Seleccionar página

la penya bouera

la penya bouera

 

Aquesta vesprada la penya bouera ens ha visitat .  Anaven recaptant fons oferint paperetes d´una rifa per als seus objectius. Com a reclam un bouet manso i el seu papà. Original forma d´anunciar que els dies grans de les millors festes del món s´acosten inexorablement. Sí senyor ! A més,  els xiquets menuts i no tan menuts han tingut l´oportunitat de poder fotografiar-se al costat dels bouets. Rifaven un pernil i un viatge a holivú…això he entés…un altre preludi d´aquestes grans festes !

 928 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

12 Comentarios

 1. vicent benavent ( paunoi )

  Comença la festa, d’aci una setmana i alguns dies quan posen les barreres i els xiquets començen a jugar a bous la gent gran ja es posa nerviosa, per que sap que ja queda poc per començar la gran festa del poble sant pere i a sant pere bous.

 2. Rosa Mahiques

  Ai els bous! …
  M’agrada esta festa perque ens anuncia el principi de l’estiu, l’arribada del bon temps, de la calor, de platja, piscina, veus gent que fa molt de temps que no veies, el carrer ple, i per les nits més gent encara que pel dia. El que no m’agrada gens ( i parle com a mare ) són eixes noves modes de llogar una càbila i comprar alcohol a dojo per a poder divertir-se aquestos dies( i si al temps es pot molestar als veïns majors del centre del poble, que intenten descansar, doncs millor que millor) M’esglaia veure com cada any , la jovenalla comença més prompte a seguir estes insanes costums. Recorde quan jo tenia 18-20 anys que la gent s’entregava més a la festa del bou ( a mi sempre m’han fet molta por) viviem pel dia, anaven darrere del bou i per la nit, un ratet d’orquestra (fins a les 2 de la matinada) o inclús un ratet de cine i a dormir per a traure el bou del dia següent a les 6 del matí. Hui pel dia, el bou va tot sol pel carrer, i a la 1 o 1’30 de la nit, comença la festa amb les orquestres o les vaquetes… No sé si ens correspon als majors posar un poc de trellat entre tant desgavell.

  • Benavent

   Jo no en sé molt però crec que és un dels factors, aquest de la marxa nocturna i l’orquestra, que pot repercutir en la forma de la festa, perquè si els bous agraden a tots, són els joves qui tiren de carro, i si ells no estan, o només arriben fins l’hora de l’esmorzar o estan en condicions no massa òptimes (i ací estem generalitzant, possiblement, massa), potser, a la llarga dic, que es reduïsquen més encara les hores de festa pel matí. Certament que les orquestres no són el més important de «Sampere», però li pugen a la gepa.

   Si això fóra un dia així, conforme se celebren bous a tants pobles, per aquest o per altre motiu, s’acabaria amb un dels trets més identificatius d’aquesta festa: bou tot el dia! Tot i que tampoc sabem si sempre ha estat així, però que de tradició en té ja.

   benaventbenaventr

 3. orbison (Roberto Benavent Benavent)

  Que la gent respecte les normes, no maltractar l’animal , evitar menors pel carrer quan el bou está fora i en definitiva tindre respecte l´ animal sobretot si és bou i evitar cridar-lo cap a alguna barrera, ja que están posant en perill a altra gent que está dalt de la barrera són algunes de les coses que la gent deuría de tenir en compte , encara que ésta última mai es respecta.
  Sols dessitjar diversió i que passen els meyns percanÇos possibles.

 4. David Bellver Benavent

  Un dia, parlant amb una persona, em va fer un comentari, i certament, crec que té molta raó. Suposem, no vullc que passe res a ningú en la festa de bous, però si passes algun fet molt desagradable, quines serien les conseqüències??? Qui se’n faria càrrec??? Complim la normativa exigida desde Conselleria de Governació, o desde Ministeri Interior per poder fer bous solts??? No se qui regula la normativa mínima exigible, ni desde quin ambit està regulat. Reunim tots els requeriments exigibles??? L’assegurança que es contracta fins a quin punt es fà càrrec, quines són les condicions? Crec, son alguns interrogants que si algun dia ens els plantegem serà perquè darrere hi haurà un fet desagradable.

  • Rosa Mahiques

   No ets la primera ni la segona persona que es pregunta això. Jo, que com ja he dit abans, tinc molta, moltissíma por als bous, sempre m’ho he preguntat, i mai he obtingut resposta perque sembla que eixes qüestions en el nostre poble no deuen preguntar-se .Ara que no ens llig quasi que ninguna persona et confessaré que he tingut prou «discussions» amb gent quatretondina perque sempre he dit que si jo fora alcaldessa (Déu em lliure de vore’m en eixa circumstància) no m’atreviria a firmar com a responsable d’esta festa, per tant, no n’hi hauria bous, i quasi tots em remeten al que va passar l’any 1965.
   Sabem que la normativa, cada any és més exigent degut a les desgracies que passen en estes festes que es celebren al llarg i ample de la nostra Comunitat, però el perill està ahí i els bous no entenen de normatives, ni de lleis; el que cal és que la gent tinga clar el perill i intente evitar-lo.

 5. Benavent

  A la fi sembla que parlem de mantenir el trellat i el sentit comú, els bous tenen perill, encara que també se’n maten conduint, en les carreres de motos o treballant, per posar alguns exemples, però pel bé de la festa s’haurà de buscar la màxima seguretat, tot i que la configuració d’aquesta, de vegades, ho posa ben difícil, i com a mostra aquesta foto on a mi em sembla que hi ha un grapat de joves que ni de lluny tenen els setze, i ni a ells ni als pares els podràs dir allò que sempre s’ha dit que “qui no vullga pols que no vaja a l’era”. Cert que no em semblen del poble, que a casa s’hi poden controlar millor, però tant s’hi val.

 6. Jose Luis Oltra

  La festa de bous al carrer está perfectament normalitzada, i depen de la Conselleria de Governació, que és la qui emet el pertinent permís de realització de la festa. Per a poder obtenir eixe permís cal tindre una sèrie de coses com el segur d’accident, un servei metge i el corresponent centre metge, i unes altres coses. L’Ajuntament de Quatretonda per celebrar la festa de bous esta obligat a tindre eixe permísde Governació, i per conseguir-lo presenta en eixa Conselleria la documentacio pertinent. Si no hi ha permís no hi ha festa. Quan es fa la festa es perquè es té el permís. No sé si queda clar, puc explicar-ho en més detall si algú ho demana. Moltes gràcies.

  • Rosa Mahiques

   Voldria aclarir, que en cap moment he dubtat de que el nostre ajuntament, tant aquest com els d’abans, no tinguen o no hagen tingut els permissos de Governació, l’assegurança corresponent, els metges i SAMUs que cal tindre… Jo vaig un poc més enllà i em referisc no a la legalitat, si no a la conciència, i no soles dels regidors i alcalde si no també dels festers i inclús de la gent que en estes ocasions no saberen o no pogueren reaccionar. Mai he dubtat ni dubtaré de que en Quatretonda, amb tanta tradició en aquesta festa, les coses es facen mal.

   • Jose Luis Oltra

    Perdona si t’he donat eixa sensació. Només he volgut tranquilitzar-te. En tota activitat hi ha un risc. El que pretenem es reduir-lo. L’alternativa seria no tindre les festes, però crec que no cal pensar-ho. Què creus tu?

    • Rosa Mahiques

     Efectivament, l’alternativa seria eixa i crec que és una alternativa massa dràstica. M’agrada més l’opció de no pensar en el que podria o no podria passar. Jo pregaré per a que no passe res. I com molt saviament deia el meu Cap d’estudis Jose Antonio(q.p.d.): No cal preocupar-se i patir pel que no ha passat encara, que si passa ja ens preocuparem i patirem i aleshores buscarem solucions.
     Bones festes a tots: quatretondins i forasters.I vull vore a tots el dia 6 de juliol!

     • Jose Luis Oltra

      Crec que tens raó. Moltes gràcies. Fins el dia 6.

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics