Concentració a Benicolet per la salut de tots…

Concentració a Benicolet per la salut de tots…

 

                                                       Concentració a Benicolet contra la planta de transformació de subproductes animals de la Pobla
                                                         Es farà coincidint amb el plenari de la Mancomunitat · S’han presentat més de 3.000 al·legacions contra el projecte A Benicolet se celebrarà dimarts 29 de novembre el penari de la Mancomunitat, i per aquest motiu s’ha triat aquest municipi per realitzar una concentració en mostra de rebuig a la instal·lació d’una planta de transformació de subproductes animals a la Pobla del Duc i per conscienciar la ciutadania de la seua perillositat. La decisió es va prendre divendres, en una reunió celebrada a Otos amb representació dels municipis de Bèlgida, Beniatjar, Castelló de Rugat, Carrícola, Otos, la Pobla del Duc i el Ràfol de Salem.
                                                       A més de la concentració, que s’ha convocat a les 19.30 h, en la reunió es va proposar als ajutaments dels pobles més directament afectats, que usen els webs municipals per a informar de l’evolució de la problemàtica suscitada amb el projecte d’aquesta instal·lació.                                També es va acordar continuar amb la presentació d’al·legacions, ja que tot i que el termini legal s’ha esgotat, consideren que si el nombre continua augmentant es pot tindre més força.
                                                        En relació amb les al·legacions, es va informar que se n’han presentat més de 3.000 a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. La Pobla n’ha  presentades 1.200, Bèlgida 550, Beniatjar 350, el Ràfol de Salem 150, Castelló de Rugat 150, Otos 600 i Carrícola prop d’un centenar.
                                                          Fonts de la plataforma han manifestat a XARA que es tracta de realitzar una concentràció pacífica, sense consignes polítiques per tal de conscienciar la ciutadania de la  perillositat d’una planta d’eixes característiques al bell mig de la nostra comarca.

5 Comentarios

  1. Pepe

    La veritat és que es percep una gran moguda per aquest tema a la nostra comarca. He pogut obsevar anant a treballar, manifestacions crítiques a la mateixa Pobla del Duc, i grans pancartes a la carretera. Els mitjans de comunicació comarcals també han maniferstat la seua preocupació.

  2. Joanjo Oltra Cuquerella

    A canal 9 no han dit res, que extrany!

  3. jordi nadal

    L’ex alcalde de la Pobla del Duc Natalio Navarro (PP) va accelerar quan ja havia perdut les eleccions municipals l’habilitació d’una planta de tractament de residus animals al terme municipal, i que va obtindre l’autorització ambiental el passat 18 d’octubre al DOCV. Estes instal·lacions seran una planta d’incineració de restes animals per crear energies renovables, amb una capacitat de tractament de fins 220 tones diàries.

    Un col·lectiu ciutadà que s’oposa a estes instal·lacions ha ironitzat que amb el govern de Navarro la localitat era “la Pobla del Duc de la Raïmà, al Fairy, i ara… la Pobla de l’abocador”, però han reprotxat que Navarro va fer estes gestions quan ja era alalde en funcions i que es fera sense informar als veïns, preguntant-se “per què s’ha tingut en secret un projecte que pot impactar negativament en el poble?.

    Cal recordar que, segons es reconeix des de fonts municipals, des de les primeres gestions per a construir la planta fins de mitjans de l’any 2010, fins a les eleccions municipals es van fer a l’ajuntament alvoltant de 15 gestions oficials documentades. Davant això des de després de les eleccions fins deixar el govern -menys de 15 dies- , l’executiu de Natalio Navarro va gestionar al voltant d’una desena d’informes tècnics i resolucions d’este mateix projecte.

    Alerten els veïns contraris al projecte que perjudicarà l’economia agrària de la Pobla del Duc i al medi ambient ja que en este punt expliquen que la ubicació era “secreta i amagada en plena naturalesa”, i que “a 100 metres està Riu Misena que desemboca en el Pantà de Bellús, i que a 300 metres hi ha un naixement d’aigua“,

    Per una altre costat també alerten que afectarà al patrimoni perquè l’únic accés a l’espai on es projecta la plata “és un Camí de sendera, una via protegida per la llei que no es va poder tocar per la seua condició de via pecuària”, mentre apunten que hi haurà circulació de vehicles tant per a la construcció com per al transport de les restes animals.

    Recorden a més que en estos moments també està en projecte un hotel rural a la zona i alerten que esta plata podria perjudicar el turisme, a més de a les poblacions veïnes com Otos, Beniatjar i Bèlgida. Així acusen a Navarro també de no haver apostat per potenciar el turisme rural i l’agricultura ecològica.

    El col·lectiu de veïns afirma que “l’empresa com és lògic, argumenta en tot moment que no emetrà cap tipus d’abocament, ni olors; però els veïns dubten de les bondats del projecte, que s’ha dut a terme en secret; és més, sinó emet olors per què en un dels informes s’argumenta que es troba a 4,5 km de la població?”. A més alerten de la possibilitat d’accidents puntuals que puguen perjudicar el medi ambient.

  4. David Mahiques Alberola

    Els companys de la Pobla del Duc,Otos i Belgida volen que es els recolzem ESTA VESPRADA.
    Hola a tots, demà a les 7 de la vesprada hi ha un ple a l’ajuntament de La Pobla per a tractar el tema de la planta de residus animals. Ens ha arribat; informacio de que Natalio esta mobilitzant a la seua gent per a que es manifesten a favor de la planta. Per tant, es molt important que mobilitzen a la gent de tots el pobles de la Vall per a demà fer una contramanifestacio a les 7 de la vesprada, a l’Ajuntament de La Pobla, CONTRA LA PLANTA. Que correga la veu, quan mes sigam millor. GRACIES.

    Coordinador Comarcal
    Jordi Vila

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES