Fòrum General Participació Ciutadana. Juny-Juliol-Agost 2011

Fòrum General Participació Ciutadana. Juny-Juliol-Agost 2011

                            Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

 Altres mesos

-FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MAIG 2011

88 Comentarios

  1. Vicente Benavent

    No me explique com podem haber a les 8 del mati ben pasaes funcionaris administratius locals pel carrer. Voldria saber el horari. Si tenen o no. A lo millor entren a les 9 i jo no u se. Un detall chicotet es que comensaren a cumplir tots. A este pas, no anem a cab puesto. He llechit per así que lo important son els objetivos que conseguisen,-segons el nou alcalde- pero resulta que el sueldo que els paguem es per cumplir els horaris entre atres coses. Desde asi li demane al nou alcalde que faja cumplir els horaris que el forn no esta para bollos. Y se que ultimament en David els cumplien els horaris aunque per ahi diuen que es va posar als funsionaris en contra per fer lo que tocava. Per a mi un 10 a David en este tema.A vore si Vicent Banavent Vidal vindra a tindre raó i si que em entrat de deveres en MUNDO ILUSION.

  2. Jose Luis Oltra

    L´ horari dels funcionaris administratius és de 8 a 15 hores. Ara bé, ja vaig dir que crec en els objetius i no en els horaris,però tens raó, cal complir l’horari, i així ho farem d’ara endavant. Et demane perdó per que esta setmna estem organitzant horaris, i hem començat pel del conserge del poliesportiu, perquè hem d´ obrir la piscina. Ara li toca el torn als policies locals, i després als administratius. Respecte a estos últims, pensem oferir un horari d’atenció al públic de 9 a 14 hores, de forma que qui vulga una entrevista amb ells, si és fora d’este horari, per favor demane una cita, tan sols per a que el funcionari estiga esperant-lo.
    En qualsevol cas, t’assegure que en l’Anjuntament tot él món complirà ampliament el que li toca, ja que la paraula «funcionari» ve de funcionar, i ací hem de funcionar tots, per el comte que ens té.

  3. rbenavent

    Per motius que no vénen al cas ara no he fet alguns caps de setmana complets a la vila, de manera que quan el divendres proper passat vaig entrar per una de les boques del carrer d’Ausiàs March i vaig veure els senyals d’estacionament prohibit pel mercat setmanal em vaig estranyar, què passa ací? em preguntava, no debades si la meua memòria fa bon peu aquesta activitat comercial s’havia de traslladar a una altra part del poble a partir del darrer cap de setmana de maig. És que han variat els terminis?

    No sé si és que m’he perdut cap cosa, cap informació, però el mercat ja no havia de ser allí, almenys durant sis mesos, que també parlaren que se situaria de l’ajuntament cap al nord i no pugen pel carrer dels santets de la Pedra perquè no poden, o que els camionets de transport no aparcarien per allí i…

    Per l’obra del campanar traslladaren algunes activitats del centre als afores, que ja no han tornat, el mercat per exemple, al lloc on de primer estaven, on de tradicional s’hi fan els mercats, començant així els volantins i canvis de lloc. I si la cosa no pot ser d’altra manera que siga compartida, com ens van vendre, això és el que jo demane, que els veïns d’allí també col.laborem gaudint d’una via (com altres vies pròximes) que, sent pública, s’ha convertit en aparcament dels veïns del lloc i dels carrers centrals on no s’hi pot aparcar.

    rafael benavent benavent

  4. Jose Luis Oltra

    El canvi del mercat s’ha ajornat pel canvi d’equip de govern. Però hui a les 13 h he parlat amb un dels veïns afectats per a quedar amb ell per parlar de l’assumpte. La idea és parlar amb els veïns del carrer Ausiàs March per prendre una decisió definitiva del que cal fer en el mercat. Creus que cal convocar una reunió general amb tots o mes bé comentar-ho de manera independent amb cadascú dels veïns?

  5. rbenavent

    Això tu mateix, mentre s’informe, es dialogue i s’hi proposen coses, com siga més productiu. Ara, allò que em pregunte es si els afectats són els veïns en general del carrer o només alguns veïns.

    rbenavent

  6. Vicent Benavent Vidal

    Crec convenient aclarir el tema: el sr Vicente Benavent diu, (A vore si Vicent Banavent Vidal vindra a tindre raó i si que em entrat de deveres en MUNDO ILUSION). Justament quan dic això no em referia al horari dels funcionaris de l’ajuntament encara que he de dir que tot el món sap que ha de complir l’horari de treball… lo de Quatretonda Mundo Ilusión ve per el que ens ha venut el PP de Quatretonda a la seua campanya electoral, cal recordar-ho, MÉS FESTES, MENYS IMPOSTOS, SLOW TOW, i més coses… tot siga dit espere amb certa expectació com ho faran o al remat queda tot en «paper mullat» ja es vora. Aprofite per dir que m’agradaria saber qui és el SR Vicente benavent, com que no hi apareix el segon cognom no se sap amb exactitud qui és, pot ser QD no se’n adonat del cas.
    Salutacions.

  7. Vicent Benavent Vidal

    Com a vei del carrer que soc,creia que el tema del mercat estava prou clar però per lo vist tornem a començar no sé si el sr alcalde tindrà en consideració la meua opinió igual que li la demana al sr rbenavent. Per estalviar temps i maldecaps deuria preguntar-ho al anterior alcalde o siga a David, segur que li pot dir com es va quedar el tema del mercat, a partir d’ahí crec que deuria prendre la decisió que crega més convenient per al poble i per als mercaders.

  8. Jose Luis Oltra

    M’agradaria comentar-ho de manera directa amb aquells veïns que es mostraren mes reticents. Després, segons en el que quedem en estes xerrades, farem una junta general. Com que no conec els vostres horaris, crec més operatiu que vingueu a parlar-ho en el moment que millor vos vinga. Si no, jo faré per veure-vos durant la pròxima setmana.

  9. fabian vidal bataller

    Hola,volia fer una pregunta a Jose Luis Oltra o a algun carrec de l’ajuntament.
    He de demanar cita previa,o puc anar a l’ajuntament directament per parlar amb l’alcalde?
    Gràcies

  10. Jose Luis Oltra

    Pots vindre quan vulgues, ara bé, hi ha dies que vaig a València, per exemple el proper Dimecres. En tot cas, Susana, l’ADL, sap sempre on estic.

  11. David Mahiques

    Bona vesprada:

    Hores d’ara el mercat ja tendria que estar en el carrer del centre social. So no el vaig canviar va ser perque l’actual alcalde em va dir que ho deixarà comforme estava que ell pareix ser tenia alguna idea en ment.
    Quina idea? No ho se.

    David

  12. Josefa Esteve Mahqiues

    SOLSTICIO DE VERANO Y NOCHE DE SAN JUAN

    El día 24 de junio aquí en Quatretonda tenemos la tradición de celebrar la fiesta, de San Juan, comienza la tarde con unas danzas, unos bailes típicos del lugar que duran hasta el anochecer, después sacan mesas a la calle para cenar al aire libre amenizado todo con música, ya que estamos en los días más largos, no es un día como los demás, las naturaleza, el hombre y las estrellas se disponen a celebrar una fiesta cargada de gran poder y magia.

    Hadas y deidades de la naturaleza andan sueltas por los campos, los agricultores dan gracias por el verano, las cosechas, los frutos y por disponer de más horas para cumplir con sus tareas y entregarse a la diversión.

    A menudo se bailaba y se saltaba alrededor del fuego para purificarse y protegerse de influencias demoníacas y aseguraban el renacimiento del sol.
    De todo aquello ha quedado al final de la calle, una hoguera, que con una gran traca se enciende y así se da por finalizada la fiesta.
    La celebración del solsticio de verano, es tan antigua como la misma humanidad.

  13. David Bellver

    Frau a l’Ajuntament als veïns???? Tots sabem el que és un gual permanent (espai reservat per que no estacionen cotxes de manera indiscriminada i es puga respectar l’accés a una portella, vivenda, ….).
    Doncs sembla que en Quatretonda hi ha gent que es beneficia d’eixe servei posant el simbol idicatiu de gual, amb la part de baix retallada (no posa que és de l’Ajuntament de Quatretonda), i encara hi ha d’altres que la indicació de gual, baix del simbol possa Ajuntament de la Pobla del Duc. I et quedes un poc, no se com dir-ho, puc estacionar davant o no???, clar que si, perquè soc veí de quatretonda i se que eixes indicacions per a mi no m’idiquen res quan hi ha gent que paga a l’Ajuntament de Quatretonda per tenir eixe espai reservat, i en la placa està indicat clarament Ajuntament de Quatretonda. Aleshores s’esta fent frau a tots els veïns, ja que es beneficien d’un servei sense contribuir a les arques municipals.
    Això caldria regular-ho, i que eixos infractors es donen d’alta adequadament en eixe servei o que retiren les indicacions de manera inmediata. (Un està al c/Alcalde Juan Mahíques, i l’altra al c/ sanchis guarner)

  14. David Bellver

    Proposta per a l’actual corporació municipal.
    ja feia 2 o més anys que l’aigua que passava per dalt del camí de la font de mahíques no minvava, sempre passant aigua continuament. Actualment no passa ni gota, vol dir que les pluges no han estat benevolents.
    Podria ser que l’actual corporació municipal fera les gestions adequades davant Confedereació Hidorgrafica del Xúquer, i de qui corresponga per arreglar eixe pas abans de les pròximes plujes, i a més, si pot ser, netejar eixe indret????

  15. Rosa Mahiques

    Sí David, tot això passa mentre «algú» té entretinguda a la policia municipal, enviant-la a ma casa a dir-nos que no tirem aigua al carrer perque està prohibit, cosa que s’ha fet, es fa i es farà tota la vida. Si la policia s’entreté en aquestes ximpleries, resta temps a feines més apremiants.

  16. Jose Luis Oltra

    Perdona David però jo no veig cap frau, he aparcat davant d´eixe gual del carrer Sanchis Guarner moltes vegades (pensa que fa més de tres mesos que està alli) i cap vegada m’han denunciat, perquè tant el agents com la resta del veinat sabiem que no era vàlid ja que és de La pobla del Duc. El mateix passa amb qualsevol gual que no està complet, amb nombre i ajuntament. Ara bé, crec que l’Ajuntament no és cap policia per a dir als veïns el que cal fer en les seves façanes.
    Respecte a l’assumpte de la font de Mahiques, fins que no han desaparegut les aigues no se´n podia fer res. Per fi es pot actuar, encara que a hores d’ara l’aigua ha desfet l´asfalt, deixant a la vista els ferros. Abans de que torne l’aigua ho resoldrem, i ademés tenim previst ficar una barana que evite possibles caigudes a l’assut.

  17. David Bellver Benavent

    Hola Jose Luis, no em referisc a que et denuncie la policia local de Quatretonda, faltaria menys que denunciara als conductors que aparcaren davant eixos guals. Em referisc al simple fet de que si no et fixes (un conductor d’altra zona del poble o foraster) , NO APARQUES, perquè veus un gual, i aleshores la persona que té el gual es beneficia del servei sense haver de contribuir a les arques municipals, i altres si estan pagant eixe servei. Perquè els conductors, en general, som prou respectuosos i respectem els gual, això no ens posem a llegir de quin ajuntament és o deixa de ser. Supose que això també pot passar en altres poblacions.

  18. Vicent Benavent

    Després de llegir els comentaris sobre el gual,sembla que el sr Alcalde no vol tindre problemes amb els veïns del poble,que quede clar que em sembla be però algú ha de ser qui els diga que el que fan no està ben fet, supose que deuria ser l’ajuntament. Ara si vivim en (Mundo Ilusión) igual ho entenc !!!Sr Jose Luis cal estar a les verdes i a les madures.

  19. David Mahiques

    Hola David.

    Acabe de veure el que has escrit. I encara que no m’ho pregunmtes a mí vull dir-te que arreglar el camí per la Font de Mahiques això ho pot fer, sinó està fet ja, el mateix ajuntament.
    Altra cosa és eliminar el pas que hi ha per evitar que la gent xafe l’aigua. En eixe cas cal fer un projecte per fer un pont que és el que autoritza la Confederació Hidrogràfica. I evident en tindre diners fer-lo. Així es com està fet en el barranc de Beniganím, baix del corral de bous de comuns.
    Gràcies i tens qualsevol dubte m’ho preguntes.
    Adéu
    David Mahiques

  20. Jose Luis Oltra

    Ahi tens raó, ara bé no se des de la vessant legal quina força té l’Ajuntament per a fer-ne retirar algo de una façana, o sobre si esta lluida o no, o sobre de quin color esta pintada. És cert que l’assumpte dels guals és molt més important. Si et pareix, ho estudiarem i mirarem que es pot fer.

  21. Vicente Benavent B.

    A dia de hui la vida sigue igual com dia Julio Iglesias. Poca autoritat? Por? No volerse fer de malvoler? Yo li recorde que te que fer cumplir. De quant en quant jo anire recordanto a vore si els entra vergonya ( al Treballaor/TREBALLAORA); que crec que no, vistos els antecedents.

  22. Jose Luis Oltra

    No sé molt bè a què estàs referint-te, pense que serà l´ assumpte de l´ horari dels funcionaris de l’Ajuntament. El que puc deixar clar en este assumptet és que esta setmana que ha passat, i l’anterior, i l’anterior, i des que hem pres possesió, els funcionaris dels despatxos de dalt han fet almenys una vesprada més del que els correspon per setmana. I el millor és que ho han fet sense rebre un hora extra més de sou, o siga per la cara. I ho sé per que les he vist jo.
    Per això m’agradaria que em digueres a que et refereixes més clarament. Moltes gràcies.

  23. Vicente Benavent B.

    Hem referisc a que a les 8 en punt s’ha d’estar en l’anjuntament i s’han de cumplir els horaris. Més clar aigua; lo demés escuses. No es pot vore tots els dies durant molts anys a les 8’15 a algun funcionari pel carrer. I tamé he vist comentaris en una ret social fets a hora de treball, i supose que aixó no és treballar de calent. No tinc ninguna obsesió, peró estic fart de vore com canvien alcaldes i alcaldes i tot continua igual. Jo hue dit per a millorar la gestió pública pero allá cada ú en la seua conciència. Vist lo que he vist done el tema per acabat.

  24. Jose Luis Oltra

    Així que tu creus millor que s’estiga a les 8.00 i desprès totes les hores que es cobren? Per què t’assegure no hi ha excuses, lo que hi ha és molta feina. Ara bé, sí que veig en tu un xic d’obsessió. Creu-te que el rendiment és òptim, i encara més.
    L’alternativa seria posar un rellotge de fitxar, i crec que costaría més dines i tindríem menys rendiment. Per un altra banda, crec que ja he dit que l’horari d’atenció al públic és de 9.00 a 14.00 h. I si no és així ho publicarem per a que tots ho timguen clar.
    Dius que tinc por i pot ser, però no m’ha tremolat el pols a l’hora de pendre decicions en algunes persones, pel fet de no complir no ja en l’horari, sinò en el rendiment. Moltes gràcies.

  25. Vicent Benavent Vidal

    Nota per als treballadors de l’Ajuntament de Quatretonda:
    Aprofiteu la nova filologia del sr Alcalde, pot ser si rendiu el que cal hi haurà dies que a les 12’30h ja podreu fer-se la «canyeta» al bar, MEL DE ROMER a que si!!! Si es que tot son avantatges (redeu). Abans s’havia de ver fet, ànim xicots.

  26. Vicente Benavent B.

    Ya fea dies que no entraba per no ferme de malasanc, pero tinc que donarte la raó. Tota la vida he dit que quant torne a naixer vullc ser mestre, peró ara heu canviaré, vullc ser treballaora de l’anjuntament, que entre a l’hora que vullc isc a la que em dona la gana i damunt l’alcalde hem te por. Ya m’han anganyat una volta peró no m’anganyaran dos. Si asó es lo que mos aspera para el març que ve, apanyats anem Vicent.( Ah i les vespraes que treballen, es para completar horari, res de gratis)

  27. Jose Luis Oltra

    Sent dir-te que no és així, es treballa algunes vesprades, tal vegada massa, que res tenen a vore en «completar horari». Si tens gran interés, t’ho faré saber per a que pugues vindre a comprovar-ho.
    Insisteixes en la por, de deveres et creus el que escrius? Por de qué? De despedir a algú? No crec. Ja ho he fet, i no estic orgullós si no trist, molt trist, però el que no cumplix va al carrer. Per allò del respecte al contribuent, que és qui paga els sous.
    Aixi que, quan el despatx no funcione, deuras de queixar-te, però de moment no esta pasant. Si no t’ho creus, si no et fies de la meva paraula, et convide a compartir les jornades de treball en eixes treballaores de les que parles. El que no faré mai es presionar a una treballadora que ja està complint ampliament totes les tasques que li corresponen, i algunes altres que no li corresponen, perquè algú té una opinió, la qual jo i molts altres tenim clar que està equivocada. No ho trobaria just.
    Però crec que tu ja tens la idea formada, i per tant per més que et diguen no vas a canviar la teva manera de pensar. És llàstima que no estigues disposat a comprovar, de forma personal, tot allò que estic dient-te, i que resulta fàcil de vore.
    Moltes gràcies, que llàstima que no vullgues comprovar estes coses abans d’opinar.

  28. Vicente Benavent B.

    No es cuestió de opinions si no d’objectivitat.No se trata de tirar a ningú.No se trata de sansionar a ningu.No se trata de acosar a ningu. Es mol mes sensill encara : cumplir en uns oraris. Si no, que siga barra libre i que cada u fasa, entre y isxa cuan li rote. Lo demés son cuentos. A la vista está que no pots rebatir que de 8 a 3 no estan tots, si vols respetar al contribuient, respétalo i que es cumplisca lo que s’ha de cumplir. Els contribuients no estem tontos. Está clar, com s’ha demostrat en atres ocasions,i no fa molt de temps, que el món no s’acaba ací i sempre queden atres instánsies a on recurrir y demanar amparo para que le coses funcionen.No esperaba arrepentirme tan pronte del meu vot i del de la meua familia, que ne som prou. Ací ,sí que acabe ja en este llogaret.

  29. Jose Luis Oltra

    Tens tot el dret del mon a demanar amparo on tu consideres, i crec que deus de fer-ho. Si fa o no fa, et recorde que l’horari d’estiu acaba a les 14,30 i no a les 15,00.
    Ara be, Jo estic totes les dies al despatx de l’Ajuntament. Tal vegada podries fer-me una visita per tal de xarrar de l´assumpte, estic al teu abast. Així podriem buscar una eixida a este tema.
    Respecte als vots, els votans sempre tenen raó. Tu fes el que cregues. Este equip intenta governar per al bé general, no per a recollir vots. Moltes gràcies.

  30. Vicent Benavent

    «Este equip intenta governar per al bé general, no per a recollir vots» Això és el que diu sr Alcalde, doncs tindria que explicar perquè en campanya electoral dia que l’ajuntament debia uns diners ( 700.000€ ) més o menys i ara resulta que en son la mitat, o perquè dia l’any passat que l’enllumenat de les festes d’un poble no feien falta que eren un gasto innecessàri i ara resulta que ja les tenim instal.lades des de bous, o perquè ha despedit a l’anterior conserje de la piscina, sent que a l’ajuntament li costarà més de 6000€ o perquè… podria dir-ne més però per ara ja en tenim prou i ens diu que no busquen el «vot» arre burro polseguera com diriem ací, això no s’ho ho creu ni Batiste,el de la burra.

  31. Rosa Mahiques

    Hui he estat passejant pel meu barri i he de dir que he notat un gran canvi: fa uns 3-4 anys el parc i carrers semblaven un poble d’eixos de l’oest, on es veu un secarral i les argilages revolen al ritme del vent i les voreres estaven totes plenes de males herbes. Poc després David, ho va dignificar netejant el parc i llevant brosses, i he de dir que a dia de hui, els treballadors de l’ajuntament estan fent un bon treball en la neteja i acondicionament del parc i de les escoles. He tingut molt de gust de passejar pel parc. Hui Enric Valor sí que estaria orgullós del trosset de terra quatretondina que porta el seu nom.

  32. Paloma OLtra

    Vicent, està vostè un poc equivocat, almenys se segur que s’equivoca en lo de les llums, ja que Jose Luis no va ser qui va dir això les llums de festes, és més ell va ser dels pocs membres de l’ajuntament que ens va donar suport als festers del 2010 per aconseguir-les. Així que en aquest cas vostè s’equivoca

  33. Jose Luis Oltra

    1- En el passat plenari es va aprovar un informe de tresoreria que situa el deute total de l’Ajuntaqment en més de 750.000 € . Ara bé en eixe informe no estan comptats els 75.000 € que hauriem de pagar els pròxims 3 anys per la compra de la caserna, si ho sumes queda el deute en 830.000 €.
    2.- Votaren a favor d’una proposta d’Alcaldia que suspenia eixa despesa i altres. Però la mateixa alcaldia es va votar la seva proposta contractant la televisió. Així que donem per anul·lada la proposta. Com creguem que l’estalvi es pot dur a terme sense castigar als festers, i com que el veïnat no és culpable de la política econòmica nefasta que s’ha dut a terme estos dos últims anys, que ha posat el deute a proveïdors en més de 300.000 €, hem pensat que l’estalvi es pot dur a terme d’un altra manera, i estem fent-ho (per exemple no fent inversions que estaven programades i eren capritxoses i innecessariès). Tot i això, en 2009 es va contractar el enllumenat per 6.000 € i ara s’ha contractat per 3.000 €, IVA inclòs.
    3.- L’indemnizatciò va ser de 6.300 €, dels quals 600 corresponien a un contenciós que este senyor va ficar a l’anterior equip de govern. Este equip, després de gastar quasi 400 € en advocats, va pensar que no calia entrar en el jutjat i va donar el cas per perdut. Per tant calia pagar eixos 600 €, si no l’indemnizatció haguera sigut de 5.700 €. En tot cas, menys del que este senyor cobraria fins a final d’any. Per tant ens estalviem no només en este any 2011 mes de 1900 € en assegurances (fins el certificat sobre la taula i el vaig mostrar en el passat plenari). En els propers anys l’ estalvi será total (uns 15.000 €/any).
    Quan vullgues mes explicacions, estic a l’Ajuntament tots els dies per a respondre qualsevol pregunta.
    Moltes gràcies Rosa, pel teu comentari.

  34. David Mahiques

    Moltes gràcies Rosa, es molt agradable que reconeguen el que has fet. Tant el que està bé com el que esta mal. De vegades només el diuen l’ultim. Però tu demostres que també hi ha persones que aprecien el que està bent fet i saben expressar-ho.
    Moltes gràcies, altra vegada.
    Adeu

  35. Vicent Benavent

    Pot ser no m’haja explicat del tot be, em referia al partit i no a la persona en concret sinó ho ha dit ell si que han agut que ho han dit lo del (enllumenat), pel que fa als altres casos tu mateix, cal que el poble sàpiga que encara es deuen els llibres de festes de l’any passat?

  36. David Mahiques

    Hola Paloma:
    El que diu Vicent te raó. Tot l’ajuntament va decidir retallar una sèrie de coses i entre elles estaven les llums. A tots ens agrada la festa. Però ara estem en una situació econòmica dificil i no tens mes remei que retallar despeses o augmentar impostos i ingressar més per gastar-te el mateix. Estar en l’oposicio i dir al festers que hi ha que possar llums es molt fàcil. A l’haver-ho dit no li ha quedat més remei que cumplir-ho enguany. Això si, pagant-ho entre tots. Ni feia falta possar llums, ja vindran anys millors. Eixe és el meu plantejament. Lo de les les llums és una manera de fer-se el xulo i contentar a un personal que es deixa portar per la espectacularitat. I això per desgracia no nomes passa en Quatretonda, passa per desgracia en tot el Pais Valencià i fora d’ell i també fora d’Espanya, Especialement en l’Europa Mediterranea i aixina ens van les coses. En la situaciò econòmica actual això es suicida i si es vol gastar no queda altre remei que buscar més ingressos.
    A mi també m’agrada veure llums en festes i tindre un bon corre-foc però se que hi ha coses innecessàries que quan no pots, tens que prescindir d’elles. Hi ha que ser auster i en situacions econòmiques com les actuals més.
    Després per què s’han possat llums i no s’ha arregalat la piscina dels xiquets que continua perdent aigua. Arreglar la piscina dels xiquets era igual de costos que possar llums. Hi ha que triar. I l’alcalde tenia un pressupost per arregalar la piscina dels xiquest que ens havia passat l’obrer i li’l vaig passar a ell.
    L’actual govern de l’ajuntament ha donat una imatge de frivolitat i de facilongo que pot ser li done vots. Però dona un mal exemple de conducta davant de les dificultats econòmiques per a la gent més jove. El que sóm més grans sabem que això són faroles que si abuses d’elles acabes malament.
    Tallé per que m’he enrrollat massa. Demà o despus demà parlare de l’acomiadament del conserge del polidespòrtiu que això també té que parlar.
    I anim Vicent, m’agrada que no et talles res, dius el que penses sense por i no baixes el cap davent de ningú.
    Adeu Paloma i que tot et vaga molt bé.
    David

  37. Paloma OLtra

    Vicent, clar que sí, el poble deu saber-ho tot, i totes les versions.

  38. Vicent Benavent

    Sr Alcalde,cal que explique les coses com son i no marege la perdiu com ja ens te acostumbrats, diu els gastos que te l’ajuntament però no els ingresos que falten arreplegar d’anys enrere i que això també son diners crec jo i que s’han d’afegir als comptes anuals no? per tant,sap de sobra que no és real el deute que te l’ajuntament i que exposa ací, faça el favor d’explicar-ho tot claret i amb lletra que ho pugen entendre tots. Ah, hi ha que tindre molta… per a dir que l’anterior equip de govern va fer una gestió econòmica nefasta quant també sap que a dia de hui pot ser l’ajuntament de Quatretonda siga el menys endeutat de tota la vall d’Albaida, vol que li diga el que deu la Pobla del Duc amb l’anterior govern del PP? passa dels 3 milions d’euros, i el de LLutxent passa d’un milio d’euros i Benigani, i Alfarrasí i …. que curiós tots governats pel mateix partit.

  39. Jose Luis Oltra

    Amic Vicent, els diners que se li deuen a l’Ajuntament ja estan descomptats del que deguem. Si haveres vingut al passat plenari ho sabries, que es va aclarir. El deute és més gran, i quan descomptes els més de 300.000 € que ens deuen, queden 755.000 €, més els 75.000 € de la caserna. Eixa és la veritat, ho senc.
    Quan l´ anterior equip va entrar hi havien 40.000 € de romanament de tresoreria. El passat 11 de Juny el deute a proveïdors de l´Ajuntament, descomptant el que ens deuen per subvencions ,pasa dels 300.000 €. Tu com li dius a eixa gestió? Jo li dic nefasta.
    De la resta, tan sols un comentari: «mal de muchos, consuelo de to….»

  40. Jose Luis Oltra

    El pressupost de la piscina menuda era de 4.800 € si no recorde mal, no de 3000 €, i per al constructor de moda, però això sí, a pagar en l’acte, sense esperar el torn. A més s’ha arreglat la piscina sense cost, mes que dos sacs de cola. I és obligatori que en les piscines es canvie un percentatge del 2% d’aigua cada dia, així que el problema no és el perdre aigua sinò que els nanos es tallen. I s’ha resolt.
    També és llàstima que no hagis vingut al passat plenari que és on jo pensava que es tractaven eixos temes, per a poder comentar-ho en públic. Tal vegada al següent.
    I per acabar, ha sigut el poble el que ha demanat un canvi en la forma de governar, aixi que és el poble el que vol eixa «espectacularitat», i són el 56 % de votants als que els dius «facilongos» i «frivolos». El que està clar és que estaven farts del model anterior.

  41. Jose Luis Oltra

    Gran fallo meu, acabe de trobar el pressupost i és de 2.945 € IVA inclòs, però això si, a pagar a l´acabar l’obra. I diu eixe pressupost «NO SE HA PRESUPUESTADO EL REVOCO DE LA BASE Y PAREDES NI LA REPARACION DE GRIETAS YA QUE NO SE PUEDE APRECIAR HASTA LA RETIRADA DEL GRESITE VIEJO».
    Supose que això vol dir un increment del cost quan s’acaba l’obra. Falta saber de quina quantitat estariem parlant.

  42. Vicent Benavent

    Sr Alcalde,és veritat que no vaig estar al plenari, de fet no hi he anat a cap el que no li fa que abans de comentar un fet com ho és el econòmic abans no m’haja informat del que hi ha. No puc rebatre els comptes amb la claritat que ho fa vosté doncs enten que jo no tinc el mateix accés, de tota manera manifeste que si és veritat que es deuen 755.000€ i ho compare amb altres ajuntaments del voltant torne a dir que no en sembla tant nefasta la gestió cosa que les altres si ,i si ací fora el mateix sap que sense ningun dubte ho diria igual de tota manera és una opinió com una altra.
    Tal i com diu podem apreciar que si » mal de muchos, consuelo de tontos» (ahí queda eso) però no oblidem que no hi ha cap tonto que es mossegue el dit.

  43. David Mahiques

    Hola Pepe, bona nit:

    Voldria contestar-li al sr. Alcalde respecte al respecte de la piscina per a xiquets.
    El que un obrer vullga cobrar de seguida es lògic atès que de vegades estan suportant un cost financer per obres que han fet i encara no els han pagat. I això hi ha obrers que no poden aguantar-ho.
    Però vostè no estava obligat a adjudicar-li eixa obra a este obrer que ens va passar el pressupost. Perfectament també podria haver-ne buscat un altre obrer i si ho feia més barat o estava dispost a que li se pagara més tard, pues ho faria un altre. Que em sembla que aixina l’ ho va dir l’obrer que va passar el pressupost. Em pareix que arreglar la piscina dels xiquets i deixar-la correctament era prioritari a posar llums. I una cosa i altra costen el mateix. Ara es cert que açò últim (posar llums en festes) és més espectacular i més rentable electoralment.

    No he pogut anar al plenari es cert. Però com voste diu hi ha mes plenaris. Però no serà vostè el que va a dir-me que en este meravellos mitja de comunicació no es pot parlar de l’ajuntament, de política. Per cert és una llàstima que no hi haja plenaris cada mes. Una de les seues innovacions ha segut que els plenaris es fassen cada dos mesos. Nosaltres hem votat en contra de fer els plenaris cada dos mesos. Quan la costum de feia molt anys es que hi hagueren plenaris tots els mesos. Això no volia dir que a lo millor algun mes no hi havia cap. Però de entrada tots els mesos els hi havia, i no es feien tan llargs.
    A més, el regidors no cobren per anar als plenaris.

    Ah, què vol dir això del constructor de moda?

    Bona nit a tot i moltes gràcies Pepe per la feina que fas.

    David Mahiques

  44. David Mahiques

    Hola Rosa, bona nit.

    Certament el parc es manté net i estic content.
    Però esta vesprada he anat passejant i hem passat per la Font Vella i la situació es lamentable.
    L’aigua no ix per la Font del Llavador. Però la bassa està que dona pena. Plena de tap i de blocs de la paret que han llançat dins.
    Per altra banda, l’accés al naixement esta impossible perquè una figuera s’ha trencant i ho tapa tot. Però es que el naixement està ple de vegetació i el piso ple d’aigua. I els setos no estan podats que per cert este hivern Balbino i Enric els van arreglar i van tallar les canyes del barranc. Ara el que cal es cuidar-ho i mantindre-ho.
    No sé com es possible que hagen tallat la brossa i no hagen arreglat això. I ara és el moment que es disposa d’homes.
    Demà si puc aniré i faré fotos i les passaré a QD.

    Bona Nit

    David Mahiques

  45. David Mahiques

    Hola Pepe, bon nit.

    Altra vegada estic per ací. No vull deixar de fer un comentari que tenia pendent respecte al que deia Vicent de la indemnització en 6000 € a l’ex-conserge del poliesportiu.
    La indemnització pel “despido” del conserge del poliesportiu és exactament de 6240,93 €. L’Alcalde diu que varem desistir d’anar a plet i és cert. Però això era degut a que ens va aconsellar amb un informe corresponent l’advocat de que anàvem a perdre el plet perquè el que demanava era legal i el jutge ho acceptaria. Enric demanava treballar 37’5 hores a la setmana com fan els funcionaris que per altra és el que marca la llei. Nosaltres no l’assimilàvem a funcionari i no van acceptar. Però sembla que si que té dret i de fet aixina és en molts ajuntaments i com anavem a perdre l’advocat ens va aconsellar desistir d’acudir a la vista i arribar a un acord, perquè lo contrari anava a suposar perdre, pagar costes i tot el que marcarà el jutge.
    Aleshores calia arribar a un acord. L’acord era que la jornada seria partida i en funció de les necessitats de l’ajuntament. I a més, la compensació que ell demanava pel temps que va estar treballant fent 40 hores setmanals, això no li se pagaria en diners sinó en dies de vacances. Per tant no calia pagar-li 600 € ni res. Això és conseqüència d’haver-lo despedit.
    A més, vaig acordar que les vacances les tendria passat l’estiu. Encara que este últim aspecte, em sembla que no va ser per escrit
    El cert és que l’alcalde en el seu decret reconeix que el despido és improcedent.
    I supose que per això exigeix al treballador a que renuncie a cap reclamació.
    De tota manera no se quins problemes haurà tingut per a acomiadar-lo, però el preocupant no és això, sinò que l’alcalde ha proposat amortitzar la plaça de conserge del poliesportiu. Es a dir, que no hi haurà conserge del poliesportiu d’ara endavant i això si que em preocupa. I sobre tot, no se realment perquè ho fa.
    De tota manera este tema demà si puc tornaré a entrar a QD, i dire el que pense. Ara tinc que gitar-me que demà tinc que anar a consultar una documentació històrica molt interessant a l’Arxiu de la Diputació de Valencia.

    Bona nit

    David Mahiques

  46. Jose Luis Oltra

    La piscina està arreglada sense fer eixa despesa, tan sols amb dos sacs de cola per a piscines, això és diu estalviar. A més a més, hi ha un ordre de pagament, que no es pot alterar perquè pensem que eixe és el cami per acabar amb el deute a proveidors.
    La quantitat de plenaris no significa que aprofiten per a algo ja que n’hem fet molts que han sigun inútils. Al menys ara els plenaris estan plens de contingut i si en un moment donat fan falta més plenaris, tranquil que els convocarem, no hi ha cap problema. Però crec que la decisió de fer un plenari cada dos mesos es va aprovar en una votació per 9 vots a favor i 2 en contra. Segurament serà perquè a quasi tots els pareix una decisió encertada.
    Ah, i si les llums són més rentables electoralment, com catalogues tu el dedicar 1.900 € a contractar els gegants i cabuts de la setmana cultural? és tradicional a Quatretonda? O és electoraliste?

  47. Jose Luis Oltra

    Com tots sabem… en el mes de maig, amb l’anterior equip de govern, la situació de la Font vella era fantàstica així com en els dos últims anys. Tot i esta fantàstica situació del mes de Maig la colla va anar la primera setmana de feina, de tal forma que el 20 de Juny es va tallar la brossa. A vore de quan són les fotos??
    Respecte l´accés al naixement, ja hem contactat amb Agusti Ribera, Director del Museu d’Arqueologia d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida (MAOVA) per a fer una actuació al naixement, perquè com tu deus saber es tracta d’una resta arqueològica i no es deu tocar sense l’assesorament d’aquest organisme. Així que tranquil que aquesta actuació està programada. Ara bé, si hem permets tinc un dubte, durant dos anys no t’has enrecordat d’aquest naixement, i ara t’entra la pressa?
    És com el tema dels blocs i el tap, és que els han llançat ara? O ja estaven l’estiu passat? Ens demanes explicacións després de 60 dies d’haver pres possesió i tu no dones cap explicació després de dos anys? Si haguerem trobat les coses en un estat raonable ara estaria tot molt més avançat, però l’estat d’abandonament era el que tots sabem.
    Ah, i un aclariment. S’ha ajornat el tractament de les palmeres seguint les indicacions del tècnic, que ha recomanat reduir el nombre de tractaments anuals de 5 a 3.

    No creus que cal informar-se abans de llançar el «cudol»?.

  48. Jose Luis Oltra

    Com justifiques que tú no vas anar a pleit, i ara vols que nosaltres entrem en un pleit? Per a queixar-te després?Hem arribat a un acord, igual que tu. Que mal ho hem fet!!! Tot ho fem mal!!! Que burros ixos del Pp!!! Arribem a un acord per a no perdre un pleit, i ens assegurem de que no hi haurà pleit posterior. Què vols?, que anem al pleit per a estalviar uns euros, quan l’advocat ens costarà prou més diners que l’estalvi? Jo en els meus cales faig el que jo vull, però en els diners de tots faré el que crec que més convé, que pot ser siga el més barat.
    Resulta curiós que en l’estiu de 2010 este senyor va tindre les vacances en Agost (el conserge de la piscina, en el moment en que més falta fa… en la piscina). Este any havia consentit en tindre les vacances fora de l´ estiu, ja és casual!!!. Sobretot perquè el contracte original era de 20 hores, però tu vares decidir ampliar-lo a 40 hores, després de conversar-ho amb ell¡¡. I després ell et demanda per qüestions d’horari?
    Bé, el que passara entre vosaltres no és cosa meua. Ara bé, ell no deia el mateix respecte a les vacances («David me les donava …»). I tu saps molt bé que en un cas de desacord, l’empresa està obligada a notificar al treballador amb més de dos mesos d’antelació, el període que va a tindre de vacances, quan eixes vacances són fora del mes d’agost. Ojo, per escrit, i dos mesos abans.
    Però en tot cas, ha firmat l´acomiadament, supose que perquè ho tenia clar, de no ser així no havera firmat. Almenys així ho crec jo. Exigir?? Tu no vols un acord?, pues eixe és un terme de l’acord.
    Qui diu que no hi haurà conserge en la piscina? I segurament no costará res a l’Ajuntament. En tot cas ja ho vorem quan arribe el moment. No creus un poc precipitat queixar-se d’algo que passarà el pròxim estiu, dins d´onze mesos?
    L’explicació jo pensava que estava clara, però no tinc problema en repetir-la. Arribat el cas de l´acomiadament, pensem que es tracta d’una despesa que es pot evitar, sense perdre cap prestació. Una vegada més es tracta d’estalviar els diners de tots els contribuïents, els seus impostos. No se si m’explique.
    Bé, respecte a l’economia, primer cal aclarir unes idees. La imdemnització per acomiadament és de 4.734,45 €, i el finiquito és de 1.506,48 €. D´ estos 1.506,48 € del finiquito 631, 31 € corresponen a 22 dies de retards vacacionals que se li deuen, «heretats» de l’anterior corporació. Em sembla quasi impossible donar dies de vacances a una persona que vas a acomiadar, per tant deus arribar a un «acord». De no ser així el finiquito seria de 875,17 €. Però deixem-ho ahí, en un total de 6240,93 €.
    Este senyor havera cobrat de sou fins al 31 de desembre de 2011 un total de 5.411,34 € (que curiós, algo més que la indemnització per acomiadament). I a més 1.993,90 € de seguritat social , sempre fins a final de 2011, . Tot plegat sumen 7.405,24 €. Per tant, a l´acomiadar- lo ens hem estalviat en este any 1.164,31 €. Per cada any que des d´ara no estiga treballant, l’Ajuntament s’estalviarà 16.600 €. Pot ser per a tú no siga molt, però crec que per a molts del nostres veïns si ho és. Sobretot si tens en compte que el grau de compliment del treball d´esta persona , per a molts de nosaltres, deixava molt que desitjar. I tal com estan les coses, els que tenim un sou fixe de l’administració i cobrem, ploga o neve, el 31 de cada mes dels impostos de tots, tenim l’obligació de complir sobradament en les nostres tasques, la qual cosa en este cas per a molts no s´acomplia.

  49. Jose Luis Oltra

    Quanta raó tens Paloma, el poble té dret a saber-ho tot, inclòs l’estat de la facturació de l’Ajuntament.
    El passat dia 20 de Juny, 9 dies després de la presa de possesió, varem tindre que pagar les orquestes de bous de 2010, per a que vingueren a tocar en bous de 2011. Concretament varem pagar 44.000 € (d’orquestes i altres coses). Als pocs dies l’ex-alcalde va vindre a preguntar per documentació, i quan el funcionari el va informar de que tenia que demanar per escrit l’accés als documents (tal i com ell ens demanava a nosaltres quan estavem en l’oposició), no va fer cas i els va consultar directament, mostrant una actitud de dubtosa legalitat, per allò de la protecció de dades. Sorprés ja que s’havia pogut pagar eixa suma de diners, va preguntar a un funcionari con havia sigut posible això. Sería conscient del «pastisset» que ens deixava?
    El passat 26 de juliol es varen pagar quasi totes les factures del mes d’octubre. Entre eixes factures està la del llibre de festes de 2010. Per tant Vicente, hem d’intentar millorar les fonts d’informació abans de formular una acusació que pot ser siga falsa.

    Les factures es paguen per rigurós ordre d’entrada a l’ajuntament segons la data. Si el llibre s’havera facturat en agost o setembre, s’havera abonat la factura en el moment corresponent, ni abans ni després.

  50. Vicent Benavent

    Sr Alcalde em sembla molt be de que done explicacions de tot,,tan sols una aclaració per allò de al.ludit, vosté diu textualment ( El passat 26 de juliol es varen pagar quasi totes les factures del mes d’octubre. Entre eixes factures està la del llibre de festes de 2010. Per tant Vicente, hem d’intentar millorar les fonts d’informació abans de formular una acusació que pot ser siga falsa ). El meu comentari sobre aquesta acusació segons vosté que jo sàpiga no he acusat a ningú el vaig fer el 2 D’AGOST de 2011, per tant 7 dies després d’haver-la pagat la factura cosa que em sembla be, aurà d’entendre que dita informació de la que jo em faig responsable era prou abans del dia 26 de Juliol, altra cosa és que no ho comentara abans ja que porten poc de temps governant,per tant tindrà que medir també a pams i no a metres les paraules sr Alcalde.

  51. David Mahiques

    Hola Pepe, bon dia

    No he pogut entrar fins ara en Internet. He estat llegint el que s’ha escrit. M’agradaria fer nomes tres puntualitzacions als escrits del sr Alcalde.

    Primera, el manteniment en condicions de la Font Vella ha estat sempre per mi una finalitat. Si no s’ha fet més, per exemple posar bancs, és per una qüestió econòmica. Però, sempre l’hem mantinguda neta i evidentment cada vegada hi ha que tallar la brossa. Però dos mesos arrere el llavador no estava com està ara. I ara hi ha gent com per deixar-ho correctament i això podria haver-se fet ja. I per tallar una figuera que ha caigut i netejar la brossa i deixar a la viata el naixement no cal cap autorització ni es pot justificar per una possible actuació arqueològica. Això, hi ha que fer-ho i prou. No he pogut fer fotos encara, a vore si este mati vaig.

    Segona, efectivament el conserge del poliesportiu estava a mitja jornada i desprès se’l va contractar a jornada completa per què creiem que feia falta per al manteniment del poble tot l’any. No se els problemes que haurà tingut vostè amb ell, però si es despedeix o se’n va treballador per qualsevol motiu no passa res, es pot tornar a contractar-ne a un altre. I açò és el que a mi em preocupa. I ara ve la tercera puntualització.

    Tercera, li vaig preguntar a l’alcalde una vegada si amb l’estalvi d’este sou es pretenia alliberar (pagar-li un sou des de l’ajuntament) a un regidor o regidora. El sr Jose L. Oltra em va contestar que no. I jo m’ho tinc que creure. De tota manera una persona per a manteniment del poliesportiu tot l’any fa falta, encara que siga a mitja jornada. Hem de recordar com estava el poliesportiu abans quan no hi havia cap responsable i els problemes que es generaven. Per altra banda, ara hem tancat l’ecoparc i ja no es pot accedir a tot hora. Això era necessari (esta obra la va programar i adjudicar l’ajuntament anterior, encara que s’haja fet en ara per abans no va ser possible), però ara això necessitarà una persona allí almenys les hores que estiga obert com passa en els altres pobles que tenen ecoparc. Contractar una persona per al manteniment del poliesportiu i de l’acoparc al meu entendre és necessari. Les coses no es tot fer-les, després cal mentenir-les i això també té un cost.

    Esta setmana fare el possible per parlar sobre temes econòmic de l’Ajuntament i sobre tot el que s’ha dit al respecte. I em sap mal no tenir la disponibilitat de temps del sr Alcalde per entrar immediatament a QD per a contestar.

    Adeu, Pepe i que tingues tu i tots un bon dia.

    David Mahiques

  52. Pepe

    La Font Vella és un dels indrets que més em captiven .Confesse que per ella sent passió i debilitat. A un pas del poble, natura encara prou verge, i racons romàntics i perfectes per a passejar, llegir, pensar, somiar, reunir-se amb els amics, festejar… La veritat és que durant molt de temps ha estat feta una pena. Al període de quan David va ser alcalde, almenys ja es podia passejar perquè va arribar un moment que era pràcticament «impracticable». L´altre dia vaig comentar des d´aquestes pàgines que havia pogut gaudir al descobrir «La senda del poeta», acabaeta de desbrossar i un encant de passeig, aquells dels qual es pagaria per xafar-lo i gaudir-lo. Fins i tot, vaig fer un reportatge d´aquesta senda. El cas és que avuí, una gran figuera caiguda no m´ha deixat continuar amb el màgic passeig. A més, estic un poc trist perquè la bassa, fa un mes estava plena d´aigua i amb peixos i tot, i avuí està seca i plena d´escombraires. És clar que aquí el culpable no és l´ajuntament ! La veritat siga dita, molts dels desgavells són conseqüència de l´incivisme d´un quants i els resultats els paguem tots.Cal una campanya seriosa per a concienciar a la ciutadania a estimar i mantindre aquets llocs. No he pogut escoltar el soroll reparador de l´aigua a la bassa. De tota manera esperem fer de la Font Vella, un paratge símbol del poble. Un lloc paradigmàtic i encantador. Si ja ho és…quan més serà amb les xicotetes intervencions que li fan falta ?

  53. Isaac Garrido Benavent

    Bon dia a tots!!
    Aprofite que s’està parlant de la Font Vella per participar en este fòrum. Probablement, els meus amics i jo haurem sigut dels últims en passar hores fent bassetes, «assuts» i barquets pel barranc (res de tirar porqueria, trencar arbres o infinitats de malícies que s’hi fan). Per això, almenys jo, li tinc una gran estima a este paratge. Entre altres coses, perquè faig moltes hores estudiant la flora que hi ha al barranc. Fins ara, des de la zona del pont de la carretera de Llutxent fins la zona dels anouers, porte comptabilitzades unes 200 espècies de plantes amb flor, 50 espècies de fongs (alguns molt molt rars); per no parlar de les molses i algunes algues verdes molt interessants, algunes de les quals estan ja a l’herbari de la Universitat de València. De fet, crec que tenim una autèntica joia botànica d’on encara es pot treure moltes dades, cites i informació original. I tot, en una superfície de terreny relativament menuda i bastant antropitzada. Ingènuament, he pensat alguna vegada de proposar fer un sender botànic per esta zona, aprofitant la senda. Dic ingènu, perquè si posarem un sola estaqueta amb el nom d’una planta, eixa estaqueta i eixa planta duraríen un dia. Algun graciòs, entre rises d’alguns altres, ho faríen pols de seguida. Per tant, i a l’igual que ocorre en tantes altres situacions, la informació i el saber no es poden compartir, per desgràcia.
    D’altra banda, i aprofitant també que s’està parlant de netejar la runa i desbrossar, podría fer-se un cop d’ull a sota del pont de la carretera de Llutxent, antic abocador municipal (crec), on podeu trobar un gran «surtit» de potets de medicines i altres escombreries (tal i com diuen al mercat). Així mateix, el roure valencià que hi ha al costat del llavador de la Font Vella està ferit de mort. És una consciència que un arbre amb el vigor que tenia, acabe així, a mans d’uns personatges que gairebé tot el poble sap qui son, però que desgraciàdament NINGÚ es fa l’ànim de posar-los on toca.
    Ah! Al costat del bevedor o plataforma eixa rodona hi «tota classe» de preservatius i deixalles del McDonald’s. Així és…no falta de res.

    En definitiva, Pepe ha relatat i mostrat un dels millors aspectes de la Font Vella al qual jo li he afegit valor botànic. Però no hem d’oblidar l’altra cara de la moneda, que per desgràcia té massa pes.

    Salut a tots!!

  54. Pepe

    Benvingut Isaac a aquesta, ta casa. La teua aportació, tan plena de trellat i estima per la natura t´honra i ens aporta oxígen a aquestes aigües de vegades tan tèrboles i contaminades. Les teues paraules no penses que quedaran perdudes. Almenys seran llegides per més de 300 persones. Per a un poble com el nostre, és més que suficient. I de la forma com ho has expressat, de segur que a més d´ un farà reflexionar, i això ja és molt !. Gràcies per la teua aportació. Esperem no siga l´ última.

  55. Rosa Mahiques

    Isaac, jo crec que no n’hi ha que donar-se per vençut. Trobe una molt bona idea el que proposes i com que està tan prop de l’escola, seria com un «jardí botànic» en menut on poder ensenyar als nostres xiquets i tal volta despertar-los un «cuquet» per saber de botànica.
    Tens tota la raó quan dius que si es posara una estaca amb el nom d’una flor o d’una planta tardaria un atxís en ser llevada,i ahí ve la primera part: EDUCAR; educar tant per part dels mestres com per part dels pares. Si els pares ensenyarem als nostres fills a respectar els llocs que tenim i en compte de destroçar-los, els ensenyarem a ciudar-los, pot ser que tindriem molts més llocs bonics al nostre entorn. Això costa i no és faena de 2 ó 3 mesos sino de 20 ó 30 anys, però clar! si no comencem, no ho vorem mai.

  56. fabian vidal bataller

    Estic totalment d’acord amb el que diu Rosa,no se quina força espenta a algu a fer malbe les coses de tots,no cal ser-hi catedratic en res per saber que no s’obte ningun benefici i que aixo al remat son diners del contribuent que es tiren al fem,i se’m ve al cap la frase de….(quin mon deixarem als nostres fills?) i es pot capgirar i dir…(quins fills deixarem al nostre mon?).Per tant es cert,l’educacio es fonamental per a que l’indiferencia i el poc respecte a les coses comence a desapareixer.

    La proposta d’Isaac,es força interessant i cal recolzar-la,animat i fes-la saber al ajuntament,i que per quatre (:::::»@##***) no se com calificar-los que son els que fan el asco,no siguen motiu de no poder fer-hi coses al poble.

    Per cert si tanta gent sap qui son ixos «personatges» em sembla ridicul que no paguent pel que fan amb una posada en evidencia davant de la gent del poble i la corresponent sanció.

    Ja fa molt de temps que no «baixe» a la font vella,pero el panorama que descriu Isaac no m’anima gens ni mica.

  57. SALVA

    INDIGNAT! Jo estic indignat amb tu, SALVA. Sí, perquè eres un innocent, un irreal, un càndid i un ingenu. La distància d’espai i temps t’ha fet creure que el miratge és real, que la mala educació no anava amb el teu poble, que: on va a parar? Quatretonda és una altra cosa, que…, i ara estic llegint açò de la Font Vella!

    «M’he caigut del burro» i, no sé com, acabe de despertar-me d’un somni on tornava anar a la Font Vella amb mon pare, i ens asseiem després d’un passeig a l’ombra, i continuava contant-me coses de la nostra família, d’eixe patriarca Alberola que us he parlat a l’article del «Francés i la vaca», i d’altres assumptes d’avantpassats, d’una i mil anècdotes de Quatretonda i de la guerra incivil, i jo, amb el bolígraf a la mà i una llibreta anotava tot allò que em deia.
    Sé que als Camps de l’Elisi on segur està Salvauret Alberola a hores d’ara —perquè per a mi fou un heroi—, no hi ha Internet i el déu Hermes —missatger dels deus de l’Olimp— tampoc tinc manera de fer-me amb la seua adreça perquè, si no, estaria escrivint una carta contant-li tot el que està passant amb eixe indret, un indret relacionat amb una de les ultimes promeses que li vaig fer abans d’anar-se’n: «pare, tornarem a la Font Vella, i a la Serra, i a l’Avenc, i…, no s’apure, tranquil, no li ho dic jo que sí?»

    Encara com la tecnologia no ha arribat hi —als camps sagrats grecs on els gojosos gaudeixen passejant enmig de verdor i flors—, perquè sabent la llengüeta que tenien aquestos Alberoles, des de mon pare, ma uelo, el seu cosí Estanislau —bona manera de festejar l’aniversari!—, el patriarca, tots plegats, estic ben segur estarien soltant per la boca tant de: redell, recontra, redé.., reco…, la mare que els ha pa…, ja ma cag…, i tota una lletania que, semblant al soroll d’una tronada, ressonaria per tota la Vall d’Albaida.

    És possible que la incultura, eixa pàssia d’aquesta nació nostra que estem fent entre tots haja contagiat també a alguns habitants de Quatretonda? Sí rei, sí, i si la cosa va com va, «en lloc d’anar avant anirem arrere», frase que està sonant al meu cap perquè a ma casa s’emprava prou sovint.

    SALVA: eres un il•lús, l’edat et fa perdre la noció de la realitat que t’envolta. Què hem avançat durant el segle XX? Ah, sí, a la televisió tenim un referent cultural impagable: Belén Esteban.

    FABIÁN i companya: si no són eixos pertorbats n’hi haurà uns altres que agafaran el relleu, açò és com el Tiovivo que roda i roda sense que ningú sembla que vol parar-lo.
    Però no hem de perdre l’esperança, Joaquin Costa i els Regeneracionistes de finals del segle XIX deien: «ESCUELA i DESPENSA». Valdrà hui?
    Amén!

  58. Rosa Mahiques

    Sí Fabian, quins fills deixarem al nostre món??? Jo he vist xiquets que davant dels seus pares han destrossat plantes i altres coses i els pares com si veieren ploure. Segurament a sa casa i amb les seues plantes i mobles no els ho deixarien fer .Per això dic que és una feina d’anys… però cal començar quan més prompte millor.
    T’anime a que baixes a la Font Vella i voràs com mirant-ho des d’una bona perspectiva no està tan mal com fa uns quants anys quan el fem i motoristes campaven al seu aire sense que ningú els diguera res.
    Hem de concienciar-nos i pensar que no podem portar un policia o un alcalde o regidor darrere de cadascú de nosaltres per dir-nos el que cal i el que no cal fer. Això és tasca personal de cada persona i dels pares o educadors, donant exemple. Si les meues filles veuen que jo busque una paperera per tirar els papers i no m’importa tindre’ls a la ma una estona fins que trobe la paperera, elles el dia de demà, faran el mateix.
    L’ajuntament haurà de mantenir-ho, però no és responsable de les destrosses d’alguns vàndals.

  59. Jose Luis Oltra

    Tens raó Pepe cal fer de la Font Vella un lloc paradigmàtic i encantador. I no és just que per l’actitud d’incivisme d’uns pocs, la resta hem de renunciar a gaudir d’allò que ens mereixem. Intentarem lluitar per a que no passe.
    Respecte a la figuera, ahir vam veure fotos d’ella, per a arreglar-ho esta setmana (les fotos tenen data, per si algú posa en dubte el que dic). La basa esta buida perquè la canonada s’ha embossat, però si volem llevar les deixalles primer hi ha que buidar la bassa.
    També estem preparant una intervenció per a la Font de Mahiques, sols ho dic per si algú té alguna idea per arreglar el pas, m’ho pot comentar en el despatx qualsevol matí i així, entre tots, fer-ho el millor possible.
    Benvolgut David, a diferència de tu, nosaltres pensem que les coses no hi ha que «fer-ho i prou”. En este cas s’ha consultat a un entès, En Frederic Oriola Vello, per allò de que ha publicat algun estudi sobre eixe lloc, i ell ens ha aconsellat actuar així, i hem seguit el seu consell.
    Amic David, no hem tingut cap problema amb l’ex-conserge, de fet ell no ens ha demandat. A tu si que t’ha demandat, pot ser sigues tu el que tinga problemes amb ell.
    Contractar un altre treballador? Pensem que no fa falta ja que a dia de hui totes les tasques estan cobertes. Si de cas ens equivoquem, ja ho farem més endavant, però anem a provar primer sense ell, per allò d’estalviar.
    David, tu no “has de creure “ res. Nosaltres no hem demanat alliberar a cap regidor, si algun dia ho demanem, podràs afirmar que hem mentit però de moment no. Es curiós perquè tu sí que ho vas demanar en novembre de 2009 (sempre parla el que més ha de callar). I per cert, també ens deies que hi havia pressupost, i un anys després, en desembre de 2010, el remanent de tresoreria s’havia disparat fins a -262.000 €. I tu vols parlar de temes econòmics? Si tens temps et recomane que mires el B.O.E. de 4 de juliol de 2011, la Resolució de 6 de maig de 2011, del Institut Nacional d’Administració Pública, pàg. 89542, i després xarrem d’economia.
    Del manteniment del poliesportiu ens queixarem quant no siga l’adequat, però en este moment em sembla un poc prematur. Respecte a l’ecoparc, ho senc però has de millorar novament les fonts d’informació. El dilluns 1 d’agost s’ha obert l’ecoparc amb el següent horari: dilluns, dimecres i divendres està obert de 16.00 h a 20.00 hores, amb una persona responsable que està allí durant tot eixe període (s’han fet els bans corresponents). El cost per a l’Ajuntament d’eixa persona és de 0 € (zero).

    Per acabar, David, l’assumpte de la disponibilitat és molt fàcil d’entendre. Es tracta d’una cosa que es diu “dedicació exclusiva”. La idea és clara, es dedica tot el temps que cal, si no hi ha prou durant el matí, s’utilitza la vesprada, i les reunions es programen per a després de sopar. En moltes feines es pot treballar així. Ara bé, hi ha d’altres per a les que no val eixe sistema. Per exemple, si uno és professor d’Institut i abandona la classe perquè li sona el mòbil (curiós perquè els alumnes el tenen prohibit, però els professors pareix que no), els temps que dura la conversa i que s’ha perdut de classe no es pot recuperar. I els que perden són els alumnes. Que trist..

  60. Rosa Mahiques

    Salva, jo estic convençuda de que SÍ que podem contra «eixos pertorbats» i la millor arma que tenim és : EDUCACIÓ, EDUCACIÓ i EDUCACIÓ. Potser que s’haja de començar amb alguna sanció i un poc més de vigilància ( com s’ha fet al Campanar, en la nit de cap d’any), però nosaltres ( els que estimem el nostre poble, els seus indrets, la seua història…) en sóm més.

  61. SALVA

    Rosa: parles d’EDUCACIÓ i cal estar d’acord, però hem d’entendre-ho en sentit ample, no només la que s’imparteix a les escoles, que sembla que els pares creuen que és l’única que existeix.

    Com podem canviar eixa incultura i incivisme que impera per tot arreu i que comporta actituds de la família com les que contes?
    És possible reciclar aquestes persones? Perquè potser que si lligen alguna vegada seran lletres poc instructives i sovint dedicades a l’oci i no mai a la formació…, i torne a repetir-me: de la televisió, què?

    És un problema d’actitud, mentalitat i honradesa. Un sempre té esperança en el futur, però en aquesta societat és més fàcil convèncer a l’ésser amb passions que al que cultiva la raó, i malament ho tenim pel que estem veient.

    Amb tot i això no hem de desanimar-nos mai i sí, en som més que els pertorbats, tanmateix el nostre Campanar està al centre del poble, la Font Vella una mica més lluny.

  62. Vicent Benavent

    Tot i què no vull entrar en la disputa que manteniu però no puc aguantar-me quan fa el comentari sobre els professors d’institut o siga «tots al mateix sac». Molt patètic per part de vosté sr Jose Luis » amic «. Ja no recordem quan en campanya dia ES POT SABER QUE T’HA FET JO A TU, que passa que ara han canviat les coses? He lluitat de valent per arribar on estic tan sols un interi però amb molta honra i no estic disposat a que un politic siga el que siga me ho tire tot per terra,cal també Jose Luis que t’informes abans i no jutges a tots per igual, «no era això el que tu dies?» ara resulta que fas el mateix… D’altra banda estic molt sorprés bo molt no, que ningú del ram s’haja queixat, fins i tot vosté també en te d’eixos al equip de govern i per tant deurien sentir-se insultats com me sentit jo, ah no! que eixos callen com a …. Sembla que també és humà i que per tant també sol equivocar-se, un exemple: vol que parlem del ús dels mòbils? quans diners és gasten els politics de 1ª linia (ojo tots) en factures de mòbil? damunt no la pagen ells la pagem nosaltres els contribuents qui paga el » pato » QUE TRIST… damunt ves a saber de que parlen… PATÈTIC I NEFAST.

  63. Jose Luis Oltra

    Perdona’m si t’he ofés per haver-te sentit al·ludit. En cap cas he pensat en que fora un comentari general. Tot el contrari. Es tracta d’un cas molt particular que m’han explicat. Els professors d’institut, i la resta de professors, teniu tot el meu reconeixement i valoració. Ho sent, i molt. Jo he sigut professor a la facultad de farmàcia de València, i crec que sé de que parle. Però ho torne a dir, perdó, no es tracta de generalitzar si no d’un cas molt concret i repetitu.
    Per supost que es humà i que tots ens podem equivocar, per això cal que fer alguna reflexió abans de criticar als altres (recorda: sempre parla el que més ha de callar)i no ho dic per tu. No es tracta del móvil, es tracta de que quan vols possar en dubte el treball de algú, primer t’has de fixar en el que tu estàs fent.
    I clar que tens raó, els polítics gastem animalades en móvil, és una de les despeses que estem intentant reduir al nostre ajuntament.
    Però torne a insistir, sent que t’hages sentit al·ludit, no ha sigut intencionat ni general. Perdona’m, per favor.

  64. David Mahiques

    Hola Pepe, bon nit

    No he pogut entrar en QD en estos tres o quatre dies últims.
    Veig que la cosa esta un poc “rebolicada”. Per ahi he vist que l’alcalde comenta que s’han pagat fins a octubre. Molt bé. Això ha estat possible gràcies a un ingrés extraordinari de la Diputació per la regularització i revisió cadastral que s’ha fet en l’ajuntament anterior. Hem fet les bases per resoldre la situació.
    Ens podria dir l’alcalde de quina ha estat esta quantitat extraordinària que ha transferit la diputació a càrrec del que han pagat el veïns en impostos.

    Demà, faré el possible per aclarir alguns aspectes del comentari de l’alcalde del dia 6 al voltant del que vaig dir eixe dia. I també promet parlar de la situació econòmica de l’ajuntament. Lamente no tenir tant de temps.

    Bona nit a tots.

    David Mahiques

  65. David Mahiques

    Hola Pepe, bon mig dia:

    Altra vegada estic per ací.
    Com vaig dir fa uns dies enrere m’agradaria fer-li algun comentari respecte de l’escrit de l’alcalde del dia 6 d’agost.

    Efectivament, vaig pretendre que hi haguera una persona alliberada per l’ajuntament. I si no va ser possible es perquè l’actual alcalde i els seus regidors del PP van votar en contra. El Bloc es va abstindre i al tenir cinc regidors el PP i tres el PSPV-PSOE no ha eixir endavant la proposta.
    Però em sembla que l’alcalde no m’ha entès o no vol entendre’m. Des del partit socialista ens pareix correcte per necessari, que hi haja una persona permanentment i a foc seguit en l’ajuntament. Això és necessari i no vaig a estendre’m en justificar-ho.
    De fet quan era alcalde Angel, es va aconseguir esta dedicació (i per cert, es va aprovar perquè els regidors del PP d’aquell moment que no era vosté, amb més sentit del que és l’ajuntament es van abstenir per tal que s’aprovara la plena dedicació de l’alcaldia. En aquell moment el Bloc va votar en contra), per tant per part nostra no hi ha cap inconvenient. Ara el que no volem és que la dedicació de l’alcalde o d’un regidor cobrant de l’ajuntament s’aconseguixca a base de tirar treballadors al carrer.

    Per altra banda, ja se quin es l’horari de l’ecoparc. Però podria explicar com està això que el cost de la persona que està allí és de 0 € per a l’ajuntament ?
    Moltes gràcies

    Adeu Pepe i bon mig dia

    David Mahiques

  66. Jose Luis Oltra

    Quan el PSOE va plantejar alliberar un regidor, ja varem explicar que si era otorgant-li la firma, estariem d’acord. Ara bé, el que no anavem a permetre era que es lliberara una regidora sense capacitat de prendre decisions. Si es volia alliberar-la que se li concedira la firma, si no, que s’alliberara l´Alcalde. Però gastar sense trellat, doncs no.
    És fàcil, hem arribat a un acord amb ell, i ho fa sense percebre cap tipus de retribució económica.

  67. David Mahiques

    Hola Pepe, bona vesprada:

    Vull contestar al que diu el sr.Alcalde.

    Jose Luis, el que estas fent es jugar amb les paraules i dir veritats a mitges.

    No tinc l’acta del plenari al davant, però si la memòria no em falla, tu parlaves que el PP recolzaria la proposta de dedicació d’Anabel si assumia totes i cada una de les funcions de l’alcalde. Això només passa quan l’alcalde no està al poble per estar alguns dies fora o perquè l’alcalde té una feina que ho impossibilita com per exemple a l’ajuntament de Xàtiva on l’alcalde és president de la Diputació. I supose que delegarà en algun regidor les funcions d’alcalde.

    Si no recorde mal, l’únic que va parlar expressament de capacitat de tindre firma el regidor en que es delegava, va ser Vicent Benavent (caragol). El qual després d’haverse oposat el portaveu del seu partit, i possiblement per què tenia mala consciència pel que havia fet va dir a títol personal el de tu dius de la firma

    Ara, Jose Luis estas trobant-te en que vols fer una cosa a la qual abans t’havies oposat per fer-li mal a l’alcalde. Estàs entrant en contradicció entre el que vols fer i el que abans has fet.

    Adeu i bona vesprada

    David Mahiques

  68. David Mahiques

    Hola Pepe, bona vesprada:

    M’agradaria fer algunes aclaracions aprofitant QD sobre si quan jo era alcalde l’ajuntament va contractar per 1900 € una actuació de cabuts per a la setmana cultural. Em diem que això apareixia a la teua revista digital i efectivament, ho diu l’alcalde el 4 d’agost.

    Un altra volta l’alcalde diu coses a mitges, em pareix que ara ho fa per desconeixement i no mala fe. La contractació del cabuts per la setmana cultural està dins de les actuacions contractades per SARC (Servei d’Activitats Recreatives y Cultural de la Diputació de Valencia). Abans es contractava una actuació cultural del SARC i l’ajuntament pagava una quantitat i la Diputació una altra. Però a partir d’enguany la cosa ha canviat.
    La Diputació ofereix una quantitat de diners en funció supose del tamany del poble ( en le cas nostre si no recorde mal estava sobre 6000 €) i l’ajuntament havia de contractar unes altres activitats també per la mateixa quantitat si no recorde mal. Aixina en el cas nostre s’ajuntaven sobre 12000 en activitats culturals i nosaltres pagaven el 50 % i la Diputació l’altre 50 %. Les quantitats són aproximades i tendria que parlar en Encarna per dir-ho amb més seguretat.
    Per tant l’actuació del cabuts la varem agarrar per poder rebre altres activitats i sinó recorde mal era una actuació teatral que pagava la diputació.

    Si a l’alcalde no li agraden el cabuts que la canvie per una altra.

    I continua tirant endavant QD perquè és un lloc on poder parlar i queda constància del que dius. I també he de dir que des de que la gent s’hi identifica amb el nom la qualitat ha augmentat. Moltes gràcies Pepe pel que estàs fent.

    Adeu i bona vesprada

    David Mahiques

  69. Pepe

    Gràcies David per les teues paraules d´ànim. QD sense tots vosaltres no seria res. En la mesura de les nostres possibilitats, ganes no ens falten. Estem molt satisfets amb la tasca perquè QD està aconseguint allò que des de sempre ha volgut : informar, crear i ser lloc de trobada i d´intercanvi de diferents punts de vista d´aquesta xicoteta comunitat, així com de ser trampolí d´ idees i pensaments de la nostra gent es trobe on es trobe. Siga qui siga. pense el que pense . Uns a altres ens enriquim : d´això es tracta. Moltes Gràcies !

  70. Jose Luis Oltra

    Ja em vas dir en un plenari que «tinc un notable problema de comprensió». I a més deu ser d´ expressió, perquè no t’he fet compendre el que vullc dir: JO NO VAIG A ALLIBERAR CAP REGIDOR. Així que no hi ha cap contradicció.
    Si alliberara un regidor i li donara «totes i cadascuna de les atribusions del Sr. Alcalde» no cauria en cap contradicció, tal i com ja vaig dir al plenari. Però NO VAIG A ALLIBERAR CAP REGIDOR. Ara bé, si alliberara un regidor i NO li atorgara «totes i cadascuna de les atribucions del Sr. Alcalde», hi hauria una contradicció, però NO VAIG A ALLIBERAR CAP REGIDOR.I, sí recordes mal, el que va dir Vicente Benavent és «… com ja ha dit Jose Luis, eixa persona ha de tenir capacitat i autoritat per estar …la persona proposada no té l’autoritat per a dur a terme eixa tasca.»
    Ah, i dos cosetes, jo mai he pres cap decisió per «fer mal a l’Alcalde», les prenc per sentit comú. Tal vegada tu si ho fas? (Sempre parla …). I dos, si l’Alcalde ho vol, pot delegar les seves atribucions el temps que desitge.
    (Tot el que va entre cometes està copiat al peu de la lletra de l’acta del plenari corresponent, jo si que tinc l’acta)

  71. Jose Luis Oltra

    L’altre dia vaig escriure «el constructor de moda», referint-me a un constructor local que crec que quasi tots coneguem. Esta persona m’ha explicat que no li sembla just el comentari, i m’ha exposat els seus argument, que crec que no cal reproduir aquí. Així que li demane perdó de manera pública i notoria, pel meu desafortunat comentari. Ho senc de tot cor, i procuraré mesurar els meus comentaris d´ara endavant. Gràcies Jaime per la teua comprensió.

  72. Vicent Benavent

    Veïnes i veïns de Quatretonda » Mundo Ilusión » ja està ací, no vos esgoteu, podeu fer el que vos rote pels… no passa res, després sempre es pot demanar disculpes i tot apanyat, si ja ho sabiem «redeu» com no ens n’havíem adonat, ara que ve la setmana cultural i després les festes patronals «ala» a fer el que et rote,( tu amo te da la absolución ),aprofiteu jovens que ara es tot de color de rosa.

  73. David Mahiques

    Bon dia Jose Luis encara que són les 13’30:

    No fa falta que agarres cap compromis. Tu ja saps que pensem nosaltres.
    Lo de l’acta que comentes, este mig dia la buscare. Jo no solc tirar les convocatòries de plenaris i en cadascuna està l’acta del plenari anterior.

    David

  74. Vicent Benavent

    Que pena dona llegir comentaris atacant al adversari politic sense casi fer us de rao´,Jo demanaría que abans de fer us de l´artilleria pesada d´insuls i toneries propies de politics,deixareu treballar al actual alcalde que temps tindreu de criticar i dir tonteries.
    Per al teu interés, el diré que he votat a alcaldes dels tres partits politics del nostre poble,per la cual cosa estic lliure de sospita de pecat politic ,i avuí,el actual alcalde es el que mes confiança en dona.Per aixó demane un marge de confiança, encara que aixó els politics no sabeu el que es.Topem en un mur.

  75. Vicent Benavent

    Hola Vicent Benavent i … no sé qui eres en realitat doncs el segón cognom encara no ha aparegut mai i benavent’s en hi han un carro. Estic segur que no hi entres a QD ara pot ser que ja fa molt de temps igual que nosaltres, en sorpren quan dius que dona pena llegir els comentaris pot ser deuries de reflexionar i llegir-ne més això et duria a adonar-te de la pena ixa que tu parles. Sincerament jo no veig cap insult a cap polític ni cap pega de no deixar-lo treballar com tu dius, abans d’entrar d’alcalde que ens vols dir que ells no feien el mateix? tu mateix dius que demanes confiança i que això els polítics no ho saben fer, jo he dit en moltes ocasions que no soc cap polític sinó que m’agrada la política,ah per cert, si ho dius així s’enten que l’alcalde que si que és una persona política i per tant ell tampoc enten d’això que tu dius. A mi no m’has de dir a qui votes i a qui deixes de votar ,es lliure i democràtic,quan vullges podem parlar de com es guanyen unes eleccions i com jugar a enganyar a… i et dire una cosa,hi havía un programa de televisió que es deia » Tonterias las justas» no t’equivoques, evidentment temps hi haurà per a dir més coses…
    Salutacions.

  76. Rodolfo

    Hola Vicent, creo que exageras un poco en tu comentario «atacs al adversari politic, insuls i tonteries…». Lo mejor que tiene QD, es la corrección, civismo, cortesia y finura que emplean todos sus participantes; el primero que da ejemplo es el Sr. Director PEPE que da satisfacción y agrado leer sus comentarios. Desde hace unos meses que conozco QD, todos los dias entro en su foro, porque siempre encuentro algo serio que vale la pena leer, bien de Salva (que está claro que es de letras), como de Vicente Benavent Vidal, o las muchas Sras. que escriben, y no hace falta hablar de las intervenciones de los Sres. Alcaldes, entrante y saliente, simplemente por la corrección y educación que mantienen en sus escritos y contestaciones, sin perder nunca las formas.
    Yo creo que al Vicente que tu respondes, tengo la seguridad que ha querido emplear el sentido del humor al indicar «Mundo ilusión», pero nunca mala fé, ni grosería.
    Finalmente perdóname que a pesar que soy nacido en el Valle de Albaida, Quatretondí de corazón, y valenciano-parlante, no sepa contestar en nuestro querido idioma, porque lo haría con un valenciano «oxidado», y tampoco en ningún momento he querido reprocharte nada, ni entrar en contraste de pareceres, solo he querido dar testimonio, según mi leal saber y entender, lo bien que que funciona y está dirigido QD.
    Te saluda afectuosamente, Rodolfo Canet Marín

    PD. Como Quatretonda es el pueblo de los Benavents y los Oltras no estaría de más acordarse de poner el segundo apellido. Gracias

  77. SALVA

    Veig que açò va animant-se malgrat la basca, però com deien els antics: «A la Mare de Déu en el llit ja refresca la nit» i potser per això que a la frescoreta abellisca donar-li a la tecla.

    Rodolfo: l’estultícia no sé si és una malaltia provocada per algun agent patogen o producte de malformacions en la cadena de l’ADN dels humans, si bé veient el comportament que durant les ultimes dècades ha tingut nostra classe regidora a nivell nacional i autonòmic, comence a pressuposar que de virus n’hi ha solts a cabassos i no miren pèl, tenen tan poca vergonya i són tan atrevits que contagien a l’espanyol «de a pie», tot i que abans també ho feien, però no es notava tant com ara.
    No crec que aquest Vicent Benavent haja tingut ànim d’embotinar —ací caldria ficar la frase llatina, però seria pedant i amb la que està caient…, no s’hi val— , et deia que no n’hi ha hagut sinó que només, de vegades, el personal té que desfogar-se i la lletra és sofrida i actua com una bona catarsi purificadora, i més encara si du una càrrega d’eixe sentit sorneguer tan valencià; amb tot, mentre QD tinga l’antivíric del senyor Romero-Nieva, podem estar tranquils, l’educació i la correcció seguiran com cal, com fins ara s’ha fet.

    He de dir-te que una cosa que sempre m’ha produït fàstic i fins i tot urticària és quan m’he topat amb un estult i superb alhora, és un tipus d’individu insuportable. Podem acceptar a l’estult, serà fruit de la malaltia que he dit adés; si voleu tolerarem al superb si té alguna cosa de la que presumir, encara que podria anar-se’n al zoològic que és on millor estan els paons, però plegat és massa!

    Ja varem dir quan canviaren les regles i deixarem l’anonimat a les nostres col•laboracions que en un poble on els cognoms es repeteixen tant és difícil saber qui és aquell que escriu, més encara si només hi en fiquem un a soles.

    Y ahora permíteme que me dirija a ti en la lengua de Cervantes que la tengo como a una de las más completas que existen, yo no llego a alabarla tanto como el Emperador Carlos V ante el Papa Paulo III allá por el año de 1536, pero sí digo que estoy orgulloso de conocerla y ser a la vez lenguajero.

    ¡Tate, tate, folloncicos!
    De ninguno sea tocada,
    porque esta empresa, buen rey,
    para mí NO estaba guardada.

    El NO que aquí aparece no es del prudentísimo Cide Hamete cuando termina El Quijote.
    Como es sabido la frase «tocar la empresa» se interpretaba en aquel tiempo como aceptación de un desafío y yo no quiero recoger el guante que me lanzas al decir eso de «ser de letra», y que, aunque me gusta el discurso de las Armas y las Letras del Ingenioso Hidalgo, discrepo de lo que dice Don Miguel: ¡a mí no me gustan las armas, porque sirven para matar! Pero ten por seguro que, eso sí, soy un ATREVIDO que abusa de la paciencia de Pepe y de los que estáis siguiendo lo que entre todos estamos construyendo.

    Vale.

  78. Vicent Benavent

    Bona vesprada Senyors Salva i Rodolfo,no escatime gens quan dic què sempre és un plaer poder conversar amb vosaltres. No tinc ànim de què ningú es crega que assistim a una espècie de guerra dialècta,però tampoc que s’oblide que ací, a QD,tan sols escrivim per pur plaer uns de contar allò que volen,altres d’informar al «personal » i que no es prenguen el «pel » i mira que jo en tinc poc » al cap » no penseu mal, ja,ja… per interés propi us dic que soc fill de milieta coneguda a Quatretonda com milieta » la socarrà » i net dels meus «uelos» que per desgràcia no vaig tindre el gust de conéixer-los ells eren Rafel de «palletes» i Vicent de » Cota » o més conegut com Vicent el «cego», alguns es diràn i a mi que collons en contes però em te igual,tan sols era dirvos qui soc doncs pot ser que per allò de que al poble en hi han tans noms repetits de vegades no se sap qui és cadascú. Aprofite per animar a l’altre Vicent Benavent ja que podria fer el mateix.
    Salutacions per molt de temps

  79. SALVA (Salvador Alberola Benavent)

    A Vicente Benavent «a seques»:

    De segur que com el teu segon cognom n’hi haurà «uns quants» igual a Quatretonda. Jo també en duc dos que es repeteixen prou i estic ben orgullós de tindre’ls, com crec que tu també ho estaràs. A més et varen vindre junt amb el mateix paquet el dia que nasqueres i tampoc és qüestió d‘anar a hores d’ara canviant-los, «pa què»!

    Sembla que eres un home que reflexiona i pren la decisió adequada abans d’emetre el vot, la qual cosa indica que pertanys a eixa classe d’espècimen poc habitual per les terres d’aquesta Hispania on un bon grapat ho fa per afinitat a un partit, o a la persona que li dicta el «Gran Germà» de torn, o com recorde que deien de Felipe González: perquè era el més guapo de tots, més que Adolfo Suárez, on va a parar! Persones com tu dius que has fet abans de decidir a qui elegir haurien d’haver-ne més i, amic, ens aniria, pense, una miqueta millor.

    Després d’aquest raonament «de casino», has de permetre’m dir-te que és necessari, més encara: és obligatori, que la gent discrepe i critique, més si cal d’aquell que mana en cada moment; per a lloar-lo ja té al seu entorn «el cor de grills protocolari» i si no hi haguera persones interessades en el bon funcionament de la cosa pública que s’atreviren a dir allò que creuen que no s’està fent com caldria açò s’assemblaria a l’època del «sí bwana» de nefasta memòria.

    Si estàs seguint la trajectòria de QD veuràs que l’altre Vicent Benavent és un artista, un creatiu i com cal a eixe tipus especial de persones amb un tarannà que molts volguérem tindre. No té pels a la llengua —cosa d’agrair—, sorna —amb el millor sentit de la paraula— li’n sobra; sarcasme i ironia en té a cabassos com un bon valencià. No el conec personalment però amb més gent com ell, —que encara no he vist que haja creuat la ratlla de l’ofensa personal—, torne al que anava dient: gent de tots els colors així d’atrevida i dient allò que pensa, com he ficat adés: de segur que ens aniria una miqueta millor. Si bé a aquesta Hispania els que han decidit sobre nostres vides, en deixar la poltrona «si te he visto no me acuerdo» i de responsabilitats res de res, ni penals, ni polítiques.

    Com sóc un jubilat que estic ja fora de circulació, crec que actualment, si qualsevol directiu o responsable d’una empresa privada un dia clava la pota fins l’engonal i la deixa «pa l’arrastre», seguint l’exemple dels que ens manen, li fiquen una medalla i el fan pujar un escaló dins del Consell d’Administració. Ah! I més sou, o no?
    SALVA

    PS. Ara sí que fique la llatinada: tot açò ho he dit sense «animus iniurandi» i sí «cum animus iocandi».

    Au!

  80. Vicent Benavent

    Bon dia Sr Salva, pot ser deuria contestar-li l’altre Vicent però… agraït com sempre pels comentaris que ens deixa ací. Supose que em deixarà afegir alguna coseta del llatí que vosté tant conéix; » Et custodivit quasi pupillam oculí souí » » In statu quo ante » » Ex notítia victoria» Ja baixa la calor i ja se sap, les neurones van fent camí.
    Sr Salva, jubilat sí, però fora de circulació? que va home!!! encantat de saludar-lo.

  81. Rodolfo

    Moltvolguts Salva y Vicent, vullc fer un resum dels varios escrits vostres adresats a nostre QD i fins hui no he pogut contestar.
    Salva, de chubilat a chubilat, tu tens la virtut de poder ficar la frase llatina justa, i fora de mida, (quiero decir más allá de la medida) per aixó sempre la fás oportuna, i llunt de tota clase d´pedantería. Com diu nostre company Vicent Benavent Vidal, sempre es una satisfacció llegir-te tot cuant tu escrius.
    Bueno yo escribiré valenciano «fican cacauaes», pero creo que no es ninguna verguenza que una persona octogenaria, (y que le faltan horas libres al día), esté buscando diccionario en mano, «castellá-valenciá», y leyendo la sintaxis valenciana, que es lo que más me cuesta, para poder seguir aunque sea con balbuceos y con un nivel casi cero vuestro clásico valenciano.
    A Vicent, no hace falta que le diga nada, por cuanto tú lo describes muy bien señalando su «vena» artística, persona que ya en otra ocasión dije de él que es «muy transparente» y si a eso le añadimos su retintín socarrónico lleno de mordacidad levantina, si se le lee deprisa o por encima lo escrito, alguién puede confundir su buen humor, con delgadez de gracejo; que es todo lo contrario de lo que verdaderamente es nuestro Vicent Benavent Vidal. Ahora bien, si alguién hace una abstracción de ese humor, si que podría suponer una transgresión, pero siempre sería una deducción falsa.
    Bono nit, Rodolfo Canet Marín

  82. Vicent Benavent

    Bon dia Sr Rodolfo,tota una enveja «sana» poder llegir els teus comentaris sobre tot quan dius que ja tens 80 anys o més,ja voldria jo arribar a eixa edat i tindre l’interés que tens tu per aprendre coses noves. Vull aprofitar per agrair-li l’anàlisi que em fa com a persona, venint d’una persona com tu, amb la teua experiència és evident que no s’enganya un pam.
    Bo,u fa el que pot i com ja e dit en moltes ocasions cadascú és com és, espere que no canvies i ja seguirem conversant.
    Salutacions per molt de temps.

  83. David Mahiques

    Hola Pepe.

    Al voltant de la conversa que tenim l’alcalde i jo que es va paralitzar el darrer dia 19 d’agost, vaig dir que anava a veure l’acta del plenari. Efectivament ho he fet. I no sabia si passar-la per tal que la posares a QD, però després d’haver-ho comentat amb Anabel he decidit passar-te-la. La tens pel correu de contacte de QD i hi ha dos punts del plenari, és, evidentment, el punt 8. El plenari el de 30 de novembre de 2009.
    Efectivament, el regidor Vicent Benavent (Caragol) segons el que diu l’acta no va dir res de capacitat per signar per part de la persona que li se volia donar plena dedicació. Encara que Anabel al igual que a mi ens pareix que si, però si no apareix a l’acta és que no.
    Ara, l’alcalde tampoc deia en cap moment res de la firma d’esta persona. Ell deia el que jo li vaig dir.
    De tota manera, que no s’amoïne. Ell sap com pensem nosaltres, i si una cosa és necessària i té lògica, encara que siga en benefici del que esta governant malgrat que no siga del meu partit, no posarem escusses de mal pagador.
    El bon funcionament de l’ajuntament és prioritari a qualsevol altre aspecte.

    Adeu

    Accés als documents als qual es fa referència en aquest comentari:

    http://issuu.com/quatretondadigital/docs/actadedicaci_anabel?mode=a_p

  84. SALVA

    Rodolfo:
    algú m’ha comentat que en el contingut de la seua resposta semblava que no li havia «sentat» gens bé que li haja escrit en castellà. No crec perquè no hi ha cap crítica en les meues paraules; a més, vosté, amb tot el dret del món, no vol utilitzar nostra llengua perquè la respecta tant que vull creure que fent-ho malament seria com una heretgia —és allò que jo deduïsc de tot el que li he llegit fins a hores d’ara—.
    Sí que estarà d’acord amb mi que la cita del Quixot: «Tate, tate, folloncicos» no tindria cap sentit haver-la traduït, perdria el significat que hi representava, i pel que estic veient, a «estes altures de la pel•lícula» a qui ens ha demostrat de sobra un bon bagatge cultural no necessite explicar-li el significat que hi en tenia. Qualsevol positiu, no mai menysprear la utilització del castellà. Això podíem fer! I de vergonya res per agarrar el diccionari: MAI, eh? Tots ho fem ara i adés, que per això estan, i perquè el més important és entendre’ns els humans encara que siga amb el sànscrit.

    Bé, Rodolfo, ací té un amic: ànim i avant que encara queda processó.

    SALVA

  85. Rodolfo

    Hola Salva, per l’amor de Déu, a mí sempre me senta molt bé, tot cuant tu escrius. Lo que no me senta bé es que me parles de «vosté». Des de l’ primera vegada que vaig començar en QD, abans de tot, al adreçarte el meu goig i sentiment que va sentir el meu cor cuant llegí «Les Sabates Noves», lo primer que vaig dir és que me escriviu sempre tutejar-me, i vaig donar les raons, doncs d’any 1.936-1944 vaig viure en Quatretonda, i ben segur que en l’escola «estaría con vuestros padres o abuelos». Perdón pero no encuentro más palabras y por eso todo es repetir la palabra «vaig».
    Es verdad que quiero escribir en «nostra llengua», pero me parece un sacrilegio o profanación de la misma, el mal uso y modales que le doy. Pero de todas formas, yo no me amilano ni desaliento, y fijándome con vosotros y ayudado por las literaturas, tratados, gramáticas… aunque sea de una manera muy elemental, terminaré por escribir siempre en valenciano en nuestro foro QD, y como tu dices, es verdad, lo «important és entendre’ns els humans encara que siga amb el ESPERANTO (Te cambio el sánscrit porque yo desde muy joven siempre estoy pegándole al Esperanto).
    Para Vicent Benavent V., tu siempre tan cortés y correcto me quitas un año, voy camino de los 82, he nacido en el año 1.929. Pero también te he dicho varias veces que no me hagas más viejo hablándome de Vd..
    El análisis que hago de tu persona, es el real y el que tu te mereces.
    Sempre un quatretondí de cor, Rodolfo

  86. Vicent Benavent

    Tota una satisfacció poder parlar amb tu sr Rodolfo,me’n recorde quan dies allò de que et tutejarem i creume ho intente quan escric comentaris per contestar-te el que passa és que de vegades no em done compte i… doncs això. No sé Rodolfo,m’alegre que em rectifiques en la teua edat espere poder saber quan fas els 82, per allò de felicitar-te, un abraç sincer.
    Per al sr Salva, que passa? estic en ganes de poder conversar d’allò què li apetixca, ja sap » les neuronetes» què no paren, estic acostumbrat a l’activitat i aleshores tire de menys no poder contestar-li,vinga va animeu-se, espere que no s’ofenga què es broma.
    Salutacions per molt de temps als dos.

  87. Rodolfo

    Vicent, com fá molta calor, el Sr. Salva estará de vacances estiu-an que també te dret.
    A l’teua pregunta l’meu natalici, te diré que es molt Quatretondí, perqué és l’data l’ 11 de novembre- San Martí. Ixa data, cuant jo era xicotet i vivia en Quatretonda, anàvem tots a l’ermita SM. per a dinar en l’ camp i tindre camp a córrer, al remat cansat i a dormir, malgrat que divertit. Lo mateix que vaig a fer ara perqué veig que son l’ 2.00 de la matiná.
    Bon-dormir

  88. Vicent Benavent

    Tens tota la raó Rodolfo,el sr Salva estarà de vacacions amb tot el dret del món; gràcies per contestar-me quasi que coincidim en l’aniversari doncs jo els complixc el 30 de Novembre, el teu evidentment és més assenyalat ací al poble,doncs encara és celebra Sant Martí,no com abans clar però per exemple ací eixe dia no hi ha escola,pot ser que hi hagen xiquest que encara van a dinar al camp no ho se,però celebar-se es celebra segur. Bo estarem al corrent que no ens passe.
    Salutacions per molt de temps.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES