E la nave va…

E la nave va…

E LA NAVE VA

Falles, foc, pólvora, divertiment, tsunami, pànic nuclear, participació espanyola guerra Líbia si guerra Líbia no, ONU qüestionada, Europa unida?, dictadures amb petroli, dictadures sense petroli, drets humans, democràcies adulteres, moviment món àrab cap a… (?), NO a la guerra! (Quina?), Irak, 11M, 11S, ETA, islamisme, corrupció, trages, ERE, Faisán, Gurtel, Garzón, Camps, 20% de «parats», EGEVASA versus treball casolà, eleccions, baralles d’amics, aparcaments de cotxes incomodes, discussions pel mercat del poble, carreteres que no s’acaben de fer mai, llums del carrer que estan massa temps enceses i apagades quan és de dia, poliesportiu que quina falta feia, assessors que assessoren de coses que abans no s’assessorava mai, biblioteques  amb llibres que no interessen ningú, deutes pressupostaris municipals que estiren més el braç que la mànega, «veïns i veïnes, metge i metja, alcalde i alcalda, miembros i miembras, guàrdia i guàrdio, azafata i azafato (!)», Internet, hipoteques per tot arreu, celebracions religioses on els més festers són agnòstics, escola on els alumnes no aprenen res, pressupostos que no s’acaben mai o que no arriben, excés de funcionaris públics, lleis que van a solucionar-nos  la vida i que no hi ha diners per posar-les en marxa, polítics que no saben fer la O ni amb un canut, savis que et demostren que la llengua amb la que tu i jo ens comuniquem la parlaven ja ací abans que vingueren els neandertals, representants del poble sobirà que sembla tenen el do de la ubiqüitat, persones que sense cap tipus de rubor compleixen la dita: «el que diu que si diu que no i la paraula és l’home», perquè «la donna è mobile,  qual piuma al vento», afiliats a partits que no sabrien distingir un Marx de l’altre Marx, emissores de televisió i radio «la voz de su amo», descendents de Tomàs de Torquemada de dretes i d’esquerres que desconeixen la seua ascendència, centres de salut com cal, centres de salut com no cal, centre de dia, IBI desorbitat, centrals nuclears versus energies renovables netes, bous si bous no, tanta discussió que si el patracol del Santocristolafé en castellà o en valencià i no sabem si enllà, a la Glòria, els agrada més el llatí, TV3, Canal 9, maulets, botiflers…, i enmig de tot açò l’estoïcisme japonès (impassibilitat i indiferència davant del plaer o el sofriment, capacitat de suportar el dolor amb fermesa, de no afectar-se per les passions. Així ho diu el diccionari).

E LA NAVE VA …, no és MERAVELLÓS?
Au! A votar lliurement a qui ens «rote»…, nosaltres que podem fer-ho.

SALVA

37 Comentarios

 1. uno més

  Sembla molt bé el comentari que fa sr Salva, dona molt per a reflexionar si senyor, però així està el món que li anem a fer » ens pegem un tir al cap i au !!!».
  Evidentment cadascú és com és i per això es complexa la solució per no dir impossible( que de segur ho es). Es per aixó que hem de donar-nos compte de qui son els que ho fan MÉS MAL que altres, si fora per mi a les pròximes eleccions guanyaría el vot en blanc pot ser fora una bona lliçó per als polítics. Però ja sabem que això no passarà i per tant cadascú que vote si però que sàpiga a qui vota.

 2. Jose Luis Oltra

  Sé que no és el moment, i ara jo sóc el menys indicat, però pot ser que esta situació mundial estiga invitant-nos a replantejar-nos tot el model social? Caldrà re-estructurar-lo? ¿Està esgotat?
  Ho sent «uno més» però no hem de creure que siga impossible d´apanyar, hem de lluitar per allò que desitgem i al que tenim dret: una societat molt millor. Tal volta siga este el moment de començar el camí.

 3. Pepe

  És evident que aquest article guarda més filosofia i més contingut que el que a simple vista aparenta. A mí personalment m´ha recolçat fermament i m´ha ajudat perquè ve a dir-me que no sóc l´unic que veu coses. Fa una descripció magistral de l´actual situació. La veritat que em preocupa i molt, l´actual situació, dic….la nave va…si…la nave va però fins on ? fins quan ? quant aguantarà ? Al meu voltant…no note en la gent ni ansietat, ni signes de preocupació…almenys aparentment. Igual és millor així ! I que siga el que Déu vullga…mentre la nave vaja !

 4. Marieta

  Fabulós Salva. Mira que fea tems que no llegia un articul que hem fera pensar tant com este. En un principi menrecordat de aquella propaganda que dia: «para los que escuchan y para los que no, para los altos, para los bajos,para los gordos, para los flacos,para los listos, para los no tan listos…»,pero a medida que anaba llegint, anava adentrantme en el mon real, en el mon contradictori en el que estiguem, en el mon en que els problemes estan a muntons , pero que va, el mon roda y no dixara de rodar si no ni ha un cataclisme que el fasa rebentar, podrem desapareixer com heu van fer els dinosaurios, pero el mon continuara rodant. De moment anirem a votar y a vorer si no mos angañen diguentmos que fan lo que volen perque tenen el vots del poble.

 5. uno més

  Com diría un dels meus avis si visquera sra Marieta » Justa la fusta » si senyor,estic d’acord amb el que diu, d’ahí del que hi ha que saber a qui es vota que no ens enganyen com han fet altres vegades.

 6. uno més

  Avuí he sentit un programa de ràdio de Catalunya, en poques ocasions he escoltat a un comentariste de ràdio mostrar tanta indignació pel que està pasant ací a la Comunitat Valenciana amb la llengua i amb el tall de TV3. Cite textualment ( No em puc creure que al 2011 estiga pasant el que està pasant amb el sr Camps i companyia, negar a la societat la llibertat d’elegir un mitjà de comunicació…),si senyors i senyores això ens pasarà factura de segur per a tota aquella gent que ja està o vol anar a treballar a Catalunya,estic parlant sobre tot dels mestres què com ja sabem al poble en hi han un bon grapat. Al menys hem de reconéixer que ixa és la política que està fent-se a València i que ens perjudica a tots els valencians, o no es així. La vergonya per algunes persones es clar que no existix.

 7. Una

  Creu-te tot el que diuen a Catalunya. Tu tens algun interes a anar a Catalunya a treballar? A que et multen per posar Fincas Corral i no Finques Corral en el teu negoci ? A que no s’atreveixen a multar a El Corte Inglés?. No estic d’acord en que hagen llevat TV3, però si ho han fet serà perque la legalitat així ho ha permés, si no, ja ens l’haveren tornat a posar per … De tota manera si la vols veure, fes com jo, apunta’t a Imagenio. Ah! i els mestres, vist el que està veient-se, crec que val més que es queden per ací, ja que allí si no havera sigut pel seu amiguent Zapatero, que els ha permés endeutar-se més, no haveren cobrat el mes de març. Enguany pots anar a Andalucia, que han eixit moltes places i no et demanen cap requisit lingüístic.

 8. uno més

  Sembla que no saps be el que estàs parlant i no t’ho ofengues pot ser sinó eres mestra no has viscut mai el que es tinde que anar on oferixen més plaçes i demés per poder treballar.
  Tinc que dir que la política que es fasa a Catalunya poc m’importa,jo no soc català i per tant no visc allí. Lo del Tall de TV3 dius que ho permet la legalitat!!!! Tu saps quina és la legalitat, la legalitat es que ni camps ni el PP de la comunitat valenciana volen acceptar la lliure disposició per elegir el mitjà de comunicació que uno vol, i encara dius que hem pose la Imagenio? només ens faltava això. I et diré una cosa et puc dir de bona tinta que els/les mestres que han i estan treballant a Catalunya es pots preguntar com funciona en cada lloc. Per posarte un exemple et puc dir que a Catalunya quan un/a mestre/a té el càrrec de tutor li se paga un plus per aquesta tasca. Saps d’algú que ho cobre ací a València?
  Ah pel que dius de demanar requisits lligüistics,també et puc dir que mentres ací es demana el Grau Mitjà del Valencia per poder presentarse a unes oposicions, a Catalunya amb el Grau Elemental ha sigut prou, i això que allí des de el president de la Generalitat fins al » botones» parlen el 99% de les vegades en català, igualet que ací.

 9. Nieves

  I què passa amb les emissions que tampoc són legals i estan emetent-se pel TDT?? Des de la MK fins als canals del tarot? Ja posats… o tots moros o tots cristians, no? L’argument de la il.legalitat no és vàlid, simplement no interessava que al País Valencià s’emetera TV3.

 10. Una

  Clar que sé de que estic parlant. Tu has treballat a Catalunya? Fa uns anyets allí lligaven els gossos amb llonganisses; hui els lliguen amb fil de teranyina. No sóc mestra, però si tinc gent molt propera que ho és i que ha treballat i treballa a Catalunya. Sembla que ací sols sentim «lo bé» que funcionen allí…ja,ja,ja. Saps que allí prompte treballaran el mes de juliol? I clar, ací, s’ho copiaran de seguida. L’escola pública està molt mal, tant que no n’hi ha cap polític, i torne a dir, CAP, que porte els seus fills a l’escola pública del barri on li tocaria per residència. Ens volen enganyar, però no, no ho podran aconseguir mai. Portarem els nostres fills a la pública perque no tindrem més remei. I això val tant per a València, com per a Catalunya, com per a Madrid… Tu creus que per cobrar per ser tutor, vol dir que l’escola funciona més bé? Ah! i llig bé perque jo no he dit res del requisit lingüístic. I de TV3 et torne a dir el mateix, si està tallada és perque la legalitat ho permet. Jo quan la vull veure…Imagenio.

 11. joan

  Si senyora, vosté és dels qui pensen que qui s’ho puga pagar, perfecte, i qui no, que rebente; ja siga l’educació, com la televisió… etc.
  Un pensament molt típic de la dreta. Però, sap que? sort que no tots pensen de la mateixa forma, perquè sino ningú gaudiria de , per exemple, beques per estudiar, i tota eixa gent per la qual Quatretonda és coneguda com un dels pobles amb més estudis, no ho hauria pogut estar al nivell al qual estan avui.
  No deixe de sorprendre’m al comprovar que encara hi ha gent que pensa que els diners ho paguen tot.
  Una llastima…

 12. Nieves

  Portarem els nostres fills a la pública perquè no tindrem més remei??? Però açò què vol dir? Perquè s’hi generalitza? Jo portaré els meus fills a un col.legi públic, jo -si tot va bé i la Generalitat oferta places- treballaré a un institut públic, jo seguiré recolzant l’educació pública i jo lluitaré perquè l’educació pública siga de qualitat, sempre fent tot el que estiga a la meua mà. A l’acadèmia on treballe tinc alumnes que estudien en un col.legi privat -a les Dominiques per ser clara- i t’he de dir que poca diferència hi ha entre l’educació que reben ells i la que reben els que van al públic; de fet, la mestra d’anglès que, curiosament, és la co-directora del col.legi destaca precisament per la seua incompetència com a tal.

 13. Una

  No, no, no!, jo no pense que qui s’ho puga pagar que s’ho pague.Esteu molt equivocats. Jo pague a tots la pública, a l’igual que vosaltres, amb els vostres impostos. Jo el que vull és el «xeque escolar» per poder triar on vull anar. Mai he dit que els professors o mestres de la pública siguen roins, d’això en tots els llocs n’hi ha i en totes les professions. Pense que tenim molts bons professionals, però al servei d’uns polítics ineptes que cada 2 x 3 fan canvis en unes lleis d’educació torpes i retrogrades i per això, ells passen d’anar a la pública del barri. Tan de bó es puguera dir que cadascú va on vol. I a Nieves li he de dir que quan dic que els polítics porten els seus «retoños» a la privada, no em referisc a «les dominiques» que són un centre concertat al servei del polític de torn, em referisc a escoles com: L’institut alemà, al Mas Camarena, a L’institut francés… on passen de politiqueos barats amb els que ens tenen entretinguts per ací. Quan veja a Camps, Cotino, Montilla, Mas… que porten als seus fills a la pública, aleshores no dubtaré ni un segon en defensar-la.

 14. Una

  A la comunitat Valenciana, saben que és ilegal la TV3 i per això l’han desconectada. Ara a lluitar per a que desconecten els tarots, les comarcals, localies etc. o a lluitar per a que les conecten totes ( que crec que seria el més correcte) I torne a dir, que qui vol veure TV3, la veu, tampoc val tant com per a dir que és una cosa prohibitiva. Tot està en les prioritats.

 15. tertulia de bar

  açò es un ejemple de la catalanofòbia-valenciano-fallera ben entesa, tv3 es il.legal al País Valencià, simplement per una llei feta pels nostres diputats del pp, no es il.legal mer a mí, es com si demá el consell de la generalitat prohibeix per llei publicar el diari en castellà a valencia, ja està, tots serien il.legals, ells fan les lleis i després diuen que es il.legal, això també ho se fer jo.
  per cert molt fort em pareix la última d’esta colla de neofatxes censors, si s’eu fixat, i l’altre dia anava al diari, a la tele ara hi han dos cnals 9, dos .2 i 2 9.24, tot per omplir els canals disponibles i tindre l’escusa de que no tenen espai per a emitir tv3.
  pel que fa a l’educació pública, dixa molt que desitjar, però a la privada, que vols que et diga, van els que no es trauen unes oposicions, i els enxufats.

 16. Carmen

  Es deveres que a Catalunya no es pot vorer Canal 9? Si es així perque no es manifesta ningú???

 17. uno més

  Tu mateix, lo de ser i cobrar per ser tutor era un exemple per ferte vore que a Catalunya sinplement es contempla un poc més als mestres que ací a València, en ningún cas he dit que l’escola pública funcione be ni allí ni ací, ara, amb gent com tu i amb les teues idees al menys sobre este tema poc anem a avançar,que li anem a fer.
  En altres comentaris hem dies i amb majúscules que en contradixc de vegades i mira per on!!
  (Enguany pots anar a Andalucia, que han eixit moltes places i no et demanen cap requisit lingüístic).Això es que no sé llegir i no parles de requisit lingüistic? i lo de TV3 evidenment tens tot el dret a poder veurela per Imagenio a mi simplement no en dona la gana,encara que costara 1 cm d’€, sembla vergonyós el que fa el PP amb esta legalitat com dius tu.

 18. tertulia de bar

  canal 9 va estar vegent-se mes de dos anys, ja que el govern de catalunya va deixar un canal lliure per a canal 9 a veure si així ací feien el mateix, fins que a finals de l’any passat, al veure que la tv3 no la posaven ací, van decidir deixar de emitir canal 9, no la posaven «legal», per a calarir-nos, la veiem pels repetidors de acció cultural ací, però per exemple a alacant i a valencia capital, ja feia un parell d’anys que no la veien
  i continue pensant jo, i molts més inclús gent que vota al senyor Camps, que en el segle XXI és una auèntica barbaritat el tallar una emisió, i un greu atac a la llibertat d’expresió i d’informació.

 19. amo i senyor

  Però tu saps que allí es parla tant de català?? Perque jo he anat i, si, molta gent parla en català, però hi ha una gran quantitat de gent que parla el castellà, el que passa es que això no se vol dir. I per el que respecta al tall de TV3, no sabies que per a que una comunitat puga retransmetre en la comunitat col.lindant, hi te que existir un pacte de «reciprocitat»?? Jo retransmiteixc en la teua i tu en la meua. Aci si que es pot retransmitir TV3 i alli no Canal9? Encara que no la vejen, me dona igual, però tots moros o tots cristians. A més, a part del pacte de reciprocitat, el govern central, «CENTRAL», te que donar la concesió de canals digitals, cosa que no estaven donats i estaven retransmitint de manera ilegal. Però això tampoc se vol dir. Madre mia, si tinguerem que fer cas a tot el que ve de Catalunya!!! Ells si que es burlen del cas Gürtel, però mira com no es burlen dels casos del PSOE, com el Faisàn o les eres fraudulentes d´Andalucia. O perqué no segueixen burlant-se i clavant-se amb la vergonyosa reunió que va mantenir el senyor Carod-Rovira amb ETA?? Amb els temps que corren, menys perdre el temps en temes lingüístics i mes mirar per tindre diners per a menjar.

 20. SALVA

  Com ja ho dit altres vegades ací mateix l’home per natural instint de supervivència té tendència a lluitar per conservar la camada, és consubstancial a tots el mamífers i nosaltres ho som encara que algun mortal crega que ell en particular ha eixit del testicle dret de Brama, per la qual cosa en tindre una idea ja creu que esta és inamovible i divinal, sobretot si és fruit del misteris de la religió controlada pels moderns sacerdots de la cosa pública (per als estudiosos: el millors deixebles del Flamen martialis).
  Estareu preguntant-vos per què este pensament «de carreró» que acabe de soltar i a quin sant tant de «rotllo macabeo», doncs, està clar, eixa part de nostre cervell, primitiva i animal que està contínuament ajudant-nos a sobreviure de manera inconscient i a la que no podem controlar, ens juga sovint alguna mala passada i ix el neandertal que tothom portem dins de nosaltres i au, a corre-cuita, a defendre als familiars de la camada.
  És higiènic i saludable discutir (per discernir) sobre qualsevol assumpte que ens afecte i tenim que promoure que el personal cada dia ho faça amb més assiduïtat i com el més natural en una societat moderna. Però…, sempre en tenim un, si volem que eixe ser primitiu no ens domine n’hi ha que, com es diu al món del bou: «parar, templar y mandar», cosa que és difícil perquè a la primera provocació donem un bot com un moll i arremetem contra allò que activa la defensa contra «l’atac» de l’enemic.
  Crec que s’opina aportant només informació filtrada per mitjans d’informació interessats, encara no he vist un estudi «IMPARCIAL», TÈCNIC, i sense demonitzar, estime que el que es diu està ple de reaccions viscerals.
  —No n’hi ha qui ens puga aclarir sense apassionament la raó REAL, no polititzada, del tancament de l’emissora televisiva catalana i per què la valenciana no es veu a terres del Nord enllà?
  —És problema o entrebanc del govern central? Diuen alguns. Altres la condemnen perquè és fallera.
  —Som uns pregadéu (Mantis religiosa)?

  Mentrestant ací estem envestint com bous a la capa que ens fiquen al davant amb l’assumpte de la llengua i deixant que eixa cortina de fum ens allunye del que verdaderament ens importa: aconseguir que el nostre País, Regne, Regió, Comunitat o…, sàpia d’una vegada qui és i on anem. Mentre els «mercenaris» del rebombori acampen lliurement al Nord, a la «Meseta» i a casa nostra, estem «apanyats». Uns diuen que des de Fuster ja ho sabem, Si? No?
  Que no ens manipulen, Redell..! Si al remat a tots els que en QD opinem ens mou l’estima per nostra terra…, d’això no tinc cap dubte!

  Voteu com vos «rote», però voteu, n’hi ha més problemes per resoldre encara!

 21. Marieta

  Tens tota la raó salva. Yo tamé estic segura de que tots els lectors i comentaristes vullguem a la nostra terreta, lo que pasa es que uns volen anjuntarse en els de Cataluña y atres en els de la Meseta, uns que si el catalá o valenciá y atres que si castellá, peró sé que si mos vinguera una desgracia com els ha pasat als del Japon, segur que tots mos ajudariem i mos olvidariem de tanta «tonteria». Tots estem influenciats per lo que diuen els mijans de comunicació; uns per els de tendencia de la «dreta» y atres per els de tendenciade la «asquerre» perque és molt dificil anar sempre a les fonts verdaders a anterarse de lo que realment pasa.

 22. tertulia de bar

  amo i senyor, no tens ni idea, si vols parlar del tema de tv3, primer entera’t, al poble es va fer una reunió per part d’acció cultural, que son els amos dels repetidors i estan en juí, en 700.000 euros de denuncia, i ells si que ho saben tot fil per randa, això que dius de la reciprocitat es de veres, però resulta que el qui no vol la reciprocitat es el govern de camps, al.legant que no te canals per a emitir, MENTIRA!!!, estan emitint (sinó els tens els busques a la tele), canal 9, .2 i 24.9, per dos canals cadascún, o siga estan gastant sis canals per a emitir tres cadenes, només per a dir que no tenen canals lliures.
  ara ja saps algo més.
  t

 23. uno més

  Jo també he estat a Catalunya més d’una volta i t’assegure qu es parla més allí el català que ací el valencià, de tota manera hem referixc als polítics que a la fí son els que deurien donar exemple en aquest assumpte no creus? Fins i tot quant estava Montilla de president tot i això que ell és d’arrals andaluses parla el català, ací el sr Camps sobre ser de València es poden contar les vegades que ix parlant el valencià i mira que ix tots els dies a Canal9 o no?
  Pel que dius dels pactes comunitaris referent a els audiovisuals evidentment que ho se i no pretenc amagar o no contar-ho com insinues, per ixa mateixa raó dixaren d’emetre canal 9 a Catalunya, per cert a Barcelona tinc un bon amic hi et puc assegurar que veu tots els dies Canal 9 sense cap problema.
  Una última cosa ells allí es burlen del cas Gürtel com nosaltres ací dels casos del PSOE o es que no veus la televisió valenciana? La reunió que va mantindre el sr Carod Rovira amb ETA no és ni més ni menys que igual que la va tindre el sr AZNAR quan era president o no volem contar-ho tot!!!

 24. SALVA

  Especialment dedicat al senyor UNO MÉS.
  Supose que hauràs llegit el comentari meu del dia 24 de març, no li fa, jo escric i el personal és lliure de perdre el temps amb trellats de vell si vol. Amb tot i això només voldria parlar-te ara de dues coses:
  1)— Conten que en temps del dictador, un del ministres, José Solís, al que anomenaven «la sonrisa del Régimen» estant fent un discurs en un poble de la Manxa, on s’havia inaugurat una biblioteca municipal, no parava de enumerar les altres obres acabades de fer per la regió. Situat a la primera fila hi havia un home que per cada una que en deia, amb el dit índex li feia la senyal de NO. Fart de veure l’acció d’aquell individu que s’atrevia a contradir a un Ministre del Govern li preguntà per què estava menejant el ditet. Amb tota l’educació del món, l’home es va alçar de la cadira on estava assegut i li digué: «soy viajante de comercio y he estado en todas esas poblaciones estos días y no he visto ninguna de las inauguraciones que usted está diciendo». L’aire podia tallar-se amb un ganivet, però el senyor Solís, ràpidament li contestà: «Usted lo que tiene que hacer es: Menos viajar y más leer la prensa».
  Bé, són coses del passat i afortunadament a hores d’ara tenim premsa, televisió i radio per ajudar-nos als sofrits mortals a caminar pel camí de la veritat. Com exemple aclaridor del que dic, ací tens una mostra de com ens «informen» els mitjans de comunicació sobre una mateixa notícia:

  Diari PUBLICO, dia 25 de març de 2011
  El Ejecutivo andaluz se mordió ayer la lengua y replicó con serenidad a la petición de la jueza Mercedes Alaya, que instruye el caso de los expedientes de regulación de empleo (ERE) fraudulentos.

  Diari ABC edició SEVILLA, dia 25 de març de 2011
  La Junta encargó su investigación de los ERE a técnicos ascendidos «a dedo». El consejero de Empleo entrega más papeles a Alaya después del ultimátum de 48 horas de la jueza.

  Jo tinc la mala costum de llegar els periòdics —espanyols i algun estranger—, he de dir-te que em costa veure un poc de llum que m’oriente, però és un bon exercici malgrat la manera tendenciosa d’alguns.

  2)— A mi m’ensenyaren que per traure bones conclusions tenim que comparar coses que siguen homogènies. Catalunya i València, al meu parer no ho són. M’explique:

  a)—De Catalans n’hi ha que segurament estan en eixa terra des d’abans de la vinguda dels romans i tothom pot parlar català perquè sembla que no foren força colonitzats.

  b)—València, malauradament, els pocs hispà-romans que es convertiren a l’Islam foren «expulsats» i en quedaren, potser, una minoria camuflada. Abans havíem sigut «reconquerits» per a la Cristiandat (!) per catalans, aragonesos i algú més, i mira per on, si fa no fa, la meitat d’habitants de per ací és de parla aragonesa uns, manxega altres i nosaltres ho fem en una llengua «dolça i bonica com deia Cervantes». I com sempre plou sobre banyat, només ens faltava la desafecció de la noblesa i classe mitjana (?) després de les Germanies dedicant-se en cos i ànima a servir al Govern Mesetari.

  Has de permetre’m que et torne a ficar un dels últims paràgrafs del meu anterior comentari:

  Mentrestant ací estem envestint com bous a la capa que ens fiquen al davant amb l’assumpte de la llengua i deixant que eixa cortina de fum ens allunye del que verdaderament ens importa: aconseguir que el nostre País, Regne, Regió, Comunitat o…, sàpia d’una vegada qui és i on anem. Mentre els «mercenaris» del rebombori acampen lliurement al Nord, a la «Meseta» i a casa nostra, estem «apanyats». Uns diuen que des de Fuster ja ho sabem, Si? No?
  Que no ens manipulen, Redell..!

  E LA NAVE VA!
  Salutacions de SALVA que viu en un poble a quilòmetre i mig de la ratlla amb Castella — La Manxa.

 25. SALVA

  Demane perdó perquè el ditet l’he ficat on no tocava i la lletra ha eixit més negra que lànima de Judes.

 26. uno més

  Agraït estic sr Salva que em faça aquesta entranyable dedicació a la lectura. Si és cert que he llegit els seus comentaris i quasi tots els de QD també, deixe’m permetre’m que li diga que evidentment no acostume a comentar rés sense abans haver-me informat sobre el tema, la cual cosa no sempre pot ser el més segur ( vosté mateix ha posat l’exemple molt clar de la premsa), li tinc que dir que jo també llig la premsa a diari,doncs sé perfectement el que intenta dirme supose que a cadascú «arrima la botifarra a la seua cendra». No sé si ho interprete malament o què però supose que no voldrà dirme que no se llegir o interpretar el que s’escriu a la premsa, evidentment no és el mateix llegir el LEVANTE que LAS PROVINCIAS com supose que estarem d’acord que tampoc és el mateix veure les notocies en la 1 de TVE a veureles en Canal 9, per ixa mateixa raó li dic que no estic disposat a que en facen entendre que la mateixa política fa el PP que el PSOE o qualsevól altre partit ( faltaria més).
  Tinc més de 40 anys la cual cosa vol dir que la meua etapa a l’escola tampoc era la mateixa que hi ha hui com tampoc era l’informació que es rebía entonces a la de ara,no creu?
  Mire jo ja he dit en altres comentaris que hem senc tant valencià com el primer vinga d’on vinga, i si sr Salva no vull que el sr Camps m’enganye més, cadascú que opine el que crega.( Vergonyós lo del tall de TV3 ací a València).
  Salutacions per molt de temps.

 27. Una

  Jo també veig TV3 sense cap problema, com el teu amic veu C9 a Barcelona. Et passes la vida intentant justificar els polítics i no te n’adones de que ells mai perdrien el cul per tu. Ells volen això, tenir-nos entretinguts en que si a Valencia TV3 sí o no, a Catalunya es parla més català que ací, que si Gürtel, ERES, Faisans… i ells van fent camí…La millor sanitat, per a ells, la millor educació, per a la seua descendència, les millors pensions i amb poc de temps cotizat, per a ells… i mentre tu i altres com jo, ací fent el babau intentant donar la raó a uns o als altres. Pel que he deduit, ets professor i no tens feina fixa: no creus que deuriem intentar lluitar per millorar LA NOSTRA situació laboral,
  personal; la dels nostres majors i fills ? Vos han baixat el sou i no s’heu mogut a res, vos augmentaran les ratios i hores de treball ( açò ha eixit en premsa ) i no fareu res, però quan van «inventar» ací , allò de la ciutadania en anglès, si que vau fer vaga… Esteu anestesiats, vosaltres i tota la ciutadania; ja s’han encarregat els «polítics» de que així fora. Jo no sóc mestra ni professora, però si estic molt a prop d’eixe món i veig com sou vosaltres els que aneu a pagar la «crisi» que han provocat ells i no digueu res. Qué més dona si parlen més valencià o més alemà! El que s’ha de fer és lluitar per a que tots tinguen una bona educació, una bona sanitat, un bon «estat de benestar», però per això hem de moure’ns, i Clar! no estem per la llavor. Quanta gent està xuclant «del frasco , cobrant per malalties inexistents, pensions als 50 anys, medecines a go-gó per a tots… i els treballadors, pagant; pagant 1000 vegades per la mateixa cosa: que t’has fet una casa? Has pagat IVA per tots els material i per tota la feina dels obrers? doncs ara per càstic, pagaràs IBI tots els anys, i ho deixaràs en herència als teus escendents. Que t’ha comprat un cotxe? doncs tots els anys pagaràs l’impost de circulació, com a càstic per desfer els carrers…i així, així tanta incongruència i tanta maldat politiquera que em fique malalta. Vosté continue defensant-los. Jo no ho faré. VOTARÉ. Ho faré per que sóc ciutadana i vull triar qui serà el que em faça pagar mil voltes pel que ja he pagat 1000 voltes més.

 28. Josefa

  (La libertad se destruye más veces por sus excesos que por sus enemigos).

 29. SALVA

  Si, d’acord, tenim que llegir i oir el més possible, pensar, reflexionar i prendre després una opció, no mai actuar «allà vas cabàs». Malauradament tothom no ho fa així, crec que encara ens falta als espanyols un «fum» d’educació per saber viure «admetent» l’opinió de l’altre amb naturalitat igual com ho fem acceptant el color dels seus cabells o la manera de vestir. I estaràs amb mi que l’educació no només és un assumpte de l’escola.
  L’exemple del ministre del Règim és clar que n’hi ha que saber-ho interpretar com cal: aleshores no hi havia premsa que discrepara, de manera que o viatjaves o t’engolies tots els «sapos» que ells volien.

  Vull només constatar un fet paradoxal que sembla estrany a hores d’ara i que ens demostra que no pots fiar-te i necessites anar «en l’erta»: «en aquells temps», fique per exemple la riuada de 1957 a València, el director de LAS PROVINCIAS «deixà» el càrrec per criticar i discrepar contínuament per la mala actuació de Madrid sobre el poble valencià, com a represàlia li retallaren el paper per poder editar el periòdic. El LEVANTE i JORNADA (Diario de la tarde), com eren addictes al dictador, no els faltà mai el paper i eixir sense problemas tots els dies. Les voltes que pega el món!

  I ara, pel que acabe de dir, no cal que m’etiqueteu ningú, sóc tremendament respectuós amb les actituds que cadascú pren, siga persona natural o jurídica, som lliures, però torne a dir-ho: resulta paradoxal. Tanmateix com quasi et doble en edat puc dir que n’he vist de tot…, i més que en vorem si el guitarró no es trenca. Com deia l’altre dia: el que diu que si diu que no i la paraula és l’home. Esta frase era habitual oir-la a Quatretonda sent jo menut.
  Gràcies per vostra paciència…, i també salutacions per molt de temps.

 30. uno més

  Mira no t’ofengues pel que vaig a dirte, tu veus Tv3 sense cap problema només que un segons tu amb Imagenio ( pagant) crec que es així, el meu amic veu Canal 9 sense pagar.
  Algo es cert,si soc professor però amb feina gràcies a dèu i no he treballat mai a Catalunya la cual cosa no vol dir que no haja estat allí o no conega gent com tu que estàn i han estat treballant a Catalunya. D’altra banda cert és el que dius que poc es mou el col.lectiu de l’ensenyament públic per defendre els seus interesos,però amb eixe cas cal fer-se agunes preguntes perquè no es mou. 1. des de la era de Franco poques voltes hem tigunt un conseller d’educació com el que tenim que fins i tot a segut capaç de despreciar uns ordinadors per als alumnes diguent que provocàven MIOPÍA evidentment perquè venien de Madrid es clar. 2. Poques voltes hem tingut un govern ací a la nostra comunitat que s’ha gastat més del doble de diners amb els centres PRIVATS que el públics,això demostra l’interés que te per l’educació pública. 3. El sr RUS saps que va arribar a insultar als docents tratanmos de BORREGOS. I més que podriem contar, per tant la pregunta es clara: Tu que faries si en el cas hipotètic treballares a una fàbrica i el teu jefe et tractara així amb els temps que corren? et manifestaries arriesgant el teu futur de treball? o callaries i aguantaries amb resignació esperant que la fàbrica canvie d’amo i a veure si així es templa l’ambient?
  Jo no defense cap polític ja li vaig contestar al srJose Luis que estava fart d’uns i d’altres encara que més d’uns que d’altres, i com tu dius jo també VOTARÉ que li anem a fer però per a que a ser posible a València no guanye el PP no per altra cosa.
  A dia de hui et puc dir que sort tens de no ser mestra encara que alguns es pensen que som uns privilegiats.

 31. Una

  Jo no m’ofenc per res de política. No sóc política i sé que tanta culpa te el Sr Font de Mora, com Rus, com la Sinde, com Gabilondo i com la resta de polítics. Hi ha una diferència molt gran entre vosté i jo. Jo done la culpa a TOTS per igual. Vosté no. Si vos han baixat el sou, tanta culpa te ZP com Camps, però tu solament veus la part de culpa de Camps. Obriu els ulls, ells fan les lleis i mai les fan en contra d’ells. I ho sent molt per tu, però si no torna a passar un altre «desastre» com el del 11-M, tindrem PP en la Comunitat per molts anys, ja que el PSOE s’ho està guanyant a pols el rebuig que provoquen en els ciutadans valencians: ens han llevat el Trasvasse de l’Ebre, no ens donen el que per llei ens correspon, primen més a Catalunya per qüestions electorals, les paraules que va dir Jàuregui l’altre dia a Castelló… El PP, más de lo mismo, però no ho fan tan descarat. Tenen més diplomàcia. Ah! i veig TV3 tota l’estona que vull veure-la sense cap problema. Ja vaig dir que tot és qüestió de prioritats. Jo com la vull veure; pague. Tu si el que volgueres de veritat fóra verure-la, la veuries, pero sembla que et resulta més reconfortant criticar-ho, que veure-la.

 32. uno més

  A veure si ho dixem clar aquest tema,cert és que no opinem igual pot ser no sàpigues que el govern central no té cap o mol poc a veure amb l’educació de cada comunitat,tan sols posa la llei amb un disseny curricular i cada comunitat se l’adapta a les seues necessitats, per posarte un exemple quan s’implantà la LOGSE van haver comunitats autònomes que les adaptaren al cap de dos anys. Els diners que invertix cada comunitat en educació surten de la mateixa comunitat autònoma, d’ahí que en cada lloc els mestres cobren diferent sou i que per cert ací som dels que menys cobren. per tant que pareix que no vullgues entendre-ho et pregunte ací qui mana?
  Pel que dius del rebuig dels socialistes a la comunitat valenciana es evident, amb una televisió tan manipuladora com la que tenim ací, amb un govern capaç de mentir el que faça falta,amb tanta ignorància que hi ha en la societat que vols? Tu mateix deixes constància del que penses com aquell ( SI però NO ). Evidentment que Zapatero i altres membres del govern central s’equivoquen i encara que et parega raro ho reconéixc quan fan algo mal però enten que no ve ara al cas del que estem parlant. Et pose un altre exemple tu acabes de dir (si no torna a passar un altre “desastre” com el del 11-M, tindrem PP en la Comunitat per molts anys)no sé que vols insinuar amb això,no vullg pensar mal. (El PP, más de lo mismo, però no ho fan tan descarat)!!!! Encara hem dius que jo culpe més Camps que a Zapatero? Sembla que et fa falta obrir més els ulls, o senc, a tu i a molta gent d’aquesta comunitat.

 33. Una

  Malgrat tot, la nave va. I que vaja per molts anys!.

 34. uno més

  Sr Salva, estic d’acord en allò que diu què deuriem llegir i escoltar i reflexionar més si cap sobre el que vegem o llegim per no actuar » allà va el cabàs». En quant admetre les opinions d’altres crec que estem d’acord també sempre que es reconeguen els fets que a la fi són els que estan ahí per comparar-los. La cual cosa podrà entendre que de vegades ens resulte molt difícil aguantar-mos el que ens està pasant ací a la Comunitat. Evidentment l’educació no és soles assumpte de l’escola, a mi em dirà com està l’educació.
  L’exemple del ministre es clar o viatjaves o t’engolies tots els «sapos» que ells volien i volen a dia de hui,doncs no ha canviat tant en alguns polítics,de ahí la resignació.
  Pel fet paradoxial de la riuada del 57 evidentment jo encara no estava al món i se el que he llegit de vegades o he vist amb algún que altre documental,però el cas de la premsa que vosté comenta o dixa ben clar el que vol dir-mos, si és cert » la vida pega moltes voltes» per posar-li un exemple qui li anava a dir al sr Zaplana què quant va entrar a la política va entrar de la mà del seu Ex-sogre que era ( Senador ) i en menys de dos anys a base d’enganyar a tots es fera amb la Generalitat Valenciana.
  Per acabar li diré que si quasi en dobla en edat es clar que ha vist més món que jo i què per tant te més experiència, haurà vist de tot no ho dubte, (el que diu que si diu que no i la paraula és l’home). Es veritat, com també ho és que hi han HOMENS, HOMENICOS i HOMENETS.
  Salutacions per molt de temps.

 35. LLuis

  Aquí i allà… enganyar estan enganyant-nos tots i a la gana. I nosaltres, aquí discutint i defensant-los què és el que ells volen. Senyor «uno més» les mentides a cabassos d´uns i altres. Que aquí TOTS enganyen i vosté només té obsessió pels de l´altre costat. Perquè… què em diu de l´empori polític dels Pajin ? -Què em diu de les mentires de la senyora ex- alcaldessa de Gandia, Pepa Frau, la qual deia que era advocada quan en realitat no havia acabat la carrera ? – i del senyor Pla que el vam dimitir per assumptes tèrbols de tipologia constructiva personal….i què estan fent-li al senyor Asunción per plantar-li cara a l´òrgan central ?
  Bo, i a nivell nacional…quàntes vegades ens ha mentit el Sr. Zapatero amb la crisi ? -I els ERES ? i…i…i…
  Vinga ! reconega que la cosa està molt mal. I que en tots els llocs les olles estan podrides. Ja se que la seua debilitat radica en parlar mal sempre dels mateixos. Opinió tan respectabilíssima com sectaríssima i parcialíssima. Quan comencem a veure TRANSPARÈNCIA TOTAL en els grans partits nacionals, aleshores començaran a anar les coses una mica millor. Mentre continuem amb » si jo, tu més » que és el que ara estem vegent, la cosa pense que anirà desfent-se a pitjor. Mentrestant, nosaltres aquí discutint per uns i altres. i ells, gaudint cada dia més del seu status, de la seua casta, dels seus privilegis, de les seues mentides, de la seua poca vergonya, de la seua cara, dels seus gürtels, dels seus eres, dels seus cavalls i hípiques, enfí de la seua completa falta de dignitat.

 36. Una

  Quan em trobe un «talibàn ideològic» com vosté, tinc per costum no fer-li cas,perque és com voler obrir un pot de tomaca amb una agulla i fil de cosir, però per higiene mental meua li he de contestar. Anem pels del PP: és veritat que ni Camps, ni Cotino ni Font de Mora,ni…ni… deurien d’estar ja en els llocs que ocupen. Tenen tota la responsabilitat de les coses que fan mal, i ho reconeguem. Diu vosté de l’educació.? L’educació funciona mal per una llei o unes lleis aprovades pel PSOE i que es vulga o no s’han de complir, no pretendrà vosté convencer-nos de que la pitjor llei d’educació de tota la història mundial l’ha fet el PP? A cadascú les seues culpes. Creu que si estiguera Alarte o Pajín ens aniria millor? ja ja ja. A qué ve traure ara a Zaplana si és un difunt polític? No creu que seria millor centrar-nos en el present? Trobe que s’ho deuria fer mirar. Li he dit que si no passa res com en març de 2004, tornarem a tindre PP per molts anys. Vosté pense tot el mal que vulga però jo així ho pense i com vosté ni cap persona em pot demostrar el contrari, doncs espere que per guanyar es faça dmocràticament ( i no vull dir que la responsabilitat fòra del PSOE m ai ho diré, però eixe fet si que va canviar la intenció de vot). A la CV. el PSOE no ho pot fer més mal i per molt que li pese estàn fets pols, amb unes lluites internes que són titàniques per obtindre el poder. Tots. tots els partits tenen pecats i els hem de reconèixer,hem de fer examen de conciència i no otorgar-los cap favoritisme perque ELLS deuen d’estar al nostre servei i no nosaltres al d’ells. Ara ja pot traure tots els sapos per eixa boqueta que no li contestaré. La gent que llig açò sabrà a qui li ha de donar la raó i el vot.

 37. uno més

  Uy,Uy,Uy quina por,aprofite per contestar-te a tú i al sr LLuis,no cal ser molt espabilats per adonar-se de la fòbia que ús provoca els meus comentaris,quan en ningún cas he dit o he manifestat que no poseu en dubte les coses que fan mal els socialistes crec que així ho feu i jo no ho he criticat,simplement vosaltres denfeseu al PP i jo al PSOE queda ben clar. Altra cosa és que sobrepaseu la ratlla de opinar a insultar un de » sectariste» i tu de » Talibàn»,menys mal que per sort hi ha més educació a l’esquerre què a la dreta a la fi estic més que acostumbrat a que ens insulteu.
  No fa falta vore qui conte més ràbia en estos comentaris, per si no ha quedat clar li estava contestant al sr Salva i vosaltres no heu pogut aguantar-se. No patiu que tots ballarem » Paquito el Xocolatero».

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES