Seleccionar página

fòrum general de participació ciutadana : gener 2012

fòrum general de participació ciutadana : gener 2012

 

GENER 2012

Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

ALTRES MESOS

FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MES DE MAIG DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JUNY, JULIOL I AGOST DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE, OCTUBRE I NOVEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DESEMBRE DE 2011


 908 Visites totals,  11 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

28 Comentarios

 1. David Bellver Benavent

  REPERCUSSIÓ MUNICIPAL?????

  Igual que s’ha aplicat eixe criteri, d’estar federats o no (com per exemple el futbol), també hi ha un club de pilota (crec que deuen estar federats), hi ha un club de córrer (crec que també estan federats), són clubs i crec que tots dos estan federats, no ho se certament. Hi ha una associació mediambiental, ( no és un club), aleshores no estan de federats, però fan activitats esportives o de lleure, realitzen activitats mensuals per a tots els veïns i forasters que venen a Quatretonda. També hi ha dos bandes de musica més en Quatretonda.
  Tots estos que he enumerat crec que fan activitats amb repercussió municipal, o no???, i més que segurament hem deixaré
  Doncs igual que s’ha aplicat eixe criteri, caldria definir “REPERCUSSIÓ MUNICIPAL”,

  Per altra banda si el problema esta en qui fa més o menys. Amb consens amb els demés regidors, que s’elebore un document, edicte, el que siga, per a regular les atorgacions de subvencions, mitjançant l’elaboració de memòries, justificants,….qui acompleix se li dona, qui no se li denega.

  SOU DE L’ALALDE

  Si des de 2006 fins ara l’Ajuntament ha funcionat adequadament, no veig necessària la despesa d’un sou per a un polític, que en principi solament està de pas, eixe sou seria millor en dedicar-lo a donar feina a persones més necessitades econòmicament, i que foren veïns de Quatretonda principalment, per períodes de 6 mesos o 1 anys, de format rotatoria. Hi ha moltes maneres de que eixe sou beneficie a molts veïns de Quatretonda.
  Per exemple, l’Alcalde ha d’estar com a mínim 3 anys i mig (42 mesos) amb eixa quantia econòmica es podria contractar cada 6 o 8 mesos treballadors a 1/2 jornada, cobrant 600€/cada un, després es canvien per dos més, i així de manera continuada. Molts veïns de Quatretonda acceptarien, més dels que pugeu imaginar. Deu haver mil formules per fer això viable, i aleshores es mira per l’interes general del poble, que el poble som tots els veïns, no solament els votants d’un partit o d’altre, o els que haja triat l’electorat, estos solament són representants dels veïns

  Copie i enganxe el que vaig posar en el darrer fòrum general. Ja que molta gent m’ha felicitat per el que he escrit, comparteix el que posat, i tots coincideixen en el mateix: Cap dels polítics ha volgut fer molts comentaris… al respecte

  Bon inici d’any i molta salut

 2. Enrique Benavent F.

  Independentment de qui siga l’alcalde, aquest ha de tenir un sou. Siga qui siga i treballe en el que treballe, o és que creiem que estan ahí per a fer bonic?. Aquestes persones estan fent una feina que deu ser retribuïda. Quan una persona cobra per un treball se li pot exigir que eixe treball estiga ben fet, però si no cobra, qué podem exigir?
  Veritat és que ens dol pagar, però jo crec que és just que cobren; tant si li diuen Àngel, Rafa, David, José Luis o Pepita. Si David i Rafa haveren cobrat m’havera semblat molt just; altra cosa és que al ser professors la llei no els deixaara tenir sou de l’alcaldia; en aquest cas, la llei em sembla injusta.
  En quant a les subvencions, cap. Quan vinguen temps millors, ja repartirem. No anem a pagar ara més IBI per a repartir-lo en subvencions.
  Feliç any nou. Molta salut i si pot ser treball per a tothom.

 3. jordinadal oltra

  No confundim les decisions personals o de partit en la llei, podien cobrar demanant una exedència, el que passa es que no volgueren, i ara es cobra mes ibi i no es malgasta en subvencions, sino en un sou de jornada completa per a l’alcalde.
  El tema de les subvencions, nosaltres varem proposar fer com la diputació, exigir una memòria d’activitats anuals justificades, que fan les associons al poble, junt a les factures dels seus gastos, i si una associació/club demostra participació te dret a una ajuda, si no, no. Per a evitat el que el pp va dir a l’ultim ple, que dos persones es junten fan una associació i així tenen dret a una subvenció (no van voler dir noms).

 4. Vicent Benavent

  Crec que no has captat be el missatge amic Enrique, tant Rafa com David ( anteriors alcaldes ) si que haveren pogut cobrar un sou d’alcalde, sempre que facen excedència del seu altre treball o siga ( professors ), i aleshores es dediquen en exclusiva a l’ajuntament,per tant la llei si que ho contempla. Cosa que l’actual alcalde dit per ell, no ha renunciat als seus «negocis» i així arreplega d’un i d’altre lloc.
  Això si, un 10 per a l’ajuntament que a mi em pesa com a molts altres senyor… els concejals que també fan feina per al poble,ixos no cal que cobren res i així no els demanem explicacions no?…
  Bon any.

 5. Enrique Benavent F.

  Podien cobrar demanant una excedència, però és clar que no van voler fer-ho, segurament perque no els convenia. Cadascú sap en sa casa com es porten els comptes. El sou no solament es cobra en diners, també en temps i tots sabem que treballant en l’administració et donen un temps (que continuen cobrant) per a dedicar-te a l’alcaldia. Continue pensant que no és just que aquestes persones TREBALLAREN pel poble, i no se’ls retribuira eixe treball. El temps d’aquestes persones també és OR, i si dediquen 10 hores o 30 hores se’ls ha de pagar en relació a eixa dedicació.
  De les subvencions…el mateix, de moment CAP. No estem com per anar subvencionant cap club/associació. Eixos diners de les subvencions, potser, que els faça més falta a persones del nostre poble, com per exemple joves sense treball o persones majors sense familiars que els atenguen,( que no és precís que els donen diners, però sí que es pot rebaixar per exemple el IBI a joves sense treball o que guanyen poc, o posar una dona que netege les cases de persones majors) i si afortunadament no els fa falta, docs que ens abaixen impostos a tots, que ja en paguem prou.
  Hem d’acabar amb la cultura de les subvencions. És més lògic que cobre un alcalde (siga el que siga i li diguen com li diguen i treballe en el que treballe) que subvencionar clubs i associacions.

 6. Josep Alberola Vidal

  Pel que respecta a les subvencions m’agradaria aclarir-te un parell de coses, aquets col•lectius, clubs o associacions, normalment aporten molt més al nostre poble que el cost de les subvencions que donava fins ara l’ajuntament.
  Hui en dia qualsevol xiquet del nostre poble, pot triar d’una gran quantitat d’activitats molt variada al llarg de tot l’any. Poden aprendre a jugar a raspall a l’escola de pilota, participar en les activitats que organitzen altres grups com els amics del buixcarró o voltes a peu i més activitats que organitzen clubs com el fuig que et xafe, o assistir a concerts, cercavil•les, danses, teatres i un fum de coses més. He dit xiquet per dir algo, perqué qualsevol veí del poble ho pot fer, indistintament de l’edat i açò no és pels 400€ que donava l’ajuntament en forma de subvenció, si no gràcies a la feina desinteressada que fan totes aquelles persones que treballen, participen i col•laboren en algun moviment associatiu, que en definitiva fan, que el nostre poble estiga viu.
  Parat a pensar, si no ho has fet encara, el cost que suposaria oferir tot aquest ventall d’oci del que actualment disposem al nostre poble, si l’ajuntament ho havera de fer a base de contractar empreses privades que organitzen activitats d’aquesta mena, (ho fan a molts pobles), el cost es multiplicaria per 500 o 1000.
  A voltes no valorem el que tenim, ens agrada criticar molt, sense parar-se a pensar el que estem dient.
  Pel que fa al sou de l’alcalde, sols dir-te, en el cas de Rafel si no cobrava no era perquè no poguera sinó perquè no ha volgut. Com t’he dit abans, hi ha gent amb conviccions, que no s’apropen a la política per fer diners sinó per aportar desinteressadament el que ells poden oferir a aquesta societat, com també és el cas de la gent que participa en els col•lectius.
  I ara amb la situació actual, encara veig menys necessari que l’alcalde s’assigne un sou, no hi ha diners per fer activitats, per fer obres, per fer reparacions,….., per res. La construcció està aturada, no s’obriran carrers i el polígon l’han paralitzat. Aleshores quin sentit té que cobre, quina és la feina que va a fer, que és el que va a gestionar, si no hi ha diners per a res i si tot el que proposen els veïns l’alcalde sempre té la mateixa resposta: «quan hi hagen diners serà el primer que estudiarem», per a sentir això no cal tenir un cost de 25.000€ en despeses del sou del nostre excel•lentíssim alcalde, sols hi ha que fer una gravació amb la frase «això ho estudiarem» , es penja a la web de l’ajuntament de Quatretonda i tot aquell veí que tinga alguna proposta, queixa o problema, sense moure’s de casa, que polze el play, ja et dic a tu que és molt més barat que el sou de l’alcalde i amb la mateixa eficàcia.
  Està molt bé que vulguen estalviar, però que no facen demagògia, els del partit de l’alcalde, son els que no han sabut gestionar els diners dels valencians, se’ls han gastat en «grandes eventos», en obres faraòniques amb sobrecostos que doblen el cost inicial, son els que han arruïnat la banca valenciana i damunt s’han assignat jubilacions milionàries blindades i han saquejat totes les administracions i empreses públiques valencianes a costa de malgastar a base de pagar per serveis preus desorbitats o directament les factures que pagaven eren falses. Com poden tindre la barra de dir que, el que volen és «acabar am la cultura que s’ha instal•lat en aquest poble (Quatretonda) de que dos es monten una associació cobren la subvenció i sen van de sopar»( paraules d’algun concejal del PP del nostre municipi, en el passat plenari).
  Vinga va, el que està bé està bé. Que al final ens fan tontos.

 7. Enrique Benavent F.

  A vore Josep, jo no estic en contra de les subvencions quan n’hi ha diners; però ara no n’hi ha i pense que si no es pot fer un curset de raspall o una passejada per la muntanya, no passa res. Quan torne a haver, ja farem i subvencionarem el que calga. Pense que no vull pagar més impostos per a aquestes coses i crec que tinc el meu dret a dir-ho. Trobe que seria més productiu emprar eixos diners en altres menesters. I no vull menysprear la feina (que com tu dius, és molta) de la gent que amb la seua il·lusió i ganes de treballar pel poble fan possible tota eixa gama d’activitats culturals , esportives i d’esbarjo. Un 10 per a tots ells, però quan un pare no te treball, no pot donar als seus fills tots els «capritxos» que volen, cal prioritzar; i ara a l’ajuntament també toca això. Hipotecar al poble crec que no ens convé. Només amb un superàvit sanejat a les arques municipals, és quan caldria establir la política de subvencions amb un bon estudi previ.
  Del sou dels alcaldes, ja no sé com dir-ho. Si els altres alcaldes no van cobrar va ser perque no es poden tindre 2 sous de l’admionistració i van decidir quin sou volien. Continue dient que si feien 10 horea a l’ajuntament, devien haver-les cobrat i si en feien 30 també. El seu temps i la seua dedicació al poble devia de tenir una retribució.
  Si parlem de la feina de l’alcalde, com que no ne fa gens i no fa falta alcalde…llevem l’ajuntament i fem-los mancomunats i amb menys despesses en apanyariem molt bé. Al mateix temps si la gestió de l’ajuntament la duen empreses foranes( l’aigua la duu una empresa, la contribució una altra i axí, així moltes coses més) qué fem ací amb tants funcionaris municipals? Els llevem a tots?
  I sí, efectivament, tontos no estem ni els d’un costat ni els de l’altre. Tots veiem coses, el que passa que uns veuen unes coses i altres en veuen unes altres, però NO ESTEM TONTOS.

 8. Joanjo Oltra Cuquerella

  Això què dius està molt bé Enrique. Però seguint el teu raonament lògic, caldria aplicar-ho a totes les subvencions, adhuc a nivell «estatal», ja què la situació de crisi és global. Així doncs, vaig a adjuntar un extracte del boe del 31 de Desembre de 2011 a vore què et sembla:

  “ Séptima. Financiación a la Iglesia Católica.

  Durante el año 2012 el estado entregará mensualmente a la Iglesia Católica 13.266.216’12 euros, a cuenta de la cantidad que debe asignar a la Iglesia por aplicación de lo dispuesto en los apartados Uno y Dos de la disposición adicional decimoctava de la ley 42/2006, de 28 de Diciembre de Presupuestos Generales del Estado para el año 2007. […]”

  Com voras, estem parlant de 13 milions d’euros al més, dels diners de tots nosaltres. Estem en el mateix cas, ja que ens acaben de pujar els impostos, retallen el sou als funcionaris, i un «pack» molt completet de mesures simil·lars. Supose què et pareixerà igual de mal i injust que el poble subvencione 400 euros (a l’any) a unes associacions que almenys «s’ho curren» i fan que el poble estiga viu, què el fet què el govern subvencione 13 milions (al més, és a dir uns 156 milions d’euros a l’any) a una organització com l’esglèsia catòlica a la qual cadascú jutge com crega. Ale, bones festes.

 9. Enrique Benavent F.

  Bona vesprada Joanjo. Si vols mesclar les xurres amb les merines allà tu. Una cosa són les subvencions estatals i una altra les municipals de pobles eminentment rurals. En el cas concret que apuntes, els ciutadans tenim l´opció de triar en la nostra declaració si volem que part dels nostres impostos se´n vagen a l´església catòlica, la qual, entre d´altres, manté CARITAS , les misions, hospitals per als pobres arreu del món..etc.etc.etc.
  Ja m´agradaria a mi, amic meu, aquí al poble, poder dir on es destinen els meus diners, els meus impostos.
  Sabràs que també hi ha centeneras de subvencions estatals per a l´estudi dels peus plans a Nigèria. Centenars de milions per als de la ceja que fa lustres que no en fan ni una pel·licula….però no vaig a extrapolar una cosa amb altra.
  Com saps, aqui al poble, l´economia està en bancarrota total. Mentre passe això, cadascú que es pague els seus hobbys. I si hi hagueren dinés,caldria replantejar-se molt seriosament la qüestió de com repartir-ho. Hi havia un món abans de la crisi i no pot continuar així d´ara endavant .Seria com repetir la nefasta història econòmica. Les subvencions, en tot cas, han de beneficiar a tots per igual, ja que tots paguem. I ja et dic, voldria poder triar per a què es destinen els meus diners. A tú no ?
  Una possible manera perfecta de distribuir justament les possibles subvencions seria :

  Exemple:

  El senyor Benavent aporta en impostos directes al municipi entre IBI, VADOS, LLICÊNCIES D´OBRES, IMPOSTOS PER OBRES, IMPOSTOS DE VEHICLES…etc.etc.etc. la quantitat de 2.000 euros a l´ANY 2011.

  Després d´un estudi seriós i estadístic, d´eixos 2.000 euros que aporta al poble, li queden proporcionalment 100 euros per a subvencions. Doncs, bé, el senyor Benavent deuria de tenir la potestat
  de poder repatir eixos 100 euros que són seus de la forma que creguera convinent. Si ho volguera donat tot a la societat de caçadors molt bé em sembla. O a l´agrupació de daances. o als Colombaires. O a la creu Roja. O repartir-ho en parts iguals per a tots. O donar eixos 100 euroa a les arques municipals per a festes. O per a arreglar carrers.

  Clar està que tots no participen de les càrregues impositives de la mateixa manera. Si el senyor Oltra només ha aportat en impostos 200 euros per exemple, doncs només podria disposar per a repartir en futures subvencions 10 euroa.

  Mentre no es faça d´aquesta forma, les reparticions de subvencions seràn difícils.

  55 anys a.c. ja es va dir:
  EL PRESUPUESTO DEBE EQUILIBRARSE, EL TESORO DEBE SER REAPROVISIONADO, LA DEUDA PÚBLICA DEBE SER DISMINUIDA, LA ARROGANCIA DE LOS FUNCIONARIOS PÚBLICOS DEBE SER MODERADA Y CONTROLADA, Y LA AYUDA A OTROS PAÍSES DEBE ELIMINARSE PARA QUE ROMA NO VAYA A LA BANCARROTA. LA GENTE DEBE APRENDER NUEVAMENTE A TRABAJAR, EN LUGAR DE VIVIR A COSTA DEL ESTADO.»
  MARCO TULIO CICERÓN. AÑO 55 A .C.

  Estic totalment d’acord, excepte en el que diu de funcionaris públics, que ho canviaria per polítics i banquers.
  Ale, bones festes.

 10. jordinadal oltra

  Sense dubte son temps difícils, però això de que en este poble estem en bancarrota total ho dius tú, no hem de despilfarrar, ajudant a associacions i en canvi, hem de pagar sopars de la festa de la piscina de mes de 4000 euros, bones picaes en festes i la setmana cultural (que podies sopar allí) raïm i cava en cap d’any, ttot açò es mes precís, no?, de tot açò no et pareix res malament?
  Pel que fa al sou de l’alcalde, el que no te sentit és que es pense que ha de cobrar l’alcalde per la seua dedicació (l’horari encara no el coneguem) i els altres concejals?, els del govern, no treballen?, no dediquen hores?, i els de l’oposició? el altres no fan res…

 11. Joanjo Oltra Cuquerella

  Això de mesclar xurres amb merines… ho diràs tu. SI el poble (sempre segons tu) està en «bancarrota», l’estat encara ho està més, o és que no hem estat «al borde del precipicio»? d’altra banda, no paguem igual impostos municipals com estatals? aleshores quina diferència hi ha pel què fa a parlar d’unes subvencions o unes altres? si, com he llegit repetides voltes en aquest mitjà, sou del pensar que els hobbys, se’ls pague cadascú, les creences privades, també, i més, tractant-se d’un estat «aconfessional» com aquest (en teoria).

  P.D._ et pareix un objectiu poc «unidireccional» l’obtenció de riquesa? pega’t una volta pel vaticà… (de segur que ja has estat)

 12. Enrique Benavent F.

  Que sí Jordi, que sí, que també em sembla molt mal el que s’han gastat en menjars de piscines i no sé quantes coses més. EM SEMBLA MAL. I no puc xillar perque no ho sentiu. EM SEMBLA MAL.
  Els concejals, també deurien cobrar en funció de la feina que fan. Qui treballe, que cobre. Tant si són PP, PSOE, o BLOC. No faig cap distinció. Ho puc dir d’alguna manera que m’entengau?

 13. Vicent Benavent

  Uy,Uy,Uy, com crema la foguera i encara falten dies per a Sant Antoni!!
  No s’apureu,no s’acaloreu, un 10 per a l’ajuntament que els demés estem en «BAVIA».
  Estic rient-me per no plorar. Només un apunt,ja a plogut ja des de l’any 55 a.c. fins a hui.

 14. Enrique Benavent F.

  Si. Tens tota la raó. He pecat: Perdona’m senyor. He estat al vaticà. És més, tots els dies vaig al Vaticà pel matí, em confesse amb el papa i me’n torne a casa. Vinga ja!!! si no tens arguments no enedres. Ací estic parlant del poble i de les subvencions de QUATRETONDA ( poble de 2.500 habitants de la comarca de la Vall d’Albaida). Continues mesclant xurres amb merines. Ací no té res a veure ni l’esglèsia ni el vaticà ni Obama ( que també podem parlar d’ell, per que no?) si de tot això que parles no et sembla bé, fas una instància i ho comuniques a qui calga.
  El poble no està en «bancarrota» , torna a perdonar-me senyor, confesse que tenim molts diners, que el cel és blau de dia i negre de nit. A la vista està de que som rics i l’ajuntament quan els demanem subvencions no ens les dona perque no vol, és «malo» molt «malo».
  Les subvencions creen clientelisme i l’actual ajuntament com n’ha llevat s’ha creat ( o potser ja estava) un grup de «no votants» per in secula seculorum. Amén.

 15. Enrique Benavent F.

  Et puc asegurar que l´aigua que cau ara està més contaminada i bruta que a l´època de Ciceron.I un 10 per a l´ajuntament, que veig que hi ha algú a qui la meua qualificació-opinió li produeix úlcera.

 16. Vicent Benavent

  A veure si s’aclarim ja d’una. L’Ajuntament no te diners per a subvencionar associacions perquè evidentment no en te, i no és que no en te sinò que no li’n donaran cap des de València ( Diputació,Conselleria etc…) perquè? doncs perquè en València » governats fa ja més de 16 anys pel PP ) s’han gastat el que tenien i el que no tenien i ara doncs tocat la… Anticipe que no en val com supose que voldràs, que la culpa no és d’ells, però de ser així,tan sols hi ha que deixar passar el temps i ja vorem el que es veu.
  Un exemple: El sr Fabra ja anunciat que preten dur a terme un gran paquet de mesures per retallar el gasto» de qui » doncs el gasto que ells mateix han fet i ojo, dit per ell, ja anticipa que les mesures no agradaran a la societat valenciana perquè ara si que no podràn «despotricar» que des de Madrid no els envien els diners que necessiten com abans ho feen, i mira per on, en tots els alts càrrecs del govern de Rajoy no hi ha cap valencià que ens puga tirar una maneta… en tant que ens volía el sr Rajoy en campanya i ara…
  Una última cosa si Quatretonda està en bancarrota com dius,els pobles del costat més val que desapareguen,ja,ja sé que em diràs que a tu els pobles del costat no t’importen gens perquè no vius allí,però com prediques de Cicerón doncs no em quadra el teu argument, i també una altra,gràcies per la teua preocupació de la meua úlcera, a càs ho sabies que gràcies a déu no en tinc? Amén.

 17. Joanjo Oltra Cuquerella

  Tranquil home, que si et poses així a qui li eixirà una ulcera serà a tu. Jo simplement expose la meua opinió igual que tu la teua, que el mateix dret tinc. Jo crec que d’arguments n’he exposat, i en això d’enredrar sou vosaltres els professionals, ja ho heu demostrat moltes vegades… Tu parles del poble, i jo estic diguent-te què no pots criticar que al poble es donen unes subvencions, i aprovar què a l’estat se’n donen les altres que t’he dit. Bé, si què pots, però no deixa de ser una incoherència, una mica contradictori. Supose què açò per a tu no és un argument.
  A més, jo només t’havia preguntat què et pareixia, el que passa es que sense contestar-me m’has contestat. Ja he dit què no critique les creences de ningú. Cadascú és prou majoret per saber el que es fa..

 18. Enrique Benavent F.

  Com no puc donar-li al botonet de contestar, et conteste ací Joanjo. Això de que» vosaltres sou professionals» per qui ho dius? Jo parle per mi i per ningú més, no represente a ningú nomes que a mi. Si vols parlar de altres temes, enceta tu el debat i jo et donaré la meua opinió si vull. Jo no sóc el que aprove subvencions ni al País valencià ni a la resta de l’Estat espanyol, per tant no deus acusar-me de algo de lo que no sóc responsable i que no he dit en cap moment si estic a favor o no; això ho has dit tu.El incoherent ets tu. Jo també expose la meua opinió, no la impose. I continue pensant que no m’has donat arguments vàlids. Tampoc he parlat de creences de ningú; tu has llegit el que has volgut. i lo de la úlcera no anava per tu, i t’assegure que jo no en tinc cap. Ale a passar bé l’any que açò ja ha arribat a un punt mort.

 19. David Bellver Benavent

  QUATRETONDA ( poble de 2.500 habitants de la comarca de la Vall d’Albaida), com tu dius Enrique. Veritablement és necessària la dedicació completa de l’Alcalde??? quan el funcionament del Ajuntament, el dia a dia, crec que no es veu afectat si l’alcalde avui no està i demà si. Crec que funciona igualment. En canvi, si l’administratiu falta més de dos dies a la feina per malaltia comú, sense que siga coberta eixa baixa, segurament aniran tots els demés treballadors de l’empresa. Per tant, és necessària eixa despesa econòmica?? Actualment crec que no, prescindible totalment, quan veritablement no va a afectar a la funcionalitat de l’Ajuntament si l’Alcalde és deu a les tasques que veritablement li corresponen, i punt; a més, si fins aleshores, sense haver cobrat ha funcionat igualment.
  No seria millor destinar eixos diners, donada la situació actual que afecta a molts tipus de famílies on els seus membre no reben cap tipus d’ingrés, a oferir-los una feina remunerada des de l’Ajuntament, on més faça falta en el poble (camins, poliesportiu, peó,….moltes opcions de llocs que cobrir per a fer tasques beneficioses per a Quatretonda, amb repercussió municipal. Mentre que el sou de l’alcalde també té REPERCUSSIÓ MUNICIPAL, disminuir els cabals de l’Ajuntament donada la situació actual, si veritablement està preocupat pel benestar de tots i cada un dels veïns, de Quatretonda. No és molt lògic posar-se un sou,.
  Bona NIt

 20. David Mahiques Alberola

  Bon dia a tots.

  Portava molts dies que no passava massa temps en QD, obligacions i també entreteniments no m’ho havien permès. Intentaré escriure més a sovint a veure si puc.
  He llegit amb deteniment el fòrum d’este més de gener. La veritat està molt interessant.
  Vull destacar la intervenció de Vicent Benavent del dia 3 d gener. Ha segut la més encertada i la que ha deixat les coses clares i el que ha passat estos dies arrere, després de les primeres reunions del consell de ministres li ha donat la raó.
  A la Generalitat Valenciana l’acaba de restacar o avalar que es el mateix el govern d’Espanya, sinò no vull pensar el que havera passat. Ara amb l’enfonsament del banc de Valencià estem en mans de banc estrangers als quals no valen coples.
  Dos coses. Destacar que el govern d’Espanya ha tingut capacitat financera per salvar a la Generalitat valenciana. El govern d’Espanya que estava fins fa dos dies governat pels socialistes, que ens deien que eren el mal d’Espanya, té una situació financera que pot avalar a un govern autonòmic, la nostra volguda Generalitat, que porta 17 anys governada pel PP. Jo si fora del PP en cauria la cara de vergonya.
  L’altra cosa. No se s’haurem donat compte però després de 17 anys de govern del PP no queda res de la banca valenciana. Entre fusions que són absorcions i fallides no queda pràcticament res. Açò també em donaria vergonya si fora del PP.
  Que Deu ens pille confesats!

 21. David Mahiques Alberola

  Bona vesprada.

  Voldria contestar-li a David al qual li tinc una gran simpatia. En primer lloc respecte al que dius de les subvencions a associacions tens tota la raó. L’actual ajuntament ha volgut marcar diferències respecte a l’anterior i pense que ha resultat algo lamentable per dir-ho de manera suau. Tu ho has expressat molt bé.
  Respecte a l’altre tema, de la dedicació de l’alcaldia, discrepe. Des del partit socialista sempre hem tingut clar que l’ajuntament té que tindre una persona permanentment a la direcció de l’ajuntament, siga l’alcalde o un regidor. En este tema el curiós es que la persona que ha motivat este debat que és l’actual alcalde al possar-se sou, no parla. Es possa baix del sombrero i ja amainarà el temporal. A més, té algun espontani que li fa la faena.
  L’actual alcalde fa com Mariono Rajoy que després del primer consell de ministres on ens posa a caldo a tots, i incrementa els impostos que havia dit que no faria, no té prou valentia per eixir a parlar ell amb el periodistes i envia a tots els seus ministres. Pensarà aixina no em creme. Roïns politics.
  Tornem al tema. Independentment, que és el que els socialistes critiquem, que l’any en que desapareixen tres llocs de treball de l’ajuntament i es deixen sense subvencions a la immensa majoria de les associacions del poble, eixe any l’alcalde es posa sou. Si bé ho penses això es xuleria i dir ací mane jo. Era previsible. Però per a nosaltres un poble com Quatretonda que té un pressupost municipal uns anys per altres al voltant de milió i mig de Euros, un poble amb 2500 habitants, té un volum de treball i faena important. S’han de prendre decisions prou series dia a dia i això requereix una dedicació com cal. Després el poble ja jutjarà.
  A més, a banda del pressupost sempre hi ha possibilitat d’aconseguir més coses que són al cap i a la fi feina i diners que venen al poble i això requereix una dedicació plena i pegar moltes pataes fora del poble. I no vull dir-te atendre a la gent que ve a l’ajuntament i seguir totes les subvencions que es demanen. Hi ha molta feina, creu-me.
  I en açò passa com en totes les coses, no sempre lo més barat és lo millor. O dit d’altra manera, una alcalde cobrant pot ser molt barat i rentable per al poble, i un altre, sense cobrar pot resultar molt car.

 22. Vicente Benavent B.

  Ya que la vergonya es gratis, cada ú, podria agarrar la que li toca.

 23. David Mahiques Alberola

  Tens raó Vicente, efectivament. Indica’m quina em pertoca a mi.
  Bona nit

 24. Vicente Benavent B

  Agarra la que vullgues. Es gratis. Tu pensa i pensant pensant sabras si nas de agarrar un kilo o dos.

 25. Vicent Benavent

  A partir de demà han fet un ban que els dissabtes al mercat hi haurà una paraeta on es donarà VERGONYA GRATIS per a les 200 primeres persones que hi pujen, ah i no patiu que no l’han comprada de fora,al poble en hi ha prou per abastir-se.

 26. David Mahiques Alberola

  Bona nit Vicente:

  Jo he nomenat coses concretes i em pareix que molt importants. Eixa resposta teua es la d’aquell que no sap que dir i diu qualsevol tonteria.
  Torne a dir, indica coses concretes com he fet jo. No tinc cap problema. Si algo no faig be jo sé reconèixer-ho.
  Bona nit, altra vegada.

 27. Vicente Benavent B.

  Continue vegent al funcionari/a del ajuntament passant per davant de ma casa tocaes les 8 del mati, ben tocaes. Pregunte ¿No te vergonya? ¿ I els que leu de controlar, en la que esta caiguent no teniu prou autoritat para que tots estiguen en el seu puesto al hora? Mestres i meges , cambieu de treball i aneu al ajuntament que damunt de que no vos llevaran dines, com treballareu per obgetius, podreu fer lo que vos done la gana. QUINA VERGONYA, pero, com es gratis podeu agarrar la que vos toca.
  Jo demane que nos mos pugen la contribucio, si es pa pagar a alguns de estos treballaors. I vullc dir que ni ha atres treballaors (la gran majoria) que es mereixen un aument de sueldo perque treballen per horari i per obgetius. Aneu mirant i qui no cumplisca, que li baixen el sueldo i voreu com estan al hora.

 28. David Mahiques Alberola

  A Vicente Benavent B
  Hola Vicente et vaig emplaçar fa alguns dies arrere a que em digueres una cosa per la qual podia jo agarrar algo de vergonya. I pareix ser que no has sabut.
  T’ajudaré i ten dire una. Una cosa que tire al PSOE en cara, és no haver parat esta bogeria de la construcció i haver treballat més per un canvi de model productiu on la construcció pesara menys.
  En política diuen que quan una cosa va be no hi ha que tocar-la. Però, este tema es veia clar que anava a fer aigua prompte, com ha passat en altres moments. Hi hauria que haver apostat més per una diversificació en la producció, apuntalar més el sector industrial, etc. Ara esta critica també li la faig a tota la quadrilla del PP que porta governant-nos ací més de 17 anys. Ells encara més s’han pujat al corro de la construcció i han deixat que el sector industrial valencià anara morint-se. I tot eren fer cases noves i eventos, que ara diuen que això no es pot mantindre. I a més, com estem veient embuxacant-se els diners públic.
  Hui diu la tele que un jutge ha decidit imputar a Carlos Fabra.
  Donem-se compte, desprès de la borratxera de poder del PP en Valencia tenim:
  1. Un president de la Generalitat imputat i jutjant-lo
  2. Un president de la Diputació d’Alacant implicat en el cas Brugal, no sé si li diuen Joaquin Ripoll o com.
  3. Un vicepresident de la diputació de Valencia i alcalde Manises, Enrique Crespo imputat en el juí per la història d’Emarsa, l’empresa que gestiona la depuradora de Pinedo
  4. Un president de la diputació de Castelló, Carlos Fabra, imputat.

  Açò que es “la cueva de Ali Baba i los cuarenta ladrones”
  Mare de Deu santa.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

ESTADÍSTIQUES

 909 Visites totals,  12 Visites avuí

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics