Seleccionar página

mater mea : música versus violència

mater mea : música versus violència


-Qui no se’ n recorda de l´afonament del titanic al veure aquest vídeo ?

-Imatges apocalíptiques o esperançadores ?

Música versus violència. Descontent del poble. Malestar pel retrocés que suposa tirar enrere en les millores socials les quals tant han costat  d’ aconseguir. La «dolce vita» ens ha dut a la «amarga vita» a la «negra vita» i al «sálvese quien pueda». Des de fa anys, això es veia vindre. I què és allò que ha fallat ? -Ha fallat el trellat, la cordura i el sentit comú de tots. Clar està, a més responsabilitat, més culpabilitat. Ha fallat la desmesura. L´avarícia de les persones. La virulència d´aquell «Lazarillo de Tormes» que TOTS portem dins. Ha fallat la justícia. Ha fallat el sistema des del més alt fins la base. Les estructures actuals estan tan atacades i viciades d´aluminosis que caldrà enderrocar-les i a partir d’uns fonaments ferms, clars i honrats, tornar a edificar. Els remendos ja no s´hi valen : només allarguen la cruel agonia. I el titànic, s´afona, sense remei, cada dia més. I una tristíssima música de fons – mater mea– acompanya com un rèquiem etern aquest funeral on el difunt som tots.

pepe romero-nieva

 104 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

16 Comentarios

 1. Vicent Benavent

  Evidentment és patètica la situació a la nostra comunitat,sent ganes de plorar amb l’impotència en la que es vegem, i tot perquè no volen com sempre asumir les responsabilitats de la mala gestió que s’ha fet a l’hora de governar una comunitat com cal. En moltes ocasions he dit que hi han diferències de polítics,tot i què tots deurien de canviar d’actitud,sempre hi han que ho poden fer pitjor,encara no en tenim prou?. Els del PP estàn intentant buscar responsables fora d’on toca o a cas no ha sigut el polític de torn el que va donar l’ordre d’actuació de la policia nacional a València?.Eixa és la diferència,que no baixen mai del «burro».

 2. Vicent Benavent

  S’ han exigit “explicacions i responsabilitats” per l’actuació policial contra els alumnes de l’IES Lluis Vives que protestaven pels retalls educatius. “Volem saber si la càrrega policial ha sigut per ordres directes del president, Fabra, a la delegada del Govern, Paula Sánchez de Lleó, o si provenen de la delegació del govern”. En declaracions als mitjans de comunicació durant la manifestació que ha tingut lloc en el carrer Colom en protesta pels retalls del Consell de Fabra en Educació. Eva Martínez ha recordat que precisament ha sigut este matí, en la sessió de control que ha tingut lloc en el Ple de Les Corts, quan el president Fabra hi ha assenyalat que el Consell “no havia dut a terme absolutament cap retall en Educació”. ( augment d’hores lectives,supresió de classes de reforç, o de tallers,etc…)“És evident que Fabra no escolta els ciutadans, no els atén perquè no està ací amb ells, amb els jóvens estudiants del Lluis Vives”, pareix que és el president de la Generalitat, Fabra, l’únic que no s’ha assabentat dels retalls que està aplicant el seu propi Consell”.

  A tot això cal afegir que Canal 9,tan sols li va dedicar 1 minut a la notícia del desgavell policial i amagant tot tipus d’actes violents per part de la policía, ara,això si a les carnestoltes li dedicaren més de 3 minuts, lamentable per a una televisió que pagem tots els valencians.

  • David Mahiques Alberola

   I això últim que dius encara fa més lamentable el que estem vivint. Com es possible que en un país amb un sistema democràtic consolidat encara la televisió pública siga una televisió al servei dels que estan governant. Això sols passa a les dictadures. I després donen lliçons de democràcia a tots.
   A més, això de voler controlar la televisió per menjar-li la bola a la gent és propi de governs cutres, governs que no creuen en ells.
   Per primera vegada em vist als treballadors de Canal 9, al comitè dels treballadors fer una protesta per la manera com estan tractant la informació.
   De pena. Bona nit a tots.

 3. SALVA

  PEPE:
  Dius que em fallat TOTS, estàs segur del que dius?
  TOTS?
  -No n’hi haurà un just a Sodoma i Gomorra?
  -Ha de vindre foc del cel i fulminar-nos sense deixar ni les raspes?
  -Podrem llevar-nos el dogmatisme i tornar a ser ésser racionals?
  -Deixarem de veure el garrot al damunt d’uns lloms que corren?
  -Ni ètica, ni moral, ni educació, ni esforç, ni vergonya, ni ganes de pensar, ni disciplina, ni respecte, ni principis, no n’hi ha cap?
  -Tots plegats, els amos de la vinya ens han convertit en un ramat submís, obedient, dòcil i manso?

  No Pepe, no. Em rebel•le! No vull creure’m que açò és l’Apocalipsi.
  No, no i no! No ha de ser ara que estic entrant en una edat i que ja sóc un individu «ben granaet».

  No tinc ni punyetera idea com tenim que eixir, però eixirem.
  És el final d’una era i una nova ha de començar.
  De segur que està prop, el que passa és que no la veiem.
  És que no oïu com sona la música d’una Banda de Poble on està ple de gent jove?
  És impossible que açò siga el Rèquiem, preferisc el cant d’esperança de la Novena Simfonia de Beethoven.

  Encara estem a temps, milers d’infants venen cada dia a aquest MÓN i vosaltres, els MESTRES D’ESCOLA, els de sempre, els que heu suportat pacientment tota la vida el ensenyar-nos, no heu d’abandonar i heu de seguir intentant encendre la llum dins dels cabets d’eixos éssers que estan per omplir encara.
  Feu que siguen «homo sapiens» i no «homo videns».
  Ànim xe!

  NO PEPE, NO!
  EM REBEL•LE!
  NO VULL CREURE’M QUE AÇÒ ÉS L’APOCALIPSI.

  Això ens faltaria!

  • Vicent Benavent

   Hola sr Salva,tot i què igual li sembla que soc un mal-educat per contestar-li a vosté quan és dirigix al sr Pepe,sent la necessitat de dir; Tots no tenim la culpa està clar,però molts sí, i això es veu a dia de huí. No, no és L’apocalipsi,encara no, però si que és una gran MENTIRA els què ens han estat fent els nostres governants d’ací la nostra comunitat i crec que ja es hora de què tots els individus es donen compte del que tenim i de a qui alguns d’ells els han donat el seu suport amb la papereta, tal volta sería una eixida cap a un millor benestar social,ja ho tenen be,no demanaven canvis a Espanya? i ací a València que? es vergonyós el que estem pasant.
   Salutacions per molt de temps i espere sàpiga disculpar-me.

  • Pepe

   Rebel·lem-nos ! Rebel·lem-nos…!

   Clar que l´espècie humana hem sobreviscut a grans catàstrofes naturals i provocades ! La prova és que aquí estem ! Donant canya ! No és l´apocalipsi…és la llarga agonia d´un sistema que s´afona. Cada dia ixen més corruptes i no passa res. Una corruptel·la solapa a una altra…i no passa res!

   Davant dels nostres ulls passen cada dia barbaritas…i el més que fem és comentar-lo a casa, en la intimitat…i queixar-mos de les injustícies del món. Criticar-ho i au ! Qui no coneix a qui està cobrant pagues per malalt i sap que està més sa que un pa acabat de sortir del forn ? Qui no no coneix a algú que està de baixa laboral, però per a fer viatges i gaudir de la vida està més viu que una jove perdiu? Qui no coneix a qui falta al treball per ximpleries ? Qui no coneix a qui arriba tots els dies tard a treballar ? Qui no coneix a qui té malalties imaginaries ? Qui no coneix qui té el costum quan va a un HOTEL endur-se a casa si pot ser el llit i la campaneta del mostrador ? i així…així…sumant i sumant… les petites coses i les grans…els comptes eixirien…vaja que si eixirien…!
   i aquest sistema ja no dóna resposta a les necessitats vitals.
   Evident-ment estem a les acaballes d´un cicle que pot acabar molt bé, bé, regular, mal o molt mal. Tots volem que acabe bé. Però com ? Si encara estem en l´allò de… si jo… tú més ! Com s´ha d’arreglar la situació si per exemple a la senyora ex-directora de la CAM encara li donarà la justícia un premi i una medalla? I al Teddy eixe encara li pujaran els 30.000 euros mensuals que s’
   ha auto posat de pensió ? Com ? Com ? Senyor SALVA ?
   Mentre el poble poble, estem debatint si el meu partit polític és menys corrupte que el teu, o els meus són més valents, més guapos,més aguerrits….mentrestant ells erre que erre…a lo seu ! Que no és una altra cosa que continuar mangonejant de les nostres butxaques.
   La solució no la veig amb els actuals membres d´una casta política en metàstasi total. Se que la manipulació en aquesta societat és brutal, descarnada, desgarrada, falsa, total…i que cada partit polític arrima la sardina a les seues brases. Que cada persona defén els seus status i interesos a mort. Que és molt difícil…dificilíssim…quasi que impossible curar aquesta malaltia sense recórrer a la cirugia…
   Fis que no acceptem els nostres errors, fins que no llevem de nosaltres la vena dels ulls. Fins que no ens posem a treballar de debò per salvar aquest TITÀNIC…fins que no deixem de ser paranoicament UNIDIRECCIONALS, i fins que que la CASTA no deixe de considerar-nos borregos sense intel·ligència…per a que el pobla veja serietat, noblesa i objectius justos, socials i lògics…. la cosa la vig més negra que esta pantalla.

   • SALVA

    Senyor Director, Vicent, Rosa i la resta de lectors que alguna vegada heu llegit el que hi a QD escric:

    Sembla que per voler donar una mica d’ànim dins d’aquesta situació que ens trobem resulta que Salva ha obert la Caixa de Pandora i em sona a tempesta amb trons i llamps.
    Si tireu del ratolí del PC i busqueu la meua línea de pensament i col•laboracions que hi n’he fet veureu que estic cansat de denunciar quin era el comportament del «politikos» grec i aquesta raça que ens ha regit a nivell nacional, regional i local, parlant de «tiris i troians», TOTS! El rèquiem per les Caixes era un «adelanto» i un exemple.
    Amb tot sé que el que està FOTUT perquè no té treball, li retallen el sou, no té les mateixes prestacions que abans i a tots nosaltres, no fa falta anar-li amb romanços poètics ni cançons d’esperança com jo n’he fet.
    Volia que la resposta meua, abans que res, fóra intentar donar una mica d’àrnica (tant de bo que jo sabera com fer el bàlsam de Fierabràs) i alhora parlar de la música que per a mi, en veure a eixos xiquets i joves tocant, em diu que no està tot perdut.
    I a vosaltres, mestres d’escola de tota la vida, reconèixer vostra labor TITÀNICA per intentar transmetre valors que estan perdent-se com el riu tira l’aigua a la mar.
    Però sóc un inútil volent, amb aquesta manera meua d’escriure, transmetre aquest sentiment de ràbia pel que ens està passant.

    XE, HO SENT MOLT!

    • Vicente Benavent B.

     Ja li vaig dir en una ocasio que no perga el tems, que ni ha qui patix ixa enfermetat visual que no més el permitix vore una direcció.

    • Rosa Mahiques

     Senyor Salva, no hem agafat a mal el seu escrit, hem vist que era un cant a l’esperança al veure els músics a la porta de l’estació del Nord, però es que els ànims els tenim baixets aquets dies i veiem que les coses no van bé, que els nostres fills els tenim a València estudiant i ens preocupa que els hi puga passar alguna cosa en aquestes manifestacions…Ens agradaria que tot anara com fins ara ha anat, i si ha de canviar alguna cosa, que canvie per a bé; però no veiem molt clar que siga així. Nosaltres ja tenim la vida mig solucionada, però hem de lluitar pels nostres fills, per a que puguen tindre un futur, un treball, una vida…

     • SALVA

      Benvolguda Rosa:
      Disculpa’m perquè no t’he contestat al moment que calia per agrair-te el teu comentari, amb tot deixa’m que et fique allò que deia Jorge Manrique:

      Conmigo solo contiendo
      en una fuerte contienda,
      y no hallo quien me entienda,
      ni yo tampoco me entiendo;
      entiendo y sé lo que quiero,
      mas no entiendo lo que quiera
      quien quiere siempre que muera
      sin querer creer que muero.

 4. Rosa Mahiques

  Eixir, eixirem, clar que si!!! Però no sabem quan ni com. Mirem al nostre voltant i no veiem encara la llum que ens indica l’eixida, però sabem que està i la trobarem
  Estem enfadats perque després de donar-nos algunes molletes, ara ens les volen llevar. L’estat del benestar ens agrada. Ens agrada poder anar al metge quan estem malalts, ens agrada tindre un pupitre a l’escola per als nostres fills, ens agrada que ens donen una ajuda per a persones amb codependècia, ens agrada tant i tant allò que hem provat, que ara ens ho lleven i ens rebel·lem. Sabem i acceptem que alguns drets que haviem adquirit ens els retallen temporalment si és per eixir d’aquest pou en el que ens trobem, però el problema ve quan veiem que van a llevar-nos eixos «drets» degut a una mala gestió tant a nivell estatal com de comunitat. Ha hagut balafiament dels diners públics que segurament ara es troben en paraisos fiscals, ha hagut balafiament en diners públics posant funcionaris » a dit» per ser de la corda de… ha hagut tant i tant de «despilfarro» a tots els nivells, que ara ens toca «Copagar-ho».
  Jo moltes vegades pense que si fa uns anys al nostre poble teniem un metge «Dº Salvador» i una practicanta «la tis Pepica la coixa» i atenien tot el poble vint-i-quatre hores al dia durant set dies a la setmana i tres-cents seixanta-cinc dies a l’any,parts i urgències nocturnes incluits ( cosa amb la que no estic d’acord perque aquestes persones es mereixien un descans com tothom) i ara amb tres metges,»nosequants» ats, altres tants en el mostrador per a donar-te «número»; internet per agafar torn…no t’atreveixis a posar-te malalt a les 2 de la vesprada perque ja no queda ningú al centre mèdic i te n’has d’anar a Llutxent…(I no estic en contra dels metges i ats sinó del sistema)En què hem avançat? Fa falta tant de personal per a no tindre servei? Qui ha inventat tot aquest desgavell? En el terme mig està la virtut.
  Continue pensant i recorde que quan anava a escola, no teniem calefacció, i no m’he mort (clar que m’agrada estar calenteta com a tots) que erem en classe de huité, vint-i huit alumnes, i els mestres estaven molt contents perque erem poquets, hui tenim classes amb 24-26 i posem el crit al cel ,que les xiquetes de sisé, seté i huité, netejavem les escoles en l’hora del pati, i no va protestar cap pare, i no estic d’acord amb aço que feiem, però i ara ? fes-los replegar un paper del pati que has vist que han tirat i segurament si topes amb un pare protestó, et poden imputar en un cas de «abuso de poder» … Altra vegad pense que en terme mig està la virtut.

  No sé. No sé com arreglarem açò. Però ho arreglarem, tornarem a inculcar valors, tornarem a passar fred, tornarem a tenir menys metges, menys mestres,tornarem a passar més fam que un mestre d’escola…però eixirem. Estic segura.

 5. Vicent Benavent

  Nyàs coca,» un pasito pa lante,un pasito p’atràs». Igual resulta que sobra de tot ,sobre tot polítics. Jo també recorde l’escola d’abans i sí,clar que sí, no hi havía cap pare/mare que remugara de res sobre tot als pobles menuts i sobre tot quan ixos pares/mares alguns no sabien ni signar un document. A mi m’han pegat bofetades per no dur els deures fets,no per això preguntaven perquè!!. Crec que no arribarem a solucionar res, perquè? doncs per exemple,amb una delegada del govern del PP que de segur no dimitirà del càrrec després de veure el que hem vist,que esperem que es solucione? Està clar que falla el sistema però com dien alguns d¡aquest poble, serà Per Peròs? jo crec que si, ens agrade o no,algú te que guiar al TITANIC,que no faça com el que ha fet el capità del creuer de l’altre dia.

  • Pepe

   Evident-ment que sobren ! Algú ho dubta ? Per cada corrupte d´un partit està l´espill en l´altre. O acàs ho dubtes ? Aquí manen els del PP i la cosa és catastròfica. a Andalucia manen els del PSOE i la cosa és igualment catastròfica. Corrupció aquí, corrupció allí. Acà i acullà. Dalt i baix. Al costat. I mentre no canvie el pany i deixem de ser UNIDIRECCIONALS i reconèixer les coses com són, i només ens dediquem a escampar merditis…el TITÀNIC mentre s´afonarà.

   A mi, personalment, mai en la vida cap mestre em posà la mà damunt. Per què serà ? Guarde un record extraordinari dels meus mestres i professors. Amb tot i les mancances dels temps que em pertocà viure, gràcies als meus mestres i al seu exemple de vida sóc el que sóc.I no sóc perfecte. i podria millorar.Però sempre els estaré agrait. Que la delegada del govern se n´anara, que tots els del PP se n´anaren i posaren uns altres…ara se n´han anat els del psoe a nivell nacional deixant com han diexat la situació. I han vingut uns altres… i la cosa no millora…és cert que caldria parlar d´aquí a vuit anys i no jutjar tan prompte….de tota manera….NEGRA, MOLT NEGRA està la cosa.
   Així que….ni pasito pa lante, ni pasito patrás. Si pensament propi. Analítica de la realitat. No em deixe enganyar ni per uns ni per altres. Veig el que passa aquí. Se veure l´ aeroport de Castelló, el de Castella la Mancha, el de LLeida i el de Múrcia. Sé el que està passant aquí en València, on els del PP porten molts anys. Però també se el que passa en Andalucia, on el PSOE porta tota una vida.
   Si acceptes que el sistema falla,, caldrà canviar-lo. Si no, amic, ja pots atacar a uns i defensar a altres, que mentrestant, uns i altres continuaran triunfant mentre nosaltres intentem arreglar allò que no podem perquè se´ns escapa de los mans. I els uns i els altres noi estan per la llavor, perque viuen de p.m.

   • Vicent Benavent

    Com dia una persona a la que estimava molt,JUSTA LA FUSTA,amic, tot i que et pareixerà estrany jo tampoc intente que m’enganyen ni uns,ni altres. Una cosa si és certa,serà difícil que canvie el rumb de la nau,encara queden molts peixos enganxats a la canya de pescar amb l’am a la boca i pegant «coletades» per veure si es pòden desenganxar.
    Amb el que dius del PP a València i del PSOE a Andalusia,cal fer un apunt i que conste què si ho han fet mal em sembla be que canvíe,però Andalusia és una de les comunitats menys endeutada de l’estat espanyol,per tant en això no crec que ho hagen fet tant mal,pot ser en altres coses.
    Quan la cosa no pinta be és fàcil tirar-li la culpa als altres,ojo no ho dic per tu,ho dic pels polítics que amb molta cara s’excusen ara de que els han deixat la casa feta una ruïna, vaja pitjor que els xiquets, acas no volíen arreglar la cosa igual que aquest govern? jo vull pensar que si.
    Pel que fa als mestres,no he dit res en contra d’ells,tan sols era un apunt del que si abans exercien massa autoritat en alguns casos,ara doncs ja sabem el que hi ha, i damunt no es pot ni rexistar. Ja diu la dita » de todo hay en la viña del señor «,sort la teua de topar amb uns excel.lents mestres,no tots poden dir el mateix. I si,el sistema falla , haurà que canviar-lo, no fa falta atacar ni defensar,el que hi ha ahí està,cadascú que pense el què més li convé.
    Que no pateixca ningú,seguirem al cavall de la burra fins que rebente.

   • Rodolfo

    Pepe totalment d’acord en tot el que exposes i creec que et quedes curt, i has empleat molta prudència, perquè sense entrar amb la que hui està caient amb el ‘yernisimo’ Iñaki Urdangarin, llig el que diu sobre el nostre Rei i el nostre excap del govern Felipe Gónzalez parlant de la corrupció de ambdós : página 385 del libro “El negocio de la Libertad”, autor Jesús Cacho. “A estas alturas, González y el Rey son hermanos siameses producto de los avatares de unos años de vértigo, hermanos condenados a entenderse defenderse y, en el peor de los casos morir matando” i veritat serà quan cap dels dos que jo sàpia s’ha querellat i el llibre fa ja alguns anys que es va publicar.
    Finalment has tingut molta sort que durant el període de la teua ensenyança elemental no has rebut el mètode ‘la lletra amb la sang entra’ .Yo no vull dir el nom de cert ‘mestre’ de Quatretonda que era un professional dels puntellades i bufetades que emprava amb tots nosaltres. No obstant jo crec que ningú de nosaltres li guarda cap rancor, sinó tot lo contrari, perquè estem convençuts que ho feia amb l’ànim que treballàrem per a poder després ser persones de profit, i així ens ho deia. També he de fer justícia que va arribar un mestre nacional, fill de Quatretonda, cridat Dn. Rafael Soler Benavent (crec que així es cridava, era família dels ‘barbetes’, que no sols va canviar els mètodes d’ensenyança, sinó amb paciència tractava els temes d’una forma molt pedagògica i ens va deixar un record molt afectiu, perquè en realitat era una bona persona molt estudiosa i sensible amb la seua professió. Salutacions, Rodolfo Canet

 6. Rosa Mahiques

  Jo des d’ací, també vull donar el meu reconeixement a tots els mestres que he tingut. Mai he rebut cap colp per part d’ells, mai han cridat als meus pares per a queixar-se de mi, mai m’han fet sentir inferior o s’han burlat de mi; és clar que algun mal trago ens han fet passar quan ens demanaven els deures, o ens preguntaven «la lliçò» o ens feien eixir a la pissarra a fer un problema…però ho feien (i ara ho sé cert) pel nostre bé, per la nostra educació. Uns m’han agradat més que altres, però sols puc tindre bones paraules per a tots ells.
  Els meus pares, sí que sabien signar i llegir, però no van anar mai a queixar-se de res perque això no era una cosa normal en aquells temps; ara, és «el pan Nuestro de cada día», per això dic que entre el blanc i el negre, està el gris.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 al nostre poble deurien ser recordades per sempre d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics