3ª peregrinació de quatretonda a la real basílica

3ª peregrinació de quatretonda a la real basílica

IIIª PEREGRINACIÓ QUATRETONDA – REAL BASÍLICA (VALENCIA)

La Confraria del Santíssim Crist de la Fe informa que durant els mesos d’abril i maig d’aquest 2012 tindrà lloc la IIIª Edició de la Peregrinació Quatretonda – Reial Basílica dels Desemparats de València.

En la primera de les quatre etapes, fixada per al diumenge 1 d’abril, els peregrins recorreran una distància de 26 Km entre les poblacions de Quatretonda i La Pobla Llarga. Partint de l’ermita de Sant Josep del nostre poble, els participants travessaran la pintoresca Serra de Quatretonda fins arribar a Pla de Corrals. Una vegada allí es dirigiran cap a la localitat de Barxeta, ja em la comarca de La Costera, per a seguir en direcció Rafelguaraf, una de les portes meridionals de la Ribera Alta. Seguint l’itinerari marcat per sendes i camins rurals, circumdats de tarongers, els peregrins gaudiran d’un bell entorn paisatgístic que ha esdevingut estampa típicament riberenca i valenciana.

En la segona etapa, que es celebrarà el dia 22 d’abril, es recorreran els 18 Km que hi ha entre La Pobla Llarga d’Algemesí. En aquesta jornada els peregrins seguiran l’itinerari de l’antiga Via Augusta per terres de la Ribera del Xúquer, camí que posteriorment aprofità la denominada Ruta de Llevant del Camí de Santiago. Després de passar pel centre de Carcaixent, bressol del conreu de la taronja, es dirigiran cap a la capital de la comarca de la Ribera Alta, Alzira. Travessada una de les vies principals d’aquesta, l’Avinguda del Sants Patrons, els peregrins passaran pel nucli antic en direcció a les muralles medievals i el noucentista pont de ferro que sobrepassa el Xúquer. Un poc més avant, en la creu coberta del camí de València, lloc on la tradició situa la mort de Jaume I, es farà una parada per retre un senzill homenatge al fundador de l’antic Regne de València. L’etapa finalitzarà en Algemesí, municipi que es troba d’enhorabona pel recent reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat de la Processó de la Mare de Déu de la Salut.

El dia 29 d’abril, en la tercera de les etapes, els peregrins caminaran durant 23 Km, els que separen Algemesí i Silla, ja en la comarca de L’Horta. Una vegada finalitzada aquesta, sols quedarà per recórrer el tram entre Silla i València, trajecte reservat per a la quarta i última etapa, prevista per al dia 6 de maig, dia en què els peregrins arribaran a la Reial Basílica.
Tal i com ocorregué en les edicions anteriors, aquesta jornada compta amb una sèrie d’actes que comencen al nostre poble, Quatretonda, i que es ressenyen a continuació:
A les 9’00 h. del matí es celebrarà una Oració i benedicció dels peregrins. Seguidament, a les 9’30 h., s’esmorzarà als voltants de l’ermita de Sant Josep i mitja hora més tard, a les 10’00 h., està prevista l’eixida dels autobusos en direcció a Silla, on una hora després comença l’última etapa: Silla – València. En la pedania de La Torre els peregrins dinaran als locals de la parròquia de Santa Gràcia, a les 15’00 h. Està prevista l’eixida cap a la Basílica. Cal dir que a aquesta hora eixirà des de Quatretonda un autobús amb totes aquelles persones que, per diversos motius, no puguen fer a peu l’etapa. Finalment, ja tots junts, a les 17’00 h. es rebrà als peregrins en la Basílica del Desemparats, on els confrares faran una ofrena floral a la Mare de Déu i D. Enrique Benavent, bisbe auxiliar de València, oficiarà la Santa Misa.
Per últim, solament dir que enguany, a més de demanar-li a la Verge la seua intercessió per tots els peregrins, vinguts de diverses localitats de la Vall d’Albaida i La Costera, es pregarà especialment per aquelles persones que de manera més virulenta estan patint els efectes de la crisi.

Ignacio Giménez Combres.

1 comentario

  1. MANUEL PRATS MAHIQUES

    Nia que vore . lo ben organitzat que esta esta perigrinació a la Basilica de La Mare de deu del Desemparats.
    En Hora Bona als organitazadors.
    un amiga meva va anar el any passat i es va quedar bocabada, per lo ben organitzat que esta.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES