arre burro polseguera

arre burro polseguera

Incògnita econòmica II

Arre burro polseguera.  Per fi comencem a tenir una idea més o menys concreta de la política econòmica que pot aplicar el Sr Mariano Rajoy Brey . En primer lloc, ha de quedar clar, ell no ha dit una paraula i pel que podem llegir al web del Partido Popular tot són flors i violes però, la seua lloctinent, Dolores de Cospedal,  ha fet públic un llistat de mesures per ala Mancha Manchega.

De tots és conegut que hem ( sempre en primera persona del plural i remarcant-ho amb negreta) viscut per damunt de les nostres possibilitat, per tant, ara toca pagar-ho entre tots.  Les conseqüències d’unes polítiques erràtiques i de mala gestió tant de dirigents polítics com de banquers, empresaris i demès fauna pseudoempresarial  recau sobre la butxaca prou buida del ciutadà, això si, per garantir l’estat del benestar. Toca’t els ous.

Les mesures concretes afecten directament el funcionariat públic ja se sap que els funcionaris públics no fan ni un brot i a més a més, una gran quantitat d’estos,  tenen garantit el treball fins la jubilació ( tot en cursiva i amb to sarcàstic). Per tant, basant-nos en aquest plantejament fal·laç i populista ú pot entendre les mesures d’increment de 2,5 hores de la jornada laboral i d’una baixada de salaris del 3 % dels funcionaris públics manxecs. És molt més fàcil posar-los a tots dins del sac que buscar mesures de correcció envers la qualitat i l’eficiència en el treball d’alguns funcionaris.

La mesura estrella és la incorporació de la gestió privada als centres hospitalaris. Emular les mesures d’aquell any  gloriós del 96 quan s’aprovaren les Bases del programa de Modernització del Sector Públic Empresarial de l’Estat per posar a la venta les empreses públiques com IBERIA, Endesa, Repsol, Telefónica… amb l’objectiu d’obtenir recursos per sanejar els comptes públics.  D’aquella privatització els consumidors i usuaris encara estem pagant les conseqüències, empreses monopolístiques  campant al seu aire amb la impunitat que té tenir el control del mercat. Tornarà el Sr Rajoy Brey a posar en mans d’amics i coneguts empreses públiques sense portar a terme una correcta liberalització del mercat?.

Sembla ser que els núvols comencen a escampar-se perquè en els propers dies començarem a conéixer les polítiques concretes del Partit Popular a nivell espanyol. A nivell valencià fa molt de temps que sabem que l’única política econòmica portada a terme durant anys i panys ha estat la del malbaratament de recursos en grans esdeveniments.

I ara tornen per redimir els nostres pecats. I proclamen unes grans retallades. I em queda la gran pregunta, no haguera estat més fàcil no gastar els diners en aquelles comunitats autònomes on governaven? ( redéu, que els compre qui no els conega).  Ara proclamen grans retallades com única solució a tots els mals sense pensar que una retallada de la despesa pública no solucionarà el problema del malbaratament de recursos anteriors. L’austeritat no estimularà el creixement a curt termini i sense medicaments no hi ha malalt que s’alce del llit.

jordi oltra vicedo

2 Comentarios

  1. Vicent Benavent

    Bon comentari Jordi,però ja veus i com em dit en altres ocasions; El silenci,també es pot escoltar.

  2. David Mahiques Alberola

    Molt bon article Jordi. I com diu Vicent hi ha silencis que són ruidosos.
    El sr Mariano Rajoy com es habitual en ell no ha dit res d’important en la seua oferta de govern. O no ha dit les coses dificils. Peròi prompte sabrem. I el que dius en l’article, Jordi, serà una lamentable realitat.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES