forum general participació ciutadana febrer 2012

forum general participació ciutadana febrer 2012

 

FEBRER 2012

Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

ALTRES MESOS

FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MES DE MAIG DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JUNY, JULIOL I AGOST DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE, OCTUBRE I NOVEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DESEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA GENER 2012

81 Comentarios

  1. Nieves Vidal

    Hola a tots! Vull estrenar aquest apartat del Fòrum de participació ciutadana de Febrer per llançar una pregunta que voldria que algú m’aclarira… La setmana passada va tenir lloc el Plenari al saló d’actes de l’ajuntament i no sé si ja s’ha comentat en el Fòrum del mes de gener però és que… no l’he trobat (tal vegada m’he tornat un poc «torpe» pel temps que feia que no visitava la pàgina, però el fet és que no he sigut capaç de trobarlo). Bé, la qüestió és que ha arribat a les meues oïdes que l’alcalde va a passar de treballar la jornada completa a mitja jornada però mantenint el mateix sou que cobra actualment… és això cert? Podria alguna persona que va assistir al plenari confirmar-m’ho o, a ser possible, el mateix alcalde? Gràcies de bestreta! Bona nit… i abrigueu-se que fa fred!

  2. Nieves Vidal

    Sí, me n’he adonat, estic un poc babaua… L’enllaç per accedir al fòrum de gener està un poc més amunt.

  3. Jose Luis Oltra

    El meu horari és de dilluns a divendres de 9,30 a 14,30 hores. Els dimecres a més de 16,30 a 18,30 h. La resta de vesprades solc passar d’una a dos hores a l’Ajuntament. I al públic l’atenc a qualsevol hora. A més, quasi totes les setmanes hi ha algun dia que vaig a València a alguna reunió relacionada amb subvencions, pla general, cadastre, convenis, …

  4. Jose Luis Oltra

    Ho senc, però m’he oblidat. Hi ha una pagina en la web de l’Ajuntament on hi ha un foro en el que pots preguuntar-me directament.

  5. jordinadal oltra

    l’alcalde no et contesta tota la pregunta, jo no se si és mitja jornada, el que si que se és que no és completa, ja que ell mateix va dir en el ple que era una «dedicació parcial»
    arrimeu-se al foc que esta nit més fred encara

  6. Nieves Vidal

    Gràcies, José Luis. Pregunta aclarida. Hauré d’anar a algun plenari per tal d’assabentar-me de les coses en primera persona i no haver de preguntar-ho després per ací.

  7. Nieves Vidal

    Aleshores, si hi ha hagut una reducció d’hores a l’horari laboral… el més lògic no seria que també hi haguera una reducció de salari? En qualsevol empresa ho farien així…

  8. David Mahiques

    Bona nit
    QD es un mitja tan idoní o més que la web de l’Ajuntament. A més, QD ha demostrat una transparència i saber fer envejables.

  9. David Mahiques

    Nieves no tens que demanar cap disculpa.
    Bona nit

  10. Nieves Vidal

    Casualitats de la vida, hui he hagut d’anar a l’ajuntament a per un paper que em feia falta i que l’alcalde m’havia de signar i, mira per on, l’alcalde no estava… Ara què fem? No és la meua intenció atacar però eren les 12:30 del migdia; ja havia acabat l’horari laboral? Bé, possiblement l’alcalde estava en algun altre lloc més important que l’ajuntament resolent assumptes propis de la seua feina però… què n’hi ha d’allò de «al públic l’atenc a qualsevol hora»? Hauré de tornar un altre dia, no passa res… perquè serà el que jo dic, casualitats de la vida, no?

  11. jordinadal oltra

    Notícia de l’ajuntament d’ontinyent, més val previndre que curar:
    Un total de 71 palmeres és el que ha triturat l’Ajuntament d’Ontinyent per haver-se vist afectats tots estos exemplars pel morrut roig durant les últimes setmanes. Les àrees de Parcs i Jardins i Medi Ambient han col•laborat per poder dur a la ciutat una màquina trituradora que treballa normalment a Elx (el Baix Vinalopó) i que ha destruït fins ara al voltant de 15.000 exemplars.
    El regidor Manuel Cuesta explica que habitualment les palmeres estaven portar-se a triturar a Sollana (la Ribera Baixa), “però les gestions fetes per l’Ajuntament i l’intens treball dels tècnics municipals han permès que esta màquina s’haja desplaçat per primera volta, actuant a Ontinyent a cost zero“.
    Entre les jornades de dilluns i dimarts, la màquina està destruint un total de 71 palmeres que els propietaris particulars havien notificat a l’ajuntament que estaven afectades per la plaga. El transport a Sollana, expliquen des del consistori, es feia en enviaments de 12 palmeres que tenien lloc mensualment, el que havia creat una llarga llista d’espera, així afegeixen que “en eliminar-se estes 71 palmeres s’evita la possibilitat que de les restes puguen potencialment sorgir milers de larves d’estos insectes“.
    Manuel Cuesta indica que “com que previsiblement eixiran més palmeres afectades, en quant tingam novament una quantitat significativa tractarem de tornar a fer vindre esta màquina, perquè està demostrat que ajuda de manera efectiva a la lluita contra la propagació d’esta plaga”.
    El regidor ha fet una nova crida als propietaris de palmeres afectades a que es posen en contacte amb el departament municipal de Medi Ambient, on se’ls informarà de quins són els passos que han seguir per la seua retirada. A més ha recordat que “el morrut roig posa 400 ous en cada posta i les larves perviuen dins dels troncs tallats, que s’han d’eliminar d’aquesta manera per fer-les desaparèixer totalment”.

  12. Vicent Benavent

    C.L.B. és empleada pública de la Generalitat Valenciana. Té 32 anys i s’ha quedat embarassada. És el seu primer embaràs i està de sis setmanes. Per motius mèdics relacionats amb el seu estat, i per a assegurar la seua viabilitat, la facultativa que l’atén li ha donat la baixa metgessa, la qual cosa laboralment s’entén com a incapacitat transitòria: li ha indicat que ha de guardar repòs absolut durant, almenys, dos mesos. Com a conseqüència d’esta situació, deixa de treballar però durant els quinze primers días de la baixa percep el 100% del seu salari: exactament, 1.252 euros al mes. Açò és el que cobraria mentres està en repòs absolut per prescripció mèdica; però això ha variat substancialment pels retalls que ha decidit D. Alberto Fabra, president de la nostra Generalitat. Amb l’entrada en vigor del Decret Llei 1/2012, els empleats públics de l’administració autonòmica, a partir del setzé dia d’incapacitat per malaltia, cobraran el 80% del seu salari.
    C.L.B. no ho entén i per descomptat no ho compartix. No hauria de ser al contrari? Quan un es troba en eixa situació -és a dir, de baixa laboral- més ajuda necessita. Al superar els 15 dies de baixa, el seu sou es reduirà a 1.002 euros, un 20% menys. Senzillament per voler tindre un fill, per voler ser mare. Cal preguntar-se si és així com el Sr. Fabra pretén fomentar la maternitat.
    Igual deixem de praticar sexe que serà el millor.

  13. Jose Luis Oltra

    Si que és casualitat i ho senc molt. Em sap greu que pugues suggerir que estava atenent assumptes «propis» sense saber a ciència certa de què es tracta. Així que vaig a explicar-t’ho.
    Dimarts passat a les 12 vaig estar en una reunió amb D. Vicente Collado Capilla, Director Territorial de Medi Ambient i Vivenda, per a parlar sobre el PGOU. Esta reunió estava convocada amb una setmana d’antelació. El Pla General d’Ordenació Urbanística és molt important per a tot el poble. Crec que ha de prevaldre l’interés general sobre el particular.

  14. Joanjo Oltra Cuquerella

    Si de veritat pensara vosté això no s’hagués posat el sou que s’ha posat… Ni hagués mentit a tothom (adhuc mitjançant QD) dient que ho feia perquè tindria una dedicació total (en cos i ànima) i se’l posava perquè es deixava la feina, sent què ara shas retractat… i ha dit què no… què serà una dedicació parcial… Això ho fa també per l’interés general no?? Aleshores quina part es deixarà a l’ajuntament, el cos, o l’ànima? Ale, bona nit

  15. Nieves Vidal

    Jo NO he dit «assumptes propis», he dit «assumptes propis de la seua feina». Per favor, no anem per ahi… que jo m’he cenyit a la realitat, no he suggerit ni he insinuat res més del que he dit més amunt. Jo NO m’he posat amb què estiguessis fent fora de l’ajuntament, només he dit que no estaves, sent que, uns dies abans, m’havies dit l’horari que feies.

  16. Vicent Benavent

    La diputada socialista en Les Corts, Clara Tirado, ha assenyalat que si al president provincial del PP, expresident de la Diputació de Castelló i actual president de Aerocas, empresa que gestiona l’aeroport sense avions, Carlos Fabra, “li quedara una mica de dignitat i decència seguiria els mateixos passos dels seus companys de partit, Francisco Camps, i Enrique Crespo i dimitiria immediatament de tots els seus càrrecs públics”. Tirado que s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la dimissió de l’alcalde de Manises i vicepresident de la Diputació de València, Enrique Crespo, implicat en el ‘Cas Emarsa’, ha lamentat “la poca altura política” de Carlos Fabra que “segueix embrutant i maltractant la imatge de Castelló i de la seua província en convertir-la, (con sus enredos y excesos, en el hazmerreír )de tota Espanya”.
    En aquest sentit, s’ha preguntat “fins a on arriba el poder i control d’aquest personatge que ningú del seu partit, ni a la Comunitat ni a nivell nacional, ha aconseguit forçar-li al fet que presente la seua dimissió, com sí ho han fet amb Camps i Costa”. “És evident que Carlos Fabra segueix movent els fils del PP en la província de Castelló al seu antull”, i una mostra d’açò, és “el nomenament de la seua dona com a vicepresidenta quarta de la Diputació de Castelló sense que ningú diga, ni faça res”.Per tot açò. “Si veritablement volen acabar amb la corrupció en el PPCV i parlar d’un nou codi ètic, que prenguen mesures sobre aquest tema i destituïsquen immediatament a Carlos Fabra, com a president del PP de Castelló i com a president de Aerocas”. “És necessari i urgent retornar la dignitat, decència i honradesa a la vida política”, perquè “la societat, i especialment els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat, ho estan reclamant a crits”.
    Damunt diuen que son democràtics,» tocat la baina».

  17. Jose Luis Oltra

    Perdona una vegada més. En eixa contestació del meu horari crec que també parlava de viatges a València a reunions. Gràcies.

  18. Vicent Benavent

    Ja està ací la esperada reforma laboral. DESPIDO PARA TODOS Y COMO DIOS MANDA, què, heu quedat fartets o no?. Ni que es tinga contracte fixe ni que siga parcial en el moment que ho desitjen els empresaris tots al carrer, bona mesura per alçar l’economía del país vaja. Ja ho advertiem a aquest govern no li fa falta a ningú doncs la majoria absoluta ja se sap, a tragar i a aguantar xics que el món s’acaba.
    Un exemple, sabeu què si vos contacten podreu estar 1 ANY a prova? sense cap retribució ni cap dret a indemnització? ni tan sol un dia podràs cobrar de l’atur,abans es podia cobrar, ala peperets estareu contents.
    Tots estem subjectes als 20 dies de indemnització per any treballat,dels 45 que hi havíen,ojo què això és cert.
    Com se sol dir ens la estàn clavant fins al mànec. Tot per tindre contents a la patronal i al clèro
    i a la Merkel i Sarkozy entre altres. Que estigau bons i que Dèu ens pille confesats.

  19. Pepe

    Les regulacions de les retribucions als directius de la banca i de les caixes han estat molt bé, i si a més són funcionaris se´n van sense res al seu lloc de treball també em sembla de categoria. Cap govern fins ara havia gosat prendre aquestes mesures contra aquestes retribucions tan escansaloses i pecaminoses. Ja era hora !

    De tota manera s´han quedat molt curts. Com ja he dit i no pare de dir-ho, cap polític deuria cobrar més de dos sous públics. No hi ha dret ! I són encara molts. Centenars. Milers.En referisc en concret per exemple al Sr. Zapatero que cobra per un costat d´ex-president de govern i de membre vitalici del Consell d’ Estat per un altre. O la senyora Rita, que és alcaldessa i diputada. O el Sr. Rus, que és alcalde, president de la Diputació…. o el Sr. Lerma, ex-president de la Generalitat i Senador ja fa mil anys. Aixina…aixina… són una caterva ! Però clar ! no els interessa…hui per tu i demà per mi… però és una indignitat que ocupen càrrecs i càrrecs amb la que està caiguent-nos damunt a la resta dels mortals !

    Mentre no donen ells exemple exemplar, tot el demés són paraules buides i enganyifa barata !

  20. Vicent Benavent

    Retribucions als directius de la Banca que el govern de Rajoy aprés com a mesura que aquells Bancs o Caixes que han estat rescatades pel govern central no puguen cobrar més de 600.000€ a l’any en contra dels milions que cobraven abans. I jo em pregunte amb un «zero» menys o siga 60.000€ ja em comformaba jo, si, molt atrevits han estat els del govern,igual els em de besar els peus com al jesuset.
    Al treballador que le den…. tot i això ací al poble també tenim un alcalde que cobra de dos o més llocs ja que no ha renunciat als seus «negocis» dit per ell mateix, almenys el de Benigànim pareix ser que s’ha alliberat del càrrec i torna al seu lloc de docent,diu que ahorrarà a l’ajuntament més de 13000€,toca,algo és algo.
    El sr Aznar al igual que Felipe González es clar que no els fa falta ser del Consell d’Estat, igual no els fa falta guanyar més diners amb els que tenen es conformen,per cert qui més cobra de tots els expresidents de la democràcia és Aznar,damunt la seua senyora per un altre costat Alcaldessa de Madrid que veges tu a saber el que cobrarà, la del sr Zapatero Professora de cant,quina creguem que cobra més?…

  21. Rodolfo

    Vicent, no et passes, que el clero ací no té cap culpa. Salutacions cordials.Rodolfo Canet

  22. Vicente Benavent B.

    Sr. director, no es moleste en dir que els del PP han fet alguna cosa be i moltes mal, perque ni ha qui te una vena en els ulls i nomes que veu lo mal que heu fan els del PP i lo be que heu fan els del PSOE. No val la pena malgastar forses mentals. Qui guanyará més de les dones dels ex-presidents? evidentment que la cantaora te poc futur i cobrará prou menos que la alcaldesa. Ale a vore si venen atres temps perque si no a algu li agarrará un síncope de tanta quina que se está tragant. Ah! i que no falte llenya al mono… Al alcalde a donar-li encara que no vinga a conter. La anveja es molt mala.

  23. David Mahiques Alberola

    Hola Rodolfo, bona vesprada:
    L’Esglesia Catòlica reb una subvenció per la creueta de la declaració de la renda de 13 milions d’Euros al mes.
    Entre altres motius, només pels temps que corren també caldria revisar-ho. I que conste que si l’Esglesia fa alguna llavor social, que la fa,pense que deuria ser subvencionada.
    Adeu i bona vesprada

  24. David Mahiques Alberola

    Hola Pepe, bona vesprada:

    Em pareix molt bé que aquells entitats que han rebut ajudes de l’estat deuen de controlar-los els sous dels directius. Però no només els sous, també dietes i altres històries semblants que és on se’n van els diners. I jo faria una cosa més, en els consells de direcció dels bancs i entitats intervingudes, l’estat deuria col•locar representants d’ells que fiscalitzaren la gestió i sobre tot, obligaren a donar més crèdit a la gent.
    Però vull dir-los als del PP que poden fer una cosa encara millor, que permetria estalviar molts diners: suprimir les diputacions tal com són actualment. Este era un compromís electoral de Rubalcaba. Pareix que la gent que tant es queixa no ho ha entés. I una altra cosa, obligar a totes les administracions a fer públics amb noms i cognoms tota la plantilla que tenen de polítics i assessors amb sou. I això des de les xarxes socials caldria començar a demanar-ho ja.
    La resolució política del congrés de Valencia del Partit Socialista, que no sé ara, com a quedat en el congrés federal de Sevilla, ja m’assabentaré, demana que només un sou. Si un polític tenia dos càrrecs, només cobraria per un. I una altra, no duplicar els càrrecs que no feren necessaris. Es a dir, prou de ser alcaldes i diputats. O ser alcaldes, i tindre un altre càrrec com director general de qualsevol conselleria o ministeri.
    Em sembla que el sr. Zapatero, hui per hui, no ha demanat cobrar per haver estat president del govern. L’únic president de la democràcia que ha demanat cobra per este concepte és el sr Jose Mª Aznar.
    Bona vesprada.

  25. Vicent Benavent

    Posiblement sigues el menys indicat per parlar d’envenja Vicent,tot i què tan sols hi ha que llegir el que dius i tot aquell que tinga una mica de cultura sabrà de seguida el que vol dir enveja. Una cosa si dixes ben clara i és que tot i que facen el que facen els del PP a tu sempre et pareixerà be, és dolent veure a persones com tu, però a la fi de todo hay en la viña del señor, no baixes del burro no siga cosa que et trenques algo i encara ens sentim culpables,ja vist el que hem vist en la justicia qui sap.
    Per a que no t’acalores et diré que admitixc que Zapatero no va fer algunes coses com tocava i per tant ho reconec i punt, a tot això cal recordar als que dien abans els de l’oposició i ara estàn en el govern. NO BAIXAREM ELS IMPOSTOS, AJUDAREM AL TREBALLADOR, TORNAREM A CREAR OCUPACIÓ,fotre, si han fet tot el contrari!!! a ja, que la culpa com diuen els envejosos es de l’anterior govern.
    Et recomane que agafes el diccionari i et lliges el que vol dir enveja, a partir d’ahí jutjes a qui vullges sempre i quant tingues arguments, mentrestant no faltes a ningú que a tu nungú ta faltat.

  26. Vicent Benavent

    Sr Rodolfo igual no m’he explicat be quan dic el clèro,em referisc a l’esglèsia encara que supòse que estava prou clar. Si és així,no em digues que no té cap culpa quan tots sabem que acaben de donar-los el govern més de 13,000 milions de €, i que amb l’anterior govern fins i tot van ser capaços de apareixer en vages al carrer manifestant la seua opinió, sembla ser poc coherents no creus. Hi han moltes maneres de fer mal a una persona, supose que ho saps ja quetens molta més experiència que jo. Els retors, bisbes, arquebisbes,etc.. també aniran al paro?

  27. David Mahiques Alberola

    Bona vesprada de nou a tots:
    Al voltant de la reforma laboral i completant el que diu Vicent.
    Este reforma no ha canviat algun aspecte per agilitzar-la o millorar les relacions laboral. Esta reforma està en la línea del que diu el pensament liberal més ortodoxe, el que jo dic dogmàtica de dretes. Esta reforma parteix d’una idea difosa per l’escola d’economistes de Chicago, “quan més facil i barat siga a un empresari contractar i tirar fora a un treballador més llocs de treball es crearan”
    I per eixe camí han anat. A banda de que es redueix com mai la indemnització per despido, el més greu eés que a l’hora de fer un ERE no cal l’aprovació de l’autoritat laboral del Ministeri o la Conselleria. Si no hi ha acord l’empresari pel seu compte tira a la gent al carrer.
    Si una empresa té més de nou mesos consecutius on les vendes no cobreixen les despeses l’empresari per si mateix pot tirar als treballadors al carrers, sense més, i sense cap supervisió per una entitat exterior.
    Apareix un contracte d’un any que no té dret a cobrar per despido. D’eixa manera acabaran amb les prestacions per desempleo.
    El conveni d’empresa esta per damunt del de sector. Això vol dir que si els treballadors de les empreses xicotetes que són la majoria, no tragen amb el que diu l’empresari van al carrer.
    Els convenis no poden prorrogar-se més enllà de dos anys.
    Em pareix que esta reforma vol crear una massa de treballador barats.
    Esta reforma en un país com el nostre amb una alta taxa d’atur, una escassa capacitat de compra, una escassa diversificació econòmica i lamentable desindustrialització en àrees de tradició industrial com el País Valencia, va a provocar una de dos coses: O un increment de les persones sense treball o bé, una reducció del que cobren els treballadors, de la massa salarial. I esta segon és la que em pense que busquen els empresaris i el govern. I Deu vullga que no siguen les dos.
    Per este camí la demanda o consum intern es paralitza i la crisi va a més i el dèficit pressupostari no es redueix per que els ingressos de l’estat disminueixen. No més queda que la exportació o la emigració.
    El PP una vegada més ha demostrat una mala pràctica en política negar com a putes, i perdó, per la expressió i el major respecte cap a estes persones, el que vas a fer si consideres que no pot beneficiar-te electoralment.
    Això també és de ser uns embusteros i mentirosos i si damunt alguns són xoriços encara pitjor.
    Clar davant d’això l’única eixida es tirar la culpa als altres i com diu Vicent Benavent, TINDRE LA CARA DURA.
    Bona Vesprada

  28. Jordi Oltra

    ahi, ahi, has donat en el clau!!!, sobre tot en allò relacionat amb les dones dels expresidents, una va entrar en política gràcies a ser dona de i l’altra és cantant, sembla ser que hi entens força de música, sincerament, dedica-t’hi.

  29. Vicente Benavent B.

    Hu has dit molt be. Si la iglesia recibis diners, es perque la gent marca la creu en la declaració de hacienda. No la puguem marcar para no donarlos res o donarloseu als partits politics per ejemple.

  30. Vicente Benavent B.

    A mi no em pareis que tot lo que fan els del PP está be, pero no tot está mal. Ni tot lo que ha fet el PSOE está mal, tamé han fet coses ben fetes.
    Si saps llegir he dit que els del PP fan alguna cosa be i moltes mal, pero a tu en vore PP el segues i no veus res més,i ale a donarli llenya…Si es que no se si el dones conter de que eres un pesat copiant noticies del diari i pegantles ací… que si la socialista no se quina diu… que si la delegá del PSPV recomana…xe no copies tant i si vols donar la opinió donala, pero no mos castigues en les noticies que soles a tu t’interesen.
    Jo no he faltat a ningu. Jo faig com tu, dic la meua opinió.

  31. Vicente Benavent B.

    No entenc de musica, pero tu es veu que sí que entens… Podries dirli al alcalde que la contrate para festes i mos culturisarem escoltant a ixa famosa cantant que seu ha guanyat per la seua veu. ( millor que la de la Caballé, Ainoa Arteta, Monica Naranjo, etc)…ja que está clar que si la coneguem( al igual que a la alcaldesa de Madrid) no es per ser dona de…veritat?
    I moltes gracies per la teua recomanació para que hem dedique’hi, pero de moment tinc faena i no vaig a dixarla per ixes coses. Dedicat’hi tu.

  32. Vicent Benavent

    Vicent,crec que estem arribant a algún punt en comú,és evident que reconeguem que els dos partits majoritaris fan coses be i coses mal, i et dixe clar que no em cegue amb cap sigla ,siga PP o siga Pepo,tan sols intente fer vore a la societat la mala o millor dit malísima gestió que ens ha fet el PPCV, o a tu no et sembla així, encara no he vist que critíques rés del que ha fet el govern valencià,tant que dius. Tú mateix ho acabes d’expressar,com que tu tens treball,els altres doncs ja s’apanyaran,almenys això es detecta.
    I dixam dirte una altra cosa,és cert que en estos últims dies he penjat notícies relacionades amb la situació de la Comunitat Valenciana,i propostes per part del PSOE, però que et quede clar que no amb intenció de castigar a ningú,doncs no obligue a que ho lliges,és lliure de cadascú,tan sols es una forma de explicar a la societat el que està pasant, per si acàs hi ha algú com tu que pareix ser no vol veure la realitat, pots fer el mateix tu i jo no et diré que estàs castigant-me de rés.
    Una última coseta,em dius que faça com tu es a dir que done la meua opinió, acas no he fet això sempre? només hi ha una diferència, tu em tractes com si jo fora un forofo i tu no, però tu et meneges en les línies del insult, i crec que no està be, «un exemple » Podries dirli al alcalde que la contrate para festes i mos culturisarem escoltant a ixa famosa cantant que seu ha guanyat per la seua veu. ( dona de Zapatero ), no sub-estimes a les persones, i no ens dones lliçons de demòcrates, i feste un favor,lligte a tu mateix abans d’opinar dels altres.

  33. Vicente Benavent B.

    Definitivament, ja meu has aclarit. No el parlava a tu quant dia lo de la música. Si tan sabut eres, el donaras conter de que li contestaba a Jordi. I sí sí, tu no eres un forofo. I vols fer reflexionar a la societat…la societat ja ha reflexionat no fa molt. Quan sacoste una atra consulta, reflexionarem i a lo millor tamportes una sorpresa (Ojalá) i no ix ni PP ,ni PSOE, ni PPOE. Ja es hora de que els partits menuts que encara no estan contaminats, els dixen gobernar.
    I no vaig a «copiar» res de ningun diari. Jo si vullc llegir la prensa, me la compre o la llisc per internet i no em fa falta que em fages reflexionar.Jo se fero a soletes. I la gent tamé. No mos faces tan tontos.

  34. Vicente Benavent B.

    Pos que no li paguen a Zapatero. A que no caerá esa breva?
    igualment demane que no li paguen al aznar ni al Gonzalez ni a ningú de la gran casta. 2 anys al paro com tots i arreando…I si els oferixen treball de netejador de waters i renuncien, pos que els lleven la paga, com van a fermos a tots.

  35. Vicent Benavent

    Panoli, estúpid i neci són adjectius de l’espanyol referits a la persona com que posseïx una intel·ligència escassa, algú desmanotat o algú amb una conducta poc pertinent. També és aplicat a persones que fan favades fent-se ús en este cas de forma despectiva. Com podràs apreciar jo no he dit res de tot això a ningú,faltaria més.
    Dit açò amic Vicent,queda clar el que ens vols dir,evidentment què sabía quan estaves contestant-li a Jordi,però ja saps,el que ací s’escriu és patrimoni de tots i d’ahí el exemple que li escrivies a Jordi sobre la cantant. Un apunt,les notícies que he penjat no son de de la premsa o «diari» valencians ni nacionals,és informació que u trau del que està pasant-nos als valencians.
    Per últim una cosa també,COPIAR és o sería fer el que tu o un altre fa, no el que tu dius o jo dic o un altre diu. Llig el que vullgues que llegir es sà i bo sempre que sàpigues el que lliges.

  36. benaventbenaventr

    Doncs jo, per mi, que els paguen, d’acord amb l’ofici, càrrec o llavor on els ocupen, fins i tot si no en tenen cap que els paguen l’atur, segons ha estat la seua responsabilitat, això sí des del mateix moment que tinguen altres remuneracions i activitats, diguem-ne privades, que per la suea experiència, coneixements i activitats en tindran, pense, des d’eixe moment a buscar-se la vida. I potser també, que per llei, tinguen alguna mena d’ocupació i durant algun període de temps, vetada, per allò d’informacions sensibles que coneixen per la seua condició d’expresidents.

  37. Rodolfo

    Estimat David, la subvenció a l’Església Catòlica en la declaració de la renta,es totalment voluntària, si vols poses la creueta o la fiques per a altres organismes. El clero que jo m’he referit simplement en l’ensenyança, sense comptar amb altres menesters d’ajuda al proïsme, té un prestigi molt ben guanyat, i la cultura ha de ser entesa com una bona inversió i no com un gasto; perquè per a un govern comprar cultura sempre serà el seu millor negoci, la qual cosa no es pot fer és el balafiament dels grans esdeveniments, i les subvencions per als amics i familiares. Salutacions, Rodolfo Canet

  38. Rodolfo

    Vicent, la politica rectament ordenada s’orienta al bé comú per a millorar la qualitat de vida que la politica exigix i que tu tan encertadament denúncies quan veus que els dirigents de país ens prenen per párvuls.
    Quant a la subvenció del govern a l’ Esglèsia no vull repetir-me, t’exposaria el mateix que a David.
    No sols el material és important, cal fer treballar els valors espirituals, els principis de fe per a moltes persones han d’estar presents. Observa quan viatja el Papa a qualsevol país la multitud que congrega de totes les edats i nacionalitats; tot açò mereix un respecte.Ara bé, lo que cal condemnar amb mà dura és als pocavergonyes que s’aprofiten d’estos viatges per a omplir les seues arques formant màfies, que el Papa i els seus creients no tenen cap culpa.
    Com sempre salutacions, Rodolfo Canet

  39. David Mahiques Alberola

    Bona nit Vicente:
    El finançament dels partits politics i el finançament de l’Església Catòlica són coses diferents. El tema del finançament de l’Esglesia és molt vell i es va plantejar ja en les constitucions del segle XIX. I la pregunta és si un estat que es defineix com laic i aconfessional té que mantenir econòmicament a una organització religiosa. I açò tampoc té res a veure amb la llibertat religiosa.
    A mi em pareix que l’estat no té que finançar cap església. Això no vol dir que l’estat no ajude, subvencione, els projectes socials que fa l’església, com fa en tantes ONG. Això si que està bé.
    L’Esglesia Catòlica té un problema. L’Església Catòlica és que és com un estat amb uns funcionaris a temps complet i això val diners, possiblement molt diners. Però això no es un problema que tinga que suportar tota la resta de la societat.
    L’Església té que finançar-se separadament dels pressupostos de l’Estat. Això de la creueta cal que desaparega d’una vegada per totes. Eixa és la solució salomònica per tal d’aconseguir que l’estat finançarà a l’església des del pressupostos i ho pagaren només els ciutadans que volgueren. Però això té l’inconvenient que aquell ciudatà que posa la creueta també paga menys a l’estat per mantenir altres serveis com són la sanitat, l’educació, l’administració de l’estat, l’exèrcit, etc. I si es fa lo de la creueta per mantenir a l’església un citada també pot demanar no pagar la part del seu impost de la renda per les despeses de defensa i l’exèrcit.
    I açò que dic jo, també pot dir-ho qualsevol catòlic i estar totalment d’acord.
    No barreges esta tema amb el finançament del partits polítics que això són coses diferents. I jo estic d’acord amb el que dius que els partits tenen que finançar-se independentment dels pressupostos de l’estat.
    Bona nit

  40. David Bellver Benavent

    Abans he estat llegint el tema del finançament de l’església, dels partits polítics. Comparteix el que diu David de no finançar l’església en un estat laic i aconfessional, però igualment defenc que no s’ha de finançar, cap ni un partit polític o sindicat. L’exemple més clar està en el resultat dels comicis electorals, sol participar la meitat dels electors (aproximadament), si un patit en teoria representa la quantitat de gent que els ha votat, i en base a això estan subvencionats i hi ha un finançament per part de l’estat, la resta d’electors que no voten, també els correspon un finançament, no??? La persona vota a una opció perquè creu en ella o que és la opció menys dolenta, però qui no creu en les opcions que hi ha, o que vota en blanc o nul, també els correspon el finançament, igual que a un partit polític.

  41. Vicent Benavent

    Sr Rodolfo, si tenen o no culpa és evident que cadascú pot opinar el que crega més convenient,de tota manera et puc contar una anècdota de quan el Papa va visitar València; durant les dos nits que va fer a la ciutat es va hospedar a un dels millors hotels i dels més cars de València,tenint tota una planta del hotel per a ell sol, ja sabem,qüestió de seguretat, el que no sap molta gent és què els mateixos òrgans papals, o siga la gent del vaticà encarregada de la seguretat del Papa, varen presentar una reclamació a la Conselleria i a l’equip d’organització d’aquell event,perquè els pareixia poca seguretat tindre només una planta del hotel contractada en quan ells proposaven tindre tot l’hotel per a ells, no sé,ja em dirà el que haguera suposat de més alquilar tot l’edifici,tanta por tenen?,no és prou que ja es desvalafiaren més de 30 milions d’€
    Lo de la multitud doncs no sé que dir,bo cadascú pot fer el que més li convinga.

  42. Rodolfo

    Vicent tots estos esdeveniments, siga el Papa, siga El Rei o qualsevol Cap d’Estat, porta molt servici de seguretat, això no es pot evitar, però mira-ho des de davall un altre punt de vista més optimista, dels molts milions d’euros que es deixen els seguidors durant l’estada del Papa en cada localitat. Salutacions, Rodolfo Canet

  43. Vicente Benavent B.

    Que estabes tu fent el contrat o qué? Es que quant vols donar-li llenya lin dones a qui siga…( a qui siga pero que siga del PSOE)

  44. Vicente Benavent B.

    Anyadis que » a qui siga pero que NO siga del PSOE»

  45. Vicent Benavent

    Com ho has sabut?,fins que no vaig signar el «contrat» el Papa no es va gitar al llit!! que va, és broma home. La noticia d’ixe esdeveniment va sortir a la premsa la qual jo si que llig, sabut.
    I a vore si ens enterem,segons tu només critíque als del PP,ni als del PSOE,ni als de IU,ni als de EU,etc… que no t’has adonat què ací a València ja fa molts anys que ningú d’ells governen? Per cert, vols dirme què els del PP no repartixen llenya a tots els altres? ENTERATE CHICO.

  46. Vicent Benavent

    És cert sr Rodolfo,es deixen molts milions els seguidors,dels quals nosaltres com a ciutadans valencians igual com els que viuen a la capital no en vegem cap. Per refrescar la memoria a alguns,recorde quan a L’America’s Cup a València cite textualment el que va dir la sra Rita Barberà, » ESTE EVENTO VA A BENIFICIAR A TODOS Y CADA UNO DE LOS VALENCIANOS «, i jo dic,Quatretonda pertany a Rússia per lo vist. Ni tan sols ens van baixar la taxa de la ITV dels cotxes, ja què és la més cara de tota Espanya.
    Salutacions per molt de temps.

  47. Vicent Benavent

    La portaveu d’Igualtat del Grup Parlamentari Socialista en les Corts Valencianes, Modesta
    Salazar, ha denunciat el tancament del 67% dels Centres d’Atenció a les Dones Víctimes de
    Violència de Gènere a la Comunitat, la qual cosa suposa un total de 32 oficines.
    Així mateix, ha incidit que “les dones víctimes de violència de gènere necessiten d’una atenció càlida,
    propera i molt qualificada”, per la qual cosa “eliminar aquest tipus de serveis suposa posar en dificultats considerables” a aquest col·lectiu, que ha qualificat de “molt vulnerable per la seua baixa autoestima”.
    Segons Salazar, la Llei Integral estableix que, “almenys, ha d’haver-hi una oficina en cada partit judicial, però ara, sota la coartada de la crisi, el PPCV està imposant el ‘tot val’, abandonant a un col·lectiu fràgil que ara més que mai necessita el suport de tota la societat”. “Són milers de dones molt vulnerables les que es van a quedar sense assistència i atenció davant un problema gravíssim”, ha subratllat.
    Supose que pensaran, » I a mi què » manem per majoria.

  48. Rodolfo

    Vicent, no sigues exagerat, els comerços, cafeteries, restaurants, residències, hotels etc. etc. de València, sí que van tindre beneficis i van emprar personal auxiliar, i tot este conglomerat paga els seus respectius impostos.
    Quant a l’America’s Cup, deixa’ns que disfrutem un poc a què tenim aficions i titulacions nàutiques i no som capitalistes, i per tant no podem desplaçar-nos a altres mars per a gaudir d’estes oportunitats de moment úniques. A Alacant si que va haver-hi prou benefici tant per a les ‘Obras del Puerto’ que va haver de contractar prou personal, com el gaudi de què vivim enfront del mar.
    Salutacions, Rodolfo Canet

  49. Vicente Benavent B.

    JO TAMBE SE COPIAR…

    Browse: Home / 2012 / febrero / 10 / ADIOS España: de Perez Reverte.
    ADIOS España: de Perez Reverte.
    By rivas on febrero 10, 2012

    Arturo Pérez Reverte:

    CUIDADO…con lo que se avecina….es mas gordo de lo que os imagináis…un gobierno Europeo impuesto por los Neocon “Los Illuminatis” que irá quitando a corto plazo a los políticos demócratas y manipulando las elecciones…y colocando tecnócratas, nos queda poco. Los Indignados tienen más razón de lo que os podáis llegar a imaginar. No es una cuestion de PSOE ni de PP, nada tiene que ver. Esto solo se para negándonos a esas mentiras de pagar la deuda en que ellos nos han metido falsamente para tenernos hipotecados hasta nuestros nietos….se acabaron los Estados/Nación…adiós España.

    Hay un problema laboral del colectivo de controladores aéreos que afecta al 1,2% de la población española (600.000 personas) y casi todos saltáis como energúmenos pidiendo hasta el linchamiento de ese colectivo cuando el día anterior hacen otra reforma del sistema laboral más restrictiva, quitan los 420 euros de ayuda a 688.000 parados que están en la ruina y anuncian cambios drásticos a peor en la ley de pensiones que afectan al 80% de la población y nadie se indigna ni dice nada. ¿Sois idiotas?

    Estáis pidiendo a gritos al Gobierno que se apliquen medidas que quitan el derecho a la baja laboral, a los permisos retribuidos y a las horas sindicales, sacar militares a la calle ¿sois idiotas?

    Estáis leyendo que mintieron en los vuelos de la CIA, en el caso Couso, que González era la X del GAL, que gente del PP cobraba de la trama Gürtel, que hay políticos que cobran más de 230.000 euros al año, pero que nos cuestan más de 3 millones de euros, que la corrupción en la política no es excepción, sino norma, que ellos mismos se adjudican el derecho a cobrar la jubilación máxima con pocos años en las Cortes y a nosotros nos piden 40 de cotización, banqueros que consiguen del gobierno medidas duras contra los trabajadores y que tenían que estar en la cárcel por delitos demostrados de fraude fiscal y no decís nada, os quitan dinero para dárselo a esa gente que cobra cientos de miles de euros año, especula con nuestro dinero, defrauda a Hacienda y seguís callados ¿sois idiotas?

    Tenéis una monarquía que se ha enriquecido en los últimos años, que apoya a los poderosos, a EEUU, a Marruecos y a todo lo que huela a poder o dinero, hereditaria como en la Edad Media ¿sois idiotas?

    En Inglaterra o Francia o Italia o en Grecia o en otros países los trabajadores y los jóvenes se manifiestan hasta violentamente para defenderse de esas manipulaciones mientras en España no se mueve casi nadie ¿sois idiotas?

    Consentís la censura en los medios de comunicación, la ley de partidos, la manipulación judicial, la tortura, la militarización de trabajadores sólo porque de momento no os afecta a vosotros ¿sois idiotas?

    Sabéis quién es toda la gentuza de las revistas del corazón, futbolistas supermillonarios pero jamás escucháis a nadie como Saramago o Chomsky u otros mil intelectuales veraces y comprometidos con vuestros problemas ¿sois idiotas?

    Si mucha gente responde sí, aún nos queda un poco de esperanza de conseguir acabar con la manipulación de los políticos y poderosos.
    Si la mayoría contesta no, entonces estamos jodidos.

    EL GOBIERNO: Ha bajado el sueldo a los funcionarios, suprimido el cheque-bebé, congelado las pensiones y reducido la ayuda al desempleo, (EL PARO), para afrontar la crisis que han generado los bancos los políticos y los especuladores bursátiles.

    Nos gustaría transmitirle al Gobierno lo siguiente:

    Dediquen su empeño en rebajar LA VERGÜENZA DEL FRAUDE FISCAL,que en España se sitúa alrededor del 23% del P.I.B. (10 puntos por encima de la media europea) y por el que se pierden miles de millones de €uros, fraude que repercute en mayores impuestos para los ciudadanos honestos.

    TENGAN LA VERGÜENZA de hacer un plan para que la Banca devuelva al erario público los miles de millones de euros que Vds. les han dado para aumentar los beneficios de sus accionistas y directivos; en vez de facilitar el crédito a las familias y a las empresas, erradicarlas comisiones por los servicios bancarios y que dejen de cobrar a los españoles más humildes €30.01, cada vez que su menguada cuenta se queda sin saldo. Cosa que ocurre cada 1º de mes cuando les cargan las facturas de colegios, comunidades, telefonía, Etc. y aun no les han abonado la nómina.

    PONGAN COTO a los desmanes de las empresas de telefonía y de ADSL que ofrecen los servicios más caros de Europa y de peor calidad.

    ELIMINEN la duplicidad de muchas Administraciones Públicas, suprimiendo organismos innecesarios, reasignado a los funcionarios de carrera y acabando con los cargos, asesores de confianza y otros puestos nombrados a dedo que, pese a ser innecesarios en su mayor parte, son los que cobran los sueldazos en las Administraciones Públicas y su teórica función puede ser desempeñada de forma más cualificada por muchos funcionarios públicos titulados y que lamentablemente están infrautilizados.

    HAGAN que los políticos corruptos de sus partidos devuelvan el dinero equivalente a los perjuicios que han causado al erario público con su mala gestión o/y sus fechorías, y endurezcan el Código Penal con procedimientos judiciales más rápidos y con castigos ejemplares para ellos.

    INDECENTE, es que el salario mínimo de un trabajador sea de 624 €/mes y el de un diputado de 3.996, pudiendo llegar, con dietas y otras prebendas, a 6.500 €/mes. Y bastantes más por diferentes motivos que se le pueden agregar.

    INDECENTE, es que un profesor, un maestro, un catedrático de universidad o un cirujano de la sanidad pública, ganen menos que el concejal de festejos de un ayuntamiento de tercera.

    INDECENTE, es que los políticos se suban sus retribuciones en el porcentaje que les apetezca (siempre por unanimidad, por supuesto, y al inicio de la legislatura).

    INDECENTE, es que un ciudadano tenga que cotizar 35 años para percibir una jubilación y a los diputados les baste sólo con siete, y que los miembros del gobierno, para cobrar la pensión máxima, sólo necesiten jurar el cargo.

    INDECENTE, es que los diputados sean los únicos trabajadores (¿?) de este país que están exentos de tributar un tercio de su sueldo del IRPF.

    INDECENTE,es colocar en la administración a miles de asesores = (léase amigotes con sueldos que ya desearían los técnicos más cualificados)

    INDECENTE, es el ingente dinero destinado a sostener a los partidos y sindicatos pesebreros, aprobados por los mismos políticos que viven de ellos.

    INDECENTE, es que a un político no se le exija superar una mínima prueba de capacidad para ejercer su cargo (ni cultural ni intelectual).

    INDECENTE,es el coste que representa para los ciudadanos sus comidas, coches oficiales, chóferes, viajes (siempre en gran clase) y tarjetas de crédito por doquier.

    Indecente No es que no se congelen el sueldo sus señorías, sino que no se lo bajen.

    INDECENTE, es que sus señorías tengan seis meses de vacaciones al año.

    INDECENTE, es que ministros, secretarios de estado y altos cargos de la política, cuando cesan, son los únicos ciudadanos de este país que pueden legalmente percibir dos salarios del ERARIO PÚBLICO.

    Y que sea cuál sea el color del gobierno, toooooooodos los políticos se benefician de este moderno “derecho de pernada” mientras no se cambien las leyes que lo regula.
    ¿Y quiénes las cambiarán? ¿Ellos mismos? Já.

    Juntemos firmas para que haya un proyecto de ley con “cara y ojos” para acabar con estos privilegios, y con otros.

    Haz que esto llegue al Congreso a través de tus amigos.

    ÉSTA SÍ DEBERÍA SER UNA DE ESAS CADENAS QUE NO SE DEBE ROMPER, PORQUE SÓLO NOSOTROS PODEMOS PONERLE REMEDIO A ESTO, Y ÉSTA, SI QUE TRAERÁ AÑOS DE MALA SUERTE SI NO PONEMOS REMEDIO, está en juego nuestro futuro y el de nuestros hijos.

    ¿DONDE ESTÁ LA GENTE? QUE LEVANTAN MASAS PARA EL FÚTBOL Y NO PARA DEFENDER NUESTROS DERECHOS.

  50. Juan Carlos Espí Benavent

    -Bona vesprada,l´altre dia un grup d´amics i jo ens preguntavem que havia sigut de les pedres quadrades de la serra de Quatretonda, el que és clar és que han desaparegut, peró no se sap on estan. (tenim curiositat per saber on esta aquest patrimoni que creguem que és del poble). -No se si aquest tema s´ha tractat en algún article a quatretondadigital en el passat.
    -És podria crear un article tractant aquest tema a quatretondadigital?

    Salutacions
    Juan Carlos Espí Benavent

  51. Pepe

    Bon tema aquest de LES PEDRES QUADRADES. Si algú vol aportar qualsevol informació al voltant d’aquest assumpte doncs…avant ! Les PEDRES QUADRADES són un referent de jocs i aplecs sobretot per a la gent menuda del nostre poble.Ai !, si les pedres parlaren…

  52. Vicent Benavent

    Veus com no ha costat tant!!, de segur que ara ho sap més gent que abans. Una bona causa per intentar despertar a la societat. Cal afegir Vicent, qui és menejarà? els d’esquerres,els de dretes o TOTS.

  53. Jose Luis Oltra

    No es van usar, fa ja uns anys, per a la restauració del campanar???

  54. Vicent Benavent

    Si fins hui érem la rialla de tota Espanya per tindre un aeroport sense avions, ara també hem de sumar l’autèntic empastre que no s’haja construït bé”. Tocat la baina,amic.

  55. Rosa Mahiques

    Benvolguda mare que xarraves i xarraves en contra dels mestres i a favor de les retallades (que també afecten els teus fills):

    Hui pots fer-te un orfidal i dos lexatins amb til·la, perque sembla ser que s’ha quedat parat el decret retallador del Consell,que havia sigut recorregut pels Sindicats i que el TSJV ha admés a tràmit. Segurament els qui manen se n’eixiran amb la seua, però de moment continuem cobrant el que sempre hem cobrat ( excepte el 5% que ens va baixar el ZParo, com a tu i al teu home) Ale bona nit, i que el coctel de tranquilitzants et senten bé.

  56. jordinadal oltra

    Iniciem una època dura, de manipulació política dels mitjans públics. Avui mateix, en l’informatiu de TV1, han parlat de «disturbis entre estudiants i policia a València», i no han ensenyat ni una sola imatge de totes les que corren per internet, de la brutalitat de l’actuació policial contra joves de dotze a setze anys. Els mateixos periodistes s’autocensuren i es preparen pels que acaben d’arribar.

  57. Vicent Benavent

    “En cap parlament democràtic el partit que governa presideix una comissió d’investigació”
    “Alberto Fabra es burla de la ciutadania i no té credibilitat. Quan es va cometre el saqueig de la depuradora, un dels seus dirigents, Alejandro Font de Mora,serà l’encarregat de dirigir els treballs per a delimitar qui són els responsables polítics”. el PP ha intentat frenar la investigació des del primer
    moment”. “Si hi ha una investigació en marxa en el Tribunal de Comptes i en el jutjat és gràcies a les denúncies dels representants socialistes i altres grups parlamentaris,malgrat el boicot del PP i dels seus dirigents”.
    TODO QUEDA EN CASA.

  58. David Mahiques Alberola

    Hola David, bona nit.
    Perdona per no poder contestar-te abans al que deies el dia 13.
    Estic totalment d’acord amb el que dius, els partits polítics tampoc es tindrien que finançar des del pressupost de l’estat. Ara és el moment per a que de forma progressiva en cinc o sis anys els partits s’autofinancen. Això implica deixar que els partits tinguen aportacions de particulars. El que hi ha que fer, és fer-les públiques.
    Però jo aniria més lluny, eliminaria tant les Diputacions Provincials com el Senat. Totes dues institucions són redundància i gastos inútils.
    Ara també vull dir-te que al no haver finançament de l’estat els partits que més patirien serien els xicotets. Per altra banda, i això és curiòs, no fa massa temps el portaveu del Bloc com que ara tenen algun diputat, deia que li preixia bé que l’estat finançara als partits per aixinà evitar possibles corrupteles. Veus com que deia una cosa, quan té un altra situació canvia de parèixer.
    Però, estic al que dius, l’estat no deuria d’anar acabant progressivament amb el finançament dels partits. Seria una altra manera d’estalviar.
    Adeu i bona nit

  59. David Mahiques Alberola

    Bona nit Rodolfo.
    Estic totalment d’acord amb el que dius respecte de la cultura. No crec que de les meus paraules s’haja progut deduir una oposició a l’ensenyament en centres religiosos.
    Efectivament, posar la creu en una o altra cosa es voluntari, no faltaria més. Però el que dic es que les Esglesies per al seu funcionament habitual, no tenen per que finançar-se des de l’estat.
    Altra cosa es que realitzen actuacions de caracter social que com en altres institucions, l’estat els ajude.
    Total separació esglesia-estat.
    Rep una abraçada.
    David

  60. Vicent Benavent

    “La valenciana és la comunitat autònoma que menys invertix en Sanitat i Fabra no paga a ningú”
    El PPCV de Fabra ha posat la Sanitat pública valenciana en mans d’uns pocs, en mans de fons de capital i de risc, i han fracassat en una gestió sense transparència, nefasta, on no prima l’atenció sanitària, sinó només la imatge i la propaganda”. “Quines són les conseqüències de les polítiques de retall, d’ajust i de menys gasto en la sanitat pública, arreplegada en el decret llei 1/2012 ?.
    Les 300 mesures que s’estan aplicant per a la Sanitat, per la porta de darrere, sense transparència, sense donar compte davant de la cambra i sense la suficient seguretat jurídica, estan servint només per a retallar els drets dels valencians i valencianes, que veuen tancats els seus centres de salut els dissabtes, que tenen Samus sense metges, revisió de mesures per a malalts oncològics, pacients amb VIH i malalts crònics… mesures que només servixen per a fer pitjor la nostra Sanitat pública”.
    La salut del 20% dels valencians o siga, la salut de més d’un milió de persones, la gestiona una empresa privada, Ribera Salut, en la qual cosa ha sigut un gran desastre perquè la que era propietària de l’empresa, Bancaixa, ja no existix i està fora del nostre control, com la CAM, que tampoc existix i està també fora del nostre control”. “I ara resulta que eixa empresa la posaran als peus de l’altra gran empresa, Capio, i a més en mans d’un fons d’inversions britànic amb seu en Luxemburg”.
    El principal problema del Govern valencià no és encara que falten diners per al finançament, – sinó que la Sanitat per a vostés mai va ser una prioritat i comunitats amb el mateix finançament que la nostra invertixen més”. “Som els últims en la cua, amb una inversió per habitant i any de 974 euros menys que la mitjana nacional: ningú invertix menys que la nostra comunitat.
    La Generalitat no li paga a l’IVO, ni a les farmàcies… no li paga a ningú i és un acte d’irresponsabilitat del Govern valencià no afrontar este problema”. Per què els metges diuen que vostés són incapaços de gestionar el sistema sanitari, per què seguixen sense pagar a les farmàcies, no donen una solució a l’antic hospital de la Fe de València i fins els infermers volen portar el cas al Tribunal Constitucional? .
    Ara què com la justicia a València ja sabem com va,doncs no pasa «na» Santo Tomás.

  61. Vicent Benavent

    El carrer és un clamor. I les mesures adoptades pel Govern valencià el 5 de gener són el major atemptat a la sanitat pública que es recorde. Atemptat contra els drets salarials i laborals dels treballadors, i contra els drets dels ciutadans. Vostés provocaran un canvi en les regles del joc que ens faran retrocedir anys en els avanços aconseguits. La incapacitat i el balafiament de tants anys ho van a pagar els ciutadans i els treballadors públics. Els retalls que anuncien de 1.057 milions d’euros afecten bàsicament la sanitat, més de 500 milions d’euros. Recordem alguns: reducció de la carrera professional en un 50%, carrera professional que porta paralitzada des de fa dos anys, que suposarà en alguns casos fins a 6.000 euros a l’any. A estos retalls se sumen altres disminucions salarials que produiran unes pèrdues que oscil•len en alguns casos entre el 10 i el 20%. Quan no acomiadaments, com és en els casos de contractes d’atenció continuada. És fàcil d’entendre l’ànim, la desmoralització, la desincentivació i la inseguretat en els professionals que sens dubte afectarà l’atenció sanitària. Però a més pensen retallar uns 440 milions d’euros en gasto sanitari, retalls indiscriminats, erronis, injustos, sense analitzar les conseqüències, que aprimaran el sistema públic afavorint al privat. Ahir mateix deien els col•legis professionals, els col•legis de metges, feien un comentari on deien que amb estos retalls que estan fent es va a arribar a un sistema dual, és a dir, un sistema per als rics, i un sistema per als altres, un altre tipus de sistema. No ho diu el Partit Socialista, ho diuen els col•legis de metges.
    NOTA ALS SINDICATS: No isqueu al carrer,no tenim dret a protestar,la majoría de la societat ens avala amb la seua ignorància,i què…

  62. Vicente Benavent B.

    Senyor alcalde:
    Continue vegent a alguna funcionaria del anjuntament arribant tard tots els dies. En coxe o a peu. Comforme estan les coses,¿ no pot fer res para que cumplisca el horari? Valencia en flames i así la poca vergonya i la provocació de estes priviligiades pot fer que mos ansenguem,perque ya son moltes les persones que estan en el paro i atres que tenen en perill la seua vivienda, i así vosté continua sense poder fer res para que es cumplisquen horaris. Que poca vergonya que tingueu. Al final tindrem que anar a atres puestos a denunciaro. A lo millor hu haurem de comunicar als diaris de pais valenciá, a vore si vos entra vergonya. Seu pasat mija vida de ells pagantlos el telefono, (que heu pagavwem mosatros) jo crec que ja heu tenen be. A CUMPLIR en lo que toca. Ni ha moltes formes de robar, no es roba a soles dines…el temps es or. Fora privilegis. A CUMPLIR.

  63. Vicent Benavent

    És el fracàs del seu model en no dir la veritat. Disminuiran laboratoris, disminuir guàrdies en primàries i en especialitzades, disminuir substitucions. Volen estalviar 175 milions d’euros en farmàcia. No sé com? Com ho van a fer? Sobre el pressupost o sobre gasto? Perquè la diferència tots els anys és 400 milions de euros. Volen millorar la central de compres. Vostés deien que funcionava magníficament. I ara diuen que han de canviar-la. Quan deien la veritat? Abans? Ara? O és que potser en les dos vegades no deien la veritat? supressió de consultes de primària, bloqueig de llits hospitalaris, tancaments de centres de salut en estiu a les tres de la vesprada, reducció de gastos de neteja, seguretat, canvi de roba de llits, gases, apòsits, substituir material d’usar i tirar per reutilitzable, tancament de consultoris els dissabtes, ajustos de proves preoperatòries, disminuir unitats d’emergències.
    Açò no són retalls per als ciutadans? en un sistema que som els que menys gastem, els que menys llits tenim, els que menys centres de salut, els que menys personal, el que més deute, els que paguem més tard, a més de 800 dies. Com ho van a fer si resulta que l’any 2012 pressuposten quasi mil milions d’euros menys del que es van gastar en el 2010? I volen retallar 500 milions d’euros més ara, és a dir, volen gastar 1.500 milions d’euros menys del que es van gastar en el 2010. Com ho van a fer? Provocaran una major pressió assistencial i una major pressió sobre el sistema..Que dur el que vostés estan fent i haver d’escoltar açò! Vostés están posant en risc el sistema sanitari. Però ara és un clamor que denuncien sindicats, col•legis de metges, col•legis d’infermeria. Vostés estan beneficiant al sistema privat que parasita el públic. Tot això és intolerable! están retallant el que van dir que no farien enganyant als ciutadans. És l’única solució que té el Decret 1/2012 ? Pareix ser que si…

  64. David Mahiques Alberola

    Això és el que em pareix a mi. Baix l’escusa de la crisi van a fer un sisitema dual. On hi haurà un serveis sanitaris, educatius, etc privats que seran lo més rentable i un servei public on derivaran tot el que els serveis privatitzats no fan per ser massa car.
    Es a dir, fem hospitals, escoles, … amb diners públics i després els arrendem a uns particulars. i estos amb les mans llavadedetes es trobem en unes instal.lacions per a fer negoci. I no aporten ni un euro en concepte d’inversió.
    Ara açò també petarà, com ha passat amb els grans eventos i altres històries.
    Es patètic recordar quan Francisco Camps deia «que los grandes eventos eran el motor de la economia valenciana. Los hacia para que los pequeños empresarios tuvieran oportunidaes de negocio»
    Bona nit.

  65. Vicent Benavent

    El govern de la Generalitat és un “govern a la deriva” en el qual no paren de realitzar “canvis continus” per a “ajustar comptes per la situació interna del PP, per la paràlisi i per les desastroses condicions econòmiques en les quals es troben les arques públiques”. En set mesos des que es va constituir el Consell s’han realitzat “innombrables canvis que demostren la inestabilitat i la improvisació amb la qual està governant el PP”. “Han canviat al president de la Generalitat, al vicepresident, al portaveu, a dos consellers i ja porten més de 30 canvis entre secretaris autonòmics i directors generals”. De tot l’entramat d’aquests alts càrrecs han canviat al voltant d’una trentena d’un total de 90, és a dir, en aquests mesos han donat la volta a un terç d’aquests responsables”. Aquesta situació ve produïda, d’una banda, per “aquells que han arribat al Consell i, davant la difícil situació econòmica, han preferit marxar-se a la primera oportunitat”, en referència a la marxa del conseller d’Economia, Enrique Verdeguer; i, d’altra banda, per “els ajustos interns que s’estan realitzant en el PP en el qual conviuen dues sensibilitats, els que són pro Fabra i els pro Camps, i s’ha iniciat una porga i una guerra interna pel poder”. En aquests moments dramàtics en matèria econòmica i social que viu la Comunitat, el govern del PP no és un govern sòlid ni centrat, sinó que va directament a la deriva”. “Els ciutadans no es poden fiar d’un Consell que no actua davant la crisi econòmica, un Consell que no pren decisions assenyades sinó que retalla cada dia els drets dels valencians i es dedica a realitzar pegats i canviar l’estructura del govern pels seus ajustos interns en el partit”.

  66. Vicente Benavent B.

    ¿Que hauran o estaran fent mal els socialistos?

    El presidente del PSOE de Castilla-La Mancha y expresidente del Congreso de los Diputados, José Bono, ha señalado que «coincide plenamente» con Josep Borrell al lamentar que haya sido un Gobierno ‘popular’ y no socialista el que haya bajado los sueldos a los banqueros o haya promovido la dación en pago. Durante su intervención en el X Congreso del PSOE de Castilla-La Mancha, Bono se ha mostrado de acuerdo con el que también fuera exministro socialista, «un tipo excepcional», al criticar que haya sido el PP y no el PSOE el que haya bajado el sueldo de los banqueros y de los directivos de las empresas públicas.

    Así, el expresidente de Castilla-La Mancha ha señalado que es necesario que los socialistas hagan «autocrítica» porque de lo contrario no serán «creíbles» ante los ciudadanos. Además, ha indicado que la seña de identidad de los socialistas es «la igualdad y no la compensación a los territorios», y ha dicho que «aunque es políticamente incorrecto», y ha recalcado que a los «nacionalistas hay que ganarles» y hacerlo «en las urnas» pero no a costa de ser «más nacionalistas que ellos».

    A su juicio, esta cercanía con las ideas nacionalistas y las alianzas en el Gobierno con partidos independentistas ha influido también en el resultado electoral del Castilla-LA Mancha en las últimas elecciones autonómicas.

  67. Vicente Benavent B.

    Un atre que parla del PP més bé que del PSOE. ¿Com de mal, malisimament mal heu hauran fet para que els hasguen tirat les dretes i damunt alguns dels seus pilars parlen alabant les politiques de la dreta? Te botons la bragueta…

  68. Vicente Benavent B.

    El exministro y excandidato del PSOE José Borrell lamenta que los Gobiernos socialistas no llevaran a cabo algunas de las reformas que ha puesto en marcha el Ejecutivo de Mariano Rajoy como la reducción de sueldo de los directivos de entidades bancarias que reciben ayuda pública o la dación en pago. “Desgraciadamente» ha tenido que ser un Gobierno del PP el que haya «limitado el sueldo de los banqueros», ha dicho el ex candidato socialista.

    «Alguna de las cosas que ha hecho el Partido Popular yo lamento que no las haya hecho antes el gobierno socialista. ¿Por qué no decirlo?», ha afirmado en una entrevista a RNE recogida por Ep, al tiempo que ha elogiado el planteamiento de la dación en pago para «evitar las situaciones de indefensión financiera».

    En este sentido, ha defendido que los socialistas españoles no han sido los únicos que no han llevado a cabo antes este tipo de reformas porque en «todos los gobiernos» ha habido una «condescendencia con el exceso de poder del sistema financiero». «Es de agradecer los cambios de actitud», ha añadido.

    Al ser preguntado por la situación del PSOE tras la elección de Alfredo Pérez Rubalcaba como nuevo secretario general, Borrell ha deseado que todo le vaya bien al nuevo líder socialista y ha subrayado que «todos» harán lo posible para que «así sea».

  69. Vicente Benavent B.

    ¿Es deveres senyor alcalde que les palmeres han sigut abandonaes a la seua sort tal i com diuen els socialistes i del bloc? ¿Han dixat de fer trataments? Estaria molt be que heu explicara perque no fan només que dir lo mateix, que l’anjuntament no fa res, que l’anjuntament , que ha acabat de entrar, te la culpa del diluvio universal, que l’anjuntament no va fer res quant van matar a Manolete, que l’anjuntament és el mes malo de tots els malos més malicnes que ni ha i ni haura por los siglos de los siglos. Xe defengause que pareisqueu Rajoy, que per no matar una mosca, aguanta millons i millons de insectes.
    Seria molt convenient que heu contestara i acallara les boques bocudes.

  70. Vicent Benavent

    Bo pel que es veu, seguixes en la teua, no et tolere que «xafes» la línia del insult,pel que es veu per a socialistos tu aniries al cap,una mica d’educació no t’aniria gens malament.
    D’altra banda tinc que dir-te què pense el mateix que Borrell,és veritat que el PSOE de Zapatero va ser inclús més blanet que el de Rajoy al qui jutjes com si fora un » sant». Et recorde que mai un govern ha rebut una oposició tan dura i tan maleducada com la que sap fer el PP quan es posen «manos a la obra»,demostren dixar una cosa clara i és que no saben perdre,com paréix ser que tú tampoc saps. De tota manera jo almenys intente opinar del que ens està passant ací, a València,i no el que ja ha passat,tot i que respecte el teu humor agriat que ens regales.
    Mentires en diuen tots,uns més que altres que te s’oblide xic.
    I per acabar per una temporadeta,et diré més, es de pena veure que gent com tu no baixaréu mai de la burreta,si s’ofega doncs no passa res una altra i a continuar. Qué estigues bo.

  71. Joanjo Oltra Cuquerella

    Volia donar les gràcies a tots els que ahir varen vindre al concert del quartet de saxos. N’ereu més dels que en un principi pensaven que vindrien a veure’ns. Gràcies.

    P.D._ També vull remarcar que varem trobar a faltar, com a mínim, algun representant de la corporació municipal. els quals no estaria de més que es deixaren caure per aquests tipus d’esdeveniments culturals.

  72. Vicente Benavent B.

    Jo insulte, tu no. Quant dius peperos,¿que fas?¿Una cosa esta be i la atra no? No soc jo qui defenc a Rajoy ni hem pareis un sant, pero Zapatero li va prou be de parella, o un poc mes adelantat en ser de dretes. Ni ha que dixar als partits mes xicotets que mos ensenyen que saben o que poden fer.
    Mentires en diuen tots, dius tu, pero uns mes que atres. ¿no sera lo mateis? igual dona que en diguen una o vintiuna. Rajoy: no pujare els impostos…traca trac, impostos pujats. Zapatero: Hui estem millor que ahir i pijor que demá ( en quant a ETA) i al sant demá…tracatrac…una bomba de ETA…Vinga ja , dixeu el sillo (uns i atres) i dixeu pas a nova gent.
    A mi no magraen ni uns ni atres, pero magradaria que dixarem fer coses quant entra gent nova, independentment de quin partit siguen. David no em va parixer mal com alcalde, pero com oposició no está molt acertat. No dixa fer res. En el bar ja heu vam comentar,¿com pot anviar un articul al Levante sobre les palmeres si ell acababa de dixar el sillo?
    I sí, jo no baixe de la burreta pero es perque no el done la raó. Tu la burra ja las aufegat perque lo que tu veus dels atres, els atres heu veuen de tu. Tamé vegem que tu no baixes del burro, caiguen per a on caigue. Ale de ací una temporaeta ja parlarem. Per lo menos descansarem.

  73. Jose Luis Oltra

    Les palemres es continuen tractant, segons les pautes marcades per la persona responsable, que és la mateixa que s’encarregava amb l’anteior equip. Concretament tres vegades a l’any. Respecte a què la culpa és de l’Alcalde, ja ho tenim assumit. I allò de que no fem res també.

  74. Joanjo Oltra Cuquerella

    No cal que victimitzeu tant què quan estaveu a l’opossició ereu vosaltres els qui gastaveu eixa «formula» de que l’ajuntament no feia res bé. I en campanya electoral més encara.

  75. Vicent Benavent

    Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), “la trama d’empreses Triskel.Davant el que està succeint en Canal 9, és “extremadament greu”. Aquest és el primer escàndol 100%. Canal 9 ha pagat 634.000 euros per tres reportatges (dos dels quals encara no han sigut emesos) quan el seu preu de mercat no supera els 1.000 i 1.500 euros. Per si fora poc alguns d’aquets reportatges ja han sigut emesos per TDT’s minoritàries. Com ara Intereconomía.
    És de pena…penita…pena.

  76. Vicent Benavent

    No es tracta d’assumir sr Alcalde,es tracta de responsabilitzar-se, a cas na mana vosté al poble?,Joanjo ho ha dit ben clar. I si diuen que no fan res no ho sé on,supose que serà pel Facebok,perquè ací a QD no e llegit res o ben poc. De tota manera tan sols hi ha que mirar el poble i u sap de seguida el que es fa o no, per cert,¿pensen llevar les bombetes de Nadal o ja estan per al proper any? o s’esperem a que es trenquen i així en comprem de noves?

  77. Jose Luis Oltra

    Si se’ns haguera invitat, molt probablement haguérem assistit.»

  78. Jose Luis Oltra

    Les bombetes no s’han retirat per que pretenem aprofitar la vinguda de la grua per a acabar de podar els albres del col•legi. Es tracta d’optimitzar la despesa.

  79. Joanjo Oltra Cuquerella

    Crec recordar que al ban que varem fer de dijous a diumenge, es convidava a TOT el poble a assistir. No se perquè no tindrien que estar els membres de l’ajuntament inclosos en eixe TOT…

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES