Seleccionar página

Gran homenatge a la Dansà i als ballaors de Quatretonda

Gran homenatge a la Dansà i als ballaors de Quatretonda

 

                        Enguany estan desenvolupant-se  uns actes de luxe a càrrec dels Festers del Carrer Nou 2011 del nostre poble, als quals felicitem de debó per les grans idees que estan posant en pràctica les quals marcaran petjades per molt de temps. Aquesta vesprada, 30 d´abril de 2011,  i al carrer Nou s´ha inaugurat i descobert una placa commemorativa en una de les façanes d´ una casa de l´esmentat carrer en homenatge a la dansà i als ballaors. Ha sigut un acte molt emotiu, amb banda de música, autoritats locals i públic en general. Ballaors i antics ballaors.

                        Seguidament tota la comitiva s´ha encaminat al saló d´actes del Centre Social, on ha tingut lloc un parlament a càrrec de D. Vicente Ureña evocant històries de la història local relacionades en ocasions amb la Dansà i els seus inicis. Seguidament Elvira Canet ha fet a mena d´ introducció emfatitzant sentiments i valors, entre ells, l´esperit de la dansà i del grup, el sacrifici i el treball de dur a terme l´escola de danses on de vegades es molt sacrificada aquesta tasca;  cedint-li la paraula poc després a Doña Violeta Montoliu, catedràtica jubilada de la Universitat de València i membre de la RACV , a més a més, filla adoptiva del poble i «ànima mater que fou de la dansà» la qual ha impartit una brillant lliçó magistral al voltant de la Dansà,  des dels seus orígens  fins l´actualitat. Ha hagut un moment molt tens en el qual la conferenciant  ha manifestat el seu profund dolor perquè quan es va celebrar el 30é. Aniversari aquí al poble, a l´any 2008 , li va arribar a ella la notícia  a través d´una autoritat de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d´Albaida,  de que algunes autoritats polítiques del poble no li havíen permés  l´assistència als actes commemoratius, informació que ha sigut rebatuda i rebutjada per l´alcalde d´aquell any el qual es trobava present en l´acte .

                         Passada la tensió i el desconcert del públic assistent  el qual de segur que no s´esperava semblants intervencions, i amb les paraules de «pau i harmonia» per part d´uns dels organitzadors – micròfon en mà- l´acte ha continuat amb el lliurament d´alguns presents… i per fi, PEP BOTIFARRA ens ha regalat  amb les seues cançons i magistral forma de cantar i contar les tradicions populars  un espectacle per a no oblidar. Entre altres el·logis, PEP BOTIFARRA  no ha estalviat paraules per a la Heretat de Pere , tots ells jutificadissims i mesurats.

 

pepe romero-nieva

 352 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

9 Comentarios

 1. Jose Luis Oltra

  Sr. Director, ens sorprén una vegada més perquè a les poques hores de l´acte, ja tens la teua crònica penjada. L´ homenatge fantàstic, necessari, i fent gala d´organització, com no podia ser d’una altra manera. La meua felicitació per als festers del Carrer Nou. La dansà és part de la nostra cultura, i de vegades cal recordar-ho. Com cal recordar i agrair no solament als ballaors i músics, per una altra banda imprescindibles, sinò també a totes eixes persones que durant molts anys varen fer possible amb la seua actitud, amb la seua voluntat, i per què no, amb el seu ràdio-cassette que la festa es portara a terme. Ahir estaven allí. A elles, on estiguen, moltes gràcies.
  Però esta intervenció no és per este assumpte. Ahir vàrem tindre la desgràcia de patir una actitud d´ una persona que es posara en evidència a ella mateixa a base d’insults i desqualificacions, i ens aiguara, almenys durant uns minuts, una jornada d´ harmonia, unitat i reconeiximent al voltant d’una cosa tan de Quatretonda com es la Dansà. Com diu Pepe, eixa amargor només va durar uns minuts per a quasi tots. Però sé que a l´ al·ludit la ferida no li curará fins molt de temps. Per això he volgut escriure estes paraules, per a mostrar-te des d´ aquí Rafa tot el meu recolzament.

  • Rafael Benavent Vidal

   Moltes gràcies, José Luís. De veritat t’ho agraïsc.
   Em vaig quedar perplex quan vaig sentir el que deia eixa senyora. En un principi vaig haver de calcular qui estava d’alcalde l’any 2008 perquè a mi mai se m’havia passat pel cap una cose d’eixes. I vaig caure en el compte que era jo. Però jo mai no he prohibit res a ningú. Qui em coneix sap que tinc les meues idees, evidentment, però que sóc molt respectuós amb les idees dels altres i amb totes les persones, pensen com pensen. I quan he sigut alcalde sempre he sigut alcalde de tots, foren del partit que foren.
   Això, sense entrar a valorar les desqualificacions personals (ese personajillo….)- no ofén qui vol, sinó qui pot-, era una infàmia que jo no podia tolerar. I havia de contestar, i ho havia de fer de manera que no es rebentara l’acte, però amb contundència. Perquè qui calla, atorga. I jo no podia atorgar una infàmia. Per altra banda jo no recordava que l’any 2008 es fera cap festa de la dansà a Quatretonda, però podia ser que se m’oblidara. Després hem comprovat que la darrera vegada que es va fer la dansà ací a Quatretonda va ser el segle passat: l’any 99. M’han dit que el 2008 es va fer al Palomar. En fi, que cadascú traga les conseqüències.

 2. Maria Sentandreu

  Jo també vaig ballar la dansà durant alguns anys i em va semblar interessant conéixer els orígens de la nostra tradició. Però l’actuació de Pep Botifarra em va sorprendre gratament. És un home que ha dedicat molt d’esforç a recuperar la veu dels pobles i fragments de música que parlen fins i tot dels avantpassats. Va ser una actuació plena d’anècdotes, frases fetes, acudits, refranys i moltes rialles. Pep Botifarra va demostrar ahir que conserva un extraordinari sentit de l’humor i un gran amor per la cultura popular.

 3. (joan) Joanjo Oltra Cuquerella

  Què li anem a fer, si és que hi han persones que no tenen educació i l’unica forma que tenen de fer-se notar és faltant al respecte a la gent? I aquesta persona és filla adoptiva de Quatretonda? Doncs, un orgull, vaja.

 4. M.MIGUEL PRATS

  JO NO SE QUINA ES IXA POLEMICA. PERQUE NO VAG ANAR I LA VERITAT TAMPOC MA APETIA PER RAÓNS PERSONALS. DIR QUE EN SEMBLA MOLT BE EL QUI VULLGUERA ANAR AL ACTE.NIA QUE RECORDAR . PER A TOTS ELS QUE VULLGUEN .QUE JOSE ANTONIO BENAVENT. VA SER EL PROMOTOR E IDEOLEC DE LA PRIMERA FESTA DE LA DANSA DE LA VALL DE ALBAIDA PER ALLA EL ANY 1978.QUE CREC QUE ESTABA EN EL ACTE EN AMB LA SEVA DONA VIOLETA.
  ES BO QUE LI EU RECONEGEN.

 5. orbison (Roberto Benavent Benavent)

  Bono nit Pep, mmmmmm, bueno, jo sols vull dir que als FOROS de discusió escriure amb mayúscules equival a «parlar pujat de tò o chillar» i está mal vist.
  Vostè senyor Miguel Prats perdone que sé que ho ha escrit sense adonar-se.
  salu2
  bona nit

  • Pepe

   És així… espere que a l´altra el Senyor Miguel Prats també escriurà el segon cognom perquè si no ho fa, em fregiran per aquí…a més d´escriure amb minúscules. Bona nit !

 6. Enrique Barranquero

  espero pronto poder hacer comentarios, un abrazo fuerte amigos del digital.

  • Pepe

   Senyor Enrique…benvingut a sa casa. Quan vosté vulga i ho crega convinent. Salutacions.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics