el llegat cultural de doña adela benavent ( III ) : «el bateig de crist»

«El Bateig de Crist» de Doña Adela Benavent i Benavent, es troba al baptisteri del temple parroquial del nostre poble. Es tracta d´un llenç de 1, 5  x 3 mts. aproximadament i  representa com diu el titol, el bateig de Crist. La pintura està signada a Ponferrada el 10 de juliol de l´any 1.963. A. BENAVENT DE ROJAS.

Com molt bé ho indica Doña Adela un poc més amunt de la seua firma amb una «C.» de còpia, es tracta d´una còpia de «El Bateig de Crist», del pintor italià EL TINTORETTO. Encara que es pot apreciar clarament l´estil propi que li ha impregnat la nostra pintora.Aquí els teniu els dos: el de l’esquerra, de TINTORETTO; el de la dreta, l’esmentada còpia de Doña Adela Benavent.

 

1 comentario

  1. Rosa Mahiques

    Serà perque sempre he vist el quadre de Dª Adela però m’agrada més que l’original, el veig més modern, més «cubista», menys carregat… Sé que Tintoretto és un gran pintor del renaixement italià, però m’agrada més el nostre, i «para gustos…colores!

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES