senda del barranc dels cosins

senda del barranc dels cosins

 

Bon dia a tots els lectors de QD:
Vos deixe estes fotos fetes fent una caminada per la senda del Barranc dels Cosins. Esta feta abans de ploure. Es pot veure el naixement de la font del Barranc de l’aigua i les restes de la casa. La cava d’on naix l’aigua que alimenta la basa del Pla del Engolidors i restes de l’antiga tuberia que baixava o volia baixar l’aigua al poble. També hi ha unes curioses marques paral·leles fetes a la roca en tres llocs que segurament seria per tal que els animals que anaven per la senda pogueren passar millor per un lloc que era tot pedra i perillava relliscar. Així mateix la vegetació també es molt preciosa. No són fotos de cap professional, però no estan mal del tot. Espere que vos agrade i al mateix temps valorem els bons llocs de la nostra serra.

David Mahiques Alberola

7 Comentarios

  1. Pepe

    Unes fotos fantàstiques. Gràcies per fer-nos-les arribar. Creuem els dits i esperem que ara que la Serra és així plena d’esplendor i vida, així continue. Tenim un patrimoni natural que és el vertader tresor de Quatretonda . I com a tal estem obligats a preservar-lo, defensar-lo i gaudir-lo.

  2. Rosa Mahiques

    Unes fotos molt boniques. Hem fet un passeig virtual pel barranc…

  3. Rodolfo

    Hola David, fenomenal, açò si que és naturalesa pura, encara que no s’assembla en res al Barranc de l’aigua que jo vaig conéixer, amb sa casa en prou bon estat que era propietat d’una família molt bones persones, que vivian al final de la Plaça de l’Església, on comença un carrer amb una costera molt pronunciada, i jo era amic dels fills. En resum molt bones fotografies i moltes gràcies per haver-les publicat en QD, per al nostra delectació. Salutacions, Rodolfo Canet

  4. David Mahiques Alberola

    M’alegre que t’hagen agradat les fotos. Bona nit

  5. David Mahiques

    Bona vesprada Rosa.

    Tinc ara entre mans una documentació de 1844 sobre divisió de termes i apareixen les dues grafies, tant «cosins» com «cosís».
    La forma cossi és la correcta acadèmicament. Però a nivell de parla de carrer també s’utilitza per al plural cosins. Et dic que en la documentació de 1844 apareixen les dues formes.
    Adéu i bona setmana santa i pasqua.

  6. Rosa Mahiques

    Moltes gràcies per la informació David.
    La veritat és que quan m’ho van dir, jo els vaig contestar que ho havia dit una persona amb cultura, i que coneixia molt bé el terme per ser d’ací, llaurador i caçador i que em semblava «raro» que s’enganyara, però…com que jo no ho sabia cert, ho diria per vore si alguna persona ens ho podia aclarir
    Quan tornem a l’escola, la primera feina que faré serà la de documentar als meus companys amb la informació que m’has doant.
    Bones pasqües.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES