Tinc una pregunta per a vosté…

Tinc una pregunta per a vosté…

A petició d´alguns comentaristes i visitants obrim aquesta entrada per a que durant el període electoral, qualsevol visitant puga fer la pregunta que considere oportú  als partits polítics del poble. Els partits podran – si ho estimen oportú- contestar o no les qüestions plantejades. Les preguntes fora del sentit comú i de les mínimes normes no es publicaran. A questa és una experiència nova, voluntària i de bona fe a disposició de tots. L´enllaç estará a la part de la dreta.

«Senyor director de QD, se m’acaba d’ocórrer una idea que, potser semble una tonteria, però crec que seria una bona manera d’obtenir una gran participació del poble a aquesta pàgina i seria original. El format de televisió espanyola “Tengo una pregunta para usted” ha tingut sempre que s’ha fet molt d’èxit i, donada la preocupació del poble per “saber”, s’hi podria adaptar a aquesta pàgina. Podria, per exemple, dedicar-se durant el temps de campanya electoral un apartat perquè els polítics d’aquest poble (sempre amb noms i cognoms i verificats per vosté) pogueren respondre preguntes que el poble anara formulant-los. Per suposat, s’hauria de parlar amb els tres partits per veure si hi estan d’acord i anunciar-ho pel band, perquè la gent n’estiga informada. D’aquesta manera, tots tres partits tindrien l’oportunitat d’expressar-se de cara al poble i, al mateix temps, el poble podria preguntar obertament sense haver de sortir de casa. Què li sembla? «

NORMES

En aquesta entrada només s´acceptaran  preguntes i respostes Comentaris, arguments i altres, en altres seccions. Només podran contestar polítics identificats. Preguntar pot thotom. Les respostes fetes tant en el » Comunicat de l´Agrupació Socialista de Quatretonda» com en el » Comunicat del PP » també comptabilitzen a les estadístiques. No estaria de més que tots ens identificarem. De tota manera, només  acceptem l´anonimat del preguntador sempre que no traspasse la línia roja del sentit comú i el trellat. És obvi que ningú està obligat a res. Faltaria més !

ESTADÍSTIQUES (s.e.o.o)

  PREGUNTES RESPOSTES  
BLOC  21  14  
PP  37  36  
PSOE  31 17  

 Actualitzat al dia 14-05-2011 a les 16 : 2o h. Les preguntes fetes als tres partits alhora, se sumen individualment a cadascún.

 

168 Comentarios

  1. Anònima

    Gràcies, Pepe! Estic molt complaguda de veure que ha sigut ben rebuda i posada en pràctica la meua proposta.

  2. uno més

    A petició d’alguns comentaristes en són 2 sr Director? Creu-t’ho que em sap molt de mal tindre que dir estes coses però baix la meua opinió ara si podem dir què QD s’ha deixat dur per la » POLÍTICA». Es nota que estem en campanya i jo no puc més que dir em despedixc d’aquesta revista almenys durant una bona temporada. adèu a tots i gràcies pel que ha durat.

  3. Pepe

    Senyor uno més : vosté mateixa ! LLiure d´entrar i… lliure de sortir. Si una idea és bona, dóna igual que siga d´un o d´ un milió. A més a més, de la gran varietat d´assumptes i temes que tracta QD, crec que vosté, de l´únic que ha parlat i intervengut ha sigut quasi que sempre de política o associats, la qual cosa es contradiu amb el que diu. Com podrà comprovar, «la política» és una ínfima part del contingut de QD, però si hi ha gent que vol tractar d´ algun tema polític…per què no ?.Crec que exagera una mica quan diu: «baix la meua opinió ara si podem dir què QD s’ha deixat dur per la ” POLÍTICA”. QD continuarà fidel a la seua línia : espai obert a la llibertat i a l´encontre. Siga com siga, el trobarem a faltar perquè ha sigut dels comentaristes més actius. Aquí té sa casa, per a quan vosté vulga i considere dir-mos alguna cosa. Salutacions !

  4. Una

    Senyor uno més, li sap mal que es faça cas a gent que aporta les seues idees? O li sap mal que el seu partit ideològic no puga contestar les preguntes dels ciutadans? És una vertadera llàstima que no em puga contestar. Jo no compartisc moltes idees de la senyoreta Anònima, però si te idees bones, crec que no sóm ningú per despreciar-li-les.
    I des d’ací aprofite per preguntar als dos partits de la coalició si em poden contestar la meua pregunta: Tornaran a fer coalició després de les eleccions? JLO ja ens ha contestat, ara a veure si aquesta ens la posen contestar. Gràcies.

  5. uno més

    Que quede clar i és cert que serà l´´ultim comentari que faig, sr director és cert que les meues intervencions han sigut sempre relacionades amb la política del poble amb una única intenció i que no era altra que la de que els veïns i veïnes de Quatretonda sàpiguen tota la veritat posible del que tenim al poble tant al govern com a l’oposició ixe era el meu interés personal i no cap altre. Em retrau que jo mateix em contradixc, i li assegure que crec que no es així doncs fins ara no crec que m’he amagat de cap comentari i tot hom podía fer-lo,per eixa mateixa raó no fea falta crear un espai com es vadir amb format televisiu » tengo una respuesta para usted». I que quede clar que jo respete les idees vinguen d’on vinguen i de qui vinguen,tindrem que entendre que això mateix és el que he fet jo. Moltes gràcies.
    PD. Ací a la revista s’ha intentat involucrar tant a l’actual alcalde com a l’anterior i tots sabem de qui estic parlant,pot-ser no hagen parlat mai a aquesta revista ( pot-ser dic) és veritat que sinó ho han fet és perquè no han volgut o perquè entenen que no és el lloc apropiat a la fi es decisió de cadascú, per tant hem sabría molt de mal que sinó contesten a algunes preguntes tal i com voleu alguns damunt es faça demagògia que estic segur que algú així ho interpretarà, i per eixa raó torne a dir que opine que aquest espai no fea niguna falta,gràcies i disculpeu la molestia.

  6. Pepe

    És possible , ja vorem el joc que dona el de les preguntes. Igual pocs pregunten. Igual pocs contesten. Igual ni s´enteren que els han fet preguntes. I no passa res. De vegades les preguntes que es fa la gent són les que tots ens preguntem. O no. La filosofia està en la LLIBERTAT de preguntar i en la LLIBERTAT de respondre. Igual no feia falta com diu vosté. De tota forma com a «experiment» crec que no està mal. Tampoc té molta trascendència. Crec que no pot fer mal a ningú. Jo comprenc els seus plantejaments. I tenen lògica argumental. Crec que no passa res. Crec que deuríem centrar-mos en Preguntes-Respostes. ( Igual al final de la història ningú pregunta res) Aquí, ningú està obligat a fer res, faltaria més !. Vinga ! faça els comentaris que vulga..tots seran ben rebuts. » L´ultim comentari, encara no s´ha escrit» ( collita meua ).

  7. Una

    Ja van destapant-se les cartes. Que quede clar.Si els alcaldes 2007-2011 volen contestar o no per supost que és decisió d’ells, però sempre ens quedarà el dubte de que si ho fan o no ho fan siga per que no volen contestar, per que creguen que no és el lloc adequat, per que no els vinga a bé… a lo millor creuen que és millor fer-ho a través de papers o butlletins que repartixen per les cases, i estàn en el seu dret. Que facen el que vulguen. El Sr. JLO sí que contesta, i així que ens quedarem amb la visió d’aquest partit. Potser si el foro de la pàgina oficial de l’ajuntament funcionara com cal, tampoc faria falta ni QD, ni papers. Són més rapids i més barats els foros que els papers.
    Ningú li ha dit si s’amaga o no darrere dels comentaris, si no que li han dit que es contradiu, ja que ha parlat solament de política i ara no li ve be que s’haja obert una pàgina política a instàncies d’una comentarista. SI, senyor uno més, ES CONTRADIU, en aquest i en altres comentaris.

  8. Anònima

    Quan vaig proposar la meua idea, la meua intenció era que se’ls brindarà als tres partits l’oportunitat de contestar les preguntes que ací pogueren fer-los els ciutadans. Per suposat ells poder fer-ho o no, ningú els obliga ni crec que queden com a «evasius» si no ho fan. M’haguera agradat que se’ls haguera preguntat a ells primer si estaven d’acord en participar-hi (per allò d’estar en igualdat de condicions) però, donat que Pepe és el director de la revista, ell és el que s’encarrega de gestionar com crega convenient aquest nou espai. «Uno més», tu i jo compartim molts punts de vista però no crec que amb aquesta iniciativa la revista s’estiga convertint en una revista política, és un espai més dins d’ella; és simple, pots ignorar que aquest espai existeix i seguir comentant com ho has fet fins ara.

  9. rafa

    En que pensen gastar els diners del presupost anual, deixant apart els gastos fixes (salaris, etc) ???
    Que pensen retallar i que no ????

  10. benavent

    Certament que el tema de les eleccions li dóna calor i color a la idea aquesta però ja sabem que d’això se n’aprofiten els mitjans de comunicació i en conseqüència també, hem d’entendre, que els veïns i partits. Una altra cosa fóra pensar que açò només siga possible de cara les eleccions, al respecte encara recorde quants BIM’s –i no parle pel meu ajuntament- es publicaven poc abans de la contesa electoral, cosa que provocava l’eixida immediata dels contraBIM’s, lògic, després, passades les “votaes” a una altra cosa. Llàstima igualment que algú s’haja de retirar de l’arena doncs sempre s’empobrirà el debat en la seua justa mesura.

    Això sí, he llegit la proposta i a la vegada l’he vista plasmada, val a dir que per arribar tard, tard faré la meu proposta, que no era altra que aquesta secció o apartat del «tinc una pregunta» fóra en pla d’igualtat, és a dir, que les preguntes no foren anònimes, no és que n’estiga en contra doncs com ja he comentat l’únic lloc on em sembla que l’anònim no està mal vist, excepció feta tal vegada de la justícia, és a la xarxa, però em sembla que ací no estaria mal. Altrament també pense que tal vegada se li hauria de donar un temps, un termini de durada o de vida a la secció, dic açò perquè si se’n feren preguntes de valent, cosa que tampoc estaria mal i ací és ben fàcil, el problema seria seu, dels candidats, sempre amb les dades i papers amb què contestar, replicar… dels candidats, del responsable de QD i, perquè no, de cansar-nos. Açò, i contactar amb els polítics i candidats per tal que feren arribar les seues suggerències de funcionament crec, que no estaria de sobres i a més l’enriquirien. De tota manera amb secció específica o sense en aquestes pàgines de preguntes i de qüestions, sent un mitja de comunicació tan obert i dinàmic, “ausades” que se’n plantegen i/o se n’han fet i supose que se’n faran.

    Aprofite, tot i que no és aquest l’article o el lloc, però tant s’hi val, per trencar una llança “en general” pels polítics, ho dic per allò que déiem fa… de la corrupció i de reaccionar d’alguna manera el votants avant d’un fet que, certament tant afecta i doblement a aquells que no són corruptes i que treballen pels demés. I la meua línia de defensa o crítica va en el sentit que els polítics en general no són éssers diferents, lògicament, no són cap classe especial, som nosaltres, són un reflex de la societat, tal volta hem de canviar tots i cadascú perquè la cosa comence a canviar, i és que sents massa comentaris com que tots són igual i van a “lo mateix”, generalitzacions aquestes, perquè pense que no són altra cosa, que en segons quines mans cauen poden fer mal a la democràcia.

    rbenavent

  11. Jose Luis Oltra

    En primer lloc, vinc de l´altre foro de contestar a una pregunta teua. Respecte a esta, de moment hi ha un pressupost aprovat pel plenari i per tant hi ha que respectar-lo, almenys en el que fa a partides pressupostaries. Puc escriure-lo o bé ensenyar-t’ho a tu. Però el camí es rebaixar la despesa en allò que no siga necessari, fins a aconseguir un cert grau de capitalització que ens deixe pagar als proveïdors. Pensa que del 2010 queden més de 200.000 € de factures per pagar (pot ser que no t’ho cregues, però de moment tens que confiar en mi, o creure la dada del pressupost que tinc del dia 2-II-2011). Pensa que este matí no s’ha pagat encara els bous de 2010 (esta dada si que es pot contrastar amb l´ afectat).
    Ara bé, podem fer «política-ficció»: en alguns casos que jo conec, el retall pressupostari no ha suposat renunciar a cap activitat. Tan sols ha sigut prou en parlar amb els proveïdors, explicar-los quina és la situació, i proposar-los una baixada raonable del cost dels seus serveis a canvi d´ un pagament ràpid. I en eixos casos que conec han acceptat tots. Pero ja he dit que es tracta de ficció.

  12. Marieta

    Yo tame volia preguntar, aunque ya hu han fet, si pensen fer junta psoe y bloc. A lo millor tinc sort y meu contesten antes de botar o a lo millor no tinc sort y tinc que botar en el nas tapat.

  13. joan

    Aleshores, respecte del que ha dit a l’altre comentari (el de l’altre article que li contesta a rafa) sobre el pressupost, vosté seria partidari de que no s’hagués inclòs, de forma «extraordinaria» eixa quantitat al pressupost, i per tant que no s’hagués arreglat els pilars i el sostre, adhuc sent necessari? o com ho hagués sol·lucionat vosté? moltes gràcies

  14. Jose Luis Oltra

    No no, si el moment era eixe, però pense que si s’havera estudiat amb un poc més de deteniment, el projecte inicial, es podia incloure en eixe primer moment tota l’obra. Aixi, fent-ho en una sola obra i gastant amb ella el total del Fondo. Et recorde que sobraren 22.566,96 € que es gastaren en un reforç de les escoles antigues. Segur que en eixos 22.566,96 € hi havia bastant per a cobrir els 31.000 € que es van tindre que gastar després (pensa en l’estalvi en projectes, direccions d’obra, etc.).

  15. Davit

    Comparteix l’opinió de rbenavent, de que les preguntes que es facen als polítics, ja que estos estan identificats en tot moment i tots sabrem en el seu moment qui son els candidats en cada llista de partit, duguen no i/o malnom pel qual se’ls coneix al poble. Ja que crec que això de contestar anònims no te cap trellat en temes tan seriosos com puga ser el benestar, progrés i futures inversions del poble i pal poble.
    Igualment també propose que si la campanya política finalitza 24 o 48 hores abans de la realització del referèndum, aquest espai siga eliminat de la web. D’acord amb la llei electoral o de partits, no se de quina es tracta. Tanmateix s’hauria de una cosa semblant en quan a la propaganda electoral, en eixe període de reflexió, tots els que pengen cartells i tanques publicitaries per demanar el vot, haurien de retirar-ho per a la jornada de reflexió i no estar presents fins els propers comicis electorals. Crec que sería el més just, així de veritat gaudiríem d’una jornada de REFLEXIÓ sense cap influència.

    Salut

  16. Davit

    He fet una errada, «duguen no i/o malnom pel qual se’ls coneix al poble» Volia dir: «diguem o ens idetifiquem amb nom o malnom, pel qual se’ns coneix al Poble»

  17. Altre

    Des de QD se’ns podria assegurar que qui escriu és qui diu ser?. Jo podria preguntar amb nom o malnom d’una altra persona, i com crec que això és molt difícil, cadascú que pregunte amb el nom que vulga i si ho creuen convinent els polítics que contesten si volen. Fins ara he vist que un polític ha contestat a tots i altre a quasi tots.

  18. Anònima

    Esta pregunta va per al Partit Popular de Quatretonda:
    A la pàgina web del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, dins de l’apartat Programa electoral 2011, he trobat estos punts en l’apartat d’Educació:
    «Crearemos nuevas plazas para la franja de edad de escolaridad no obligatoria que permita conciliar la vida laboral con la familiar.
    Incentivaremos que los centros privados y concertados incorporen las enseñanzas de 0 a 3 años.
    Aumentaremos progresivamente la partida presupuestaria del Bono-infantil.
    Los colegios de titularidad privada de nueva creación que tengan la intención de incorporarse al régimen de conciertos, tendrán como condición obligatoria ofertar el tramo de 0 a 3 años y estos niños se beneficiarán del Bono-infantil de la Generalitat.»

    I la meua pregunta és: Vostés, com a membres del Partit Popular a Quatretonda, hi estan d’acord amb aquestes propostes, deixant de costat els centres públics o, pel contrari, difereixen? Com a veïna de Quatretonda, encara sense fills, però que, en un futur, pensa ser mare, m’interessa saber si, en la franja d’edat dels 0 als 3 anys, només rebré un «bono» si matricule els meus fills a un centre privat-concertat.
    * Per cert, les propostes les he posades en castellà perquè no hi ha altra opció a la pàgina web

    Font: http://www.ppcv.com

  19. Jose Luis Oltra

    Conciliar la vida laboral amb la familiar crec que es fonamental en la societat actual, per multitud de raons. Que s’augmente la partida per a Bono-infantil també ho és, i més en la que està caiguent per a les families, nosaltres farem alguna proposta en este sentit en el programa (però no és eixa la seva pregunta, jo ho se).
    També es bo que s’obligue als centres concertats, a la fi si vols gaudir d´ un concert, deus de guanyar-t’ho. Ara bé, eixe Bono deu de servir tant o si de cas més per a l´ ensenyament públic. Per tant, crec que respecte a la seva pregunta, jo diferisc.

  20. Un quatretondi

    Pregunta a tots els partits politics locals:
    -Hi ha democracia interna a l´hora de fer les llistes electorals locals?
    -Feu eleccions internes per a escollir el cap de llista?
    -o pel contrari son designades a dit per algun mandatari?
    -Estan d´acord tots els afiliats al vostre partit amb la gent de les llistes?

  21. Jose Luis Oltra

    Jo puc contestar del que passa al PP. Jo he posat el càrrec de cap de llista a disposició del partit a nivell local, i durant un temps s’ha pogut presentar qualsevol que vullguera encapçalar la llista. Al no voler ningú, l’executiva ha tornat a confiar en mí. Respecte a les llistes, intentem que existisca el major consens. Ara bé, que a «tots» el afiliats els parega correcte és molt complicat. Però al menys intentem escoltar tots els suggeriments.

  22. joan

    Aquesta és la política de democràcia interna que es seguix al Bloc, tant a nivell nacional, com local.

    Article 21. Dret a la candidatura a càrrec públic
    Totes les persones afiliades al BLOC tenen el dret a ser elegides candidates a càrrecs públics en representació del partit.
    Article 22. Obligacions dels candidats i càrrecs electes
    1. L’acceptació de la candidatura obliga la persona candidata a assumir el programa electoral i el codi ètic del BLOC així com a desenvolupar la campanya segons les directrius de l’organització.

    […]

    Article 23. Elecció de les candidatures
    1. La designació de les persones candidates a les eleccions a les Corts Valencianes, diputacions provincials, Corts Generals i Parlament Europeu serà realitzada pel Consell Nacional d’acord amb un Reglament aprovat, a proposta de l’Executiva Nacional, amb un mínim de sis mesos d’antelació a la data de les eleccions, complint la legislació vigent en matèria de paritat d’homes i dones i procurant la presència d’un nombre suficient de joves.
    2. La proposta de les persones candidates a les eleccions municipals serà realitzada per les assemblees locals d’acord amb el Reglament aprovat pel Consell Nacional, a proposta de l’Executiva Nacional. Les candidatures seran definitives després de la ratificació per l’Executiva Nacional.

    Com ha dit Jose Luis, la unanimitat absoluta és molt complicada, però creguem que és el consens qui ha de regir les candidatures.

  23. Cleopatra

    Hola Joan, la teua resposta hem pareix molt correcta … però per si no ho recordes una de les normes d´ aquest espai es que sols poden respondre polítics autoritzats i identificats. Com que pense que escrivint com a Joan pocs el coneixen, perque el teu nom real te un segon nom (valga la redundància) i m´ han informat que formes part de la llista del bloc per a la pròxima legislatura…. ,crec que no estaria de més que , al menys, quan contestes com a representant d´ un partit t´ hauries d´ identificar com cal.

  24. joan

    Primerament dir que crec que el meu nom m’identifica. Després, si a tu t’ha sigut tan facil saber qui soc, és perquè estic totalment identificat. Estic usant aquest nom des del primer comentari que vaig fer a aquesta revista.
    Així que si alguna volta conteste aci, tots saben ja qui soc.

  25. Davit

    Quines mesures prendreu els polítics, amb caràcter urgent per a sanejar la situació econòmica de l’Ajuntament de Quatretonda?? i que no es veja afectat el benestar i el interes general de tots els veïns
    No se quin és el deute real de l’Ajuntament, però si aquest no es salda amb les entitats financeres, que pot passar??? estarem governats per les entitats financeres???

  26. Jose Luis Oltra

    Sobre quin es el deute, ja he dit que esta en 700.000 €, i que la cosa va de pujada. Tens raó, hi ha una sèrie de despeses a les que estem obligats a fer front, com els salaris, l´enllumenat, la recollida de fem, … per quant que afecten al benestar general del veïns. Ara bé, tots aquells que no hi són fonamentals s’han d´ eliminar, i t’ assegure que hi són molts i no és aquí el lloc per a dir-los tots, però com exemple: el Sr. Alcalde firma el 9 de Febrer de 2010 un Decret d’Alcaldia (53/2010) per a el manteniment de la depuradora de la Casa de la Bastida que costa 3.633 €/any; l´ adjudicació de La Bastida es fa per 1.200 €/any. Tu mateix. Ara diran que mos ve de gust tancar La Bastida, però de cap manera, es tracta d´ un lloc emblemàtic, quan jo no tenia carnet de conduir encara anava allí a “rullar la mona”. A més a més s’ha fet una gran inversió econòmica que tristament s’està perdent, el que demanem és una gestió econòmica diferent.
    Amb les inversions altre tant del mateix, s’han d´eliminar totes aquelles que no siguen fonamentals, quan no hi-han diners no hi-han vicis. I les que no es poden evitar hi ha que ferles com cal. M’explique, ahir es va fer el pago de la primera part de la compra de la caserna de la GC (25.000 €). Tots saben que ens oposem a esta despesa. Pero la Intervenció de l’Ajuntament també ha emés un informe DESFAVORABLE a eixa operació. La Intervenció no està en contra de l´ operació, sinò de com s’ha realitzat, amb un avanç que ens ha fet la Dipu. La rao és que s’ha compromés la tesorería, que es d’on es paga el gasto corrent (salaris, enllumenat, …). Esta no es forma de dur la gestió del nostres impostos.
    De cara als proveïdors, s’ha de negociar amb ells la minva de costos. Et sorprendries del que es pot arribar a conseguir per este cami. No podem estar fent despeses quan no se sap on están els diners per a fer-los front, o partides del pressupost de 100 € que s’incrementen de manera descontrolada.
    Ens están dient que som de “mundo-ilusion”, o que els nostres “amiguet” …. Jo et dic que no som familia de la Mare de Déu de Lourdes (que és on es fan els miracles), i que no ningú vindrà a portar-nos res de res. I que el camí actual ens portarà més bé prompte que tard a la suspensió de pagaments. Però esta senda de contenció i racionalitzaciño de la despesa, tal vegada més angosta i menys lluïdora, és el que cal.
    PD. No sé si t’he contestat, però ho sent el lloc per a fer menció de moltes altres despeses de bulto és el Plenari i no esta revista.

  27. uno més

    Com vosté mateix diu sr Jose Luis,no hi han diners no hi han vicis. Ens pot contestar i dirmos la veritat?. És cert que el govern valencià fa ja 5 anys o més que no dona cap diners a este i altres ajuntaments perquè se’ls gasten en allò que es crega més convenient per al poble?
    No li pregunte pels diners per a projectes aprovats supose que ho sabrà.

  28. gesmil

    Pregunta per a José Luis, ja que crec que serà el pròxim alcalde.
    Fa uns 30-35 anys, a l’ajuntament treballava l’alcalde, el secretari-a,, i dos administratius. S’encarregaven de passar actes a màquina, en eixos papers timbrats i numerats en que no et podies enganyar, preparaven els rebuts de l’aigua per a passar-los a cobrament, així com els rebuts de contribució, fems etc. Hui, tenim alcalde, tres administratius, Adl, treballador del jutjat, animadora socio-cultural… i 20 ordinadors que se suposa que són per a facilitar la tasca administrativa, a més d’ Egevasa, i Diputació ..que són les empreses que preparen rebuts i que supose que també cobraran. Tant ha augmentat la burocràcia per a tindre tants empleats a l’ajuntament? No es prodria fer un estudi per a rentabilitzar tants recursos humans?. No estic dient que tiren a ningú, però sí que es podria fer alguna cosa per a que ens isca més barat en aquests temps de crisi.

  29. Cati

    Què és l’ADL? Quines funcions fa? Ens ix rentable?

  30. ATALAIA

    Sr Jose Luís vosté s’ha encapritxat molt en el Cuartel de la Guardia Civil, que no li pareix be la compra, però perque no diu que s’estan pagant unes despeses importants d’alquiler d’altre lloc per a deixar trastos i amb esta compra eixe alquiler ja no es pagarà. Per tant els diners d’alquiler que l’Ajuntament estalvia poden anar per a pagar el Cuartel de la G.C. És així o no Sr Jose Luís???A més a més, tinc entés que el Ministèri demanava molt més del doble del que s’ha pagat, per tant pareix que la compra no siga tan greu com vosté o pinta. És així Sr. Jose Luís??? I si el Sr Alcalde vol contestar també i dir si això que he dit és cert, li ho agrairía també.

  31. ATALAIA

    Un altra per al Sr Jose Luís, com pot dir-nos que amb vosté al cap davant de l’Ajuntament anem a estalviar si coneguem tots el que està passant en altres pobles on governa el PP, inclòsa la Generalitat Valenciana on també governa el PP, i no estàn estalviant gens ni mica, sinò tot el contrari. Vosté farà el mateix, no??

  32. ATALAIA

    Pregunta per als 3 caps de llista; Tenim clar que el Sr Jose Luís es presenta per el Partit Popular perque ell ho ha dit, però perquè no ens diuen ja d’una qui es presenta pel PSOE i pel BLOC??? Perque a hores d’ara ja ho deuen saber, no??

  33. ATALAIA

    Però el ganadero no corría «de gratis»??

  34. Jose Luis Oltra

    Estic referintme a Alberto Granchel

  35. Jose Luis Oltra

    Es tarcta d´ una opinió del grup. Si comprem un edifici en ruïnes, com vols que s’utilitze com a magatzem? EL que demanen és continuar la negociació fins que el preu fora simbolic (1 €). El ministeri baixa el preu per que no té compraors. En molt menys de 100.000 € es pot posar una tanca un solar nostre que ja tenim i gastar-lo, de manera que els diners es queden en el poble. D´ esta forma se´ls duen a Madrid. I no comprar algo que a més serà precis enderrocar-lo i traure les runes. Almenys això que ho façaa el ministeri ¿no?

  36. Jose Luis Oltra

    És molt cert el que dius, La Generalitat no dona als Ajuntaments diners de lliure disposició. Dona diners per a salaris, inversions, plans, projectes, etc. També és cert que el Govern de Madrid no subvenciona este tipus de coses, i tan sols dona eixos diners de lliure disposició.

  37. Jose Luis Oltra

    Tens raó. S’imposa optimitzar els resursos humans. I és algo que s’ha de enllestir. L’Ajuntament no és l´ encarregat de crear llocs de treball. El seu paper és incentivar l’empresa privada per a que genere ocupació, i a més que siga mà d’obra local.

  38. Jose Luis Oltra

    És un Agent de Desenvolupament Local. I que fa?
    -S’encarrega de les subvencions per a contractació de personal: EMCOR D, SALARI JOVE, PAMER, EZOINT, V.L.A.
    -Tramita i seguiment de sol-licituds d´ ajudes per l’ augment d’ocupació pública i la justificació.
    -Tràmit i sol-licitud d’ajudes per a tallers de formació laborals …
    -Sol-licitud i tràmit d’ajudes per a tallers de contractació
    – Sol-licitud, deguiment i tràmit del Fons Estatal d’Inversió Local, del Fons Estatal per a l’ocupacio i la Sostenibilitat Local.
    – Justificació d´ estos fons.
    -Sol-licitud ……. del Pla d’Inversio Productiva en la C.V.
    – Gestio integral d´ ajudes per a llibres, materials, etc.
    – Gestió d’ajudes per al foment del Valencià
    – Gestió integral de les ajudes de la Dipu (PPOS, PAP, PCR, Camins, etc)
    I que més coses podria fer?
    -Tramitar ajudes en la Conselleria d’Indústria que van per mig d l’IVEX
    – Elaboració de bases per a seleccionar personal laboral.
    -Gestió d’ajudes al turisme.
    Jo, personalment, crec que ens resulta molt rentable.

  39. uno més

    Lo dels diners per a inversions,plans i projectes ja ho sabiem,per cert el govern de madrid ens en donà més que el de valència. No voldràs que madrid page també els sous dels funcionaris!!!, per cert, ja que dius que dona diners per a salaris, pregunte.Com ja va dir un comentariste » amo i senyor» que volia un alcalde les 24 hores del dia, si ixes elegit alcalde renunciaràs a la teua feina per dedicarte les 24 h a l’ajuntament? si es així quin sou penses que sería l’adequat per a l’alcalde? serà semblant al del alcalde de la pobla del duc o aielo de malferit?( entre els 2000 i 3500 € al mes).

  40. Jose Luis Oltra

    Intentaré donar coll a tot. Els salaris que jo dic són el salari jove, i altres plans de contractació de personal eventual. Els salaris del personal fixe i/o funcionaris de l’Anjuntament es paga del diners que cada mes mos envia la Dipu i que es gasten en «gasto corrent», i que també són de lliure disposició. Però tu em preguntaves per la Generalitat, no per la Dipu.
    Esta pregunta la ves fer en un altre foro, però al retirar-te no l´ he contestat, però crec que este és el moment. Jo si que demanaré l’exedència del meu lloc de funcionari, i crec que el salari just seria el que rebia l’últim alcalde local que cobrava, però ja que als funcionaris els han descomptat un 5 %, l´ èticament correcte sera aplicar-me eixe mateix descompte.

  41. Carmen

    A mi no en sap greu que un Alcalde cobre un sou, sempre i quan es rentabilitce eixe sou, vull dir, que si en cobra 1000€, i ens ahorrem 1100 gràcies a la seva gestió, el sou estarà més que justificat, lo que no es pot resistir, és que ara ningú cobre, i fagen la faena a grapats, no hi ha gestió de ningún tipus, i es despilfarren els diners en tonteries,…
    De tota manera algú s´enrrecorda del que cobrava Angel quan estava a l´ajuntament???

  42. Carmen

    Pel poble és diu que seràs el cap de llista del Bloc, és cert??? No creus qeu ja és hora de fer-ho públic???

  43. Jose Luis Oltra

    Sé que no és el millor però vaig a contestar amb un altra pregunta, Et demane que no et pegue tort. ¿Si tu veus que els del pobles del voltant es tiren a l’Avenc, tu et tires igual? Jo crec que no. Més bé t’apartes per si de cas algú t’arrastra. En el moment de contracció econòmica en què estem, no es por fer cap tipus de despesa que supere els ingressos, perquè l´ any següent, com els ingressos encara seran menors, no sols no podràs fer front al deute anterior sinò que generaràs més deute. En eixe cas, la única solució és pujar els impostos municipals, que és lo que està passant a Quatretonda. Per tant, tan sols es poden acceptar les inversions que tinguen garantit el seu retorn dins del plaç d´ amortització.
    I respecte als impostos municipals, l’idea que tenim es rebaixar l’I.B.I.

  44. joan

    No creu que se n’ha passat una mica de frenada?

  45. joan

    Aleshores, si és que els pobles del costat estan tirant-se a l’Avenc i nosaltres ens hem d’apartar per a no caure, perquè utilitzeu tant al vostre argumentari els pobles del costat com a exemple de desenvolupament a seguir? com per exemple, a les vostres enquestes.

  46. uno mes

    Molt bé hem aclarit algo sobre el salari jove i demés coses,( nòmines que per cert jo no ho sabía que les pagava la Dipu), com dius supose i si no es així en corregix, en ixe gasto corrent entra el sou d’un alcalde si es que el te i aleshores no acabe d’entendre com pot haver tan grans diferències d’un ajuntament a un altre,però supose que hi ha temps per aclarar-ho. Si no ho entés mal per altra banda dius que demanaries l’exedència del teu lloc de treball com a funcionari i que comporta la renuncia al teu sou mensual ( i tot siga dit no tinc cap interés en saber el què cobres al mes) però per a que la gent es faça una idea. Ens està digent que es posaria el sou de l’anterior alcalde i que supose es referix a Angel o Rafel i que pot ser tenien un sou d’entre els 600 a 1000€ al mes i que per tant si li apliquem el 5 % de descompte el que vol dir es que cobraries d’entre 575 als 975€?. Supose que serà al menys la mitat del que està cobrant ara!! ja se que ens dirà que no li preocupa si be es cert que de segur no li fan falta ixos diners de més,( ojalà tots puguerem dir el mateix) però no cal dir que és molt raro. Aleshores la resposta que dones a l’anterior comentari per a mi te dos lectures. Una; que vol quedar be davant de tot el poble diguent que per a vosaltres o siga el partit és més important el poble que altra cosa ( et recorde que un altre comentariste fen-se dir » all i oli calentet» ja va suposar que no et feia falta un gran sou per a menjar) o dos; es què hi ha molta gana de butaca i estan disposats a agafar-la siga com siga. Per tant torne a formular la mateixa pregunta per tercera vegada com molt be ja ho dius i que encara no s’ha contestat. ¿ Quins sou en € cobraria l’alcalde ? en el suposat que ho siga?

  47. Carmen

    A més si no eres el cap de llista , quina autoritat tens per a respondre en nom del Bloc??

  48. Jose Luis Oltra

    Pot ser perquè, inclús a pesar de que siguen Ajuntaments del PP, hagen fet algo bé?
    Perquè jo si que dic que, encara que siguen del PP fan coses no tan bé, com per exemple l´ endeutament. El que intentem en les enquestes es dissenyar un model de poble que agrade als veïns, i per això posem exemples. Pero hi-ha altres formes d´ arribar, simplement canviant l´ ordre de prioritats. Almenys nosaltres ho creguem així.

  49. Jose Luis Oltra

    Jo t’ho preguntaré.

  50. Jose Luis Oltra

    El primer és una pregunta per a tu: ¿T’he fet algo de mal, de forma personal o indirecta? Jo et conteste a les preguntes amb respecte, de manera directa i en dates certes. Tu tot ho veus amb dobles lectures, interpretacions personals, i una mena de mania persecutòria amb allò de «molta gana de butaca» en la qual jo, curiosament, mai m’he assegut. Em resulta igualment sorprenent que eixa actitud no la fas servir per a els altres candidats. ¿Et passa alguna cosa amb mi?
    Bé al que anàvem. Podria dir-te que buscares a Àngel per a que et contestara, perquè ell va ser l’últim Alcalde amb salari (asi tens motiu per altra critica ferotge) però no cal, en les bases d e´xecució del pressupost aprovades per a 2011 queda reflectit que la retribució bruta mensual de l’Alcalde serà de 1.301,71 €.

  51. Jose Luis Oltra

    Ara ja saps quina es la cuantitat que cobra l’Alcalde

  52. uno més

    Pots estar tranquil Jose Luis que no tinc cap problema ni directe ni inderecte ni amb el PP hi molt menys en la teua persona, tant mateix el que volia era que contestares a la meua pregunta i al final així ha segut,moltes gràcies.
    En més d’una ocasió he dit que el que jo vullc és la màxima transparència política per al poble siga d’un partit o d’un altre partit. T’assegure que la pròxima pregunta meua estarà dirigida a l’actual alcalde. Aprofite per dirte que en sap mal que ho hages interpretat d’eixa manera tinc molt clar que gent bona hi han en tots els llocs ara bé,la veritat sempre per davant. Al mateix temps comunique que a no molt tardar donaré la meua identificació personal per a que es vega que jo no m’amage, simplement dic el que pense. Perdò però s’havia quedat sense acabar.

  53. Jose Luis Oltra

    Pues perdona´m tu, per entendre el que no és. Jo crec que els politics tenim dues obligacons: contestar el que ens pregunten per a donar llum a les coses, i dir la veritat. Tal volta així podrem recuperar la credibilitat que hem anat perdent.

  54. uno més

    Pregunta per al sr David Mahiques,Alcalde de Quatretonda.
    És cert sr alcalde què quan va canviar el mercat de lloc va demanar l’opinió dels veïns i veïnes del carrer Ausias March,i aleshores la major part d’eixos veïns li van dir que no els pareixia be que es posara allí el mercat?. Tinc entés que fins i tot s’arreplegaren firmes però per lo vist no han servit de rés. Pot ser siga difícil la decisió com va dir però sense tindre en compte l’opinió del poble.

  55. Jose Luis Oltra

    Però fixa´t en un detall, el nostre poble també està tirant-se a l’Avenc, amb la política de despesa desmesurada que està seguint l’Ajuntament, contractant obres tant si té els calés com si no els té, i si no t’ho creus «vivir para ver». És cert que hem pogut parar alguns trets (BLOC + PP), pero hi ha moltes despeses que es poden aprovar sense passar pel Plenari. I jo em pregunte ¿és correcte comprometre eixes despeses en este moment pre-electoral? Jo no voldria pensar que s’estan comprant voluntats, però ¿s’està fent campanya a costa de comprometre el futur més pròxim de l´ economia municipal ?

  56. rafa

    Hola José Luis.
    Hola David.
    José Luis ha dit que s´ha fet «el pago de la primera part de la compra de la caserna de la GC (25.000 €)» amb l´informe DESFAVORABLE de la Intervenció de l’Ajuntament ????
    Si es així perquè ho consentiu José Luis ???
    A més a més, David, apart dels 25.000 e crec que digueu en altre moment que el cost es de 100.000. Aixó vol dir que es tindran que pagar altres 75.000 compromessos. Com ??? De la mateixa manera ???

  57. rafa

    Hola Jose Luis.
    Si la situació es com vosté diu, que L´Ajuntament està endeutat molt, si es deuen diners de maig de l´any passat, si no es poden fer obres si no es fent prestecs, … com es pot baixar l´I.B.I. ??? Al menys no es podrà, pense, baixar els primers anys del seu supossat govern ???
    Altra cosa, sense valorar si es molt o poc. Si li afegim a tot el que ja hi ha de despessa, deute, … un jornal més, com se pot fer tot açó ???

  58. Jose Luis Oltra

    En el PP som contraris a eixa compra entre altres coses per eixos 75.000 € que resta per pagar, però la politica s’acaba quan perdem la votació en el plenari. El informe DESFAVORABLE es respecte a la manera de fer el pagament. No ho poguem parar, la intervenció li recorda al Sr. Alcalde que hi ha eixe informe, l’Alcalde replica que ell és l’Alcalde i per tant es fa el que ell diu, després interroga a la intervencio sobre si eixe informe l’ha emés per indicacio del tesorer (PP) i meua, la qual cosa nega ràpidament la intervenció, i finalment el tresorer i la Secretaria firmen «con condiciones» sota les ordres de l’Alcalde, adjuntant una copia de l’informe.

  59. Jose Luis Oltra

    La baixada de l’IBI és algo fonamental per duess raons: hi ha famílies que ho estant passant molt mal econòmicament, i no arriben al cap del mes; a més és una forma d´ activar l’economia. No negaré que ens hem plantejat una baixada gradual, però el que cal es minvar les despeses no imprecindibles en cadascuna de les partides, fins que s’arribe a una capitalizació. Així pensem que hi ha espai de maniobra en el pressupost. Tan sols pensa que estem farts de sentir allò de les obres faraòniques, però el nostre Ajuntament porta un ritme de contractació d’obres, a càrrec del pressupost ordinari, que fa que cadascú d´ estos dos anys el deute pressupostari s’incremente en uns 120.000 € (pensa en total les obres que s’estan contractant a tota llet, de cara al 22 de maig).
    No serà fàcil, però ho hem de conseguir i tots hem de comprendre que les despeses s’han de minvar de manera dràstica. L’altre camí, la pujada d’impostos, jo no la vullc per a mi, per tant crec que a ningú li vindrà de gust.

  60. rafa

    gracies

  61. rafa

    No ho entenc perque, si es axí, perquè es l ´Alcalde, deu pensar que es perquè li s´ha votat per els veins i, després, li s´ha donat el bastó pels concejals però els temes d´importancia per al poble, com es gastarse este grapat de e, deurien de ser coordinats o, al menys, amb informes favorables de la Secretaría. Crec.

  62. David Mahiques, Alcalde Quatretonda

    Bona nit.

    En principi era reaci a participar en este lloc, perquè no s’identificaven les persones que escrivien, però considere que es un despreci cap a les persones que fan preguntes. I per altra banda les preguntes són raonables i estan fetes correctament, per tant no puc ignorar-ho.
    A partir de demà a despus demà començáre a contestar.
    Ara acaben de tocar les dos de la nit en el campanar i demà a les set (dins de cinc hores) tinc que alçar-me
    Fins demà si pot ser.

    David Mahiques, alcalde de Quatretonda
    socialista4tonda.blogspot.com/
    ps4tonda@gmail.com

  63. David Mahiques, Alcalde Quatretonda

    Bona nit sr quatretondi

    M’adreçe a vostè que va fer una pregunta el dia 7 de març.
    A vegades em pareix que quan parlem de política en els pobles menuts cometem un error, pensar que és igual que en el cas dels ajuntaments grans, autonomies o estat. En estos llocs hi ha baralles per presentar-se. Lògic, són llocs on es cobra un sou per estar.
    Però als pobles com el nostre, estar en l’Ajuntament és un autèntic sacrifici.
    Són hores personals i de la familia que dediques al poble. Què ningú t’agraeix i es veritat que tampoc vols que t’ho agraixquen.
    En l’ajuntament de Quatretonda ni l’alcalde ni cap concejal cobra res per estar en l’ajuntament. Res de res.
    Amb això vull dir-te que presentar-se en una llista electoral és un acte quasi de responsabilitat política. De vegades lo complicat es trobar que vullga anar en una llista electoral, i creu-me que no és tan fàcil com pareix.
    En el meu cas, des del partit vam valorar que tenia que presentar-me de cap de llista altra vegada. Jo vaig dir que el primer era fer la llista, i quan això estaguera tornariem a parlar.
    Mes o menys la llista ha anat fent-se.
    Per altra banda ningú dins del partit ha demostrat voler presentar-se de cap de llista. Tot seguit hi haura que aprovar la llista en una assemblea i si s’aprova, prompre la farem pública.
    Espere haver-li contestat.
    Moltes gràcies i bona nit.

    David Mahiques, alcalde de Quatretonda
    socialista4tonda.blogspot.com/
    ps4tonda@gmail.com

  64. David Mahiques, Alcalde Quatretonda

    Bona nit Sr. Uno Mes:

    El dia 12 de març va fer vostè una pregunta referent al mercat. Passe a contestar-li.
    En primer lloc, la situació del mercat setmanal quan vaig entrar com alcalde era complexa. Estava situat al parc. I tenia moltes queixes. En visitar-lo quan vaig entrar com alcalde totes les persones que tenien llocs de venta es queixaren de que estava molt lluny de la resta del poble, que anava poca gent i que el mercat estava morint-se. També tenia la queixa de molta gent del poble que em dia que anar al mercat era molt difícil, que a l’estiu allí feia molta calor i no hi havia lloc per anar al servei.
    Vaig deixar passar un poc el temps. Les queixes continuaven i van arribar a vindre a parlar amb mi les persones que tenien llocs de venta diguent-me que on estava el mercat no era el millor lloc.
    La veritat era que el mercat anava desapareguent poc a poc. I com alcalde no podia permetre que el mercat s’acabara.
    Per això vaig prendre la decisió de canviar-lo de lloc. La qual era potestat de l’alcalde segons la ordenança de mercat d’aleshores. Varem valorar dos llocs: el carrer on està l’Ajuntament i el carrer peatonal del Centre Social. Tots dos llocs estaven relativament ben situats dins del poble i per altra banda tenien accés a uns serveis.
    Totes dues ubicacions van semblar be a les persones que tenien llocs de venda. Tot seguit calia parlar amb els veïns. Primer vaig parlar amb els veïns del carrer Ausiàs Mach i després amb el del carrer peatonal del Centre Social. En el segon pràcticament ningú va dir res. En el primer van haver divisió d’opinions i uns quans veïns van demostrar que no els pareixia bé i altres que si, i una majoria es va mostrar indiferent. Al menys aixina m’ho parèixer a mi.
    Davant d’esta situació vaig decidir que lo millor era partir mig any a un lloc i mig a l’altre. El criteri va ser que al començament de l’estiu i durant sis mesos estaguera en el carrer del centre social, per molestar el menys possible als veïns que treballaven en fruita i els altres sis mesos al carrer de l’ajuntament.
    Va començar el mercat al carrer de l’ajuntament i es cert que varen haver signatures que deien que no el volien allí. Allí va resultar que no molestava tant com es pensavem perquè acupava nomes una part. El carrer era prou ample i cas de voler passar un cotxe podia.
    També es cert que després vaig rebre altres firmes per a que el mercat es quedarà on estava. I alguns veïns que van signar per a que no el posaren després van signar per a que es quedara en el carrer de l’ajuntament.
    En tindre temps li facilitaré la data dels dos llistat de signatures i les que hi havia en cadascun.
    Les decisions sempre són difícils i mai a gust de tots.
    Però el ben cert és que el mercat s’ha consolidat, tenim al voltant de catorze lloc de venda. Ara està en un lloc prou ample, la gent si vol anar al servei té l’ajuntament, la policia la tenen allí mateix.
    Em sembla que per al benefici de la majoria he encertat.
    Si algú veí té molèsties, li demane disculpes i farem tot el possible per molestar-ho el menys possible.
    Espere haver-li contestat a les seua pregunta i perdone que no li haja contestat abans

    David Mahiques, alcalde de Quatretonda
    socialista4tonda.blogspot.com/
    ps4tonda@gmail.com

  65. Una

    Aleshores no és cert que quan vosté va entrar d’alcalde, va demanar que es retribuïra la tasca d’una concejala amb 700 euros? Si no és cert s’agraïria que ho aclararira, i si és cert, en base a que li s’havia de donar eixa remuneració, donat que no s’havia deixat cap treball, per desenvolupar la tasca de concejala, ni que la seua preparació acadèmica , empresarial… fóra massa destacada?

  66. uno més

    Bo sr Alcalde,5 dies per a contestar-me poden ser pocs o molts segons es mire.
    M’asombra quan diu que la situació del mercat era complexa quan va entrar d’alcalde,doncs no sé abans quan era concejal no ho era?
    D’altra banda reconeix que va parlar amb els veïns del carrer de l’ajuntament i que uns quans no estaven a favor ( no estic d’acord ) quans son uns quans?… jo no ho tinc entés així,aleshores diu que així li ho sembla a vosté no se… també diu que hi ha gent que després d’haver signat en contra va i canvia d’opinió i signa a favor,per cert que diu que ho mostrarà però encara no hem vist res. » Cal ensenyar també el decret d’alcaldia que va repartir per les cases?».
    Mire sr alcalde jo no estic en contra dels venedors del mercat doncs es guanyen la vida com poden i tenen tot el seu dret,però caldría ubicar el mercat a un lloc on no moleste a ningú vei o veïna del poble, a mi personalment en fastidia tindre que retirar tots els divendres el cotxe de davant de ma casa i després el dissabte fins les 2’30 o 3h de la vesprada no poder aparcarlo altra vegada, espere no tindre que anarmen correguent un dissabte pel matí al hospital o un altre lloc. Sembla que vosté no té eixe problema.
    Torne a manifestar el meu desacord amb el mercaet dels collons.
    A ixa gent que diu vosté que es queixava de que estava lluny el mercat pot ser ara el tinga igual o més encara ( les cases barates i alrededors) pel que diu dels serveis públics no se, tota la vida ha estat a la plaça i … no crec que haja acertat tant com diu (opinió meua).

  67. Gesmil

    Sr. José Luis:
    Crec recordar que en algun comentari vosté va dir que els sueldos dels treballadors de l’ajuntament, els paga la Diputació i jo em pregunte,en base a què paguen per exemple 1 administratiu i no 5 ó 6? Pot ser que pague la Dipu, però amb els diners dels nostres impostos? Si no és amb els nostres impostos o en base a algunes estadístiques que tinguen en la Dipu de que a tants habitants corresponen tants treballadors municipals, doncs no entenc com és que no tenim molts més administratius, més policies, més alguatzils… Jo crec que la Dipu és qui paga, però amb els nostres diners, amb els diners dels impostos de Quatretonda. És així?

  68. Ismael

    Veig que es parla molt de l’ajuntament. Però hi ha una altra institució important al poble, que és una part important de l’economia, de la qual no se’n parla. Estic referint-me a la COOPERATIVA VINÍCOLA. Una institució clarament governada pel PP. Fa bones liquidacions? Tenen els mateixos drets tots els socis. M’agradaria sentir algun comentari sobre això.

  69. Rafael Benavent Vidal

    Només un aclariment: els sous dl treballadors de l’ajuntament els paga, òbviament, l’ajuntament. La diputació paga els dels treballadors de la diputació.
    La diputació el que fa és recaptar els impostos de l’ajuntament, mitjançant un conveni que es va signar ja fa molt de temps. Cobra unes despeses pel servei que presta i la resta els ingressa al compte de l’ajuntament. Antigament cada ajuntament tenia el seu recaptador que cobrava un percentatge del que recaptava, però eixe servei va passar a realitzar-lo la diputació per qüestions d’eficàcia i de seguretat. En algun ajuntament el recaptador desapareixia, amb els diners, és clar.
    Espere haver-t’ho aclarit, encara que la pregunta no era per a mi.
    Salut.

  70. Rafael Benavent Vidal

    Només un aclariment: els sous dl treballadors de l’ajuntament els paga, òbviament, l’ajuntament. La diputació paga els dels treballadors de la diputació.
    La diputació el que fa és recaptar els impostos de l’ajuntament, mitjançant un conveni que es va signar ja fa molt de temps. Cobra unes despeses pel servei que presta i la resta els ingressa al compte de l’ajuntament. Antigament cada ajuntament tenia el seu recaptador que cobrava un percentatge del que recaptava, però eixe servei va passar a realitzar-lo la diputació per qüestions d’eficàcia i de seguretat. En algun ajuntament el recaptador desapareixia, amb els diners, és clar.
    Espere haver-t’ho aclarit, encara que la pregunta no era per a mi.
    Perdona, m’havia equivocat i ho havia escrit on no corresponia. No pretenia contestar-li a Ismail.
    Salut.

  71. Gesmil

    L’ajuntament i la seua gestió afecta a tots per igual, la cooperativa no, a l’ajuntament estic obligat a pertanyer i a acatar el que diuen tant si m’agrada com si no; a la cooperativa si no m’agrada me’n puc eixir. Supose que es podrà parlar, però igual en un altre lloc d’aquesta revista. De tota manera crec que el que el seu president siga del Pp no vol dir que el Pp tinga res a veure en eixa institució; com molt be diu José Luis les coses són bones o dolentes per sí mateix ,no segons qui les fa. Quan hi haja eleccions, si el que està no ho fa bé, doncs… al carrer.

  72. Rafael Benavent Vidal

    Hola. No havia entrat a aquest fòrum fins fa uns pocs dies. Ara estic rellegint. Pel que fa a la seua pregunta he de dir-li que l’elecció al BLOC és totalment democràtica. La llista la trien els afiliats i simpatitzants del BLOC.
    Espere haver-li-ho aclarit.
    Salut

  73. Rafael Benavent Vidal

    Aques matí he contestat a aquesta pregunta, encara que no era per a mi. Aclaria que els treballadors de l’ajunament, òbviament, els paga l’ajuntament. La diputació paga els seus treballadors. La diputació recapta els impostos i taxes que paguem els veïns, mitjançant un conveni que es va signar ja fa molts anys. Abans els ajuntaments tenien els seus recaptadors, cadascun el seu i, de vegades algun recaptador desapareix1a, amb els diners, clar. Ara la diputació presta els serveis i cobra el servei.
    Espere haver-li-ho aclarit a Gesmil, encara que la preguna no era per a mi.
    Espere que no desaparega aquesta resposta una altra vegada. Hi ha censura? Espere que no.
    Salut!

  74. Pepe

    Bon dia, Rafael :
    Com haurà comprovat a QD no hi ha censura ni se l´espera. El que passa ,és que els comentaris, per norma de la revista ,no es publiquen en l´acte. Han de ser aprovats prèviament pels responsables d´aquesta per evitar possibles insults i grosseries que no portarien a cap lloc i engendrarien malestars inneccessaris. Com que no podem estar les 24 h. davant del programa gestor de QD, alguns comentaris poden tardar una mica a ser aprovats i publicats. Si alguna vegada algun comentari no s´aprova, QD lliura un e-mail a l´autor donant-li les explicacions oportunes. Altra cosa és que li arribe, ja que molts comentaristes donen e-mails o correus electrònics inexistents i clar !, és impossible que els arribe l´aclariment.
    Aprofite sincerament l´ocasió per a donar-li la benvinguda a aquesta WEB ja que tota aportació enriqueix i suma.
    Salutacions.

    pepe romero-nieva

  75. Rafael Benavent Vidal

    Moltes gràcies per l’aclariment.

  76. Un que vol eixir de l'ignorància...

    A qui corresponga, crec que seria al PSOE o el BLOC.

    Què va costar la rotonda de davant de casa Margall?

    Gràcies

  77. jordi nadal

    no se si et trauré de la ignorància, perque no m’enrecorde del que va costar, i costaría el mínim del que varen oferir els obrers, però no es va fer per gust, sinó per recomació dels policies, ja que era una zona freqüent d’accidents, un encreuament de 6 camins, i crec que s’ha millorat, encara que no siga molt bonica, però té una funció.

  78. joan

    Vosté diu «presentar-se a una llista electoral és un acte QUASI de responsabilitat política». No creu què eixa afirmació evidencia certa falta de compromís amb el carrec al qual s’aspira alhora de presentar-se a una llista electoral? No està d’acord amb mi en què és un acte de TOTAL RESPONSABILITAT política? gràcies

  79. joan

    perdó, volia dir: a l’hora en comptes d’alhora.

  80. Un que vol eixir de l'ignorància...

    Sols vull saber el preu… no la utilitat que puga tindre (que no pose en dubte)… perque m’han dit que va costar 33.333 euros… i no meu crec… i m’agrada preguntar, dis-me raro, pero no me crec lo primer que me diuen…

  81. Jose Luis Oltra

    El projecte original que es va demanar a la Dipu pujava 33.333 €. D´ eixos, 30.000 € els pagava la Dipu, i 3.333 € anaven per compte de l’Ajuntament. Quan es va adjudicar, l’obrer va rebaixar una mica el cost, i els diners sobrants es van dedicar a fer la barana de ferro del parc.

  82. jordi nadal

    eixa xifra no es pot oblidar, i jo no m’enrecordava, va costar això, pero no la rotonda assoles, la rotonda i la barana del parc enric valor

  83. Administrat

    Pregunta per a David Mahiques, alcalde de Quatretonda.

    Bon dia i gràcies d´antemà per la seua disponibilitat a contestar les preguntes dels veïns. Jo voldria saber l´horari dels administratius del Anjuntament pues en diverses ocasions he anat a les 8 del matí passades per no poder anar en altre horari i amb la persona que volia parlar per gestionar asuntes no estava a les 8 passaes.. Així, sabent els horaris pues no havera fet viages debaes.
    Aprofite tamé per preguntar-li els telèfons de la policia local i l´horari que són efectius i estan a ladisposició dels veïns. Moltes gràcies.

  84. Marieta

    PREGUNTA ALS TRES PARTITS POLÍTICS LOCALS

    Aprofitant que el anjuntament te una pagina web que está desaprofitá, y que supose que pagareu per ella, ¿no cregueu que seria un bon moment para posar alli les actes dels plenos y tots els bandos diariament? Parlant del tema tame es podria posar un tablo de anuncis virtual y tot lo que poseu en el tabló de anuncis del anjuntament, penjaro a la web, perque ni ha prou personal treballant en el anjuntament(ara que ya no tenen que fer tanta faena com feen antes, y sino saben que es reciclen)Pense que ya que tinguem isa ferramenta podriem posarla en marcha y seria de molt de us para el poble. ¿Seria posible fero realitat algun dia? en atres pobles ya es fa.

  85. Jose Luis Oltra

    La pàgina de l’Ajuntament està totalment desfaçada i desaprofitada. Cal fer un replantejament total. Ha de ser útil, estar disponibles els documents oficials, facilitant les relacions del veïns amb l’administració. Ha d´estar viva i ser participativa. A més de les actes cal retransmetre el plenaris, donant al veí l’opció de intenvindre mitjançant internet, des de la seva casa. Els forums d’opinió són imprescindibles per a que els veïns expressen les opinions i els seus problemes als regidors. Deu ser el reflexe del nostre present, i un arxiu dels costums del nostres avantpassats. Tenim un projecte, així com la persona indicada, per a fer que la pàgina web local arribe a ser capdavantera. Es tracta del futur municipal i no estem dispostos a renunciar a ell.

  86. Un despistat

    Supose que la pregunta seria per al BLOC o el PSOE, però vist el poc interés que posen en contestar les preguntes (segons la tabla de dalt), la pregunta va per al represenant del PP que respon més pronte que tard, però també agrairia la resposta del BLOC o PSOE, que supose que heu sabran de primera mà.

    L’altre dia hem vaig adonar que a la carretera, prop de la gasolinera, han posat el nom de Quatretonda en una valla i després m’han dit que esta als dos costats de la carretera, no sols a un, la meua pregunta és: Quan han costat eixes valles amb el nom de Quatretonda?

    I un altra pregunta, he sentit que els comerços del poble estan enfadats amb l’anjuntament perque tarda en pagar les factures, voldria saber, de mitja, Quan tarda l’ajuntament a pagar les factures?.

    Gràcies per anticipat per la resposta.

  87. Jose Luis Oltra

    Sempre que no passe res estrany, les factures es paguen per ordre d’entrada, és clar que quan hi ha disponibilitat económica en tresoreria. En este moment, l’Ajuntament està pagant factures del mes de Juliol de 2010. Demà et contaré el que valen exactament eixes tanques.

  88. Vicent

    Jose Luis Oltra.
    Dius que juliol 2010 ??? Els del futbol han cobrat coses de mes tard. Per que a uns si i a altres no ?

  89. Rafa

    Hola Jose Luis i / o David.
    Fa uns dies parlareu de la caserna de la GC.
    Al diari ha exit la compra.
    Com s´ha pagat al final ???
    D´on han eixit els primers 25.000 e del primer pagament ???
    Ens ho pot aclarir ???

  90. Jose Luis Oltra

    En primer lloc, falta saber quant han costat les tanques, cosa que demana «un despistat». La factura ja és a l’Ajuntament, per un valor de 19.277,91 €. Encara no s’ha pagat, però això és el que ens costarà.
    Vicent, eixa responsabilitat és del Sr. Alcalde, que de tant en tant descdeix alterar l’ordre natural del pagos, bé pels seus compromisos o bé no se sap per què, perquè ell no dona explicacións, «ell és l’Alcalde i es fa el que ell diu».

  91. Jose Luis Oltra

    Els primers 25.000 € han eixit d´un ingrés extraordinari que ha fet la Dipu, que era per a gasto corrent. Per eixe motiu, per dedicar els cales de gasto corrent a una inversió, quan les inversions es fan bones a base de crèdits, la Intervenció municipal ha emés un informe DESFAVORABLE a eixa manera de fer el pagament, però (jo estava devant quan es va dir la frase) «es fa el que jo dic que sóc l’Alcalde».

  92. Un despistat

    Sr. Jose Luis,
    segons diu «Vicent», me dona a entendre que si soc amic de l’alcalde cobre abans que si no ho soc, estic en lo cert? o tal volta, no ho he entes bé?…

    I després… quasi 20.000 euros la tanca amb el nom de Quatretonda?… entenc que pagar 20.000 per una tanca no es culpa de l’alcalde, qui es el que decideix que eixa tanca val quasi 20.000 euros, vull dir, qui del personal de l’ajuntament dona el vist i plau a eixe pressupost? per a que despres l’alcalde pague eixa barbaritat, o es directament decisio de l’equip de govern pagar eixes burrades?

  93. Jose Luis Oltra

    Jo no dic que eixes decisions les prenga el Sr. Alcalde apuntalades en les seves amistats, dic que les pren ell, tal vegada perquè hi ha persones que són molt pessades, allò del que «el que no plora no mama». Però ell no sol donar-nos explicacions.
    La realització de la tanca es va aprovar en la comissió de Cultura, però en eixa comissió, que jo recorde, no es va parlar del cost. De fet en l’acta de la comissió no se´n diu res del que val. Jo conec la quantitat certa perquè este matí he anat a l’Ajuntament i ho he preguntat.
    Per si de cas teniu interés, eixes comissions estan formades per un president i tres membres (1 BLOC, 1PSOE i 2 PP), i en les votacions, en cas d’empat, el vot del president es de qualitat. El president el tria l’Alcalde.

  94. joan

    La meva pregunta és per al senyor Jose Luís:

    vull preguntar-li, si no li sembla contradictori estar portant a terme una crítica sense treva a la despesa de 100.000 euros en la compra de la caserna de la guardia civil, que és per al poble i en la que en un futur se li pot donar l’us que es vullga, i nobstant haver votat a favor per posar gespa artificial al camp de futbol, la qual cosa suposava una despesa 6 voltes major (600.000) + manteniment i la qual s’ha de renovar cada 10 anys. Si tal i com estan les coses, ara no ens podem gastar (segons vosté) 100.000 euros en comprar el quarter, aleshores molt menys podiem gastarnos 6 voltes més, no? o es que era també «un brindis al sol» per part de vosté?
    moltes gràcies.

  95. Administrat

    Al Sr. José Luis:

    Ja que fa dies que el Sr. Alcalde no em contesta. m’atrevisc a dirigir-me a voste en els mateixos termes a vore si pot dir-me alguna coseta. Si no vol o no pot contestar-me, ho comprendré. De tota manera, moltes gràcies.
    Jo li preguntava al Sr. Alcalde:

    «Pregunta per a David Mahiques, alcalde de Quatretonda.

    «Bon dia i gràcies d´antemà per la seua disponibilitat a contestar les preguntes dels veïns. Jo voldria saber l´horari dels administratius del Anjuntament pues en diverses ocasions he anat a les 8 del matí passades per no poder anar en altre horari i amb la persona que volia parlar per gestionar asuntes no estava a les 8 passaes..i varios dies. Així, sabent els horaris pues no havera fet viages debaes.
    Aprofite tamé per preguntar-li els telèfons de la policia local i l´horari que són efectius i estan a ladisposició dels veïns. Moltes gràcies.»

  96. Jose Luis Oltra

    Ho sent molt però estàs equivocat. En el cas de la gespa l’Ajuntament tenia que pagar tan sols 12.000 € a l ´any, un total de 6 anys.
    Per tant, la primera diferència és el cost total: 100.000 € la caserna i 72.000 € la gespa.
    La segona diferència és el plaç d’amortització, 4 anys la caserna i 6 la gespa, la qual cosa fa que en el cas de la caserna siguen 25.000 €/any i en la gespa 12.000 €/any.
    La tercera és l´estat econòmic municipal, ja que en el 2008 el romanament de tresoreria va ser de 40.000 € positius (sobraven) i en 2010 ha sigut de -260.000 € (falten), crec que no és tan sols ni paregut.
    La quarta està basada en l’estrategia econòmica: en la gespa paguem un 12% del total de la inversió. En la caserna paguem el 100%. A més a més, cada dia la gespa costarà mes diners i l’Ajuntament no podrà en el futur mai més fer este tipus d’inversió. Per tant, si la Dipu o algú no torna a moure este tipus de plan ja ens puguem acomiadar de la gespa.
    El preu de la caserna va baixant (240.000 €, 100.000 €) com el de tots els immobles, per tant negociant més es podria haver-hi aconseguit a un preu menor, o simbòlic.
    La quinta diferència es filosòfica: hem pagat 100.000 € per un solar que el poble ja hi havia cedit en el seu dia. Però a més, i com que l ´edifici està en ruïnes, ens costarà afigir al perdut el cost d´ enderrocar l ´immoble i traure els enderrocs.
    Per tant crec que de contradictori res, i de brindis al sol tu mateix. Per cert, allò de donar- li l’ús que es vullga en tot cas ho hauran de dir els tècnics municipals, i tindrem que saber quin serà el cost.
    Espere haver-te tret de dubtes. Gràcies.

  97. Jose Luis Oltra

    Anava a dir que no m’agrada xuplar càmera, però van a criticar-me igual. La pregunta no era per a mi. Ara ho és, així que anem allà.
    L’horari dels administratius municipals es de 8 a 15 hores. Però com que estic segur de que no tallen amb un ganinet la jornada a les 15, sinó que més be acaben allò que porten entre mans abans d’anar-se´n, potser que no s’inconporen al següent dia a les 8 en punt. Tot i això he de dir-te que jo no sóc partidari d’una política d´ horari, sinó més bé d’una tasca basada en els objetius. Tu ja t’imagines que el fet d’estar davant del paper no comporta l ´ aprofitament del temps.
    Ara bé, tal vegada el que caldria fer a l’Ajuntament és, igual que tenen altres Ajuntaments, un horari d’atenció al públic que sol ser de 9 a 14 hores. I és clar que este horari d’atenció caldria respectar-lo de totes totes.
    L´ horari del policies és algo més complexe d’explicar. Per a tres policies, que és el que tinguem ara, de Dilluns a Dijous estan de 7 a 22 hores. El Divendres estan de 7 a 14,30 hores.
    El Divendres i Dissabte, de forma alternativa, fan un torn de de 20 a 2 hores. I el Dissabte pel matí estan de 7 a 14 hores.
    Pot ser no ho-haja explicat molt bé. Si tens dubtes m’ho tornes a preguntar.

  98. joan

    Alehores, següent com vosté diu, i següent també que que la gespa artificial s’ha de renovar cada 10 anys per a conservar el seu bon estat? no és cert que s’haurien de pagar 72.000 euros cada 10 anys?

  99. joan

    perdó, volia dir: seguent, (un lapsus)

  100. jordi nadal

    jose luis, tornat a repasar el tema de la gespa artificial, menys mal que no varem demanar la subvenció, ni la de les piscines cobertes, que portveu al programa electoral tant el pp com el psoe, les piscines cobertes només tnas que preguntar-li al alcalde de benigànim si te ho recomana.
    La gespa artificial, costava el tipus mes econòmic 550.000 euros, dels quals el 60% estava subvencionat per la dipu els altres 220.000 euros els havia d’abonar l’ajuntament, això si, en deu anys a 22000 l’any, a banda de tot açò si volos informar-te, la gespa artificial du un manteniment de uns 8000 euros al any, i a bnda no pot tindre terra pel costat, o siga que la vorera del camp s’havia de formigonar o esfaltar, un gasto que hauria de pagar el poble de al voltant de 18000 euros mes, el que dic jo ens ho donen ens acollonem, el que pasa es que es molt bonic, a mí també m’agrada, però hem de ser coherents, com no puc tindre un ferrari, tinc un leon, i ben content, no soc menys per això.
    El bloc, i més en la situació actual, en el tema d’instal.lacions esportives, i en tot el que siga públic en general, busca coses pràctiques, amb poc de manteniment, com el frontó, que vosaltres i el psoe no vareu voler per mil escuses, o el carrer del raspallot, que vosaltres tampoc el volieu i ahí està, crec que ha funcionat i molt bé, com havera funcionat el frontó. També les grades del camp de fútbol, que bé han vingut, quan abans tot eren crítiques que no es podria jugar a fútbol, que sàcabava el fútbol, o el món o jo que sé que.
    si ho expliquem ho expliquem bé.
    salut a tots

  101. Jose Luis Oltra

    Jo no sé res de la renovació, la qual cosa no vol dir que no siga aixi. Però aixi i tot serien 7.200 €/any d´ alguna cosa que gaudixen un grapat de personal jove i no tan jove, o almenys és el que està passant alsl altres pobles. En qualsevol cas, era el que desitjava el personal, i a un cost raonable. Perquè a Quatretonda tenim equips i xiquets jugant. A més, l´Ajuntament acaba de gastar crec recordar que uns 30.000 € en el camp de futbol. MIra si en eixos diners tindriem gespa fins al 2022. I en eixe moment, ja vorem on estem. (els 10 primers fins al 2018, i 30.000 €) són 4 més. Però d’ on traus tu lo dels 72.000 € cada 10 anys? Del mateix lloc que has tet el cost de 600.000 € per l’Ajuntament?
    Ho sent molt però calia dir-ho, ens ho has posat fàcil. Perdona, no t’ho agafes malament.

  102. joan

    No m’ho agafe malament. Pel que pareix, algu t’ha contestat, i t’ho ha posat una mica més dificil que jo.

  103. Jose Luis Oltra

    Doncs si tan mal és tindre la gespa, serà molt bo no tindre-la, no fa falta justificar-ho més que ningú havia parlat del tema. Així, alguns del nostres xavals ja estan jugant en els pobles del voltant.
    El frontó si que el voliem, i tal volta jo més que ningú, però no en la ubicació en que volia fer-se malvant el recinte del futbol, i ho vam dir: en qualsevol lloc menys en el camp de futbol. I el carrer de pilota tres quartes del mateix. I ara per a que el club de futbol estiga content, hem gastat 30.000 € llavant-li la cara.
    El tema de que s’acaba el futbol, tu mateix. Saps que enguany ens hem gastat ¿quant 5.000 €? per a un equip senior que possibilite el que els nanos continuen?
    Però respecte a la gespa tan sols un comentari: tindries que vore la gent de Quatretonda que va a Beniganim a jugar en els camps de gespa.

  104. Jose Luis Oltra

    I una cosa més, tinc entés que al carrer també cal fer-li alguna reforma i millora. Seria bo que les contares per a que el personal ho sàpiga.

  105. jordi nadal

    per suposat, el carrer te alguns defestes en el formigonat del sol, que ja li ho he fet saber al arquitecte, que ha avisat a jaime per a que ho ag¡rregle en ell, am l’assegurança de l’obra.
    torne a repetir que jo també voldria un cam de gespa artificial, i un trinque com el de moncada, i un pabelló, però jo tinc els peus en terra.
    ja he explicat mes amunt els costos tu mateix, eres el que vol contenció de gastos, axí no.
    a fútbol es juga i s’ha jugat molt bé en arena, però hi ha que mantindre-la sense brossa.
    tu estas segur de que si el camp fora de gspa artificial hi haurien mes xiquets?
    si 5000 euros, 3000 per al primer equip i 2000 per als dos equips de futbol-set et pareix molt, et contradius una barbaritat, perque entonces necessitarien mes de 20000 al any de la gespa mes manteniment mes els diners que donem al club, els 5000 actuals, tu trau conters i pensa una mica, es molt facil parlar, o com es diu això, fer demagògia?

  106. Jose Luis Oltra

    Be Jordi, tot requereix manteniment. Però entre tu i Joan m’haveu convençut, quina sort no haver demanat la gespa.

  107. Rafa B

    Davit va proposar el passat 31 marzo que es podien gravar els plens i penjar-los en la web. Crec que aixó es molt interesant per a que cadascu puga vorer el ple quan tinga ganes.
    Jose Luis Oltra comentà que seria factible. Jo crec que ho degueu de estudiar perquè no es gens complicat ni gens costós.
    Jose Luis tu creus que es podria implantar ?
    Salutacions.

  108. Piscina

    He sentit dir que les obres de la piscina estan parades i que possiblement no estara a punt per a Juny per falta de dines, es veritat?

  109. Jose Luis Oltra

    És veritat, les obres de la piscina han estat parades perquè el contratiste no disposava de capital per a comprar material i poder tirar endavant l’obra. Per a evitar que no es poguera acabar l’obra abanx de l’estiu, l’Ajuntament li ha adelantat 13.000 € llargs, per a poder continuar.

  110. Jose Luis Oltra

    La nostra idea es passar els plenaris en directe per la web local (sempre que no hi haja ningun impediment de tipus legal). No costaria res, igual que vullguem fer en les actes, deixar penjats el plenaris.
    Açò no és nou, ja ho vaig plantejar jo abans que ho diguera Rafa, aqui en QD, tan sols has de repassar els foros.

  111. David Mahiques, alcalde Quatretonda

    Hola Bona Nit:

    Fa més de dos setmanes que no entre en este foro.
    He estat una setmana de juntes d’avaluacií, possant notes, després corregint examens de batxillerat i finalment fent faenes precises al camp. I els unic moments quye tinc lliures es per la nit.
    Per altra banda, tampoc tinc qui em puga fer la faena personal.
    Molt gustosament contestare a les preguntes que em realitzen. I intentare entrar encara que siga mig horeta cada dia.
    M’agradaria que em ferem les preguntes pel comunicat del partit si es possible.
    Adeu.

  112. David Bellver

    Pregunta per als tres partits polítics. ECOPARC

    De tots és sabut que en Quatretonda gaudim d’un ECOPARC ( lloc que permet la recollida selectiva dels materials que formen part dels residus urbans i que no es poden dipositar en els contenidors del carrer)
    De ben segur, que una gran majoria dels veïns fan us d’este servei, més o menys adequadament, però en fan uns, la qual cosa ja es molt positiva, ja que s’eviten els abocaments incontrolats i s’afavoreix la recuperació de residus. Les meues preguntes són:

    La gestió municipal és l’adequada?????? Ens costa diners dels eraris públics, quan venen i s’emporten un contenidor i l’empresa gestora dels residus els classifica??? Actualment, obert 24h??
    I la gent que està allí escorcollant i regirant als contenidors (tant estrangers com veïns del poble), si alguns dia els passes algun tipus d’incident amb conseqüències desagradable,, de qui seria responsabilitat ???(que no passe mai res a ningú)

    Quines mesures posareu en funcionament per afavorir i fomentar un ús adequat per part dels veïns? Millorar la gestió i l’eficiència d’este, així com la seguretat del seu entorn???

    Una cordial salutació

  113. David Bellver

    Un altra qüestió per als candidats.
    BRIGADES FORESTALS.

    Per que en QUATRETONDA no en tenim cap????
    En molts dels comentaris que es veuen per estes pàgines, sempre està la comparativa de si un poble té polígon, altre centre de salut (24h), altre piscina coberta, gespa al camp de futbol,….milers de coses així, i seguint la tònica de comparar, una se’ns passa per alt, les BRIGADES FORESTALS (eixes que van amb un Nissan Terrano, de color blanc i verd i al capdamunt fica el nom del poble). I a més cal tenir present la quantitat de massa forestal que tenim en el terme de Quatretonda. La gran majoria del pobles de les rodalies tenen la Brigada Forestal, i Quatretonda NO. PER QUE???
    ALGUN DELS TRES PARTITS POLÍTICS EM POT DONAR LA RESPOSTA, I SI FARÀ ALGUNA COSA AL RESPECTE????

    ( Nota de l´administrador del sistema : per favor, David, a l´altra posa els dos cognoms. Perdona i gràcies ! )

  114. jordi nadal oltra

    Pel que fa al ecoparc, va a tancar-se i tornarà a tindre un horari amb un encarregat, l’hobra ja està licitada,
    Quatretonda va demanar a la diputació una brigada de IMELSA, que supose que es a les que et refereixes, ens van dir que era impossible però que si voliem fer una actuació puntual vindria un tècnic i si ho considerava oportú enviaria una de les patrulles de la zona (PINET, LLUTXENT, BENIGÀNIM, no se que tindran en comú estos pobles per a tindre una brigada i nosaltres no?) farien l’actuació pertinent.
    Açò es el que jo sé per damunt, per a més detalls tindria que consultar-ho.

    adeu, salut

  115. jordi nadal oltra

    obra en «h» que fort
    perdoneu

  116. Jose Luis Oltra

    El que s’encarrega d´ emportar-se el que hi ha a l’ecoparc és una empresa nomenada GIRSA. Ella presenta a l’ajuntament una factura mensual que depén del que s’emporta.
    Al començament de la legislatura hi havia un encarregat (peó) i un horari per a deixar trastos. Malauradament, des de la malaltia de l’encarregat no hi ha cap horari i cadascú va quan li rota, sense control, tant és aixi que s’han endut fins i tot les portes.
    Ara bé, és cert el que diu Jordi Nadal, hi ha una obra licitada que permetrà tancar-lo.

  117. Jose Luis Oltra

    Sr. Director de QD: estic mirant el quadre de les estadistiques, i em sap greu comertar-ho però crec que caldria revisar la data en la que has actualitzat les dades. Gràcies

  118. Pepe Romero-Nieva

    Gràcies per avisar-me de l´errada. Mea culpa, mea culpa, mea màxima culpa. Ara parlant més seriosament dir-li que dalt del quadre diu : s.e.o.o. No li sàpiga greu. Ha fet el que cal. Hem pres nota i ja està corregit.

  119. David Mahiques, alcalde Quatretonda

    Hola David:

    Bona nit. Efectivament l’ecoparc està en una situació deplorable. Tanmateix, l’obra per deixar en condicions l’ecoparc ja està adjudicada. El que passa es que cal fer unes modificacions de credit per poder reunir la quantitat necessaria per fer-la. Això ja esta també fet. En el darrer plenari es va aprovar la modificació de credit necessaria per poder tancar l’ecoparc. La modificació es va aprovar en els vots a favor del Partit Socialista i del BLOC i els vots en contra del PP.
    Ara cal publicar la modificació al BOPV que ja esta fet. I a final del més ja podra començar-se l’obra.
    El que farem serà tancar l’ecoparc i possarem una persona encarregada amb un horari d’apertura.
    La situació estarà resolta en menys d’un mes.
    David Mahiques, alcalde Quatretonda

  120. David Mahiques, alcalde Quatretonda

    Hola David:

    Bona nit. En entrar com alcalde immediatament en vaig posar en contacte amb la Diputació i Imelsa pel tema de la Brigada Forestal. Em varem dir que degut a la situació econòmica la diputació no anava a contractar més personal per brigades forestals i anava a crear-ne de noves.
    Tindrem que esparar-mos a millors temps econòmics o a un camvi politic en la diputació que espere que arribe.

    David Mahiques, alcalde Quatretonda

  121. Jose Luis Oltra

    Les brigades forestals es crearen fa més de 10 anys per la Diputació i s’assignaren a diversos pobles entre els que no hi estava Quatretonda, però tampoc hi ha en molts altres pobles de la província. S’han remodelat, passant de 7 membres a 5, per un millor aprofitament del recursos. Però no se´n han creat més d´ aquelles originals, ni es pensa crear-ne de noves. Ara bé, el Gerent de IMELSA m’ha expressat el seu compromís personal de que SEMPRE que Quatretonda sol-licite una actuació d´ una d´ eixes brigades, ell personalment l´ enviarà per a que s’ocupe ràpidament de l´ actuació sol·licitada.
    Preguntes si tenim previst fer alguna cosa. Nosaltres tenim un projecte de «Sostenibilitat de la biodiversitat del Paratge Natural mitjançant els ramats». No és el lloc per a explicar-lo però si et fa estaréencantat de contartel-lo qant et vinga de gust. Si arriba el cas, caldria consensuar-lo en els diferents col·ectius interessts, i permetria mantindre el paratg natural en millor estat del que es troba en estos moments, i significaria varios llocs de treball per al poble.

  122. jordi nadal oltra

    MENTIRA I GORDA!!!, perdó per l’expresió però es que si li han dit això l’han enganyat:
    «IMELSA, reestructurará la organización de sus brigadas forestales, creando 29 nuevas, resultando así un total de 102 brigadas. Esta medida se enmarca en el Plan Especial de Actuación que aprobó el Pleno de la Diputación de Valencia, por el cual las brigadas forestales de IMELSA estarán integradas por cinco componentes; permitiendo de esta manera la creación de 29 nuevas brigadas.»
    Ho podeu consultar a l’ultim numero de la revista IMELSA de 2010, no posa la data pero eixen dades i fotos de l’any 2010.
    http://www.imelsa.es/images/boletines/17/documento/bime8.pdf

  123. Jose Luis Oltra

    Doncs m’han enganyat, però tornaré a consultar-ho. I contestaré.

  124. Jose Luis Oltra

    A veure si ara queda més clar. El que s’ha fet es reduir el personal de 7 a 5 components. Açò ha permés doblar 29 de les brigades ja existents. D´esta forma per exenple la brigada de Llutxent s’ha desplegat en Llutxent-A i Llutxent-B. Per tant, que no s’ha donat cap altra brigada a un poble que abans no la tinguera. Si no és aixi, t’agrairia que m’ho digueres per a demanar les explicacions que calga. Però tambe s’han oferit a enviar a un responsable que ens explique com ha estat l´assumpte. Per tant, si no ho veus clar convoquem ràpidament eixa reunió aclaratòria. El que a tu et parega Jordi. Ah, i eixa decisió s’ha aprovat en el plenari de Dessembre de 2010, segons m’han dit, el que passa és que ara ja no sé si creure-m’ho.

  125. Nieves Vidal Bataller

    Com que veig que ja fa un temps que no es fa cap pregunta des d’aquest apartat, m’he animat a llançar-ne una però, abans de res, vull que quede clar que aquesta pregunta no la faig amb intenció d’atacar ni intentar posar en evidencia ningú.
    Com que, des que tenim ‘ús de raó’, la curiositat és una de les virtuts que ens converteix en persones i, donat que el meu punt de vista és diferent al dels que s’hi posicionen en un partit polític com és el Partit Popular, la meua pregunta va dirigida al PP:

    Podrien dir-me quines són les premisses que els porten a ser membres d’un partit com el seu i, per exemple, no haver-se decantat per un altre com el PSOE, BLOC, EU… etc? És a dir, quines són les prioritats que un partit com el PSOE i el BLOC no cobreix -a nivell ideològic?
    Salutacions, i gràcies.

  126. Jose Luis Oltra

    Jo no vaig a dir, amb el teu permís, què és el que no tenen els altres partits. Tan sols puc parlar de mi. Sóc del PP perquè és el partit que crec més proper a la meua forma de pensar i ser, que és:
    Sóc una persona prou centrada, que accepta la resta del món tal i com són, sense perjudicis de cap tipus. La resta, si no són del meu pensar, no són enemics. A més, si bé no sóc el més practicant, sóc catòlic per tradició i per cultura.
    Per tant em crec dins d´un progressisme liberal, centrat i dialogant. Per a mi, progressisme ve de progressar, créixer, evolucionar, canviar, adaptar-se, regenerar-se, adequar-se, no estar estancat, impassible, inamovible, estàtic, quiet. Sempre dins d’uns paràmetres ètics de respecte i acceptació a la resta de persones.
    L’economia és l’altra pota de la societat. I en el segle XXI, és hora ja de deixar de costat eixos tòpics del amo explotador i aprofitat, i del sirvient explotat fins a la darrera gota de sang, tan en boca de l’esquerra. Dit açò, i sense voler alçar fum ni pols, quan més ha crescut l’economia ha sigut durant el govern del PP a Espanya. És quan l’atur ha caigut fins al 8%, el més baix de la democràcia. Ha sigut quan millor hem viscut tots, sobretot els empleats que han tingut el seu sou garantit, feina garantida, vacances, pensions, sanitat … Per tant, per a mi, les prestacions socials les ha mantingut i millorat un govern que no es diu SOCIALISTA, però que ha fet de les doctrines socials una bandera. També s’ha clavat la pota, per suposat. Però en general la societat ha viscut molt millor quan l’ha governada el partit que no porta l’etiqueta de social en el seu nom.
    És paradoxal que sempre que hem tingut governs socials, com és el cas actual, l’atur s’ha disparat més enllà del 20%. I hui a Quatretonda, com a la resta d’Espanya, este problema està ofegant mes d’un milió de famílies que no troben cap lloc de treball. Per tant, per a mi, les doctrines socials han demostrat que serveixen per a poc, en lo que a benestar “social” fa referència.
    A la Comunitat Valenciana, on s’ha fet algun destrellat, per a mi, s’ha aconseguit un desenvolupament que mai s’havia tingut des que està el PP al Govern, i ho base en dues qüestions. En primer lloc, els resultats electorals, que en la que cau i el PP continua creixent, i jo sempre he dit que l’electorat sempre té raó. I en segon, en la sensació que es té a la resta d´Espanya, de la Comunitat. Si fa uns anys l’enveja de Espanya era Catalunya, hui és la Nostra Comunitat la més envejada al mateix temps que admirada.
    I com a exemple d’Ajuntament, ja voldria jo poder fer en Quatretonda la meitat del que el PP ha fet a València. De la que molts dels que es queixen, va i viuen allí.
    Per tant, jo vull estar en eixa corrent que genera eixe tipus de desenvolupament.
    Com a cloenda, jo sóc “cuquello” a Benigànim, i a Madrid soc “Valenciano”, i a Londres “from Spain”. Tinc grans amics a Catalunya, pensa que el Catedràtic del departament de la Facultad en que vaig treballar de professor era d’allí, i teníem molts contactes. La persona en que vaig treballar en la Tesi Doctoral era d’allí, i encara és gran amic. La millor amiga es Catedràtica a la Pompeu Fabra, i vaig estar fa poc a Barcelona i vaig vindre bocabadat, a més de que en trobe millor a la ciutat Comtal que a Madrid. Però no sóc català. Sóc valencià i després, espanyol. Si he de dependre d’algú, preferisc quan més gran millor.
    En tot açò espere no haver molestat a ningú.

  127. jordi nadal oltra

    progressisme liberal, centrat i dialogant, el pp?, quin? on està ixe pp? en quina comunitat o en quin país?, és el mes proper a la teua forma de pensar, la teua forma de pensar llavors es propera a la de fabra, camps, zaplana, aznar, estos ilustres progressistes liberals, centrats i dialogants, que donen exemple en la seua seua forma de dirigir la televisió pública local, on només ixen ells inaugurant coses, açò a mí m’han dit que es copiar de un programa que feien fa 40 anys que es deia el NODO.
    Quin desenvolaupament?, la F1 i la copa amèrica, que val un fum de diners que han portat a la comunitat a ser la mes endeutada i per cert és la de major taxa de desempleats.
    També dius no se que dels catalans, de que et defens o per que vols demostrar afinitat pels catalans, i dius soc valencià i no soc català, no entenc la frase, açò a que ve? 27, 9:35

  128. David Bellver Benavent (abans Davit)

    OBSERVACIÓ -PROPOSTA-PREGUNTA, es pot interpretar de les tres maneres.

    Per als tres partits polítics amb representació a Quatretonda, abans d’entrar en campanya electoral, este anys supose que ja deu ser un poc tard, però que ús sembla, a nivell local, ja que a nivell autonòmic o estatal no depèn de vosaltres, el següent fet. Hi ha unes dates establertes per fer la campanya electoral, i un dia abans del dia escollit pel sufragi, és la jornada de reflexió, en la qual cap partit pot fer campanya, doncs be, eixe dia de reflexió, o el dia de les eleccions que cal fer no eixir de casa per a res????, ja que si ixes al carrer hi ha cartells, i els panells que posen a la guarderia, al poliesportiu,…. si hom ix al carrer i veu eixos cartell està rebent propaganda electoral quan està prohibit fer-ne.
    Per tant la meua proposta és, igual que les nits que s’inicia la campanya electoral eixiu tots els política a ficar cartells pel poble per a fer propaganda, el divendres per la nit, quan comença la jornada de reflexió haurien d’estar tots enretirats. Hi ha alguna manera de que això es puga realitzar??? Mitjançant decret o normativa local, tant per a eleccions locals, autonòmiques o estatals??? No vos sembla una proposta adequada??? I no que ho lleven els treballadors de l’Ajuntament, sinó els mateixos que els han ficat.
    Quatretonda sense cartells publicitaris de partits polítics està molt bonica, llevat del període establert per a la campanya electoral.
    Gràcies
    27, 13:45

  129. benavent

    Vaja, considere de trellat la teua idea, i no pense en les eleccions, que també, sinó en tota aquella cartelleria, fullams o pancartes que pengem en llocs públics i privats, majorment sense permís i que després, passat que siga l’acte, espectacle o esdeveniment allà que s’hi queden, espentolant-se a mercè dels elements. Així que talment com fan els amos d’aquells establiments comercials que amablement col.laboren en una determinada campanya penjant cartells als seus aparadors i escaparates, i que els llevaran quan creuran convenient, igual o més, dic, haurien de fer la resta, empreses particulars, associacions, entitats i colles d’amics que pel motiu que siga s’anuncien, a més, supose que les ordenances municipals contemplaran tot açò, perquè és de sentit comú, però el problema ací, i l’ací és molt general, no és tenir lleis i normes, que de res en tenim tant, sinó complir-les. Però això em direu pot passar a tot arreu… a una escola, a un ajuntament on hi ha aquells panells i suros informatius fets aposta per anunciar-s’hi! Però quants anem a despenjar-les després, pregunte, ho hauríem de fer, ni que siga per higiene, potserels polítics més, per allò de l’exemple, tot i que a mi igual em té el dia 21 que el 32.

    P. S. Bé, allò que em demana el cos és cridar “Visca Marieta”, crec que hem engrandit la seua llegenda; ara que d’absoldre el Salva per les faltes comeses res, almenys sense la preceptiva penitència, que posem per cas podria ser copiar-les cent vegades (per cada mà, no fotem)
    Ah! I amb els japos, com que no, que no ho acabe de vore, perdoneu-me, jo mentre que aquestes andròmines no siguen tan complexes com els humans que tan panxacontents podem posar “la clau en un llavero”… les veig simples.

    benavent (benavent benavent r) 27, 20:50

  130. SALVA (Salvador Alberola Benavent)

    Tres calbots m’han arreat ja este matí; més encara, en arribar a ma casa m’he ficat cara a la paret, agenollat, els braços «en creu» i amb dos diccionaris un en cada mà.
    D’escriure cada falta comesa cent vegades serà que no, de moment clar, perquè no tinc ni llapis ni paper en este poble del ponent, amb tot la meua intenció és complir la penitència dins de la «cárcel de papel de la Codorniz». No sé si eixa pena em serà commutada per tribunal tan complit. Valdrà?

    Amb l’assumpte de la caixa màgica de la informàtica és més «tonta que Pixote», sí, i malgrat eixe defecte insignificant, fa coses inexplicables, jo sóc prou casporrut i ho mantinc «erre que erre». De bona tinta sé que hi ha gent treballant hi dins; seran del Japó, de la Xina o d’Espanya però…, «haberlos haylos», i crec que s’anomenen programadors, analistes, i també n’hi ha un que més mana de tots: el «jefe» de projecte. La pobra màquina no té cap culpa de res, com bé has dit tu altres vegades només té que zero i un, zero i un, zero i un…, almenys així era quan cada bit era un nucli de ferrita, però això era abans, en temps antic.
    Respectuosament,
    SALVA 27, 22:44

  131. SALVA (Salvador Alberola Benavent)

    Els nuclis de ferrita no es criaven a l’era abans, en temps antic, almenys jo no en vaig veure mai cap.27, 22, 51

  132. Jose Luis Oltra

    Definicions al diccionari:
    Progressisme: actitud de favoreixer el progrés.
    Progressar: desenvolupar un pais en els diferents aspectes.
    Air es va publicar la data d’EPA: 4.910.000 d’aturats (21%). Quan el PP va deixar el govern d’Espanya hi havia un 8% d’atur. Ara estem tenint una recessió econòmica. En eixa època, per tant, hi havia desenvolupament econòmic. Crec que és fàcil de comprendre. Açò és tan sols un xicotet exemple.
    En la quantitat de canals que existeixen ara, has de veure a totes hores canal 9?
    Potser a tu no t’agrade eixa manera de governar.. Els votants, fins a hui, ens han donat la raó a la Comunitat Valenciana. No es tracta de la teva o la meva opinió. La majoria d’electors així ho pensen, almenys fins avui.
    M’agrada la gent de Catalunya, però estic orgullós de ser valencià, així com de les coses que m’identifiquen, els meus signes d’identitat. Per tant no podria ser d’un partit com el teu, que defensa una identitat en la que jo no m’identifique.

  133. Jose Luis Oltra

    La idea és molt bona. Ara bé, caldria aclarir molt bé eixe procés de retirada de cartells, per a que no es convertira en un allargament de la campanya.

  134. Rosa Mahiques Margarit

    Pregunta per a David Mahiques:
    Abans de res vull mostrar la meua conformitat amb qualsevol mesura que es prenga per part de l’ajuntament per estalviar i no balafiar els escassos recursos que tenim, però voldria fer una pregunta-proposta a l’ajuntament vist que cap a la mitjanit quan s’apaguen els llums del carrer queden trams de carrers molt foscos( com davant de l’ermita, davant del centre de salut i inclús davant de ma casa) i carrers sencers on viu molt poca gent, estan molt il·luminats. Donat que hui la gent jove torna a casa molt tard i els poden donar un ensurt o que estan entrant a les cases inclús quan n’hi ha gent dins per emportar-se el que poden, voldria preguntar si seria possible que s’apagara un fanal sí i un altre no, però per tot el poble.
    Moltes gràcies.

  135. David Mahiques, alcalde Quatretonda

    Apreciada Rosa:

    En això estem. De tots els quadres de llum que hi ha, només hi ha un, em què es tanquen les d’un costat. Es a dir, una si i un altra no. En els altres no es aixina. Miguel Angel va a canviar els equips que no van i intentarà arreglar el que tu dius, o al menys posar en marxa la fase on es crea un punt fosc. I també anirem tancant alternativament les llums dels quadres que encara falten, però ho farem poc a poc, veient cada cas com es queda cada.
    Per altra banda, agraeix el reconeixement que fas al esforç de l’ajuntament per estalviar
    apagant les llums per la nit parcialment. Moltes gràcies i perdona les molèsties.

    David Mahiques, alcalde Quatretonda

  136. Jose Luis Oltra

    Senyor Director de QD, repase el famós quadre de preguntes/respostes, i me falta una per contestar. Però, per mes voltes que li pegue, no la trobe. Podries dir-me quina és? Moltes gràcies.

  137. Pepe

    Senyor Jose Luis Oltra, repassat el famós quadre i una altra vegada li he de donar la raó. L ´ errada és nostra, per tant, fins ara, té totes les preguntes contestades. Hem actualitzat el famós quadre estadístic. Salutacions.

  138. jordi nadal oltra

    el meu partit que tu dius, es l’únic partit valencianista que es presenta ací, que defensa lo nostre, que no pregunta a Madrid el que hem de fer, jo com en totes les coses soc molt de la meua terreta, i m’agradaria veure mes el canal 9 com altres, no no l’he de canviar jo l’han de canviar els que governen, que eixe canal es de tots els valencians, no dels que voten al pp, clar que puc canviar de canal, els altres canals tenen llibertat per a tindrer una ideologia, ja que son privats, però si a vosté li pareix de raò…

  139. Fabian Vidal Bataller

    Salutacions!!
    Es la meva primera entrada a aquesta revista,la qual esta molt be en quant a informació i opinió de primera ma,d’alguns veïns i gent que ens vol representar.
    PERSONALMENT i accentue personalment,crec que un poble no hauria de tindre color politic,ja que l’ajuntament som els veïns o el que ens representa (espere que ningu es moleste per la meva opinió personal).

    I en quant a una pregunta…ja no per als candidats a l’alcaldia si no,per a tots els veins,o part d’ells (vaja els que puguen llegir aquesta revista)
    Soc conscient que no puc comparar pobles veins (o si),pero se que a Beniganim,Aielo,Montaverner i de segur altres pobles de la Vall,existeixen uns llocs per assajar els grups locals i se que per algun acord,els «regalen» actuacions al poble a canvi del local d’assaig.
    Se que es un poc (o un molt) pretencios per la meva part,pero…seria possible que aixo passara a Quatretonda??
    Vull dir,hi han llocs disponibles? per ex. les escoles velles,centre social,antiga biblioteca….en un futur la caserna de la G.C….
    Si es possible,Vosaltres lectors i candidats estarieu d’acord??
    Existeix la setmana cultural per a fer-ho….jejeje… se’m veu massa el «plumero»???

    Gracies per l’oportunitat de preguntar i espere tindre respostes de tothom.

  140. Jose Luis Oltra

    Per supost que estic, el que falta a Quatretonda son eixes activitats que animen el poble. I havent llocs municipals, es llàstima que no s’aprifiten.

  141. David Mahiques, Alcalde Quatretonda

    Hola Fabian:
    Certement és una bona idea. Ara de moment no adivine a veure com posar-ho en funcionament o com materialitzar-ho. Tanmateix parlare amb el meus companys de Montaverner a veure com ho fan. Copiar i innovar a partir del que hi ha sempre és un bon camí.
    Parla amb mi personalmet més endavant. M’interesa la idea i el plantejament.

    David Mahiques, alcalde Quatretonda

  142. jordi nadal oltra

    a nosaltres també ens pareix una idea bona i factible, ja l’hanviem comentat en anys anteriors, i l’hem inclosa al programa, jo crec que a la guarderia que ara quedarà desocupada seria un bon lloc.

    salutacions

  143. fabian vidal bataller

    Que satisfacció tinc al veure que les 3 forces politiques del poble,us parega bona idea,i que ho plasmeu aci a la revista publicament,ho dic molt sincerament.

    Desconec els llocs que hi han disponibles al poble,en quant a la guarderia vella,no havia caigut que quedaria lliure!!

    Si la cosa va endavant…..(esperem que aixi siga),la cosa seria no molestar a ningun vei,ja que el «soroll» es considerable… i hauria que acondicionar el lloc,per a evitar «problemes». No cregueu?

    A Beniganim,el que han fet,es una asociació de rock,(no es limita nomes a musica rock),que pel fet de ser asociació te alguna que altra subvencio (desconec d’on ve)
    i que ixes subvencions,s’aprofiten be per a contratar equips de só,iluminacio..ect per a les actuacions,o be per acondicionar el local.

    _Seria recomanable fer una asociacio?
    _Es veritat que hi haurien subvencions?

    Altra vegada agrair-vos que hagen respostes,i fer-nos sabedors del que es podia fer,entre altres,aquestes coses!!

  144. Jose Luis Oltra

    Sempre es recomanable fer una associació. I és cert que les associacions que ho demanen tenen una subvenció de l’Ajuntament.
    L´assumpte del lloc, com tu dius cal estudiar-lo, pel soroll.

  145. jordi nadal oltra

    – seria molt recomanable fer una associació, lo de les subvencions es de veres, jo ara et parle com a integrant de club de raspall, ja que nosaltres donarem tots els pasos:
    – creació de la associanició, junta i estatuts(per internet hi han), acta notarial (anar un rato al notari de beniganim i pagar-li 60 €)
    – supose que hi haurà un registre autonòmic (en el nostre cas era el consell valencià de l’esport), al que hi ha que registrar-se igual que al registre d’associacions locals,
    – et donen subvencions encara que siguen xicotetes, però les tens que justificar en factures de compra de material
    -de totes maneres jo no soc un expert, però la ADl de l’ajuntament vos pot ajudar en tot el que vullgueu.
    – aquest lloc també es podria compartir (no se es una idea) amb altres grups com la rondalla
    espere haver-te ajudat d’alguna manera, salutacions

  146. fabian vidal bataller

    Que content estic de veure respostes i informació!!

    Si,caldrá parlar amb els grups locals per a dur a terme alguna especie d’asociació,i persupost que s’hauria de compartir,supose que hi han llocs que es pot fer.La cosa esta en fer coses per al poble,i sobre tot si son d’ambit cultural.
    Esta clar que l’assumpte economic no esta per a molts trots i invertir en acondicionar locals no es una cosa urgent ni pretenc que ho siga,pero si hi ha «un gra d’arena» es bona senyal,vull dir,com diu Jose Luis,estudiar un lloc on no es moleste a ningú,per començar es una opció,despres com diu Jordi,si s’ha de compartir…seria interessant dividir-ho,per que pot ser es done la cosa de coincidir varis assajos al mateix temps i aixo…..seria una ….,be ja m’enteneu,no?

    Lo de les subvencions desconeixa d’on venien,i sempre serien per a el que ja he comentat,habilitar el lloc i contractació de material tecnic o grups per a les actuacions vinculades a l’associacio.(amb aço vull dir,que no serien per a material individual dels grups).
    Investigaré per que se que hi ha una mena de associació a nivell autonomic que subvenciona també la contractació de grups,pero no recorde com es deia,i he sentit parlar de una subvencio de 50 al 70%.(espere no equivocar-me)

    Vos done de nou gracies per l’informació i recomanacions que heu aportat al tema.

  147. Sandra Oltra Benavent

    Hola bona nit, hui m’enterat que existia QD, i he estat llegint el blog i m’agrada, perque tots contesten molt educadament (cosa que ultimament falta en algun acte en Quatretonda).
    Jo voldria preguntar als tres representants politics si:
    Hi hauria la posibilitat de crear un grup o fer us d’algun lloc on poder juntar a la joves amb edats compreses entre 6 i 20 anys, que no saben que fer pel poble?
    seria un lloc on fer xarrades, jocs per entretindrels, on pogueres escoltar els seus problemes, ja que a l’estiu “tot el mon viu” pero a l’hivern sols tenen el parque i fa molt de fred.
    gracies per escoltar-nos, un salut.

  148. jordi nadal oltra

    no se en quin acte de quatretonda no es contesta bé, però responguent a la pregunta, es pot vorer alguna cosa, encara que els xiquets si que tenen moltes coses a l’hivern. Hi ha un monitor esportiu de l’ajuntament, que tots els anys fa cursos de tota classe d’esports per a xiquets i xiquetes, sempre tenen mes coses, com catequesis, música, repàs, etc, però es pot pensar alguna cosa.

  149. Sandra Oltra Benavent

    Hola jordi, gracies per contestar, el acte al que faig referencia es el protagonitzat per violeta i rafa en el centre social el dia del homenatge de la dansá, jo crec que no era lloc ni moment per a parlar i insultar a ningu com ho fer violeta, sense saber si era veritat o mentira.
    Per la pregunta que havia fet, si tot el que has dit es correcte, pero en referia als jovens entre 12 i 20 anys que començen a entrar en la edat del pavo i hi ha molta «basura» pel poble, per buscar-los un lloc on estiguen entretinguts, fent alguna cometició dels jocs de la play, d’escacs, de futboli,etc…… no sols anar al parque i pensar en fer mal, sino tindre el cap ocupat en alguna cosa.
    gracies, un salut

  150. Jose Luis Oltra

    Perdona pel temps que he tardat en contestar, però hui estava a València. Nosaltres en el nostre programa ( que a hores d´ara esta en l’imprempta, porten el compromís de fer un casal jove, per a que el xavals d´ entre 12 i 18 anys tinguen un lloc on passar l’estona, que els divendres i dissabtes en la nit es fa molt complicat i més a l’ hivern que fa molt de fred. La idea en el que tu comentes de play, futbolí etc.

  151. jordi nadal oltra

    A ningú li pareix interessant la proposta de fer un debat entre els tres caps de llista? que pensa la gent? que penses tu Pepe, com a director de la revista?
    Em resulta curiós, aquest apartat que s’anomena tinc una pregunta per a vosté, va ser molt ben acollit, i ho celebre, ja que sóc del pensar que la gent ha de participar en el dia a dia del poble i fer saber els problemes i les propostes que tenen, nosaltres al programa donem molta importància a la pàrticipació ciutadana.
    Una manera de que ens coneguem tots més es eixa, i així juguem en les cartes destapades, tot mes transparent de cara al poble.

  152. Sandra Oltra

    Hola bon dia, gracies per contestar Jose Luis, espere que algun dels tres partits puga complir eixe pla, que fa molta falta.

  153. Pepe Romero-Nieva

    Bon dia. Crec, més que res, seria una innovació molt important que trencaria els esquemes una mica monòtons i rutinaris als quals els electors estem tan acostumats (i fins cert punt avorrits), encara que enguany les noves tecnologies han tingut i tenen el seu protagonisme. De tota manera, el factor temps està en contra d´aquesta interessant proposta. Jo no entenc res de res de tot això i em reconec com un analfabet funcional en matèria política. A estes altures, preparar i dur a terme un debat d´aquesta categoria, amb qualitat, seriós i amb continguts d´interés ho veig difícil però no impossible. Tot depén de vosaltres, els polítics, de què es poseu d´acord i arribeu a una «entente» i a la fi, manifestar i contrastar al poble els diferents punt de vista , encara que a vegades les coses «pensat i fet» ixen bé.

  154. David Bellver Benavent (abans Davit)

    Interesantissim, el assumpte de fer un debat amb els tres candidats, jo no m’ho vull perdre. Però, qui serà el moderador????

  155. jordi nadal oltra

    li se ha proposat a Frederic, però crec que te massa feina, de totes maneres estavem pendents de que els altres vullgueren, Jose Luis diu que si i David no ho tenia massa clar. Si sabeu de algú que vullguera moderar-ho o algú a qui preguntar-li-ho, més que res per a que tinga un ordre, i done la paraula, jo crec que estaria molt bé també que participara la gent fent preguntes, sempre respectuosament cap als tres candidats.

  156. Nieves Vidal Bataller

    La proposta del debat no només em sembla interessant sinó també quasi necessària, ja que, d’aquesta manera, els tres partits, a més de defensar les iniciatives que proposen, també tenen l’oportunitat de contestar i/o aclarir qüestions que estan posant-se en dubte per part d’un grup en una coneguda xarxa social, donat que sempre resulta més fàcil allò de tirar la pedra i amagar la mà. Jo recolze la teua proposta, Jordi i, com diu David Bellver, no voldria perdre-m’ho.

  157. David Mahiques, Alcalde Quatretonda

    Hola Fabian, perdona el retard en contestar-te, però temps tinc el justet, Ara vinc d’una reunió.
    Com et vaig, ahir vaig parlar amb els meus companys de Montaverner. Efectivament, l’ajuntament de Montaverner ha cedit un local a grups de joves per fer rock i altre tipus de música. Es un espai dins d’un local que utilitzen només ells i allí ho tenen tot preparat (instruments de música, …).
    A canví fan actuacions per al poble en algun moment. Son grups no profesionals evidentment.
    Després no cal fer cap associació. Son veïns del poble que utilitzen instal.lacions municipals.

    David Mahiques
    Alcalde Quatretonda

  158. David Mahiques, Alcalde Quatretonda

    Hola Sandrà.

    Si el que dius es molt bona idea, alguna cosa en eixa línea estem estudiant des del partit socialista de Quatretonda.
    Efectivament el que dius estaria molt be.

    David Mahiques, alcalde Quatretonda

  159. David Bellver Benavent (abans Davit)

    Arribat este punt de la campanya electoral, solament he vist el programa electoral per a Quatretonda del Bloc, al qual hi han compromisos específics i d’altres prou genèrics. No se si em serà possible assistir als mítings de les candidatures, però sí poder analitzar-los, poder-los veure mitjançant Quatretonda Digital, LES PROPOSTES, i així poder escollir a les propostes més sensates i votar amb responsabilitat del que ens ofereixen els partits. És això possible? Penjar les propostes dels tres partits a QD?
    Un altra qüestió, ALGUN PARTIT HA INCLÒS EN LES PROPOSTES L’ADQUISICIÓ DE GRUA MUNICIPAL, PER A QUAN ALGUN VEÍ TINGA UN COTXE QUE NO ÉS EL SEU APARCAT DAVANT DEL GUAL QUE ESTÀ PAGANT-SE, ESTE LI’L RETIREN IMMEDIATAMENT, AMB LA SANCIÓ ADMINISTRATIVA CORRESPONENT PER PODER RETIRAR EL COTXE (d’un depòsit municipal), COM PASSA EN ALTRES CIUTATS I MUNICIPIS??

    Gràcies

  160. Paloma Oltra Benavent

    La penya Bouera de Quatretonda també estem interessats en la proposta de Fabian, nosaltres necessitem també un lloc per a poder reunir-nos, ja que sempre ho hem de fer al bar. Ens sembla una molt bona idea.

  161. jordi nadal oltra

    si sou una associació constituida amb cif, sols heu de demanar-ho al ajuntament, la comisió corresponent ja decidirà quin lloc està disponible, com ja passa en altres associacions

  162. Paloma Oltra Benavent

    Moltes gràcies Jordi per la teua resposta. Ho tindrem en compte en la propera junta

  163. Jose Luis Oltra

    El programa que portem el PP esta a l’impremta. En pocs dies estarà acabat i en eixe moment tenim previst penjar-lo en QD, facebook, etc per a donar-li la màxima difusió.
    Respecte a la grua, no ho tenim previst. Creguem que en un poble on ens coneguem tots i sabem qui és l’amo del cotxe, cal buscar altres solucions que no generen tanta crispació, que ja hi ha prou.

  164. Jose Luis Oltra

    Totes les associacions locals han de tindre els mateixos drets, sempre que estiguen normalitzades.

  165. fabian vidal bataller

    Salutacions! de nou per aci…
    Personalment lo de la grua….te un punt bo i d’altre dolent…
    .Bo per que al igual que molts veins que paguem gual ens «fot» prou que ens aparquen davant,i si la cosa es repeteix encara mes,o no?

    .Dolent,per que supose que es un «gasto» gran tindre’n una a mes,supose que faria falta un operari per dur-la (desconec si cal algun permis especial) i despres sumar-li un deposit municipal.

    Al meu pensar,si que hi hauria que sancionar,per que les costums son males de llevar,no sols quant s’aparca davant es guals,si no quan s’aparca mal reduïnt visibilitat als cantons o carretera…..ect..amb aixo tambe pregunte:
    Si hi han sancions economiques,els diners son per l’ajuntament?,seria d’alguna manera util?

    Per cert:

    ELS 4 INTERMITENTS NO VAL COM A ….(BARRERA!!!) s’enten,no??

  166. Jose Luis Oltra

    Tens raó, el que s’ingressa és per l’Ajuntament. El que s’ingressa!!
    I és cert que fot pagar i no tindre la porta lliure, i més si és repetitiu. En este poble és mes una qÑestió d’educació i convivència. I sobretot de respecte, que tal vegada s´haurà de fomentar.
    La despesa és clar que està i pense que prou elevat i no fàcil de recuperar. El papeleo que fa falta ho desconec però crec que no será menut.
    En tot i en això, pense que l’autoritat local deu estar per a fer complir les normes de convivència, i que si tots posem el nostre gra d’arena ho podem aconseguir.

  167. Nieves Vidal Bataller

    Aquesta pregunta va dirigida al Partit Popular:

    Com és possible que, a estes altures de la campanya, encara no hagem vist els quatretondins les propostes del partit per a aquestes eleccions?
    Al vostre facebook, a part de llançar acusacions indirectes, ha vist la llum, fa un moment, una publicació fent referència a la participació ciutadana; d’on ha eixit la idea? Perquè, em sembla més que sospitós que, fins el moment no havieu fet cap referència al respecte i, (què justet!) després de veure la llum (fa uns dies ja) les propostes del BLOC, ara, ves per on i és una de les vostres propostes! I tot això sense tan sols explicar-ho, només deixant-ho caure…
    Si que tarda eixe programa en eixir de la impremta…

  168. Jose Luis Oltra

    El programa en paper el tindrem hui i, si podem, començarem a repartir-lo esta vesprada. El raonable era presentar-lo abans de repartir-lo. El format digital haurà d´ esperar fins al dilluns. Ho sent.
    Respecte a la participació ciutadana tu no creus que és poca participació les enquestes que presentarem fa més d’un mes? Ahir, a l’hora que tu estaves escrivint el comentari, en el míting, es va deselvolupar ampliament els cinc foros que pensem organitzar, i que són:
    – Oficina municipal per a un desenvolupament sostenible
    – Consell local per al desenvolupament mediambiental
    – Taula municipal d’adjudicació d’obres
    – Gabinet de premsa, publicitat i marqueting
    – Forum de cultura.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES