primera assemblea d´indignats quatretonda

primera assemblea d´indignats quatretonda

 

                              Aquesta calorosa vesprada del 7 de juliol de 2011, ha tingut lloc la PRIMERA ASSEMBLEA CONSTITUIENT D´INDIGNATS QUATRETONDA  -Moviment 15-M-

                               Al voltant de 35 persones han assistit i participat, la majoria dels quals eren joves amb inquietuts i ganes. Alguns majorets també hi  erem. Respecte, informació, expectació i simpatia han caracteritzat aquest primer  encontre. Cadascú s´ha expressat de la forma que més ha cregut oportú. La tasca és gran i el paper és en blanc per a poder encetar i escriure un projecte fresc, nou, diferent i il·lusionant. Aprofitar l´ Agenda 21. Aprofitar la intel·ligència. Els recursos. Recuperar la paraula i el consens. Alçar la veu i manifestar que  que tenim ulls, capacitat de pensar, observar, investigar, traure conclusions i actuar. Malauradament, el sistema falla i està fent aigües pels quatre punts cardinals. Demostrar que som vius i que encara no està dit tot, han sigut algunes de les coses de les quals s´han parlat.

                                Formar comissions. Començar. A caminar. A moure´s. S´ha dit en unes de les intervencions que tenim tot el temps del món per a posar en marxa les idees i projectes. De transformar la força de la indignació en energia positiva i productiva. Que ningú ho farà per nosaltres.

                              S´ha decidit que la pròxima assemblea serà el 21 de juliol a les escales del centre Social. Com  avuí. A les 20 h. També s´ha parlat de la importancia d´informar a la gent gran. I que també participen. Esteu tots convidats. Allí no mosseguen a ningú. I tots podem parlar i aportar.

 

6 Comentarios

  1. Miquel Sentandreu Mahiques

    El dijous passat vaig assistir a la 1ª assemblea del moviment 15M a Quatretonda. En principi no es res del altre mon. Un grup de persones que es reuneixen al carrer per a parlar lliurement d’allò que els interessa i/o els preocupa, amb la idea de participar de la societat y d’aportar la seua opinió mijanssant la própia veu.
    Em va sorprendre la il•lusió amb la qual un grup de joves exposaren el seu interés per aportar idees y participar en projectes que puguen ajudar-nos a encarar el futur, amb la mirada renovada per tal d’eixir de l’atonia social en la ens trobem instal•lats.
    Em va sorprendre també la facilitat amb que plantejaren les seues idees, i la seua disposició oberta, tolerant i respectuosa amb el conjunt de la societat.
    Els qui no som ja jovens, sovint tenim certs prejudicis al voltant de la joventut, però des que el moviment 15M començà a rodar, ens em adonat de sobte que hi ha una massa de joves que no els agrada el present que els ha tocat en sort, un present que hem construït els qui som més vells. Una massa de joves que saben el que volen i estan disposats a posar en funcionament les seues capacitat per aconseguir un futur millor.
    Els més escèptics diuen que això del 15M, no es més que una borrumbada de joventut que es diluirà i desapareixerà tan de presa con ha aparegut. Tal vegada tinguen raó, però a mi el que comença a sorprendre’m es que no haja desaparegut ja, i que lluny de desaparéixer aparega al meu poble, y que vinguen representants d’altres pobles de la comarca, y que pensen en organitzar estructures de participació del 15M d’àmbit comarcal, y que vullguen funcionar de forma assembleària, y que deixen constància escrita del que es tracta a les assemblees, y que compten amb tot hom sense cap tipus de discriminació per edat, sexe o qualsevol altra condició.
    No se si el moviment 15M durará molt o poc, això el temps ho dirà, però el que està clar es que ens aporta il•lusió i aire fresc, que darrere seu hi ha una massa de persones, individus amb seny que saben el que volen, lluïres, tolerants, respectuoses i amb capacitat organitzativa que si s’ho proposen aconsegiran, el que fins ara semblava impensable, dotar-nos d’uns mitjans i unes estructures de participació ciutadana que ens permeten ser partíceps cada dia de la nostra realitat social, sense la limitació de tindre que esperar 4 anys per a poder donar un vot asèptic als nostres polítics de torn.
    Tinc la esperança de que el 15M no pare de créixer i madurar, que passen el anys y siga una realitat capaç d’omplir alguns del buits que ara tenim.

  2. Rosa Mahiques

    Quina llàstima! Ara va i fitxen a Dinio com a representant dels Indignats de València. Ala, ja s’ho han carregat. Ara a Sàlvame a vore si allí ens fan cas…

  3. Ivan Benavent

    Hola Rosa, en primer lloc volia aclarir-te que el partit al que perteneix Dinio i que es diu «Movimiento Anti Crisis 2012 (MAC 2012)», no representa al moviment 15M per a res, com explica al final de la noticia, De fet, aquest partit no està recolzat per ninguna plataforma de les que componen el 15M a València, ja que es considera que es un partit que s’ha aprofitat del impacte mediàtic que el moviment 15M a tingut últimament.
    En segon lloc, opine que al mateix programa podrien anar també molts altres polítics que si que estan cobrant de tots els valencians. Molts d’ells també tindrien cabuda al programa «Veredicto», i el mal es que eixos si que representen una gran part de la societat.
    I per últim, el mes trist de tot, que si anarem a qualsevol d’eixos programes de premsa rosa, segurament si que ens farien mes cas ja que vivim en una societat on pareix que tinga mes importància la premsa rosa i el futbol que els problemes que fan que no puguem arribar a final de mes.
    De totes formes, si t’interesa i tens algun dubte o qualsevol proposta, et convide a que acudeixques a la propera assemblea que tindrà lloc el proper dijous 21 de juliol a les 20:00 a les escales del centre social, allí segur que t’escoltem i et recolzem si considerem que es bò per al poble.
    Vinga fins al dijous que ve!

  4. Rosa Mahiques

    Moltes gràcies Ivan per la teua informació. Sé que el moviment 15-M és molt ampli i que deuen haver moltes corrents din d’ell, però al llegir que el Dinio s’havia fet representant del moviment, em va caure en món als peus i em va fer prou de mal. Jo em considere una Indignada per totes les coses que estan passant, el que no sé és dins de quina rama del moviment em posaria. Vorem per quins camins corre esta història i aleshores m’aproparé o m’allunyaré.
    El que sí crec que deurieu fer és desmentir la notícia als mitjans de comunicació que l’han difos, per a que no porte a enganys a la gent.

  5. Ivan Benavent

    Per alguns comentaris que has publicat, molts dels quals comparteixc, ja havia deduït que eres una indignada mes i he d’admetre que a mi em va passar igual al llegir la noticia.
    Però encara que respecte la teua postura, opine que en conter d’esperar a vore quin camí agafa aquest moviment, es millor contribuir a que agafe la direcció que mes ens convinga a tots. Quan mes opinions hi hagen, millor reflectirà al poble.

  6. Maria Sentandreu

    Ja era hora de que els joves ens atrevírem a parlar en veu alta, a exposar les nostres idees i a participar activament en el nostre present per a intentar arribar a un futur més modern. Queixar-se de la mala sort i esperar a que les coses vagen millor sense cap d’esforç, no és una opció vàlida. Hi ha que lluitar, opinar, pensar, organitzar espais que ens permeten expressar les nostres idees. D’acord, no és el mateix la teoria que la pràctica. Però per algun lloc hi haurà que començar. Ànim a totes les persones que s’atreveixen a parlar i que mantenen viva l’esperança.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES