LLuna

LLuna

                             Era Lluna. Un embolic de pèl de tres pams de llargària i un pam si fa no fa d´altura. Anava sempre a la seua, lliure, encara que no s´apartava del camí de l´obediència, només quan li convenia. Era la nostra bufona com  les que omplin els grans quadres del Segle d´Or espanyol , i la veritat que bona companyia que ens feia aquelles nits d´estiu, quan a la fresca, renovàvem vells costums dels pobles omplint-les d´històries i converses les quals s´esvaïen amb el silenci de la foscor…i sota les estrelles es negava una i altra vegada a ser muntada per aquell gos blanc que  lluitava per aconseguir el seu objectiu lasciu i placenter. Està clar que ella havia de decidir el moment, l´ocasió i l´hora,  com ha de ser.

                                 Era el joc i l´entreteniment del veïnat que es deixava voler pel seu silenci, per la seua presència. Lluna era de tots i de ningú. I una de les coses que més li agradava era llançar-se a l´aventura pels carrers del seu poble i fer allò que de gana li venia. Molt de tant en tant, s´agarrava uns dies de vacances. Segurament  per a gaudir d´un amor passional i intens amb un gos anònim i desconegut sense importar-li les conseqüencies al tornar a casa… conseqüències sempre benaurades amb l´alegria de la tornada de la goseta pròdiga.

                     Li agradàven  els dolços com al qui més. Tal vegada per això ella també ho era, sobretot per als xiquets, als quals comprenia millor i amb els que més jocs i temps dedicava. Dels majors, passava. Això és el que jo pense. Lluna era una pekinesa, marró. Un dia ens donà un gran disgut. I ja no la tornàrem més a veure. Malgrat tot, la recordem, cada estiu, a la fresca. I quan en eixos moments mire les estrelles, en aquell carrer de Quatretonda, trobe a faltar els seus jocs i presència..

pepe romero-nieva

 

1 comentario

  1. Lara Benavent Benavent

    Què bonic Pepe! Moltes gràcies!! M’ ha agradat moolt.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES