Seleccionar página

crònica des de «la falaguera»…

crònica des de «la falaguera»…

Crònica des de La Falaguera

 El passat divendres 23 de Setembre un grapat de voluntaris, amb l’ajuda logística i humana de l’Ajuntament, van començar les tasques de neteja i rehabilitació de la Cava de La Falaguera. De manera totalment desinteressada, i amb l’esperença de restablir el valor natural i cultural d’aquest preuat indret de la serra, es van fer diversos forats a terra per desenterrar l’antiga canonada que transportava els sobrants d’aigua de la cava fins al bevedor de ramats que hi ha fora. La canonda estava enfonsada quasi un metre!! La sorpresa va vindre quan obriren eixa canonada i van veure que estava totalment emboçada per les arrels dels xops. Després de realitzar un gran esforç i amb l’ajuda d’una bomba d’aigua, van conseguir traure ni més ni menys que un manoll de 13 metres d’arrels. Aquest continúa “exposat” al camí.

A hores d’ara, s’ha eliminat l’aigua que impedia l’accés a la porta de la cava, s’ha netejat el bevedor, i s’han tallat diversos troços de canonada per posar-ne de nous. El proper divendres, després d’haver-se assecat el fang i el tarquim es rependran els treballs per finalitzar la restauració. Tot el qui vullga col.laborar, està convidat.

 

            Raül “el Manco”, Rafa “Teño”, Jaime Chasán, Isaac, Salvador Pons i Jose Juan

 

 474 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

3 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Enhorabona als que heu netejat l’accés a la cava i les canonades.Un article i unes fotos molt curioses per als qui ja fa temps que no haviem pujat a la cava i no sabiem com estava. N’hi ha gent que es preocupa de les «nostres coses» i això es digne de lloar. Gràcies també a l’ajuntament per posar els mitjans que calien.

 2. Pepe

  La meua gratitud i fort aplaudiment virtual per aquestes intervencions les quals ens beneficien a tots. És impressionant «la serp» d´arrelam ! Una memorable foto per a la història !

 3. Benavent

  Un «10». Diuen que una bona notícia no és notícia (Maria en sap més d’açò), per tant aquesta és l’excepció que confirma la regla.

  benavent

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics