vandalisme electoral

vandalisme electoral

 

Sr. Director de QD:

Li envie este escrit per a denunciar un fet que ha succeit esta passada nit a Quatretonda. Ja se que tal vegada no siga el moment de donar publicitat als fets, però no puc deixar de denunciar uns fets que recorden més l’època de la passada dictadura, per la carència absoluta de tolerància democràtica. I ja ho sabem, si  manca la democràcia entrem en l’absolutisme i les dictadures.

Els “fets” són que esta passada nit, després de les 12 hores, ens han retirat, tallant els cordells que les lligaven,  les pancartes electorals del PP, el PSOE i Esquerra Unida. Sr. Director, espere que voste faça el que considere oportú.

Moltes gràcies. Jose Luis Oltra

24 Comentarios

  1. david bellver

    No vull justificar a qui haja enretirat les pancartes, però si la llei electoral diu que durant les 24h del dia abans d’unes eleccions no s’hi pot demanar el vot ni fer cap acte de camapanya, tots i cada un dels cartells de partits polítics que tenen alguna relació amb les els comicis que van a tindre lloc deurien desapareixer per a que els votants pugem reflexionar lliurement i sense cap influeènica.
    No deuria ser això el més lògic.???
    Quan van ser les eleccions municipals, ja vaig fer un comentari al respecte en QD. Que igual que els correligionaris dels partits ixen al carrer, i en nocturnitat, ompliu fustes, parets, balcons, i demes… amb propaganda electoral; 24 hores abans, en la mateixa nocturnitat, eixir al carrer i que no quede cap senyal de campanya electoral. Això sería aplicar les regles del joc justmanet, no???

    Bona nit

  2. Joan Benavent i Gomar

    Hola José Luís i David:
    Sense respecte ni tolerància és poden fer poques coses. Amb diàleg … ¿?
    Però vull pensar (¿?) que son chiquillades que hem de saber tolerar … pense què potser a ells els haja ofés la caradura dels partits polítics i no sapiguen com demostrar-ho…
    I si l’efecte que buscaven és evitar un vot, redeu, si son faves contades…

    Salut i sort …

  3. jordi nadal

    Compatisc totalment el que diu Joan, desde el bloc denunciem estes actituts, no nomeneu els cartells de compromís, jo n’he vist arrancats en el transformador, de tota manera no tenim res a veure amb açò, per supost, per cert el director de la pàgina web, ha considerat oportú penjar eixe escrit el dia de reflexió i no un altre el dia d’abans, no se si no va arribar el correu o si simplement no me l’ha contestat.
    Aprofite l’escrit per a felicitar-nos per el exit de compromís que hem tret 88 vots més que a les anteriors, també esquerra unida puja de 30 a 60, UPiD passa de 1 a 42, el PP perd 10 vots i el PSOE 4.

  4. jordi nadal

    perdó PSOE ha perdut 404 vots

  5. pepe

    Bon dia Jordi: Aquest escrit es va penjar a les poques hores d´arribar. Era una notícia. I les notícies deixen de tenir interés a mida que passa el temps. Salutacions.

  6. Vicent Benavent

    Amic Jordi, ja pots estar tranquil, és heu superat,collons!! 88 vots més!! ara si que aneu pel bon camí, abans de 190 anys haureu guanyat per majoria absoluta i tot, crec i es opinió meua que quede clar que el poble espanyol en la seua totalitat a parlat clar i alt i sense trellat ni forrellat, ja ningú s’enrecorda de qui va ser el que va modificar l’actual plà de pensions o l’actual sistema sanitari públic o la llei de dependència o l’igualtat de les persones o la llibertat d’expressió i un llarg etc…
    Una bona demostració de com es pot traicionar a aquelles persones que de bon grat és preocupen per les persones sobre tot i no pels resultats electorals.
    Com aquell,(España… no te reconozco). Tant que eu parlat del bipartidisme i ara tenim monopartidisme i possiblement per a un bon grapat d’anys,ala a celebrar-ho que açó ha sigut un rotunt éxit,mare meua que poca visió hi ha qui te.

  7. Vicent Alberola

    Hola Vicent, em sembla molt bé que expresses les teves opinions a tort i a dret, a mi m’agrada més escoltar que no pas parlar, però en aquest darrer comentari crec que t’havia de respondre.
    Com a ciutadà lliure que sóc, ja que no pertany a cap partit, t’he de dir que estàs molt equivocat. Que l’únic partit que té la culpa de que el PP obtinga aquestos resultats (a banda d’ells mateix), és el PSOE. Ja que heu potenciat un sistema electoral que sols us afavoreix als grans partits, a més heu fet tot el possible per a que no s’escolten més veus ni cap altra proposta, que no siguen les vostres o les del PP. Açò fa que una gran part del electorat sols veja alternativa al PSOE mirant cap al PP. (clar exemples és el debat cara a cara, els temps en els mitjans de comunicació, o l’intent d’eliminar els altres partits en el debat de valència).
    A més continua el bipartidsme, simplement aquests quatre anys li toca a l’altre partit. (recordeu que aquest sistema és el vostre)
    Jo més que a Espanya, a qui no reconec és el PSOE, mare meua si Pablo Iglesias alcés el cap.
    M’agradaria donar-te un consell a tu i als del teu partit, anomeneu cada cosa amb el seu nom!! Ja fa anys que als vostres estatuts us definiu com a socialdemócrates, la qual cosa és molt diferent al socialisme. I aquests darrers dos anys sols heu fet polítiques neoconservadores. Així que no se quin nom deurieu adoptar, però el socialista el deurieu eliminar, per tal de no confondre als ciutadans.

    Salut company

  8. Vicent Benavent

    Espere Jordi que rectifiques la teua errada doncs no son 404 vots menys, de segur que t’has deixat guiar per dades que no son verdaderes,clar son tantes les ganes que t’has precipitat tu assoletes. Una altra vegada cal que reflexiones més abans de parlar.

  9. jordi nadal

    jo no m’he clavat amb tú, ni amb el teu partit, això d’espanya es cosa de vosaltres, i no celebre el resultat del pp ni molt menys, cadascú que es mire el seu melic, i perdó perque m’he tornat a equivocar en els vots que ha perdut el psoe al poble, ja que resulta que les dades que ha publicat el ministeri de l’interior estan equivocades, li lleven vots al psoe i l’ils posen a UxV (188).

    salutacions

  10. Vicent Benavent

    Hola Vicent,em sembla be que dones la teua opinió i la teua visió sobre el sistema electoral.
    Hauràs d’entendre que jo no e parlat del actual sistema electoral cosa que ja et dic que no em sembla be,doncs tots els partits polítics hauríen de tindre les matéixes oportunitats i el mateix nombre de vots per representant., auràs d’entendre que no està en les meues mans. Dit acò, has d’entendre que no crec sentirme gens equivocat,pel que dius del cara a cara cal que ho preguntes als mitjans de comunicació que son els que fan el negoci,a cas no t’has adonat que enguany ho a transmés tot el que a volgut o a pogut? TVE.A3,T5,C9,etc… Estic covençut que a Rubalcaba no li haguera importat fer un debat amb més partits representats,altra cosa és si li ho preguntarem a Rajoy,saps de sobra que el PP imposa moltes més condicions que el PSOE.
    Dones la culpa al PSOE quan saps que possiblement no és així però bo cadascú opina el que vol, per ixe mateix motiu ja que parles de socialdemócrates, què per si no ho saps vol dir que som socialistes amb total democràcia,respectant a tots i a totes cosa que pel que veig a tu no et sembla el mateix. Creute que accepte el teu consell encara que no el compartixc,tal volta una altra vegada et puga donar la raó sense cap problema.
    Una última cosa o consell també, per compte de queixarte del sistema cal que pelees pel que tu creus,a la fi és el que jo intente fer.
    Salutacions per a tu també company.

  11. Vicent Benavent

    Jordi sinó creus que t’has clavat amb mi o amb el meu partit és que tens menys visió de la que jo em pensava. No feia cap falta retraure els vots que haja perdut el PSOE ací al poble en tot cas haverte dedicat a celebrar el teu augment electoral i punt, no creus?
    gràcies per la rectificació que has fet,efectivament en son 188 i no 404 com dies.
    Tampoc em referia a que celebrares el resultat obtingut pel PP,doncs tornateu a llegir perquè em referia al vostre resultat… veus? com hi ha que assegurar-se abans?

  12. Joanjo Oltra Cuquerella

    Les televisions podran fer tot el negoci que tu vullgues, però qui va presentar un recurs per tal que els partits minoritaries tingueren menys temps d’intervenció al debat de Canal 9 va ser el PSOE, gracies al qual a Compromís li van donar 11 segons.. Ja veus, eh? Quin desgavell!! en Democràcia que estem, oi! En 11 segons es poden dir moltes coses… Encara com que varen rectificar. Aaai… mare…

  13. Joanjo Oltra Cuquerella

    I tu no te n’adones que el que ha fet Jordi és comparar el resultat d’aquestes eleccions amb les anteriors, de TOTS els partits?

  14. Vicent Benavent

    Ja et tirava a faltar Joanjo, i tu t’has preguntat que per compte de perdre 188 vots el PSOE els haguera perdut el teu partit o siga BLOC, jordi haguera penjat el mateix comentari? hara de segur dirà que si, perquè sap que els resultats estàn ahí però faria falta poder-ho assegurar si fora cert el que dic.

  15. Vicent Benavent

    Ja ho vaig dir ahir i hui ho torne a repetir,cal lluitar per defendre els interesos de cadascú,per ixe motiu pot ser que ho feren,si damunt li afegim que ací a la comunitat valenciana ja saps de sobra com estàn les coses i amb la que els ha caigut al PSOE en tota esta última legislació per part del PP ho trobe normal. Si el compromis haguera estat en la mateixa situació pot ser haguera fet el mateix no se sap però…ja veus així i tot tu mateix reconéixes que varen rectificar, saps que en cas de que fora al contrari o siga el PP casi segur que no haguera rectificat però com ells naden de “panxeta” doncs no els feia cap falta demanar temps d’intervenció, així és què sr Joanjo no vingues donant-nos lliçons de democràcia que de segur a altres es fa més falta.

  16. vicent alberola

    Fes-te un favor a tu mateix, les teves declaracions ni beneficien, ni perjudiquen a cap partit, simplement deixen al descobert el teu destrellat.
    Quan he vist la teva definició de socialdemòcrata, m’ha vingut al cap aquell video que roda per la xarxa, on li pregunten a una miss qui és Confucio. On ella respón “Confusio” és el chino japonés que inventó la confusión.
    Dir que socialdemòcracia és socialisme amb total demòcràcia, denota que no saps ni tu mateix el que dius, pel que et recomane que no dones tantes lliçons ací i que tractes de formar-te un poc més com a persona.
    Quan et veig justificant i defensant, aquestes coses q fa el psoe, de tractar de silenciar a la resta. No se a la gent q li sembla , però a mi em sembla fundamentalisme. Jo no se la resta de partits que hagueren fet en aqueta situació, el que està clar és que, no és correcte ni democràtic.
    Ara comence a entendre com ha arribat el psoe a aquest punt de no retorn on es troba, sols hi ha que vore la manca de formació i els ideals autoritaris que té la seva militància.

  17. David Mahiques

    Hola Vicent:

    Acabe d’entrar i he vist la discusió que hi ha. Em primer lloc m’agradaria saber qui eres.
    Tu a mi si que em coneixes, però això de Vicent Alberola no es prou indicatiu. Dis-me qui eres que m’agrada saber amb qui parle.
    I una altra cosa. Indica’m mesures que haja adoptat el partit socialista que per a tu són neoconservadores.
    Més tard et dire alguna cosa sobre això que dius del bipartidisme i els debats encara que Vicent Benavent ja pareix que t’ahaja dit el més important. Ara tinc un poc de feina.
    Només dir-te que jo estic en un partit politic i no per això soc menys lliure que tu. Lo que si que sóc tant jo com Vicent, ´s compromesos amb la societat treballant des d’un partit. I bò, seria quye això ho fera més gent.
    Dir-li a Pepe que el nou fons de QD m’agrada més que l’anterior. Es més atractiu per a mi. Continua millorant la revista i endavant que estas fent-ho molt bé.
    Adeu.
    Salut i llibertat

    David

  18. Vicent Benavent

    Hola Vicent,no vaig a posarme a la teua altura perquè de ser així em dirien que soc igual que tu i està clar que no ho som.
    Primer que res cal que tingues clar que jo no t’he faltat el respecte cosa que jo pel que veig no puc dir el mateix.
    Segona cosa ni done ni vull donar cap lliçó a ningú,tu donares una opinió i jo he donat una altra i ahí s’acaba l’història. Em sembla greu que en compares amb la famosa miss món amb la seua definició de Confunció i que jo també he vist,caldria que demostrares tindre un poc més d’educació.
    Tercera qüestió,pel que veig no has llegit be el que dic sobre el socialdemòcrata que això si amb una versió més be curta per no fer-ho massa llarg, doncs tu em dius textualment; ( Dir que socialdemòcracia és socialisme amb total demòcràcia, denota que no saps ni tu mateix el que dius),et falta afegir que jo vaig dir què a més a més som tolerants amb tots i totes, però ja que et poses així et done la definició al complet.
    La socialdemocràcia, és una tendència política que va sorgir a finals del segle XIX a partir del moviment socialista. La socialdemocràcia moderna es diferència d’altres concepcions del socialisme per la manera que interpreta el significat i implicacions d’eixe terme, especialment en matèries polítiques: «La Internacional Socialista es va fundar fa cent anys per a coordinar la lluita mundial dels moviments socialistes democràtics per la justícia social, la dignitat humana i la democràcia.
    En ella es van reunir partits i organitzacions de tradicions diferents, que compartien l’objectiu comú del socialisme democràtic. Al llarg de la seua història, els partits socialistes, socialdemòcrates i laboristes han defés els mateixos valors i principis. […] Els socialistes democràtics han arribat a proclamar estos valors per camins molt distints, a partir del moviment obrer, dels moviments populars d’alliberament, de les tradicions culturals d’assistència mútua i de solidaritat comunitària en moltes parts del món. També tenen arrels en les diverses tradicions humanistes del món. Però encara que hi haja diferències ideològiques i culturals, tots els socialistes compartixen la concepció d’una societat mundial pacífica i democràtica, amb llibertat, justícia i solidaritat».Mentres per als socialdemòcrates tals principis representen l’essència del socialisme, altres, definint el socialisme en el significat que generalment es té del marxisme, rebutgen esta interpretació.
    Els socialdemòcrates es caracteritzen per les seues polítiques reformistes lligades a la participació ciutadana, a la protecció del medi ambient i a la integració de minories socials en les democràcies modernes.
    Ja que ho volíes ahí o tens, i una altra vegada et demane que sigues més democràtic a l’hora de parlar amb mi.

  19. Vicent Alberola

    Hola Vicent, T’he de dir que la meva intenció estava molt lluny de faltar-te al respecte, era ironia i sols vaig dir que la definició em va fer recordar aquell vídeo, no pas tu, de fet no tens el mateix tipet que ella (açò últim t’orna a ser irònic i no tracta de ser cap falta de respecte, ni cap a tu ni cap a la miss).
    Sols volia dir-te, que em sap mal que t’hages sentit ofès i per tant et demane disculpes, espere que les pugues acceptar.
    Referent a la discussió, ja vaig dir que no m’agrada parlar molt, i no crec que vaig a fer-te canviar les idees, pel que em sembla estèril seguir amb la conversa. Sols dir-te que tinc una visió molt distinta a la teva.

  20. Vicent Benavent

    Disculpes acceptades,ja què ho demanes perquè veges que no tinc cap rencor ni a tu ni a ningú.
    Com que no sé qui eres en realitat i pel que veg tu si saps qui soc jo,em sembla fora de context el teu sentit irònic que pel que es veu t’agrada tindre.
    Per mi no hi ha cap problema per tancar aquesta discussió,efectivament ni cent com tu em fan canviar les idees,menys mal que no eres molt donat a la paraula segons tu clar,en cap moment e volgut ferte-les canviar a tu ni a ningú,allà cadascú en la seua consciència,jo et puc assegurar que la tinc ben tranquila.

  21. Joanjo Oltra Cuquerella

    Jaja, però qui va rectificar va ser canal 9, no el PSOE. I tots els partits, adhuc el PP, demanant-li que no interposara un altre recurs, que sinò la demora faria impossible que es fera el debat a temps. Jo no done lliçons de res, soles expose fets. Despres cadascú què pense, que de vegades també va be.

  22. Vicent Benavent

    Amigo Joanjo,ja que busques les puses al gat ahí tens els fets dels que parles, i que et quede clar que no ho dic jo sinó un periòdic de tirada nacional com EL PAÍS a data del 11/11 del 2011;
    Canal 9 haurà de reorganitzar els debats electorals. La Junta Electoral Central (JEC) de València ha avalat la resolució que el passat 3 de novembre va ordenar que estos debats s’ajustaren en major grau als resultats electorals de 2008 quant al repartiment de temps d’intervenció dels partits.
    La JEC desestimà els recursos interposats per EU i RTVV contra l’acord de la junta provincial, que va acceptar el recurs del PSOE contra el pla de cobertura electoral de l’ens públic. Els socialistes consideraven que el repartiment de temps no seguia el principi de proporcionalitat. La junta electoral provincial de València va donar la raó al PSOE i va exigir un repartiment del temps d’acord amb els resultats electorals de 2008.
    Ara, la JEC ratifica eixa resolució a l’entendre que no s’imposa que les formacions minoritàries hagen de tindre una participació limitada a escassos segons, com al·legaven EU i Comprmís, perquè la junta provincial aclaria que l’ajust no havia d’arribar a una equivalència matemàtica que privaria de sentit al debat.
    No obstant això, el conseller d’EU en el consell d’administració de RTVV, Guillermo Sampedro, hi ha assenyalat que la decisió respecte als debats en Ràdio 9 i Canal 9 “s’aparta dels precedents de la pròpia Junta Electoral”. “Es dóna llum verde a un model de debat en què uns partits parlarien diversos minuts i altres només uns pocs segons, quelcom que, a més de ser antidemocràtic, és ridícul i humiliant per a la resta de forces que no siguen PP o PSOE”. “No acceptarem un tracte vexatori que ens margina, ens castiga i que fomenta el bipartidisme”, ha afegit. Per la seua banda, el portaveu del PSPV-PSOE en la comissió de control de RTVV, Josep Moreno, ha assegurat que els socialistes valencians “mai s’han oposat a cap debat amb cap força política” i que “mai han fet cap proposta que limite el temps d’exposició, ni limite la capacitat d’explicar el seu programa a cap força política”.
    Moreno ha insistit en el fet que la resolució aclarix que l’ajust de temps “no ha d’arribar a una equivalència matemàtica que privaria de sentit al debat” i que els socialistes mai han pretés que se cenyira la participació dels grups minoritaris a “11 segons”, com va difondre el propi director general de RTVV, José López Jaraba. “Estem disposats a acceptar un debat amb tots els partits polítics que tinguen dret a estar en ell, en igualtat de condicions”, però “sempre que s’atenguen les peticions més que raonables de prime-estafe, un moderador pactat i que no es realitze un debat encotillat”.
    “El mateix que fins ara havíem defés les forces democràtiques i progressistes”, ha puntualitzat. Després de la resolució de la JEC, previsiblement, es convocarà un consell d’administració de RTVV per a la setmana que ve en què s’haurà d’aprovar una nova proposta de temps enfront de l’aprovada fa dos setmanes, que va comptar amb el vot favorable de PP, EUPV i Compromís, i el vot en contra del PSOE.
    Com veus el PSOE s’oposa a que no és tinguera igualtat democràtica en els debats,ixa confusió si ho lliges be la genera el mateix director general de RTVV en José López Jaraba i que per lo vist tu o has divulgat en una versió un poc canviada. Altra cosa és que votaren en contra pel tema del moderador o algun altre punt de pactes per fer el debat que com be saps s’han de pactar abans de fer-se.
    Ixos són els fets per tant a pensar tu també que de segur també t’anirà be.

  23. Joanjo Oltra Cuquerella

    “Després de la resolució de la JEC, previsiblement, es convocarà un consell d’administració de RTVV per a la setmana que ve en què s’haurà d’aprovar una nova proposta de temps enfront de l’aprovada fa dos setmanes, que va comptar amb el vot favorable de PP, EUPV i Compromís, i el vot en contra del PSOE.”

    “Proposta de temps”, No saps llegir? o no vols? Com tinc demostrat que és “lo” segon. No te sentit continuar discutint sobre el mateix tema.

    Ahi no diu res de cap moderador, sino que varen votar en contra de la “proposta de temps”. No vullgueu enredrar.

  24. Vicent Benavent

    Està clar que qui no saps llegir eres tu,ho senc. Que no veus que dins de la “proposta de temps” de la qual parles hi havien altres punts a tractar?… per ixe motiu votaren en contra i no pel repartiment de temps d’intervenció com tu sóles vols vore això.
    Des del primer dia que vaig entrar a QD ja vaig dir que ho fea per dir les veritats a pesar de què les veritats dolen i ha hagut qui no ho acceptat mai, Au,que estigues bo.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES