Seleccionar página

acta constitutiva indignats quatretonda

acta constitutiva indignats quatretonda
 
 
DOCUMENTACIÓ ACTUALITZADA
 
 
 
 
 
 

 

 234 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

3 Comentarios

 1. Pepe

  He llegit atentament aquesta acta. He llegit molt atentament l´esborrany de l´acta de la segona assemblea d´indignats quatretonda. I pense que hi ha molt de treball. I molts projectes. I moltes ganes de «fer algo». I felicite les diferents iniciatives.l A l´última assemblea no hi vaig poder anar.
  Però…sense ànim de posar llenya al foc…i prou cansat i indignat per moltes coses que no venen al cas en aquest foro, pense que es vol fer tant i tant i tan bé que les tasques mampreses semblen una torre de babel… potser jo siga un carca desfassat, cansat i pessimista. És possible. I en aquest cas, no em feu ni cas, que no teniu el per què. El cas ,es que amb tanta comissió, amb tants objectius, amb tants treballs i amb tanta utopia… estic totalment perdut com si em trobara allà a l´infinit…com el conte del nunca acabar.
  I el cas que estic indignadíssim. Ho he manifestat i no m´amague. Però també estic cansadíssim. Jo que propose ? Objectius senzills. Realitzables aa molt curt termini. Accions molt concretes. Immedites. Xicotetes però efectives. Sé que és tot molt difícil. Molt complicat en pobles menuts on tots ens coneguem i els diferents interesos poden xocar i de vegades provocar espurnes incendiàries. Però us assegure que el trellat només té un camí, que la llum sempre venç la foscor. I que la veritat no serà vençuda mai per la mentida. Amb aquestos pressupostos, ferms i fonamentals no tinc més que recolçar i animar a un grup de joves preocupats, indignats i valents pel present i pel futur, Ánim i endavant !

 2. SALVA

  Cita Hessel, l’home que ha escrit INDIGNEU-SE!:

  “Sois responsables en tanto que individuos” proclamaba Sartre. La responsabilidad es del hombre que no puede encomendarse ni a un poder ni a un dios. Al contrario, debe comprometerse en nombre de su responsabilidad como persona humana.
  Jo vinc repetint-ho amb els meus escrits que no hem de deixar-nos manipular pel mascle dominant de la camada. Hem de tindre: llibertat al cap, pensament clar i elaborat per un mateix, sense deixar-se arrastrar mai per la caterva cridanera. Potser ho fem perquè és més fàcil no pensar, actuar segons ens dicten els nostres instints més viscerals, sense reflexió de cap tipus, si de cas en ficar el cap dins del forat com ho fa l’estruç i seguir les instruccions d’aquell que afalaga els nostres oïts, sense parar-nos si allò que està demanant és utòpic i irrealitzable però tanmateix és mercaderia vendible.
  I, si vas a col•laborar en una tasca en benefici del teu poble, no vages solament a oir, has de dur al cap alguna idea de profit i assumida endavant per tu, pots acabar sent manipulat pel xarlatà més entabanador. Que no et venguen mai la burra! No importa si et prometen tindre un bancal a la Lluna!

  Amb tot des que s’acabà la dictadura hem creat una classe d’individus aliens a tot aquell assumpte o problema que hauria de ajudar a construir una societat com cal, però que tanmateix aquestos actuen seguint la propaganda que emana dels mitjans de comunicació del poder polític, econòmic i adlàters i malauradament massa sovint s’indignen per nimietats i frivolitats. Panem et circenses, que avant va el carro.

  Us n’heu adonat que en no sentir-nos responsables com individus i sí seguidors irresponsables de les consignes de l’amo de torn culpem de manera força infantil al govern —de qualsevol color, no li fa—, dels nostres desastres? Això a mi m’ensenyaren que vol dir que «no estem madurs».
  Els anys viscuts d’aparent bonança econòmica i de riquesa irreal ens ha fet oblidar una sèrie de valors que haurien de servir de fonament on poder recolzar l’esperit de què som ciutadans amb drets i obligacions.
  Ara bé, volen fer-nos creure que votant cada quatre anys i elegint als nostres —seus?— representants ja estem en una democràcia plena, que la «massa o populatxo» ja en té prou. I no, les urnes només reflectixen un moment emocional en el temps, després la història ens demostra si estàvem equivocats o no. Hitler arribà al poder a Alemanya mitjançant el vot…, i tots sabem què passà després.

  Així i tot us confesse, amics, que després del que acabe d’escriure he de dir-vos que: «es más fácil predicar que dar trigo».

 3. David Mahiques

  Hola Salva:
  Tens tota la raó en el que dius. Però si ho mires amb prespectiva històrica no estem tant malament. El que passa es que sóm primats, i en el món del primats l’etologia és un mascle o grup que domina i altres que accepten la situació sense crítica. Al tall que anem humanitzant-se açò va canviant.
  Ara de vegades, hi ha moments que pareix que la conducta humana recula i començá a predominar la dels primats. Ara pot ser estem en un d’eixos moments. La por als immigrants, eixe passotisme que només es precupa per viure i no pensar, la por cap al futur incert, … són sintomes del que dic i fa que molta gent busque algú que els salve al preu de deixar de ser persones i pensar criticament.
  Hi ha un llibre molt bo que te’l recomene. Es del paleontòleg Eudald Carbonell i es diu ENCARA NO SOM HUMANS. Ajuda des de la paloentologia a entendre la nostra conducta. Es un dels bons llibres que s’hauran fet en la història de la nostra espècie.
  Adeu

  David Mahiques

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics