Seleccionar página

El fracàs escolar en la nostra Comunitat

El fracàs escolar en la nostra Comunitat

Hola Pep, m’agradaria que penjares aquest article amb video inclós sobre l’actual situació de l’ensenyament públic a la comunitat valenciana.

 EL FRACÀS ESCOLAR EN LA NOSTRA COMUNITAT

      Hola a tots, vull aportar la dura i pura relitat del que està pasant a l’enseyament públic de la nostra comunitat ja què la nostra televisió valenciana no ho es ensenya algú te que fer algo per a que la societat sàpiga en realitat el que està pasant. Cal recordar que som de les tres primeres comunitats on l’index de fracas escolar és el més alt de tota Espanya. Vull que tots els valencians sàpiguen el negoci que ha estat fent-se a costa dels centres escolars ( públics? ) no que va, els » privats».
Com en moltes ocasions hem sentit i això si que ho mostra Canal9 en assumptes que l’interesa al PP la responsabilitat recau sobre el que governa, cal entonces que es sàpiga que l’educació de una comunitat autonoma recau amb tota classe de responsabiltat sobre qui governa i en eixe càs haurem d’entendre que és el govern del PP amb el sr Camps i el seu benvolgut Conseller d’educació el sr Font de Mora són els màxims responsables del que està pasant a dia de hui. Moltes gràcies.

  Vicent Benavent Vidal, professor de secundària 

 

 

 313 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

2 Comentarios

 1. Pepe

  En qüestió d´educació el mal crec és endèmic, pandèmic i universal aquí a España. En la neua humil opinió, la qüestió educativa no es resoldrà fins que abaixem a terra, toquem la realitat, i deixem de ser teòrics-utòpics-idealistes-visionaris i passem a la praxis. El que no pot ser és que quatre polítics- una vegada d´un color, una altra vegada d´un altre-, des dels seus interesos, programen i manen fer unes coses inviables i impossibles. Tal vegada si els que manen estigueren una temporaeta amb 30 alumnes dels quals 7 -8 siguen ACIS…etc…etc…etc… de segur que els seus plantejaments no serien els que són.

  Dic que la qüestió educativa tindrà molt difícil solució : m´ho diuen els meus 30 anys d´experiència en aquest món. si és que val per alguna cosa aquesta experiència. Enfí, difícil món, ple de paranys, impossibles, utopies, crudes realitats, antagonismes vàlids alhora, injustícies, despilfarros, animalades, pallassades…també èxits, també…

  Un món molt complexe….el de l´educació. De vegades injust, molt injust…per exemple caldria emprar els mateixos recursos per a un superdotat que per a un infradotat…i no és així…la democràcia ha desaparegut dels centres…molt sibil·linament…complexe…molt complexe aquest món…i cada vegada pitjor. I ja dic…fins que no es tinguen quatre coses clares…tot seran paraules, rius de tinta, projectes, discursos, plans de millora, però res de res…fins que no es valoren com cal l´esforç, la disciplina, els valors com el treball i la seua recompensa…fins que als alumnes brillants- per cert, el nostre futur- no se´ls mime i se´ls recompense com cal per a què no tinguen que emigrar a altres països més intel.ligents els quals els acollixen com a pluja caiguda del cel… la situació desgraciadament no millorarà…fins que no es deixe d´enganyar i parlar a mitges…no veig que la cosa vaja a millorar….molt complexe, molt complexe aquest món, el de l´educació… Fins que jo no veja amb els meus ulls que aquells que manen i diuen el que s´ha de fer, no porten als seus fills a l´escola pública del barri que li correspón…des de les més altes instàncies… tot serà fum al vent.Molt complexe…molt complexa aquest món de l´educació…

  Quant al professorat de a peu – com jo mateixa – estem abandonats de la mà de Déu. Ara diuen que van a examinar-nos els pares, alumnes, companys, ONGS, Confraries…tots van a avaluar els nostre treball… el que faltava ! I què més ?…ens retallen el salari, ens augmenten l´horari laboral i l´alumnat…..i els nostres sindicats ? On són ? On són les seues veus ? Clar ! fins unes altres eleccions…»mutis chitón !»… molt complexe, molt complexe aquest món, el de l´educació institucional !

  I dels càrrecs directius dels nostres centres ?… penseu que és bo per al sistema que alguns porten 10, 20, 30 anys ininterromputs ocupant el càrrec…? Molt complexe, molt complexe aquest món, el de l´educació…en la meua humil opinió, no penseu que si per LLEI s´estabira que CAP càrrec no professional públic, ja siga polític, administratiu…poquera estar més de 8 anys ocupant el lloc seviria per a oxigenar aquesta societat que tant ens ofega ? -Repetisc : personalíssima i pobra opinió.

 2. SALVA

  Senyor director: firme i rubrique el que ens acaba de d’escriure.
  Un dia que vaig anar al soterrar d’un amic la dona no feia més que dir-me: «Salva, menos mal que no se ha muerto de cáncer» i d’eixa manera la pobra viuda sembla que es quedava tranqui-la.

  Un país on la incultura, la «chabacanería», la «grosería», el bròfec, el mal gust, l’analfabetisme, «la Belenestevemanía», la…, —fique vosté a continuació tots els adjectius que li vinguen al cap que de segur no acabarem mai— és el que impera, no espere res més!
  Un país on els ministres no saben parlar el castellà, que no li fan ni cas a l’Acadèmia de la Llengua quan li pregunten sobre el nom d’una llei —«Violencia de género». Les paraules tenen gènere, les persones tenim sexe— , perquè s’ho passa per baix cama, no espere res més!
  Un país que li fica una denúncia a una empresa perquè no escriu en un anunci de treball programador/programadora és que ignora el que és el més elemental del seu llenguatge, no espere res més!
  Un país on un tertulià pot parlar de tots els temes haguts i per haver en una enciclopèdia, no espere res més!
  Un país que només per asseure’s un polític en una cadira del Congrés, Senat, Parlament Autonòmic, Administració local, ja està tocat per l’Esperit Sant i tot el que diga i faça és sagrat, no espere res més!
  Un país on cada vegada que canvia el Govern fa una llei nova d’ensenyament, no espere res més!
  Un país on les Humanitats només que aprofiten «per a fer riure», no espere res més!
  Un país on un mestre és un cero a l’esquerre, no espere res més!
  Un país on els polítics els agrada jugar amb deliri al: «i tu més», perquè la culpa sempre és de l’altre, no espere res més!
  Un país on demonitzem i etiquetem al contrari perquè no pensa com jo, no espere res més!

  Un fill meu acabà els estudis en la Sorbona a Paris; en una de les primeres cartes que em va enviar em deia que, a més de la l’alta qualitat dels professors, el que més li havia sorprés era que un company seu que estudiava Grec i Llatí —llengües mortes, eh!—, ho feia amb els mateixos llibres que el seu iaio —quant de temps feia que no canviaven de LOGSE?—, que dins del recinte de l’edifici de la Universitat no hi havia cap bar; que els estudiants, quan el «mestre» demanava voluntaris, pràcticament s’alçava tota l’aula —en la seua Facultat a València s’amagaven baix de la taula quasi tots—; que el bagatge acumulat durant el batxillerat feia que pogueren opinar i discutir-li al professor amb opinió formada.
  Busque, mire i compare, no espere res més!
  Crec que estem en la segona Restauració, ho dic pel torn dels dos grans partits que feien i desfeien com els venia en gana només per tindre el poder sense importar-los ni gens ni miqueta el País.

  Ho sent senyor director per vosté perquè ha triat una professió de risc i continua exercint, amics en tinc que han tingut que demanar la jubilació anticipada per depressió, motivada, entre altres, per amenaces de mort fetes pels pares dels alumnes.
  Ànim, que açò no s’ha acabat, que la processó serà llarga si Déu no li posa remei, però crec que, pel que estic veient, la divinitat ens ha soltat de la mà. Que li anem a fer!

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics