Seleccionar página

paella amb gust a poc

paella amb gust a poc

En no res estem celebrant el nostre dia, el de tots i totes y todos y todas los valencians/anes/anos/anas… i tot el rastre d’etc.. que acordem posar-li.
I com ve sent costum els últims anys al nostre poble, segurament anirem de paelleta. Aquest any toca a la piscina, altres anys al camp de futbol, tant se val. La qüestió és ajuntar-se i fer quatre festes.. i a la marxa.
Però aquest any és una mica diferent. I és que, clar, la tisora arriba a tots els llocs en aquests temps tans dolents per a la butxaca (la d’alguns), i ara ens retallen també en les paelles. Aguarda’t!!
Majúscula ha sigut la sorpresa quan llegint la programació cultural del més d’Octubre he vist a l’apartat de les paelles que l’ajuntament facilitarà cadires i taules i es repartirà vi, cacaus i papes als assistents. Però, i la paella?
Des que va començar a celebrar-se d’aquesta manera el 9 d’Octubre, l’ organització regalava la carn, l’arròs, o la verdura, per tal de fer les paelles. I ara? Clar, estem en crisi. Però, ara pensem: els últims anys en festes solament s’ha fet un convit de l’ajuntament, per tal d’estalviar una mica, i enguany… Sorpresa! Se n’han fet dos, com abans.. Aleshores? Estem o no estem en crisi? No tocava estalviar perquè no hi ha diners? Ja m’he perdut entre tant d’estalviar aci i no estalviar allà.. I ja no se a què juguen, si a estalviar, a no estalviar.. Segur que ells tampoc ho saben. O potser és que com les paelles varen ser una iniciativa aliena a la seva formació, ara toca carregar-se-les? Mira, no ho sé.
La bona qüestió és que ni amb cadires i taules es pot fer una paella, ni amb cacau, vi i papes tampoc. Així que ens tocarà menjar-nos una paella que ens farà gust a poc. O fer de la necessitat virtut i fer bona la frase que diu Yo me pago mis paellas.

Joan Oltra

 442 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

22 Comentarios

 1. Pepe

  Publicado 5 octubre, 2011 en 9:21 PM

  Acabe de pagar quasi 1.000 euros entre contribució de ma casa, taxes de fem, drets de Gual. En temps normals, no estava molt convençut que amb els meus impostos es pagaren paelles a ningú. Són despeses innecessàries. En la meua humil visió del món, i en la meua particularíssima opinió personal, crec que hi ha altres objectius més nobles i urgents. I ara, en temps durs, difícils i preocupants, pense que gastar part dels meus diners en fastos gastronòmics és una barbaritat. I no vull dir res per no tirar llenya al foc.Que no estan els temps com per a avivar cap foc
  Publicado 5 octubre, 2011 en 9:21 PM

  • Joan Oltra Cuquerella

   La mateixa gent que es queixa d’aquestes coses, sol ser la que després no repara en dir que a Quatretonda no es fa mai res, i que als pobles del costat si. Si quan s’intenta fer alguna cosa, diguem: amb els meus diners no, ja em direu que s’ha de fer. Aclarim-nos.
   Altra cosa et diré, si et queixes del que pagues ara de contribució, esperat als pròxims rebuts després del que es va aprovar l’altre dilluns al plenari….

   • quatretondadigital

    Publicado 6 octubre, 2011 en 7:20 AM
    Bon dia, Joanjo. No em queixe del que pague de contribució, si eixos diners, els meus diners, es destinen a causes socials i de trellat o en benefici de tots. No crec que per no regalar uns quants trossos de carn etc. el poble siga menys que els del costat. Quan “s´intenten fer coses” han de ser per a tots, no per a uns quants solament que volen anar de festa. Les festes hem d´acostumar-nos a financiar-les amb dinerets de la nostra butxaca-particular.Crec que els diners dels impostos han de ser per a altres fins més nobles. I ara més que mai. Quant als pròxims rebuts de la contribució, ja se que durant els pròxims deu anys la cosa anirá augmentat una mica accelerada, massa accelerada. I això, crec que no es va aprovar a l´últim plenari, sinò ja fa alguns anys, per la qual cosa crec que caldrà revisar el gravàmen si no volem arribar a fer insostenible el pagament d´impostos. Quant a les altres “festes gastronòmiques organitzades per l´actual corporació municipal” fins i tot repetides, pense el mateix : amb els meus diners, NO ! Siga com siga, el “si yo, tu més”, no em val. Em val el moment, molt difícil. I crec que la situació no està per a paelles, ni per a altres despeses les quals han sigut i són insultives per a la intel.ligència.

    • Joanjo Oltra Cuquerella

     Joanjo Oltra Cuquerella
     Publicado 6 octubre, 2011 en 3:30 PM
     Aleshores, per exemple, tampoc estaràs d’acord que a la banda de música, se li pague des de l’ajuntament per fer un concert o tocar en festes. O com tantes altres coses que es fan en festes, (pirotècnia, orquestres, etc, etc etc) Pregunte, eh? ja que això és solament per a qui vol anar a vore-ho i gaudir-hot. I per tant, qui vullga música que se la pague, i qui no vullga anar als actes de festes, pot adhuïr que amb els seus diners, NO! és això?

     • Pepe

      Publicado 6 octubre, 2011 en 3:55 PM
      Joanjo, joanjo…no te´ n puges a les branques . Estem parlant de despeses que no fan falta. I en aquests temps amb en números negatius que tenim…vamos! que jo si tinc números rojos al meu compte ni me pasa per la imaginació convidar alegrement a la gent i a més que ni li fa falta. Eixos dinerets pe a altres necessitats, les quals són moltes. L´època de les gracioses subvencions caigudes del cel…han d´acabar-se. En lloc de subvencionar…treballar.

 2. Joanjo Oltra Cuquerella

  Joanjo Oltra Cuquerella
  Publicado 6 octubre, 2011 en 1:21 AM
  Una altra cosa vull dir: si quatre paquets d’arròs, o una poca carn per a fer paelles et pareix un “fasto gastronòmic” (en quan és per a que la gent participe i es faça una mica de festa), ja em diràs que et pareix que en festes es facen 2 convits pagats amb els teus diners…

 3. David Mahiques

  David Mahiques
  Publicado 6 octubre, 2011 en 12:33 AM
  Hola Pepe:
  Estic totalment d’acord amb tu. No hi ha que gastar-se els diners en comilones i en dinars populars quan les coses estan dificils. I no veig malament el no pagar la carn i l’arros per les paelles d’enguany. Estem com forme estem i la paella com diu Joan jo me la pague.
  Però també hem de reconèixer que Joan té raó en eixa incongruencia que veu en l’ajuntament. Per què s’han fet dos convits en festes, quan l’any passat ja només se’n va fer un per tal d’estalviar? No feia falta haver fet el convit de Sant Josep. I tampoc les dixoses llumetes de festes.
  Jo com Joan tampoc se a que estan jugant. No se si volen o no volem.
  Bona nit.

  David Mahiques

 4. Vicent Benavent

  Vicent Benavent
  Publicado 6 octubre, 2011 en 10:03 AM
  En sembla fort i no poc que l’ajuntament no vullga gastar-se 500 o 600 € que pot ser, coste menys lo de les paelles,quan un acte com aquest al menys participa tot el que vol i és un acte de germanor per al poble on tots prediquen que es bo per als ciudatans.
  Crec que s’han passat més de 3 pobles, perquè no ho se tal volta deurien de donar explicacions però tinc reconéixer que la decisió presa és molt lamentable.
  Tal vegada m’estime més que no es posara il.luminació a les festes de bous que no a les de setembre amb eixos diners segur que hi han per fer més de 100 paelles,lamentable però…
  Sr Alcalde,un ajuntament on sap que és mínim el que es deu, havera pogut tindre una mica més de sensibilitat ciudadana home que no es per a tant.

 5. Vicente Benavent B.

  Vicente Benavent B.
  Publicado 6 octubre, 2011 en 1:07 PM
  Yo crec que Pepe te raó, comforme estan les coses qui vullga paella que se la pague que per aixo no sarruinara ningu. Qui vullga festa que seu pague. tots els que anaven a agarrar la carn pa les paelles eu feen perque era debaes y no para anjuntarse perque primer agarraven la carn y sen anaven pero quant van obligar a anar a tots al camp de futbol molts ja no van anar a per la carn. Una atra cosa es si vullgueu clavarse en l’anjuntament… pero em pareis de un 10 que no es gasten ixos 500 o 600 euros que diu vicent que costen les paelles, que per algo sascomensa a astalviar. La germanor la poden fer igual si volen. Lo que pasa es que com hua fet el PP queda molt be dir que está mal.

  • Vicente Benavent

   Vicent Benavent
   Publicado 6 octubre, 2011 en 2:09 PM
   Crec Vicent que no has llegit be el meu comentari. Perquè si es així qui vullga il.luminació al carrer per festes de sempere que les pague, No te jode!!em sembla de molta autoritat el fet de les paelles,altra cosa és que es regule lo del repartiment de la carn què per cert,qui s’en emportava igual pot ser d’un partit com d’un altre no? però dic que cal que es regule,em pareix be qui vullga la carn i l’arrós que es faça la paella allí al lloc.
   I que et quede clar que no és per clavarse en el PP si hi haguera fet un altre partit jo al menys estaria dient el mateix, però ja que dius,tu ho faries si aquesta decisió l’aguera pressa el PSOE o un altre partit? I per acabar dirte que més que ha criticat el PP a altres sectors no se si ho faran els altres, ara es veurà la participació que hi ha.

   • Vicente Benavent B.

    Vicente Benavent B.
    Publicado 7 octubre, 2011 en 12:06 AM
    Qui vullga carn que se la pague, que durant uns quans anys ni havia que agarraba carn pa tot el mes. I qui vullga llums que les encenga en sa casa. Si ixa desicio la havera presa el psoe estaria felicitanlo al igual que si hua vera fet el bloc. Ja esta bé, en els pobrets que per no pagarse una paella armen la batalla de san Quintin, que ací quant es gratis i mos donen un dit, mos agarrem tot el cos, i si pot ser el cos del del costat tamé. I sí Vicent, el alcalde te autoritat pa aixó i pa molt més, que para aixó te el doble de vots que els atres partits. Mentres estaba David va governar com va voler, va posar o no va posar llums, va contratar a localia si li va vindre en gust i els atres van fer poc pero lo poc que van fer heu van fer al seu gust ( van posar el mercat prop del cementari perque es va pareixer molt be, i menos mal que David heu va arreglar) aixina que tot lo que siga ahorrar: ben fet está.
    I a joan vullc dirli que en diners dels atres sap fero molt bé: ja tarribará l’hora de pagar i vorem si estas tan de acuerdo en tot, pero mentres paguen els atres (heu dic perque dius que eres molt jove i supose que encara no pagaras tu una casa o un vado o atres impostos)

    • Vicent Benavent

     Vicent Benavent
     Publicado 7 octubre, 2011 en 9:17 AM
     No si al final encara haurem d’aplaudir-li,crec que s’està fent una mica dolenta aquesta conversació. Per aclarir el cas,estic segur que la gran majoría de la gent que sol anar a les paelles el 9 d’octubre el que menys li preocupa és qui paga l’arrós i la carn,a veure si et penses que per un plat d’arrós som capaços de tallar-li el braç a algú. El problema on ve és que hi han diners per al que uno vol i en un acte com aquest que participa tot el poble que vol i d’una despessa mínima de diners ha estat passat de “rosca”,opinió meua.
     I dirte una altra cosa un alcalde siga el que siga i per molts vots que tinga no està per fer el que li rote,i si tú ho penses així doncs estem molt mal però que molt mal. Podriem dir també com s’han aconseguit ixos vots però crec que no val la pena,tot el poble sap de sobra com es guanyen unes eleccions fins i tot els que eu votat al PP o sabeu i si tu no ho saps és que estàs malament de la vista o t’han enganyat com a un caragol. ja o diu el refrany,” amb boca tancada no entren mosques”.

     • Jose Luis Oltra

      Clar que ha botat el gat… però ja fa temps. T´ informe que totes les activitats que es van realitzar el passat diumenge feia quasi un any que estaven contractades. Concretament el taller estava contractat a través del sarc i els inflables i cars es van contractar junt amb les orquestres de festes, es a dir, per allà el mes de novembre de 2010. Així es que veges per on bota el gat???? Quan nosaltres vam accedir a l’ajuntament totes les activitats culturals i lúdiques de l´ any estaven contractes pel PSOE, que era el que estava en el govern. Altre assumpte és el tema de la carn. Com tu dius 500 o 600 € no van a cap lloc. El que no es pot consentir es que es faça una activitat per a que la gent del poble es reunisca en germanor, i algunes persones se´ n aprofiten de la situació , agarrant la carn i anant-se´ n a altres lloc. Quina gràcia te donar la carn per a que una part de la gent se´ n vaja a les casetes de camp?. El que s´ ha pretés es que la gent que s´ apuntara fora la que realment tenia ganes de quedar-se en la piscina.

     • Vicent Benavent

      El gat ja no bota perquè s’ha quedat sense potes, bo és una manera de dir algo.
      Estem com sempre sr José Luis,estic d’acord en que el SARC és una vía de contractar actes lúdics que no van amb la gestió d’un ajuntament, ara lo dels infables i cars que dius es van contractar junt amb les orquestres de festes o siga fa un any aproximadament,no em quadra perquè em faig dues preguntes:
      1- Que ens vol dir que ja estava pagat l’acte dels cars i inflables? Tinc entés que u no cobra fins que no fa la feina,o no es així.
      2- Si haguera volgut l’alcalde,no s’haguera pogut eliminar ixe gasto?
      Pel que dius de la carn i l’arrós que quede clar que em pareix be la gestió que vol impulsar de que la gent es faça la paella on toca i no en les casetes a costa de l’ajuntament,tampoc crec jo haguera resultat difícil controlar això si realment hi ha interés perque la gent col.labore en la celebració del 9 d’octubre.
      Per tant sr Alcalde, no sé el que a pretés en aquesta decisió sicerament crec que no ha sigut encertada a no ser què…

    • Joanjo Oltra Cuquerella

     Joanjo Oltra Cuquerella
     Publicado 7 octubre, 2011 en 1:01 PM
     Mira, de moment, diners per a pagar-me una paella en tinc, i 2 i 3 si fan falta. No necessite que ningú em pague res. Això no lleva que no em parega bé la mesura. I jo amb diners dels altres no faig res. És l’ajuntament qui ho fa, i tinc que dir-te que jo també pague impostos encara que siga jove. Així que informat abans de parlar.

 6. Joanjo Oltra Cuquerella

  Joanjo Oltra Cuquerella
  Publicado 6 octubre, 2011 en 3:32 PM
  Ja ha eixit el discurs victimista. Mira, aci ningú ha dit que com ho ha fet el PP està mal. El que s’està criticant és la doble moral que utilitzen: açò no es pot fer perquè no hi han diners, però noobstant en festes l’ajuntament ha pagat 2 vins d’honor, en quan els ultims anys se’n feia un solament perquè no hi han diners.

  • Vicente Benavent B.

   Vicente Benavent B.
   Publicado 7 octubre, 2011 en 12:11 AM
   I tu parles de doble moral? Ni havien dines pa lo que volieu, pero com al final la junta va fer aigua, lo que va pasar es que com uns no volien correfocs, els atres no volien convidets i axina es van eliminar les dos coses; vinga no feu parlar. Bueno, el poble ja va parlar a on tocava.

   • Joanjo Oltra Cuquerella

    Joanjo Oltra Cuquerella
    Publicado 7 octubre, 2011 en 6:17 PM
    Veus? i ara què? el que he dit a l’article, per a les paelles no hi ha diners (perquè la iniciativa de fer-les no va eixir dels “seus”) però per a altres coses… el què faça falta.

    • Vicente Benavent B.

     Igual igual igualet que lo que fan en el teu partit. Pugen els impostos quant gobernen i ara que estan en la oposicio volen baixarlos.( Que quede clar, clarisim que jo vullc que els abaixen i hem pareis molt be que eu demanen siga qui siga)

     • Joanjo Oltra Cuquerella

      I això què te a veure amb el que estem parlant?

     • Vicente Benavent B.

      Publicado 10 octubre, 2011 en 10:33 PM

      Molt! Moltisim encara que no vos convinga parlar de aixó.

 7. David Mahiques

  Hola Pepe bona nit.
  Veig que la cosa esta mogudeta o això pareix. Promet fer lo possible per entrar una hora cada dos dies. A veure si puc contestar més ràpid.
  Vull dir que m’agradaria que el Vicent Benavente B s’identificarà perquè amb eixe nom no se qui pot ser.
  Mira Vicent, primer que res Bona nit. Voldria dir-te una cosa ràpida respecte al comentari que vas fer el 7 d’octubre. Tota la reducció de despeses que es van aplicar en l’any 2010 varen ser aprovades per un plenari i per unanimitat. Es a dir, tots els grups polítics van votar a favor. I la eliminació del correfocs va ser una decissió meua com a alcalde. Per que si havien reduït varies coses no tenia sentir mantenir el corre-foc per que valia uns 3000 € i això era molt. I prou mal que em va saber.
  Tot el que dius és totalment fals. Supose que ho dius per ignorància o perquè t’han informat malament. M’agradaria que em digueres qui t’ha dit això o si això es collita teua.
  Adeu i bona nit

ARA MATEIX

Users: 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics