Seleccionar página

el llegat cultural de doña adela benavent ( I )

el llegat cultural de doña adela benavent ( I )

 

 

Ja va per a dos anys que Doña Adela Benavent ens va deixar. I QD no vol que el pas del temps esborre, oblide i arracone el llegat cultural  d´ aquesta senyora. Així, gràcies a la predisposició positiva i inestimable de la seua neboda Beatriz Benavent i de l´ajuda inequívoca dels col·laboradors i lectors d’aquesta revista, anem a intentar re-descobrir un personatge quasi de pel·lícula. Una vida plena de vivències i experiències. Malgrat tot, el que més interessa a QD és el llegat cultural que aquesta senyora, en molts aspectes capdavantera al temps que li pertocà, ha deixat. Com sempre en aquestos casos, seria una tragèdia imperdonable que el treball d’aquesta creadora caiguera en l’oblit o en la indiferència.

QD, anirà per capítols o parts, donant a conèixer- i des de diferents angles i perspectives- el llegat cultural d’Adela Benavent la qual estimà al seu poble com el qui més. Adela Benavent, conreà la poesia, la pintura, la novel·la. Publicà en revistes locals. Fins i tot, sorpreses molt grates i interessantíssimes com la que Adela Benavent té cinc novel.les d´intriga, misteris, policies… no publicades, les quals també seran analitzades. Es podria dir que Doña Adela Benavent és en certa manera l’ Agatha Cristhie del nostre poble.

En un altre capítol traurem el seu àlbum fotogràfic personal , el qual constitueix per ell mateix un document gràfic importantíssim per molts motius.  El principal, pel valor històric. La parcel·la de temps que a la nostra protagonista li pertocà viure.També analitzarem algun que altre treball pictòric com per exemple la pintura que es troba a la pila del bateig del temple parroquial del nostre poble.

Podeu, benvolguts lectors, aportar quantes idees, suggerències o dades cregueu oportú afegir a aquest projecte. Seran totes elles ben rebudes i enriquidores.

N.B. les fotografies mostrades en aquesta primera entrega- el mateix que les següents previstes- han sigut cedides a QD per Beatriz Benavent, neboda de la nostra protagonista, a la qual li agraïm la informació i paciència que està tenint amb nosaltres. Moltes gràcies, Bea per la teua ajuda i voluntat de difondre l’obra creadora de ta tia.

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

1 comentario

  1. Maria Benavent Benavent

    Tinc molta curiositat per conèixer l´obra de la senyora Adela Benavent . Sent un gran respecte per la gent que escriu; no és fàcil encetar un full en blanc, sobre tot si el que vas a escriure és una novel.la, gènere complexe pel fet que es precisa tenir un gran domini de la tècnica literària i una capacitat intel.lectual considerable. Em sume a aquest homenatge amb afecte .

ARA MATEIX

Users: 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics