Seleccionar página

les salvatges retallades en sanitat i educació públiques atempten contra el benestar de la sofrida ciutadania

les salvatges retallades en sanitat i educació públiques atempten contra el benestar de la sofrida ciutadania

                        Les últimes i sagnants retallades en medicina i educació disposades per la Generalitat Valenciana, no fan sino atemptar al cor dels fonaments de l’ anomenat «estat del benestar» dels ciutadans valencians. Diguen el que diguen els actuals governants, aquestes  tisorades en plenes vacances nadalenques, marquen els signes d´una mena d´apocalipsi la qual desgraciadament no pararà fins que una vera regeneració canvie la mentalitat picaresca  actual. Diguen el que diguen no queda ni un euro.  LLunyans queden els temps de glòries falses i somnis faraònics. Jo espere que les responsabilitats de gestió no tarden en donar fruits. Diuen que som la comunitat autonòmica més endeutada de l´Estat. I per tant, malauradament, serem , per lògica desgràcia, els més catigats,  els més sofrits i els més enganyats.

                            Mal han d’ estar les coses quan no hi ha diners   ni per a medicines a les farmàcies. Quan una i altra vegada les tisorades venen des de tots els angles i punts cardinals : des de Madrid, primer les retallades als funcionaris  d´un 3% a un 7%.  Les urnes canvien de govern, i el primer que fan es tornar a castigar al treballador apujant el IRPF, el maleït IBI…..etc. I per acabar-ho de rematar, aquí, a València, la fatídica vespra del dia de reis, la majors tisorades a l´educació pública i a la sanitat pública com mai s´havien conegut en la història recent. No he sentit ni una paraula d´anul.lar, per exemple, eixes pensions  d´escàndol que alguns s´han posat després d´arruinar alguns bancs i caixes. Ens han intentat enganyar dient-nos que els capitostes s´abaixarien del sou el percentatge del desviament anual en negatiu…per què no s´han abaixat el percentatge que li suposa cobrar a  un metge o a un professor  de 300 a 500 euros menys mensuals ? Simplement per què no els interessa. A més ja no es pot arribar :«que los salarios de 2012 de consellers y altos cargos de la Generalitat se vincularán al déficit autonómico»que listos que son los payos! ...«Si le pusiésemos (a cualquier ciudadano) en la disyuntiva de que desapareciese la Ciudad de las Artes y de las Ciencias (amb un sobrecost de 700 milions ja més del previst, açò ho afig jo), yo creo que se quedaría con la Ciudad de las Artes y de las Ciencias» (què d´equivocat, errat i allunyat de la realitat que està aquest senyor ! Per què no donen exemple, i… s´apliquen la mateixa política que als interins…per què no renuncien a cobrar l´estiu ? Totsb sabem les respostes.

                            I no patiu, si continuem callant, com fins ara, fins que no ens deixen en 400 0 500 euros mensuals, no pararan. Ara bé, els impostos i els pagos, ale, ale, a pujar-los cada vegada més i més…

 221 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

3 Comentarios

  1. Joanjo Oltra Cuquerella

    El problema és que no tots callem. El què passa és que quan diguem quina és la realitat, la gent no fa ni cas, embriagada de comoditat i esbarjo… (clar, com tu eres dels altres, tu que tens que dir?… diuen) ara què passa? que han tocat la butxaca? doncs això alguns ja sabiem què ho farien,. de fet duien molts anys fent-ho ( desviament de fons públics, obres faraòniques altament deficitàries, amiguisme, diners per a l’empresa del senyor Cotino… brugal, gurtel, emarsa… carlos Fabra… i així un llarg etc…). El què passa, què com no era de manera directa, com no ho agafaven directament del sou de la gent, doncs ens feiem els cecs i els sords, oi? I au, altra volta el pardalot a l’urna… Ara arriba i no hi ha diners per a res.. els han malbaratat tots en festetes i saraus… Doncs no voliem aixo? jo, per suposat què no, però una gran majoria de Valencianets si què ho volien. Doncs ara ja ho tenen. Malgrat això, n’estic segur què d’aci 4 anys el pardalot tornarà a l’urna, de nou.. som així.

  2. Vicent Benavent

    La què ens faltava!!! L’escultura inspirada en el sr Fabra a l’aeroport de Castelló… bo total costa vora 400.000€,i això què és, no rés per a ells clar com que no ho paguen de la seua butxaca!!
    ahir justament va dir un metge que en ixos diners es pot mantindre tota una planta d’un hospita durant 6 mesos,pel que es veu a ells es dona igual,això si que l’aeroport quede bonic per si algun dia decidix aterrar algún avió. Hay quien de más señores…Si la vergonya és gratuïta com algú diu,els del PP deuen tindre magatzems plens,on? no se sabe però ja ho sabrem quan toque.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿CREUS QUE TOTES LES VÍCTIMES QUARTONDINES DE LA COVID MEREIXEN SER RECORDADES? ?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake
Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics