estudiar ? no, gràcies !

estudiar ? no, gràcies !

  ESTUDIAR? NO, GRÀCIES

Bufff…!!! Són les 10 encara… 4 hores més per tornar-me’n a casa!! Açò no hi ha qui ho resisteixa… El professor sembla que vaja a ralentí, el temps passa a la velocitat mínima, com si la nova llei de circulació del Zapatero s’hagués imposat també a les aules… Este horari deuria ser denunciable, ens exploten, ací enclaustrats, saturant-nos d’informació que, d’altra banda, no ens serveix per a res… Què m’importa a mi qui va ser Pompeu Fabra si jo el que vull ser és tertuliana d’un programa de cor a la televisió? Com la Esteban… eixa sí que sap! L’escola de la vida és la que més falta ens fa a nosaltres! I no tant de llibre i tanta «pamplina». Deuríem tenir dret d’elecció per decidir si volem vindre a l’insti o no… o, millor! Cobrar un sou per hores, com fan els professors que, mirat bé, no se’l guanyen, s’hi limiten a abocar-nos el rotllo un dia rere altre, sense tindre en consideració que no som màquines… Ei! Què està dient ara? Un examen? Per a quin dia? Dilluns?!? Impossible!! Com se’ls ocorre posar un examen dilluns? Amb totes les coses que he de fer el cap de setmana… jo no puc estudiar! Divendres he quedat amb la penya per anar al nostre local i fer una bona xerradeta i el dissabte no em ronda pel cap, ni en somnis, alçar-me de bon matí per estudiar, no, no, no!! Dissabte per la nit sortir de festa és sagrat, i no pense en gitar-me abans de les 6 de la matinada així que ja d’estudiar el diumenge ni parlar-ne…Aquests professors són idiotes… que no saben que som joves i hem de viure la vida? Si jo fóra presidenta del govern, un altre gall cantaria… Menys estudiar i més gaudir de la vida!!

I quan arribe a casa la mateixa cantinel.la de sempre… “No seràs res a la vida si no estudies”, “Aprofita el temps que, amb el temps, te’n penediràs…”, “Tan de bo jo hagués estudiat i hagués tingut l’oportunitat que tu tens”… Quina ratlladura de bola!! Per què no podem decidir quins pares tenir? A mi els meus no m’agraden… Sempre estan igual, ens passem el dia debatent, cridant i barallant-nos… Com si sempre hagueren de tindre la raó!! A cas no saben que la majoria de vegades no la tenen? Ells no m’entenen com ho fan les meues amigues, elles sí que m’estimen i no ells… L’única cosa que volen és fer-me la vida impossible i amargar-me, però no ho aconseguiran perquè, quan siga major d’edat vaig a trobar una bona feina i independitzar-me, i els cagaré la cara… que no juguen amb mi perquè amb mi la porten clara si creuen que vaig a quedar-me tota la vida amb ells…

Ostres!! Ja ha sonat la campana!! Hora del pati!! Vaig corrents al quiosc, a veure si ja ha sortit la revista, que ahir van dir a la tele que el Justin Bieber sortia a la portada!

Per cert… quins temes ha dit que sortiran a l’examen?

 

Tú cambiarás cuando sepas distinguir el bien del mal.

Cambiarás, pero nada podrá ser de nuevo igual”

(Nino Bravo)

Nieves Vidal Bataller

http://www.vidalnieves.blogspot.com

 

2 Comentarios

 1. Rosa Mahiques Margarit

  Tens raó, sembla que ens lliges el pensament a alguns professors, mestres o pares. Hui en dia, hem acostumat als nostres fills o alumnes a donar-los les coses fetes i així ens ho exigeixen. A l’escola quan un alumne ve amb la sabata descordada, et posa el peu davant teu i ni tan sols obri la boca per demanar-te per favor que li la cordes, i si t’atreveixes a obligar-lo a que t’ho demane, et mira amb cara de sorpresa. Els fills ens exigeixen que els donem diners per anar de sopar, de viatge per celebrar la pasqua abans de setmana santa, o simplement no volen que els despertes un diumenge a les 2 del migdia per dinar tots junts. A canvi ells l’única obligació que tenen és estudiar; si ho trauen sense esforç, bé, però si s’han d’esforçar…això ja és «harina de otro costal».
  Hui hem anat a veure una exposició de llibres de text antics que han fet a l’escola, i quina sorpresa s’han endut els alumnes de 2on quan han vist llibres de matemàtiques de 3er d’E.G.B. amb 30 temes ben condensadets, no s’explicaven com eren capaços de clavar-se totes «eixes coses » al cap. Hui tenen 14 temes i pot ser que no els acabem, ja que hem d’esperar a que els alumnes amb ritme més lent, arriben per a no marginar-los. Trobe que hauriem d’exigir un «poc prou «més als futurs ciutadans d’aquest món.

 2. Nieves Vidal Bataller

  El principal problema és que la majoria d’alumnes no se senten motivats per estudiar, no per culpa dels professors ni els mestres, sinó perquè no tenen cap aspiració a la vida que tinga a veure amb llaurar-se un futur prometedor amb una carrera universitària o professional… Afortunadament no podem clavar-los a tots en el mateix sac però hui en dia eixa actitud que plasme a l’escrit és la que predomina entre els adolescents. Jo també vaig tindre una època de mala estudiant no sabria dir ben per què… deixem-ho en que les meues prioritats van canviar… però, per sort, m’hi vaig adonar a temps i va canviar la meua visió de la vida. Ara trobe que em falta temps per llegir i estudiar més i lamente el temps que vaig perdre deixant de banda els estudis. La qüestió sobre a qui tirar-li la culpa és un tant delicada… els missatges subliminals que reben de la televisió, amb el tipus de programes i sèries que imperen, els disuadeixen a l’hora d’agafar un llibre, ja que sembla que cultivar la imatge siga més important que cultivar la ment. És molt trist però, com dic al peu de l’escrit, en boca de Nino Bravo, sempre podem confiar en l’esperança de que canviaran.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

COMENTARIS

 • Pepe 19 mayo, 2024 a las 4:27 pm en AQUELLS TEMPS QUE VAIG VIURE ACARONATNostàlgia en estat pur. Jo també tinc eixos moments, cada vegada més. Sempre acabe dient: "Pepe, agua pasada no mueve molino", pero te ayuda en el camino que queda por andar.
 • Rafael Benavent Benavent 7 mayo, 2024 a las 8:28 pm en BELITA ESTÀ EN ZELSe m'ocorren bromes, però, crec que no és l'ocasió. La companyia i l'atenció són bona medicina, i no crec que li'n falte.
 • rafael benavent 1 mayo, 2024 a las 1:00 pm en CELEBREM XVé ANIVERSARI DE QDAmb retard per condicionants imprevistos, amb tots els lectors de QD aplaudisc l'enginy desplegat per Jesús en honor i reconeixement dels mèrits que representa QD amb qui ho va parir i sosté. Sens dubte, pocs pobles, ni que siguen molt
 • Rafael Benavent Benavent 24 abril, 2024 a las 7:59 pm en CELEBREM XVé ANIVERSARI DE QDSap, amic D. Jesús, que en mi toca pedra -no marro- i que dues o tres pàgines en valencià a tot estirar, no fan primavera. Això sí ja és un bon camí que obrirà vells cadenats i parle per mi,
 • Pepe 22 abril, 2024 a las 9:57 pm en CELEBREM XVé ANIVERSARI DE QDMire Ud. Don Jesús que me he reído y he disfrutado de su historia. LLena de gracia y sentido de ése humor que no todos saben descifrar y digerir. El premio a la fidelidad se lo doy yo, se lo

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES