accés a la font vella, la font de mahiques i l´ecoparc

accés a la font vella, la font de mahiques i l´ecoparc

 

Bona vesprada, canviant un poc de temàtica, sobre actuacions que s’han realitzat des del Ajuntament de Quatretonda, reivindicades abans de les eleccions i després, per este mitjà i desconec si per altres mitjans també han estat reivindicades, la qual cosa em du a la conclusió que QD és efectiva, els guals que no pagaven impostos han estat retirats, ara desconec si hi ha d’altres, correspondria a l’Ajuntament comprovar si els que hi ha són els que s’estan recaptant, seria interessant saber-ho, no cregueu??

Per als següents comentaris, li he enviat unes fotos al director de QD, per a que les penge on considere oportú.

ACTUACIÓ FONT DE MAHIQUES: enhorabona a qui corresponga, s’ha arreglat el camí, tapant els forats que hi havia, s’ha netejat part de l’entorn, s’ha construït una “passarel•la o pont” per a facilitar el pas de vianants. Però el que no pot ser es que els sacs del material utilitzat en la construcció els hagen deixat en la bassa de baix del camí. I després parlant amb gent que es entesa en construcció, jo no entenc gaire, m’han sorgit els dubtes de si la passarel•la aguantarà molt de temps passant l’aigua per damunt del camí, és a dir, si serà eficaç o no???. Ja que en les primeres pluges, mentre no siga netejada la part de dalt del camí amb una retroexcavadora, l’aigua tornarà a passar per damunt del camí emportant-se per davant tot el que troba al seu pas, així és l’aigua.

ACTUACIÓ ECOPARC: Enhorabona, a qui corresponga, s’ha cercat el Ecoparc dificultant l’accés a persones que no en fan bon us. Però la meua sorpresa ha estat quan vaig anar a vore’l, i estan els contenidors caramull i muntanyes de deixalles pels voltants.

ACTUACIÓ ACCÉS FONT VELLA: Enhorabona per la instal•lació de les tanques que s’han posat per a limitar l’accés de vehicles de quatre rodes a la Font Vella, tanques de “quita i pon”, la qual cosa aplaudisc, ja que en cas d’emergència o necessitat s’hi podria accedir amb vehicles de quatre rodes. Crec, que entre les dos tanques caldria posar una porteta, ja que les actual tanques no limiten l’accés de ciclomotors i motocicletes, i crec sincerament que molta de la gent que pot fer mal en la Font Vella, es desplaça amb vehicles de dos rodes.

Les fotos que he enviat al director de QD, van ser preses la setmana passada, desconec si les actuacions estaven finalitzades o no la setmana passada, o s’ha fet alguna millora.

Una forta abraçada per a tots els lectors i col·laboradors de QD,

 

9 Comentarios

 1. Pepe

  Sincerament que me n´he alegrat i no poc d´aquestes actuacions per part de les autoritats. Ja per demanar, té raó David en alguns detalls, com per exemple el dificultar l´accés a les motos amb una mena de porteta, artilugi o el que siga a la Font Vella. Per donar idees, tal vegada si se n´hagueren posat unes portes que no cridaren molt l´atenció, amb una portella menuda per a les persones i en cas de necessitat en un tris tras el poder obrir-les en qüestió de segons… però de tota manera més val això que no res. Els altres temes els desconec.Obvi és que les millores sempre millores són. I quant a l´ecoparc, doncs esperem que prompte tot estiga en ordre.

  Gràcies David. Eres un dels nostres reporters d´actualitat local més preciats.

 2. Rosa Mahiques

  Sou una mica»quisquillosets». Si abans no hi havia res, i ara n’hi ha una tanca i possiblement més vigilància, crec que caldrà veure si és efectiu o no, i aleshores si no ho és, doncs ja proposarem més idees, no creieu?

 3. Isaac Garrido Benavent

  Tant de bo no hi haja cap problema amb la barana de la Font de Mahiques perque allí s’unixen dos barrancs grans i en una gota freda o una tronada forta de primavera, l’aigua assolix més d’un metre d’altura per dalt del camí (portant canyes, troncs, etc). Així i tot, em pareix molt bona actuació, enhorabona!
  Al igual que diu David, i cosa que em crema molt la sang, és que tots els sacs de cement acaben dins l’aigua. És tant costós deixar-los dins la furgona o cotxe la qual està sols a dos metres…? Desgraciàdament, la cultura de «tota la runa al barranc» encara està molt arrelada.
  D’altra banda, i per tal que aquestes actuacions siguen més exitoses si cap (parle sobretot del cas de les tanques de la Font Vella), es podria fer un ban durant un parell de setmanes o el que es crega oportú informant sobre allò que s’ha fet i comunicant que queda prohibit que baixen ciclomotors a la Font Vella sota la sanció corresponent.
  Així mateix, no estaría de sobra que per mitjà d’un altre ban es recordara la prohibició de llançar les deixalles al barranc o a les voreres del camins, etc. diguent també una quantitat de diners de sanció. Està clar que molta gent continuaría «fent el porc» però si tal vegada es disuadira a unes quantes persones…això que guanya el poble.
  Ànim!

  Isaac

 4. Jose Luis Oltra

  David:
  Els sacs de l’obra no els han tirat els empleats municipals, ells no fan eixes coses. Quan es va arreglar el piso, les tanques que protegien l’obra van anar a parar «misteriosament» a l’aigua. Pot ser els autors siguen els mateixos. O bé altres que han llançat ciment a una séquia. Però els operaris municipals t’assegure que no.
  Abans de començar l’obra de la Font de Mahiques demanarem, a través de QD, idees sobre el que calia fer, però no va contestar ningú. Ara bé, ho han fet professionals del sector, així que esperem que resistisca.
  Al voltant de l’ecoparc, comencem a cridar a Girsa el 16 d’Agost per a la retirada de contenidors. Jo he cridat en diverses ocasions, i ja al setembre de forma poc educada. A la fi, han vingut a arreplegar-los, i hui m’acaba de cridar el gerent per a demanar disculpes.
  En la Font Vella hem deixat el buit central pensant en que hi ha gent a Quatretonda que necessita una cadira de rodes, i algunes mares porten el carret de nadó. I en tots dos casos cal facilitar l’accés. Per els que fan mal, no són els que van amb vehícles de dos rodes, són els que volen fer-ho.
  Gràcies

 5. jordi nadal

  una opinió de cada cosa:
  1. la barana de la font de mahiques ha de durar fins la primera gota freda, ja que com be diu isaac, allí els barrancs arrastren troncs canyes i sediments, que també taparan els desigües que hi han, però en fi hi havia que fer alguna cosa, jo simplement hauria posat blocs agarrats a terra a una separació de uns 50 cm, de manera que es podera anar per damunt d’ells i deixaren passar tot.
  2. la barana de la font de mahiques no li trobe sentit, allí no feien mal els vehicles, i si algú volia dur a una persona major la podia baixar baix, les motos continuen baixant, ahir jo vaig estar passejant la gosseta per allí i ho vaig veure, tal volta caldria posar una senyal, però no entenc el perquè no poden baixar vehicles.
  3. la tanca del ecoparc ja es va aprovar en la anterior legislatura per unanimitat, ara cal orientar a la gent per a que tire les deixalles en el contenedor corresponent, per tal que li coste el mínim al poble, ja que moltes d’estes empreses si separes bé el material no et cobren per retirar-lo.

 6. Rosa Mahiques

  Tens tot la raó en que els cotxes no feien mal a la font vella, però et puc assegurar que alguns dels que van dins dels cotxes són o eren els que deixaven bruticia, posaven la ràdio a 1000 decibels, han trencat baranes,tauletes… i em pregunte: quina falta els fa a eixos cotxes baixar a la font Vella? Tampoc les motos fan molt de mal, però sí els que baixen en motos ( no tots, és clar ).Si baixes prou a sovint voràs com allí no van a resar el rosari…

 7. benavent

  De senyors i de colors n’hi per a tots els gustos ara, que a mi no em fa el pes que baixen vehicles a motor a la Font, fa cap falta? Pas franc només per als caminants – i bicicletes si m’apuren- però res més tret que hi haja cap tipus de servitud, o per necessitats de serveis i d’impediments físics. Ni falta que haurien de fer les tanques, ni tampoc sentir com trauen el lleu els motors quan remunten la costera.

  Parlant com parlem d’un espai sensible, singular, natural, i d’un parc a tocar del poble, no el podem lliurar una mica dels vehicles motoritzats?

  rbenaventbenavent

 8. Joanjo Oltra Cuquerella

  N’estic d’acord en que no hi caldrien ni tan sols les tanques, si tothom tingués una mica d’educació cívica.

 9. Rosa Mahiques

  Per desgràcia sí que cal alguna mesura dissuasòria per a que la gent (alguna gent) tinga una mica de consciència de que no es pot fer tot el que es vol, quan es vol i on es vol.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES