust que vosté ens torne a re-batejar irònicament amb un nom que no és el nostre. Al final i al principi aquesta revista es diu i es dirà QD. Si li sap mal que fins ara solament han aparegut referències polítiques d´un determinat partit, del PP, jo no tinc la culpa ni la virtut… el que no puc fer ni faré mai és que perquè els altres partits – fins ara no diuen res, ( i remarque fins ara ), deixe de publicar allò que envia un altre. Aquest tema en concret el deixe finiquitat. Més prompte que tard m´esperava algun comentari com aquest, és normal. Acabe reiterant que QD és lliure, oberta, respectuosa amb totes les opinions, multifacètica, sense ni un cèntim d´ euro pel mig que li coste al poble, tolerant i amb voluntat de servir qualitat, no adscrita a cap ideologia política, pionera en aquest mitjà i a més amb els braços oberts a qualsevol ciutadà que vulga expressar-se, dir, opinar, criticar, comentar i publicar el que li vinga en gana. Gràcies pels seus desitjos finals. Igualment.

  5. Marieta

    Señor Bastida, quant van posar la primera encuesta, yo ya vaig preguntar que si anviaven coses es atres partits si heu publicarien y hem va contestar que sí. Yo hem pregunte si no hauran astat mes aspavilats els del pp que mosatros. Yo no se res de politica, pero a lo millor tame mos podriem aprofitar y anviar coses del programa electoral o algo aisina y no criticar sense havero probat ¿no creu?

  6. uno més

    Com a persona aludida en aquest comentari del PP tan sols diré que si han llegit be els articles meus en nigun cas he dubtat de que es feren pactes o coalicions des del PP de Quatretonda en cap altre partit, tan sols li contestava a la sra Marieta i que com recordaran ella mateix reconeixia sentir-se engayada no se per quin partit, ara bé, em sembla be que ho aclarixquen de cara al poble però no entenc al menys en este article com son capaços de refregar una altra vegada el deute que te l’ajuntament així com el mal resultat obtés en les últimes eleccions per part del PSOE ( encara que es cert ) crec que no ve a cuento.
    i ara resulta que encara te cara de dirmos a tots els veïns i veïnes del poble aprofitant aquesta replica perquè a mi al menys això em sembla, de que no tenen ganes de butaca? això perdone que li ho diga així sr Jose Luis no s’ho creu ni vosté mateix perque sinó es així, que collons fa fent política? Deixen d’enganyar a la gent que l’assumpte no està per a bollos.

  7. Bastida

    No he posat en dubte la feïna que estàn fent, ni molt menys, ni tampoc he dit en ningún lloc que no publiquen allò que li envíen. Està clar que si no publiquen rés dels altres partits és perque no envien res i, per això mateixa he dit que al final pareixerà PPD, simplement. (sense voler ofendre a ningú, demane disculpes per si s’ha sentit ofes)

  8. orbison

    «Al final esta web es dirà Partit Popular Digital (PPD). Ja sé que va a dir-me que estàn oberts a tots els partits polítics i que si no publiquen rés és perque no volen. Que vaja be.»

    Vosté mateix s’ha contestat: «si no publiquen rés és perque no volen».

    Sense ningún dupte el señor director de QD no censura rés.
    salu2

  9. Amb Trellat

    Completament d’acord… es facil caure en la critica facil…

  10. XXX

    Enhorabona Pepe, i gràcies per el tee treball desinteresat.

  11. MARK

    Senyora Marieta, vosté diu que és va sentir «enganyada» quan es va fer la coalició, també diu que no tornarà a tropeçar en la mateixa pedra. Que farà en les pròximes eleccions, tornarà a votar al BLOC o al PSOE, i la tornaran a enganyar??? votarà al PP? votarà en blanc?? no anirà a votar???
    Li ho pregunte perque som més d´un els que tenim este «dilema».

  12. per favor, un poc de trellat

    com a resposta a uno més, pot ser el que intenten és el millor per al poble. Sense ànim d’ofendre a ningú, jo crec que tindre ganes de butaca és pasar-se molts anys a l’anjuntament i fer ben poc.

  13. Marieta

    Pos mira, alguna de ises coses que dius faré, excepte lo que vaig fer les ultimes voltes.

  14. Jose Luis Oltra

    Respecte l´anterior escrit, vullc demanar perdó als al·ludits per si els he ofés en algo, o no he entés bé el que volien expressar. No estava en la megua intenció de ofendre-vos. Tampoc he volgut posar-li el dit en l’ull a ninguna formació política local, tan sols intentava explicar les decisions polítiques preses.
    I com a cloenda, una pregunta ¿No pot ser que algú vullga entrar en la politica municipal per a contribuir d’alguna manera al creixement i desenrotllament del seu poble?

  15. amo i senyor

    El que jo veig clarament, es que el senyor «uno mes», no pot aguantar el que el PP guanye les pròximes el.leccions. Perdona´m que te diga, però més ganes de butaca que les que tenen els del Bloc i els del PSOE no hi ha en aquest poble. Després de tres llegislatures, TRES, que son 12 anys en els quals s´han fet moltes menys coses de les que se poden fer, encara estàn debatint i dient que no van a fer coalició, el mateix que s´havia dit avans i s´acabat fent el contrari. Això no son ganes de butaca, senyor «uno mes»?? Que acàs tenen por de que entre el PP a l´Alcadía i la gent veja que hi ha il.lusió i ganes de treballar i que hi ha un Alcalde a l´ajuntament? No com aquestos últims anys, que avans es la feina de professor que la d´alcalde. No es per res, però ja s´ha demostrat de que son capaços els del Bloc i els del PSOE. Ara ha arribat l´hora d´un canvi. La fi del cicle BLOC-PSOE ha arribat a la fi, i per demèrits propis. Les urnes seràn les que parlaràn.

  16. uno més

    Li contestaré a la seua pregunta segons la meua opinió ( que quede clar). Evidentment que pot haver gent que entre a la política per fer coses per al seu poble,però en eixe cas cal dir que si jo fora una d’eixes persones li diria què: primer entrar a governar, segón fer coses per al poble, tercer quan quede demostrat que s’han fet eixes coses cal donar pas als demés i entonces podría dir que no te ganes de butaca. Dit d’altra manera, primer els fets i després la justificació, no creu? Aprofite per dir-li que m’alegra que es retracte sobre l’escrit, rectificar es de savis així com reconeixer les seues errades,no tots poden dir el mateix.

  17. Jose Luis Oltra

    Tens raó. Així que, tal com tu dius, en este moment ens trobem en el primer pas: «entrar a governar». Si es pot conseguir, s’ hauran de conseguir moltes millores per a Quatretonda, i de no ser així, tan sols per vergonya torera, deixar el càrrec i ràpid. Però si es pot complir en tot o en una gran part, deixar el càrrec per a que entre sang nova amb noves il-lusions, més espenta i nous projectes. Així tindría que ser la política.

  18. uno més

    No serà que vosté te més por de que tornen a fer coalició el Bloc en PSOE que jo que guanye el PP? li diré una cosa vosté d’amo tindrà el que tindrà però de senyor queda ben patent el que te. Està parlant de 12 anys de legislatura conjunta es a dir 6 anys un alcalde i 6 anys un altre la cual cosa en 6 anys es fa el ques fa i més amb una oposició com la que han tingut que ho negava tot, no dic que ara este últim any siga igual però abans…. ¿ Que no s’enrecorda del 16 anys de legislatura entre l’alcalde Juan Mahiques ( en pau descanse ) i el sr ( mundo) tots del mateix partit i que feren en eixos anys? cal que li ho recorde? a les vistes del poble està. Li dixe clar que jo vull un Alcalde competent al menys al meu poble, vosté que vol? que siga del PP i en això prou.

  19. uno més

    Pot ser no m’explicat del tot el que en realitat volia dir es que qui te que dir si hi ha fam o no de butaca no es qui vol ser alcalde siga el que siga sinó això ho han de dir els fets i en tot cas el poble a les urnes.

  20. rafa

    Jose Luis, quan dius «des del Partit Popular NO anem a formar coalició amb cap altre grup municipal» el referixes a cap altre grup ?? Es a dir, ni PSOE ni BLOC ni ningú ??? Pel que dius, a les passades eleccions municipals vareu proposar un pacte de legislatura al PSOE per a formar una majoria que possibilitara una millor governabilitat municipal. Al Bloc no li ho vas preguntar o no van voler ells ?? Dic jo que, en cas de haver pactat amb el BLOC, seria millor ixa «governabilitat municipal» que tu dius, no ???

  21. rafa

    De tota manera, sense entrar a valorar lo fet o lo no fet, menys mal que estan arreglant la piscina perquè es un dels llocs dels mes ben fets del poble i que mes utilitza la gent del poble, per molt que sols en 4 o 5 mesos de l´any. Algú (amb coneiximent del tema) pot explicar com es quedarà perque se dia que al trampolí anaven a fer la dels xiquets menuts i pareix que no perquè es prou fonda. Que pasa amb la dels menuts. Gracies.

  22. amo i senyor

    Per primera, jo a voste no li he faltat el respet. Jo seré amo i senyor de lo meu, al igual que voste de lo seu. Perque de voste també queda patent el que te senyor o d´educació. Vol dir-me que despres de 12 anys no s´han fet mes coses per culpa de la oposició??? JAJAJAJAJAJAJAJAJA Però si teniu majoria absoluta amb la coalició!!!!!!!!!! Que m´estàs contant?? I a més, el PP d´avans, es història, perque com ells van deixar el poble, gairebé està igual avui en dia. Es necessari ja un canvi, i per el que me pogut enterar, a les llistes del PP es presenta tot gent jove i nova. Perque no se li dona una oportunitat a eixa gent?? Total son 4 anys de govern, i si no convenç, a les pròximes el.leccions fora. Total, mes mal que està fent-se ja…

  23. joan

    Clar, està igualet. No s’ha reformat el poliesportiu, ni s’ha fet el parc, ni la biblioteca, ni la rehabilitació de la font vella, ni s’han arreglat carrers, ni estan reformant-se les piscines, ni s’ha acondicionat el camp de futbol, ni s’ha fet un carrer de raspall on es van jugar les finals de la mancomunitat fa pocs dies, ni s’han posat 2 policies nous, i la plaça de bibliotecaria i de treballador/a social que abans compartiem amb llutxent, ni s’ha fet el projecte del polígon que, per cert, el PP anterior el va fer tan ben fet que els de la generalitat ( que son del mateix color ) el van rebutjar (o el que és el mateix, no van aprovar)… i un llarg etc… No s’ha fet res desde que va deixar de manar el PP. Vamos, que el poble està igualet igualet. El que jo dic, que ja estem en campanya, i ara és quan més es falta a la veritat. Si el poble estava fet pols, ara almenys es pot mirar. Si voleu fer campanya, feu-la amb arguments forts, i no amb mentides.

  24. rafa

    Molt bé joan. I mes coses: S´han pintat els carrers per al transit, s´ha fet una rotondeta, i l´Ajuntament nou ??? (ahhh diràn que amb fondos ZP ??? Pues no, els diners eren de tots els espanyols i no de ZP), la tanca de la carretera amb el nom del poble, l´escoleta (tard però feta està), ……
    Tot el demés sobra perque en tots els llocs i amb tots els partits hi ha gent que s´aprofita: Gurtel del PP (per uns trajes, ja veus), però que va fer el Sr. Bono amb la seua filla (li va donar 10 mil.lion d´euros en ajudes, son 1.600 mil.lions de pesetes), Rubalcaba (cas faisan), MercaSevilla (casi res), …..

  25. amo i senyor

    Joan, jo no vull dir mentides. No volia dir que no s´ha fet res, això es veritat i te done la raó. EL que jo volia expressar es que 12 anys donen per a molt i per a fer mes coses que la majoria de reformes que es el que s´ha estat fent. Que hi ha de noves construccións?? El parc ja estava fet. La biblioteca la van fer i no hi havia ni aire acondicionat ni calefacció (a dia d´avui no se si estàn igual), al igual que en la reforma de l´ajuntament en la que amb 70.000 euros de presupost i no hi havia tampoc diners per a la climatització. O el últim cas, ara s´han adonat que els pilars del saló d´actes s´han de reforçar perque el pes que suporten ara es molt més que el que tenien, i qui pagarà ixa nova reforma?? Els quatretondins?? I sobre el carrer de pilota, resulta que te mig any i les parets ja estàn plenes de clavills i d´ací poc farà falta un altra reforma, de qui es la culpa?? Del constructor, no?? I ho pagarà de la seua butxaca o ens costarà diners també al poble de Quatretonda?? I gastar-se 30.000 euros en ficar nova arena al camp de fútbol…creus que era ara el millor moment en gastar-se eixos diners en algo que no produeix beneficis?? En un altre moment no dic que no es faça, però ara, en els temps que corren, doncs no. I que dir de la famosa rotondeta de davant de casa Margall, es va fer per a evitar accidents i eliminar el perill d´aquell encreuament i el perill encara està perque no es veu qui ve del poble cap a fora, i damunt amb un presupost de construcció infladissim=28.000 euros!!!! Això es una burrada de diners per a lo que es eixa rotonda de risa. Van pintar els carrers? Sí, no dic que no, però han tingut que borrar les marques que van fer en alguns, com les del camí Serra…en fi, nome´s es un exemple del que ha esta fent-se. Perque disme: quants anys han tardat en realizar el projecte del polígon?? 12 anys donen per a molt, però com ja he comprovat de primera mà al carrer, es molt mes fàcil tirar-li la culpa al PP d´avans que d´assumir els errors d´un mateixa. I un altra, la compra del antic cuartel de la guàrdia civil per 100.000 euros!!!! Però si no hi ha un euro!!!!! Com volen comprar eixos terrenys, que damunt son del poble de Quatretonda!!!! El que dic, el cicle BLOC-PSOE ha arribat a la seua fí, i per demèrits propis. Cadascú que veja el que més l´interese. Vixca Quatretonda!!!!!

  26. Lluis

    I què em digueu de la biblioteca «transhumante» que tenim al nostre poble, que semblava que no sabia on ajocar el cul? Les vegades que s’ha canviat de lloc haurà sigut gratis? Per que jo que vaig de tant en tant a la biblioteca vaig estar una temporada que no l’encertava mai, si anava a la plaça, em deien que estava en el centre social, si anava al centre social al cap d’un temps em deien que l’havien trasladada a la plaça, ara crec que ja estarà en el seu lloc definitiu no?.

  27. uno més

    tan sols li diré per educació que quan no ens intersa va i ens diu que el PP d’abans es historia ja,ja igual que trillo en el judici del «Yak 42» que va dir que com ja no era ministre per a que anar a declarar fotre si que es espabilat !!!!!.Si pensa que el poble està igual que fa 12 anys anem mal encaminats senyor,altra cosa es que pense qeu s’ha fet poc o que encara ens falta molt en això li donaria la raó.
    A mi no en pregunte el perquè no se li dona una oportunitat a la gent nova segons vosté que vol presentar-se a les eleccions en tot cas pregunteu al poble que es qui decidix. li asegure que més mal que està fent-se ara que diu vosté encara es pot fer.

  28. joan

    Doncs be, ja has vist que estaves equivocat. Altra cosa és que no et parega be la gestió… però d’ahi a dir que no s’ha fet res, hi ha un abisme. Dius que no et pareix be l’arena nova per al camp de futbol, perquè ara no és moment per a eixa despesa (30.000), i en canvi vosaltres volieu la gespa artificial, (la vareu recolçar quan el PSOE va presentar la proposta, encara que despres no va consignar ni un duro al pressupost municipal),. que costa 20 voltes més, justet (600.000), més a part el manteniment. En què quedem? Aclariu-se vosaltres primer, i despres parlem..

  29. joan

    Respecte del que dius del poligon, el projecte ja fa temps que està aprovat. Ja s’ha cridat a tots els propietaris de terrenys i s’ha informat. El que passa ara, és que no tots estan d’acord. Però supose que tu això ja ho deus saber, no?
    A més, podries dirme a quins errors et referixes? jo, quan he tirat la culpa al PP, si que t’he dit perquè, perquè el seu projecte del polígon el van fer mal, i va ser rebutjat des de Conselleria. Ara espere que faces tu el mateix.

  30. Mskt

    Hola, soc nou de per ací i veig que esteu tirant-se els trastos al cap!!! Veig que la coalició BLOC-PSOE es més una intenció de «aferrar-se a la butaca» que la de governar com toca, la cosa es mantenir-se en l´alcaldia. Com han dit abans, al final les juntes acaben fent aigua, una exemple actual el teniem en Catalunya…
    Dit aço, i expressant el que pense d´aquestes «unions temporals» cal que parle de l´actualitat. Si a algú de vosaltres li feren la pregunta: És Quatretonda un poble en prosperitat? Jo sòc de les persones que pensa que no, li falta molt (ja se que les comparacions son odioses) para ser com Beniganim. No comprenc com un poble que abans es deia que la «capitaleta» acabant siguent el poblet en que s´ha convertit, SIGA DE QUI SIGA LA CULPA. No vaig a entrar en si el PSOE ha fet obres, millores, inversions… (clar que les ha fet) però en l´ època en que tot el món despegaba (estem parlant d´aquestos últims anys) el vaixell nostre cada vegada més afonat. Pose un exemple: aquest tema el veig com un equip de futbol, si ´equip no rema que és el que es fa… es cambia d´entrenador i crec que es el que toca. Canvi d´aires. Fins ara, el PSOE-BLOC ja ens ha demostrat el que es capaç, crec que hi ha que deixar pas a nova gent per vore fins on poden fer arribar el poble.

    Per acabar, s´ha parlat molt de si el poliesportiu, la biblioteca, el camp de futbol, camins… que hi ha de la serra. El camí principal està fet un «tabaco» (i no em digueu que per ser serra no tenim dret a un camí com toca que per això es serra…. que meu han dit) he vist camins pel pla asfaltats que no pasen 10 cotxes a la semana. I de la llum, perquè no es permet l´enganxada a Iberdrola? Després de tots els postes i instal.lació acabada de fa anys, està perdent-se eixa inversió sense aprofitar-se´n.

    Pd: Desconeixia aquest lloc virtual, em pareix molt bé que la gent del poble tinga un punt de quedada per opinar. Gràcies.

  31. joan

    Un parell de cosetes soles: primer, si totes les juntes fan aigua, i la seua intenció és solament el poder, per què el sr Jose Luís va anar a proposar una coalició al PSOE una volta passades les anteriors eleccions? si la cosa es com vosaltres digueu, (que les juntes fan aigua) vos va donra igual que en fera per tal d’estar al poder, encara que fos amb el PSOE, per desgracia per a vosaltres, no van acceptar.
    Una segona cosa, la llum no es posa a la serra perquè és il·legal, i no es pot posar. La inversió no la va fer l’ajuntament, pregunteu qui la va fer i ho sabreu. No està de més informar-se abans de parlar.

  32. Lluis

    Per a desgracia del poble de Quatretonda. No ens enganyem. La veritat sempre per davant.

  33. joan

    Bueno, és una opinió, com una altra.

  34. Mskt

    Hola, en resposta a l´opinió de Joan, tens raó sobre que «totes les juntes acaben fent aigua», es cert que Jose Luís va proposar fer coalició en el PSOE, cosa que segons la meua forma de pensar no m´haguera agradat que arribaren a un acord.
    Pel tema de la serra, veig que coincidim en que el camí està molt malament i cal reparar-lo. La llum es un altre tema. Les casetes, com tu dius, són ilegals. Per supost que la inversió de la instalació no va correr a càrrec de l´ajuntament sino dels socis, però si son ilegals, per què van dixar gastar-se els diners «inutilment» als socis en les instalacions si sabien que no podien tindre llum en un futur?

    Altre tema que es pot obrir és la ilegalitat d´aquestes casetes. Com hem dit, les casetes actualment no caben dins de la legalitat, que per a sero, l´ajuntament ha d´asignar a eixos terrenys com urbanitzables. Fins ací tot correcte. Però per què no es fa per declar els terrenys com urbanitzables, es legalitzen, es posa la llum i es continua un curs normal aquests tipus de tràmits? Si no ho fan es per què no volen. Sobre ser ilegals, l´ajuntament si que sap demanar la CONTRIBUCIO per aquestes casetes i a més, en caràcter retroactiu. Anem a vore, si son ilegals son ilegals.

    Gràcies.

  35. joan

    Mira, posats a comparar, com has fet tu abans, et diré que si mires a Benigànim, i a Llutxent, voras que en el tema de les casetes, estan igual que nosaltres. Primerament, la construcció de noves casetes ja sabem com està, i ahi no es pot fer res, ja que la normativa no és local, com es sol dir: «ve de dalt» i no depén de l’ajuntament el canviar-la.
    Respecte a les que ja estan fetes, pel que dius, i tal i com està la serra de casetes, suposaria declarar sòl urbanitzable tota la serra… A més, urbanitzar els terrenys suposaria una despesa enorme principalment per als propietaris, ja que, d’entrada, quasi ninguna, i dic QUASI, compleix amb les condicions higièniques i sanitaries requerides en la normativa. A part de reformar-les, s’hauria de pagar urbanització, i estic segur que això molts pocs propietaris estan disposats a assumir-ho.
    Em fa molta gràcia la gent que creu que si entra el PP en l’alcaldia s’arreglarà el tema de les casetes, totes seran legals, tindran llum i viurem a «Mundo Ilusion». Si guanyara el PP les eleccions, estaré encantat de vore com durant 4 anys es pegueu amb un «canto» en les dents.

  36. LLuis

    Durant aquestos últims 12 anys, una cosa positiva es pot obsebar : No s´ha vist pel poble tantíssimes pintaes i insults contra els alcaldes. Se´n recordeu com va quedar el «Calvari» i altres llocs ? Tot ple dínsults i improperis ?
    Durant aquestos últims anys, no s´ha sentit dir que a cap alcalde li hajen tallat els arbres dels bancals, ni li hajen cremat la porta de sa casa. I m´alegre molt, vaja que m´alegre ! En eixe sentit, atemptats de esta classe, crec que no han passat amb tanta intensitat. Menos mal ! Només manrecorde de taca negra aquell encontre INTERMACIONALISTA de joves que ens varen acollonar a quasi tots i que Quatretonda fou notícia pels disturbios i la por qua varem patir, en tant de pelut, en tant de pelat, en tanta manifestacio silenciosa. Se´n recordeu?

  37. MARK

    Si la normativa de les castes ve de dalt, perque a Llutxent SI QUE ESTAN OBRANT????? Estan fent casetes sense parar, li donare un exemple, al costat del antic desguace de Castic han alçat una caseta de fa ben poc.

  38. uno més

    Sr MARK, s’ha parat a pensar de quin partit és l’actual alcalde de Llutxent?

  39. joan

    Baix el risc de que vinga una inspecció i les tiren. Com ja ha passat.
    Com la normativa ve de dalt, l’alcalde de llutxent va obrir un expedient a la caseta d’un amic meu fa ben poc. La noticia va vindre al diari ja que sa mare és regidora del PSOE.
    Aixi que estan obrant, si, però fora de la legalitat.

  40. Una

    No. Encara estan obrant-la i no es veu que ningú la pare.

  41. Una

    Clar que ens hem parat a pensar-ho i és raó més que suficient per a ensenyar-nos i votar amb el cap, com fan a Llutxent, que tota la vida s’han dit que eren més comunisttes que la passionària, però a l’hora de votar posen per davant els seus interesos i deixen les idees en casa.

  42. uno més

    Sra o srta Una,que mos vol dir en això de que posem per davan els interesos i que deixem les idees en casa?. Que sigam com se sol dir » del sol que mas calienta» doncs estem apanyats.

  43. Una

    O això o a menjar-nos les mans a mossos veient com altres van avant i nosaltres ací estem, sense polígon, sense subvencions de cap classe, sense centres de dia, sense metges les 24 hores, sense institut com a la Pobla…

  44. Lluis

    Senyor «uno més», cal ser pràctics. El poble lo que vol és benestar. Viure bé. Tenir serveis. Metge les 24 hores del dia. Polígon industrial. El Patrimoni Cultural a LLutxent estàn deixant-lo de puta Mare. Han fet als últims mesos un pavello esportiu multi-usos cobert… etc…
    Si per a aconseguir aixó hi ha que votar al PP pos que VIXCA EL PP ! Li done la raó a «Una». A LLutxent eren més comunistes que Carrillo i des de que mana el PP han millorat en serveis i qualitat de vida…el poble s´ ha adonat. I vota al PP. Mira que e allí són intel.ligents i molt. La diputà que tenen s´ha arreglat una casa de puta mare amb redona i enllumenat públic quasi particular. També ha progressat. Allí progressen tots. Aquí a Quatrettonda es que som Romàntics. Molta cultura. Molta llengua. Molta terra. Que açò està molt bé. Però jo vull metge les 24 hores del dia encara que tinga que demanar número en castellà. Vull carrers ben arregalats, sense clots. Vull lo millor pal meu poble. Que els dinés dels meus impostus redunden en TOTS. Una gran mesura per exemple que vol fer el PP de Quatretonda i que BENEFICIARIA A TOTS ? Per exemple abaixar els impostos que mos aufegueni reduir les despeses grav+atòries no imprescindibles. I fer-se amics dels que en realitat ens poden ajudar. O quedar-mos en la edat mitjana : Quatretonda ünica, aïllada, perduda en mig de no se qué…

  45. uno més

    Evidentment que jo també vull el mateix,metge les 24h i més coses,per cert el centre sanitari de Llutxent que conste es va fer siguent alcaldessa la que huí es diputada que vosté diu, caldría preguntar a l’etapa de fa uns anys qui era entonces l’alcalde a quatretonda i perquè no es va fer l’institut i altres millores al poble.Però clar açí a Quatretonda pareix ser que l’única possibilitat de millorar es votant al PP, ¿ que passa que el sr Jose Luis tine amugitos en Valencia que nos sacaran de esto? igual es com el sr Camps i no ens havíem enterat!!!perdona però crec que estem molt equivocats,si guanya les eleccions farà el que es podrà. ¿ O es que vol dirmos que l’actual alcalde no li agradaía tindre un centre de salut al poble? si ho pensa així aleshores em perdut el nord.
    Quatretonda no ha millorat el que debía això es cert però açí ningú es pregunta perquè ha pasat, potser haja segut per la mala política que s’ha fet en els ultims anys tant d’uns com d’altrespot ser més uns que tres cadascú que jutje per si mateix jo ho tinc prou clar,però clar hi ha qui no vol mai reconéixer les seues errades i jo per ahí no pase. Crec que els veïns i veïnes d’este poble deurien obrir be els ulls,que jo sàpiga miracles n’he vist pocs espere que ningú es quede convençut amb les seues idees que no son altres que les de portarnos cap al vot del PP.

  46. tertulia de bar

    senyor lluis, vosté es un tio molt de drets per no dir un altra paraula, que mira les coses del color que vol, en la trobada internacionalista, no se si cal que li recorde qui va vindre a montar lio, varen ser els seus, els de ESPANYA 2000, que volen una grande i libre, ixos ens van caollonar a nosaltres, ací s’anaven a fer concerts i xerrades, no manifestacions de fascistes.
    Per un altre costat si es pensa que per votar al potecari, ací tindrem metge les 24 hores, policia les 24 hores llum en la serra i els gossos cagaran gominoles, només la de votar, i si guanya en quatre dies tot serà de color de rosa, ens regalaran trages a tots com a camps, ens tocarà moltes voltes la loteria, com a fabra, i farem totes ixes coses que fan en els pobles de dretes que estan tots que sen ixen, en llutxent vantots en mercedes i en sabata blanca, en beniganim es moquen en billets, açò serà l’òstia

  47. tertulia de bar

    de dretes volia dir (UN POQUET FATXA VAMOS)

  48. Lluis

    Mire, senyor uno més, la gran tragèdia de Quatretonda ha sigut que quan manava el PP al poble a València manava el PSOE. Quan a Quatretonda mana el PSOE, a València mana el PP. I Clar, «quien a buen árbol se arrima, buena sombra le cobija». Ja ho se. Tots volem lo millor per al poble : em negue a acceptar que mani qui mane, el nostre poble no té remei i estarem sempre al cul del món. hem d´obrir horitzonts i donar oportunitats, i sobretot il·lussionar i tirer endavent.

  49. Lluis

    Hola, «senyor tertúlia de Bar». Crec que no ha comprés bé el meu discurs. Jo no vull desqualificar-lo com vosté en desqualifica a mi. Ja sóc acostumat.Vostés ho arreglen tot dient FATXA a qui no pensa com vosté. Jo no li diré això mai.En el meu anterior discurs, dic que estavem acollonats i no dic per qui. Només sé que s´omplí el poble de peluts. Després , desgraciadament vingueren el pelats i s´armà la de Déu. Això que diu vosté que els meus amics són els de España 2000, doncs no sé d´on ho haurà tret, a l´igual que em diu fatxa. A l´ igual que insulta al Sr. José Luís dient.li «potecari» -Pensa que això són maneres ?No ´se…però jo si fora el moderador d´açò li cridaria l´atenció. Ante tot una mica de respecte i educació. Acàs a vosté li ha insultat algú ? De tota manera, la mesura la donen els nostres escrits. Jo votaré a qui voldré.I donaré la oportunat a qui voldré. I cadascú que faça el que vulga i puga. la realitat del nostre poble està ahí. A la vista. I jo vullc lo millor per al poble. I si tot té continuar igual, pues m´aguantaré, serà que no pot ser d´una forma. des de luego, conforme està ara la situació en crisis i tot, el tren ja l´hem perdut o mos costarà molt agarrar un altre.

  50. Jose Luis Oltra

    Al BLOC no li ho vam arribar a proposar perquè de la conversa amb el PSOE varem eixir en la idea de que existía alguna mena d´ acord anterior entre les dos formacions, per tant era inútil intentar-ho. Respecte a la primera pregunta que formules, és un tema que hem analitzat tot l´ equip humà que formem la llista, i sembla que tots tots estem d’acord, així que no formarem pactes de govern en cap de les formacions locals. Ja hem dit que creiem que els electors no entendrien cap tipus de pacte.

  51. uno més

    Pot ser tinga raó (dic pot ser),però deixem que li pose un exemple,quan a València manava el PSOE des de Quatretonda que com vosté diu manava el PP, poques coses es feren per arreplegar «duros» entre altres perquè manava qui manava, li puc assegurar que des de que estem al poble govetnat’s per la coalició, i a València mana el PP com ja ha dit, l’ajuntament no ha desestimat cap » duro» si son per al poble, ahí està la diferència i que ho sapiga el poble. Es molt fàcil contar el que ens interessa,( i no ho dic per vosté ) les coses son com son.

  52. Jose Luis Oltra

    Moltes gracies Lluis per la defensa. A mi no m’ ha insultat este senyor, des de ben menut em cridaven així, per lo que estic prou acostumat. Inclús de vegades con esta me´n sonric quan ho llig. Sóc «botecari» de professió i estic ben orgullós. I per si algu no ho sap, nét del tio Juanito de «morro tallat». Amb tot, m’ agradaria deixar un refrany per a la vostra consideració: «no ofén el que vol sinó el que pot».

  53. joan

    Qui li ha contat eixa mentida?? ha hagut un bon grapat d’anys en els quals el PP ha manat a valència i al poble al mateix temps… No se perquè, faltant arguments, la gent empra mentides, un gran simptoma de debilitat i falta de responsabilitat.

  54. ai les ralles

    Que bo lo de les ratlles dels carrers… uno pintant i 4 mirant… lo raro es que hagen eixit rectes…

  55. pintades

    no han hagut pintades… ni arbres tallats… perque qui esta en la oposicio i els seus votants… igual son mes sensats que els que van tallar els arbres…

  56. Una

    Un bon grapat d’anys són quatre anys? No sé si ho sabràs, ja que tu devies ser prou menut però el PP va entrar a València a l’any 1995 i ací la coalició progressista ho va fer 4 anys més tard. Si es diu que en 12 anys no n’hi ha prou per haver fet coses, com vols que en 4 anys se’n feren? Quan han sigut anys de «bonanza» ací no les hem tastat i ara que venen els anys de les vaques flaques continuarem sense tastar-les.

  57. Marieta

    ¡Vaya ya tardeben a insultar! ¿No podrieu dir lo mateis sense faltar? Cada u pot dir lo que vullga pero no sinsulteu que queda molt llech.

  58. Marieta

    Mira aixó mateixa. Yo no vullc que ningú insulte, pero si insulten, els insultats no es doneu per aludits.

  59. Anònima

    La trobada INTERNACIONALISTA, com vosté diu, amb majúscules, no tenia altre objectiu més que fomentar la música en la nostra llengua que, al cap i a la fi, bona falta li’n fa de promoció. Tot estava molt tranquil fins que una persona va cridar als d’Espanya 2000, no se sap ben bé amb quina finalitat, però estava clar que per cosa bona ninguna. Què passa amb els «peluts»?? Ja estem jutjant una persona pel seu aspecte físic? Acàs un home amb tratge i corbata és millor persona que un altre amb el pèl llarg i samarreta negra?? Vinga, per favor!! Quin tall de marranades s’han de llegir hui en dia!! Jo en conec més d’un amb tratge i corbata que «acollona» prou més que qualsevol xaval que l’única cosa que fa es portar samarretes d’un grup que els agrada o porten el pèl llarg per la mateixa raó.
    Ja he dit en un comentari que jo no pertany a cap partit polític, malgrat compartir idees amb uns més que amb altres, però no entenc com hi ha gent que pensa que uns partits tenen més interesos que altres, com per exemple el que he llegit de que a l’actual govern del poble no li interessa el bé del poble i per això no s’han fet totes eixes coses que s’ennumeren per ací. NINGÚ té cap fòrmula màgica, ni els de dretes ni els d’esquerres i trobe que, si no s’han fet determinades coses hui en dia ha sigut perquè no s’ha pogut o perquè no ha sigut el moment, i no perquè no s’haja volgut fer. També és molt fàcil criticar des de casa, quan no se sap com funciona una alcaldia o una gestió econòmica. Tots volem moltes coses, i cadascú troba que unes coses són més prioritàries que altres però els diners no créixen dels arbres i ací podem estar ben orgullosos de no tenir polítics corruptes que a mí, almenys, és el que més em preocupa.

  60. MARK

    Te voste, tota la raó: ofen el que pot´; Endavant Potecari !!!!!!

  61. Una

    N’estàs segura? . No vull dir que tenim polítics corruptes, però no seré jo qui pose la mà al foc per cap polític, ni local, ni comarcal,ni provincial, ni nacional, ni europeu, ni mundial. Tan de bó siga com tu dius! Com molt be diu Salva en algun dels seus articles, tots, hem deixat de fer coses que s’havien de fer, per exemple pagar l’IVA en algunes factures, tots hem demanat alguna factura sense Iva i de natura humana és voler evitar tants pagaments.

  62. joan

    Si ens atenem a la vostra tesi de que amb el PP venen totes les subvencions, i quatretonda és MUndo Ilusión, 4 anys donen per a molt, no?
    Si que va haver prou temps, nobstant, per a que els rebutjaren el projecte de polígon industrial que tan be van elaborar, d’altra banda, tantes voltes revindicat per vosaltres mateixa durant tot aquest temps.

  63. LLuis

    Senyora Anònima, per si no recorda bé, li passe una part del programa d´ aquella TROBADA INTERNACIONALISTA per a demostrar-li que hi havia alguna cosa més que música. Vosté falta a la veritat completa quan diu » no tenia altre objectiu més que fomentar la música en la nostra llengua que, al cap i a la fi, bona falta li’n fa de promoció». Qui sàpiga llegir, vorà com a més de música hi havia molta cosa més. De mamarrades res. Coses molt serioses. Més que música. Jo no jutge. Ni dic que siga bo ni roïn. Però molt més que música. Es pot analitzar acte per acte. Per favor, no mos tracte d´ analfabets que sabem llegir, i comprendre. Aquells dies formaran per sempre part de la memòria històrica del poble.

    DISSABTE 21 d’Agost

    ZONA ACTIVITATS
    Xerrades audiovisuals
    Explicació sobre les problemàtiques de cada poble oprimit acompanyades amb imatges projectades.
    11:00 – 12:30 Xerrada sobre la situació social i història de Castilla.
    13:00 – 14:30 Xerrada sobre la situació social i història de Galiza.
    16:00 – 17:30 Xerrada sobre la situació social i història de Còrcega.
    18:00 – 19:30 Xerrada sobre la situació social i història d’ Euskal Herria.
    20:00 – 21:30 Xerrada sobre la situació social i història dels Països Catalans.

    Tallers
    11:00 – 14:00 Taller de Sabó, Taller de Paper Reciclat i Titelles, Taller de Xanques

    17:00 – 20:00 Taller de Carícies, Taller de Pancartes i Taller d’Espart

    Exposicions
    9 :00 – 22 :00 Capitalisme és Precarietat, a càrrec d’Endavant – OSAN.
    9 :00 – 22 :00 Exposició Rescat

    Massatges
    19:00 – 21:00

    Escena
    18:00 – 18:30 Lectura de poesies, assajos i textos en Català.
    18:30 – 20:00 Xaranga Popular
    20:00 – 20:30 Demostració de Txalaparta

    Jocs
    19 :00 – 21 :00 Jocs tradicionals Catalans.

    ZONA CAFE i MENJAR
    Servei de Café, Menjar, Beguda i Tabac.
    Oberta des de les 16:00 a les 22:00

    Passes de video
    17:00 – 18:00
    18:00 – 19:00
    19:00 – 20:00
    20:00 – 21:00

    ZONA MATERIAL
    Oberta des de les 16:00 a les 22:00

    Castilla

    Euskal Herria

    Galiza

    Països Catalans
    Endavant
    Maulets
    Moviment de Defensa de la Terra
    Coordinadora Obrera Sindical
    Alerta Solidària
    Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans
    Rescat (Col.lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes)

    Productes de la Terra

    Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lió Zapatista

    Parades de roba i material alternatiu

    ZONA CONCERTS
    A partir de les 22:00

    SKAMOT (ska en català)
    GRESKA (ska en català)
    BIOK (hardcore en euskera)
    SKARNIO (mestissage en galego)
    INADAPTATS (ska-oi-punk en català)
    PIRATS SOUND SISTEMA (música electrònica amb veus)

    ZONA ACTIVITATS
    Xerrades audiovisuals
    Problemes que ens afecten a totes i a tots acompanyades amb imatges projectades.
    11:00 – 12:30 Xerrada sobre la Constitució Europea
    13:00 – 14:30 Xerrada sobre Xiapas i l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional, EZLN a càrrec del Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lió Zapatista.
    16:00 – 17:30 Xerrada sobre el moviment obrer actual a càrrec de Marc Pérez de la Coordinadora Obrera Sindical
    18:00 – 19:30 Xerrada sobre la situació lingüística a l’ensenyament a càrrec de la CEPC.
    20:00 – 21:30 Xerrada sobre la la situació represiva als Països Catalans a càrrec d’Alerta Solidària i Rescat.

    Tallers
    11:00 – 14:00 Taller de Sabó, Taller de Paper Reciclat i Titelles, Taller de Xanques

    17:00 – 20:00 Taller de Carícies, Taller de Pancartes i Taller d’Espart

    Exposicions
    9 :00 – 22 :00 Capitalisme és Precarietat, a càrrec d’Endavant – OSAN.
    9 :00 – 22 :00 Exposició Rescat

    Massatges
    17:00 – 19:00

    Escena
    18:00 – 18:30 Lectura de poesies, assajos i textos en Català.
    Actuació d’un grup de Folk d’Otos.

    ZONA CAFE i MENJAR
    Servei de Café, Menjar, Beguda i Tabac.
    Oberta des de les 16:00 a les 22:00

    Passes de video
    17:00 – 18:00
    18:00 – 19:00
    19:00 – 20:00
    20:00 – 21:00

    ZONA MATERIAL
    Oberta des de les 16:00 a les 22:00

    Castilla

    Euskal Herria

    Galiza

    Països Catalans
    Endavant
    Maulets
    Moviment de Defensa de la Terra
    Coordinadora Obrera Sindical
    Alerta Solidària
    Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans
    Rescat (Col.lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes)

    Productes de la Terra

    Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lió Zapatista

    Parades de roba i material alternatiu

    21:00 CLOENDA

    http://www.racocatala.cat/noticia/4958/primera-trobada-internacionalista

    PS
    Jo, a l´igual que vosté, no milite en cap partit polític, ni ostente cap càrrec polític de secretari ni local ,ni comarcal, ni nacional…ni res de res. Però com tothom. tinc les mues preferències i capacitat d´anàlisi, com tot lo món. Jo mai diré que llig mamarrades. cadascú té les seues opinions. I totes, ens poden ajudar. I estic molt content de poder llegir les seues. les compartisca o no. Perquè em fan pensar i reflexionar. I això em val.

  64. Anònima

    Quan he dit allò de les «marranades» em referia a l’expressió que vosté va emprar de «Només manrecorde de taca negra aquell encontre INTERMACIONALISTA de joves que ens varen acollonar a quasi tots (…) amb tant de pelut (…)». Jo també vaig estar al poble durant tot eixe cap de setmana i, per la meua part, no vaig sofrir «acollonamenta» de cap tipus… Bé, sí, quan, com he dit abans, van vindre els d’Espanya 2000 no se sap ben bé a què ja que, com diu el refrany «qui no vulga pols que no vaja a l’era». (I, per cert, durant eixe cap de setmana van aparéixer també pintades, on dominava el símbol «nazi» de l’Alemanya de Hitler). Ací no s’estava fent mal a ningú. És cert que no va consistir solament en fomentar la música, també, com molt bé vosté ha escrit i ha publicat el programa, es van fer moltes coses més però, per molt que les revise, no veig cap cosa dolenta en elles. No està mai de més saber un poc del que està passant al nostre voltant, no creu? Jo no sóc internacionalista ni independentista però estic a favor de tot allò que té a veure amb la difusió de la música, la cultura i la història dels pobles, ja siguen bascos, catalans, valencians, galecs o africans. És cert que el poble va sofrir un «shock» amb un esdeveniment d’aquesta categoria ja que no s’havia fet mai abans però, deixant de costat el trist final que va tindre, jo no el qualificaria de taca negra.

  65. tertulia de bar

    tio, no tens ni idea,no saps on xafes i parles en una contundència que pareix que que tingues raó i tot, para el carro i suavitzat, en tots els comentaris que fas estas accelerat, tranquilitzat. axò del metge les 24 hores que dius en este escrit dos voltes, jo també o voldria, però sàpigues, i en jugue en tu el que vullgues que això no ho tindràs en molts, molts anys, si es que alguna vegada ho tens, ho tinguem, això es un gasto brutal, qui s’ha de fer càrrec, la conselleria ha dit moltes voltes que no, ni tansols fer un centre de salut nou varen voler, però tu continua somiant que el pp ho farà tot, però algun traget ens costarà

  66. LLuis

    Moltes gràcies, senyora Anònima per les seues aclaracions. Parlant s´entén la gent. Jo vull fer una altra : quant a la » taca negra» em referisc als greus aconteiximets que vàren passar en global sense assenyalar a ningú. Demane disculpes si algú s´ha sentit ofés per lo de » Peluts» i «Pelats». Em referia als dos grups de gents diametralment oposats. Podem dir «Els uns» i «Els altres». Quant a les terribles esvàstiques què vàren aparèixer en algunes façanes del poble, aclarir que segons tinc entés van ser pintades a les cases d´alguna gent que sense saber el com i el perquè foren qualificades d´amics del «els altres». Pintades que no han sigut fetes pels propietaris de les cases. Aquesta forma d´actuar ha vingut sent corrent només en determinades ideologies i en situacions concretes.

  67. Marieta

    Al que li la van astacar va ser al pobre Angel que va voler ser tolerant y va permitir ixa «cosa». Yo manrecorde que venia de Xativa y hem van parar isos policies de negre para vorer qui era y aon anava y que portaba en el coxe… ¡quina vergoña! y ¡quin susto!.

  68. uno més

    Pels cometaris que he llegit està molt be que es reconeguen les postures de cadascú,i si es ben cert que el poble passà una vergonya horrorosa quan a la fi a ningú li s’obligava assitir a cap acte,vull dir era totalment voluntari. Però no puc deixar d’asombar-me quan el sr Lluis després de traure el tema ara vol que la culpa siga de tots es a dir ( els peluts ) segons ell republicans o algo paregut i ( els pelats ) o siga els d’ultradretes. Però el fet es que si un veí del poble no havera avisat a eixos pelats pot ser no havera pasat rés, i mira per on eixe vei era o es encara del Pariti Popular a Quatretonda, caldría preguntar-li perquè «collons» va avisar a eixos evidentment va aconseguir el que volia i no era altra cosa que deixar en evidencia a alcalde d’aquella època,malgrat pense que a ell tampoc li va eixir com esperaba. Una cosa si va ser certa i es que a ningú li va agradar aquell espectacle,espere no es torne a repetir.

  69. LLuis

    Sr. “uno més” : aclarir que el que vosté diu “Lluis després de traure el tema ara vol que la culpa siga de tots es a dir ( els peluts ) segons ell republicans o algo paregut i ( els pelats ) o siga els d’ultradretes”, és una interpretació lliure seua molt respectable i lliure…però NO és exactement el que jo dic. Encara que s´apropa, cert és.

  70. Benicadell

    En primer lloc m’agradaria que el sr José Luís ens explicara a tots quins han estat els càlculs seguits per a dir que el deute de Quatretonda és de 700.000€. Podria vosté desglosar aquestes xifres per saber d’on ve aquest número?
    Vull recordar-li, que tant a la Vall d’Albaida com a la resta del país, són els ajuntaments on governa el PP els més endeutats de tots! Recordem si cal el cas d’Albaida o el de Benigànim; ajuntaments els quals han tingut greus dificultats i problemes alhora de pagar a les empreses, tot això amb diners públics de tots els ciutadans, des de l’esfera pública. És aquest el model qué vosté vol per a Quatretonda?
    Està vosté d’acord, sr José Luís en que l’administració autonòmica (Generalitat Valenciana) no pague les subvencions que té aprovades el nostre municipi des de fa mesos?

    Em resulta (almenys) curiós com vostés, senyors del Partit Popular de Quatretonda al mateix temps que a l’enquesta que van publicar a QD apostaven per (una casa de la joventut, una xarxa wifi…) algunes d’elles molt bones, per cert! tot siga dit…! abanderen una baixada del gasto públic en Quatretonda? Com pensen vostés oferir més serveis amb menys recursos? És eixe el vostre projecte per al nostre poble?

    Salutacions!

  71. Jose Luis Oltra

    Intentaré contestar a totes les teues qüestions. L’Ajuntament té en este moment quatre préstecs. D´ estos se´n ha dispost d´una quantitat de 395.599 €. A més a més, s ‘han compromés despeses per un valor de 82.760 €. Finalment, el remanent de tresoreria de l’ Ajuntament, a data 2-II-2011, és de -223.375. €. Si sumem estes quantitats obtenim un resultat de 701.7345 €. Quedarien per afegir les factures que, com no caben en el presupost per estar les partides esgotades, s’han traspasat al 2011 formant el «Expedient extrajudicial de crèdit «. Esta partida no la conec, per lo que no la he considerat.
    Per un altra banda, creguem que no és moment de grans despeses ni inversions innecessàries . Aixi que es tracta de reduir la despesa en totes aquelles partides que no siguen estrictament imprescindibles, per tal de capitalitzar l’Ajuntament, i així poder pagar millor als proveïdors.
    Ja he dit abans que hem resulta vergonyós que la Generqalitat o qualsevol altre estament no mos page els diners que mos té adjudicats dins del terminis corresponents. També m’ he expressat en el sentit de que les coses resulten bones o dolentes en elles mateix, no mai segons el que les fa.
    Lo que nosaltres pretenem és una baixada del impostos municipals. Concretament del IBI, si bé es faria algo mes de cara a aquelles persones joves que vullgueren triar Quatretonda per a residir. Supose que lo que vols saber és com es pot fer tot. Bé, en primer lloc he dit que s’imposa una politica de contencio de la despesa: una entitat que cada mes gasta del ordre de 4.000 € més del que ingresa esta condemnada al fracàs. A més a més, hi-ha que plantejar de nou moltes coses. Per exemple, la gestió de l ´aigua potable li rentava a l’Ajuntament uns 25.000 € nets per any.
    No se si, a grans trets, li he contestat. Podria enrotllar-me més, però crec que no és el lloc ni el moment. Gràcies per l´ atenció.

  72. Anònima

    «Aixi que es tracta de reduir la despesa en totes aquelles partides que no siguen estrictament imprescindibles, per tal de capitalitzar l’Ajuntament, i així poder pagar millor als proveïdors.»
    A mi m’agradaria saber, com a veïna del poble de Quatretonda, quines són aquelles partides que troba innecesàries, és a dir, on tenen pensat reduir la despesa. Supose que em contestarà que s’hauria d’estudiar amb més deteniment però de segur que, a priori, ja haurà sortit alguna idea…
    Gràcies.

  73. rafa

    Hola Jose Luis.
    Voldria que m´aclarira uns conceptes. Quan vosté diu que hi ha un deute de 701.000 e, a que es refereix ??? D´on ixen ixos números ? Em resulta extrany (molt), la cual cosa no vol dir que vosté no tinga raó, el que diu, quan les quantitats indicades son molt diferentes a les que indicava «El Levante» el pasat diumenge 20 de febrer, on s´indicava la liquidació dels presupostos municipals de 2009, indicant en mils d´euros que el deute de l´Ajuntament era a fi del 2009 de 52,9 (es a dir, 52900 e). El que voste diu es que s´ha pasat en un any de deure 52900 a 701.000 ??? O els números del Levante son incorrectes (supose que els traurà d´algún lloc oficial) ??? M´ho pot aclarir ??? Li puc enviar escanejada la fulla del Levante. Gracies.

  74. Jose Luis Oltra

    A veure si, entre tots ho podem aclarir. Jo no se quines són les fonts del Levante, però el dia 2-II-2011 des del programa que porta la comptabilitat «oficial» de l’Ajuntament s’imprimeix un full que es diu «Estado del Remanente de Tesoreria». En eixe full el «Remanent de tesoreria» de l’exercici 2009 és de -81.168,17 €. (que no té res que veure en la quantitat que diu el Levante, però del que jo també tinc la corresponent còpia i que em sembla més correcte per que va ser aprovada pel plenari de l’ Ajuntament en data 13-X-2010). Eixa partida de «Remanent de tesoreria (sempre segons eixa còpia que tinc impresa) s’incrementa al tancar el 2010 a un valor de -223.375,57 €. Si ara a este resultat presupuestari, oferit per l’Ajuntament, li sumem els préstecs de que se n’ha disposat (que com a préstecs no estan recollits en la comptabilitat): 237.708,39 € + 32.944,98 € + 16.947,37 € + 108.000 €; com a cloenda hem de contar unes quantitats que estan compromeses: 49.849 € + 32.911,41 € . Tot plegat, crec que la suma és 701.742.72 €.
    Pot ser que Levante vulga referir-se a la dada de «Resultat Presupostari Ajustat» que és una quantitat que els tècnics pensen que és tan sols teòrica, però ni així, perquè eixa quantitat, també segons el plenari de 13-X-2010 (Resolució d’Alcaldia nº 339/2010) és de -77.027,88 €. Si vols descomptar eixos 4.140,29 € perfecte. Però estes dades són les oficials del nostre Ajuntament, aprovats pel Plenari, i són documents públics. No conec les fonts del Levante.
    Respecte a la disminució en les despeses, tan sols un exemple que, a més a més, l’han proposat alguns dels comentaristes de QD: reduir el consum de llum actuant sobre l’enllumenat municipal, adequant-lo a l´horari, igual que la llum del campanar. O no fent inversions innecessàries, com puga ser la compra de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

  75. uno més

    Sr Jose Luis no es queixarà del sr Rafa ell sempre tan oportú, quan hi ha un comentari que els apreta una mica va i ix ell preguntant com una «mosquita muerta» això es tirar-li una ma. Però una qüestió. Ens diu que vosté ara no compraria la caserna de la Guàrdia Civil quan pot ser en un futur eixe edifici puga ser de gran utilitat per al poble com per exemple fer un centre de salut ( ojo en un futur he dit ) o altres coses, i es més no en negarà que justament amb la crisi tot hom sap que mal per a tots no es doncs ara es l’ora de comprar ja que pot ser ens ixca més barat, no creu? però no ens diu que si a les proximes elecions ix d’alcalde segur que ens fa eixe FRONTO per exemple i que en tantes ocasions han manifestat que ens fa molta falta ( pot ser per fer les partidetes vosté i 4 amiguets més seus) al menys no fa molt de temps anaven a Benigani a jugar. Ací tot son números per marejar a la gent però seguim sense contar la veritat als veïns i veïnes del poble.

  76. amo i senyor

    Senyor Uno mes, el senyor Jose Luis ha dit que eixos números son públics, trets de Tresoreria i aprovats per els Plens realitzats en l´Ajuntament, i encara diu que son per a marejar a la gent de poble? Que li passa, que no vol vore la realitat?? Ja sabem que es lletja, però es la que hi ha. I en el tema del cuartel de la guardia civil, no es precis que es gasten eixos 100,000 euros que ens demanen. Els terrenys estàn a Quatretonda, i si no he estat mal informat, se van donar o cedir per a que allí es construira un nou cuartel de la guardia civil. Aleshores, si es va cedir per part de l´Ajuntament ja fa molts anys, perque no es demana que ens el tornen o ens el presten i nosaltres ens farem càrrec de la seua derribació?? L´edifici està en ruines, i algún dia pot passar alguna desgràcia i es podria demandar al govern per deixar aquest edifici en ruines i no derribar-lo. Com no hi ha diners, el govern podria cedir a les nostres demandes i podríem aconseguir el terreny sense cap cost. Però clar, hi ha que lluitar i moure´s per a aconseguir-ho, i això impartint classes al institut no s´aconseguirà. A més, ixos terrenys ja s´han tret a subasta pública unes tres vegades, primer amb un valor de 250,000 euros, i va anar baixant de preu perque ningú ho va voler, fins que l´Ajuntament va tenir la brillant idea de voler-lo comprar per 100,000 euros. Si s´ha tret 3 voltes a subasta i no s´ha venut, i cada volta en menys diners dels que es demanaven al principi, es perque no hi ha comprador, i es ahi on te que entrar la lluita de l´Ajuntament per que ens cedixquen o ens tornen els terrenys, perque com ja he dit, «SON» de Quatretonda.
    PD: ja que en el tema dels diners hi ha molta gent que no vol voreu o no s´ho creu, crec que la gent del poble deuria de demanar a l´Ajuntament que es publicara un informe «REAL» dels comptes del poble, doncs son conters a disposició de qualsevol veí que els demane. No crec que Jose Luis vullga tirar-se pedres sobre la seua teulà fent públics números que no s´apropen a la realitat. Sigam realistes.

  77. uno mes

    Evidentment ho torne a dir que son números per maretjar a la gent,i que açí no venen acuento,vosté mateix ho diu que son comters públics i que tot hom pot anar a demar-ho a l’ajuntament per tant……
    pel que conta del cuartel que ens vol dir? que com els terrenys eren en el seu temps de Quatretonda per fer el cuartel ara ens tindrien que donar l’edifici sense pagar un duro? sinó m’enganye un cuartel es de govern civil o altra entitat pública i per tant hi haurà que pactar amb ells sobre el preu, dic jo no ho se.
    Després ens diu que Jose Luis no creu que es vullga tirar pedres a la seua teulada i que ens vol dir que l’actual alcalde si que vol tirarseles? arriba a dir que clar com que dona classes a un Institut no li dedica temps a l’ajuntament. però no diu que no cobra un duro del carrec cosa que altres alcaldes del PP també i pot ser que del PSOE cobren i no poc. Per possar-li un exemple a Aielo de Malferit l’alcalde del PP cobra més de 3000€ al més i no crec que fasa molt més del que tenim açi.
    Una última cosa li conteste açí desde un altre article on hem diu que jo milite o simpatitze a un partit de Quatretonda, no se de on ua tret, li dic que està molt equivocat.

  78. Jose Luis Oltra

    Mira no tinc el gust de saber quí és Rafa, però és l’únic que ha posat en dubte les dades que he donat. Això es «tirar-mos una mà». Anit quan preparava la resposta no ho tenia tan clar. Sobretot perquè aportava arguments contradictoris als meus, que és la millor manera d´actuar, amb arguments. Tu ara l’ has desqualificat així, a les braves. Crec que no són formes, però tu mateix.
    Respecte a la caserna de la GC, crec que l´explicació de «amo i senyor» és molt correcta: cal «negociar» fins a conseguir la cessió, al cap i a la fi el ministeri ha passar per l’ambut nostre per a dispondre d´ eixos terrenys, perquè l’edifici està ruinós.
    Segurament sóc dels que més desitge tindre un frontó municipal, però et recorde que el meu grup va votar en contra de la ubicació d´ ell en el camp de futbol, la qual cosa va suposar que no es contruira. A més a més, crec recordar que no el portavem en el programa electoral. Però si arribe a ser alcalde es farà un frontó sempre que el pague un estament supra-municipal, ja siga la Dipu o la Conselleria corresponent. Ah, i no anem a jugar a frontó a Benigànim, sinò a La Pobla o Castelló. A Benigànim vaig amb altres amics a jugar a altres coses.
    Respecte a el que dius de «la veritat», voldría saber a quina veritat et referixes per a poder contar-la. Saps el que a mi em preocupa? Que els que deurien posar en dubte les meues afirmacions, acaben de repartir un pamflet, com diu un amic meu, i no toquen este tema. ¿Serà per què dic la veritat? ¿O serà perquè he mentit? Perquè de mentirós si que mos acusen però respecte a un tema de la pedrera que no acabe de compendre, doncs quan l´ Alcalde ens va proposar al portaveu del BLOC i a mi que demanaría 25.000 € als concesionaris per a continuar treballant, varem ser nosaltres dos els que proposarem que per menys de 30.000 € res de res.
    Per a concloure, vaig a contar un altra «veritat» que pot ser algu li puga interessar. El nostre Ajuntament, des de l´any 2009 fins a hui ha rebut en el plans Zapatero i el plan Camps prou més de 1.000.000 € (un milió). Si algu té interés, puc explicar en què s’han gastat. Però no crec que el tindre curiositat per saber siga per a «tirar una mà». Ja he dit que l ´enemic més dolent que podem trobar és el desconeiximent de la veritat, que no per ignorar-la canvia o desapareix.

  79. all i oli calentet

    Home precisament la caserna de la guardia civil para fer un centre de salut és molt apropiat; molt propet de tots i sense crusar la carretera ;i aixina tindrem metge les 24 hores;aixó sí, si la autoritat competent no decidix en un futur,( I remarque, en un futur) una carretera que pase per allí o unes excavacions pretrolíferes…( no és que estiga contemplat en cap lloc, però…qui sap).
    Per un altre costat, m’ha sorprés molt, senyor uno més, com seguis vosté lo que fa el Sr .José Luis i els 4 amiguets seus, que supose que podrá fer lo que vulga, anar on vulga i amb qui li done la seua gana.Crec.

  80. Una

    Ací.

  81. BASTIDA

    Sr Jose Luis no es pose nervios que açò no a fet més que començar. Jo també sóc dels que opinen que els números que vosté ha tret els ha «maquejat» per a que les persones que no sàpiguen de que va s’ho creguen i, no més fa que atemorir-los en l’endeutament, en que ens han concedit molts diners i no s’ha fet rés, etc, A mí també m’han fet números altres persones i no són ni pareguts als que diu vosté, aleshores pareix que siga ja cosa de credibilitat.
    I per altra banda el Sr Alcalde es guanya la vida donant classe a un institut, clar que sí i què pasa???? I per això té que estar l’Ajuntament deixat de la mà??? A este Alcalde no li s’ha passat cap subvenciò per no arribar a hora, per exemple.

  82. Marieta

    Señor director de QD, ¿ es que no posa en la revista el paper que ha tirat hui el PSOE per el poble?

  83. Pepe

    Senyora Marieta : Aquesta revista no penjarà cap publicació OFICIAL dels partits polítics locals a no ser que els interessats ho lliuren per correu electrònic o e-mail ( unaveudequatretonda@gmail.com ) i sol·liciten la seua publicació, com ha sigut el cas per exemple de les enquestes i comunicacions lliurades últimament pel PP. A més a més, la persona o persones que envien qualsevol informació política OFICIAL per a ser publicada cal que s´identifiquen. Penseu que és un criteri lògic i normal tractant-se de qüestions moltes vegades delicades. Espere haver aclarit el seu dubte.

  84. Jose Luis Oltra

    Pot ser que estiguem maquejats com tu dius, però tinc per costum tindre les còpies dels documents que acrediten el que dic que, per un altra banda, són documents oficials, i que tothom pot consultar si le ve de gust. Però a més a més, tu mateix.

  85. rafa

    «uno mes» com estas rey ??? No el claves amb mi que jo no ho he fet amb ningú i menys amb tu. No es el meu estil. Jo simplemente he contradit les dades que diu JLO perquè no coincideixen amb les publicades per «El Levante». Si ho entens, dic que «he contradit», no li he tirat cap ma; no se si no ho vas llegir bé o no ho vas entendrer perquè si que s´enten. Per a mi les “mosquita muerta” son els que no s´ identifiquen («uno mes», ja veus).
    JLO gracies per la resposta però pareix ser que les dades no cuadren amb el que jo li deia.

  86. rafa

    No s´ equivoqueu, per a equilibrar el presupost en una situació com l´actual, en la que es dificil recaudar mes per impostos, l´unica solució es reduir despeses però a tope: reduir el consum de l’enllumenat municipal (d´us public y privat perquè hi ha llocs publics d´us privat que no paguen llum i en gasten i molta), reduir les aportacions econñomiques (ajudes) que es fan a tot el grapat de gent, activitats, etc (dic reduir, no eliminar), netejar el grup de gent ineficas, … no gastar tant, per molt que venen eleccions i tots proposeu coses que no es poden fer i, per supost, pagant a lo que es comprometeu, que fins ahí aplega la mala image del senoyr alcalde i lo que acompanya que diu a tot i a tots que si i després venen els grapats, perquè no hi ha per a tots. Com es posible que se deguen coses del 2009 ???? I perquè hi ha gent del 2010 que ha cobrat ? Perqué son del partit ?? Aixó no pot ser (siga L´Alcalde profesor o no) que per aixó hi ha una secretaria (o deu d´ haver i deu cumplir). I si no sap, que la cambien.

  87. LLuis

    Per ahi van els tirs….exactament per ahí…i més en la situació actual. Jo voldria saber de la A a la Z totes aquestes ajudes que dona l´Ajuntament, sense tindre que anar a demanar-ho… a vore si alguna ànima caritativa tinguera la informació i ens la poguera dir. Seria interessant saber…

  88. uno més

    Sr Rafa si en diu lo de rei com estic li dic que estic molt be no cal que pateixca tant per mi encara que li ho agraixc. Li diré que de tota la vida es sabut que dir les veritats no sempre senten be i no diré rés més… ( de moment).
    Una altra cosa jo no amague rés al fi al cap sin´l’i agrada el meus Pseudònim uno més puc dir que hem diuen Julio que més dona, vosté posa rafa a seques ¿ que passa que només hi ha un rafa en el poble?

  89. uno més

    Et contestaré de tú a tú cal com ho dius sr Jose Luis, li asegure que el que menys em preocupa és que conega o no al sr rafa, jo tampoc el conec tan sols com a col´laborador d’aquesta revista, però dixem aclarir-li una cosa en diu que jo el desqualifique per opinar que els està ajudant en els seus comentaris,doncs be no hi ha que ser molt espavilat per saber llegir entre línies els seus comentaris que fa i estic segur que tu tambe saps el que vullc dir. Per cert també hi agut comentariste que ha desqualificat a l’actual alcalde digent que es dedica més a donar classes que a l’ajuntament, d’eixe no ens diu rés?
    Respecte a la caserna de la GC, es veritat que jo no se el cas al complet doncs no estic clavat a l’ajuntament i aleshores no puc demostrar´ho ho reconec,però tinc un dubte; jo he dit que pot ser ara siga un bon moment per comprar l’edifici o terreny, això no és negociar també? crec que si.
    Evidentment com ja saps no tinc cap interés amb qui ni quan ni on juges o deixes de jugar amb els teus amics, simplement era una referència del que s’ha vist en estos últims anys al carrer sobre el tema del frontó, ens diu que no recorda siquiera si estava al seu programa electoral, ¿cal que li recorde les carrosses de les últimes festes patronals? No obstant no amaga que desitja tindre un frontó al poble,per cert s+apigues que no em sembla mal sempre que es faça darrere d’altres coses mes necessitàries per al poble.
    Sobre el tema eixe que diu que no hi ha al pamflet repartit pel PSOE li dic la veritat jo tampoc se a quin tema es referix supose que és lo del frontó. De la pedrera no dic que tinga part de raó però el que jo he llegit al plamfet ens diu que no fa massa tocava renovar l’actual contracte ja que el que hi havía signat era per a 25 anys i per cert signat per aquell entonces amb un ajuntament governat pel seu partit,per tant si fins a 25 anys no es podia retocar crec que ara és l’ora i segons diu arreplegarna més de 30000€ dels que vosaltres demanaveu o siga que ben fet estarà.
    Ens diu i ens dona l’oportunitat de que et demanem que ens aclarisques eixos iungresos que reb l’ajuntament tant per part ZP com de Camps i que passa d’un milio d’euros doncs jo si que voldría saber en exactitut quans ha donat cadascú. Però tinc entés que els ajuntaments ingresen diners per dues vies i reconeixerà que per una d’eixes des de fa ja 5 o 6 anys des del govern valencià amb el sr Campa al front NI UN DURO!!!!!! i no soles a este ajuntament sinó a cap o quasi cap incluïts els que estan governats pel seu partit.
    Una última cosa deixes constància de que jo t’interprete de mentirós o almenys que enganyes a la gent, doncs sols puc dir que no és més mentiros qui ens conta les veritats sinó qui les conta a mitges,no se, tu mateix.

  90. uno més

    No et preocupes home, si alguna vegada es fera el centre de salut el faran davall de ta casa així no et tindràs que moure molt. Anem arreglats.

  91. all i oli calentet

    Si tot ho resols així, el teu partit ideològic va arreglat.Qui t’ha dit a tu que jo vull un centre de salut davall de ma casa? , La realitat és que ixe lloc está lluny i com molt be et deia alguna persona per ahí, tu lliges i interpretes el que vols, soles veus el teu món i deuries obri-te un poc perque el món és més gran que tu i la teua ideologia. Faré com una més (crec que era ella ) quan no es pot parlar, es tanca el tema.

  92. uno més

    No cal què t’encengues tan prompte home, a la fi has sigut tu qui has tret el tema i jo t’he contestat. Et recorde perquè ja que en dius que llig el que vullc i interprete el que vullc que jo tampoc vaig dir que a la caserna de la GC es fera un centre de salut,sinó que era una de les opcions com qualsevol altra ( però en ningún moment afirme que es faça allí) doncs no sé com hem dius que interprete el que vullc quan pot ser això es el que acabes de fer tu.
    Una altra cosa crec que no eres qui per a dirme quin es el meu món o quin es el teu aleshores jo no et dic a tu que és el que has de fer.

  93. Jose Luis Oltra

    Si vols saber-ho, jo tinc eixa informació. Ara bé, es diu que jo dic les veritats a mitges així que no se si deus creure-t’ho. L’anex de subvencions per al pressupost 2011 es va informar favorablement en tres vots a favor i una abstenció en la comissió informativa d’Educació, Cultura, Sanitat, Esports i Serveis Socials de 2 de Desembre de 2010, quedant de la següent manera:
    – Agrupació Musical La Nova i Unio Musical Quatretondense (Nadal i Reis) 354 €
    – Agrupació Musical La Nova 445 €
    – Unió Musical Quatretondense 445 €
    – Societat Musical La Lira 445 €
    – Associació d’Amics de la Musica 445 €
    – Fundació Sambori 445 €
    – Quatretonda Club de Futbol 5.000 €
    – Unió de Llauradors i Ramaders 445 €
    – Grup de Danses Populars de Quatretonda 445 €
    – Col-lectiu Cultural Dorresment 445 €
    – Associació Colombaris Quatretonda 445 €
    – Associació Paranyers de Quatretonda 445 €
    – Sahaba-Solidaritat amb el Sàhara 831 €
    – APA Col-legi Public Quatretonda 6.700 €
    – Coordinadora Centres FPA Vall d’Albaida 250 €
    – Associació Amics del Buixcarró 445 €
    – Associació Jubilats i Pensionistes 445 €
    – Terres Secanes Teatre 445 €
    – Club de Raspall de Quatretonda 445 €
    Pense que són estes dades les que tu vols saber.

  94. LLuis

    Moltes gràcies, per la informació. Això és el que molts ciutadans volem saber. En què es gasten els nostres diners. Desconeixia fins i tot alguns del grups. També pensava que hi havien més grups i associacions que rebien ajudes.Em quede en el dubte de que si estan tots. Però será així. Moltes grácies una altra vegada per la informació i per donar la cara. Fins ara és l´ünic polític amb nom i cognoms que ho fa i contesta a les preguntes directes dels ciutadans.És novedós.I això l´honra.Jo sí que m´ho crec.

  95. UPS!

    JO TAMBÉ M´ENRECORDE D´ESPAÑA 2000 I DE JOVES DEL POBLE CANTANT EL «CARA EL SOL» NO FA MOLTS ANYS DAVANT L´AJUNTAMENT, AIXÒ SI QUE FEIA POR!!!!!

  96. UPS!

    TOTS ELS EXTREMS FAN POR!!!! ESPERE QUE QUI ENTRE A GOVERNAR EL POBLE HO FAJA AMB CONEIXEMENT I PRUDÈNCIA. ÀNIM I ENDAVANT A QUI LI SIGA ENCOMANADA EIXA TASCA.

  97. Anònima

    Lluís, no te’n passes, això sí que el que es diu «afavorir un partit» amb majúscules… No és que José Luís siga l’únic que contesta directament a les preguntes dels ciutadans, és que és l’únic polític que escriu ací (crec) però, de tota manera, aquesta pàgina no és cap ple virtual ni cap debat obert per als partits polítics del poble. Si els demés polítics locals no han contestat a cap pregunta és, simplement, perquè no hi són, ni tenen l’obligació de fer-ho per ací (faltaria més!). No fem demagògia barata, per favor! O ara resulta que qui no escriu ací és perquè no vol donar la cara?? Jo alucine amb alguns comentaris, i això que m’he xafat la llengua en més d’una ocasió…

  98. LLuis

    Senyora «Anònima» : Des de la meua perspectiva personal puc afavorir al partit que considere oportú,o acàs és un delicte ? O un pecat ? Mai diré que el polítics locals tenen l´obligació de passar-se per aquesta pàgina. Això ho diu vosté, encara que no estaria mal. La informació pública mai serà demagògia, serà transparència i comunicació. I aquí, des d´aquesta pàgina, JLO està informant amb xifres i dades. Està contestant totes les preguntes que se li fan. I això està molt bé. És indubtable que ha sigut el primer, amb noms i cognoms. I torne a dir que este fet li honra. Qui no escriu aquí, senyora,crec que és perquè no vol. I crec que no passa res. Ara bé, segons les estadístiques que ens vàren publicar l´altre dia, moltíssima gent acudeix cada dia. I pot ser, senyora, que des d´aquí s´entere més la gent que des de els plenos, arquitectures velles i passades de moda. Tal vegada si els plens foren transmitits per internet com fan en molts pobles, la gent ens assabentariem molt més del que es cou al nostre poble.
    Senyora, en lo bé que s´expressa, lamente moltíssim que es xafe la llengua. Serà per què vol. Aquí es pot dir tot lo que vulga. Ara, clar està, cadascú és responsable del que diu. Moltes gràcies a QD per la oportunitat que ens dona a tots els ciutadans d´aquest poble.No havia conegut cosa pareguda mai.I a vosté, senyora, també les gràcias per llegir les meues insignificants opinions i comentar-les. I si jo fora i donara opinions a favor del senyor JLO, per favor, no em condemne. Segons tinc entés, cadascú pot apropar-se a les idees polítiques que crega convinent tal com deia la cançó ; «libertad, libertad, sin ira libertad, guárdate tu miedo y tu ira… y si no la hay, sin duda la habrá…»

  99. Maripili

    Això de que els altres partits no contesten, no ho tinc jo clar del tot,ací ens coneguem tots i pels arguments que s´ exposen…….posaría la má al foc i crec que no en cremaria que… en esta pàgina escriuen tots els 3 representants de partirts…. i el que passa es que s´ amaguen darrere pseudònims…… aleshores si això es aixina……veges qui fa la demagonia barata!!!!!!!!!!!!!!!

  100. LLuis

    Estic amb vosté, senyora o senyoreta Maripili. Pense que molt aguda i molt encertada la seua reflexió.

  101. Una

    Mari Pili, jo també posaria la mà al foc i no m’enganyaria en alguns anònims. La senyora Anònima diu que s’afavoris a un partit amb les opinions del senyor Lluis però i ella, a qui afavorix? sempre defensant les idees de un altre partit, cosa que em sembla molt però que molt be, però quan li s’acaben els arguments s’encén en flames. Ací per a educació, el senyor JLO, que mai empra una paraula més alta que l’altra i encara que alguna persona el vulga insultar, ell no es dona per al·ludit i contesta amb molta educació, cosa que fa que algú no ho puga ressistir.

  102. uno més

    Crec que de vegades sobren les paraules,es nota perfectement que tan tu Maripili com el sr LLuis no vos sembla be que es diguen les veritats i que no es altra que intenteu ajudar al PP, ( que conste que no ho critique) jo per la meua part queda clar que les meues idees son d’esquerres. Ara be, com a persona aludida et diré que com ja ho he dit en un altre comentari,ni soc de cap partit polític,ni soc simpatitzant i NO M’AMAGUE ni més ni menys que altres persones com ara vosaltres doncs jo puc dir també que en diuen maripili o lluis qui no ho crega que vaja i que ho busque. A hores d’ara el únic que tots sabem qui es és el sr Jose Luis,per tant no se a que ve pot ser no accepteu els meus comentaris perquè algo de veritat hi haurà.
    Una última coseta,al sr Jose Luis li vaig demanar que m’explicara amb detall quins ingresos ha rebut l’ajuntament per part de ZP i de Camps i com s’han gastat eixos diners,encara no he obtingut resposta sr Lluis.

  103. amo i senyor

    I jo també pense igual que la senyora o senyoreta Maripili. Ací hi ha més gent de la que es pensa, o es vol pensar. I pense que si hi ha molta gent que es «calfa» i diu que les dades que ens ofereix el senyor J. Luis son erràtiques i que son veritat a mitges, també pense que ho fan perque no els agrada que se faja pública la gestió que s´ha estat fent aquestos últims anys, i no els interessa que s´escampe massa la noticia. Doncs que continue així, perque els diners que es gasten en l´Ajuntament per a fer coses o subvencionar als diferents grups que hi ha per Quatretonda, al cap i a la fi son els nostres diners que donem en forma d´impostos i pagaments i no tenen perque ser de domini privat. Aneu, aneu a l´Ajuntament i demaneu que us informen sobre els gastos que tenen i voreu la resposta o el que sols te deixen vore. I en resposta a alguns comentaris que m´han contestat mes amunt, nomes faltaria que els alcaldes cobraren també el sou d´alcalde en la feina que estàn fent com a alcaldes. Un alcalde ha de ser per al poble desde que s´alça per el matí fins que es gita per la nit. Perquè no demanen una excedència de dos anys i es dediquen plenament a la tasca de ser alcalde de Quatretonda en compte de ser primer professors d´institut i despres alcaldes?? Es que el sou d´alcalde es massa poquet i el de professor es més suculent?? Doncs es fàcil: que no se presenten per a alcades. A mi me fan un flac favor el que no cobren el sou d´alcalde si la feina que fan es insuficient. Es el que jo pense i supose que com jo, hi haurà altres persones que pensen de igual manera. Les persones votem a un partit per a que ens disponga de un alcalde implicat de veritat en el poble, i no per a que la seua atenció estiga dividida en altres faenes. Si eres alcalde, eres alcalde i prou. Ja hi ha prou sent alcalde.

  104. amo i senyor

    I si no li s´ha passat cap subvenció per que solien dir que no els arribaven diners de cap lloc?? Per que encara que me contradigues, ho dien. I molta gent simpatitzant del BLOC també. Ho he escoltat jo mateixa.

  105. Anònima

    Lluís, no em paréix malament que vulgues afavorir el partit polític que siga, de ser així jo estaria pràcticant una espècie de dictadura que, afortunadament, va quedar enrere fa molts anys… La meua resposta-reacció ha vingut donada per allò que va dir de «és l’únic amb noms i cognoms que contesta a les preguntes dels ciutadans» que, com tots sabem llegir entre línies, deixa clar que el que està dient és que els demés no ho fan, cosa que falta a la veritat, en part, ja que ningú ha preguntat directament als demés polítics locals i, el que deixa «caure» és que no ho volen fer, com si vulgueren amagar alguna cosa.
    Maripili, jo no sé si els dirigents dels altres dos partits polítics s’amagen o no darrere de pseudònims en aquesta pàgina; de ser així, trobe que estan llençant pedres sobre la seua pròpia teulada perquè, com bé diu Lluís, ací tenen una bona oportunitat per donar a conéixer les seues propostes o resoldre els dubtes de la gent del poble, com fa José Luís.
    I, quan parle de demagògia em refereix a que no es pot dir : «has sigut l’únic que…» quan no estan presents els demés represesentants polítics per contestar, no perquè no vulguen fer-ho, sinò perquè açò no és cap debat institucional, sinò una pàgina d’opinió on entra qui vol, clar està, però sempre per voluntat pròpia.
    A mi també m’agrada que José Luís, per iniciativa pròpia, s’expresse en aquesta pàgina, com vosté, Lluís, diu, això l’honra, però l’honradesa d’uns no implica la manca de transparència d’altres (i ara pot dir-me que això ho dic jo i no ho ha dit vosté). Però les persones sabem interpretar les paraules dels demés i, com diu molta gent per ací, cadascú veu el que vol veure però, i si li dic que el Bloc és l’únic partit que es preocupa per la situació real de la llengua dels valencians, vosté com ho interpreta? Pot dir-me que amb això estic dient que els demés no ho fan, però jo no ho hauria dit, ho hauria diria vosté.

  106. uno més

    Aleshores sr amo cal que li preguntem al sr Jose luis si ell a les proximes eleccions ix d’alcalde si està disposat a renunciar al la seua faena i demanar 4 anys d’excedència com vosté diu ja que 4 anys son els que duren una legislatura. Si es així que ens diga entonces quin sou pensa posar-se com alcalde ja que no crec que ho faça debades sería de ser molt ignorant.
    I no vullc dir rés més crec que queda ben patent l’opinió de cadascú, que traguen les seues pròpies conclusions.

  107. uno més

    Sra o srta Una si ho diu per mi lo de insultar i que no puga ressitir-ho ( i crec que per ahí van els tirs) li dic que sense voler potser vosté ens insulta a nosaltres ja que queda patent que qui no pot aguantar les opinions d’altres persones és vosté mateix. Sincerament pense que no insultat a ningú.¿que vol dirmos que el seu comentari no està també encés en flames? jo crec que si.

  108. all i oli calentet

    Home, diners de ZP o de Camps NO. Són diners dels ciutadans que paguem els impostos que» ells» ens manen i que després distribueixen com «ells» volen.

  109. all i oli calentet

    Li fa falta un gran sou al senyor JLO per poder menjar? Tu mateix.

  110. Anònima

    Ja he aclarit en el comentari de més amunt tot el que havia d’aclarir i crec que ho he deixat prou clar. TOTS estem en el nostre dret d’afavorir, recolzar o -fins i tot- enaltir el partit o personalitat política que vulguem i, com he dit abans, aquesta no deixa de ser una pàgina d’opinió. I jo no critique, menypreu ni «m’encenc en flames» perquè hom ho faça. He OPINAT i, quan he dit que s’afavoria un partit polític, no ho he fet pejorativament. El que SÍ he rebatut és el fet que s’haja dit una veritat «parcial» que, si bé és cert que cap dels altres dos dirigents polítics del poble s’han pronunciat ací (obertament almenys, perquè ací s’ha de dir tot amb pèls i senyals), cal especificar que no ho han fet ACÍ, perquè el comentari de Lluís pot portar a malinterpretacions.
    Que quede clar

  111. Anònima

    * (encara no havia acabat)
    Que quede clar que jo no hi entre per barallar-me amb ningú, ni per rebatre cada comentari -de ser així, no tindria vida pròpia. Però quan llegeix alguna cosa que pense que puc contestar, ho faig, com tots vosaltres. Torne a repetir que no pertany a cap partit polític, ni simpatitze, ni sóc militant. Expresse la meua opinió com tots vosaltres, no en sé de politica, sé el que vull i el que no vull, això és tot.

  112. JNY

    uno més, en el butlletí que ha repartit el PSPV-PSOE crec que va els diners donats a Quatretona per les diferents administracions.

  113. Anònima

    Senyor director de QD, se m’acaba d’ocórrer una idea que, potser semble una tonteria, però crec que seria una bona manera d’obtenir una gran participació del poble a aquesta pàgina i seria original. El format de televisió espanyola «Tengo una pregunta para usted» ha tingut sempre que s’ha fet molt d’èxit i, donada la preocupació del poble per «saber», s’hi podria adaptar a aquesta pàgina.
    Podria, per exemple, dedicar-se durant el temps de campanya electoral un apartat perquè els polítics d’aquest poble (sempre amb noms i cognoms i verificats per vosté)
    pogueren respondre preguntes que el poble anara formulant-los.
    Per suposat, s’hauria de parlar amb els tres partits per veure si hi estan d’acord i anunciar-ho pel band, perquè la gent n’estiga informada. D’aquesta manera, tots tres partits tindrien l’oportunitat d’expressar-se de cara al poble i, al mateix temps, el poble podria preguntar obertament sense haver de sortir de casa.
    Què li sembla?

  114. joan

    MIra, no volia entrar al debat, però a tu t’he de contestar.
    El que s’ha dit, és que es beneficia uns pobles respecte d’altres a l’hora de repartir les subvencions. Com el cas de Benigànim, la Pobla, etc on els alcaldes son del PP. No que no es done ni un duro: això faltava! Nosaltres, paguem els mateixos imposts que els pobles veins, i per tant tenim el mateix dret que ells a rebre les subvencions, siga del color que siga l’ajuntament. Jo no se el que hauras escoltat, però se el que s’ha dit aci.
    I per cert, no he vist que em donares una resposta a les objeccions que et vaig fer més amunt. Una llàstima.

  115. una

    No senyor uno mes, no va per vosté, el que passa és que he oblida’t picar-li al botó de «responder» a la senyora Anònima. Però açò sembla ja una falla.

  116. Carmen

    Senyora Marieta, crec que vostè igual que jo tenim ganes de parlar del PSOE. Doncs anem amb açò:
    Em sembla vergonyós que en 4 anys solament s’hagen fet aquests projectes, però açò és una opinió particular.
    El que em sembla indignant és que en el pamflet s’hagen oblidat d’incloure la seua gran obra: l’ajuntament». Quina classe de gestió està fent el PSOE, si ni tan sol sap les obres que ha realitzat???? Quines persones estan al càrrec del nostre poble??? Doncs la gestió de l´Ajuntament va igual a «salto de mata», com diria el meu pare «estos fan la faena a grapats».

  117. Carmen

    Personalment crec que és una gran idea.!!!

  118. Pepe

    Senyora Anònima : La idea em sembla perfecta i molt encertada. Alguna cosa pareguda estàvem pensant a QD… Jo crec que per a fer viable i fàcil la proposta, podriem obrir una pàgina titolada més o menys » Els nostres polítics contesten…» ( amb un enllaç permanent fins les eleccions) i a partir d´aquest punt, qualsevol ciutadà podria preguntar. I els partits o els seus representants que contesten si volen. La gent, s´assabentaria prompte. Almenys les 300-400 persones que ens visiten diàriament de segur que sí. Ja li dic, la idea és novedosa i bona. I n´estic d´acord !

  119. Anònima

    Es pot saber quan he insultat jo? O quan m’he encés en flames? I quan m’he posat amb José Luís? Tot el contrari, he dit que m’agrada que escriga, que l’honra el fet que conteste… Ho he escrit en valencià i no en xinés… acàs no se m’entén? O he d’adornar les meues paraules amb elogis quan em dirigeix a ell per tal que no se’m qualifique de maleducada? Educació me’n sobra; ara només són educades les persones que pensen com ú vol… El meu comentari anava per Lluís, i ja ho hem aclarit (crec).
    Si algú s’ha sentit insultat o ofès per mi que ho diga. Una falla no, sembla una altra cosa..
    I, per cert, sóc senyoreta, no senyora.

  120. uno més

    Que ens vol dir en això,que l’actual alcalde o anteriors estan ho han estat soles per guanyar diners? clar com que no venen de cuna com tots sabem qui hi vosté mateix ho ha deixat clar. M’agradaría que els que pensen com vosté ens contesten si el que acaba de comentar és INSULTAR O NO. Crec que sobren els comentaris. Jo també m’estic fartant doncs està clarissim qui son els patriotes i damunt hi negeu, estem acostumbrats ja per altres del mateix color. Però no pateixca de tots es sabut que al sr Jose Luis ni li fa cap falta els diners extra per això ens ho fara debades, per fi arribat el miracle!!!!! es això el que volieu?

  121. Jose Luis Oltra

    Perdona però no me n´ havia adonat d´ eixa pregunta. Ho senc. Suponc que el que vols saber és:
    2009- Fondo Estatal de Inversión Local (Plà Zapatero): 444.771,99 €
    – Reforma de l’Ajuntament: 422.205,03 €
    – Reforç mur Escoles Velles: 22.566,96 €
    2009-2010- Plan especial de apoyo a la inversión productiva en municipios de la Comunidad Valenciana ( Plà Camps): 513.894 €
    – Renovació red de impulsió de aigua potable: 173.170,47€
    – Condicionament centre d’educació infantil: 192.501.63 €
    – Adequació piscines municipals: 148.221,90 €
    Continúa.

  122. Jose Luis Oltra

    Continúe.
    2010- Fondo estatal para el empleo y sostenibilidad local (Plà Zapatero II): 273.944 €
    – Carrer de raspall i grada camp de fútbol: 138.358,24 €
    – Reg camp de fútbol: 32.923,38 €
    – Adequació vestuaris poliesporitu: 85.698,33 €
    – Adaptació vestuaris poliesportiu: 16.964,05 €

  123. uno més

    Gràcies per contestar, però per a que els quede clar als lectors i si estic equivocat em corregixes entre els anys 2009 i 2010 des del pla ZP s’han ingresat un total de (718’715 €) falten els cèntims d’euro però crec que s’entén i des del pla Camps s’han ingresat ( 513’894 €).Cadascú que traga les seues conclusions.
    Hi ha que aclarir que com ja he dit en altra ocasió els ajuntaments reben diners per dues vies, sinó estic mal informat una es per a gastar-se’ls en coses concretes com les que has exposat molt be,d’altra banda reben diners per a lliure disposició es a dir per el que es crega més convenient i en eixe sentit no s’ha arreplegat cap euro des del govern valencià des de fa 5 anys. Això es així?

  124. rafa

    Jose Luis.
    Vosté ha comentat dos temes diferents. per un lloc indica els euros arreplegats del «Fondo Estatal de Inversión Local (Plà Zapatero)», del «Plan especial de apoyo a la inversión productiva en municipios de la Comunidad Valenciana», del «Fondo estatal para el empleo y sostenibilidad local». Si ho entenc bé, aquestos diners no creen endeutament per al poble, perquè engtren i ixen, no ???
    Per altre lloc, va dir vosté a Lluis el dia 25 una relación de despeses de l´Ajuntament, de sols 18.000 euros (dades de la comissió informativa d’Educació, Cultura, Sanitat, Esports i Serveis Socials de 2 de Desembre de 2010). No hi ha mes despeses ??? Com es posible que estiga parlant de 701.000 e de deute actual ???
    En que més es gasten els diners ? Ens pot infomar apart de les despeses d’Educació, Cultura, Sanitat, Esports i Serveis, que son minoritaries, de la resta ?????
    En referencia al que me va contestar el passat 23 (fonts del Levante versus Ajuntament), gracies per la reposta, però aixi i tot, no cuadren les xifres.

  125. Jose Luis Oltra

    En teoria és com tu dius, però de vegades es generen despeses extra, i eixes com no estaven en el pressupost si que generen endeutament. M’explique: la remodelació de l’Ajuntament no deuria tindre problemes, però quan el pla ja estava esgotat es van adonar que caldría fer un pis nou a sobre del saló d’actes. Per a fer eixe pis caldría reforçar l´ estructura de pilars i el sostre del saló. Esta nova obra va costar 31.000 € que es van carregar el presupost del 2010 encara que no estava en eixe pressupost, suposant per tant un endeutament. I el mateix passa en algunes subvencions, per exemple el Pla de Camins Rurals de 2010 de la Conselleria d’Agricultura, Peixca …. que ens dona 13.662,04 € però ens obliga a gastar 9.108,04 € de les arques locals. Altres vegades les ajudes que ens donen no cubrixen el total de la millora que es vol fer i com pareix ser eixe el moment, doncs s’enllestix el total de l’obra i el que falta engreixa al capitol d´ endeutament.
    El dia 25 contestava a una pregunta concreta que em feien sobre les ajudes que dona l’Anjuntament. I lo del deute ja t´ho he explicat, així que l´ únic que cal fer, si tu vols, és que jo et mostre les còpies dels documents que tinc, i estaré encantat de fer-ho.
    Com a cloenda et diré que l´ únic que em cal fer si vols saber els gastos que te previstos l’Amjuntament és escriure´t el pressupost municipal per a l’any 2011, o be mostrarte-lo personalment. Tu mateix.

  126. Benicadell

    En primer lloc vull agraïr a José Luís per la seua dedicació i per contestar-nos les nostres preguntes. He de dir, que com a ciutadà, després de llegir molts comentaris vaig decidir anar a la casa del poble i demanar una entrevista amb l’alcalde per tal que m’explicara millor alguns dels temes -amb dades a la mà- que m’afecten i ens afecten com a veïns del nostre poble. Aprofite així l’ocasió per dir que l’ajuntament té les portes obertes per a tot aquell que vulga informar-se, consultar, contrastar dades (etc.) i vos anime a que feu el mateix que jo!

    D’aquesta manera, he de dir que Quatretonda a dia de hui té 4 prèstecs, l’últim aprovat quan Rafel era al capdavant de l’ajuntament, i que l’acutal Corporació no té previst demanar cap prèstec. A més, ha de quedar clar, que els prèstecs que l’ajuntament té no s’han de tornar l’any seguent, sinó que l’últim -per exemple- es tornarà de manera progressiva fins al 2018. Cal destacar que fent els càlculs són unes xifres perfectament asssumibles i digeribles per a un ajuntament com el nostre. Si algú vol ser sabedor de la dada del total dels 4 prèstecs suma un total de 378.101,11€ a pagar, com ja he dit abans, d’una manera progressiva i que per tant no s’han de tornar de colp l’any que ve.

    Un altre tema del qual s’ha parlat en aquest fòrum i que ens afecta com a veïns és la gestió de l’aigua de Quatretonda. He de dir, que amb el vistiplau del PP es va aprovar que de la gestió s’encarregara una empresa privada (EGEVASA) per una raó molt senzilla i és que de la gestió de l’aigua abans no s’encarregaven tècnics professionals i que no disposaven de les eines o ferramentes necessaries per a quan hi havia algun «rebentó» arreglar-lo i al poble estavem dies i dies sense aigua, i la reparació venia a costar fins i tot més del que ens costa a l’any la gestió de l’aigua a mans d’Egevasa (24.000€/any). Vos enrecordeu d’esta situació?
    Vull destacar que des que aquesta s’ha encarregat de la gestió s’han produït rebentons a la xarxa d’aigua potable i cap veí ha sigut conscient degut a que ha millorat l’eficàcia i l’eficiència d’este servei.

    Salutacions!

  127. Jose Luis Oltra

    En primer lloc, moltes gràcies per seguir-nos. Crec que has fet el correcte, demanar informació fefaent sobre els temes que t’interessen a qui la té i ha de transmetre-la. És la seva obligació, i d’aquesta manera està contribuint a fer llum sobre els temes públics, que d’altra banda crec que fa molta falta.
    I és cert que l’ajuntament té subscrits quatre préstecs com tu dius, i pot ser que la quantitat siga la correcta. Però crec que s’han oblidat de comentar-te que en Ruralcaixa hi ha, a més una pòlissa a nom del nostre Ajuntament de la qual s’ha disposat d’almenys 110.000 €. Així que la quantitat que es deu als bancs segons la dada que aportes, cal incrementar fins als 488.000 €. És possible que tu estigues tranquil perquè el deute s’ha de tornar a «còmodes terminis». Jo considere que, com és imperatiu retornar-la, és deute i la situació en conseqüència és molt greu. Però transcric ací unes línies, per la teva consideració: «Sabem com ha endeutat el PP a l’ajuntament? De Dues maneres:
    1. Amb una pòlissa de crèdit de 10.000.000 (deu milions) de pts Que l’ha tinguda ….
    2. Amb un préstec de 11.000.000 (onze milions) de pts, FET el …
    Es tracta d’un programa electoral del PSPV de Quatretonda. Em resulta estrany que en aquest moment pensessin que la pòlissa i el préstec eren molt greus i ara opinen que no hi ha problemes perquè podem assumir aquest endeutament de forma còmoda. Tu mateix.
    A més, t’han explicat que per al nostre Ajuntament el deute és assumible. I jo et pregunte , per poder fer front a aquest deute, encara que siga molt a poc a poc, haurem d’anar estalviant d’algun lloc? O no? Així és com jo vaig fent front als préstecs que tinc signats. Però t’han explicat que, cada mes, la despesa corrent del nostre Ajuntament supera en uns 4.000 € de mitjana als ingressos? Repetisc, despesa corrent. Quan vam arribar a bous, setmana cultural i festes patronals que les despeses es disparen, el deute també es dispara. Per confirmar aquest últim aspecte, si et sembla, anem a analitzar quina ha estat l’evolució pressupostària del nostre Ajuntament en els últims anys. D’aquesta manera podrem comprovar com hem anat estalviant diners per poder fer front als nostres deutes. Anem a analitzar l’evolució de la partida pressupostària «Romanent de Tresoreria a 31 de desembre», ja que els especialistes opinen que és una partida que mostra clarament quin és el grau d’endeutament real.
    Segons el Decret d’alcaldia 333/2010 de data 1 de setembre de 2010 (sempre dades oficials i públics que també pots consultar si vols) en l’exercici 2008 aquesta partida tenia un resultat positiu de 41.049,04 €, mentre que un any després , en finalitzar el 2009, aquesta partida havia passat a 81.168,17. Efectivament, la dada és negativa. Això suposa que la «brillant gestió econòmica» encaminada a reduir els nostres deutes envers els bancs s’havia menjat l’excedent de l’exercici anterior, havent-se endeutat en 81.168,17 €. O siga que s’havia gastat 122.217,21 € més del pressupostat en 2009. Bona manera d’estalviar.
    Seguint amb aquesta política de «contenció» de la despesa pública, aquesta partida s’ha incrementat a 31 de desembre de 2010 fins arribar a 223.375,57 € (aquest resultat és provisional, però em temo que canviarà més aviat poc, per a la nostra desgràcia). O sigui que com a conseqüència d’aquesta gestió econòmica, ens hem tornat a passar de despesa, o el que és igual, hem incrementat el deute en el pressupost de 2010 a 142.207,40 €. M’agradaria que algú m’expliqués on està l’estalvi que ens permetrà eixugar les nostres deutes.
    Això de demanar un altre préstec nou, no sé qui t’ho ha explicat, però el passat 28 de febrer al ple l’alcalde va presentar una proposta per demanar un préstec de més de 77.000 €. És cert que tan sols hagués incrementat el deute en la quantitat d’interessos que generaria (3.000 a 6.000 €, segons el temps que tarda a pagar l’administració, que sol ser sempre molt més de l’espera’t), però és just aquest tipus de política «d’estalvi» la que necessitem. Per sort no s’ha aprovat. Sent haver-me estès tant, però crec que ho he d’explicar el més clarament possible.
    Anem a acabar amb el tema de l’aigua que, sincerament, no té desperdici. M’agradaria veure que ple s’ha aprovat, amb els vots del PP, la contractació de EGEVASA, perquè jo no tinc aquesta acta. El que va succeir va ser que el Sr alcalde va signar el «Document de formalització del contracte de gestió del servei públic d’abastament de l’aigua potable i clavegueram mitjançant concessió» el dia 9 de Juliol de 2009, sense consultar per res almenys a l’oposició.
    Després de diverses preguntes verbals realitzades durant l’últim trimestre de 2009 al Sr Alcalde en la comissió d’hisenda, i ja que les respostes eren de tot menys concretes, per poder tenir accés al document a dalt esmentat, jo vaig demanar «per escrit» tal com em van indicar, una còpia del document el 25 de gener de 2010, en el registre d’entrada de l’ajuntament, i sobretot amb motiu de l’alarma social produïda per l’aparició dels primers rebuts gestionats per EGEVASA.
    Amb el document a la mà vaig fer els meus càlculs segons les dades de 2008, per ser l’últim exercici en què la gestió havia estat totalment municipal, i el resultat el següent: el 2008 l’ajuntament va ingressar en les seves arques en concepte de subministrament d’aigua potable més de 56.000 €. La despesa de llum elèctrica emprada per extreure aquesta aigua va ser de 24.800 €. Aquest any, el cost del material emprat en les reparacions de la xarxa va ascendir a 4.600 €. Per tant al nostre Ajuntament el subministrament d’aigua potable durant el 2008 li va suposar un ingrés net de 26.600 €. És cert que no he tingut en compte el salari de les persones que es dediquen a aquests menesters, però no és menys cert, que tot aquest personal cobra el mateix salari tant si s’encarrega del servei com si no.
    Això és el cost que deixa d’ingressar l’ajuntament per cedir la gestió del servei. Però a més, en el document signat apareixen nous costos, que recauen directament en l’usuari i no a l’ajuntament. Es tracta de la quota de clavegueram, la suma ascendeix al 25% de la facturació d’aigua potable. Aquesta quantitat, utilitzant les dades de 2008 ascendeix a un total de 14.000 € (25% de 56.000). A més hi ha el cost del manteniment del comptador que també recau directament sobre l’usuari, i que queda estipulat en 4,8 € per comptador, el que per tot el municipi puja a 6.800 €. Per tant, la companyia concessionària ingressa per la seva gestió (sempre segons les dades de 2008) uns 26.000 € que podien haver anat a parar a les arques municipals. Però a més, dels nostres butxaques es porta al voltant de 20.800 €. Si directament de les nostres butxaques, repeteixo utilitzant els números de 2008.
    Jo no sé que hagin existit reparacions de 25.000 € de cost, es que la que es va realitzar davant de la farmàcia va costar al voltant de 7.500 €, amb”retro” inclosa. Però si es produeixen aquest tipus de trencaments, fins i tot si els passa el cobrament als veïns els sortiria molt més barat que haver de pagar els 20.800 € anuals, tant si hi ha avaries com si no. I l’ajuntament no hagués perdut una bona font d’ingressos. Ara bé, el que és cert és que quan es portava el subministrament des de l’ajuntament i es produïa alguna avaria, el governant de torn necessita estar més pendent, mentre que no se li molesta quan qui el porta és una companyia externa.
    Ah, i una cosa més, encara que els nostres operaris municipals no són tècnics professionals ni tenen les eines adequades, mai s’han deixat un trencament per arreglar, però això sí, intentant generar la menor despesa possible per a les nostres malmeses arques.
    Moltes gràcies, i perdó per haver-me estès d’aquesta manera.

  128. ciutadà de primera

    Jo ja fa molts mesos que estic pagant pel lloguer d´un comptador d´aigua que encara no m´han posat i m´indiga molt, perquè encara no me l´ han canviat. I dic que m´indigna per que jo pregunte : com tenen la cara de cobrar-me lloguer per un comptador que és el meu ! Que algú m´explique aquesta picaresca per favor ! És com si em cobraren el lloguer d´un apartament a la platja : Primer, sense haver-lo llogat. Segon sense poder entrar a l´apartament. O mos tenen per tontos o estic tornant-me boig !
    EL COLMO : En un solaret que tinc han fet una cosa increïble : m´han furtat el comptador vell ! Jo el vull. que és meu ! El vaig comprar jo ! I me l´ha furtat pressumptament EGEVASA ! Què han fet del meu vell comptador ??? !!!

  129. tertulia de bar

    que vols que et conteste el director de QD?, tindràs que anar on toca

  130. rafa

    A mi també m´han furtat el comptador que tenia, que el vaig pagar jo i era meu. No m´han preguntat ni ahí que fas. No se la lectura que hi havia al meu comptador quan el llevaren i no se la lectura que hi havia en el comptador que m´han posat nou (si estava o no a cero). El que tindré que fer es anar a L´Ajuntament o a EGEVASA. Tots els que els ha passat, deuriem d´anar. Així no es fan les coses, L´Ajuntament no pot donar la gestió a Egevasa o a qui siga i despreocupa-se de tot.

  131. Gesmil

    Moltisimes gràcies senyor José Luis. He de reconeixer-li el valor que te al contestar totes les preguntes, TOTES, encara que de vegades sembla que l’acusen a vosté de que Velència dóna o no dóna i Madrid deixa de donar, peró donarà… S’ha guanyat el meu vot.

  132. Una

    Doncs per a no pertanyer a cap partit polític, ni simpatitzar, ni militar t’has entregat prou a defençar els estatuts del BLOC i a recolzar a Joan quan Marieta ha dit que no li agradaven els partits que volen la independència.Et saps molt be els estatuts del BLOC. Encara com no ets res del que ací has dit. El mentider ha de tenir molta memòria.

  133. Anònima

    No m’he llegit tots els estatuts de tots els partits perquè -entre altres coses- tinc coses millors a fer. He llegit els objectius del bloc, així com els dels altres partits polítics perquè vull estar ben informada a l’hora de votar. Parlant de memòria, recorde que tu vas ser una de les que vas dir que quan em quedava sense arguments «m’encenia en flames» i, ara que tinc arguments per defensar una cosa, sóc militant? Jo defense les meues ideologies, que pense que tots en tenim, això no significa que simpatitze amb un partit o siga militant, simplement intente ser coherent amb el que pense. I com també dic més amunt, escric quan veig que s’està faltant a la veritat o no em sembla bé alguna opinió que, puc respectar però no compartir, estic en tot el meu dret. Se m’ha acusat de no poder ressistir certes coses, ara de mentidera… «cree el ladrón que todos son de su condición». He dit.

  134. uno més

    Evidentment et done tota la raó, falta fà què tots els polítics es donaren conte del que fan. Cadascú es lliure de tenir les seues idees jo al menys les tinc prou clares, això comporta reconéixer de vegades les errades que es fan,cosa que tots no ho poden dir. Jo seguiré sent d’esquerres,encara que a vegades tinga que criticar allò que fan mal, voldría que els de dretes feren el mateix,encara que ja ho se que hi ha de tot… Et conteste ací perquè a l’altre foro tan sols és per poder fer preguntes. Per posar un exemple tant de mal en sap el que està pasant a Andalusía com el que pasa a la Comunitat Valenciana, Vergonyós.

  135. Benicadell

    M’agradaria fer unes quantes matisacions.

    En primer lloc, hem de tindre clar que la major part dels ajuntaments del nostre país, degut a la greu crisi econòmica -ja que han disminuit considerablement els ingressos-, estan liquidant en dèficit és a dir, les seues despeses són més altes dels ingressos que s’aporten a les arques municipals. Este és el cas de poblacions com Benigànim, Llutxent, Albaida, Benicolet, Ontinyent, Xàtiva (…) i Quatretonda. Cal destcar que aquest és un problema que s’ha agreujat especialment als ajuntaments d’arreu del País Valencià degut a que és l’única de les administracions autonòmiques que manca d’un Fons de Cooperació Municipal per tal de fer front a les despeses del dia a dia dels nostres ajuntaments i a més de la tardança per part de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València en ingressar les subvencions que tenen pendent els nostres ajuntaments, com és ara el nostre cas. D’aquesta manera les administracions públiques valencianes d’eixen en un darrer lloc els nostres ajuntaments, per tant cal un major recolzament i un major impuls des de l’eferera autonòmica una major aposta pel municipalisme, dotant així als ajuntaments de transferències de dinders de lliure disposició o implulsant com he dit adés Plans de Cooperació Municipal per a que els ajuntaments disposen de majors ingressos.
    No obstant això, la Revisió Cadastral que s’està duent a terme per part de l’Ajuntament de Quatretonda ens ajuda a resoldre en part el problema del dèficit o al menys a pal.liar els seus efectes.

    Pel que diu el senyor Oltra, o s’entera o no vol fer-ho. En estos moments, el nostre Ajuntament té un major dèficit a més, i això vosté hauria de saber-ho, degut al PAI Juan Mahiques ja que l’ajuntament no ha passat les factures als veïns afectats perquè s’estan tancant els projectes de llum de dita reparcel.lació. Immediatament es passen els rebuts el nostre dèficit es reduirà.

    Al marge d’això, durant esta última setmana passada es va produir un rebentó al C/ Sant Josep i els veïns solament -i em sap greu- han estat unes quantes hores sense aigua, mentre que quan el servei i la gestió de l’aigua estava en mans de l’ajuntament, com que no es tenien els aparells i les eines adequades s’hauria tardat fins i tot dies, com ens ha succeït altres vegades anteriors i que finalment l’ajuntament ha hagut de recòrrer a EGEVASA per tal que solucionara el problema. Immediatament el problema es va resoltre i amb açò podem dir que ha millorat l’eficiència i l’eficàcia del nostre servei en favor de tots nosaltres: Les veïnes i els veïns del nostre poble.
    Quant a l’acta, li demane que ens deixe de pendre el pel i es pose a buscar-la de manera immediata.

    També recordar-li -i més val llapis curt que memòria llarga-, que la Polissa de tresoreria no és endeutament, i així ho ha ratificat la nostra secretària-interventora. Polissa que serviria per a pagar les empreses del poble que encara no han cobrat degut a que les subvencions de Diputació i de la Generalitat no han fet efectives si no fos perquè vostés senyors del PP junt amb el Bloc votaren en contra d’esta mesura. D’aquesta manera es restrassarà (de forma lamentable) degut a la manca de suport per part de les administracions autonòmiques alhora d’ingressar les subvencions, el pagament a les empreses del nostre poble.

    Salutacions!

  136. Rafael Benavent Vidal

    El senyor o senyora Benicadell, que no sabem qui és, diu que tant els senyors del PP com els del BLOC votàrem en contra de concertar una pòlissa que serviria per pagar a les empreses del poble. Com que la demagògia és molt fàcil de fer, i que qui calla atorga, encara que havia dit que no contestaria a ningú que no s’identificara, -però per la manera de donar la informació s’ha autoidentificat- vull matisar que l’esmentada pòlissa estava destinada a pagar unes obres que ni tan sols han començat, com la reparació de la teulada de les escoles velles, la restauració de les creus de terme i una obra del PAP que ni tan sols està definida i molt menys adjudicada, a més d’un deute a una ferreria de les obres del PPOS de l’any passat. Mentre el senyor alcalde proposa eixa pòlissa de tresoreria es deuen diners a totes les ferreries del poble, les carnisseries, els tallers, la cooperativa, suministres Alberola i Belén Mahiques, bars…, que també són empreses del poble i també necessiten els diners. Per tant, primer aclarim el que devem per darrere i, quan ho tinguem clar, ja parlarem. Però una pòlissa per a unes obres que ni tan sols han començat, no, senyor alcalde. No.
    I, mentre es deuen diners i es va retallar en moltes partides del pressupost i es va dir que no es gastaren diners en premsa i ràdio, perquè era superflu, el senyor alcalde s’ha gastat 177€ en Novafils tv, per la volta a peu, festes, TV Comarcal, 298’54 €, Localia TV, final de raspall 295€ i en propaganda en un plànol de la Vall d’Albaida 708 €. Total, 1478 € que s’haguera pogut estalviar.
    Salutacions

  137. fede

    Ara resulta que un sòci de govern diu que s’han les coses mal fetes en l’època que ha governat el psoe, però perque no dius tot el que s’ha fet mal quan tú has estat governant, Sr Rafael??? Això sí es demagogia i molta i barata.

  138. jordi nadal

    fede, jo crec que no s’ha dit res de coses mal fetes, es contesta a un escrit anterior que diu que el bloc va votar encontra de que alguns obrers del poble pogueren cobrar abans, això és mentida, i rafel ho explica dalt, no cal que ho torne a repetir, només ha donat un detall del que a nosaltres en els temps que estem ens pareixen gastos prescindibles, com es la publicitat i la tv.
    No crec que hi haja tanta demagògia

  139. joan

    Dis-ho tu, que es veu que ho saps. Espere la resposta impacient.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 4 visitants

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES