Seleccionar página

forum general de participació ciutadana : abril-maig-juny de 2012

forum general de participació ciutadana : abril-maig-juny de 2012

 

ABRIL-MAIG-JUNY  2012

Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

ALTRES MESOS

FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MES DE MAIG DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JUNY, JULIOL I AGOST DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE, OCTUBRE I NOVEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DESEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA GENER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA FEBRER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA MARÇ 2012

 

 583 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

25 Comentarios

 1. Vicent Benavent

  100 dies de Govern han sigut suficients per a posar al descobert les falsedats i contradiccions del PP. Mentres estava en l’oposició va anunciar que amb la seua arribada al poder, amb la confiança que la seua sola presència generaria, Espanya deixaria arrere la crisi i iniciaria immediatament el camí de la recuperació.

  Durant estos 100 dies:

   La desocupació registrada va créixer en més de 200.000 persones i hi ha 300.000 afiliats menys a la Seguretat Social.
   La prima de risc ha arribat a superar en quasi 40 punts a la italiana. Els tipus d’interés en la subasta dels Bons a 10 anys s’ha incrementat del 5,01% al 5,37%.
   La Bossa Espanyola és l’única de les grans places europees que perd en el que va d’any.
   L’activitat no oferix tampoc símptomes de recuperació i la confiança dels consumidors ha baixat en molts punts.
   El dèficit de l’Estat s’ha incrementat considerablement.

   Els compromisos amb què Rajoy i els seus companys de partit complimentaven a la ciutadania, queden ajornats fins a nova data; postergats a un futur incert.

  I encara no ho hem vist tot.

 2. Vicente Benavent B.

  Teniem que haber dixat al PSOE que heu fea molt be i tenien la solucio a la crisis. Lo qual mos demostra que PP i PSOE igual = Ni p_ _ a idea de com eixir del pou en que mos han clabat el PSOE en el gobern central i el PP en el autonomic. Visca el PPSOE!!!

 3. Vicent Benavent

  Menys mal que tenim ciutadans que tenen les idees clares. ¡ ALELUIA!!, el MESIAS arribat,ja era hora de que parira la burra.

 4. Vicent Benavent

  Tal i com vaig anunciar l’altre día,el MESIAS arribat: Noves mesures per a tots?…
  – Si estàs refredat,et compres el medicament al 100% del valor. Tant val per si et fa mal el cap, ten’s diarrera, dolor de braç,cama o moltes més coses, per al MESIAS són mals menors i per tant cadascú que s’ho page.
  – Si estàs anant a reabilitació i crides l’ambulancia,ja saps, la tindrem que pagar nosaltres i sinó,doncs et toques la baina i no faces reabilitació, gràcies MESIAS.
  – Si eres pensionaista i gastes massa medicaments ja ho saps,no tingues tantes malaties collons,que pareix que ho fan aposta.
  Valdrà la pena que li fem una oració al MESIAS??
  Menys mal que no soc imigrant… o si…? I encara no està tot!!

 5. Vicente Benavent B.

  Pues mira sí, el Mesias esta actuant gracies al iluminat que mos ha dixat en la ruina. Com ja el dic; un mos ha arruinat i el atre mos tira al barranc.

  • Vicent Benavent

   No et cregues que et conteste perquè em senc malament sinó perquè la gent com tu és la que fa que no avancem en rés,doncs la quadratura de la teua ment no ens deixa mirar cap a un futur algo més estable. És molt fàcil tirar-li la culpa a l’altre,des de que jo recorde tots els governs ho han fet en més o menys insistència,tan fart puc estar jo dels socialistes com tu,ara dir que Zapatero és qui ens ha dut a la ruïna és el mateix que dir NO TINC NI PUNYETERA IDEA DEL QUE PARLE. El sistema polític necessita un canvi i som nosaltres els que tenim la manilla en la mà,per tant no anem em bovades que l’assumpte no està per a rés. Per aclarirte un poc les idees,tot açò ho va començar el sr Aznar amb la seua magnífica idea d’entrar en la zona euro i impulsar una política de » Burbuja immobiliaria » Ley del suelo para todos, a gastar i gastar i gastar… fins què la cosa és isostenible però clar tot el món guanyava diners i no miraven cap altre lloc tot i asabentar-se de que açò es vea vindre i no per això encara no e sentit a cap que li done la culpa sinó més be al contrari,la culpa de ZP és més fàcil i damunt s’ho creuen quasi tots els espanyols, lamentable ( – ).
   Així i tot ja e dit en moltes ocasions que si uns ho fan mal,els altres ho poden fer MOLT MAL,tu mateix ho dius, AL BARRANC tots ,vaja solució de collons.

 6. Vicente Benavent B.

  Menos mal que la teua ment tan redona ( que no ix mai del mateix puesto ) mos fa avansar molt. Clar que Aznar te culpa de haber escomensat, pero ZP heu podia haber parat i va continuar i continuar i continuar…Plans E, 2500 euros de xeque bebé, Subencions als paisos extrangers a go-gó ( pots anyadir totes les tonteries que va fer el iluminat)… i Mariano continua…recte al barranc.!!!!!!!!!!!!
  TU SI QUE TENS PUNYETERA IDEA DE QUE PARLES… TENS LA MENT ABSORBIDA PER UNES IDEES QUE NO EL DIXEN VORE MES ALLA DELS TEUS NASOS. ¿ No veus que tots els que mos han gobernat hasta ara son TOTS IGUALS? Ja pots predicar les idees pepesocialistes o socialistespeperes hem dona igual… AL FINAL ARRIBAREM A LA RUINA TOTAL.¿ I saps per qué? perque tots els politics a soles busquen el seu be. Uns i atres; PER IGUAL.

  • Vicent Benavent

   Pot més la vocació a l’ensenyament que el temps perdut parlant amb tu però ja veus,almenys li donem «premsa rosa» al poble i sense costar-los un euro. Pot ser que no hages llegit be el meu comentari quan dic que puc estar tant o més fart que tu del sistema polític actual,per tant…. Ja no sé com dir-ho,algú ens té que governar dic jo,ens agrade o no Espanya encara és bipartidista i per tant per a que manen els actuals crec que val la pena que ho facen els altres. Una cosa si està clara jo no critíque totes les decisions que pren el sr Rajoy i menys encara aquelles que d’una o altra forma ajuden al poble per exemple ( ajudes a les Pymes, als emprenedors,etc…) tu em camvi fas com aquells que no saben on es cau la càrrega, Plan E ( intentar donar treball,) talonaris bebe per 2500€ a les mares que tingueren un nadó,( no ho veig mal,simplement que igual que el va posar,el va llevar quan la cosa pintava mal,crec que una decisió que es pot entendre) etc…
   Un exemple,huí sense anar més lluny a eixit en roda de premsa el sr Rajoy demanant a tots els partits polítics el seu recolzament perquè la situació d’Espanya és patètica, i dic jo,fa 4 mesos no era igual que ara? quin recolzament li va donar el PP al govern d’aquell temps? ningún,tot al contrari. Per tant no critíques allò que no saps i dedicat a dir coses més constructives.
   S’esperen moltes movilitzacions,perquè serà?

 7. Vicente Benavent B.

  Si jo hem dedicara a comprar-me un coxe cada mes, segur que hauria de dixar de comprarmen en algun
  moment, degut a que me sa acabarien els dines. Aixo ha fet ZP gastar, gastar, gastar…¿que donaba faena el plan E? clar, para 2 mesos, ¿que les mares estaben contentes en 2500 euros? clar, igual que si mels donen a mi per consevol tonteria. ¡¡¡¡Tu sí que no saps lo que dius!!! entre atres coses perque no ixes de les mateixes idees. Esta clar que algu mos ha de gobernar, peo ni ha que cambiar la mentalitat de la gent i que veja que PP+PSOE= PPOE= DESASTRE. Lo que hem de fer es fer vore a la gent que ni ha mes opcions.

 8. Vicente Benavent B.

  Lista de políticos imputados por corrupción y que a pesar de todo están presentes en la política

  1- Francisco Camps (PP), Valencia, IMPUTADO Caso Gürtel
  2- Ricardo Costa (PP), Valencia, IMPUTADO Caso Gürtel.
  3- Xicu Tarres (PSOE), Baleares IMPUTADO Caso Eivissa.
  4- José Manuel Tortosa (PP) Parlamento Autonómico Cuenca, IMPUTADO prevaricación y falsedad documental
  5- Carlos Penit (IU), Pinto – Madrid IMPUTADO Cohecho.
  6- Ferrán Falcó (CIU), Barcelona, IMPUTADO caso Adigsa.
  7- Jesús Machín (C. Canaria), Canarias, IMPUTADO Operación Unión.
  8- Marc Moreno (ERC), Vilaller – Lleida, IMPUTADO corrupción urbanística.
  9- Antonio Rodrigo Torrijos (IU), IMPUTADO Caso Mercasevilla.
  10- Raimundo González (BNG), Pontevedra, IMPUTADO caso Naturgalia
  11- Jose Manuel Traba (PP), Fisterra Galicia, IMPUTADO Operacion Orquesta
  12- Jose Manuel Santos (PP) Mazaricos Galicia,IMPUTADO Operacion Orquesta
  13- Jose Antonio Cacabelos (PSOE), O Grove – Galicia, IMPUTADO diversos delitos.
  14- Juan Jose Diaz Valiño (PSOE) -IMPUTADO caso Castro de Rei
  15- Rafael Gómez (Unión Cordobesa), Córdoba, IMPUTADO caso Malaya
  16- Esteve Ferrán (UTpS), Salou Tarragona, IMPUTADO delitos varios
  17- Antoni Banyeres (NSP), Salou Tarragona IMPUTADO delitos varios.
  18- Ignacio García de Vinuesa (PP) , Alcobendas Madrid, IMPUTADO malversación, prevaricación y negociaciones prohibidas
  19- Jose Ignacio Fernández Rubio (PP) (Las Rozas)
  20- Miguel Rodríguez Bonilla (PP), Guadarrama Madrid, IMPUTADO prevaricación y malversación
  21- Miriam Rabaneda (PP) Pinto Madrid, IMPUTADA prevaricación
  22- Luis Partida (PP) Villanueva de la Cañada Madrid, IMPUTADO delitos varios
  23- Antonio Martín Lara (tránsfuga, PSOE, antes PP, antes GIL) Ronda, Málaga, IMPUTADO corrupción urbanística, cohecho, prevaricación, falsedad documental, tráfico de influencias, malversación y blanqueo de capitales; actualmente detenido junto con otros tres ediles.
  24- Raúl López (PP) Coslada Madrid, IMPUTADO delitos varios
  25- Íñigo Henríquez de Luna (PP) Madrid
  26- Trinidad Rollán (PSOE), Madrid, IMPUTADO delitos varios
  27- Carmen Toledano (PSOE), Madrid, IMPUTADO delitos varios
  28- Cristina González (PSOE), Madrid, IMPUTADO delitos varios
  29- Jose Joaquin Ripoll (PP), Alicante Valencia, IMPUTADO caso Brugal.
  30- Carlos Fabra (PP), Castellón Valencia, IMPUTADO caso Fabra
  31- Mariano Arévalo (PSOE) Carabaña Madrid, IMPUTADO prevaricación y delitos urbanísticos. Condenado por no presentar las cuentas de los últimos 10 años en su municipio.
  32- José Miguel Rodríguez López (ACAI) Parlamento Cantabro, IMPUTADO tráfico de influencias y delito continuado de prevaricación
  33- Carmen Toledano (PSOE) Galapagar Madrid, IMPUTADO delitos varios
  34- María Isabel Peces-Barba (PSOE) Colmenarejo Madrid, IMPUTADO delitos varios
  35- José I Fernández (PP), Las Rozas Madrid, IMPUTADO delito contra la ordenación del territorio
  36- Ignacio Gómez (CCN) Parlamento autonómico de Canarias, IMPUTADO financiación ilegal
  37- Yolanda Tieso de Andrés (PSOE) Fontanar, Guadalajara, IMPUTADO prevaricación
  38- Clara Torre (PP), Torres de la Alameda Madrid, IMPUTADA malversación
  39- Miriam Rabaneda (PP,) Pinto Madrid, IMPUTADA prevaricación
  40- Raúl López Coslada (PP), Madrid, IMPUTADO prevaricación
  41- Luis Partidad (PP), Villanueva de la Cañada, Madrid, IMPUTADO tráfico de influencias
  42- Ana María Pinos (PP), Belmonte de Tajo, IMPUTADO delito contra la ordenación del territorio
  43- Ángel García (PP) Guadalix de la Sierra Madrid, IMPUTADO negociaciones prohibidas
  44- Íñigo Henríquez de Luna (PP), Madrid, IMPUTADO tráfico de influencias
  46- Mariano Arévalo González Carabaña (PSOE) Madrid, condenado por no presentar las cuentas municipales en los últimos 10 años, etc.
  47- José Miguel Govantes (PSOE)Alcorcón Madrid, IMPUTADO condenado por acoso laboral
  48- Natalia de Andrés (PSOE) Alcorcón Madrid, IMPUTADA y condenada por un delito de injurias contra el portavoz popular
  49- Roberto Vázquez Souto (PP) Portas, Pontevedra, IMPUTADO falsedad documental
  50- María del Carmen Toledano Rico (PSOE) Madrid, IMPUTADO prevaricación
  51- Cristina González (PSOE) Getafe Madrid, IMPUTADO prevaricación
  52- José María Fraile Parla (PSOE) Madrid PSOE prevaricación
  53- Manuel González Rojo (PSOE) San Fernando de Henares Madrid , IMPUTADO prevaricación
  54- Hans Antón Bock Galapagar (PSOE) Madrid IMPUTADO prevaricación
  55- Jesús Dionisio (PP) Madrid, IMPUTADO prevaricación y tráfico de influencias
  56- Jaume Matas (PP), Baleares, IMPUTADO, Caso Palma Arena
  57- Cristina Almagro (PP) Granada, IMPUTADA por falsificación de documentos
  58- José Manuel Santos Maneiro (PP), Galicia, IMPUTADO por corrupción en la adjudicatura de obras públicas
  59- Juan José Rubio (ATC), Zarra, Valencia, IMPUTADO delitos urbanísticos
  60- Tamara Rabaneda (PP) Pinto, Madrid, IMPUTADA prevaricación
  61- Raúl López Vaquero (PP) Coslada, Madrid, IMPUTADO prevaricación y malversación
  62- Ramón Polo (PP) Torres de la Alameda, Madrid, IMPUTADO malversación
  63- Manuel Tello (PP) Torres de la Alameda, Madrid, IMPUTADO malversación
  64- Pilar Algobia Aparicio (PP) Colmenar de Oreja, Madrid, IMPUTADA delito urbanístico
  65- Mustafá Aberchán (CpM) Melilla, IMPUTADO delito electoral
  66- Juan Enciso (PAL), El Ejido, Almería, IMPUTADO operación poniente
  67- Antonio Asín (PSOE) Mallén, Zaragoza, IMPUTADO prevaricación y falsedad documental
  68- Angel Vadillo (PSOE) Alburquerque, Badajoz, IMPUTADO prevaricación, tráfico de influencias, y ordenación contra el territorio
  69- Juan Carlos Benavides (CA), Almuñecar, Granada, IMPUTADO malversación y delitos contra ordenación del territorio
  70- Agustín Padrón Benítez (PP) El Hierro, Canarias, IMPUTADO malversación
  71- José Dimas Martín (PIL), Teguise, Lanzarote, IMPUTADO corrupción urbanística
  72- José Fernández Amador (PP), Sorbas, Almería, IMPUTADO prevaricación
  73- Isaac Valencia (Coal. Canaria) Orotava, Canarias, IMPUTADO prevaricación, delitos urbanísticos, tráfico influencias
  74- Pedro Antonio Sánchez (PP), Murcia, IMPUTADO prevaricación, delitos urbanísticos, malversación
  75- Daniel García Madrid (PP), Torre Pacheco, Murcia, IMPUTADO prevaricación, ordenación del territorio, malversación
  76- Maria Antonia Conesa (PP), Fuente Álamo, Murcia, IMPUTADA cohecho
  77- Pedro Angel Hernández (PP), Parlamento Valenciano, IMPUTADO tráfico de influencias
  78- Juan Martín Serón (PP), Alhaurín el Grande, Granada, IMPUTADO cohecho y prevaricación
  79- Cristóbal Bonilla (PP), Alhaurín el Grande, Granada, IMPUTADO delito urbanístico
  80- José Antonio Robles (PP), Güejar Sierra, Granada, IMPUTADO presunta compra de votos
  81- María Victoria Molina (PP) Maracena, Granada, IMPUTADA cohecho, caso «Morelábor»
  82- Miguel Zerolo (Coal. Canaria) Parlamento Autonómico Tenerife, IMPUTADO prevaricación, malversación, cohecho
  83- Reyes Maestre (PP) Pinto, Madrid, IMPUTADO corrupción urbanística
  84- Pedro Torrejón (CPCI) Ciempozuelos, Madrid, IMPUTADO blanqueo de dinero, cohecho y falsedad documental
  85- Fernando Muguruza (ACAI) Castro Urdiales, Cantabria, IMPUTADO prevaricación
  86- Gerardo Pérez García (PP) Navas del Marqués, Málaga, IMPUTADO caso «Ciudad del Golf»
  87- María Elía Blanco (PSOE) Plasencia, IMPUTADA delito en adjudicación de obras
  88- Teresa Roca (PSOE) Moraleja, Cáceres, IMPUTADA prevaricación
  89- José Antonio Arrojo (PP) Casar del Palomero, IMPUTADO delito electoral y prevaricación
  90- Salvador Álvarez (PP) Calamonte, IMPUTADO prevaricación
  91- Dionisio Muñoz (PSOE) Melilla, IMPUTADO delito electoral, falsedad documental, obstrucción a la justicia
  92- María José Lara Mateos (PSOE) Grazalema de la Sierra, Cádiz, IMPUTADA corrupción urbanística por cobro de comisiones
  93- Miguel Uroz (PSC) Querol, Tarragona, IMPUTADO corrupción urbanística, tráfico de influencias, uso de inf. privilegiada
  94- Manuel Vallejo (PSOE) Quesada, Jaén, CONDENADO e inhabilitado por omisión al deber de perseguir delitos urbanísticos; tiene recurrida la sentencia.
  95- Pedro Clavero Salvador (PSOE) Gójar, Granada, IMPUTADO delitos contra la ordenación del territorio
  96- Francisco Javier Maldonado (PSOE) Gójar, Granada, IMPUTADO delitos contra la ordenación del territorio
  97- Antonia Muñoz (IU) Manilva, Málaga, IMPUTADA contratar presuntamente en el Ayuntamiento a 17 miembros de la lista de su partido y a 57 familiares de estos; incluidos varios familiares suyos
  98- José Manuel Cendán (PP) Ares, Galicia, IMPUTADO delito electoral: alteración del censo
  99- Manuel Taboada (PP) O Pino, La Coruña, IMPUTADO delitos urbanísticos
  100- Jesús Vázquez Almuiña (PP) Bayona, Pontevedra, IMPUTADO prevaricación
  101- Alfonso Puente (PP) Barreiros, Lugo, IMPUTADO prevaricación
  102-Josep Marí Ribas (PSOE) Sant Josep de sa Talaia, Ibiza, IMPUTADO cobro de comisiones en adjudicación de obras
  103- José Alberto González Reverón (Coal. Canaria) Arona, Tenerife, IMPUTADO presunta concesión de licencias urbanísticas con informes técnicos en contra
  104- Juan José Dorta (PSOE) Los Vinos, Tenerife, IMPUTADO prevaricación y delitos medioambientales
  105- Macario Benítez (PSOE) El Rosario, Tenerife, IMPUTADO delitos urbanísticos
  106- María del Carmen Castellano (PP) Telde, Gran Canaria, IMPUTADA malversación y cohecho
  107- Francisco González (PP) Mogán, Gran Canaria, IMPUTADO prevaricación, «caso Góndola»
  108- David Valadez (PSOE) Estepona, Málaga, IMPUTADO por pagar sueldos municipales con el dinero de los convenios
  109- Luis Díaz-Alperi (PP) Parlamento Autonómico, Alicante, IMPUTADO prevaricación
  110- Francisco Muñoz (PSOE) Torrox, Málaga, IMPUTADO delito urbanístico
  111- Cristobal Torreblanca (PSOE) Almogía, Málaga, IMPUTADO prevaricación
  112- Joaquín Villanova (PP) Alhaurín de la Torre, Málaga, IMPUTADO malversación
  113- José Manuel Martín Alba (Independiente) Alhaucín, Málaga, IMPUTADO prevaricación
  114- Antonio Torres (PP) Béjar, Málaga, IMPUTADO delito contra la ordenación del territorio
  115- Ana Mula Redruello (PP) Fuengirlo, Málaga, IMPUTADA falsedad documental
  116- José Ignacio Crespo (PES) Estepona, Málaga, IMPUTADO cohecho, tráfico de influencias, malversación, fraude, blanqueo de capitales (Caso Reina)
  117- Manuel Reina (PES) Estepona, Málaga, IMPUTADO cohecho, tráfico de influencias, malversación, fraude, blanqueo de capitales (Caso Reina)
  118- Ruyman García (PSC) Valle Gran Rey, Gomera, IMPUTADO prevaricación, malversación, tráfico de influencias
  119- Ana Lupe Mora (PSC) El Rosario, Tenerife, IMPUTADA prevaricación, tráfico de influencias (caso Varadero)
  120-Juan Vera (Conv. por Andalucía) Tolox, Málaga, IMPUTADO delitos urbanísticos
  121- Enrique Bolíns (BOLI) Benalmádena, Málaga, IMPUTADO concesión de licencias ilegales
  122- Javier Trujillo Bernal (PP) Cabildo Gomera, IMPUTADO prevaricación
  123- Jorge Bellver (PP) Parlamento Valenciano, IMPUTADO prevaricación
  124- Esteban Bethencourt (PP) Valle Gran Rey, Gomera, IMPUTADO malversación
  125- César Manrique (PP) Ciudad Real, IMPUTADO cohecho y falsedad documental
  126- Ernesto Silva (Foro Andaluz) Villanueva de la Concepción, Málaga, IMPUTADO cohecho
  127- Manuel González Jarana (PSOE) El Cuervo, Sevilla, IMPUTADO por prevaricación, tráfico de influencias y trato de favor.

  Bonus:

  RELACIÓN DE POLITICOS IMPUTADOS POR CORRUPCIÓN EXCLUIDOS POR SU PARTIDO
  Jesús Javier García García (UPyD) Seseña Toledo, IMPUTADO por cohecho EXCLUIDO por su partido.
  Antonio Martín Lara, actualmente detenido, ha sido expulsado del PSOE, partido en el que militaba como tránsfuga tras haber pasado por el PP y el GIL.

  http://labuenanoticia.com/lista-pol%C3%ADticos-imputados-corrupcion-que-se-presentan-elecciones

  • Vicente Benavent B.

   El linc de esta llista no sé de aon ha ixit. Jo no la posat. Em vaig pasar més de mija hora copiantla . Si haguera sabut que anaba per internet, no haguera estat tant de temps copiant!!!!

 9. Vicent Benavent

  Açò que passa que no ocupa lloc????? no dies per a copiar i pegar no feia falta fer tant. Evidentment que inútils en hi han a tots els partits ojo a tots. Em sembla que no medim a tots per igual. Bona nit.

 10. Vicente Benavent B.

  Una cosa bona que he vist del del PP, es que volen fussionar ajuntaments. Diuen, comenten que quedaran 3 o 4 en la Vall d’Albaida. A vore si aixina alguns que arriben tart meregen el cul para ferse en una plassa de ixes.

 11. David Mahiques Alberola

  Fa algun temps vaig fer un comentari sobre que era la dissonància cognitiva i volia continuar-lo per relacionar-ho amb la política i la situació valenciana actual. No vaig poder, però ara si.
  Recupere el que vaig dir.
  La dissonància cognitiva esta ben definida en la psicologia social. Es va definir a partir de les investigacions de tres psicòlegs Festinger, Riecken i Sachctter. Estos tres psicòlegs es van trobar en l’any 1956 amb la possibilitat d’investigar la conducta humana davant d’un fracàs. Vaig a explicar-ho
  Per estos any en EEUU va aparèixer la secta de Marian Keech. Aquesta senyora va fer uns adeptes que van renunciar a tota la seua vida personal per entrar en la secta (abandonen els seus treballs, les seues propietats i s’involucren en el grup) Esta secta basava les seues creences en els missatges d’uns essers espirituals que provenien dels planeta Clarión. La seua líder captava el missatge d’estos essers quan entrava, utilitze una paraula castellana, en trance. Un d’eixos missatges es va dir que el dia 21 de desembre de 1951 hi hauria una gran inundació mundial i el món s’acabaria, però els seguidors de la secta es salvarien perquè vindria una allau d’OVNIS que se’ls emportaria al planeta Clarión.
  Estos psicòlegs con tenien clar que ni inundació ni allau d’OVNIS, es van infiltrar dins de la secta per fer un experiment un situ, sobre el terreny, veure com reaccionaria la gent davant del no compliment del que els havia dit la senyora Keech.
  El matí del 20 de desembre es van reunir tots els seguidors i la Sra. Keech els anava preparant per a la mitja nit quan vendrien els OVNIS, fins i tot, els va dir als seus seguidors que no portaren cremalleres ni objectes metàl•lics per no posar en perill el viatge.
  Es fan les 4 de la matinada i els OVNIS encara no havien arribat ni la inundació s’havia prohibit. Els seguidors estaven nerviosos, i la Sra Keech va entrar en trance altra vegada, i els extraterrestres del planeta Clarión li van enviar un missatge. El missatge era el següent: La fe del grup, dels seues seguidor havia fet que Deu decidira salvar a la humanitat, es a dir, gràcies a ells la humanitat es salvaria de les inundacions i les OVNIS ja no feia falta que vingueren.
  Que va passar? Uns quants es van sentir enganyats i van abandonar el grup i van dir que la Sra Keech era una embustera, que s’havia fet amb els seus diners i propietats. Però, una majoria davant del fracàs de les seues expectatives, en lloc de fer com els primers, van esclatar en càntics d’alegria i alabança a Deu i afirmant que la Sra. Keech era una persona que havia contribuït a la salvació del món. Es van refermar en el grup i al voltant de la Sra. Keech i es van convertir en prosèlits de la seua creença.
  A partir d’este experiment in situ Festinger, va definir i proposar la Teoria de la Dissonància Cognitiva. La qual també té utilitat per explicar comportament politics de la gent.
  Com es pot relacionar amb la situació valenciana actual

  Molts valencians actualment estan com eixos seguidors de la Sr. Keech. Desprès de molts anys diguent-los des del govern valencià i des del PP que eren els millors, els més xulos, que estaven en el millors del móns, que eren l’enveja de tots, ara de cop i volta s’han donat que tot era una immersa farsa. Estem endeutats fins a les orelles i tenim menys serveis que en altres llocs d’Espanya, el sectors productiu industrial i agrícola s’ha deixat morir lentament, la construcció, ens volien la Califòrnia del Mediterrani, ha resultat un immens xasco. La corrupció i el despilfarro més vergonyós ha campat per on ha volgut. S’han carregat tot el sistema bancari valencià.
  Ara estem endeutats, el govern valencià té que aplicar unes mesures més dures que la resta de comunitats autònomes i que es sumen a les del govern central. Estem intervinguts de facto per govern de l’estat que cada més ens salva la papereta econòmica i a canvi tens que fer el que et diuen.
  I pareix com si els responsables forem els mateixos valencians, volem que oblidem que el PP ens porta governant 17 anys i baix la seua batuta hem arribat fins on estem. Ens volen fer creure que els culpables som nosaltres mateixos. El PP vol com Pilatos rentar-se les mans quan les té més negres que el carbó.
  L’actual govern del PP que quan governava el malvat i pervers Zapatero sempre demanava més diners i un millor finançament autonòmic, ara calla, ara diu que no toca. Clar el govern d’Espanya és del seu mateix partit i damunt cada més l’avala per poder pagar.
  Com els seguidors de la Sr Keeh els valencians que han votat al PP tenen dos camins. Quins seguiran? Molts d’ells tindran el perill de caure en la dissonància cognitiva.
  Adeu a tots.

 12. SALVA

  Meravellós!
  Feia temps que no llegia a QD una col•laboració tan completa, tan clara, ponderada i amb tant de seny. Sé que de vegades és difícil voler dir una cosa i que el lector que no siga un expert en la matèria l’entenga com cal. No és aquest el cas, ni pensar-ho, l’explicació que ens dona l’autor de la Dissonància Cognitiva és excel•lent, i més encara, incardinar aquest concepte amb el que està passant-nos a València podríem dir-ne que és una lliçó que molts hauríem d’aprendre —jo el primer—, perquè ho he dit sovint que sóc una mica críptic.
  Queda clar que els adeptes de la secta de la Marian Keech patien, pel que hi en veiem, una manca d’allò que en nostra llengua anomenem «trellat». Eren uns crèduls que tenien fe amb assumptes que no veien i que només eren transmesos per una il•luminada, i tothom sap que seguint pel camí que està lluny de la raó eixes persones sempre acaben sent uns éssers alienats. Només faltava allò que els demanava que s’alliberaren dels bens terrenals i la seguiren com corders d’un ramat sense qüestionar el que ella els deia! Si algú creu que estic comparant aquesta secta amb creences religioses o polítiques actuals està errat i s’equivoca de ple perquè és un malpensat i perquè supose que no ha sigut eixa la intenció del lletraferit. Jo almenys així ho espere.
  No sé si tots els que viuen a les terres valencianes poden assimilar-se a eixa colla d’adeptes de la senyora Marian, perquè un poble que crea monuments d’art amb la intenció de botar-los foc; que s’emociona veient una mascletà que només són trons, fum i soroll; que es baralla amb el germà per unes paraules dites amb una altra fonètica o el color de la bandera; que li agraden més que a un tonto un llapis les obres faraòniques endeutant-se fins el coll perquè ja vindrà un altre i ho pagarà; que és molt llest perquè ha enganyat al Banc d’Espanya ficant-li al davant del nassos un informes que el benintencionat del seu Governador se’ls ha cregut (?); que va aplaudir amb les orelles la fusió d’una de les seus Caixes d’Estalvis malgrat que estava desaconsellada per tothom; que pel que diuen les males llengües, cada valencià, o bon toll d’ells, era familiar d’un polític, d’un sindicalista o d’un amiguet que no tenia ni punyetera idea del que és ser banquer i que assentava el seu cul als Consells d’Administració i del que ningú gosara moure’ls la cadira no fóra cas…; tots, senyor Mahiques, no seran iguals, o sí?

  I ara li dic que això no, no vull admetre-ho: Zapatero no era un malvat i pervers, era el President d’Espanya i es mereix un respecte, tot i que com qualsevol humà haja tingut alguna que altra clavada de pota, però sabem que no hi ha hagut mai governants que isquen del càrrec impol•lutes, és un calvari o «sambenito» que s’ha de sofrir i suportar perquè és intrínsec a l’ofici. «Qui no vullga pols que no vaja a l’era».

  I quina delicadesa hi veig al seu escrit referint-se només a nostra terra i els seus problemes sense l’habitual: «i tu més». Si bé pense que vosté també no creurà que espanyols de qualsevol altra Autonomia i que voten en una, i en dues, i en tres o en quatre comicis al mateix partit sempre com ací es fa, estiguen tan tòtils com els adeptes americans de la senyora Marian.

  Gràcies per l’escrit tan aclaridor i objectiu alhora perquè sembla que s’ha fet sense cap tipus de tendència malèvola, li ho diu un que estigué a la trinxera mentre es lluitava perquè aquella entitat de crèdit, —desapareguda ara pel «canyo la pica»—, prosperara. Un que va viure els primers canvis dels Consells d’Administració. Un que va suportar la pressió dels inspectors del Banc d’Espanya i que li pot dir que aquestos bons professionals miraven fins la tapa de l’escusat mentre ficaven firmes a «totcristo». Si pot llegir algun dels informes que en feien en acabar la auditoria, que de segur arribaren al governador del banc que tenia l’obligació de controlar i, com no, al ministre «del ramo», veurà clarament que no teníem un sistema bancari de «Champions League» com deia eixa persona que vosté anomena pervertidor i malvat.

  Per acabar ja, volguera que un especialista en Psicologia Social em diguera per què els nostres regidors de la res pública tenen por —els uns i els altres, tots, eh!, que ací, al meu albir, no se n’escapa ningú— en dir-nos la veritat, nua i crua, de la nostra situació financera…, o serà perquè no hem evolucionat i estem encara acovardits pensant que un «familiar» de la Santa Inquisició ens pot acusar d’heretges?

  Salutacions d’un individu d’esperit àcrata, si bé pragmàtic, i amb tot i això respectuós amb el que és diferent. Un que està patint els destarifos de la nostra CASTA GOVERNANT i que no els dóna l’aprovat «ni harto de vino».

  PS— Aquesta faramalla que acabe d’escriure potser motivada per l’edat i pels anys que duc a l’esquena que ja pesen una mica.
  Això no obstant podrieu llegir:
  Libera nos Domine de morte aeternam. (http://quatretondadigital.info/?p=3355) i
  Caixes d’estalvis, rèquiem?
  (http://quatretondadigital.info/?p=1728)

  • Rodolfo

   Jo també em solidaritze amb el Sr. Salva, però he de fer-li una discrepància, sense ànim d’enterbolir el seu bon raciocini en el seu lleial manifestació quan suggeris: “veurá clarament que no teniem un sistema bancario de ‘Champions League’ com deia eixa persona que voste anomena pervertidor i malvat”.
   Jo estic d’acord amb tu que Zapatero mereix un respecte per haver sigut el nostre President, però “disonó” molt al buscar-se l’equip adequat per a dirigir una nació, especialment en el Ministeri d’Economia. Allí tenia un personatge molt docte en la matèria, prudent, amb molta experiència i una honradesa molt purificada, com era Pedro Solbes, nascut en la nostra Comunitat (El Pinós) , i li va fer les oportunes advertències que no anava per bon camí en política econòmica, i al final va haver de presentar la seu dimisió irrevocable, perquè els elements correctors que indicava, se’ls negaven, i així ho va confirmar publicament, afegint que s’estava fent el contrari que ell havia aconsellat.»
   Si faig una abstracció del que expose, m’adherisc plenament a tot el teu comentari, i per descomptat felicite David Mahiques per la senzillesa, simplicitat i naturalitat de la seua encertada exposició, segons el meu lleial saber i entendre. Salutacions, Rodolfo Canet

   • Rodolfo

    Demane perdó per dir anteriorment que Solbes va presentar la seua dimissió irrevocable. (Això va ser així en la intimitat amb Zapatero) , però amb el canvi de govern immediat, es quedaria fora del Govern, i el Financial Times, va publicar “Solbes va perdre el lloc per atrevir-se a dissentir de Zapatero” Salutacions. Rodolfo Canet

 13. David Mahiques Alberola

  Moltes gràcies per les seues paraules sr. Salva. No obstant jo si que pense que el sr Zapatero deuria d’haver obligat abans als bancs a provisionar-se més.
  Pel que diu de Bankia, el més greu es que una vegada santejada serà venuda als bancs privats, quan ara seria el moment de tornar a recuperar una banca pública que fora un contrapès als bancs privats i augmentarà l’oferta del sistema bancari. Però un banca encara que empresa pública, gestionada com una empresa privada i on els guanys anirien a formar part dels ingressos de l’estat i amb un estatut jurídic que la fera independent del govern. Per tal d’evitar una banca pública que estaguera protegida de les intromissions dels governs que eixa ha segut el gran mal de la banca valenciana, que va estar al servei dels grans eventos i xanxullos del govern de la generalitat valenciana que l’han portada al desastre.
  Bankia va ser la unió de bancs amb problemes per fer un gran banc, això es com si una colló de coixos s’ajunten i volen entre tot córrer més que ningú. I ara resulta que el govern no creu convenient fer una investigació parlamentaria per veure que ha passat.
  I una altra cosa, no se si això ho sabrà la gent, el deute públic ( de l’estat espanyol) és menor que el d’Alemanya. El que passa es que el deute sobirà, es a dir, el deute de l’estat espanyol, deute de les empress privades, deutes dels particulats i deute dels bancs és extraordinari per al funcionament de l’economia espanyola. Ara estem pagant la borratxera de la construcció i els préstecs extraordinàriament fàcils.
  Despres Bancaixa podria haver-se fusionat amb la Caixa de Pensions de Barcelona que també es va suggerir, però això les idiotades polítiques a les quals els governs de la generalitat valenciana i el PP per la història dels catalans ens te acostumats es va abandonar. Ara també podria haver passat que La Caixa davant del mort que era Bancaixa no volguera fusionar-se.
  Una vegada més gràcies per les seues paraules

 14. Vicente Benavent B.

  CONTESTACIO A ROSA ( referent al articul del comensament de la vida)

  No el calfes el cap. Segur que quant vas escriure ixa carta que te havien enviat, heu fees per alguna cosa diferent a la que te han entengut. Pero no el preocupes que el tonto quant li senyalen la lluna, no mes que veu el dit.

 15. Rosa Mahiques

  Efectivament, senyor Vicente, el que jo volia era comparar el valor de la vida que encara no ha baixat del tren a aquest món tan boig. Ni m’havia passat pel cap allò de l’avortament, ja que seguint en la línia de la carta, el que jo volia plasmar era que eixos cigots, fetus o inclús cel·lules que encara no tenen vida pròpia, tenen un valor igual d’important que tenim els ciutadans d’aquest planeta blau, al que li diuen Terra.
  No vaig a llevar-me culpa i reconec que potser he donat peu a que n’hi haja gent que s’haja fixat en altres aspectes del comentari.
  Moltes gràcies.

 16. Vicent Benavent

  No cal preocupar-se a la fi la carta mostra ixa manera d’entendre i com molt be dius Rosa la carta dona pas a pensar en altres aspectes, de tota manera cap problema per la meua part i supose que de la teua tampoc,es coneixem i saps que no vaig per ahí. D’altra banda deixam donarte un consell com ho fan altres » intel.lectuals». Hi han tontots que només veuen el ( dit ) i no la lluna,però hi han que ni veuen una cosa ni l’altra tampoc.Hi han que diuen el que pensen i en hi han que pensen el que diuen.

 17. Vicent Benavent

  Mig Partit Popular de Madrit treballa a BanKia, tindrà collons la cosa per això estàn tan preocupats des del govern?.
  1.- SANTIAGO ALARCÓ CANOSA.
  Conseller de DEOLEO en representació de la Societat de Promoció i Participació Empresarial Caixa Madrid. Santiago Alarcó és ex-cunyat del president de Bankia, Rodrigo Rato i germà de Ángeles, recentment anomenada Presidenta de Paradors Nacionals.
  2.- CLAUDIO AGUIRRE PEMÁN.
  Conseller de Caixa Madrid. Cosí d’Esperanza Aguirre. Va ser el responsable de Merrill Lynch a Espanya i Portugal.
  3.- JUAN CABANYES PEDRER.
  Director de Recursos de Bankia. Ex-Secretari general d’Ocupació i Relacions Laborals durant els governs d’Aznar. Col·laborador entusiasta de la FAES.
  4.- JESÚS PEDREGUER NIETO.
  Vocal del Banc Financer i d’Estalvis del Grup Bankia. Expresident de l’Assemblea de Madrid. Ex-Conseller del Govern Regional de Madrid.
  5.- RICARDO ROMERO DE TEJADA.
  Vocal del Banc Financer i d’Estalvis del Grup Bankia. Ex-Secretari General del PP en la Comunitat de Madrid. Ex-Alcalde de Majadahonda.
  6.- MAYTE JIMÉNEZ.
  Esposa de Salvador Victòria, Conseller d’Assumptes Socials del Govern d’Esperanza Aguirre. Va ser anomenada consellera de Caixa Madrid Pensions, empresa participada per Bankia, el 9 de juny del 2009.
  7.- NIEVES ALARCÓN CASTELLANS.
  Esposa de l’ex-Secretari General del PP madrileny, Francisco Magraners i actualment Senador. Va ser anomenat l’any 2008 Consellera de Caixa Madrid Pensions, empresa participada per Bankia.
  8.- ÁNGEL ACEBES.
  Ex-Ministre de l’Interior del Govern d’Aznar. Ex-Diputat per Àvila. Vocal del Banc Financer i d’Estalvis del Grup Bankia.
  9.- MANUEL LLEPA-LA.
  Conseller de Cíbeles Corporació. Ex-conseller de Sanitat i de Transports d’Esperanza Aguirre. Ex-director de Gabinet de Rodrigo Rato en la seua etapa de Ministre d’Economia. President del Comité d’Auditoria de Bankia.
  10.- CARMEN CAVERO MESTRE.
  Cunyada d’Ignacio González, Vicepresident del Govern d’Aguirre. Vocal del Consell de Caixa Madrid Cíbeles. Consellera de Bankia. El sou per este ‘treball’, que no exigix dedicació exclusiva, ronda els 150.000 euros anuals, més targeta de crèdit i cotxe.
  11.- MERCEDES DE LA MERCÉ.
  Ex-Eurodiputada i extinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Madrid. Vocal del Banc Financer i d’Estalvis del Grup Bankia.
  12.- ESTANISLAO RODRÍGUEZ-PONGA.
  Ex-Secretari d’Estat d’Hisenda amb Rodrigo Rato. Vocal Banc Financer i d’Estalvis del Grup Bankia.
  13.- JOSÉ MANUEL FERNÁNDEZ NORNIELLA.
  Ex-President del Consell Superior de Cambres de Comerç. ExSecretari d’Estat de Comerç i Turisme. Vocal del Banc Financer i d’Estalvis del Grup Bankia.
  14.- MERCEDES ROJO IZQUIERDO.
  Vocal del Banc Financer i d’Estalvis del Grup Bankia. Ex-Assessora d’Esperanza Aguirre.
  15.- MARIA ZAPLANA BARCELÓ.
  Filla d’Eduardo Zaplana. Becària en Caixa Madrid.
  16.- ELENA PISONERO.
  Consellera de Caixa Madrid. ExCap de Gabinet de Rodrigo Rato. Ex-Diputada i en l’actualitat Presidenta de Hispasat.
  TOTAL QUE SON UNS 15000 MILIOMS D’EUROS dels contribuients per a aquesta carronya. Aquest son els que presumixen de no MENTIR a la ciutadania.

 18. Vicent Benavent

  Demane disculpes per haverme equivocat,no son 15 sinó 19 o 20000 milions d’euros per al bank del govern. O siga uns 9000 mestres menys entre primaria i secundària , uns 5000 metges menys per als hospitals, ats,infermeres,etc… i tot arreglat. Que siga la fiesta.
  Mientras al esposo de la Srª de Cospedal lo han hecho asesor de IBERDROLA. Este si què ens baixa la llum.

 19. Juan Carlos Espí

  Bon dia sols volia publicar aquesta informació que acabe de rebre:
  Si estàs en perill de perdre el teu pis, per no pagar la hipoteca, o si saps d’algú que està en aquesta situació, hi ha una solució totalment legal: Lloga el pis a algun familiar (que no aparegui a la hipoteca) per un preu simbòlic d’1 o 5 € al mes durant 100 anys i registra el contracte en el Registre de la Propietat. El banc es quedarà el pis, però no podrà fer fora el llogater gràcies a aquest contracte i tan sols li haurà de pagar el lloguer simbòlic al mes. És totalment legal, fins que els bancs aconsegueixin canviar la legislació, però és la millor solució als embargaments injustos que estan fent. Si us plau, comparteix aquest comentari; com més gent ho sàpiga, més efecte tindrà.

 20. David Mahiques Alberola

  Este cap de setmana la formula 1 en Valencia, festa i jolgorio, i al mateix temps ens diuen que la generalitat valenciana no té diners. Este any.
  • els xiquets en seran més per aula, molt professors interins es quedaran sense feina i els joves que avaben una carrera sense possibilitats de treballar, el seu camí serà anar-se’n fora d’Espanya.
  • Van a introduir el copago en els medicaments, a uns ens augmentaran el que paguem per les medicines i els jubilats pagaran per primera vegada.
  • El temps de prestació per desempleo disminueix.
  • La generalitat no té diners i vol privatitzar tots els hospitals. Es a dir, amb els diners de tots pagarem per a que ho unes empreses particulars gestinen hospitals que hem fet amb diners públics i ara falta a veure di qui seran familia els amos d’estes empreses. Ole tu mare!
  • La inversió pública de la generalitat cero de cero.
  • Només falta que ens pugen l’IVA.

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics