15 Maig

15 Maig

             EL  MOVIMENT 15 de MAIG no es pot obviar. Cal parlar d´ell com a una manifestació de la gent que vol dir, manifestar, mostrar i demostrar que no és ni babau, ni cega, ni muda. Que té opinió. Que té llibertat d´acció. Que encara li queda la dignitat de l´ésser humà, lliure, persona, pensador. Observador.

             EL  MOVIMENT 15 de MAIG,  crec que ni és d´esquerres, ni de dretes. Ni conservador. Ni progressista. Ni creient. Ni ateu. Ni agnòstic. Ni de joves ni de vells. Pense que es tracta de l´actitud del poble indignat, que es sent manipulat, enganyat, burlat, violat, xafat, perseguit. I que vol dir que ja està bé. Que vagen amb compte. Que tot té un límit. Una mesura. Una línia roja que no es pot travessar.

               Ha sigut un avís de la societat als mandataris. Un avís del qual la casta política caldrà que prenga nota. Ja no s´hi valen  els discursos buits, les mentides, les promeses estèrils, el «si jo, tu més». El sistema fa aigua pels quatre punts cardinals. I no saben com taponar l´enfonsament de la nau. I la gent, diguen el que diguen, comença a prendre-ocupar  els carrers i les places. Pacíficament. Tranquilament. Cívicament.

                   Les frases, les pancartes i les reflexions mostrades, ressumeixen la filosofia de l´esperança i de la indignació al mateix temps. El poble està molt fart dels jocs i les pantomimes dels nostres dirigents, els quals continuen al seu món màgic d´il·lusió, irreal, molt lluny de la realitat, allunyats, tan lluny que no s´han adonat que el poble al qual representen està començant a despertar del gran malson. Qua ja no hi ha anèstesia política vàlida.

                     Necessitem ja que els nostres dirigents polítics, econòmics, socials i culturals siguen espill on ens pugam mirar els ciutadans. Que siguen models transparents. Que salven del desastre la situació en què ens trobem, i que en bona part, han provocat. Necessitem una regeneració tal,  que una confiança-mínima del poble retorne als seus representants. Que deixen de discutir sobre l´increment-repartiment  de les parcel·les poder que ostenten i  dediquen el poder a poder eixir del pou en què ens trobem. Responsabilitat. Honradesa. Trellat. Futur. Justícia. Treball.Quatre paraules oblidades. Cinc paraules necessàries. Sis paraules imprescindibles.

                     L ´actual sistema, règim, estructura…està tocat, malalt. Tenim dos camins : o el curem per a què funcione com cal, per què si no, més prompte que tard es morirà i a vore què fem…o  deixem que s´apague com un ciri i a vore qui és el guapo que el ressucita.

                     EL  MOVIMENT 15 de MAIG, és incòmode al «stablisment». Els grans partits l´ignoren, intenten fer-se  «longuix». Com si no existira. Alguns partits minonitaris, en canvi, volen fer-se publicitat gratis i posar-se al costat per raons purament de màrketing. Una moguda com aquesta que mostra i proclama les veritats nues, és normal que siga molt incòmode per als que ostenten el PODER i no saben, no poden, no els interessa o no volen arreglar els grans mal de la societat.

                  El 15 de Maig,  fou, és un avís. Un indici.  Tant de bo les coses s´arreglen i l´espurna d´aquest moviment d´indignats, dels quals jo també forme part, no arribe mai a provocar un incendi desastrós, pandèmic i amb conseqüències incertes i desconegudes. De conseqüències impredictibles.

 

pepe romero-nieva

10 Comentarios

  1. orbison (Roberto Benavent Benavent)

    Hola Pepe, bona vesprada. Pues si, un cúmul de problemes, però hi ha que recordar que els principis d’aquest moviment venen de la famosa «Ley sinde», per a qui no sapia de que va, més o meyns el acord per a tancar webs a internet per el tema de la cultura; una lley que estava morta i la han reflotat els 3 partits polítics més destacats del nostre pais.

    Sols ens faltaría ja que els politics i les clases socials més adinerades «el món del cine per exemple» ens retallaren el dret fundamental a la lliure difusió de la cultura i sobre tot, posar greus impediments al mon de les noves tecnoliogíes. Els que s’han de adaptar son ells no nosaltres.
    El que volen es imposar un model económic de venta digital per a fer-se més adinerats.
    Hi han unes notícies prou interesants que ens parlen d’aquest tema: «como ganar dinero en un mundo perfectamente copiable», i si em permets , al qui vullga saber més , ens pot visitar al blog de la meua web on parle d’aquestos temes.

    En conclusió…. tolerància senyors politics, prohibir nunca jamás !!!!! .

  2. fabian vidal bataller

    Ohhhhh,que alegria,que es parle del tema!!!
    Estic agraït de que no s’obvie el tema,no soc de moltes paraules,pero es una necessitat expresar-me sobre el tema.
    Aquest moviment,es el que feia falta fa molt de temps,em sembla MOLT VERGONYOS que ningun mitja li done el valor que te,no som «rojos separatistas» ni «fachas de mierda»,som gent,com be has dit,que estem farts,farts de que es burlen de nosaltres i a banda passen de nosaltres,(on esta aixo que es diu…qui paga mana?).
    Esta clar que deu haver gent que gestione els diners i amb ells les accions les lleis i tot lo complexe que es «manejar» aço.Pero per que estem a banda? vull dir,per que si puc pagar impostos,no puc saber on se’n van a parar els diners?
    Aço evitaria molts «mangoneos» i al temps «mamoneos» que han fet caure en la mes absoluta de les ruïnes aques pais (i molts mes).
    Es mes facil tirar-li la culpa a algú,que no a «algo».
    Com pot ser que un carrec public es burle de la gent que li paga,l’insulte,l’ignore…
    (a la p… calle) si senyor un païs,ciutat,poble…es una empresa,si o no? qui no compleixca les normes se’n va,nosaltes som els «jefes» o al menys deuriem ser un 50% de l’empresa,el poble te rao,esta demanant el que cal…No puc evitar parlar d’INTERECONOMIA,ho sent per si hi ha algun devot,pero des-de aquest canal de TV,s’ha dit que la gent que hi ha a les concentracions (15-M) //son unos vagos,lo que tienen que hacer es formarse y buscar trabajo,como van a encontrar trabajo si estan ahi//…entre altres «burraes»,es penos que parlen aixi,de gent que demanem el que cal,sobretot transparencia.
    (porte tant de rato escrivint que no se a quin tall estic)

    La cosa es que…com pot «manar» algu que es sospitos d’alguna cosa??
    No s’equivoqueu amb mi,no estic atacant a partits politics,parle de ¿persones?,tant puc dir Camps com puc dir Chaves o muxisimos mas,ok?

    Qui negue les obvietats per algo sera….

    I Pepe l’ultima frase que escrius….es veritat fa por que passe algo,pero si passa algo lleig….sabrem qui ha volgut començar….que es sol·lucione tot de manera pacifica,pero que es sol·lucione…

    Perdoneu pe’l toston!!

  3. Vicent Benavent Vidal

    Tant de bo estic totalment d’acord amb el 15M,crec que em puc permetre’m que ja fa un temps quan ací escrivíem baix un altre nom vaig dir que estava fart,de uns i d’altres els polítics clar uns més que altres però en definitiva de tots. Tot i això discrepe un poc amb el comentari de Roberto,pot ser ell no hi és autor de la cultura i per tant no acaba de picar-li la butxaca com a altres,jo al menys soc compositor ( aficionat ) i puc dir que la música no està gens recolçada per ningú. Com a molt ens podem buscar la vida amb els concursos de composició que fan alguns ajuntaments per cert molts d’ells (amanyats) per tant si damunt que et tires hores i hores escrivint-la van i damunt te la copien per tindrela a Internet doncs mos han fotut i be. Altra cosa és la música comercial i sbre tot el cinema,crec que son molts els temes que es deurien de tractar per tant que és regule no em sembla mal ara be que es regule tot, doncs no.
    No oblidem que a Internet també hi ha molta gent que està forrant-se de pasta gansa,total per difondre coses que tal volta ni ens interesa però si fas «clic» on no toca a vegades et poden timar.

  4. Nieves Vidal Bataller

    No calia que algú hagués encetat el tema per parlar-ne d’ell, Fabián. Tu mateix hagueres pogut fer un escrit dissertant (o divagant) sobre el mateix. Que sembla que teniu por de publicar articles! Tota paraula és ben rebuda ací, o m’equivoque, senyor Director? Us anime a que s’esplaieu amplament enviant opinions i no esperar a que algú els inicie
    Per cert, jo també estic a favor del moviment i del que diu tant Pepe com Fabián i Vicent. Rober, no és que discrepe amb la teua opinió, però no crec que aquesta revolució tinga com a causa la «llei Sinde», potser és una goteta que ha omplit el got però darrere i davant de motes abocades d’aigua que l’han fet vessar…

    P.D: Al.ludint a un escrit que no està en aquesta secció però sí a aquesta revista, jo també apunte que he escrit d’acord amb les normes lingüístiques oficials, en llengua catalana o valenciana que, li pese a qui li pese, és la mateixa.

  5. orbison (Roberto Benavent Benavent)

    Sols vull concloure i no vaig a clavar-me amb gent autora de la cultura i demés (també sóc autor ,doncs crec que un programa informátic és cultura i arrastra un muntó de ferramentes de pagament que m’ho vaig costejar jo) perquè aquest tema és molt profund i la gent en 4 paraules té la sensació «que es caga la boca» (no ho dic per vosté senyor Vicent)…. doncs com deia…. que no podem posar barreres a les noves tecnologíes perquè són aquestes les que ens han donar les claus per a canviar les nostres estratègies comercials. Si el món havera donat un pas endavant per prohibir els hàbits COPY-PASTE per dir-hoo d´ alguna manera, GOOGLE no havera existit mai.
    PD: A mi en l’escola de ben xicotet ja em varen ensenyar a COPIAR !!!!.

  6. Maria Benavent Benavent

    Potser que les coses canvien si comencem a mirar cap a l´interior de l´ésser humà, intentant endevinar la vertadera essència que l´anima a enlairar-se i ressorgir de les seues cendres. Potser l´autèntica revolució que ens cal siga aquella que renega de les batalles dialèctiques, plenes de buidor i malsons que ens encaminen al silenci i a la por.
    Ací teniu un poema de Gloria Fuertes que, de segur, ens farà reflexionar

    Si el mar es infinito y tiene redes,
    si su música sale de …la ola,
    si el alba es roja y el ocaso verde,
    si la selva es lujuria y la luna caricia,
    si la rosa se abre y perfuma la casa,
    si la niña se ríe y perfuma la vida,
    si el amor va y me besa y me deja temblando…
    ¿Qué importancia tiene todo eso,
    mientras haya en mi barrio una mesa sin patas,
    un niño sin zapatos o un contable tosiendo,
    un banquete de cáscaras,
    un concierto de perros,
    una ópera de sarna?
    Debemos inquietarnos por curar las simientes,
    por vendar corazones y escribir el poema
    que a todos nos contagie.
    Y crear esa frase que abrace todo el mundo;
    los poetas debiéramos arrancar las espadas,
    inventar más colores y escribir padrenuestros.
    Ir dejando las risas en la boca del túnel
    y no decir lo íntimo, sino cantar al corro;
    no cantar a la luna, no cantar a la novia,
    no escribir unas décimas, no fabricar sonetos.
    Debemos, pues sabemos, gritar al poderoso,
    gritar eso que digo, que hay bastantes viviendo
    debajo de las latas con lo puesto y aullando
    y madres que a sus hijos no peinan a diario,
    y padres que madrugan y no van al teatro.
    Adornar al humilde poniéndole en el hombro nuestro verso;
    cantar al que no canta y ayudarle es lo sano.
    Asediar usureros y con rara paciencia convencerles sin asco.
    Trillar en la labranza, bajar a alguna mina;
    ser buzo una semana, visitar los asilos,
    las cárceles, las ruinas; jugar con los párvulos,
    danzar en las leproserías.
    Poetas, no perdamos el tiempo, trabajemos,
    que al corazón le llega poca sangre

    Gloria Fuertes.Ver más
    De: Guerriller@s por La Revolución.

  7. orbison (Roberto Benavent Benavent)

    «La #LeySinde: de la victoria al enojo de los internautas

    Poco antes de las navidades, la llamada Ley Sinde era rechazada por enésima vez en el Senado. Twitter funcionaba ya a todo trapo en España, y #LeySinde era Trending Topic. Sin embargo, el 15 de Febrero la Ley Sinde regresaba al Congreso y era aprobada frente a la incredulidad de muchos internautas, que se sentían indignados por el cambio de opinión de los partidos opositores, PP y CiU. El mismo 15 de Febrero nace el hashtag #nolesvotes en represalia por la aprobación de esta Ley. Propone que no se vote a ninguno de los partidos responsables de la aprobación de la Ley Sinde. En cierta medida, la ministra González-Sinde ha logrado vertir la gota que colma el vaso: los internautas se rebelan, y no solo contra ella, sino contra la política del gobierno en el poder y los principales partidos de la oposición. El show comienza.»

    He vist videos en directe de representants que estaven en la convocatoria, manifestant tot aÇò que he posat.

    En la tele com era de suposar…. na de na.
    Ale bona nit.
    Un dia que no has reido…. un dia que has perdido

  8. Nieves Vidal Bataller

    D’on és eixe article, Rober?

  9. orbison (Roberto Benavent Benavent)

    Nieves, ací está el article complet:
    http://www.pateandopiedras.com/2011/05/quince-de-mayo-la-ciberrevolucion-de-los-cien-nombres/

    El video el vaig trobar de casualitat el primer dia de la «revolta» si el trobe el puc posar ací a la revista. Si no he esborrat l’historial el 15M te que estar.
    El problema és que els politics no conten amb nosaltres i realment fan el que els ve en gana.Siga el tema que siga.Sols s’enrecorden de nosaltres el día de les eleccions i això ha de canviar.

  10. fabian vidal bataller

    Vergonyos l’ocorregut a Barna!!! i encara s’ha dit que es tornaria a fer,amb mes efectius de mossos d’esquadra……Ja va quedant clar que «no se proteje al cuidadano»,no?
    Mare meua,ixe no es el cami,no cal violencia,pero no podem parar!!!!

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES