Tall TV3

Tall TV3

Vergonya, cavallers, vergonya!!!
 
Estic indignat. Per fi se n’han eixit amb la seua. Ara el perill pancatalanista barceloní, ja no podrà seguir destorbant la tranquil·litat dels feliços habitats del Levante Feliz. Ara sols cal acabar amb el progressisme espanyol, per a que el gran orde còsmic ens retorne als valencians allò que ens pertoca per destí diví. Ells, els dos, els grans mals de la Comunidad Valenciana, un que ens ho nega tot (el PSOE) i l’altre que ens ho vol furtar tot (el Pancatalanisme). Molt bé, ara ja podem viure més millor, oi¿?.
 
No entenc, com tenim la barra de criticar les censures que fa el govern xinés o l’integrisme àrab a la llibertat d’internet o de comunicació, i ací molts veuen bé el tall de la senyal de la TV3. No entenc, per què hom té més facilitats per aprendre al País Valencià àrab o xines, que gallec, basc o català. No entenc per què existint els novells sistemes de TDT no podem tots els “aspanyolets” poder gaudir de TOTS els canals de televisió de l’estat, si al remat i administrativament tots som “aspanyols”, per què no podem veure TeleMadrid, i Canal Sur, i la resta. No ho entenc, o tal vegada si.
 
Per fi se n’han eixit amb la seua. Però el pitjor de tot, és que ací, en la tierra de las flores, de la luz y del amor no passarà absolutament res de res de res. Seguiran manant els mateixos, l’oposició seguirà sense aclarir-se barallant-se per les poltrones, el nacionalisme seguirà sense vertebrar un discurs integrador i que il·lusione, la societat civil seguirà a la seua, botant-li foc a les traques i fent festes, mentre poc a poc la nostra llengua i la nostra cultura anirà esvaint-se i morint, murcianitzant-nos cada cop més ràpidament.
 
Molt bé enhorabona als que se n’han eixit amb la seua, sols vos a costat 25 anys. I a la resta, enhorabona també, és el que ens mereixem tots plegats. Ja ho digué Darwin, sols sobreviuen els més forts, aquells que saben adaptar-se i perpetuar-se. Al meu país, ja sabem qui som els condemnats a l’extinció.
 
Reciescat in Pacem

Frederic Oriola i Velló

39 Comentarios

  1. NADAL

    Frederic, soc el teu quinto nadal, hem coincidit en el tema, però crec que el Dr. ha posat el teu escrit i el meu títol, es comprensible no van a posar dos escrits del mateix, però bé, continuarem lluitant per a d’alguna manera encara que siga com quant a la censura, poder arribar a la informació i els continguts que volem, i no que volen, per tv o per la web, de tota manera escric el meu…

    El dijous a les 21:40 h, quan em disposava a veure Polònia, un espai d’humor i sàtira política que fan a tv3, veig que han tallat el senyal. Consulte en la web, i veig un comuniat, que diu que ACPV tanca les emisions de tv3 ofegat per les denúncies de la Generalitat Valenciana, que amenaçaven greument la continuïtat del colectiu. No sols del colectiu sino de tot el que comporta, la revista El Temps, el Centre de Cultura Contemporànea Octubre de València, els Casals Jaume I, etc.

    Pareix mentida que en ple segle XXI, vagen a privar-nos de dos drets fonamentals com són la llibertat d’expresió i la llibertat d’informació. Però és el que tenim, el nostre país ha sofert moltes derrotes, i esta és un altra, és una derrota de tots els valencians, que d’una manera o un altra hem deixat que els nostres polítics aconseguíren el que volien. Mentre que podem veure televisions de tarots, de tele-tendes, canals politics d’ultradreta, no podem veure una de les millors televisions de l’estat espanyol, que damunt és la única que s’expresa totalment en la nostra llengua.
    Un problema polític. Tot començà en la primera denúncia de 300.000 €, i després 150.000 € més, del Consell de la Generalitat, el PP valencià, que no li agrada veure notícies d’ací que no estiguen filtrades pel NO-DO (canal 9), on no es comenta res de gurtel, Fabra, etc. Però la puntilla la posen en el congres del diputats, que el PSOE no admet a tramit la Iniciciativa Legislativa Popular (ILP) que du a terme ACPV arreplegant 650.000 firmes de les 500.000 que necessitava. Allí s’havera pogut debatir la llei i legalitzar totes les televisions autonomiques a tot l’estat espanyol, però no van voler. I per últim les reunions entre el govern de Catalunya i el valencià que tampoc arribaren a ningún acord encara que fora mínim.
    Considere que deurien sentar-se i parlar que avuí en dia com el director de esta revista deia en un article, no es temps de prohibir. Algunes persones necessitem veure programes de qualitat com el Polònia (impensable en canal 9 un programa on es riuen del seus polítics i de les seues accions), com el programa de reportages 30 minuts, el típic de temporada Caçadors de bolets, on aprens moltes coses, els telenotícies, Casl Rock, cracòvia, el APM, etc…
    Avuí tinc més vergonya que mai dels nostres polítics que ens representen. Però tenim el que ens meresquem.

    Un que només volia veure la tele.

  2. Pepe

    Per casualitat els dos havíeu coincidit en el títol, ( encara què amb continguts diferents, clar). Acabe de rebre el teu correu. Les imatges no les he pogut visualitzar. Però com ja l´has penjat aquí, aquí queda.

  3. joan

    És cert que és una terrible notícia, de la qual em vaig enterar ahir pels periòdics digitals, posat que estic a l’extranger. Nobstant això, tampoc m’agrada eixe derrotisme que mostreu. Tots sabem la «calanya» dels què ens governen a València i a Madrid. El que han fet, és «lo seu». Està en la seua línia. Ja porten molt temps intentant-ho, i sabem que, si poderen, es farien amb tot el què significa una opossició al seu «pensament». Censurar, insultar, creure’s Déu, (qui vullga li puc passar videos amb exemples, no m’ho invente jo). Bé, ens ha tocat viure aquest despropòsit, uns govern autonòmic format per «pallassos de circ», la qual cosa no significa, però, que aquell qui no versem amb aquesta forma d’entendre el nostre territori, anem a extingir-nos com diu fede. Tampoc crec que el nacionalisme no conseguisca vertebrar un discurs, només cal veure la tasca d’opossició que estan duguent a terme des que estan a les Corts davant la mirada atònita dels incompetents «socialistes» (que tampoc ho son). El treball de professors universitaris, autors valencians, músics, etc que treballen per vertebrar la cultura i millorar el país.
    Si, ara ens han tancat TV3, i això forma part del seu discurs anticatalanista, al qual ja m’he referit al meu article sobre Canal 9. I què fem del PSOE, un partit entre dos terres, que no sap què defensar, i davant el dubte, canya als valencians, baixada de pantalons. Donc si, aixi estem, però jo n’estic segur que no serà aixi sempre. De moment, ens haurem de conformar en vore Tv3 per internet. Una llàstima.

  4. GUILLERMO

    Una vegà més ya la hem ca.. llauraor, tots tingueu rao así no niá qui sascape. Els politics per que no més volen que estar sentants en la poltrona y no els importem gens les persones y els seus sentiments. Mosatros per que sempre mos agrà mirar als de fora siguen de Madrid o de Barcelona me si dona igual a cas un colombiá per parlar en castellá es creu ser español? No mai de la vida pero así si que heu fem uns son mes castellans que els de la mancha y atres volen ser mes catalans que els mateisos catalans y cada vegà més mos afonem en un pou que per lo que veg no te remei. Te que haver regles per escriure com he escrit este mati pero de la mateisa manera que heu fan en el español totes les academies de la llengua per qué tinguem que seguir la manera de parlar solament dels de Barcelona? Entre todos la mataron y ella sola se murio. Y els que som analfabetos tinguem casi més culpa que tots vosatros per que som un mesinfots de traca y llimoná. Tots junts tinguem la culpa así no sescapa ni la casa santa.
    A pesar de tot yo continuaré parlant en valenciá hasta en el meu gos que vos tinc que dir que heu enten tot. Quina llastima de poble el nostre que no tinga uns politics com en tenen els vascos y els catalans que miren per la seua terra.
    Guillermo

  5. paunoi

    la constancia del goven valencià aixit al cap de 25 anys en la seua. en els anys 80 hi havia un trio que deia aço. hai la sensura hai la sensura mecaguen…. quina tortura.

  6. Anònima

    El Partit Popular ja ho diu ben clar a la seua pàgina web: «Queremos una nación unida»; «(…) nuestra lengua común que es el español y se habla, después del inglés, en más sitios del mundo». I paréix que Camps i els seus volen prendre aquestes paraules al peu de la lletra, coartant-nos a no escoltar, veure ni gaudir de la televisió catalana. Què passa? Què temen tant? Els sembla que amb la mísera dosi diària de valencià que tenim a Canal 9 ja ens sobra? És aquesta una tàctica més per assassinar del tot la nostra llengua? Ah, no perdó… que no és la mateixa llengua, disculpe senyor Camps i demés valencianistes. No parle de censura perquè ja és evident que existeix… és que acàs els costava diners que TV3 seguira emetent-se? La contradicció del Partit Popular a València és, però, més que contradictòria: per una part se’ns exigeix un grau mitjà de valencià per poder accedir-hi a les oposicions de mestre o professor i, per l’altra, se’ns priva d’estar en contacte amb la llengua (ja saben això de que la pràctica fa mestres). No promouen la llengua però la exigeixen (per allò de que «queda bé» que algú parle el valencià), no la parlen però hom ha de saber parlar-la per accedir-hi a un lloc de treball de l’administració pública. Açò quin desastre és? Només tenim dret a veure la televisió en «español»?? Canal 9 és un canal majoritàriament fet en castellà i pel castellà i amb el tancament de TV3 no han aconseguit altra cosa que guanyar-se un bon grapat de gent indignada davant tan absurda decisió. JO NO POSE CANAL 9, no ho feia abans ni ho pense fer ara. Durant anys he vist com els meus diners i els de tots els valencians han anat a parar a mans de «Bertins Osbornes, Mars Flores» i demés xipiriflàutics del panorama estatal; almenys a TV3 estan orgullosos de la seua llengua i fan programes propis amb presentadors de la seua terra. Enveja deuen de tindre…
    Ale, ja m’he desfogat, ara llanceu-me els gossos i dieu-me «catalanista».

  7. uno més

    Bravo anònima,menos mal que jo pense el mateixet que tu. igual els » peperos» tampoc ho volen reconéixer que no t’extranye. El sr Camps i els seus no volen TV3 a la nostra Comunitat, perquè serà?

  8. joan

    Catalanista!!! 😛

  9. uno més

    T’assegure Joan què el què menys em preocupa es que en diguen si soc catalanista o no. Tan sols intente compendre la dura realitat que ens toca viure sobre tot a la nostra comunitat que com molt be ja has dit està repleta de » pallasos de circ». Em preocupa i molt que a Canal 9 ( televisió pública) no es parle gens en valencià » fora dels insformatius» que damunt valdría la pena no veure, ja sabeu perquè ho dic. Em sembla vergonyós que no es vullga reconéixer la realitat sobre la nostra llengua i què damunt amb les escases aparicions que fan els nostres representats polítics ho facen tan sols per traure partit de la situació i no pensant en que vivim açí, a València i que açí parlem el nostre valencià. Una verdadera llàstima.

  10. joan

    I torna-li, què el meu comentari és per a Anònima, no per a tu…

  11. uno més

    Com que has contestat al meu article creia que m’avies contestat a mi,però no cal que t’enfades home.

  12. uno més

    València, divendres, 18 de febrer de 2011
    Reunida la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià el dijous 17 de febrer de 2011 ha pres la decisió de cessar les emissions de TV3 al País Valencià. Això està provocat per les renovades amenaces de noves multes del Govern valencià. La nostra entitat ja ha pagat una primera multa de 126.943,9 euros i ara ha de fer front a altres dues multes que sumen 600.000 euros. La data límit per fer-ho és el 20 de març si no volem que s’inicie el procés de constrenyiment i embargament de comptes corrents, ajudes i propietats com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Ara, a més, se’ns amenaça amb noves multes que significarien 120.000 euros més cada mes.
    Davant aquesta decisió Acció Cultural considera:
    Primer. Aquesta campanya de persecució contra Acció Cultural és obra del Molt Honorable Senyor Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana.
    Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a imputat en el cas Gurtel
    Segon.- Aquesta persecució contra Acció Cultural per part del sr. Francisco Camps va en contra de l’esperit de tota la normativa europea.
    Tots els tractats internacionals garanteixen la llibertat de circulació dels productes audiovisuals. Així s’evita que les fronteres polítiques i administratives siguen un obstacle per a la promoció de la diversitat lingüística i cultural europea.
    Tercer.- El sr. Francicos Camps ha modificat arbitràriament i expressament la legislació valenciana per poder forçar al tancament de TV3. Així, ha arribat a l’extrem d’impulsar una modificació de llei, amb la nostra entitat com a únic objectiu i destinatari: es tracta de la modificació de la Llei 1/2006 de la Generalitat, del Sector Audiovisual, per la Llei 16/2010 de 27 de desembre de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat. Subratllem que encara no han passat dos mesos de la modificació de la llei.
    Quart.- El sr. Francisco Camps sap que sí que ha existit la reciprocitat de TV3 i Canal 9
    Acció Cultural va ser la primera entitat cívica que impulsà la creació de Canal 9. També, des de 1989, va ser la que impulsà l’arribada de Canal 9 a Catalunya. Posteriorment, el Govern català va facilitar la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava tancar un acord de reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord va ser rebutjat pel sr. Francisco Camps i es continuà amb la persecució de TV3.
    Cinqué.- El sr. Francisco Camps nega els valencians una televisió en la seua pròpia llengua.
    Considerem que aquesta discriminació és un atac gravíssim a la llengua i la cultura del País Valencià, en contra dels interessos del nostre poble.

  13. joan

    No m’enfade, només t’ho dic, Es que ja m’ha passat més voltes. No he contestat al teu article, he contestat al d’anonima. Fixat i voras com ara, que si que et conteste a tu, el meu comentari està una mica més desplaçat cap a l’esquerra. Aixi no et tornarà a passar.

  14. GUILLERMO

    Heu vag dir el atre dia els peperos miren a Madrid y els atres a Barcelona y per modernitat esteu perguent nostra manera de parlar y se naneu a gastar paraules que así no san dit mai y mira que tenen tanta antiguetat com les importaes de Barcelona. Tots acacheu el cap siguent uns sumisos als dos tipos de imperilisme al central y al catalá. Aisó en els meus temps li dien poca personalitat ¿que tenen les paraules catalanes que no tingam mosatros? Els que heu estudiat sabeu que estan plenes moltes de elles de castellanismes. Vos podria fer una retafila de elles, he viscut en un poble de Lerida y no sabeu lo que es pareis com ells parlen a com heu fem mosatros. ¿Vullgueu dirme per qué mos barallem?
    Ya sé que no soc el mes indicat per que escric com parle pero si no se enten lo que acabe de escriure heu puc fer en fransés.
    Lo de TV3 ni hauria que preguntarliu a Eliseu Climent tamé per que en Valencia ni ha un fum de desencantats com ells meu conten sempre mos ha tratat com a ciudadans de segon i per aí no deguem de pasar mai. Ara be els estomagos agradecidos si volen poden fero. Els meus familiars americans a pesar de ser nets de españols no diuen que heu son si que se senten orgullosos de ser desendents pero la seua terra es aquella on han naiscut allá en America.
    Quin lio estem montant per no sentarse y parlaro de igual a igual
    Repalleta y no en sumisió.
    Marieta per favor no es clave una atra vegá en mi.

  15. GUILLERMO

    Al meu gos li continue parlant en la llengua que he mamat aí en el poble que entonses no estava tan plena de paraules castellanes ni de les atres.
    Avis per a navegants: NO SOC BLAVERO

  16. GUILLERMO

    Ay mira me sha olvidat: tampoc seguidor de la Real Academia Valenciana de Cultura ya heu diuen en castellá: DIVIDE Y VENCERAS

  17. Marieta

    Mira Guillermo ara no vullc clavarme en tu ni antes tampoc heu volia, pero ara te de donar tota la raó. No vullguem parlar en castellanismes i heu fem en barcelonismes y si ferem lo que tu dius de asentarmos y parlaro a lo millor ni serien uns tan centralistes ni atres tan barcelonistes. Per ise camí si que magra anar.

  18. Marieta

    Yo tampoc soc blavera ( que no se molt be lo que es aixo, pero per si acas) Soc quatretondera y valencianera, (pero no fallera)

  19. uno més

    Sr GUILLERMO, Eliseu Climent i Corberà és un promotor cultural i empresari de l’àmbit editorial del País Valencià, principalment amb Tres i Quatre, una de les editorials més importants del mercat editorial valencià, conegut pel seu compromís amb la cultura catalana.
    Climent va participar activament en la política valenciana durant el tardofranquisme i va militar en el nacionalisme d’esquerres (va ser un dels fundadors del Partit Socialista Valencià, precursor del PSPV-PSOE) i la transició espanyola, i va ser un dels principals redactors del denominat Estatut d’Elx (octubre del 1975).
    Paral•lelament a la seua activitat política, va prosseguir amb la seua labor de promotor cultural i editor. Va participar en la fundació de l’entitat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el 1978, una institució que es declara ideològicament independent per a l’estudi, la defensa i la promoció del patrimoni cultural, artístic i natural del País Valencià, de la qual Joan Fuster en va ser el primer president (Climent en va ser secretari general des de la fundació i president des del 1999).
    I vosté diu que ens tracta com a ciutadans de segona?

  20. Una

    Has tret la biografia de la Vikipedia? per que si lliges per altres llocs, a este senyor diuen que se li han concedit moltes subvencions de la Generalitat Catalana per tal de ratllar-nos el cap en allò de»els paisos catalans» que mai han existit i mai existiran.

  21. Anònima

    Jo et recomane, una més, que li pegues una ullada a la història valenciana, especialment aquella part que comprén la de Jaume I (també es pot trobar a la Viquipèdia). I això de «ratllar-nos» el cap… ufff.

  22. Una

    Moltes gràcies Anonimeta. Ja li he pegat moltes ullades a la història valenciana i dedueixc que cadascú veu el que vol veure. I sí, hi ha persones que ens volen ratllar el cap i d’altres que se’l deixen ratllar…ufff!

  23. joan

    Potser deuries pegar una ullada a algun llibre sobre la transició valenciana i sabries perquè avui dia som el que som… no cal remontar-se a Jaume I. El motiu està més prop.

  24. uno més

    I no has pensat que igual la que sa ratllat el cap has sigut tu mateix?

  25. Una

    Igual i de la mateixa manera que has pensat tu que pugues ser tu el que te l’has ratllat.
    La realitat cadascú la veu d’una manera i d’ahí venen els diferents punts de vista. Jo accepte el teu punt de vista i puc pensar( estic en el meu dret ) que et ratllen el cap perquè no menjeu altra cosa i tu pots pensar que me’l ratllen a mi perquè no pense en el que tu penses. (He dicho).

  26. uno més

    Evidentment cadascú pot pensar el que vullga,però ja posats a pensar et diré que pensar és una cosa i estic totalment d’acord i acceptar n’és una altra cosa ben distinta.
    Tú vols tindre dret a pensar i jo no t’ho nege però no vols acceptar el fet de la nostra llengua i això deixa prou que desitjar….. no creus? A més a més crerc que sen hem eixit de carril ja que açí el debat o la pregunta es clara, ¿ perquè no tenim dret a veure TV3? no creus que estem pitjor que a l’Edat Mitjana? perquè no acceptes que gràcies al sr Camps açí no podem veure eixe canal quan es pot vore des de la resta d’Espanya? pot ser siga això el que et molesta?. Ho dic jo.

  27. Un quatretondi

    Aço és censura dictatorial

  28. Una

    Evidentment ho dius tu. Jo no he dit res de res de TV3, ni l’he anomenada fins ara. Veus com cadascú veu, escolta i enten el que vol? Cadascú es ratlla el cap com vol. I no em pareis be que no es puga veure TV3, o l’autonòmica de Castella-La Mancha, o la de Murcia…Quan més tv vejam millor. El fet de la nostra llengua, que tu dius, jo l’accepte igual que tu, i per això t’escric en ella i no ho faig en castellà . ACÍ he parlat jo. Ací. Ací.

  29. Davit

    Bona nit a tots i totes,
    Este debat és prou interessant, LA NOSTRA LLENGUA.
    La gestió del que és NOSTRE, si se’ns trenca el Nostre cotxe, ens el repara el mecànic; si se’ns trenca un conducte d’aigua de la Nostra vivenda, acudim al fontaner; si el Nostre organisme pateix una malaltia, anirem al metge de capçalera o al Hospital davant una urgència; si tenim algun problema legal relacionat amb lleis o processos judicials que afecte a la Nostra persona o entorn de manera directa o indirecta, i ens cal assessorament legal recorrem a un advocat o gestor. PER TANT, si tenim un problema en la Nostra LLENGUA, com per exemple, es troba en desús, en perill d’extinció, en procés de trencaments, sense recolzament institucional, sense promoció: CAL ACUDIR ALS EXPERTS DE LA LLENGUA, I ESTOS QUI SON???? ELS FILÒLEGS, CLAR QUE SI, ELS QUALS SÓN ELS ENTESOS I ESTUDIOSOS DE LA LLENGUA.
    ALESHORES CREC QUE SON ALS QUI HEM DE FER CAS TOTS, referent al que implica cada llengua, cada dialecte, cada variant, cada parla.
    I no hi ha que confondre la llengua amb nacionalismes i confrontaments polítics, o interessos partidistes.

    I per a comprovar-ho estan la quantitat de sentencies de no se quants tribunals (Superior de Justícia, Constitucional, Europeu, no se si són aquestos exactament, hi deu haver més), tots coincideixen en una cosa el Valencià i el Català són la mateixa llengua, LA CATALANA.
    (Jo no sóc cap filòleg, ni entenc, però ara i adés, ixen en la premsa moltes resolucions de processos judicials que impliquen el reconeixement de la llengua.

    Després de tot el que he escrit, solament posar la conclusió: EL GOVERN VALENCIÀ ENS ESTÀ PRIVANT DE GAUDIR I APRENDRE LA NOSTRA LLENGUA ADEQUADAMENT, SENSE FOMENTAR L’ÚS D’ESTA I CENSURAR ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ QUE LA UTILITZEN DE MANERA CORRECTA I AMB UNA UTILITZACIÓ RACIONAL

  30. uno més

    Perdona que et diga si vols ho pots veure tu mateix la capçalera d’aquestos comentaris surt arrels de l’enunciat que publicà el sr Fede Oriola i que no es altre que el del tall de la senyal de TV3 a la Comunitat Valenciana i per tant al nostre poble,de ahí poc a poc els mateixos comentaristes incluit jo mateix hem pasat a parlar de la llengua valenciana-catalana. Per tant no entenc eixos fums tant elevats que tens. Pot ser el que et pica més es que saps que bona part de culpa de tot açó la te el teu partit ideològic. I ara dispara que ja t’adelante que hem diras que no.

  31. Una

    No tinc cap partit polític, tu sí. Solament vaig parlar quan ací es va traure la biografia del tal Eliseu Climent.Tu lliges el que vols i interpretes el que vols. Com saps que es veritat que no m’he clavat amb la llengua, tu te n’has anat pel titular.Be com tu vulgues. No em sembla be el tancament de TV3. Vull veure totes les Tv que puga , quan més millor i així triaré el que jo voldré. Llibertat per elegir. I com que veig que interpretes el que vols i com vols, done per acabat aquest tema. Jo parlaré amb aquell que em done arguments i no s’invente coses que jo no dic. Visca el Valencià i que es parle per molta gent quan mes millor.

  32. GUILLERMO

    Asó es masa para la carabasa, ¿es que despues dels sigles que fa que parlem la mateisa llengua nomes tinguem que admitir la que es parla en Barcelona? Les paraules que tinguem mosatros desde antic no son tan valides com les catalanes o es que tinguem que renunciar a elles per que mo les imposa vostra modernitat de escolars. Diseuse estar ya de peperos y catalaneros fotre, sentemos de igual a igual que asi tamé tinguem alguna cosa que dir ¿o no? ¿Es que nomes es bo lo que ve de Barcelona a traves dels seu virrey y compañia? ¿No es doneu conter que tinguent ixa postura ajudeu mes encara als blaveros? La culpa ya heu vag dir la tinguem tots y sobre tot mosatros els analfabetos valencians que som uns mesinfots que tot mo si dona igual y aceptem resignadament que alguns savis catalans mos miren per damunt dels muscles. Mireu en TV3 en les noveles de sobremesa si posen algun valenciá el fan parlar en un catalá que dona pena, deguem de estar per civilisar encara para ells y nesesitem que vinguen a redimirnos. Raimon va tindre que anarsen a Barcelona a cantar per que así ningu li fea cas y no digam res de la gent que escriu per que com mosatros no llegim ni el diari tenen que pasar per el sedás del delegat barceloní.

    De totes les maneres els castellans tamé heu han fet tota la vida contra Valencia ya estem acostumats. Y dels escritors Blasco, Azorin y compañia ¿que tingueu que dirme?
    ¿Amor a la terra? amor a la bujaca y prou.

    ¿Es que sempre tinguem que sentirmos subdits de algu? Jaume I heu tenia molt clar quant no va voler mai que forem ni aragonesos ni catalans. Y que no vos olvide que la mitat de mosatros parla en castellá per que va ser repoblat per gent que parlava aixina. U n poquet mes de amor propi es lo que deviem de tindre y no anar arrastranmos darrere de Madrid y de Barcelona recontra.
    Es cregueu que asó es nou, y un bon botó asó ve de molt antic xavals que acabeu de fer la carrera. Vosatros que llegiu sa haureu donat conter que tenen un monto de paraules castellanisades y asi les admitiu com a bones pero si rascareu un poc votieu que para ixes mateixes paraules mosatros ne tinguem les equivalents desde el Tirant lo Blanc y com sou tan moderns empleeu la de Barcelona. Arre macho.

  33. GUILLERMO

    Tot seu cregueu la culpa no es a soles del sr Camps tecnicament no ni ha ningun problema si la autoritat competens madrileña heu admitix, lo que pasa es que als politics ara que venen elecsions els agrà armar lios y aixina pensen que cabrejant a la gent tenen mes vots, caigueu com a pardillos, TV3 la llengua y tot si val per tindre entretingut als catetos que vivim en este pais de Belen Esteban. Tinc entes que si vullgueren podriem vore cualsevol televisió de tota España a banda de les nacionals.

  34. uno més

    Has tret la biografia de la Vikipedia? per que si lliges per altres llocs, a este senyor diuen que se li han concedit moltes subvencions de la Generalitat Catalana per tal de ratllar-nos el cap en allò de”els paisos catalans” que mai han existit i mai existiran. Aquest comentari el feres el 21 de Febrer, i em dius que llig i interprete el que vull? qui no interpreta en aquest text (llegint-lo abans clar) que el que ens vols contar es que no acceptes que el valencià està lligat totalment al català?. Igual no se llegir. Però vull dir una cosa jo accepte,parle i escric en valencià vinga d’on vinga, altres volen el valencià però no accepten d’on ve. I vull també tancar aquest tema però abans et diré que tu també aleshores lliges i interpretes el que vols,doncs jo no he dit que tinges cap partit polític si » ideològic» es a dir que les idees van per ahí,aleshores tu afirmes que jo s’hi el tinc. Això es llegir el que uno vol?

  35. uno més

    Sr Guillermo em sembla be que opine el que vol i ho pense així allà cadascú, però jo al menys no hem considere ni cap «pardillo» i molt menys un «cateto». Veritat i dignitat es el que ens falta a molta gent sobre tot als polítics.

  36. GUILLERMO

    Uno més: rey cuant he dit pardillos y catetos no tenia la intensio de insultar ni ofendre a ninguna persona estava parlant dels españols en general. Hauras vist que dic que sempre ma paregut y yo si que soc un analfabeto, que parlem la mateixa llengua y que ma agradaria que mos tratarem de igual a igual en els catalans y en els de les Balears. Em fot que els politicis claven el bras per a traure benefici siga de on siga, heu he vist en Fransia y ara en España y en Valencia. Als señorets de tota la vida els ha donat vergoña parlar en valenciá, qué vas a dirme a mi.
    Y que cada ú parle com vullga que per aisó tinguem la llengua, pero que mos tinguen un poc mes de respecte que no mos consideren el valensianet grasios y fallero que sempre está de festa.

  37. PUNTARRO

    No sé per qué collons tallen la senyal de la TV3, perque no tallen la de C9 que no aprofita per a rés (ni tan sols per a vore l’oratge)??Jo en ma casa el C9, Punt 2 i totes estes del clan blavero les tinc desintonitzades, perque sinò fent zapping encara veus algo i me’n vaig malalt a dormir.

  38. PUNTARRO

    Un altra, a lo millor han tallat la senyal de TV3 peque hi ha gent que no enten el que diuen, perque CATALÀ no és igual que VALENCIÀ. Redeu quan de incult hi ha pel PAÍS VALENCIÀ amb majuscules.

  39. GUILLERMO

    Rabindranath Tagore: «Si cierras la puerta a todos los errores, dejarás fuera la verdad». Es que este mon esta ple de integristes.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES