restauracions i curiositats interessants

restauracions i curiositats interessants

                                                        Les restauracions que estan  executant-se durant aquests dies a l´església parroquial dels Sants Joans van a bon ritme. Com ja vam explicar fa uns dies, està restaurant-se el “Sant  Miquel ”  del sostre de la sagristia. Ja s´han restaurant les imatges de la  Puríssima  i de Jesús el Nazareno, a més de l´altar on s´ubica aquest últim. També cal mencionar la restauració de la pintura e la Verge del Roser,Sant Domènech i Santa Clara.  L´ extraordinari marc d´aquest llenç té una inscripció per darrere  feta en llapissera que diu: ” se restauró en el año 1.964   Decorador Fco. Greses   Valencia “  per la qual es pot deduir que ja fou restaurada en aquella data.

                                                         Aquest quadre, fou rescatat després de la incivil guerra allà per  l´any 1940 provinet de la capella de la Heretat dels Cotes, on estava originariament, la qual heretat la va comprar un capellà, segons ha manifestat Enrique Benavent als nostres reporters.

 

3 Comentarios

 1. vicent

  Aclariment

  El marc i el llenç que ara estan en procés de restauració pertanyien a la capella de l’Heretat de Tacones, situat al terme de Llutxent, propietat del senyor rector Federico Alberola Benavent, una vegada va morir cap a l’any 1924, la seua germana Victòria Alberola Benavent complint la voluntat del seu germà finançà la construcció de la capella del Cementeri Municipal on traslladà tot el que hi havia a la capella de l’Heretat. Allí va estar el quadre fins que acabada la guerra civil el va donar per a guarnir l’església parroquial com també va donar l’imatge de Sant Vicent Ferrer que tenia en la seua casa del carrer Nou.
  També conta la mare que la restauració del 1964 es va fer perque es va pintar tota l’església.

 2. Rosa Mahiques

  Moltes gràcies Sr.Vicent per l’aclariment que ens ha fet. Ens havien trasmés mal la informació, o possiblement (serà el més segur) ho vam comprendre mal. Jo que sóc d’ací, no havia sentit mai parlar de l’Heretat de Cotes, però…això és el que vam entendre i culpa nostra, no haver investigat un poc més. La impaciència per a donar a conèixer notícies com aaquesta ens va fer “pecar” d’imprudència informativa. Disculpeu per la nostra pressa én transmetre informació tan curiosa. Intervencions com la seua són molt aclaridores i necessàries de tant en tant.Gràcies.

 3. vicent benavent (paunoi)

  Be, deixo estracta de fer cosses i publicar i tindrer aquesta pagina activa i per eixò estem els seguidor i puguem a portar el que sabem. I bones festes que passeu.

ARA MATEIX

Users: 8 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES