nota de premsa del plenari del 28 de novembre de 2011

nota de premsa del plenari del 28 de novembre de 2011

51 Comentarios

  1. Vicent Benavent

    Asombrós l’article,doncs no em quadren les xifres com es sol dir; Recorde perfectement què el sr Alcalde en José Luis,abans de les eleccions municipals i després d’una acalorada conversa ací a QD em va dir que es possaría el sou MÍNIM, o siga sobre uns (13000 o 14000 € anuals) sinó recorde mal, o siga sobre uns 1200€ al mes. Sorpresa!! perquè pel que es veu quasi ho ha doblat,igual s’ho a pensat millor i encara l’hi em de donar les gràcies!! era de supondre.
    Tinc que dir que tampoc em sembla mal que un alcalde cobre per la seua dedicació,ara el que no sabia és que la seua “altra” feina li permet cobrar un doble sou. Espabilat si senyor ens a enganyat com als caragols, cagen dena si ja m’ho pensava però creïa que esta vegada ho dia de deberes

  2. José Luis Oltra

    La informació que es dóna és completament falsa, supose que per ignorància, i no per un altre motiu més fosc. Jo vaig escriure en esta mateixa revista que, cas de ser triat alcalde, el sou que m’anava a posar era el cobrat per l’últim alcalde allà per l’any 2004, sense incrementar-ho segons l’I.P.C., i amb una reducció del 3% en solidaritat amb els funcionaris. I així ha sigut, encara que la reducció aplicada ha sigut del 5%. D’esta manera, el sou brut que m’ha quedat és de 1.287EUR. Esta dada esta arreplegada en les bases d’execució del pressupost, que també es van aprovar en este ple. Així que no comprenc com no ho han llegit.
    Per cert, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies recomana un sou brut per a l’Alcalde d’un municipi com el nostre en idèntiques condicions de dedicació de 2.685EUR al mes (esta dada es pot comprovar en internet).
    Respecte a la meua dedicació, tot el món sap qual és, i no es tracta d’un capritx si no d’una necessitat que el càrrec comporta. I que m’ha portat a haver de renunciar a atendre el meu altre negoci.
    Quan el PSOE va proposar un sou per a un regidor vam dir, segons consta en l’acta, que estaríem d’acord sempre que el regidor tinguera les atribucions de l’Alcalde, o bé que fóra el propi Alcalde. I record que se’ns va dir que l’Ajuntament podia assumir este cost, però la veritat és que eixe any s’ha tancat amb un resultat de tresoreria de -260.000€.
    I per a acabar, el pressupost que hem presentat reduïx els gastos respecte al de 2011 en un 10,5%. Els ingressos previstos (els reials) també es reduïxen respecte als ‘previstos’ per a 2011 en un 10,5%. I el resultat és d’un superhabit d’un 4,4%.

  3. Rafel B Vidal

    Jo no vaig a clavar-me amb ningú però vaig a proposar el que seria una manera de baixar
    l ´atur.
    Si vosté està a l´Alcaldia pot tancar la botiga i que algú en monte un altra. Creem un lloc de feina. Diu la wikipedia que “en una oficina de farmacia siempre ha de haber un farmacéutico titulado en todo momento”.
    Si la Presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i P (Senyora Elena Bastidas) deixa el seu lloc d´alcaldesa d´Alzira i es queda amb l´altra feina, crearem un altre lloc de treball.
    Si el sr Rus no fora, ademés de Presi de la Dipu, presidente de Club Deportivo Olímpic de Xàtiva, presidente de la Mancomunidad La Costera-Canal, presidente del Consorcio de las Comarcas Centrales de la Comunidad Valenciana, presidente provincial del PP i Alcalde de Xativa (i altres mes), al voltant de 4 persones mes podrien estar treballant i segur que el derroche seria molt meys (telèfon, cotxes oficials, acompanyants, dinars, etc i dietes per asistencia a reunions, plens, etc, etc, etc.
    Mare meua quin mon s´ha creat. Com no torne un poc la (bona) conciencia i es pose ordre amb tot açó, ….

  4. Vicent Benavent

    Hi haurà que aclarir qui dona la informació més exacta,doncs a mi almenys seguixen no quadrant-me les xifres. Segons la notícia diu que l’alcalde cobrarà un sou d’uns 25000€ anuals,vull pensar que és una xifra aproximada i aleshores fem números:
    Vosté diu que cobra 1287€ mensulas ” bruts ” o siga que d’ahí s’enten que hi ha que llevar un tant per cent de IRPF, això multiplicat per 14 pages a l’any puja un total de 18.018€ a l’any fins arribar als 25000€ on estan? si diu que és en brut el seu sou no em quadra i si és en net doncs no ho ha explicat com cal; una altra el que pareix estar clar és que cobra 14 pages a l’any cosa que al meu paréixer és una mica abusiu quan justament ara s’estan rebaixant per no dir eliminant les pages extres justament.
    Una última cosa, pel que diu de l’informe de la FVMP, e estat mirant i el que diu i a banda de ser una revisió de l’any 2004, és que tot aquell municipi que tinga o be 11 concejals en la coorporació municipal i al voltant de 5000 habitants, L’Alcalde podrà possar-se un sou estimat d’uns 2.600 € o siga el què vosté ens diu de manera GENEROSA que no vol cobrar-los per fer-li un be al poble, anem a vore, ací l’ajuntament te 11 concejals però el poble no te 5000 habitants crec¿?… també diu que ha tingut que renunciar a atendre el seu altre negoci? a cas l’hem vist alguna vegada despatxant en la seua farmàcia? o és un altre negoci que no sabem? Crec que es deurien de contar les coses tal com son.

  5. David Mahiques Alberola

    Bon dia, Pepe. No he pogut contestar-li a l’alcalde encara, però aprofitant que este matí no he anat a caçar per tenir que corregir exàmens he fet alguna cosa. Afirma moltes coses diferents i contestare al menys en tres escrits diferents per no atabalar als lectors de QD.

    En el pressupost que es va aprovar per al 2012, hi ha una partida que es diu Retribucions òrgans de govern de 19.000 € que ve a ser aproximadament la quantitat que diu que cobra l’alcalde, multiplicat per 14 pagues. I desprès hi ha un altra partida que es Seguretrat Social Organs de govern que es de 6.000 €. Si sumen una i altra ixen el 25.000 € que nosaltres diguem. La regidora del Partit socialista Anabel Benavent li va preguntar a l’alcalde en el plenari si esta partida de 6000 € era per pagar la seguretat social del sou de l’alcalde i li se va dir que si. Per tant, esta clar 19.000 € de sou més 6.000 € de seguretat social sumen 25.000 €. De tota manera no volem que ara l’alcalde cobre menys pel que estem diguent. Però per eixir de dubtes, a l’any que ve demanarem una certificació de la nòmina de l’alcalde.
    Certament segons la Federació de Municipis aconsella que el sou de l’alcalde per a una localitat semblant a la nostra estiga en 37.590 €. Això ho sap gràcies a que vaig dir jo mateix en la Comissió d’Hisenda que atès que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies té publicat un acord on aconsella el sou de les persones alliberades en els ajuntaments ho consultarem. Si vols a l’any que ve, pots pujar-te el sou fins a esta quantitat, tens els vots suficients.
    Nosaltres per tant, que quede clar i coincidint en el que diu Vicent Benavent, no s’oposem a que l’alcalde cobre. El que nosaltres critiquem és la immoralitat de que al mateix temps que desapareixen tres llocs de treball en el poble i això són tres persones que podrien estar treballant i, fins i tot, podrien ser del poble, l’alcalde es posa un sou. A més, són llocs de treball que al meu parèixer fan falta. Podries haver-te triat un any econòmicament millor o haver-te esperat al pròxim any. Però, qui mana, mana.
    Però, hi ha una cosa que em crida l’atenció, en la mateixa Base 36 del pressupost es diu que no es cobrarà res per assistir a Plenaris, Comissions Informatives i Consell Agrari. Es a dir, l’alcalde cobra però els regidors no. A mi em té igual, per què el treball que faig en este ajuntament no és massa, però i els concejals del seu partit que opinen. No diuen res. Si que són dòcils de veritat.
    Reprodueix textualment la Base 36 del pressupost municipal del 2012.
    BASE 36ª.- ASIGNACIONES A MIEMBROS DE LA CORPORACION
    De conformidad con lo establecido en los artículos 75 de la Ley 7/85, de 2 de abril, Reguladora de las Bases del Régimen Local, y 13 del Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales, aprobado por Real Decreto 2568/86, de 28 de noviembre, esta Entidad Local establece las siguientes indemnizaciones a sus miembros:
    No se establece una asignación por asistencia al Pleno, Comisiones Informativas,o Consell Agrari, de este Ayuntamiento.
    La Alcaldía percibirá una retribución bruta mensual de mil doscientos ochenta y siete euros (1.287€).Correspondiendo a 12 pagas mensuales y 2 extraordinarias.
    Dicha retribución tendrá un incremento anual del IPC.

  6. Jose Luis Oltra

    Jose Luis Oltra
    Publicado 11 diciembre, 2011 en 2:47 PM
    Amic Vicent:
    En les bases d’execució que varem aprobar en eixe plenari hi ha un capitul dedicat exclusivament al sou que percep l’alcalde. Estaré encantat d’ensenyar-t’ho. Ací explica de forma clara que el sou de l’alcalde sera de 14 pagues de 1.287 EUR bruts, als quals caldrà aplicar una reducció, com passa amb qualsevol assalariat. Una vegada que hages comprovat la veracitat del document, tu mateix podràs comprovar qui mentix.”
    Estic a la teua disposició per a ensenyar-te este document. Respecte a la FVMP, observa que respecte al nombre d’habitants posa un signe ‘<' que significa menor de 5000 habitants.
    I respecte a estar en la farmàcia, és curiós però jo tampoc t'he vist mai a tu, però pots preguntar-li a qualsevol dels teus pares sobre si els he atés alguna vegada o no, i sobretot a ta mare. A més el meu treball en la farmàcia no consistix tan sols a despatxar, hi ha moltes altres coses mes importants que no es veuen.

  7. Jose Luis Oltra

    No cal cap certificat, ja estan les bases d’execució. Però ja es sap, qui no es fia no és de fiar. El que em pareix immoral, almenys a mi, és haver falsejat les dades, ja que el sou de l’alcalde és de 1.287 EUR mes x 14 pagues. Com heu pogut mentir? Afirmes que el sou de l’alcalde ronda els 25.000 EUR. És mentida.
    O és que no has llegit les bases d’execució? Mal fet llavors. Però si les has llegit, com mentixes amb tant desvergonyiment? No no, el sou és el sou. I com es tracta d’ un treballador per compte d’altre, la SS percep una quantitat per eixe treballador. Repetisc ‘la Seguretat Social’, ja m’agradaria poder estalviar-me eixa despesa.
    Ah!, si que ho has llegit, doncs ho senc però eres un mentideret. Estas jugant a marejar la perdiu? com has pogut consentir que es publiquen informacions falses a la premsa tenint coneixement de la veritat?
    Eliminar la retribució per assistència a plens va ser una proposta teua, que nosaltres acceptàrem. I gràcies per preocuparte dels meus regidors. Ells estan molt bé i molt contents. I jo més que dòcils diria que són molt treballadors i es preocupen tot el temps de les seues tasques. Un equip fantàstic, dóna glòria treballar amb ells. Sempre disposats.

  8. Vicente Benavent B.

    Es tindra que llegir be lo que diuen en el informe ixe de la FVMP, i si aí ni ha un signe de “menor que” el tindriem que tindre en conter, no creus Vicent? Ja heu diuen en tots els puestos: hay que leer bien la letra pequeña, para que aixina no mos posen les orelles rotjes.

  9. Vicent Benavent

    Sr Alcalde, tindrà que acceptar què en ningún moment e dit que haga mentit,ni vosté, ni la notícia publicada que d’altra banda pareix ser està aclarada, per lo dels 6000€ a la SS, ja sap.
    No obstant crec que ho dixe clar què em sembla be que un alcalde cobre un sou, a cas no s’ha llegit be els anteriors escrits algú?.
    Pel que dius de l’informe de la FVMP,doncs fins ahí encara arribe o siga lo de (>) tan sols era una data ja que Quatretonda no arriba ni a la mitat dels 5000 habitants i per tant m’haguera semblat molt desproporcionat possar-se el sou dels 2600€, de tota manera tu sabràs el que et fas, així i tot no ho nega que és un document de l’any 2004 o siga que ja a plogut molt fins a huí, ni son els mateixos temps ni la mateixa situació econòmica no et pareix?
    Pel que dius de la farmàcia, t’assegure que m’esperaba ixa resposta, evidentment un negoci com ixe no és sols atendre a les persones, hi ha que demanar medicaments i sobre tot supose que treball burocràtic, ah per cert!! e anat més de 50 vegades a comprar a la farmàcia, una llàstima que mai e ” topat ” en tu, o pots preguntar als teus treballadors i molts veïns o veïnes del poble, i hòme que hages atés a ma mare doncs que vols que et diga, és la teua missió no?

  10. Vicent Benavent

    Sr Vicent, vosté què pareix ser sap llegir la lletra xicoteta ,em sembla una mica descolocat. Si tant sap perquè s’espera a respondre quan l’alcalde ja a donat el detall del ” menor que” ( > ), a cas no s’ha llegit l’informe de la FVMP? i li a segut més comode contestar després…
    Ni cent com tu em posen les orelles roges (que lo sepa ), per si acàs ni cent tampoc com el sr alcalde. Deuries mostra-te una mica més dipolomat no creus?
    Un exemple, podria dir-te que ( no mos posen les orelles rotjes ), mal escrit amic Vicent, hauria de posar (ens posen les orelles roges). Què conste que jo també em puc equivocar però almenys no ho critíque, qüestió d’educació.

  11. David Mahiques Alberola

    Bona poqueta nit
    Continuant amb la resposta a l’escrit de l’alcalde. Es cert que varem proposar la dedicació d’una persona plenament a l’ajuntament en la corporació anterior perquè considerem que fa falta. Es cert també que vas dir el que dius al plenari, però això eren escosses de mal pagador i això ja t’ho he dit abans.
    Les coses es negocien en les comissions informatives on es debaten els temes abans d’anar al plenari. I recorde que la comissió informativa on es va tractar el tema abans d’anar al plenari tu no vas vindre, només va anar Rafael Senabre, pel teu partit. Tu com que el tema era complicat no vas acudir a la comissió, però abans li vas dir al teu concejal que tenia que dir. Ell va dir que aprovaria la proposta de dedicació si l’alcalde era qui tinguera la dedicació, es a dir, si cobrava l’alcalde. I li vaig que era impossible, per que l’ajuntament en aquell moment no podia assumir un sou per una quantitat semblant a la que l’alcalde cobrava com a professor d’institut, i l’altra solució que era una reducció de jornada, no era possible, perquè no ho acceptava l’administració, només cabia demanar l’excedència.
    Per tant, en cap moment, es va dir que el regidor o regidora tinguera les atribucions de l’alcalde, si s’haguera dit en la comissió es podria haver inclòs. Això ho vas dir al plenari per eixir-te’n del pas.
    Com sempre actuant per fer el màxim mal possible, tot el que fassa falta per perjudicar al que esta governant, encara que això vaja en contra del bon funcionament de les coses.
    Al cap i a la fi, és el mateix que el PP fa en altres nivells.

  12. David Mahiques Alberola

    Jose Luis, tinc la percepció de que estàs nerviós o cabrejat per com parles.
    Dir-te que el cost d’un treballador per a tota empresa inclou també la part de la Seguretat Social que té que pagar l’empresa pel treballador.

  13. Jose Luis Oltra

    Nerviós per que, amb el 56 % de votants que han confiat en mi? El que estic és fart de la tremenda hipocresia de què fas gala (i de la que parlarem en un altre moment) i d’escoltar eixa sèrie de bestieses que dius de que no et deixe governar, o que si el PP …, i altres, quan totes eixes actituds les estas duent a terme tu, a base d’intentar paralitzar el funcionament del consistori marejant els funcionaris, actuant com si fores l’alcalde o bé ordenant-los el que han de fer. A més, ací el que hi ha dit mentides eres tu, ja que sabies que el sou de l’alcalde era de 1.287 EUR i ho has falsejat de manera conscient ja que ho has transcrit en la BASE 36. Mentir per a mi és el pitjor defecte d’un polític. Així que tens un notable problema de comprensió? O és que necessites veure una nòmina?
    Això de que en la nomina esta o no imcluit el segur, basta de comprovar-ho, ja que a tots els treballadors de l’ajuntament se’ls comptabilitza la SS en una altra partida, tal com tu hauries de saber.
    I quant al sou de la regidor, si no vaig ser a la comissió va ser per treball, no per por. Però en tot cas, el que no debat en comissió i deixa els temes escabrosos per al ple eres tu, per a desgastar a l’alcalde, però tranquil, els votants ja t’han jutjat. I per cert ¿va ser en este ple quan modifiquem unes dades a petició teua? Llavors si que es pot canviar els acords abans de votar-los.
    I respecte a la vostra proposta de cobrament del regidor, si revises l’acta voras que es va dir que si tenia les atribucions de l’alcalde estàvem a favor. I si l’alcalde demanava sou i dedicació també. No es va parlar de quantitats.
    Però m’alegra que per una vegada t’interessares per l’estat dels comptes municipals, perquè durant el teu mandat el resultat de la tresoreria municipal ha pasat de +84.000 EUR a -260.000 EUR en dos anys (!!344.000 EUR!!).

  14. jordi nadal

    El alcalde diu que té la confiança del 56% de la gent del poble, li recorde que té que governar per a tots, en tot cas, avuí en dia no se si té tal confiança, però li l’han donada per a quatre anys. Eixa confiança li la donaren per que deien que en este poble no es feia res, doncs si abans no es feia res, ara es fa menys i damunt l’alcalde te un bon jornal per a administrar menys feina, ja que l’actual govern no ha posat ni una sola inversió en el pressupost del poble per a l’any vinent, i confia en les subvencions que apleguen, si no apleguen, doncs no faran res. Tot i la pujada de l’IBI o l’augment dels ingresos per aquest impost, conforma vullgueu dir-ho.

  15. Joanjo Oltra Cuquerella

    A això hi ha que afegir, que dites subvencions arribaran, en tot cas d’aci dos anys, ja que ara la Generalitat està pagant a aquest ajuntament les de finals de 2009. És a dir, per a l’any que ve, al poble, res de res..

  16. David Bellver Benavent

    Bon dia,
    m’agradaria saber quin ha estat el criteri per a decidir a qui donar subvencions i a qui no, ja que de tots és ben sabut que la gran majoria d’entitats i associacions del poble fan coses per al poble, i en les subvencions atorgades per a l’any 2012, moltes d’elles no apareixen. Em sembla un poc irrisori, a uns si i altres no, PER QUE? Totes són igual d’importants i tenen el dret i les obligacions, en la mateixa mesura.
    A més, cal remarcar, l’Alcalde acabat d’entrar es posa un sou; mentre que a entitats i associacions amb experiència i dedicació cap al poble i els veïns, de manera completament contrastada i verificable, els lleva la poca subvenció, que rebien. ÉS TOTALMENT INCONGRUENT, NO ENTENC RES, NECESSITE QUE ALGÚ M’HO EXPLIQUE DE FORMA CLARA I LÒGICA
    Jo em pregunte, la setmana cultural de l’any 2012, quines entitats o associacions participaran?? Faran un partit de futbol cada dia, i un pasacarrer la banda, o més be solament un dia de setmana cultural??, supose, no???. Independentment, d’aquesta suposició, supose que les associacions com tenen prou de seny continuaran fent el que fan, amb el reconeixement o no, i suport econòmic o no de l’Ajuntament.
    Ja que s’han reduït les subvencions, s’hagueren pogut reduir en part proporcional per a cada associació, però no a uns si i altres no. Em sembla INJUST I INDIGNANT.
    Seguint el mateix, el futbol li van donar, 8000€, després 5000€ i ara 2000€, quina aberració és això?
    M’agradaria que l’Ajuntament ens aclarira la despesa generada només pel manteniment del camp de futbol, és a càrrec del futbol o de l’Ajuntament?? supose que eixos diners que els han donat al futbol, seran per al manteniment del camp, no??

    PER QUE NO LLEVEN UN DIA DE BOUS PER AL 2012????

  17. Vicent Benavent

    O la,la!!! menys mal que hi ha gent al poble que també veu injust aquestes retallades a altres asociacions, per cert no s’ha sentit res de res,estaran d’acord en què a uns si i altres no? igual son del mateix ram? o a cas com que li van donar suport electoral no oblidem 56% dels vots,ara no els queda altra que callar? o pel contrari son d’altres colors polítics i fan olor a…¿?.
    LLàstima què en algunes coses el sr alcalde actue de manera ràpida i eficaç segons alguns, un 10 si senyor,els demés a “tomar por…”
    A més a més hi ha que ser conscients ja què per al 2012 al poble,res de res, i per al futbol al 2013 ( 0 patatero ) així o diu el presupost, meys mal que per a les festes de sant pere hi hauràn cacaus no? i per a les de Setembre doncs “faltaría más” tan sols hi ha que veure als festers i festeres.

  18. Joanjo Oltra Cuquerella

    És més, si haguereu estat al plenari, haguereu sentit que el senyor alcalde va dir (paraules textuals): que “en aquest poble s’ha instal·lat la cultura de que dos amics es monten una associació, justifiquen les factures i en els diners de la subvenció sen van de sopar”…. MUY BIEN.,, a mi, personalment em pareix degradant que no es reconega el treball que fan moltes associacions que organitzen activitats durant tot l’any,i es generalitze d’aquesta manera tan absurda.

  19. Joanjo Oltra Cuquerella

    Ah, i per cert, del tema de bous ja en parlarem més endavant..

  20. Joanjo Oltra Cuquerella

    A banda del tema que estem parlant de les assciacions. No se si s’haureu adonat que per a la nit de cap d’any, hi haurà disco mòbil, cava i raïm (per a 200 persones). Trobe a faltar aci qui diga què els “fastos gastronòmics” cadascú que se’ls pague de la seva butxaca… O que si no tenen prou diners per a comprar-se el raïm i el cava, què no en mengen.
    Coses què, per cert, quant al tema de les paelles si que es varen dir.

    A mi m’agradaria saber, si és que aquests “fastos gastronòmics” i la disco mòbil, són un regal d’algú, o també ixen dels impostos de tots nosaltres.

  21. Joanjo Oltra Cuquerella

    Perdoneu, crec què aquests comentaris van al “forum general de participació…” ha sigut una errada publicar-los aci.. demane disculpes

  22. Pepe

    Hola Joanjo ! Continue pensant i defensant el mateix . Punt per punt. Els “fastos gastronòmics, i d´altres tipus…” en temps de fallida total com és el cas, cadascú que se´ls pague. No me n´havia adonat de que hi havia discomòbil, cava i raïm per a tots. Si aquestes despeses són a càrrec del contribuent, em sembla super mal. Bon Nadal ! (sense cava ni raïm).

  23. Joanjo oltra Cuquerella

    No ho deia per tu soles, ni en concret, simplement pels comentaris que va generar el tema de les paelles. He trobat a faltar “queixes” respecte d’aquest tema.
    Bon Nadal per a tu també. I cadascú que bega el cava i el raïm que desitge.

    P.D.- què dic jo, per a limitar-ho a 200 persones, i que es puga donar el cas què algú es quede sense.. què no ho facen.

  24. david bellver

    Abans se m’havia oblidat una pregunta:
    Els alcaldes d’abans cobraven?, si és així, des de quan cobren en l’Ajuntement de Quatretonda? i quin han estat els sous assignats?

    Gràcies d’avantmà per la resposta

  25. Vicent Benavent

    Si és confirma el que diu Joanjo, això de cava, raïm i discomòbil per a la nit de cap d’any i damunt o paga tot l’ajuntament com cal què així siga, em sembla que el sr alcalde i el seu equip de govern tenen la cara molt dura quan dien que no!! ells no compraven vots!! a quin sant, para gustos colores, però que vengen la “moto” a un altre.
    I d’altra banda lo del comentari de la instal.lació de la cultura dels ” amics ” que val per associació,la veritat no ho sabía que ho diguera així però en fi, para cultura estem en aquest poble.

  26. Joanjo Oltra Cuquerella

    Vicent ho pots veure a la programació de nadal què han repartit per les cases..

  27. Jose Luis Oltra

    Pepe, la idea de poder eixir a la plaça del campanar a celebrar el començament d’un nou any, no és nostra, però ens ha paregut interessant. Es tracta de a poc a poc anar creant un costum que podria ser enriquidora. Com enguany és el primer, hem pensat, per a motivar la gent, acompanyar l’acte amb una discomobil i proporcionar a les 200 primeres persones, un got de cava i el raïm. La discomovil és gratuïta, es tracta de comprar en establiments locals el raïm i unes 20 botelles de cava. Pel cost no ens pareix un gran esdeveniment i pensem que l’oportunitat de celebrar l’entrada en el nou any en germanor, ho mereix.”

  28. Joanjo Oltra Cuquerella

    El tema de les paelles és exactament igual: germanor, un dia important, etc… També ho podieu comprar en els establiments locals, i les “despeses” no variarien molt.. però clar.. com era cosa dels “altres”…
    Eixa és la doble vara de medir que parlem, hi han diners per allò que es vol.

  29. Vicent Benavent

    Ja pereix que es vagen aclarint les coses, la idea no ha sigut de l’ajuntament pel que es veu,bona forma de desviar el tema,però no ho negen que a les primeres 200 persones és donaràn un got de cava i raïm,només falta què el raïm el compren a qui tots ja sabem, al igual que el cava.
    Pel que diuen de la discomòbil gratuïta, no estaria de més que ens diguera qui la fa,doncs amb els temps què corren pareix ser que encara hi han de SANTS, fotre,si què és tindre bon cor o molta ignorància, i espere que no es senca ofés,però costa de creure.
    Crec que podem opinar de que hi ha MOLTA CARA, i no cal que busquen més excuses, només em sap mal perquè damunt la gent del poble encara s’ho creurà i tot.

  30. Rosa Mahiques

    No sé si el que vols insinuar en la compra del raïm és que van a comprar-li’l al XE FRUITES FERNANDO, del qual és familia un concejal. Si és així i per la part que em toca, t’he de dir que aquesta empresa porta quasi mig segle treballant i mai li ha fet falta que l’ajuntament li compre res.
    Que jo sàpiga, aquest concejal no és part de l’empresa, ( no és soci ) i no m’agrada gens que es vaja per eixe camí. La política, a un costat, i als familiars, que no tenen res a veure, per favor, deixa’ls a un costat, que ells no s’han clavat en res, solament treballen i intenten traure’s les castanyes com poden. Si volies dir que van a comprar-ho a alguna altra empresa… doncs el mateix. A tu si anaren a comprar-te qualsevol cosa que fabricares, supose que ho vendries.
    No és cap pecat treballar, o almenys, intentar-ho.

  31. David Mahiques Alberola

    Bon dia Pepe i a tots els lectors de QD.

    No he pogut fins ara disposar de temps per contestar a l’escrit de l’alcalde del passat 11 de desembre. Pareix ser que no m’expressat correctament, anem a deixar-ho aixina.
    Torne a dir que el sou de l’alcalde té per a l’ajuntament té un cost de 25.000. Això en el pressupost actual es reflexa en dos partides diferents. Una de 19.000 € i un altra de 6.000 €. Esta segon partida són per a que ens entenguen, les cotitzacions que la empresa, l’ajuntament, paga a la Seguretat Social. Un empresari al calcular el cost laboral, a més del que paga en nòmina al treballador, inclou també el que cotitza a la Seguretat Social per cada treballador. Dit d’altra manera, si l’alcalde no cobrada un sou de l’ajuntament, no faria falta fer cap cotització a la Seguretat Social, i l’ajuntament no tendria que gastar-se 6.000 €.
    Dic altra vegada, EL COST DEL SOU DE L’ALCALDE PER A L’AJUNTAMENT ES DE 25.000 €. Això en el pressupost es reflexa en dos llocs:
    • Retribució òrgans de govern……………..19.000 €
    • Seguretat Social Òrgans de governs…….6.000 €
    TOTAL………….25.000 €

    Ara, nosaltres no estem en contra que l’alcalde tinga un jornal de l’ajuntament, com si volguera posar-se el sou que marca la FVMP.
    El que critiquem es:
    Primer, la falta de moralitat i la poca vergonya d’oposar-se a que hi haguera una persona en dedicació a l’ajuntament quan l’actual alcalde estava en l’oposició amb escosses tontes. I tot, per fer la vida tot el més dificil possible al que està governant. Si al menys, demanarà disculpes i reconeguera que ho ha fet malament.
    Segon, el sou de l’alcalde es posa en un any amb dificultats econòmiques. Podria haver-se esperat a l’any que ve.
    Tercer, en el pressupost per a l’any 2012, que serà quan l’alcalde començarà a cobrar, hi ha una reducció de subvencions associacions culturals, com mai s’havia vist. Deixant sense subvenció a associacions del poble que torne a dir, fan activitats per al poble i ens donen a conèixer fora. I es més, pense que si no s’ha reduït més es per què no s’han atrevit.
    Quart, l’alcalde cobra un sou de l’ajuntament, al mateix temps que desapareixen tres llocs de treball, tres llocs que fan falta i tendrien possibilitat d’ocupar-los també persones del nostre poble.

  32. Vicent Benabent

    Rosa,espere no t’assentes ofesa, doncs sinó em falla la memòria al poble hi han dos empreses que treballen amb raïm, la que tu anomenes i la de Vicent ” Martí ” i tant una com l’altra tots sabem que estan vinculades al PP, de tota manera no és cap intenció criticar la seua tasca que fan per guanyar-se la vida, faltaría més, tot i això saps de sobra que la política és així. Dit açò hauràs d’entendre que el que és preten fer amb la nit de cap d’any sembla una mica a desgavell, ací a QD s’ha dit i no jo que amb els temps que corren no estem per a gastos poc productius, o siga qui vullga cava i raïm que sel compre. ( recorda lo del 9 d’octubre).
    Un exemple; que passarà si jo mateix arribe ixe dia a la plaça i soc la persona que fa 205, segons ells ja no em toca ni cava ni raïm gratis,doncs seran per a les primeres 200 persones,així ho diu no? una manera de quedar mal en part del poble no creus?
    Una última cosa, si foren altres temps i es fera per a tot el poble que acudixca em semblaria be i per descomptat que es compraren totes les despeses en establiments o negocis del poble, per a que s’ho guanye un foraster molt millor serà si és del poble,de fet saps que tinc una germana treballant a l’empresa de la teua familía i aleshores no tinc cap intenció de criticar a ningú ( crec que es pot entendre),simplement dir el que pense i a més a més , en tot cas criticar la gestió municipal que a la fi és el que fan la gran majoría a tots el llocs.
    De tota manera et demane disculpes per sinó e sabut explicarme be.

  33. Rosa Mahiques

    La política serà com tu vulgues Vicent. Tu pots criticar el que no et semble bé; pots criticar la forma de treballar d’aquest o d’ aquell concejal, o del mateix alcalde…allà cadascú i les seues opinions, però el que no es pot fer és clavar en política a gent que no s’ha presentat a cap de les eleccions que es fan o s’han fet en aquest país, i que solament es dediquen a treballar i a intentar donar treball. Mon pare, mon tio i el meu germà, no tenen res a veure en política, i tu ho saps.
    A dia de hui, solament es dedica al raïm aquesta empresa i et puc assegurar que no van a servir ells les bossetes dels 12 grans (amb molt bon criteri per part de l’ajuntament i d’Àngel,per evitar el que tu has insinuat) Els pecats dels pares (i dic pecats en sentit figurat) no deuen pagar-los els fills, ni els pecats dels fills deuen pagar-los els pares, (o tios, o cunyats).
    També dius que aquesta empresa està vinculada al PP: acàs rep alguna subvenció d’aquest partit? O porta l’anagrama del PP en algun lloc? i si així fóra, seria pecat? Et puc assegurar que el fundador de l’empresa (fa més de 80 anys) era un “fan” del teu partit. Mon “uelo” tenia carnet d’eixe partit i era totalment d’esquerres , a més de ser fundador i comprador, entre altres persones, de la “casa del PSOE”. Això era pecat? no. Tampoc ho és que Àngel siga “simpatitzant” o “afiliat” del PP. Visca la llibertat de cadascú de ser d’on vulga i de pensar el que vulga sense sentir-se assenyalat amb el dit “acusador” de gent que es creu tindre i ser poseïdora de la veritat absoluta.
    Si et sembla millor, es pot fer una sol·licitut per a que es compre el raïm a Mercadona o Carrefour. O que no se’n compre. No sé.De la resta de coses que dius, jo no opine.No sóc política ni m’agraden les males arts. Intente veure el que es fa bé i el que no. Unes vegades m’agraden unes coses i altres vegades m’agraden altres.
    Accepte les teues disculpes. Bon Nadal!!

  34. Jose Luis Oltra

    Moltes gràcies,Rosa, en nom meu i en el d’Angel, però el raïm NO es d’eixe magatzem. Així evitem suspicàcies. Respecte a la música, crec que l’acusador és qui ha de demostrar el que diu, i si no és així tal vegada deuria de demanar disculpes, cosa que dubte. I potser hauria de vindre a comprovar-ho de primera mà, perquè està vist que qualsevol cosa que diguem no la creurà. Per cert per a les festes patronals 2012 el contractista de les orquestres ens regala dos discomòbils.

  35. Jose Luis Oltra

    Transcrit de la nota de premsa del PSOE: “…l’alcalde es posa un jornal anual de 25.000€…”
    Com pots ser tan hipòcrita i demanar una disculpa? Tu has mentit de manera conscient i espere les teues disculpes de manera pública i notòria. Ah!, i les “dificultats econòmiques” les has generat tu, el Bloc ens va deixar un romanent de tressoreria de 84.000 EUR.

  36. David Bellver Benavent

    Bon dia, de nou, esperant resposta,
    De moment, ningu ha contestat als criteris que vaig preguntar abans, Perquè uns se’ls dona subvenció i altres no? La despesa del mantneiment del camp de futbol? està inclosa en la subvenció que se’ls dona, o és a banda? qion cost té?
    Per altra banda els sous que ha estat percebent els alcaldes o no???

    Crec que són preguntes que ens interesa la resposta a tots els veïns i lectors de QD.

    Moltes gràcies d’avantmà

  37. Vicent Benavent

    Bon dia Rosa, crec sincerament que no he implicat a cap de la teua família a que siga ” pecat” tindre unes idees del color que siga, en això consisteix la democràcia no? i si creus que ha sigut així doncs torne a dir que no e sabut explicarme be,ho senc. D’altra banda em senyales amb el dit de ser “acusador” cosa que no m’agrada,més be e dit el que pensava i punt, a cas és “pecat” fer una critíca constructiva? torne a dir que no em sembla be que és done raïm i cava a uns ( 200 ) i a altres no ( 205 ) i punt. De tota manera cal a vegades tancar les portes de la democràcia i així evitar disgustos, de pena però…
    Gràcies per acceptar les meues disculpes.
    Bon Nadal.

  38. Vicent Benavent

    Sr Jose Luis, no em tractes d’acusador en quan jo a tu no t’he tractat mai així, si tinguera que assenyalat-te amb el dit, saps que aniria a un plenari i aleshores ho faria,no tinc perquè amagarme de ningú. ( Tinc entés que altres persones ja ho han fet). Per tant com que no soc acusador de ningú no tinc que demostrar res de res, i això du a que si que puc opinar ( criticar ) del que em pareix o a cas no puc dir el que pense?. Amb sis mesos que portes governant, la teua estratègia me la conec de sobra, evidentment difícil xafar-se els dits actuant com actues. a la fi és la mateixa que utilitza el teu partit a tots els llocs, primer digeu que aneu a fer tal cosa i després si interesa ja es dirà com es fa depenent de les circumnstàncies, un exemple:
    Per a la festa ixa de cap d’any, res havera costat dir des del principi a quina o quines empreses van a comprar-se el raïm i el cava i així evitar confusions, ja que per refrescar-te la memòria t’he de dir que ( Com enguany és el primer, hem pensat, per a motivar la gent, acompanyar l’acte amb una discomobil i proporcionar a les 200 primeres persones, un got de cava i el raïm. La discomovil és gratuïta, es tracta de comprar en establiments locals el raïm i unes 20 botelles de cava). acó es teu a data del 14 de Desembre contestant-li al sr Pepe, repetisc COMPRAR EN ESTABLIMENTS LOCALS EL RAÏM I UNES 20 BOTELLES DE CAVA, la sr Rosa diu que al poble no hi cap empresa que treballe amb raïm que la de la seua família, que conste que jo pensava que hi havien dos, per tant qui mentix a qui acusem ara eh!!! si dius que no vas a comprar-lo ahí per evitar suspicàcies i d’altra banda dius que ho comprareu al poble doncs no sé, segur que ens eixirà en alguna resposta confundidora no sé…
    Tinc que dir que a la fi em dona igual el que faces eixe dia per quedar be o no, només voldría que a la gent es respectara com es mereix i no amb enganys i actuacions coloristes que no fan més que aprofitar-se del dèbil, i sinó es així ja et contaré un altre día el que a sigut capaç de fer el teu partit ací al poble per tal d’arreplegar vots a les urnes.
    Bon dia.

  39. jordi nadal

    El manteniment del camp de futbol no entra en la subvenció, jo no se el cost, pel que fa al salari de l’alcalde els ultims anys l’unic que va cobrar va ser Angel, cobrant segons J. Luis, un 5% més que el que ell cobra ara, amb el vot en contra del bloc i la complicitat del l’abstenció del pp d’alehores, que pensava fer el mateix. Però el que sabem és que Angel treballava en un horari de 8 hores al dia, el horari de l’actual alcalde no el sabem.

  40. Rosa Mahiques

    Jo no acuse ningú. Solament dic el que pense, (que és el mateix que tu fas, dir el que penses). També pense que no és una crítica constructiva, més bé és poítica. (És el que pense). Dels 200-205, torne a dir que no opine…

  41. Rosa Mahiques

    Encara que no hi haja “almacents” de raïm, sí que n’hi ha establiments comercials on es pot comprar raïm… Casa Maribel, Casa Camilo, Dia, Charter…

  42. Jose Luis Oltra

    El criteri ha sigut mantindre les subvencions que es donen per a una activitat amb repercussió municipal (banda de musica), a un club municipal que esta en competicions federades i que afecta un gran numero de persones (futbol). I la de l’AMPA. En esta línia, l’Ajuntament continuarà subvencionant aquelles activitats que tinguen repercussió municipal.
    No tenim prevista cap inversió en el camp de futbol, però intentem aconseguir que la Dipu subvencione el 100 % del sostre del carrer de pilota.
    L’ultim alcalde amb dedicació completa (entre 2001 i 2006) va ser Angel Fortuño Sentandreu, i el seu sou brut era un 5 % major que será el meu.

  43. Alba Amorós

    Sobre el tema de repartir 200 bolsetes de raïm, i no 205, crec que el que importa es el gest i no la quantitat. Pense que quan es la primera vegada que fas alguna cosa no pots saber quanta gent hi acudirá i la resposta que tindrá per part del poble, i per tant es difícil calcular la quantitat de cada cosa que has de comprar. Com a experiencia personal puc posar el cas de l’entrada de bous infantil que varem fer en la setmana cultural i vam comprar gelats per a obsequiar als xiquets, tampoc sabíem quants vindríen i per tants quants gelats anavem a necessitar i per sort no en van faltar, pero potser el proper any no calculem tan be, o vinguen mes xiquets, qui sap! Creieu que sería millor que no repartirem res? A algú li va semblar mal que ho ferem, encara que existira el risc que algun xiquet es quedara sense? S’ha de pensar més en la intenció i la bona fe de qui ho organitza i no tant en qui s’ha quedat sense raïm o cacaus, que tots ens hem quedat alguna vegada sense “caputxo” el dia de la cavalgada de reis!

    Del tema de la discomòbil i a qui compren el raïm no vaig a opinar ja que no tinc la suficient informació.
    Bon Nadal

  44. david bellver

    REPERCUSSIÓ MUNICIPAL?????

    Igual que s’ha aplicat eixe criteri, d’estar federats o no (com per example el futbol), també hi ha un club de pilota (crec que deuen estar federats), hi ha un club de correr (crec que també estan federats), són clubs i crec que tots dos estan federats, no ho se certament. Hi ha una associació mediambiental, ( no és un club), aleshores no estan de federats, però fan activitats esportives o de lleure, realitzen activitats mensuals per a tots els veïns i forasters que venen a Quatretonda. També hi ha dos bandes de musica més en Quatertonda.
    Tots estos que he enumerat crec que fan activitats amb repercussió mucinipal, o no???, i més que segurametn hem deixare
    Doncs igual que s’ha aplicat eixe criteri, caldria definir “REPERCUSSIÓ MUNICIPAL”,

    Per altra banda si el problema esta en qui fa més o menys. Amb consens amb els demés regidors, que s’elebore un document, edicte, el que siga, per a regular les atorgacions de subvencions, mitjançant l’elaboració de memòries, justificants,….qui acompleix se li dona, qui no se li denega.

    SOU DE L’ALACALDE

    Si des de 2006 fins ara l’Ajuntament ha funcionat adequadament, no veig necessària la despesa d’un sou per a un polític, que en principi solament està de pas, eixe sou seria millor en dedicar-lo a donar feina a persones més necesitades econòmicament, i que foren veíns de Quatreonda principalment, per periodes de 6 mesos o 1 anys, de format rotatoria. H i ha moltes maneres de que eixe sou beneficie a molts veïn de Quatretonda.
    Per exmple, l’Alcalde ha d’estar com a mínim 3 anys i mig (42 mesos) amb eixa quantia econòmica es podria contractar cada 6 o 8 mesos treballadors a 1/2 jornada, cobrant 600€/cada un, després es canvien per dos més, i així de manera continuada. Molts veíns de Quatretonda acceptarien, més dels que pugeu imaginar. Deu haver mil formules per fer això viable, i aleshores es mira per l’interes general del poble, que el poble som tots els veíns, no solament els votants d’un partit o d’altre, o els que haja triat l’elctorat, estos solament són representants dels veíns

    Bona nit. Espere no haver-me fet pesat. Gràcies per la vostra atenció

  45. Nieves Vidal

    A mi només m’agradaria saber, com ja s’ha dit més amunt, per què per a la nit de cap d’any sí que hi ha diners i no hi havia per al dia de les paelles…
    Val, no deixa de ser un bon gest, una iniciativa novedosa però demostra una incoherència prou evident per part de l’ajuntament. Per a unes coses sí, per a altres no…
    I, respecte a allò que diu David Bellver al seu últim comentari, no crec que te n’hages passat per a res, ho dius tot ben claret i amb respecte. Totes eixes qüestions que planteges se les fan molts veïns que, potser no escriguen ací però són vox populi.

  46. Vicent Benavent

    Crec que et falta afegir algo important Alba, la voluntat ixa de la que parles va acompanyada sempre amb una altra intenció, i supose que saps del que parle. Ací no es critica la voluntat de… sinó els fets, és curiós que no hi han diners per als concejals almenys quan van als plenaris, o siga 0€, i l’alcalde es pose un sou amb tot el respecte, em sembla una mica ” egoista “,dos, és curiós que no es donen diners a associacions del poble arrelades des de fa molts anys i amb aportacions interesants per a la gent del poble, cadascúna d’ixes asociacions a lo millor amb 500€ anuals ixen del pas, i sin embargo tu mateix dius s’ha fet bous infantils amb ” gelat ” que no ho sabía per cert, i que no feia falta per a rés, de segur han costat més del que pot costar subvencionar almenys dos associacions del poble, al igual que costarà el raïm i el cava dixós. O ES QUE ELS GELATS TAMBÉ VOS ELS VAN REGALAR I EL DELS BOUS TAMBÉ HO VA FER GRATIS?
    Un exemple, perquè per compter de donar cava i raïm no doneu 10€ a tots aquells que pugen a la plaça? de segur que els fa més falta i ho agraïxen més, la situació és dura i més que vindrà,per tant deixeuvos de fer teatre barat i nefast que ara no és l’ora. AIXÒ ES VOLUNTAT I PER A TOTS.

  47. Paloma Oltra

    Bona vesprada Vicent, com veig que no heu tens clar i, com a membre de la penya bouera, he de dir-te que tant els carretons com els gelats han sigut pagats per la “Penya Bouera de Quatretonda”. Una associació que fins al moment no ha rebut cap subvenció ni de la anterior corporació municipal ni de la actual. Sempre hem realitzat els nostres actes per voluntat pròpia i amb diners dels nostres fons (quotes dels membres).
    Recorda que, per fer algo pel poble, no cal cap subvenció sols VOLUNTAT i GANES DE TREBALLAR.

  48. Pepe

    Ho he dit moltes vegades. La cultura de les subvencions s´ha d´acabar. Les subvencions ixen de les butxaques dels contribuents . Totes les associacions, organitzacions, ONGS, grups i similars, fins i tot amb objectius nobles, socials, humanitaris i loables, han de perviure i sobreviure de les quotes dels seus simpatitzants i socis. És -almenys ho crec jo- la forma més justa i equitativa. Els diners de les subvencions, per a la sanitat pública, per a l´educació pública, per a pagar deutes públiques, de le quals ens beneficiem tots sense excepció.En aquest sentit estic d´acord amb Paloma.

  49. Vicent Benavent

    No sé perquè no ix el quadre de “reponder ” però dona igual et conteste ací Paloma. No tinc cap intenció de jutjar la tasca que feu des de l’associació bouera i pel que he llegit he de dir que tot un exemple doncs el que fereu per la setmana cultural enhorabona. Com molt be ho dius això és tindre Voluntat. Dit açò deixam almenys que m’explique ja que pel que es veu s’ha confundit, com expliquem aleshores el que tu has dit i el que diu Alba, t’ho recorde ( Com a experiencia personal puc posar el cas de l’entrada de bous infantil que varem fer en la setmana cultural i vam comprar gelats per a obsequiar als xiquets, tampoc sabíem quants vindríen i per tants quants gelats anavem a necessitar i per sort no en van faltar, però potser el proper any no calculem tan be, o vinguen mes xiquets, qui sap! Creieu que sería millor que no repartirem res?… Com es pot apreciar pareix interpretar-se que ixos gelats els va comprar l’ajuntament i no la penya bouera, tot i que diu com a experiència personal igual és que jo ho interprete així,i era per això lo del comentari, de tota manera gràcies per aclarir els fets.

  50. Paloma Oltra

    Aleshores, tot clar Vicent. Ha sigut una confusió per les dues parts.

    Bon Nadal a tots!

  51. David Mahiques Alberola

    I , malgrat tot, el sou de l’alcalde costara a l’ajuntament de Quatretonda l’any 2012 atenet al pressupost aprovar 25.000 €.

    Però el problema no es eixe. I això ja ho he explicat i la gent ja ho té clar.
    Bona nit a tots

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES